Bedste Borehammer Test 2022

1

Bosch GBH 2-26 F 830 watt

Dette er en god borehammer fra Bosch med ledning, som har både SDS-plus og ekstra mejselfunktion. Bosch er et kendt mærke indenfor værktøj og de har også lavet flere forskellige borehammer maskiner – dette er en af deres modeller med ledning. Denne maskine er en del af deres professionelle serie, hvilket betyder, at den også egner sig til professionelle fagfolk, men selvfølgelig også den ambitiøse “hjemme”-håndværker.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch GBH 2-26 F 830 watt 1.449 kr. Homeshop.dk
Makita borehammer DHR171Z 18v 1.147 kr. happii.dk
Bosch borehammer PBH 2500 SRE 1.032 kr. BygXtra
Dewalt Kombi-Hammer SDS-Max 11,0 joule D25721K-QS

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Bosch GBH 2-26 F 830 watt er den bedste borehammer på strøm, da den er en del af deres professionelle serie, som er lavet til håndværkere. Det betyder altså, at den kan klare til af hvert, og den er også god til det ambitiøse hjemmeværksted. Den har både SDS-plus, som sikrer at du hurtigt kan skifte indsatsværktøjer. Slagenergi er på hele 2,7 kilojoule, og kan både klare beton, træ, murværk og metal, hvor den har en borediameter, som er større end de fleste andre maskiner på markedet. 

Den bedste borehammer på akku er Makita borehammer DHR171Z 18v, som altså ikke har nogen ledning, hvilket giver mere frihed til dig, som skal bruge den. Du skal dog huske at oplade batteriet. Derudover, så har denne borehammer vibrationsdæmpende gummi, som gør maskinen mere ergonomisk. Den er rimelig kraftig med en god motor, der kan give sal på 1,2 kilo joule og 4.800 slag i minuttet. 

Dette var, som sagt, kun en kort gennemgang af to produkter, så læs gerne hele artikel, så du kan finde den borehammer der passer bedst til dit værksted. Nederst i denne artikel, kan du læse om, hvad du skal huske at tænke over for du investerer i den nye borehammer. 

#1 Bosch GBH 2-26 F 830 watt –  Bedste borehammer

Dette er en god borehammer fra Bosch med ledning, som har både SDS-plus og ekstra mejselfunktion. Bosch er et kendt mærke indenfor værktøj og de har også lavet flere forskellige borehammer maskiner – dette er en af deres modeller med ledning. Denne maskine er en del af deres professionelle serie, hvilket betyder, at den også egner sig til professionelle fagfolk, men selvfølgelig også den ambitiøse “hjemme”-håndværker.

Fremhævede fordele: 

 1. SDS-plus og ekstra mejselfunktion
 2. Slagenergi på 2,7 joule
 3. Stor borediameter i forhold til andre modeller 

Derfor skal du vælge Bosch GBH 2-26 F 30 watt

Denne maskine fra Bosch har en motor med 830 watt, og den kan levere et slagenergi på 2,7 joule. Dette er maskinen til dig, som ønsker en af god kvalitet og af gode og robuste komponenter, da det sikrer maskinen en længere standtid. Bosch GBH 2-26 F 30 er med salg, og den kan levere et slagantal fra 0 – 4.000 slag/min, og et omdrejningstal fra 0 – 900 o/min.  Den er på 230 volt.

Her får du en oversigt over hvad maskinen kan klare:

 • Maks. bor-Ø i beton, hammerbor: 4-26 mm (optimal rækkevidde: 8-16 mm) 
 • Maks. bor-Ø i beton, hulborekroner: 68 mm 
 • Maks. bor-Ø i murværk, borekroner: 68 mm 
 • Maks. bor-Ø i metal: 13 mm 
 • Maks. bor-Ø i træ: 30 mm

Denne maskine har faktisk også flere funktioner. Den har bl.a. højre-/venstreløb, variabel hastighed, rotationskontrol, mejselfunktion, Vario-Lock, hvilket er med til at skabe en borehammer, som gør arbejdet nemt for dig. Derudover, så er den også kompatibel med forskellige støvudsugninger, så du ikke skal til at finde støvsugeren frem efter brug. 

Maskinen er brugervenlig, og specielt når det kommer til at skifte værktøj. Den har nemlig nem og hurtig værktøjsskift med selvspændende borepatron og vekselpatron. 

Ledningen har en længde på 4 meter, så den er lang nok til, at du kan bevæge dig en del, og hvis ikke det er langt nok, så kan man nemt finde en forlængerledning. 

Det er ikke kun maskinen du får leveret, når du bestiller denne borehammer – de fleste steder leveres maskinen nemlig med en værktøjskuffert. Denne kuffert indeholder bl.a. selvspændende borepatron, SDS-plus vekselpatron, ekstra håndgreb, dybdeanslag på 210 mm og en klud, så du kan holde maskinen ren. 

Produktdetaljer: 

 • Slagenergi: 2,7 joule
 • Vægt: 2,9 
 • Watt: 830
 • Volt: 230 
 • Slagantal: 0 – 4.000 slag/min 
 • Omdrejningstal: 0 – 900 o/min
 • Ledningslænge: 4 meter.
 • Medfølgende værktøjskuffert 

Makita DHR171Z 18v#2 Makita borehammer DHR171Z 18v – Bedste batteridrevet borehammer

Makita er et kendt mærke indenfor elektriske håndværker maskiner, og dette er en af deres akku borehammer-modeller. Med denne borehammer kan du nemt og effektiv bore op til 17 mm huller. Den er også udstyret med SDS-plus, har en kraftig motor og der følger en masse med i værktøjskufferten. 

Fremhævede fordele: 

 1. Akku borehammer – ingen ledning 
 2. Vibrationsdæmpende gummi 
 3. 4.800 slag i minuttet

Derfor skal du vælge Mikita borehammer DHR171Z 18V

Denne borehammer er til dig, som skal bore i beton, stål eller træ. I beton kan den bore op til 17 mm huller og i stål kan den bore huller med diameter op til 10 mm, mens i træ kan den bore huller med op til 13 mm. Den har en slagenergi på 1,2 kilojoule, og det er både en borehammer og en mejselhammer. Maskinen er egnet til boring med eller uden slagfunktion. 

Denne borehammer er selvfølgelig også udstyret med SDS-plus værktøjsopsætning, og en god motor, som har et højt antal af slagantal – den giver 4.800 slag i minuttet. Maskinen bruger lithium-Ion batterier, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om ledninger rundt omkring. Du skal dog huske at oplade batteriet. Motoren er kulør, for at få en længere driftstid. 

Borehammeren er også udstyret med anti-vibrationshåndtag. Det er selve pistolgrebet belagt med vibrationsdæmpende gummi, hvilket også giver dig et godt og fast greb om borehammeren. Da maskinen både er ledningsfri og er udstyret med dette vibrationsdæmpende håndtag, så er det en maskine til dig, som er på udkig efter en maskine, som giver stor frihed og fleksibilitet, men ikke mindst, så burde den kunne klare de fleste boreopgaver uden problemer. 

Dette er kun borehammeren, hvilket betyder, at der ikke er en kuffert, lader eller batterier med. Det kan dog tilkøbes, og der kan bruges 18 volt batterier fra 1,5 til 6,0 Ah. 

Produktdetaljer: 

 • Slagenergi: 1,2 kilojoule
 • Vægt: 2,8
 • Volt: 18 volt
 • Batteri kapacitet: 1,5 – 6,0 Ah 
 • Slagantal: 0 – 4.800 slag/min 
 • Omdrejningstal: 0 – 680 o/min

Bosch-PBH-2500-SRE#3 Bosch borehammer PBH 2500 SRE m/borepatron og 6 bor – effektiv og nem borehammer

Endnu en god borehammer fra Bosch – denne gang en anderledes model. Denne model egner sig mere til dig, som skal bruge den en gang imellem og ikke til professionelt brug. Den er dog nem og enkel at bruge, har 6 bor og er meget effektiv.   

Fremhævede fordele: 

 1. Ergonomisk og en vægt på 2,2 kg
 2. SDS-plus funktion, som sikrer hurtigt skift af værktøjer
 3. Medfølgende kuffert 

Derfor skal du vælge Bosch borehammer PBH 2500 SRE m/borepatron

Denne borehammer er på strøm, og har en kraftfuldt motor, som kan yde 600 watt. Den er produceret med et pneumatisk Bosch hammerværk, og har derfor et slagkraft på 1,9 kilojoule. Den er til dig, som skal bore i beton, stål eller træ. I beton kan den bore op til 22 mm huller og i stål kan den bore huller med diameter op til 13 mm, mens i træ kan den bore huller med op til 30 mm. Maskinen er desuden med slag. 

Den har også SDS-plus funktion, som gør at du hurtigt kan skifte dine indsatsværktøjer – det gør hele processen meget hurtigere. 

Bosch har også tænkt over, at den skal være ergonomisk, hvorfor denne også er en smule lettere end andre borehamre – den vejer nemlig 2,2 kg. Den er fremstillet i et kompakt slim-line design, så den også er nem at holde.

Til denne borehammer følger der også en kuffert med og en masse udstyr, som du kan få glæde af på sigt. Denne kuffert indeholder bl.a. SDS-plus-S2 borsæt med 6 dele, ekstra håndgreb, dybdeanslag og en bosch SDS-adapter-borepatron. 

Produktdetaljer: 

 • Slagenergi: 1,9 kilojoule
 • Vægt: 2,2
 • Watt: 600 watt (optagen effekt) – afgiven effekt: 300 watt
 • Slagantal: 0 – 5.000 slag/min 
 • Omdrejningstal: 0 – 2.000 o/min
 • Medfølgende kuffert

Dewalt-D25721K#4 Dewalt Kombi-Hammer SDS-Max 11,0 joule D25721K-QS – Til dig, som leder efter mere end bare en borehammer 

Leder du efter en borehammer, som kan mere end de andre borehamre på markedet, så skal du tjekke denne ud! Det er en kombi-hammer, hvilket betyder, at den har en del flere kræfter end en borehammer og den kan en hel del mere, da den er ideel til boring til ankre, beton, murværk, kerneboring og mejsel. Derudover kan den også bore huller, som har en større diameter end de fleste andre borehamre på markedet. Maskinen er fra mærket Dewalt, hvilket er kendt for deres værktøjer og specielt elektriske værktøjer, og dette er deres bud på en kombi-hammer. 

Fremhævede fordele: 

 1. Slagenergi på 11,0 joule – stærk og kompakt maskine
 2. Mange funktioner 
 3. Brugervenlig maskine med omtanke på et ergonomisk design

Derfor skal du vælge Dewalt kombi-hammer SDS-Max 

Dette er en maskine i en helt anden liga end dem som ellers er med i denne artikel om borehammer. Det ses både på funktionerne og selve vægten på maskinen, men også prisen, da den er meget højere end de andre på markedet. Den er på strøm, har en stærk motor, som kan klare en effekt op til 840 watt. Den har en slagenergi på 11 joule, hvilket altså er i en hel anden kategori end de andre maskiner i denne artikel og typiske borehamre. 

Her får du en oversigt over alle maskinens funktioner:

 • Boring til ankre og gennemgående huller i beton og murværk fra 12 til 48 mm
 • Maks borekapacitet i beton: 48 mm
 • Borekapacitet – gennemborende bor: 80 mm
 • Kerneboring op til 115 mm
 • Slagenergi-kontrol 
 • Elektronisk variable hastighed 
 • Læsbar kontakt til mejsling
 • Vibrationskontrol (AVC)
 • SDS(Max) – sikre hurtigt værktøjsskift 

Dewalt har selvfølgelig også tænkt godt over designet, da den tunge maskine på 8,7 kg selvfølgelig også skal være brugervenlig og nem at bruge. Det betyder, at den er har et godt forhold mellem kraft og vægten. Derudover har den vibrationskontrol med flydende baghåndtag og afdæmpet sidehåndtag, sikre ekstremt lav vibration. Dette ergonomiske og kompakte design gør, at du har en god kontrol, men også let adgang til trange steder. Maskinen er også udstyret med en indikator for nedslidning af kul og behov for service – så det skal du ikke bekymre dig om før, at maskinen giver dig besked. 

Den har også SDS(Max), hvilket gør, at du hurtigt kan skifte mellem de forskellige værktøjer, så du ikke skal bruge alt for lang tid. 

Selve lydtrykket er på 96 dB(A), mens det akustisk tryk er på 107 dB(A).  

Alt i alt, så er dette altså en maskine til dig, som leder efter noget, som er en del stærkere end bare en borehamre maskine, men prisen er selvfølgelig også en del højere. 

Produktdetaljer: 

 • Slagenergi: 11 kilojoule
 • Vægt: 8,7
 • Watt: 840 watt 
 • Volt: 230 
 • Slagantal: 1225 – 2450 slag/min 
 • Omdrejningstal: 0 – 2.000 o/min
 • Medfølgende kuffert
 • Lydtryk: 96 dB(A) 
 • Akustisk tryk: 107 dB(A) 

Hvilken borehammer skal jeg vælge?

Når du skal ud og vælge din kommende borehammer, så er der nogle specifikke ting, som du skal kigge efter. 

 • Borediameter i hhv. beton, træ og metal 
 • Slagenergi 
 • Akku eller strøm? 
 • Brugervenlighed

Borediameter i hhv. beton, træ og metal 

Borediameteren i hhv. beton, træ og metal svinger fra maskine til maskine, så her er det vigtigt, at du ved hvad du har brug for, så du ikke får købt en maskine, som ikke kan bore store nok huller. Medfølger der en kuffert med, så undersøg hvilke typer af bor, der følger med i pakken. 

Slagenergi og andre funktionaliteter

Du skal holde øje med hvor mange kilojoule din kommende maskine har i slagenergi. Normalt har disse maskiner omkring 1-2, men det er vigtigt at du tjekker det, og at du også undersøge hvad der er passende til dit behov. Tjek også maskinens omdrejningstal og slagtal – det siger meget om hvad maskinen egentlig kan, så tjek det! 

Akku eller strøm? 

Der er faktisk stor forskel på om du vælger en borehammer med akku eller strøm. Vælger du en borehammer med akku, så skal du huske at oplade batteriet, og sikre dig at der er et batteri med i pakken ellers skal du købe det ekstra ved siden af. Er maskinen på batteri, så skal du ikke bekymre dig om ledning som er i vejen. 

En gammel skrøne siger, at dem som er på strøm har en kraftigere motor end andre, men de sidste par år har virksomheder som Bosch, Makita og mang andre, arbejdet hårdt for at lave maskiner på batteri, som bliver stærkere og stærkere, og som det ses i denne artikel om borehammer test, så er der altså ikke særlig stor forskel på hvad de to typer af maskiner kan. Er din maskine på strøm, så undersøg hvor mange watt den kan tage, men det er ikke kun watt der er vigtigt. Se også på de andre funktioner maskinen har; slagenergi, omdrejningstal og slagantal. 

Brugervenlighed

Sikre dig at maskinen er nem at bruge, så du kan få det optimale ud af det. Nogle borehamre har vibrationsdæmpende håndtag eller ergonomisk design, som er til, at gøre brugeroplevelsen bedre for dig. Nogle maskiner skilter også med at kunne lave hurtigere skift i mellem værktøjerne, så du ikke skal bruge lang tid på at skifte bor. Hvis det har stor betydning for dig, så sikre dig, at den borehammer du vælger hurtigt kan skifte mellem funktionerne. 

Testkilder 

Makita

Makita’s hjemmeside er blevet brugt til at finde informationer om DHR1171Z. Leverandørernes hjemmeside er gode kilder til produktinformationer. 

Bosch

Ligesom Makita, har vi også brugt Bosch hjemmeside, til at finde informationer om maskinerne fra Bosch. Her kan vi nemlig opslag produktspecifikke informationer. 

Konklusion 

Udover de to borehamre, som blev gennemgået i starten af denne artikel, så er der også to andre med i denne artikel. Den ene er Bosch borehammer PBH 2500 SRE m/borepatron. Den er både ergonomisk og har en vægt på 2,2 kg. Derudover er den også udstyret med SDS-plus funktion, som sikrer at du hurtigt kan skifte værktøjer, og ikke skal spilde meget tid på det. Med denne borehammer medfølger der en kuffert, hvor maskinen samt alle de medfølgende tilbehør, kan være. 

I denne artikel om borehammer, valgte i også at tag en kombi-hammer med, som altså kan det samme som en borehammer, men den er lige niveauet højere med en del flere funktioner og en helt anden pris. Det er Dewalt D25721K-QS, som har en slagenergi på hele 11 kilojoule. Der er både tænkt over de små detaljer, som hurtigt værktøjsskifte (SDS-max), forholdet mellem selve slageffekten og vægten på maskinen. Den vejer nemlig 8,7 kg, men de har prøvet at lave designet, så den er brugervenlig for dig at bruge. Der er vibrationskontrol, og håndtag, som er med til at dæmpe vibrationerne.