fbpx

🥇Brændekløver test [2020] » Klik og se de 6 bedste brændekløvere!

Træerne er fældet igen i år, og nu skal det kløves. Dette kan man gøre på gammeldags manér med økse, håndkraft og sved på panden. Men er man blevet træt af, at skulle det hvert eneste år og synes, at opgaven er ved at blive uoverskuelig, er brændekløveren en god investering. De fede maskiner, du nu er ved at kigge på, klarer arbejdet for dig, som var det smurt i olie. Brændekløveren er lavet til at skære træ til anvendelige stykker og derfor et uundværligt værktøj til dig, som har masser af fældet træ, der står i kø for at blive kløvet. At kløve brændet med økse og håndkraft kan være slidsomt, og når der er brug for store mængder brænde, er brændekløveren derfor enormt praktisk.

Brænderkløverne klarer brændehugningen effektivt ved stempel og trykplade. Trykpladen er placeret for enden, sådan at stemplet kan presses mod en kniv i modsatte sidde. Træstykkerne placeres mellem trykplade og kniv og kløves i to stykker. Altså behøver du ikke bruge hele eftermiddagen på at svede med en flækøkse.

Den Store Brændekløver Test 2019 vil derfor fremlægge de brændekløvere, der er bedst i test, så du kan få fat på den rette brændekløver til dit behov. Til sidst i testen vil vi give en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du vil købe en brændekløver, samt en guide til, hvordan du finder det bedste match. Undervejs vil du få information om, hvordan testvinderne udmærker sig og dermed blive klogere på, hvilken brændekløver, der passer bedst til dit behov.

Resultat af brændekløver test

Vil du sikre, at du får en brændekløver, der er bedst i din egen personlige test, bør du læse om alle brændekløverne i Den Store Brændekløver Test 2019. Men her har vi opridset resultatet af testen for at give dig vores konklusion.

Bedst-i-test brændekløveren går til AL-KO LSH 6, da den er en all-around brændekløver, der vil dække de flestes behov. Den har en kompakt størrelse og leverer samtidig godt, og har et helt middel prisleje. Du finder ikke en brændekløver, som levere mere lige på midten end denne, og den er derfor vinderen af Den Store Brændekløver Test 2019.

Bedst-til-prisen er fætteren til bedst-i-test vinderen, nemlig AL-KO KHS 3704. Holder man udkig, er denne den billigste brændekløver blandt test vinderne i Den Store Brændekløver Test 2019. Den leverer desuden rigtig fint, til de helt almindelige kløveopgaver. Den er desuden testens letteste brændekløver, og er derfor vores favorit til prisen, da den let kan flyttes derhen, hvor man ønsker at arbejde.

Hvilken brændekløver skal jeg vælge?

Inden du finder pengepungen frem og investerer i en lækker brændekløver, bør du overveje hvilke opgaver, den skal kunne løse for dig. Er brændet tykt og hårdt, og inkluderer flere dages arbejde, eller er træet blødt, lækkert og det burde ikke tage meget mere end et par timer? F.eks. findes der vertikale/lodrette og horisontale/vandrette brændekløvere. De lodrette brændekløvere er typisk bedst i test, når det kommer til at levere kraft. De liggende brændekløvere kan fås med korte og lange ben, hvor modeller med korte ben typisk er billigst og lettest. Disse yder desuden typisk en smule ringere end de øvrige typer brændekløvere. De lodrette brændekløvere er typisk dyrest og tungest. Alt efter hvor meget og hvad der skal kløves, kan du derfor overveje, om din kommende brændekløver skal være dyr og kraftfuld eller om et billigere alternativ sagtens kan klare ærterne for dig. Gør derfor op med dig selv, hvilke opgaver du har tænkt dig, at din brændekløver skal kløve for dig. Se først derefter Den Store Brændekløver Test 2019 igennem og find den brændekløver, der er bedst i test og bedst matcher dig.

#1 AL-KO LSH 6 – Lille, kompakt og stærk

Denne horisontale (H)/liggende brændekløver leverer god tysk kvalitet, hvor den er bygget med kraftige og solide materialer. Brændekløveren fylder ikke så meget og kan let transporteres rundt i terrænet, eller hvor du måtte have lyst til at kløve brænde, med de påmonterede brede hjul. Denne leverer det bedste fra alle verdener, og er derfor testvinder af Den Store Brændekløver Test 2019.

 • Komfortabelt kompakt design
 • Solide materialer
 • Hjul til transport
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.499,00 5.499,00 Køb nu

Derfor skal du vælge AL-KO LSH 6

Kløvekilen på denne brændekløver fra AL-KO er svejset over flere omgange og leverer derfor god effektiv kløvning af træstykkerne. Den har et 2-håndssikkerhedsbetjeningssystem, så du kan arbejde effektivt uden at risikere at komme til skade. Hjulene er brede, så du let kan trække den over det ujævne terræn. Brændekløveren er hurtig, da den er udstyret med et trykbestandigt hydraulisk system, som sikrer masser af omdrejninger. Vægten er høj på 46,5 kg, da brændekløver bedst i test består af solide materialer til at sikre en stabil kløvning. For at sikre mod rust er ståldelene pulverlakeret. Akslen har et dobbelt kugleleje og sikrer at kløvningen foregår med stor pålidelighed.

 • Kløvetryk: 5,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 52 cm
 • Effekt: 2200 W
 • Produktvægt: 46,5 kg

AL-KO brændekløver LSV 6

#2 AL-KO LSV 6 – Kraftfuld og justerbar

Denne vertikale (V)/lodrette brændekløver kan kløve det hele og tilbyder dig at variere længden af træstykkerne. Den er super solid, effektiv og er derfor tildelt andenpladsen som brændekløver bedst i test. Går du efter denne brændekløver, vil du ikke blive skuffet, og den vil med garanti klare alt brændet, du har liggende.

 • Kraftfuld
 • 3 kløvelængder
 • Stabil
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
5.499,00 5.499,00 Køb nu

Derfor skal du vælge AL-KO LSV 6

AL-KO LSV 6 tilbyder dig masser af kraft og kan give dig nogle lange stykker træ. Trykket er helt oppe på 6,0 ton, og er derfor testens næst kraftigste brændekløver. Bordet har 3 højdeniveauer og kan derfor justeres, så den kan lave hhv. 50, 80 og 103 cm. lange stykker kløvet træ. Den er stor og tung med en vægt på 97 kg, men dens hjul vil hjælpe dig med at flytte rundt på brændekløveren. Kløveslaget kan let begrænses ved at skrue på spændeskruen. Den arbejder sikkert med 2-hånds sikkerhedsbetjening. Dens store grundflade giver brændekløveren en rigtig god stabilitet, mens den er i gang. Materialerne er slidstærke og svejset i flere omgange, og den vil dermed holde rigtig længe, så du ikke skal skifte den ud foreløbig.

 • Kløvetryk: 6,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 103 cm
 • Effekt: 2700 W
 • Produktvægt: 97 kg

Brændekløver AL-KO KHS 3704

#3 AL-KO KHS 3704 – Let, kompakt og billig

På tredje pladsen i testen har vi den alsidige AL-KO KHS 3704. Den er klart den letteste brændekløver i testen og kan derfor snildt smides op på et arbejdsbord. Den leverer fint i forhold til dens kompakte design, men egner sig bedst til brugeren, som ikke har for krævende træstykker, der skal kløves.

 • Let vægt
 • Kompakt design
 • God pris
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge AL-KO KHS 3704

Denne er perfekt til at kløve den almindelige mængde husholdningsbrænde. Den kan både stå og ligge ned, og er derfor meget pladsbesparende og transportabel. Den har et super kompakt design med korte ben og er en meget let brændekløver. Dens kløvetryk er stadig fint til de almindelige opgaver, men den er generelt mindre effektiv og kraftfuld end de andre bedst i test brændekløvere. AL-KO KHS 3704 har 4 niveauer for trykket, der ligges på træet, og den tager derfor også forholdsvis hårdt træ. Den er let at manøvrere og splitter træstykkerne let og elegant.

 • Kløvetryk: 4,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 37 cm
 • Effekt: 1500 W
 • Produktvægt: 35 kg

#4 Ryobi RLS5A – Alsidig og kompakt

Denne brændekløver fra Ryobi er yderst kraftfuld i forhold til prisen. Resten er dens egenskaber er meget alsidige, og derfor er denne også værd at nævne som en af de brændekløvere, der er bedst i test. Brændekløveren er en højbenet liggende model med et kompakt design, som leverer effektive egenskaber.

 • Kraftfuld
 • Komfortabelt kompakt design
 • Solide materialer
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge Ryobi RLS5A

Denne liggende brændekløver er stærk på trods af dens enkeltfase system. Det er ikke alle, som har trefasede stikkontakter til rådighed der, hvor de vil have kløvet brænde, og dermed er denne brændekløver perfekt til baghaven. Den har et godt kompakt design, men til gengæld gør det kløvningen mindre fleksibel og knuder kan være svære at kløve, når de er ujævne. Den egner sig godt til jævne knuder med en diameter på 20-25 cm., da kløvekniven ikke er så høj igen. Den har et godt kløvetryk på 5,0 ton, men pressepladen er ikke så lang. Brændekløveren kan justeres i højden med skruenøgle og umbrakonøgle og kan dermed tilpasses, så du får en optimal arbejdsstilling. Den har et 2-håndssikkerhedssystem, med arm på siden og knap for neden. Den er derfor ikke super ergonomisk, da du skal bøje dig, for at kunne holde knappen inde, men nogle foretrækker at arbejde sådan. Den har en god bred fod, som får den til stå dejligt stabilt. Den består af solide materialer og kan dermed klare det hårde arbejde.

 • Kløvetryk: 5,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 52 cm
 • Effekt: 2200 W
 • Produktvægt: 50 kg

AL-KO LSV 7 brændekløver

#5 AL-KO LSV 7 – Power og effekt

AL-KO LSV 7 er testens mest kraftfulde brændekløver med en effekt på hele 3000 W og et kløvetryk på 7,0 ton. Den kan derfor klare alt slags træ, du måtte have, og kan save for dig længe og hurtigt. Levetiden på den er lang, da der er valgt robuste materialer, som kan tage diverse skræmmer. Denne brændekløver er altså bedst i test til kløvning af de store besværlige stykker træ.

 • Meget kraftfuld
 • 3 kløvelængder
 • Høj effekt
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge AL-KO LSV 7

Denne lodrette brændekløver fra AL-KO er 103 cm. lang og kan kløve brænde med en længde helt op til 103 cm. Den har 3 længdeniveauer på hhv. 56, 81 og 103 cm. Denne er ligeledes udstyret med et 2-håndssikkerhedssystem. Som lodret brændekløver er denne også tung med en vægt på hele 100 kg. Den er bygget solidt med godt metal, hvilket gør den yderst stabil – men tung at flytte på.  Men det gør det til en brændekløver, du kan anvende længe uden at miste ydeevne. Den har en høj effekt på hele 3000 W og derfor testen mest effektive brændekløver. Dens trykbestandige hydrauliske system giver en konsistent og præcis kløvning, selv til de tynde og stråtskårne stykker.

 • Kløvetryk: 7,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 103 cm
 • Effekt: 3000 W
 • Produktvægt: 100 kg

#6 AL-KO LSH 4 – Let og alsidig

Denne kompakt designede liggende brændekløver har en solid konstruktion. På trods af brændekløverens solide design, har de alligevel formået at holde vægten på et niveau, hvor den er til at flytte rundt på for selv den mest almindelige bruger. Den tilbyder derfor, at du kan skabe en god og korrekt ergonomisk position for dit kløvearbejde.

 • Let vægt
 • Ergonomisk
 • Komfortabelt kompakt design
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Derfor skal du vælge AL-KO LSH 4

Denne brændekløver fra AL-KO er også lavet af de solide og stabile materialer, med en rustbeskyttende pulverlakering. Denne er en liggende brændekløver og derfor noget lettere at flytte rundt på med en vægt på kun 40 kg. Den er kompakt og let at finde plads til i brændeskuret, eller hvor du måtte have planlagt en plads til den. Akslen har et dobbelt kugleleje, hvilket sikrer en konsistent kløvning af brændet. Sikkerhedsbetjening er 2-hånds for at reducere diverse muligheder for at kunne komme til skade. Da den er liggende, kan du tilpasse højden af dit arbejdsbord og den giver dermed gode muligheder, for at skabe en ergonomisk og korrekt stilling.

 • Kløvetryk: 4,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 37 cm
 • Effekt: 1500 W
 • Produktvægt: 40 kg

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger en brændekløver?

De mest almindelige brændekløvere er vandrette og har en størrelse, så de kan stilles på dit arbejdsbord. De er forholdsvis billige, og selv hvis du har til formål at bruge den til træ, der skal i brændeovnen, kan du godt finde plads til den i budgettet.

De små brændekløvere vil typisk være bedst placeret på et bord, mens det større kan stå direkte på jorden. Står din lille liggende brændekløver på jorden, er der stor chance for at pumpen får skidt ind og dermed bryder sammen. Et godt råd er at overveje din arbejdsstilling for at bruge brændekløveren, så den hverken står for højt eller for lavt. En god ergonomisk arbejdsstilling er alfa-omega, og du vil nyde brændekløveren til fulde. Det vil også sikre en mere sikker håndtering af brændekløveren. Selvom alle maskinerne lever op til sikkerhedsstandarderne, er det vigtigt at have respekt for de kraftfulde brændekløvere.

Specielt de lodrette brændekløvere bør give anledning til, at du overvejer, om din højde passer til brændekløveren. De lodrette er fede, fordi de kan stilles direkte på jorden, så du ikke behøver at overveje en sikker bordopstilling. De lodrette er desuden tungere end de vandrette, da de er udformet med en fod, der skal stabilisere arbejde, og de derfor knap så lette at flytte på. Selvom de er uafhængige af et bord, bør man overveje, hvilket underlag den lodrette brændekløver sættes op på, da underlaget bør sikre, at den kan stå fast som f.eks. på fliser. Med de lodrette bør man desuden være opmærksom på, om de smider med det kløverede træ, da de kan ramme dine sårbare fødder. Desuden, hvis brænderkløveren efterlader træet på jorden, skal de samles op efter hver kløvning, for at skabe plads til brændet, hvilket godt kan blive trættende over flere timer.

Det er altid en god idé, selvom brændekløverne er udstyret med sikkerhedsbetjeneligt håndssystem at bruge sikkerhedssko, – briller og – handsker. Kløvningen vil typisk resultere i frit flyvende træflis, som du kan risikere at få i øjnene, samt de kløvede stykker kan falde til jorden og ramme dine fødder. Arbejdshandskerne sikrer dig mod splinter, og er gør derfor kløvningen til en behagelig aktivitet. Brændekløvere er ikke ufarlige, men går du efter et 2-håndssystem, vil du typisk skulle gøre dig umage, for at kunne komme til skade.

Ønsker du en billig brændekløver kan du med fordel kigge efter den ønskede model på nettet. Leveringen er typisk inkluderet i prisen, så du ikke behøver at forlade huset for at få fingre i din brændekløver. Dog bliver flere af brændekløverne ikke leveret med hydraulikolie, så du kan med fordel bestille det med med det samme.

Vigtige parametre for brændekløvere

Her får du en kort opsummering af, hvad de forskellige parametre betyder, og hvor de ligger, for at sikre at du har helt styr på, hvad tallene betyder for dig og dine brændekløveopgaver.

Kløvehastighed

En helt afgørende faktor for at opnå et godt samarbejde med din brændekløver er tiden det tager at kløve. Når vinterforrådet skal fyldes op, kan det for nogle tage hele sommeren at få kløvet brændet – med mindre du vælger den hurtigste kløver på markedet.

Kløvehastigheden er en parameter for hovedet på din brændekløver, som beskriver den hastighed den kan bevæge sig op, ned, frem og tilbage med. Høj hastighed gør derfor, at det tager kortere tid at kløve brændet. Med høj hastighed kommer dog også en øget pris på brændekløveren. Er kløvehastigheden under 15 sekunder ved kløvning af almindeligt træ, såsom ask, har du typisk at gøre med en meget hurtig kløvetid.

Kløvekapacitet

Kapaciteten angiver maskinens kraft, hvor en øget kapacitet vil betyde at brændekløveren har en større motor. Har du hårde og store stykker træ, der ligger i kø til kløvning, bør du derfor se efter en brændekløver med høj kløvekapacitet. Har træet desuden mange knaster, kan de belaste motoren, og du bør se efter motorer, der leverer højt kløvetryk. De billige brændekløvere vil typisk maximalt levere 5,0 ton på kløvekapacitetskontoen, hvilket er helt fint til almindelig brændekløvning. Men hvis dit behov er mere krævende end almindeligt, bør du se efter brændekløvere med en kapacitet på ca. 7,0 ton. De professionelle brændekløvere når gerne op på 15-25 ton, så hvis du har en skov af bare træer, skal du være skarp på at finde sådanne maskiner.

Kløvelængde

Kløvelængden angiver, hvor lange stykker træ der kan kløves af maskinen. Dette varierer meget for de forskellige typer af brændekløvere. Længden ligger mellem 40-105 cm., hvilket dækker de flestes behov. 52 cm. i kløvelængden vil typisk dække den almindelige brugers behov. Mål derfor dine stykker af træ og gå efter en model, som kan kløve en smule længere end din ønskede længde. Til almindeligt brug er brændestykker med en længde på 30-37 cm. typisk grænsen for, hvornår stykkerne er let håndterlige. Så du skal ikke vælge lang kløvelængde uden grund, da det vil give dig en del spildtid, hvor stemplet vandrer passivt.

Ergonomi

De liggende brændekløvere skal løftes op på et stabilt bord eller stativ, hvis ergonomien skal være i top. Det er ikke anbefalelsesværdigt at skulle bukke sig ned, hver gang et stykke træ kløves. De lodrette modeller vil typisk ikke skulle løftes, men det er ikke alle lodrette brændekløvere, som kan tilpasses din højde. Er du derfor højere eller lavere end gennemsnittet, kan de være værd at se efter, hvor høj maskinen er.

Størrelse og vægt

Størrelsen på brændekløveren har også meget at skulle have sagt, i forhold til meget du skal flytte rundt på den, og på hvilket underlag den skal stå på. Arbejder du typisk alene, er det vigtigt, at du selv kan løfte brændekløveren. 40 kg er typisk til at have at gøre med, når den skal løftes. Er modellen større end det, bør du se efter, om den har påmonterede hjul til at skråne og skubbe den plads. Visse brændekløvere kan desuden komme direkte på bilens anhængertræk. Høj vægt vil typisk sikre dig en god kløvestabilitet, hvor du vil føle dig meget sikker, mens du arbejder.

Testkilder

Brændekløverne i denne test er vurderet ud fra, hvad andre har diskuteret af gode egenskaber. Disse egenskaber er blevet vejet mellem testens brændekløvere, hvor alsidige kompetencer, har ligget øverst på dagsordenen. Dernæst har vi vurderet at kraftfuld levering skulle prioriteres, og til sidst har vi kigget efter pris.

Gør Det Selv

Testen her testede 3 forholdsvis ens brændekløvere til under 2000 kroner. Motorerne havde samme effekt. De gav kløverne point fra 0-10, hvor 0 er elendig og 10 er topkvalitet. De testede ud fra følgende parametre:

 • Vægt
 • Kløvetid
 • Returtid
 • Støj
 • Pris/kvalitet

Ingen af de testede brændekløvere er angivet i ”Den Store Brændekløver Test 2019”, men testen har givet anvendelig baggrundsviden til diskussion af testvinderne.

Konklusion

6 forskellige brændekløvere er blevet gennemgået og sammenlignet med andre tests og på baggrund af informationen har vi vurderet at AL-KO LSH 6 brændekløveren er den bedste på markedet. Den dækker en dejligt bredt behov og sprænger ikke budgettet. Denne brændekløver er alsidig og vil ikke skuffe dig, om du er ny- eller erfaren bruger. Den udmærker sig ved at have et kompakt design, masser af kraft og i det hele taget bare et suverænt stykke værktøj.

No Responses

Join The Discussion