Askestøvsuger – Se de 7 bedste askestøvsugere (Test)

1

Kärcher AD 4 Premium, Grovstøvsuger

AD 4 Premium Grovstøvsugeren fra Kärcher får både fem ud af fem stjerner hos Skousen og Kärcher. De gode anmeldelser går blandt andet på AD 4 Premiums høje effekt og lave lydniveau i forhold til sugeevnen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Kärcher AD 4 Premium, Grovstøvsuger 999 kr. ComputerSalg
Powerplus Askestøvsuger 623,75 kr. Globaltools.dk
Powerplus Askesuger 20 liter 623,75 kr. Globaltools.dk
Kärcher AD 2 Askesuger 810 kr. ComputerSalg
Tarmo Plus askestøvsuger 1000W 20 liter
Boxer Askesuger 800 W
Askesuger med motor fra TermaTech

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En askestøvsuger er et remedie til dig, der har brug for en støvsuger der kan lidt mere. En askestøvsuger er nemlig ikke bare en støvsuger, fordi den har en helt anden sugeevne og en helt anden kapacitet og ydeevne i forbindelse med din støvsugning. Især i forbindelse med renovering og meget støvede områder med hård støv, er en askestøvsuger ideel. En askestøvsuger til brændeovn vil eksempelvis være noget, som mange danske husstande enten har, eller godt kunne bruge.

I denne artikel gives en grundig indføring i askestøvsugeren, hvilke askestøvsugere er bedst i test og dermed, hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på. Ved hjælp af vores guide om askestøvsugere, skulle du gerne blive klogere på, hvilken askestøvsuger, som passer præcis til dig.

Kärcher AD 4 Premium, Grovstøvsuger#1 Kärcher AD 4 Premium, Grovstøvsuger – Bedste askestøvsuger

AD 4 Premium Grovstøvsugeren fra Kärcher får både fem ud af fem stjerner hos Skousen og Kärcher. De gode anmeldelser går blandt andet på AD 4 Premiums høje effekt og lave lydniveau i forhold til sugeevnen.

Fremhævede fordele: 

 1. Robust og flammeresistent askestøvsuger
 2. Energiklasse A+
 3. 7 liter beholderkapacitet – praktisk og hurtig tømning af beholderen uden kontakt med snavs

Derfor skal du vælge Kärcher AD 4 Premium

Med grovstøvsugeren fra Kächer får du en støvsuger der holder hvad den lover. Dens høje effekt giver en rigtig god sugeevne, som gør det muligt at få alt snavs med op i beholderen. Den store 17 liters beholder gør det muligt at støvsuge rigtig meget snavs over mange gange, da beholderen kan rumme meget store mængder i forhold til andre støvsugere. Du vil med AD 4 Premium, ikke skulle tømme din maskine særligt ofte. Støvsugeren er lavet af flammeresistente materialer, har metalbeholder og stålarmeret slange, som alt samme er med til at sætte sikkerheden i top. Du kan altså nemt fjerne aske fra din brændeovn, selvom du er bekymret for om der ligger nogle gløder. Sleve mundstykket er et afrundet rør, som gør det muligt at komme til, hvor det normalt kan være svært at fjerne aske. Derudover er det også et mundstykke til hårde overflader og højkvalitets krombelagte surør, så maskinen kan bruges som en tørstøvsuger.

Støvsugeren har et integreret filterrensningssystem, som gør det nemt og hurtigt at rense filteret i maskinen ved tilstopning. Dette gøres ved et enkelt tryk på en knap, og så er sugeevnen tilbage ved den høje kvalitet, og filteret er renset. Udover hurtig filterrensning er også tømning af beholderen nem og hurtig, og foregår helt uden kontakt med snavs.

Når du ikke bruger maskinen, kan du nemt fastgøre kabler, sugerør og mundstykke på maskinen, så den ikke fylder så meget.

Produktspecifikationer:

 • 1-komponents filtersystem
 • Effekt: 600 watt
 • Lydniveau: 72 dB(A)
 • Vægt: 6.90 kg
 • Tankvolumen: 17 liter

Powerplus Askestøvsuger#2 Powerplus Askestøvsuger – God til aske og savsmuld

Powerplus Askestøvsuger er god til både aske og savsmuld, og vil derfor gøre den mere drilske rengøring nemmere, hurtigere og mere effektiv.

Fremhævede fordele :

 1. 20 liters tankvolumen – du skal ikke tømme den ofte
 2. God til rengøring af grill, pejs og brændeovn
 3. Klarer nemt rengøring af savsmuld og snavspartikler

Derfor skal du vælge Powerplus Askestøvsuger

Med en PowerPlus askestøvsuger på 1200 watt og med en beholder på 20 liter, får du en støvsuger med høj ydeevne, der kan klare selv de værste omgange snavs og aske. Støvsugeren er især velegnet til rengøring af grill, pejs og brændeovn, hvor asken og snavset er mere hårdført, og derfor kræver en god askestøvsuger.

Denne askestøvsuger er også god ved renovation og ombygning. I situationer, hvor man står med meget byggerod, kan PowerPlus askestøvsuger være meget god at have ved hånden. Askestøvsugeren er rigtig god til at klare slemme omgange af savsmuld og snavspartikler, som der er rigtig mange af i disse situationer.

Produktspecifikationer:

 • 3,85 cm x 100 cm sugeslange
 • Effekt: 1200 watt
 • Tankvolumen: 20 liter
 • Frekvens: 220-240 V

Powerplus Askesuger 20 liter#3 Powerplus Askesuger 20 liter – Askestøvsuger til varm aske

Powerplus Askestøvsuger 20 liter blev 2017 tysk testvinder for bedste askestøvsuger. Askestøvsugeren er helt speciel ved dens kapacitet til at støvsuge varm aske, og kan derfor bruges i langt flere tilfælde end andre askestøvsugere.

Fremhævede fordele: 

 1. Kan klare varm aske op til 60 grader
 2. 20 liter tankvolumen
 3. Udstyret med dobbeltlagsfilter

Derfor skal du vælge Powerplus Askestøvsuger

Med denne Powerplus Askestøvsuger får du en askestøvsuger med en ydeevne, der kan klare det meste. Askestøvsugeren er meget velegnet til sugning af aske, savsmuld og hårdfør snavs. Den er rigtig god til anvendelse ved rengøring af grill, brændeovne og pejs. Det helt specielle ved Powerplus Askestøvsuger 20 liter er, at den kan holde til sugning af aske, der er op til 60 grader varmt. Det vil sige, at du ikke behøver at vente på, at asken køler ned men, at du har mulighed for at klare rengøringen, af for eksempel grill eller pejs, meget hurtigere end med andre askestøvsugere.

Sikkerhed med varmekapacitet

Med den sikrede varmekapacitet i din Powerplus Askestøvsuger, behøver du ikke at frygte, at din støvsuger ikke kan holde til at suge det, som du gerne vil have fjernet. I mange tilfælde venter folk med at støvsuge aske i flere timer og ofte natten over, i frygt for, at maskinen vil bryde sammen, fordi asken er for varm. Denne frygt slipper du for med Powerplus Askestøvsuger 20 liter, da du er sikret en hvis varmekapacitet i maskinen. Derudover har denne askestøvsuger også et dobbeltlagsfilter, hvilket også viser dens kvalitet.

Produktspecifikationer:

 • Effekt: 1200 watt
 • Tankvolumen: 20 liter
 • Frekvens: 220-240 V

Kärcher AD 2 Askesuger#4 Kärcher AD 2 Askesuger – Let at komme rundt med

Let, kompakt og alsidig maskine til fjernelse af snavs og aske. Er nem at have med rundt, da den er mindre end andre askestøvsugere.

Fremhævede fordele:

 1. Maskinen er poseløs
 2. Let og kompakt maskine

Derfor skal du vælge Kärcher AD 2 Askesuger

Kächer AD 2 Askesuger er en af de mindre askestøvsugere på markedet. Maskinen er lille, kompakt og alsidigt, hvilket gør det nemt at komme rundt de steder, hvor andre askestøvsugere bliver for store og bøvlede.

Denne askesuger har metalkabinet og metalsugeslange, som giver en sugeoplevelse hvor sikkerheden er i top.

Lav vægt

Kächer AD 2 Askesuger vejer kun 4.40 kg, men har alligevel en beholderkapacitet på 14 liter. Der er med denne askestøvsuger mulighed for at få støvsuget en stor del aske. Samtidig skal man ikke bære rundt på en meget stor maskine for at få støvsugningen overstået, og derfor bliver oplevelsen med askesugningen nemmere og mindre besværlig med den lidt mindre og lettere maskine.

Produktspecifikationer:

 • Tankvolumen: 14 liter
 • Vægt: 4,40 kilo
 • Effekt: 600 watt

Tarmo Plus askestøvsuger 1000W 20 literTarmo-Plus-askestøvsuger-1000W#5 Tarmo Plus askestøvsuger 1000W 20 liter – God til store mængder aske

Tarmo Plus askestøvsuger 1000W 20 liter gør det nemmere og hurtigere at støvsuge din askeskuffe og ildstedkasse. Der er høj kvalitet og god sugeevne med 1000 W effekt og plads til hele 20 liter i tanken, som er dobbeltisoleret og belagt med stål.

Fremhævede fordele: 

 1. God til brændeovn og pejs
 2. Nem at rengøre – vaskbart og udskifteligt HEPA-filter
 3. Blæsefunktion

Derfor skal du vælge Tarmo Plus askestøvsuger

Denne askestøvsuger gør det nemt og let at rengøre din brændeøvn eller pejs. Den er nemlig perfekt til rengøring af askeskuffer og ildstedkasser.

Askestøvsugeren har indbygget støvrystningsfunktion, som gør det let at rengøre maskinen også under brug af askestøvsugeren. HEPA-filteret er nemlig både vaskbart og udskifteligt. Støvsugeren har også en blæsefunktion og volumen indikator, som gør det muligt altid at holde øje med, hvor meget plads, der er tilbage i beholderen, og hvornår den skal tømmes.

Produktspecifikationer:

 • Tankvolumen: : 20 l
 • Sugeeffekt: 22,5 l / s
 • Frekvens: 220-240 V
 • Effekt: 1000 watt

Boxer Askesuger 800 W - 10L-16 Cyclone & HEPA Filter#6 Boxer Askesuger 800 W – 10L-16 Cyclone & HEPA Filter – Askestøvsugeren til hverdagsbrug, som giver renere luft

Askesugeren fra Boxer har en god størrelse til dem, der ikke har brug for at støvsuge store mængder snavs og aske, men som gerne vil have en askesuger, der kan hjælpe med hverdagens aske fra for eksempel grillen, pejsen eller brændeovnen.

Fremhævede fordele: 

 1. Lille 10 liter beholder – perfekt til brændeovnen
 2. Vaskbart HEPA filter
 3. Cyclone teknologi, som rengør luften, der kommer ud af maskinen.

Derfor skal du vælge Boxer Askesuger

En af de helt store fordele ved denne Boxer Askesuger er, at den har en kapacitet på 10 liter. Det vil for nogle lyde af lidt, men for de der kun har brug for en askestøvsuger, der opfylder et hverdagsbehov, er det den helt rigtige størrelse at vælge. Her kan du over flere gange støvsuge din brændeovn, grill eller pejs derhjemme, uden at skulle have en stor askesuger stående i hjemmet, som du alligevel aldrig vil kunne fylde op med dit behov. Derfor er denne askesuger velegnet til mindre behov, hvor man stadig ønsker den gode høje sugeevne og effektive rengøring.

Ren luft i hjemmet

Boxer Askesuger har indbygget cyclone teknologi, som sørger for, at luften bliver renset, ved at der er en bedre støvpartikelfiltrering i maskinen, således at den luft, der kommer ud, vil være renere end ved brug af maskiner, der ikke har cyclone teknologi. Denne askesuger giver derfor en renere og mere renset luft i forbindelse med askesugningen.

Derudover har den også et vaskbart HEPA filter, som gør rengøringen nemmere for dig.

Produktspecifikationer:

 • Effekt: 800 watt
 • Tankbeholder: 10 liter
 • Volt: 230

Askesuger med motor fra TermaTech#7 Askesuger med motor fra TermaTech – Askesuger med lav vægt, stor kapacitet

Askestøvsugeren med moter og filter fra Termatech er en askesuger med stor kapacitet og plads til hele 20 liter aske. Samtidig har askesugeren en meget lav vægt, der gør det nemt og hurtigt at komme rundt med maskinen.

Fremhævede fordele:

 1. Med sine 4 kg er den nem og let at bruge og transportere
 2. Tæt lukning

Derfor skal du vælge Askesuger med motor fra TermaTech

Med askesugeren fra TermaTech kan de helt store behov for askesugning stilles. Maskinen har en af de største beholdere på markedet, og samtidig er maskinen en af dem med den laveste vægt. Det vil sige, at man med denne maskine kommer hurtigt omkring, da den ikke er særligt tung. Samtidig kan man få suget meget store mængder aske uden problemer.

God til store mængder

Har man pillefyr i sit hjem, vil denne type askesuger være meget ideel. Grundet den høje sugeevne og den store beholder, vil der hurtigt og nemt være støvsuget i pillefyret. Og der vil være plads til flere sugninger i den store beholder. Når beholderen er fuld, gør den lave vægt det også meget nemt at tømme den. Her åbnes låget på beholderen, og indholdet tømmes ud.

Produktspecifikationer

 • Effekt: 1200 watt
 • Tankbeholder: 20 liter
 • Volt: 230 V

Hvilken askestøvsuger skal jeg vælge?

Det kan være svært at vide, hvilken askestøvsuger man skal vælge. Der er et stort markedet, og de forskellige maskiner har allesammen både fordele og ulemper alt efter, hvad man gerne vil have, at askestøvsugeren skal kunne. Med den ovenstående gennemgang og de følgende råd til, hvad du skal være opmærksom på, håber vi at du føler dig bedre informeret til at tage valget.

Dét skal du være opmærksom på inden du køber din askestøvsuger

Herunder kommer nogle ting som du skal være ekstra opmærksom på, når du skal vælge din askestøvsuger:

Brugervenlighed

Det første råd handler om at være opmærksom på den brugervenlighed, der følger med askestøvsugeren. Det vil sige, at man kigger på eksempelvis maskinens vægt, sugeevne og størrelse. Hvis man ikke kan bære på en tung maskine, vil det være en god idé at gå efter en lav vægt. Hvis man ønsker en høj sugeevne, fordi man måske har store mængder snavs eller aske, kan dette også være vigtigt at være opmærksom på, så man får den maskine der passer bedst, til de behov man har.

Askestøvsugere kommer også i forskellige størrelser, og her er det ikke bare maskinens vægt, der betyder noget, men også hvor meget den fylder, og hvor svær den er at komme rundt med i huset. Er man begrænset på plads kan man derfor med fordel gå efter en mindre maskine.

Pris

Prisen er typisk lig med kvalitet. Når det drejer sig om askestøvsugere, handler det især om, at maskinens ydeevne lever op til den pris, som man har betalt for den. For de fleste mennesker hænger det derfor sådan sammen, at man gerne vil betale mere for at få en bedre løsning.

Prisen hænger derfor meget sammen med det behov, man har for askesugningen, og må derfor bedømmes ud fra, hvilken maskine der er brug for, og hvad den skal leve op til af krav.

Kapacitet

Kapacitet er vigtigt, da det kan være rigtig træls at have købt en askesuger, som kun kan suge halvdelen af det skidt, den skal, før den igen skal tømmes og renses. Derfor er det her en god idé at afgøre med sig selv, hvor meget maskinen skal kunne holde til, og hvor stor en beholder den skal have for at kunne udføre det tiltænkte arbejde bedst muligt.

Med disse overvejelser skulle det gerne være muligt at finde en askesuger, der passer til dine behov.

Rengøring af askestøvsuger

Det kan være meget forskelligt, hvordan de askestøvsugere der er på markedet, skal rengøres. Nogle af dem har filtre, som kan støvsuges, og andre har filtre, som kan vaskes. Når ens maskine begynder at have dårligere sugeevne, så ved man det er tid til at tjekke filtrene og få tømt beholderen for skidt og aske.

Filter til askestøvsugere

Der er filtre i alle askestøvsugere. Filtrene er til for både at passe på maskinen og for at filtrere den luft, der kommer ud af maskinen igen. Det er forskelligt fra maskine til maskine, om der er filter med i maskinen, når den købes, eller om der skal tilkøbes filtre separat. Et bud på en type filter der kan bruges til askestøvsugere er Boxer Filter til askesuger 10L – 60.186. Dette filter kan bruges til Boxer 10 liters askesugere.

Hvorfor er det en god idé at anskaffe sig en askestøvsuger?

De fleste mennesker har derhjemme en støvsuger til at fjerne støv og skidt med, men en almindelig støvsuger kan ikke det samme. Med en askestøvsuger får man en meget større ydeevne, en større beholder og en kraftigere sugeevne, som får fjernet store mængder aske og støv hurtigere. Derudover kan mange af dem også fjerne varm aske eller aske med gløder.

Kan en almindelig støvsuger ikke også fjerne aske?

En almindeligt støvsuger vil i princippet godt kunne fjerne små mængder aske, men når det handler om askesugning af brændeovne, pejse og grill vil en almindelig støvsuger meget hurtigt stå af. De almindelige støvsugere kan ikke tåle de helt små partikler der er i aske, og derfor vil de brænde sammen, hvis man forsøger at benytte dem til rengøring af brændeovn og lignende.