Altan Drivhus – Se de 7 bedste små drivhuse til din altan (2022)

Hvis du er udstyret med grønne fingre og nyder at dyrke dine egne friske grøntsager, frugter eller krydderurter, men er begrænset fordi du bor i lejlighed og ikke har meget plads på din altan, så er minidrivhuse en rigtig god løsning. De findes i et hav af forskellige størrelser og varianter samt med forskellige funktioner. Vi har lavet en test af minidrivhuse, som kan hjælpe dig med at finde det perfekte drivhus til din altan eller terrasse.

Drivhuse varierer meget i den type materiale der er fremstillet i samt hvilke typer ruder de har. Det kan være en jungle at finde rundt i, så vi har giver dig en guide til hvilke materialer, der er gode til hvad og fordele og ulemper ved dem alle, så du nemt kan finde frem til det der er bedst til dig.

Minidrivhuse er, naturligvis, ikke lige så store som almindelige drivhuse, som du kan finde i store haver. Mulighederne er derfor ikke lige så store, men der er stadig rigtig mange forskellige grøntsager, frugter og krydderurter, som du kan dyrke i dit minidrivhus, og det har vi også givet dig et overblik over, til sidst i artiklen.

Juliana City Greenhouse vægdrivhus på hjul#1 Juliana City Greenhouse vægdrivhus på hjul – bedste vægdrivhus

Juliana City Greenhouse er et smart og lækkert drivhus, som passer perfekt til altanen, terrassen, balkonen, eller hvorend man ville placere den. Den er en oplagt løsning til dig, der ikke har meget plads udendørs. Skab din egen byhave med denne praktiske, og ikke mindst flotte, altan drivhus, uden at gå på kompromis med designet.

 1. Rumligt altan-drivhus med masser af muligheder
 2. Flot design
 3. Udstyret med hjul, som gør det nemt at flytte rundt på

Derfor skal du vælge altan drivhuset fra Juliana

Dette flotte drivhus er ultra smart og du har rig mulighed for at dyrke dine egne krydderurter, blomster eller frugter. Det er helt op til dig om du vil placere det fritstående, op ad en mur, eller hvor det passer dig.

Smart design

Dette altan drivhus har to skydelåger i fronten, som giver nem adgang samt et topvindue, som giver optimal udluftning. Nederst i drivhuset er der indrettet et opbevaringsrum, som også kan bruges til forspiring. Det er muligt at fjerne de trælameller, der deler det øverste og nederste rum, så der således ville være plads til en høj plante, som en agurkeplante. Drivhuset er desuden udstyret med to kraftige hjul, så du nemt og problemfrit kan flytte det rundt.

City Greenhouse er fremstillet i sortlakeret aluminium og 4 millimeter hædret glas. Rumdelerne er i cedertræ samt er der to metalhylder med læder ophængsstropper. Hertil er der også 3 kroge, som man kan bruge til ophæng af små haveredskaber eller arbejdshandsker.

Produktdetaljer:

 • Højde: 158 cm
 • Bredde: 80 cm
 • Dybde: 40 cm
 • Areal: 0,32 m2
 • Materiale: Hædret glas

Hortus Minidrivhus i plast#2 Hortus Minidrivhus i plast – bedste vægdrivhus til altanen

Dette lille drivhus kræver ikke meget plads og giver dig mulighed for at drive grønsager, urter, og så videre, fra selv den mindste altan. Mini drivhuset er lavet i plast og med bund, så du kan bruge den uden kapilærkasse.

 1. Håndterbart drivhus der ikke fylder meget på altanen
 2. Fremstillet i kraftigt PVC-plast
 3. Nem at samle, uden værktøj

Derfor skal du vælge minidrivhuset fra Hortus

Dette altan-drivhus er ideelt til dig der ikke har meget plads på din altan, eller blot ikke ønsker et drivhus der fylder for meget. Drivhusets ramme er fremstillet i lakeret metal samt samlestykker i plastik. Overtrækket er fremstillet i PVC-plast, som er kraftigt, så det kan holde til alt slags vejr. Vinduet kan desuden rulles op og fastgøres.

Du kan med fordel hælde jord og gødning i bunden af drivhuset, og dette vil gøre det nemmere for dig at arbejde med.

Mini-drivhuset er nemt at samle, og der skal ikke bruges værktøj til at samle det, så du hurtig kan tage det i brug.

Produktdetaljer:

 • Højde: 83/50 cm
 • Længde: 65 cm
 • Bredde: 65 cm
 • Kvadratmeter: 0,42
 • Materiale: Plast

Hortus-drivhus-i-plast-med-hylder#3 Hortus drivhus i plast med hylder

Dette altan-drivhus er et fint drivhus med plastovertræk og med hylder. Drivhuset giver mulighed for at dyrke en del forskellige grøntsager, frugter og urter.

 1. Udstyret med 3 metalhylder
 2. UV-modstandsdygtig
 3. Overtræk kan rulles op og fastgøres

Derfor skal du vælge Hortus plastdrivhus – bedste vægdrivhus til prisen

Dette fine og praktiske minidrivhus giver dig mulighed for at dyrke en del planter, på den lille plads. De 3 hylder giver dig nemlig masser af mulighed for at dyrke forskellige ting. Drivhusets stel og hylder er fremstillet i lakeret metal og overtrækket er af kraftig PVC-plast. Overtrækket kan rulles og fastgøres, og dermed give dig god arbejdsplads og udluftning.

Minidrivhuset er desuden UV-modstandsdygtig, så dine planter ikke bliver ødelagt.

Produktdetaljer:

 • Højde: 128 cm
 • Bredde: 49 cm
 • Længde: 69 cm
 • Kvadratmeter: 0,34
 • Materiale: Stål

Juliana Urban Balcony Minidrivhus#4 Juliana Urban Balcony Minidrivhus – bedste vægdrivhus til balkonen

Dette minidrivhus er ultra smart til dig der bor i lejlighed, som ikke har meget plads at gøre godt med på altanen. Minidrivhuset skal blot hægtes på altankanten eller fastgøres på væggen, og dermed får du udnyttet pladsen på din altan bedst muligt.

 1. Ideel til den lille balkon
 2. Kan hægtes fast på altankanten eller væggen
 3. Skydelåger der gør det nemt at håndtere planterne

Derfor skal du vælge vægdrivhuset fra Juliana

Dette smarte vægdrivhus er ideelt til dig der ønsker at drive friske grøntsager, krydderurter eller frugt på din altan, og gerne vil udnytte pladsen bedst muligt. Minidrivhuset bruger intet guldplads, da den blot skal hægtes på altankanten eller væggen med de medfølgende beslag.

Går ikke på kompromis med designet

Juliana Urban Balcony minidrivhus er fremstillet i pæne sortlakerede profiler og med 4 milimeter tykt hædret sikkerhedsglas. Skydelågerne i fronten af drivhuset gør det nemt for dig at få planter ind og ud. Det er desuden at muligt at få plads til en tomatplante i det smarte drivhus.

Der medfølger ligeledes 3 kroge, som du kan bruge til at hænge dine redskaber eller arbejdshandsker på samt beslag og en hylde.

Produktdetaljer:

 • Bredde: 0,27 m
 • Længde: 0,6 m
 • Sidehøjde: 0,74 m
 • Totalhøjde: 0,79 m
 • Antal vinduer: 1 stk.
 • Materiale: Aluminium

Juliana Urban Vertical Minidrivhus#5 Juliana Urban Vertical Minidrivhus – bedste vægdrivhus til dig med grønne fingre

Dette fine minidrivhus fra Juliana, har mange forskellige funktioner, da den både er udstyret med en lille bordplade som arbejdsplads med en dyb kumme, selve drivhuset nedenfor samt espalieret, som kan bruges til slyngplanter eller redskaber. Der er altså mange muligheder for at dyrke forskellige planter med dette minidrivhus

 1. Multi-funktionelt vægdrivhus
 2. Tilhørende bordplads
 3. Aftagelig hylde til undervanding af krydderurter

Derfor skal du vælge Juliana Urban Vertical Minidrivhus

Dette smarte minidrivhus er for dig, som bor i lejlighed med en altan eller terrasse. Pladsen er, i hvert fald, ingen hindring med dette drivhus, og det kan placeres lige hvor du ønsker. Det er perfekt til dig der nyder at pusle om dine planter og gerne vil have en god, lille arbejdsplads til det. Drivhuset er ideelt til at dyrke chili, krydderurter eller cherrytomater.

Praktisk minidrivhus

Vertical minidrivhuset er i flotte, sortlakerede profiler, med 4 milimeter tykt hædret sikkerhedsglas. Du får en aftagelig hylde med drivhuset, som du kan bruge til at undervande, så det er nemmere at holde liv i dine krydderurter, såsom basilikum og timian. Du får, desuden, 3 kroge til at hænge, eksempelvis, redskaber eller havehandsker.

Produktdetaljer:

 • Bredde: 0,33 m
 • Længde: 0,71 m
 • Sidehøjde: 0,96 m
 • Totalhøjde: 1,42 m
 • Materiale: Aluminium

Halls Altan 2 Vægdrivhus 0,9 m2#6 Halls Altan 2 Vægdrivhus 0,9 m2 – god til den større altan

Dette vægdrivhus er populært til at anvende til altan, den lidt større terrasse eller i gårdhave. Med dette drivhus er det nemt at skabe en grøn oase, der næsten føles som de drivhuse man har i haven.

 1. Smart lille vægdrivhus
 2. Giver samme muligheder som i et normalt drivhus
 3. Tagvindue til at skabe korrekt ventilation

Derfor skal du vælge Halls Altan 2

Vægdrivhuset fra Halls, er ideel til at skabe sin egen lille køkkenhave i, selvom du ikke har en have. Med sine 0,9 kvadratmeter, optager den minimal plads, men mulighederne for at dyrke forskellige planter er ligesom i et normalt drivhus.

Perfekt grosted for planter

Da drivhuset er placeret op ad en væg, kan planterne nyde stor gavn af varmen, som husmuren afgiver. Drivhuset er fremstillet med flotte grønne profiler og glasparti i 3 millimeter plas. Ligeledes er vægdrivhuset udstyret med en smart skydedør, der giver dig nem adgang ind og ud af drivhuset. Tagvinduet giver dig mulighed for at skabe den korrekte ventilation til dine planter.

Produktdetaljer:

 • Bredde: 0,69 m
 • Længde: 1,32 m
 • Front højde: 1,53 m
 • Total højde: 1,82 m
 • Materiale: Aluminium

Halls Altan 3 vægdrivhus 1,3 m2#7 Halls Altan 3 vægdrivhus 1,3 m2 – god til den lille terrasse

Dette vægdrivhus er lidt større i størrelsen og er designet til den lille terrasse eller have. Den giver dig perfekt mulighed for at dyrke dine yndlings grøntsager, frugter og krydderurter, som i et normalt drivhus.

 1. Rumlig vægdrivhus
 2. Økonomisk og pladsbesparende
 3. Perfekt til den lille terrasse eller have

Derfor skal du vælge Halls Altan 3 vægdrivhus

Dette vægdrivhus er velegnet til dig der ønsker et drivhus, men ikke har så meget plads i din have. Drivhuset passer fint til den lille terrasse eller have, hvor den kan stå op ad husvæggen.

Drivhuset absorberer og fastholder varmen fra husets mur, og er dermed både en økonomisk og pladsbesparende løsning.

Ideel til overvintring eller forspiring af planter

Halls drivhuset er et god sted at placere dine større planter når de skal overvintre, så du ikke skal have planterne indenfor. Det er også et ideelt sted at lade dine planter forspirere i de koldere perioder. Der er altså ikke meget dette vægdrivhus ikke kan, så det er en god investering til dig med meget grønne fingre.

Produktdetaljer:

 • Bredde: 0,69 m
 • Længde: 1,94 m
 • Højde front: 1,53 m
 • Højde total: 1,82 m
 • Materiale: Aluminium

Elmholm Økoline mistbænk med polycarbonatplader#8 Elmholm Økoline mistbænk med polycarbonatplader – god til forspiring

Denne mistbænk fungerer på samme måde som et lille vægdrivhus, da den er et alternativ til et stort drivhus og giver dig mulighed for at forspirer planter, krydderurter og grøntsager.

 1. Stor tophængslet åbning, giver nem adgang til planterne i mistbænken
 2. Fremstillet i anodiseret aluminium
 3. UV-beskyttende polycarbonat-plader

Derfor skal du vælge Elmholm Økoline Mistbænk

Denne misbænk er velegnet til dig, der mangler et sted at forspirre dine planter, men ikke har meget plads at gøre godt med udendørs. Mistbænken er fremstillet i anodiseret aluminium og med 4 millimeter UV-beskyttet polycarbonat-plader. Mistbænken åbnes foroven med en stor tophængslet åbning, som giver let adgang til mistbænken.

Der medfølger 4 stk. jordspyd til forankring af jorden, med denne mistbænk.

Produktdetaljer:

 • Dybde: 560 mm
 • Bredde: 1080 mm
 • Højde bag: 410 mm
 • Højde front: 266
 • Materiale: Aluminium

Hvilket altan drivhus skal jeg vælge?

Som du kan se på vores test ovenfor, så findes der en forskellige slags vægdrivhuse, som du kan bruge til din altan. De forskellige typer varierer i form, størrelse og materiale.

Vi guider dig igennem de forskellige typer af altan-drivhuse og gennemgår hvilke fordele og ulemper der er ved de forskellige typer af drivhuse.

Vægdrivhus i aluminium

Drivhuse med aluminiumsprofiler, som de tre typer altan-drivhuse fra Juliana har, er det mest populære valg. Mange vægdrivhuse og de helt store orangerier er i aluminium. De kan fås i tynde eller kraftige, hvilket afhænger af drivhuset. De kraftige aluminiumsprofiler og god afstivning holder bedre i blæsevejr end de mindre profiler. Denne type drivhus fås i enten rent aluminium eller lakeret. De lakerede aluminiumsprofiler er en lidt dyrere løsning og er det man typisk går efter, hvis man gerne vil have et lidt pænere drivhus.

Generelt er aluminumsprofilerne robuste og holdbare og de tåler vind og vejr. De udvider sig ikke under høje temperaturer samt kan de ikke angribes af mug eller andet.

Aluminium er et let materiale, hvilket gør det nemt at samle. Det kræver dog en forankring i et fundament eller en sokkel, for ikke at gå i stykker i kraftig blæst.

Vægdrivhus i plast

Drivhuse i plast er ofte billigere, men ikke lige så holdbare som drivhuse med aluminium, eller trækonstruktion. Til gengæld er drivhuse med ruder af akryl eller polycarbonat meget populære alternativer til glasruder, da de er mere robuste og slagfaste, og kan fås i forskellige varianter, som både har isolerende og lysdæmpende effekt. Dette er en fordel, hvis drivhuset står udsat i solen i de varmeste timer ved middagstid.

Drivhuse af plast kan dog ikke holde til at stå i områder med meget vind og blæst, og det er derfor vigtigt at være varsom med placeringen af denne type drivhus.

Fordelene ved drivhuse af plast, er at de er lette, billige og nemme at flytte rundt på. Du kan nemt slå det ned hvis du skal flytte, eller opbevare det indenfor over vinteren.

Ruder i glas eller polycarbonat?

Modsat glas, er polycarbonat fleksible og er gode til områder med meget blæst. Polycarbonat har de fordele at de giver mere skygge, er slagfast og delvist isolerende. Ulemperne ved dette materiale er at de er dyrere end glas, der er risiko for dannelse af alger i kanalerne samt er der reduceret lysindfald. Glas har de fordele at det er billigt, giver højt lysindfald og ser pænere ud. Dog så er glas meget skrøbeligt og kan være til fare for dyr og mennesker, hvis det går i stykker og splinter. Det kan desuden være nødvendigt med skyggeforanstaltninger.

Hvad kan jeg dyrke i et vægdrivhus?

Der er mange muligheder for at dyrke forskellige grøntsager, frugter og krydderurter i dit vægdrivhus. Grøntsager, der er gode til minidrivhuset, er tomater, agurk og chilier, da de ikke kræver alt for meget plads, og i mange af de lidt større minidrivhuse, kan man omrokere hylderne så der er plads. Sørg dog for at vælge den type agurk, som ikke bliver alt for stor, såsom skoleagurk.

Det samme gælder tomater, og den passende sort til et minidrivhus er blommetomaten Flavorino og cherrytomaten Choclate. Chiliplanter, som er gode til minidrivhuset, er sorten Jellybean, der laver et hav af små gule chilier, som har en god stærkhed.

I forhold til frugt, er citrusfrugter og kiwi rigtig passende til dit lille vægdrivhus på altanen. Kiwi skal være af sorten stikkelsbør kiwi. Den laver nemlig bitte små frugter, der udvikler sig hurtigt. Det er en sød og lækker slyngplante, som vil passe rigtig fint ind i et minidrivhus, som også er let at passe.

Krydderurter som timian, rosmarin, oregano og basilikum er gode til dit lille vægdrivhus, og de skal dyrkes på nogenlunde samme måde, da de alle skal stå i sol og ikke kan tåle frost.