At arbejde i haven giver øget livskvalitet

Der er meget godt at sige om haver og havearbejde. Det er nemlig på mange måder både godt og sundt at have med en have at gøre. Der er både en rekreativ og en aktiv side af sagen, når det kommer til havehold. Begge dele kan være med til at øge din livskvalitet.

Du kan udvide dit hjems areal med adskillige kvadratmeter, når du rykker ud i haven og nyder alt det, som du kan bruge din have til. Enten selv eller sammen med andre.

Vær kreativ i haven

Når du har en have, så kan du bogstavelig talt skabe nyt liv. Det kan du gøre ved at så eller plante nye blomster, grøntsager eller andre vækster. Det er både kreativt og livsbekræftende at gøre det. At se et bed vokse til på den måde, som du har anlagt det på eller se din køkkenhave kvittere for dine anstrengelser ved at bringe dig frugt og grønt. Det er intet mindre end fantastisk.

Du kan også bruge din kreativitet ved at anrette hele haven som sådan. Så kan du beslutte, hvor der skal være terrasse, udhus, køkkenhave, plads til ungerne, staudebede, stensætninger og så videre. Det er som at arbejde på et maleri, der aldrig bliver helt færdigt.

Slap af i haven

En have kan også bruges rekreativt. Det er her, du slapper af, hygger dig og samles med venner og familie. Der er her, hvor børn og hunde leger, og du selv går rundt og nyder resultaterne af alle dine timer med lettere og tungere havearbejde.

Den rekreative del af havens fornøjelser er meget vigtige. Det er vigtigt for alle dine sanser, og det er vigtigt for dit helbred. Det er sundt at være udenfor og stimulere sanserne og samle ny inspiration til de kommende haveprojekter. For projekter er der nok af.

Der skal også arbejdes i haven

En smuk og rekreativ have opstår ikke af sig selv. Der ligger mange timers arbejde bag. Derfor vil havearbejde altid være en del af pakken, når du har en have. Mange nyder at gå i ude haven og lave noget. Det kan være større eller mindre projekter, og det kan enten være nogle nødvendige opgaver eller nogle, som du bare har lyst til.

Det er sundt at være udenfor, og det er sundt med fysisk arbejde. Du får begge dele, når du udfører havearbejde.

Regenerer efter det hårde havearbejde

Når du har arbejdet hårdt i haven, så vil du typisk kunne mærke det i kroppen. Det kommer af, at det er nogle bevægelser, som du ikke er vant til at lave. Og har du arbejdet hårdt, vil kroppen kvittere med træthed og ømhed.

Men det er på den gode måde. Derfor vil det være med en stor tilfredshed, at du lægger dig træt i din seng om aftenen. Din seng bør være en af god kvalitet. Hvis du for eksempel har en seng her fra bedsteseng.dk, så vil den kunne støtte og afspænde din trætte og brugte krop bedst muligt. Det er lige, hvad du har brug for.