Bajonetsav test | Se de bedste modeller i test (Opdateret 2022)

1

Bosch GSA 1100 E

Der er Bosch – og så er der de andre. Bosch har med deres GSA 1100 E produceret en af markedets allerbedste bajonetsave. Det ses tydeligt i de mange brugeranmeldelser af produktet, hvor den bliver fremhævet for dens power, præcision og kvalitet. Derfor mener vi, at Bosch GSA 1100 E er den allerbedste bajonetsav på markedet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch GSA 1100 E 1.029 kr. Shopexpert
Makita Bajonetsav 18V li-ion, DJR183Z 740 kr. Proshop.dk
Ryobi 18V one+ Bajonetsav R18RS-0 778 kr. Proshop.dk
Dewalt Bajonetsav 1100 W. DWE305PK-QS 984 kr. jem & fix
Bosch GSA 18V-Li Bajonetsav 1.095 kr. Dorch & Danola A/S
Black & Decker Bajonetsav BDCR18N-XJ 18V SOLO

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Bajonetsaven er din bedste ven, der kan skære igennem alle tænkelige materialer. Den er god til at skære forskellige materialer, som dine andre save ikke kan kløve sig igennem. Det er en sav, der efterlader et groft snit, men til gengæld kommer igennem alt.

Det danske marked for bajonetsave er stort, og der er mange forskellige producenter, der alle gerne vil have dig til at vælge netop deres bajonetsav. Men hvilken en skal du vælge? Hvor finder du den bedste Bajonetsav, og hvilke ting skal man lægge mærke til, i en bajonetsav guide?

Det har vi svaret på i denne bajonetsav test, hvor vi går igennem seks forskellige modeller af bajonetsave fra forskellige producenter. En bajonetsav varierer meget fra model til model, men i denne bajonetsav test har vi fundet seks bajonetsave, der er anbefalelsesværdige. Vi gennemgår bajonetsavene én efter én, og giver dig en god introduktion til de forskellige modeller og deres kvaliteter. Til sidst i denne bajonetsav guide kan du tilmed finde tips og tricks, der kan hjælpe dig, når du skal vælge en Bajonetsav.

Bosch-GSA-1100-E#1 Bosch GSA 1100 E – Bedste bajonetsav i test

Der er Bosch – og så er der de andre. Bosch har med deres GSA 1100 E produceret en af markedets allerbedste bajonetsave. Det ses tydeligt i de mange brugeranmeldelser af produktet, hvor den bliver fremhævet for dens power, præcision og kvalitet. Derfor mener vi, at Bosch GSA 1100 E er den allerbedste bajonetsav på markedet.

Fremhævede fordele:

 1. Integrerede lysdioder, hvilket giver godt udsyn til emnet
 2. Stærk motor og effektiv savehastighed
 3. Nemt og sikkert system til klingeudskiftninger

Derfor skal du vælge Bosch GSA 1100 E

Du skal vælge en Bosch GSA 1100 E, hvis du vil have en af de bedste bajonetsave på markedet. Bosch har virkelig lavet et vidunder med denne model, og det ses ikke mindst i dens kraftige 1.100 Watts motor, der sikrer en effektiv savehastighed, dybe snit og evne til at skære igennem hvad som helst. Den kommer med integrerede lysdioder, der giver et bedre udsyn over området, hvor den skal bruges. Desuden forefindes en metalkrog på maskinen, så man kan hænge den op, når man ikke bruger den. Denne model er utrolig kraftfuld, og bruger en almindelig 230 Volts strømkilde.

Alt i alt er Bosch GSA 1100 E en rigtig god bajonetsav, hvor der medfølger en Savklinge til metal (S 123 XF), og en til træ (S 2345 X). Den har et nemt og sikkert system til klingeudskiftninger, så du ikke skal bruge for lang tid på at skifte klinge.

Tilmed kommer bajonetsaven i en værktøjskuffert, så den er nem at transportere rundt, hvor den skal bruges, samtidigt med at den bliver beskyttet mod slid og støv. Desuden bliver den rost til skyerne af dens brugere, kommer fra et anerkendt brand i branchen og er foretrukket af mange fagfolk for dens kvaliteter.

Produktspecifikationer:

 • Volt: 230 Volt
 • Vægt: 3,6 kg.
 • Slagtal, ubelastet: 0 – 2.700 omdr./min.
 • Sav, slaglængde: 28 mm
 • Snitdybde i træ: 230 mm
 • Snitdybde i metal og metalrør: 20 mm

#2 Makita Bajonetsav 18V li-ion, DJR183Z – Bedste akku bajonetsav

Makita Bajonetsav DJR183Z med et 18V lithium-batteri er ifølge den brede befolkning, det bedste bud på den bedste akku bajonetsav. Især dens stærke motor og dens hurtige klingeskift bliver fremhævet af brugerne af denne bajonetsav fra Makita. Generelt el-værktøj fra Makita er altid af super høj kvalitet, og denne akku bajonetsav er ingen undtagelse.

Fremhævede fordele:

 1. Bedste akku bajonetsav med vertikal gearkonstruktion
 2. Super stærk motor med to hastigheder
 3. Nemt at skifte klinge på (kræver ingen værktøj)

Derfor skal du vælge Makita Bajonetsav 18V li-ion, DJR183Z

Skal man kunne følge med Makitas 18V Bajonetsav med lithium-batteri, skal man stå tidligt op. Mange professionelle håndværkere, elektrikere og lignende sværger til Makita-mærket, fordi det er et super stærkt og holdbart mærke af værktøj. Denne bajonetsav er en kompakt og god model, der både kan bruges hjemme eller til erhvervsmæssigt brug. Dens lave vægt på under 2 kg. gør, at den er nem at håndtere og arbejde med i forskellige opgaver og materialer.

Bajonetsaven fra Makita optager ikke særlig meget plads og er nem at opbevare i et skur, en garage eller lignende, når du ikke bruger den. Desuden er det en virkelig effektiv motor, der sidder i bajonetsaven, da den har to forskellige hastigheder, og når et slagtal fra 0 til 3.000 i minuttet uden belastning. Der er desuden to forskellige hastigheder på saven, så den kan justeres alt efter, hvilket materiale der skæres i.

Du skal vælge Makitas Bajonetsav DJR183Z, hvis du er på udkig efter en af markedets bedste akku bajonetsave, der både har en optimal ydeevne og kan bruges af alle. Makita sætter brugervenlighed højst, når de udvikler el-værktøj, og denne bedste bajonetsav er ingen undtagelse. Husk at tilkøbe batteri og lader til Makitas Bajonetsav, hvis ikke du i forvejen ejer sådan et – det kan købes samme sted som du køber bajonetsaven.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 18V lithium-batteri
 • Vægt: 1,5 kg.
 • Slagtal, ubelastet: 0 – 3.000 omdr. /min.
 • Sav, slaglængde: 13 mm
 • Snitdybde i træ: 50 mm
 • Snitdybde i metal og metalrør: 50 mm

Ryobi-R18RS-0#3 Ryobi 18V one+ Bajonetsav R18RS-0 – billig akku bajonetsav

Ryobi er et godt sted at starte for folk, der gerne vil have en billig akku bajonetsav. Denne one+ R18RS-0 med 18V batteri bliver i anmeldelserne af produktet rost for at være en af de bedste bajonetsave til prisen. Derfor er denne model særligt god til dem, der søger en budgetvenlig bajonetsav.

Fremhævede fordele:

 1. Perfekt til nedrivning af træ, plast og metal
 2. En god og billig akku bajonetsav
 3. Nem at håndtere med dens lave vægt (2,4 kg uden batteri)

Derfor skal du vælge Ryobi 18V one+ Bajonetsav R18RS-0

Hvis du skal have en billig akku bajonetsav, der kan skære sig igennem alt fra træ til metal og PVC, er denne One+ R18RS-0 Bajonetsav et eminent bud på en model til dig. Den skal udstyres med et 18V batteri, og derfra er det en af de bedste og billigste bajonetsave på markedet. Denne model er baseret på en af Ryobi tidligere roste modeller, men denne udgave er blot gjort endnu bedre og endnu hurtigere. Bajonetsaven er super nem at håndtere, og egner sig derfor både til private og professionelle, der skal i gang med et projekt, hvor den bedste bajonetsav er påkrævet. Dette skyldes ikke mindst dens “Anti-Vibe”-håndtag, der sikrer kontrollen med Bajonetsaven er nem og let håndterbar.

Skal du derfor bruge en billig akku bajonetsav anbefaler vi i denne test, Ryobis 18V one+ RS18RS-0 bajonetsav til formålet. Den er utrolig stærk, taget dens størrelse i betragtning, og kan skære sig igennem, hvilket som helst materiale man støder på ved eksempelvis en nedrivning. Modellen her leveres uden batteri og lader, som du også skal købe ved siden af, hvis ikke du i forvejen ejer et batteri til en Ryobi-maskine – du kan købe batteriet, der hvor du også køber maskinen.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 18V batteri
 • Vægt: 2,4 kg.
 • Slagtal, ubelastet: 2900 omdr. /min.
 • Sav, slaglængde: 28 mm
 • Snitdybde i træ: 200 mm
 • Snitdybde i metal og metalrør: ikke angivet

Dewalt Bajonetsav DWE305PK-QS#4 Dewalt Bajonetsav 1100 W. DWE305PK-QS – Solidt amerikansk isenkram

Dewalt er altid garant for kvalitetsværktøj, og denne 1100 W Bajonetsav er absolut ingen undtagelse. I brugeranmeldelser bliver den rost for at være nærmest uopslidelig, da dens stærke motor er særdeles effektiv og slagkraftig.

Fremhævede fordele:

 1. Nemt klingesystem, der gør savens klinge let at udskifte
 2. Effektiv og slagkraftig motor, der sikrer optimal ydeevne
 3. Er din ven selv ved de mest besværlige opgaver

Derfor skal du vælge Dewalt Bajonetsav 1100 W. DWE305PK-QS

Dette 1100 Watts powerhouse fra Dewalt, er en af de stærkeste bajonetsave på markedet. Den er stort set uopslidelig, og med sin kraftige motor, har den evnen til at komme igennem hvad som helst, du måtte stille den overfor. Dewalt er en klassisk stor producent af el-værktøj, og denne strømdrevede 1100 Watts maskine er bestemt ingen undtagelse. Den er en af de bedste bajonetsave, der nogensinde er kommet ud af det amerikanske værktøjsmærke. Derfor kan denne bajonetsav bruges til alle forskellige projekter, hvor det kræver en bajonetsav – med dens effektive motor kan den skære let igennem blandt andet metal, træ og PVC.

Dewalts 1100 Watts bajonetsav kan derfor bruges af både private og professionelle, der skal bruge den til forskellige formål. Den er en ekstrem langtidsholdbar maskine, der er en god investering, hvis du skal bruge en ny bajonetsav.

Produktspecifikationer:

 • Watt: 1100 Watt
 • Vægt: 3,5 kg.
 • Slagtal, ubelastet: 0 – 2800 omdr. /min.
 • Sav, slaglængde: 29 mm
 • Snitdybde i træ: 280 mm
 • Snitdybde i metal og metalrør: 100 mm

Bosch GSA 18V-Li#5 Bosch GSA 18V-Li Bajonetsav – Bosch’ næstbedste bajonetsav

Bosch har også lavet en batteridrevet udgave af deres bedste bajonetsav, og den bliver af mange kaldt den næstbedste bajonetsav, der er kommet ud af det tyske foretagende. Bosch er garant for kvalitet og gode funktioner, hvilket bestemt også kommer til udtryk i denne model. Hvis du er til batteridrevet værktøj fra Bosch, er denne bajonetsav et god bud på dine næste model.

Fremhævede fordele:

 1. Kæmpe batteri, der holder i lang tid
 2. Kraftig motor med forskellige trin til forskellige materialer
 3. En del af Bosch’ SDS-System, der gør det let at skifte klinge

Derfor skal du vælge Bosch GSA 18V-Li Bajonetsav

Bosch leverer høj-kvalitets el-værktøj, og denne GSA Bajonetsav er bestemt ingen undtagelse. Med SDS-systemet er det muligt at skifte klinge på saven lynhurtigt, og arbejde sig igennem sine projekter nemt og elegant. Desuden er motoren i denne model også helt fænomenal med forskellige gear til forskellige materialer, der giver det bedste resultat, når du bruger denne model. Det sker blandt andet på grund af det stærke 18 volts lithium-batteri, som bajonetsaven er udstyret med, hvilket gør den i stand til at save sig igennem hvad som helst. Er du derfor på jagt efter batteridrevet solidt tysk værktøj fra Bosch, er denne GSA Bajonetsav et glimrende bud på din næste bajonetsav.

Hvis du vælger denne model, skal du huske at tilkøbe batteri og lader, da det ikke medfølger til Bosch GSA 18V-Li Bajonetsaven. Derfor kan der godt være flere omkostninger forbundet med at købe denne Bosch Bajonetsav, hvis du ikke i forvejen ejer et batteri og en lader til den.

Produktspecifikationer:

 • Batteri: 18V lithium-batteri
 • Vægt: 3,4 kg.
 • Slagtal, ubelastet: 0 – 2700 omdr. /min.
 • Sav, slaglængde: 28 mm
 • Snitdybde i træ: Ikke angivet
 • Snitdybde i metal og metalrør: Ikke angivet

Black & Decker Bajonetsav BDCR18N-XJ 18V SOLO#6 Black & Decker Bajonetsav BDCR18N-XJ 18V SOLO – God og udholdende

Black & Decker har i mange år været en af de førende brands indenfor el-værktøj, og det ser man tydeligt med denne BDCR18N-XJ Bajonetsav, der bliver rost af medier og bruger for dens høje kvalitetsniveau.

Fremhævede fordele:

 • Super lav vægt, der gør den let at håndtere
 • Stærkt batteri, der kan holde i lang tid før det kræver opladning
 • Kvalitets bajonetsav, du har i mange år ud i fremtiden

Derfor skal du vælge Black & Decker Bajonetsav BDCR18N-XJ 18V SOLO

Sidst men ikke mindst er der denne model fra Black & Decker, der også er et glimrende bud på en batteridrevet bedste bajonetsav. Denne super kompakte model fra Black & Decker gør, at alle kan være med og bruge den, når den skal i aktion til forskellige opgaver. Dens stærke motor kan arbejde med et slagtal på op til 3000 omdrejninger i minuttet, hvilket gør den til en af topscorerne her testen på netop denne parameter. Derudover er der også garanti for, at når du vælger Black & Decker, har du produktet i mange år ud i fremtiden. Det er en exceptionel funktionsdygtig og slidstærk model, der kan arbejde sig igennem mange forskellige opgaver.

Derfor er den sidste model i denne bajonetsav test, også et godt bud på din næste bajonetsav. Generelt er der blandt disse seks modeller virkelig kvalitet for pengene, og man skal således ikke bekymre sig om, hvorvidt man kan finde ud af at bruge bajonetsaven.

Produktspecifikationer:

 • Volt: 18V batteri
 • Vægt: 1,88 kg
 • Slagtal, ubelastet: 0 – 3000 omdr. /min.
 • Sav, slaglængde:  Ikke angivet
 • Snitdybde i træ: Ikke angivet
 • Snitdybde i metal og metalrør: Ikke angivet

Hvad kan du bruge en bajonetsav til?

En Bajonetsav er din allerbedste ven, når du skal skære igennem materialer, som hverken den almindelige, rundsaven andre savetyper kan skære igennem. Bajonetsavens motor udmærker sig nemlig ved at være ekstrem kraftig, hvilket gør det muligt for savens klinge at snitte sig igennem mange forskellige materialer. Det kan f.eks. være træ eller metal, som du skal have fjernet eller revet ned. Netop til nedrivning er en bajonetsav særdeles god, da den kan skære på alle leder og kanter i forskellige materialer. Uanset hvilken udfordring du står med i dit projekt, har du mulighed for at bruge en bajonetsav til at skære igennem det – så længe du ikke arbejder i marmor, obsidian eller andre super hårde materialer, er bajonetsaven din bedste ven til dybe snit.

Kan man bruge bajonetsaven til mursten?

Selv enkelte bajonetsave er gode til at skære igennem mursten. Her skal du dog se på specifikke informationer i bajonetsaven, hvis du skal vide om, man kan skære mursten med den. Desuden kræver det også en speciel klinge til saven, hvis du vil save i byggestenen. Derfor er det en god idé at tage et ekstra kig på bajonetsaven og dens klinge, hvis du vil være sikker på, at den kan bruges til at skære i mursten med.

Fordele og ulemper ved en bajonetsav

Der er mange fordele og enkelte ulemper ved bajonetsaven, som vi har fundet i denne bajonetsav test. Herunder kan du se de forskellige fordele og ulemper vi mener, der kan være ved at bruge en bajonetsav i dine projekter.

Fordele ved Bajonetsav:

 • Nem at bruge og håndtere
 • Skærer igennem de fleste materialer med dybe snit
 • Mulighed for udskiftning af klinger
 • Let at transportere rundt
 • Ideel til nedrivning, ombygning eller lignende

 

Ulemper:

 • Laver ikke jordens flotteste snit – det er et grovt snit
 • Tilkøb af batteri og lader kan være påkrævet ved nogle modeller

 

Køb af ekstra klinger til bajonetsav

Det kan jo ske, at du får brug for ekstra klinger til din bajonetsav, hvis de gamle er en smule slidte eller du skal skære i specielt materiale. Det er ikke noget problem at købe nye – hvis blot du noterer dig savklingens nummer, så kan du helt enkelt bestille nye hjem hos den webshop, hvor du købte bajonetsaven. Derfor skal du ikke være bekymret for at slide på dine savklinger til bajonetsaven – det er nemlig super nemt at købe nye. Og hvis du er en flittig bruger af din bajonetsav, så vil du helt sikkert kunne mærke forskel på en gammel og en ny klinge.