Algefjerner til fliser – De bedste algefjernere til fliser 2022

1

Neutralon Algefjerner

Algefjerneren fra Neutralon er den første og eneste danskproducerede algefjerner, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Neutralon Algefjerner 58 kr. CombiShop
Besma Rens A10 belægningsfjerner 198,75 kr. Globaltools.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Er din flotte fliseterrasse dækket med grimme grønne alger? Heldigvis ødelægger de ikke fliserne men det er ikke ligefrem kønne at se på. I fugtigt vejr, kan de tilmed blive farlige, da det kan gøre din fliseterrasse glat som is.
Måden at komme algerne til livs er med algefjerner, men hvilken algefjerner er den bedste at bruge?

I følgende test har vi testet 3 af hvad vi mener er de bedste algerens til fliser på markedet lige nu. Udover at undersøge egenskaber som effektivitet, drøjhed og brugervenlighed, vil vi også fremhæve væsentlige fordele og ulemper ved hvert produkt.

Når du skal fjerne alger er der en række faktorer du bør være opmærksom på. Vi har samlet al vores viden og den nødvendige information til dig i vores købsguide nedenfor

Neutralon Algefjerner#1 Neutralon Algefjerner – Bedste algefjerner

Algefjerneren fra Neutralon er den første og eneste danskproducerede algefjerner, der er godkendt af Miljøstyrelsen.

Derfor skal du vælge Neutralon Algefjerner

Denne algefjerner er ikke alene effektiv, du kan også bruge den med ren samvittighed, da den er biologisk nedbrydelig og derfor ikke påvirker naturen og miljøet negativt.

Algefjerneren er meget alsidig og kan bruges til at fjerne alger på næsten alle hårde overflader. Herunder fliser, havemøbler, terrasse, hegn, facader, cement, metal, tegl, solceller og glas.

En anden klar fordel ved algefjerneren fra Neutralon er, at den er PH-neutral og ikke indeholder syre. Det betyder at du ikke behøver at være bekymret for at komme til at ødelægge overfladen med misfarvninger eller skade, når du fjerner alger.

Med Netralon algefjerner kan du være helt sikker på at opnå de bedste resultater, da produktet kommer klar til brug. Du slipper altså for besværet med at skulle sikre de korrekte blandingsforhold. I det algefjerneren allerede er blandet på forhånd, kan du som forbruger være sikker på den rigtige dosering og dermed den mest optimale effekt.

Sådan anvendes Neutralon Algefjerner

Påfør Neutralon algefjerner på en tør overflade og lad det sidde. Allerede efter få dage vil du kunne se tydelige resultater.

Fordele:

 • Godkendt af miljøstyrelsen
 • kan anvendes på mange overflader
 • Meget effektiv algefjerner
 • Klar til brug

Ulemper:

 • rækkeevne på 4-6 m2 pr.L

RensA10 Detergent 5L#2 Besma Rens A10 belægningsfjerner

Besma Rens A10 er et miljøvenligt og biologisk nedbrydeligt produkt, som du kan bruge til alle typer af afrensning og rengøring – også til at fjerne alger.

Derfor skal du vælge Besma Rens A10 belægningsfjerner

Belægningsfjerneren fra Besma er super effektiv til at fjerne de irriterende grønne alger fra fliserne men også på andre hårde overflader som fx. hegn, facader, terrasse,malede overflader og garager.

Produktet er biologisk nedbrydeligt og påvirker derfor hverken natur eller miljø negativt. Så du kan altså få flotte fliser uden alger med god samvittighed.

Denne algefjerner skal blandes med koldt vand afhængigt af formålet og der er derfor lidt arbejde i at sikre den rigtige dosering. Til gengæld indeholder beholderen nok til 50 liter færdigblandet middel, så der er mere end rigeligt til at komme alger til livs på alle overflader i haven

Sådan anvendes Besma Rens A10

Påfør Besma Rens A10 på overfladen og lad det sidde. Hvis det er på en lodret overflade anbefaler vi at bruge en kost eller børste til at massere produktet ind i overfladen for den bedste effekt.

Fordele:

 • kan anvendes på mange overflader
 • biologisk nedbrydeligt
 • Meget effektiv

Ulemper:

 • ikke klar til brug, skal opblandes før brug

Sådan vælger du den rette algefjerner til fliser

Hvis du har flisebelægning, så kender du helt sikkert til alger. Uanset om flisebelægningen er i carporten, terrassen eller mellem bedene i haven, så vil de blive angrebet af alger. Til at fjerne dem har du brug for en god algefjerner. Men inden køb er der en række overvejelser du bør gøre dig. Dertil er det også forskelligt fra person til person, hvad man vægter højest i sit valg. Læs endelig med herunder, hvor vi har samlet de vigtigste overvejelser, samt en udførlig guide til, hvordan du får dine algeramte fliser flotte og velsoignerede igen.

Skal produktet være klar til brug?

Som set i ovenstående test er det ikke alle algefjernere, der kommer færdigblandet og klar til brug, og det er derfor en overvejelse du bør gøre dig inden køb.

Hvis du gerne vil gøre det så nemt som muligt for dig selv, og samtidig være helt sikker på at få den mest optimale effekt ud af produktet, bør du købe et færdigblandet produkt.

Et minus ved den slags produkter er, at de ikke har en lige så stor rækkeevne, som de produkter der skal fortyndes. Dertil kan der også være en væsentlig prisdifference.

Et ufortyndet produkt kan dog også give god mening, hvis du har meget svære algeangreb, der vil kræve et meget kraftigt og mindre fortyndet produkt for at fjerne algerne.

Overflader

Det er vigtigt at overveje, hvilke overflader du ønsker at bruge produktet på. Ofte er det ikke kun fliserne der er angrebet men også træterrassen eller havemøblerne, og så er det smart at købe et produkt der kan bruges til det hele.

Vi kender alle til skabet under vasken der er fyldt med diverse rengøringsprodukter man ikke får brugt. I ovenstående test kan de to første produkter bruges på rigtig mange forskellige overflader uden at risikere misfarvninger eller skade.

Rækkeevne

Når du skal købe den helt rigtige algefjerner, er det en god idé at overveje, hvor stort et område du skal rense.

Der er nemlig stor forskel på de enkelte produkters rækkeevne pr. liter.

Hvis skal fjerne alger fra et størreområde, så gå efter en algefjerner med en høj rækkeevne. En høj rækkeevne vil også betyde at det er et effektivt produkt.

De fleste færdigblandede algefjernere en rækkeevne på mellem fire og seks kvadratmeter pr. liter.

Skal du fjerne alger på et meget stort område, er det derfor ikke sikkert, at det kan svare sig at købe færdigblandet algefjerner. Her kan det være en fordel at vælge et ufortyndet produkt, da det ofte vil række længere, og du hermed skal købe færre liter.

Sådan fjerner du alger på fliser med algerens

Den letteste måde at fjerne algerne på, er ved at bruge en algefjerner.

 1. Vi anbefaler at du starter med at fjerne ukrudt mellem revnerne i fliserne. Dette giver dig lettere adgang til at behandle fliserne og fjerne alger.
 2. Brug så gerne en hård børste eller gulvskrubbe til at løsne algebelægningen og andet snavs. Fej derefter grundigt, så algefjerneren nemt kan sive ned i fliserne. Brug en hård børste til at løsne og slibe algerne og fej derefter fliserne grundigt, så du fjerner de løse alger og andet skidt.
 3. Hæld eller spray algefjerneren på fliserne. Og husk endelig at læse instruktionerne på algefjerneren grundigt. Nogle skal bruges på tørre fliser og blive siddende mens andre skal påføres våde overflader og vaskes af.
 4. Lad algefjerneren virke i den anbefaldede tid. Følg produktanvisningerne.
  Hvis nogle af dine fliser er meget hårdt ramte af alger, kan du evt. påføre lidt ekstra algefjerner på området og give det en omgang med den grove børste. Men er angrebet i mindre omfang bør én behandling være nok.
 5. Brug kosten til at give fliserne en let skubning, når algefjerneren er færdig med at virke og skyl efter med rent vand indtil fliserne er rene. Hvis du bruger et biologisk nedbrydeligt produkt skal dette ikke vaskes af men have lov til at trænge ind og virke.

Nyttige tips til dig der skal fjerne alger med algerens til fliser

 • Gør forarbejdet – Du gør dig selv en stor tjeneste ved at feje og rengøre mellem fliserne inden du gå igang med algefjerneren.
 • Ryd fliserne for fx grill, havemøbler, krukker og lignende, så du kommer ud i alle kroge. Alger formerer sig hurtigt, så det er med at få fjernet alle algerne på en gang.
 • Hvis du vil rense en meget stor terrasse kan du med fordel tage en sektion ad gangen og færdiggøre hele terrassen løbende.

Gode råd til at forebygge alger på dine fliser

Imprægnering

For at forebygge og undgå alger kan det være en god idé at give dine fliser en imprægnering. Dette giver algerne dårligere vækstbetingelser og  mindsker udbrud.

Der findes forskellige midler på markedet til formålet.

Ukrudt

Alger elsker fugtige overflader, der giver dem de mest optimale vækstbetingelser. Selvom vi med vores lunefulde vejr i Danmark nok aldrig kan se os helt fri for fugt og fugtige overflader, så er der visse ting vi kan gøre for at begrænse algevækst. Ukrudt er fx en af de ting, der holder på fugten, og derfor kan det at fjerne ukrudtet fra fliserne og mellem fliserne være med til at holde algeangreb nede.

FAQ

Hvilken algefjerner til fliser er bedst i test?

Den bedste algefjerner i test er Neutralon Algefjerner. Denne algefjerner til fliser udmærker sig ved at at være en særdeles effektiv algefjerner, og samtidig biologisk nedbrydelig, så den ikke skader naturen.

Kan man fjerne alger fra fliser med en højtryksrenser?

Ja, man kan godt fjerne alger fra fliser med en højtryksrenser. Højtryksrenseren er faktisk meget effektiv til at fjerne de synlige algebelægninger, og med højtryksrenseren går det hurtigt. Husk dog at undersøge om dine fliser kan tåle at blive højtryksrenset, så de ikke gå i stykker. Kombiner gerne behandlingen med en god algefjerner.