Algebehandling af tag – hvordan, hvornår og hvad?

Hvis dit tag ser lidt træt ud, kan det skyldes det fugtige vejr hvor taget bliver angrebet af mos, lav og alger. Det efterlader ofte hvide, gule eller sorte pletter og måske også plamager af alger og mos.

Alger og mos kan være skadeligt for dit tag ved at virke som en svamp der suger fugt. Rent skønsmæssigt ser det også grimt ud. Her kan en effekt og skånsom algebehandling og tagrensning give dig det rene og flotte tag.

Algebehandling af tag kan foretages af en professionel!

Hvorfor købe en algebehandling af taget?

Der er delte meninger om en tagrensning er godt for det gamle tag. Med ved et nyt tag, vil du opnå fordele ved at hyre en fagmand til at rense taget. Helt ligesom det kan betale sig at give en algebehandling af træterrasse, fliserensning eller af træværk.

Fordele ved tagrens:

  • Hjælper med til at undgå alger og mos der danner fugt, som kan sive ned i taget.
  • Tagrens der fjerner alger, kan være med til hjælpe mod eventuelle frostsprængninger. Disse kan komme, hvis algerne danner rødder ned i tagstene. Det kan også være med til at forskubbe tagsten.
  • En algebehandling der kommer til en overkommelig pris, kan være med til at forlænge tagets levetid.
  • Giver dig flot og præsentabel tag uden grimme pletter og mos, der kan være med til at forhøje værdien af huset.

Få tilbud fra Kajdi’s Algrens her!

Hvorfor du skal undgå alger og mos?

Algehandling af fliser fjerner diverse grimme pletter, og giver et flot udtryk. Det samme gør sig også gældende når du bruger Rytholt, BHJ eller måske Pelouse algebehandling til taget. Men udover at forskønne taget, forebygger du også eventuelle skader.

Se også: Fjern flisepest fra terrassen

Alger som sådan i de fleste tilfælde, er ikke specielt skadeligt for taget udover at gøre taget grimt. Alger slår dog rod på fladerne af tagpladerne, og kan derved være med til at fjerne tagets beskyttelse ved at være føde for mos, som holder på regnvandet. Det store problem er, at mos holder på vandet og giver fugtdannelser der over tid, kan være med at danne råd, svamp og generel forfald.

 

Professionel eller gør det selv?

Det nemmeste og sikkert også bedste måde at få renset taget for mos, lav og alger, er at hyre en fagmand på området. Her får du nemlig den rette rensning der fjerner skidtet over tid, fordi de professionelle har de rigtige remedier. En højtryksrenser som de fleste af os nok ville bruge, er en meget dårlig løsning da denne kan lave skade på taget.

Den ”simple” rensning af mos som er det, der danner fugt og skader taget mest, er ret simpelt. Til at fjerne mos, kan du bruge en almindelig kost og en stige. Hvordan, kan du se i denne video:

 

Algebehandling af tag hvornår?

Hvornår er det bedste tidspunkt at få en rensning af taget for alger? Det kan gøres hele året rundt hvor der er plus grader og tørvejr. Forår, sommer og sensommer er det mest behageligt tidspunkt uden frost.

Priser?

Pris på en tagrensning for alger og mos er varierende alt afhængig af område og landsdel. Her vil en typisk pris for omkring 100 m2 hus ligge på omkring 5-6.000 kr. Her kan prisen være væsentlig højere i Gentofte eller Århus, som den kan være væsentlig lavere i f.eks. Nordjylland.

2 kommentarer til “Algebehandling af tag – hvordan, hvornår og hvad?”

Der er lukket for kommentarer.