Bænksliber → Se de 4 bedste bænksliber til værkstedet + Guide!

Formålet med en bænksliber er at kunne holde sit værktøj og udstyr skarpt. Du kan således nemt benytte en bænksliber i værkstedet / garagen, når det er på tide at slibe knive, økser, sakse, din plæneklippers knive etc. Der er rig mulighed for at benytte en bænksliber til samtlige slibningsopgaver.

Det er dog vigtigt, at du får investeret i en ordentlig bænksliber, så den både gør arbejdet let som en leg og holder i mange år. I denne artikel vil vi således guide dig til de bedste bænkslibere på markedet, så du nemt og hurtigt kan finde frem til den bedste bænksliber til dig og dine behov. På listen finder du bænkslibere i flere prisklasser og med hver deres effektivitet, så der er altså rig mulighed for både at finde en kvalitets og lidt mere billig bænksliber.

Promac Bånd- og bænksliber#1 Promac Bånd- og bænksliber – Den bedste bænksliber

Du kan med fordel investere i en bænksliber fra mærket Promac, hvis du leder efter en kraftfuld og robust variant. Især denne model er velegnet til både værkstedet og lettere industri, hvilket vidner om dens effektivitetsniveau.

 1. Effektiv model med robust opbygning
 2. Kan benyttes som både bånd- og bænksliber
 3. Leveres med diverse ekstra tilbehør, såsom slibeskive og slibebånd

Derfor skal du vælge en Promac Bånd- og bænksliber

Hvis du leder efter en multifunktionel sliber med høj effektivitet, så skal du investere i denne variant fra mærket Promac. Her får du nemlig en sliber, der både kan fungere som en båndsliber og bænksliber. Modellen er ideel til brug i værkstedet eller lettere industri, da den netop har en solid opbygning. Denne bænksliber er desuden kraftig og effektiv, da den er udstyret med en 300 watt motor.

Denne model er udstyret med en stor slibearm til pudsebånd 50 x 1000 mm. Den leveres med akseludvidelse, slibeskive kort 60 og slibebånd korn 100. Derudover har den en kontaktrulle til hurtige udskæringer, et slibebåndsdæksel og en nødstop kontakt for ekstra sikkerhed.

Produktdetaljer

 • Højde: 57 cm
 • Længde: 25 cm
 • Bredde: 45 cm
 • Vægt: 17 kg
 • Motorspænding: 230 volt
 • Motoreffekt: 0,3 kW
 • Slibebånd: 50 x 1000 mm
 • Slibeskive: 150 x 25 x 20 mm
 • Omdrejningstal: 2850 i minuttet
 • Hastighed af slibebånd: 15 m i sekundet

Metabo bænksliber DS 125#2 Metabo bænksliber DS 125 – Den bedste støj- og vibrationssvage bænksliber

Der er ingen grund til at flytte alle andre redskaber og værktøj, hvis du investerer i denne bænksliber fra Metabo, da denne model er en pladsbesparende en af slagsen. Den er således en del mindre end andre modeller – og så er den endda også både støj- og vibrationssvag, hvilket sikrer et bedre arbejdsmiljø og -komfort.

 1. Vibrations- og støjsvag model
 2. Udstyret med en vedligeholdelsesfri induktionsmotor
 3. Optimale tiltag til at forbedre sikkerhed ved brug

Derfor skal du vælge en Metabo bænksliber DS 125

Hader du værktøj og maskiner, der larmer ekstremt meget ved brug? Det er vi mange der gør, og derfor er det klart at foretrække en lydsvag og vibrationsdæmpende maskine. Dét er netop, hvad du får med denne bænksliber fra Metabo, hvilket i den grad gør arbejdet mere overskueligt og behageligt. Modellens vibrationsdæmpende gummifødder hjælper den desuden også med at stå bedre fast.

Denne lille og pladsbesparende værkstedsmaskine er udstyret med en vedligeholdelsesfri induktionsmotor, så der er altså intet behov for gentagne rengøringsseancer. Derudover er maskinen udstyret med en beskyttelsesskærm med bajonetlås til hurtigt og enkelt skiveskift, samt har store øjenværnsglas, så dine øjne er optimalt beskyttet mod gnister. Med i købet følger der en normal-koround slibeskive 36 P og 60 N, to øjenværnsglas, en emneunderstøtning og en sekskantnøgle.

Produktdetaljer

 • Vægt: 7,5 kg
 • Effekt: 130 watt
 • Slibeskive: 125 x 20 x 20 mm
 • Omdrejningstal:  2980 i minuttet
 • Kipmoment: 0,9 Nm

Einhell TC-US 400 bånd / tallerken sliber 375W#3 Einhell TC-US 400 bånd / tallerken sliber 375W – Den bedste bænksliber bordmodel

Denne bænksliber bordmodel er den rette investering for dig, der gerne vil have en lidt mindre bænksliber end andre modeller. Som en ekstra fordel er arbejdslaget på denne model desuden justerbart og så kan du arbejde i et støvfrit miljø, da maskinen har en indbygget støvudsugning.

 1. Gummifødder sikrer lav vibration ved brug
 2. Indbygget støvudsugning garanterer et støvfrit arbejdsmiljø
 3. Justerbart arbejdsunderlagt

Derfor skal du vælge en Einhell TC-US 400 bånd / tallerken sliber 375W

Hvis du er lidt i tvivl om, hvilken type bænksliber, der er den rette for dig, så kan du udmærket se nærmere på denne Einhell model. Lige netop denne type er en bordmodel, som sagtens kan stå på et bord i værkstedet eller rykkes frem og tilbage fra sin plads og til bordet, da den ikke vejer alverden. Du har desuden mulighed for at justere arbejdsunderlaget til dine behov – og så larmer denne bænksliber ikke alverden ved brug, da den er udstyret med gummifødder for at mindske vibrationsniveauet.

Denne bænksliber fungerer både som en bånd- og tallerken sliber. Med i købet følger der således både slibebånd, en slibeskive og en tallerkenslibeskive. Produktet har et tværanlæg der kan vinkles fra -60 grader til + 60 grader. Derudover har denne variant en indbygget støvudsugning, hvilket garanterer dig et støvfrit arbejdsmiljø, når du benytter maskinen.

Produktdetaljer

 • Højde: 25,3 cm
 • Længde: 50 cm
 • Bredde: 31,2 cm
 • Vægt: 10,7 kg
 • Motorspænding: 230 volt
 • Effekt: 375 watt
 • Slibebånd: 100 x 915 mm
 • Slibeskive: 150 mm i diameter
 • Omdrejningstal: 1450 i minuttet

Metabo DSD 200 bænksliber 750W#4 Metabo DSD 200 bænksliber 750W – Til dig, der ønsker en bænksliber i høj kvalitet

Vi har naturligvis også tænkt os at nævne et produkt, der er velegnet for selv den lidt kræsne køber. I denne test er det DSD 200 bænksliberen fra Metabo, da denne bænksliber er effektiv i brug, samt har en yderst kvalitetsbevidst opbygning. Du kan altså roligt stole på denne model, selv hvis du sætter høje krav til dit udstyr.

 1. Udstyret med diverse sikkerhedstiltag for optimal sikkerhed ved brug
 2. Vedligeholdelsesfri induktionsmotor, der ikke kræver konstant rengøring
 3. Støj- og vibrationssvag

Derfor skal du vælge en Metabo DSD 200 bænksliber 750W

Betyder høj kvalitet og effektivitet en del for dig, når du er på jagt efter nye maskiner eller værktøj til dine gør-det-selv projekter? Så er denne bænksliber fra Metabo lige noget for dig, da du her får en yderst effektiv maskine i høj kvalitet. Maskinen er udstyret med en stærk trefasemotor med et højt drejningsmoment, som desuden er en vedligeholdelsesfri induktionsmotor.

Du skal ikke være nervøs for din egen sikkerhed ved brug af denne maskine, da bl.a. består af robuste beskyttelsesskærme i trykstøbt aluminium, som har en bajonetlås til hurtig og enkel skiveskift. Derudover sørger de store øjenværnsglas for at give optimal beskyttelse mod eventuelle gnister. Og så er der ingen risiko for utilsigtet start af maskinen efter strømafbrydelse grundet den integrerede genstartssikring. Med i købet følger der desuden både normal-korund slibeskiver 36 P og 60 N, øjenværnsglas, emneunderstøtning og en sekskantnøgle.

Produktdetaljer

 • Højde: cm
 • Længde: cm
 • Bredde: cm
 • Vægt: 17,2 kg
 • Motorspænding: 230 volt
 • Effekt: 750 watt
 • Kipmoment: 7,2 Nm
 • Slibeskive: 200 x 25 x 32 mm
 • Omdrejningstal: 2980 i minuttet

Hvad er forskellen på en excentersliber og en bænksliber?

Det kan være lidt svært at holde styr på alle de mange forskellige sliber-maskiner og derfor giver vi dig i dette afsnit en kort forklaring på, hvad der egentlig er forskellen på en excentersliber og en bænksliber.

Bænksliber

Som beskrevet i introduktionen til denne artikel, så benytter man en bænksliber til opgaver såsom slibning af knive, sakse, økser eller værktøj, der gerne skal være skarpt. Med en bænksliber tager arbejdet ingen tid og så er din maskine eller værktøj hurtigt klar igen. Det kan dog kræve lidt at benytte en bænksliber, da du ikke skal gøre materialet alt for varmt ved slibning. I så fald kan du i hvert fald risikere at nedbryde materialets hærdning. Forståelsen for den rette slibning kommer dog med erfaring, så ingen grund til panik.

Excentersliber

Hvor en bænksliber bliver benyttet til slibning af værktøj, så bliver en excentersliber benyttet til slibning af diverse overflader. F.eks. kan du udmærket bruge din excentersliber til slibning, finpudsning eller polering af lak, maling eller træoverflader. Excentersliberen er altså et værktøj til pudsning, polering og slibning af større områder, hvorimod bænksliberen er lidt de mindre redskaber.

Er det nærmere en excentersliber, som du har brug for til dit stykke arbejde? I så fald kan du læse om de bedste modeller og få gode råd til brug i vores store test af excenterslibere.

Bænksliber tilbehør

Hvis du er ekstremt glad for din bænksliber og benytter den ofte, så kan du muligvis få endnu mere ud af din maskine, hvis du investerer i diverse tilbehørsdele. Herunder kan du læse om ideelle tilkøb til en bænksliber

Stålbørste til bænksliber

En bænksliber med stålbørste er en god investering, hvis du gerne vil kunne fjerne rust eller gammel maling fra dine redskaber før slibning. Du vil desuden opleve at resultatet bliver pænere, hvis slibningen foretages på rene overflader, så hvorfor ikke bruge et øjeblik på at fjerne andet materiale fra dit værktøj med en stålbørste.

Slibesten til bænksliber

Jo mere du benytter din bænksliber, jo bedre er det også at have mulighed for at skifte delene ud. F.eks. skal du helst benytte en slibesten i den grovhed, der passer til det værktøj, du er i gang med at slibe for at få det bedste resultat. Du risikerer desuden også at ødelægge værktøjet og dets hærdning, hvis du sliber det med en for grov slibesten. F.eks. skal der gerne benyttes en mere fin slibesten, hvis du arbejder med materialet af glas.

Polerskive til bænksliber

Du kan med fordel investere i en polerskive til din bænksliber. Her kan du vælge mellem mange forskellige varianter alt efter dine behov. Ofte er polerskiver lavet i stof og så koster de ikke alverden.

Husk den gode sikkerhed, når du betjener din bænksliber

Det er særdeles vigtigt, at du tænker over sikkerheden, når du benytter din bænksliber. Uanset om du kun skal foretage en hurtig slibning eller have gang i den helt store tur til alt dit værktøj, så skal du gerne sørge for at beskytte dig selv på en optimal måde. Det skyldes, at der er en risiko for at splinter fra værktøjet eller gnister vil flyve, mens du arbejder med bænksliberen.

Du kan f.eks. med fordel investere i en model udstyret med lukkede beskhyttelsesskærme og gnistafskærming, da du så er sikker på, at maskinen afholder flest mulige splinter og gnister fra at ramme dig. Derudover skal du altid sørge for at benytte beskyttelsesbriller, når du har gang i din bænksliber – og stop altid med at slibe, hvis andre træder ind i rummet uden beskyttelse.