🥇Brændekløver test [2022] » Klik og se de 4 bedste brændekløvere!

1

AL-KO LSV 550/6

Denne vertikale (V)/lodrette brændekløver kan kløve det hele og tilbyder dig at variere længden af træstykkerne. Den er variabel, nøjagtig og stærk, og den er beregnet til kløvning af store stykker brænde. Går du efter denne brændekløver, vil du ikke blive skuffet, og den vil med garanti klare alt brændet, du har liggende.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
AL-KO LSV 550/6 4.495 kr. Davidsen.dk
Texas Power Split 2100V
AL-KO LSH 370 /4 5.250 kr. Midtdjurs Traktorlager A/S
Texas Power Split 830V 2.192 kr. happii.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Træerne er fældet igen i år, og nu skal det kløves. Dette kan man gøre på gammeldags manér med økse, håndkraft og sved på panden. Men er man blevet træt af, at skulle det hvert eneste år og synes, at opgaven er ved at blive uoverskuelig, er brændekløveren en god investering. En brændekløver klarer arbejdet for dig, som var det smurt i olie. Brændekløveren er lavet til at skære træ til anvendelige stykker og derfor et uundværligt værktøj til dig, som har masser af fældet træ, der står i kø for at blive kløvet. At kløve brændet med økse og håndkraft kan være slidsomt, og når der er brug for store mængder brænde, er brændekløveren derfor enormt praktisk.

Brænderkløverne klarer brændehugningen effektivt ved stempel og trykplade. Trykpladen er placeret for enden, sådan at stemplet kan presses mod en kniv i modsatte sidde. Træstykkerne placeres mellem trykplade og kniv og kløves i to stykker. Altså behøver du ikke bruge hele eftermiddagen på at svede med en flækøkse.

Den Store Brændekløver Test 2020 vil derfor fremlægge de brændekløvere, der er bedst i test, så du kan få fat på den rette brændekløver til dit behov. Der findes nemlig professionelle maskiner, og så findes der nogle modeller til dig, som skal kløve brænde i et mindre omfang.

Til sidst i artiklen kan du læse en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du vil købe en brændekløver, samt en guide til, hvordan du finder det bedste match. Undervejs vil du få information om, hvordan testvinderne udmærker sig og dermed blive klogere på, hvilken brændekløver du skal vælge.

 


#1 AL-KO LSV 550/6 – Bedste brændekløver

Denne vertikale (V)/lodrette brændekløver kan kløve det hele og tilbyder dig at variere længden af træstykkerne. Den er variabel, nøjagtig og stærk, og den er beregnet til kløvning af store stykker brænde.  Går du efter denne brændekløver, vil du ikke blive skuffet, og den vil med garanti klare alt brændet, du har liggende.

Fremhævede fordele: 

 • Velegnet til kløvning af store stykker brænde
 • Stor grundflade, hvilketgiver en god stabilitet
 • Brede hjul, der gør den nem at transportere

Derfor skal du vælge AL-KO LSV 550/6

AL-KO LSV 6 tilbyder dig masser af kraft og kan give dig nogle lange stykker træ. Trykket er helt oppe på 6,0 ton, og er derfor testens næst kraftigste brændekløver. Dens stabilitet, kræft, trykket på 6,0 ton og dens watt på 3000, gør den specielt velegnet til kløvning af større stykker træ. Denne tunge maskine er også udstyret med 2-hånds sikkerhedsbetjening med integreret støttebeslag, hvilket er med til at garantere en sikker dræft og præcist kløvning af træet. Den kan kløve træ med en længde op til 55 cm.

Den er stor og tung med en vægt på 98 kg, da den er bygget med fokus på at skabe en solid kontruktion af stabile materialer. Det er vigtigt, at konstruktionen er solid og stabil under brug. Den er udstyret med brede hjul, så du nemt kan flytte rundt på brændekløveren – selv på ujævnt terræn. Dog er det vigtigt, at den bliver placeret på et fast og jævt grundlag, når maskinen tages i brug.

AL-KO LSV 550/6 har en 230 v motor med en ydelse på 3,0 kW. Hydraulikpumpen er også lavet af god kvalitet for at kunne give en konstant ydelse ved maksimalt tryk. Brænderkløveren er altså på benzin, hvilket bl.a. er med til at sørge for at den kan klare store stykker af tre.

Selvom maskinen har 2-hånds betjening, anbefaler AL-KO, at man stadig bruger sikkerhedssko, sikkerhedsbriller og sikkerhedshandsker ved anvendelse af denne maskine.

Produktdetaljer: 

 • Kløvetryk: 6,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 550 mm
 • Effekt: 3000 W
 • Produktvægt: 98 kg

power-split-2100v#2 Texas Power Split 2100V – Den professionelle benzin-brændekløver

Denne brændekløver frs Texas er en de større end de andre modeller på markedet, da den bl.a. har 20 tons tryk. Det er altså ne maskine, som er i en anden liga end de andre i denne test, og egner sig til dig, der kløver meget brænde eller til den professionelle. Du kan også sagtens se, at dette er en meget større maskine end de andre vi kommer til at gennemgå i denne brændekløver test.

Fremhævede fordele: 

 • 20 tons tryk
 • Kløvelængde på op til 65 cm
 • Udstyret med anhængertræk

Derfor skal du vælge Texas Power Split 2100V

Denne er professionelle brændekløver kan kun betjenes i lodret position, og det er en maskine til dig, som har meget store stykker træ og kløver brænde ofte. Maskinen her vejer nemlig 296 kg,og er bestemt ikke bare en maskine til den enkelte husholdning. Den har en kløvelængde på op til 65 cm., hvilket er den længste kløvelængde i denne brændekløver test. Texas Power Split 2100V er udstyret med en 4-takt motor. Tanken kan indehoolde 3,6 liter. Kløvehastigheden er på ca 12,5 sek og returhastigheden er på 6,5 sek.

Maskinen er ganske nem at transportere, da den er udstyret med store luftgummihjul og et anhængertræk, hvilket gør at du kan sætte den fast på bilen, men den kan dog ikke køre mere end 30 km. i timen. og ikke på offentlig vej. Skal du transportere den langt og på offentlig vej må du altså finde en anden måde at transportere de 296 kg.

Det er utrolig vigtigt, at maskinen har den vægt, som den har, for at kunne give maksimalt støtte, så den kan klare at give de 20 tons tryk.

Da det er en stor maskine, skal sikkerheden også være i top, og det er derfor at Texas har udstyret den med 2-håndsbetjening når stemplet skal frem og tilbage – og håndtagene er selvfølgelig placeret i en god højde rent arbejdsmæssigt.

Det er jo ikke altid, at det er de helt store stykker brænde på 65 cm., der skal kløves, og derfor er det en fordel, at hvis du slipper håndtagene så stopper stemplet. Du skal altså bare slippe håndtagene når kilen er på det ønskede sted, og så kan du lægge et nyt stykke brænde op. Du skal altså ikke vente på, at stemplet kommer tilbage.

Texas Power Split er også udstyret med en støttefod, der kan hejses og sænkes. Denne funktion er lavet til dig, som har meget store stykker træ, da træet kan lægges op støttefoden, og når stemplet kører ned, hejses støttefoden op, så træet bliver vippet op – helt uden, at du skal løfte tungt.

Du skal være opmærksom på, at før brug, skal maskinen opsamles, hvilket tager ca. 1 time og der skal fyldes 11 liter hydralikolie på før brug – dette er meget vigtigt! Olien skal købes seperat og det samme gælder motorolien.

Produktdetaljer:

 • Kløvetryk: 20,0 ton
 • Maksimal kløvelængde: 65 cm
 • Lydniveau: 99 dB(A)
 • Produktvægt: 246 kg
 • Kløvehastighed: 12,5 sek (for at komme helt frem)

5259923#3 AL-KO LSH 370 /4  – God liggende og elektrisk brændekløver

Endnu en god brændekløver fra AL-KO, men denne gang et noget anderledes design, da det er en liggende brændekløver. Den er lille, kompakt, men samtidig stærk og transportable. Læs mere om funktionerne, som giver dig en nøjagtigt kløvning af brændet og sikker drift.

Fremhævede fordele: 

 • Lille og kompakt brændekløver
 • Udstyret med fleksibel arbejdshøjde

Derfor skal du vælge AL-KO LSH 370/4

Denne maskine er lavet af slidstærke komponenter og materialer, som sikrer en lang levetid. Maskinen skal nemlig kunne holde til en del tryk – i dette tilfælde 4 tons -, derfor er det essentielt, at maskinen kan holde til en del. Derfor er brændekløvere også tunge, og denne har en vægt på 48 kg.

Ligesom de fleste andre brændekløvere, har denne også 2-håndsbetjening, for at øge din sikkerhed. Det giver både en forhøjet sikkerhed, men også en mere nøjagitg kløvning af brændet. Kløvelængden er på 370 mm, og den har 1.500 watt.

Maskinen er også lavet med omtanke på at lave en ergonomisk bygget maskine, hvilket betyder, at den bl.a. at den har enfleksible arbejdshøjde. Den er også udstyret med integrerede og justerbare hjul, som gør den nem at transportere

Alt i alt er dette altså en noget mindre brændekløver end de andre i denne test, og den egner sig specielt til at kløve mindre stykker træ og at kløve brænde til dit eget forbrug. Maskinen er elektrisk, hvilket gør, at den kan tåle en del mindre tryk ogg den vejer heller ikke lige så meget, som benzinmodellerne.

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 1500 watt
 • Kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal kløvelængde: 370 mm
 • Produktvægt: 48 kg
 • Kløvehastighed: 12,5 sek (for at komme helt frem)

power-split-830v#4 Texas Power Split 830V – Stærk elektrisk brændekløver med justerbar højde

Som du nok kan se, findes der altså flere forskellige modeller, hvor nogle egner sig bedst til de mindre stykker tr og andre er en del mere professionelle. Længere nede i denne artikel, kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, før du køber en brændekløver. Noget af det aller vigtigste er at tjekke, hvor mange ton den trykker. Denne brændekløver har op til 8 tons, hvilket kategoriserer den, som en brændekløver lige i midten – ikke for lille og ikke for stor.

Fremhævede fordele: 

 • Platform i naturlig arbejdshøjde
 • Du kan trinløst varierer, hvor langt stemplet skal køre op
 • Mulighed for justering af kløvhøjde (der skal bruges to personer til denne opgave)

Derfor skal du vælge Texas Power Split 830V

Dette er en elektrisk Texas Power Split 830V kløver brændet lodret, så du sætter bare træet på platformen og så er brændekløvningen overstået hurtigere end man skulle tro. I øvrigt, er platformen placeret i en naturlig arbejdshøjde, som gør arbejdgangen mere behageligt for dig. Trykket for denne maskine er altså 4 tons, og den har 3000 watt. Den vejer 105 kg, så igen er det en robust maskine. Lydniveau ligger på omkring 96 dB(A). Maskinen har også 2-håndsbetjening for optimal sikkerhed.

Det, som der gør denne model ekstra smart er, at du trinløst kan varierer, hvor langt stemplet skal køre op. Du kan altså låse maskinen til at køre op til 32 cm i stedet for 47 cm. Du kna justere højden mellem 25 og 50 cm., og det gøres med en fingerskrue. Dette kan gøres, hvis man fx kløver træstykker som har en længde på max 30 cm. Det kræver dog, at i er to personer, som hjælpes ad når kløvelængden skal justeres.

Du kan også sagtens transporter denne model, da den  leveres med punktérfrie hjul.

 

Produktdetaljer:

 • Watt: 3000 w
 • Kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal kløvelængde: 25 – 50 cm
 • Lydniveau: 94 dB(A)
 • Produktvægt: 105 kg
 • Kløvehastighed: 15 sek (for at komme helt frem)
 • Returhastighed: 4 sek

 


Hvilken brændekløver skal jeg vælge?

Inden du finder pengepungen frem og investerer i en effektiv brændekløver, bør du overveje hvilke opgaver, den skal kunne løse for dig. Er brændet tykt og hårdt, og inkluderer flere dages arbejde, eller er træet blødt, lækkert og det burde ikke tage meget mere end et par timer? F.eks. findes der vertikale/lodrette og horisontale/vandrette brændekløvere. De lodrette brændekløvere er typisk bedst i test, når det kommer til at levere kraft. De liggende brændekløvere kan fås med korte og lange ben, hvor modeller med korte ben typisk er billigst og lettest. Disse yder desuden typisk en smule ringere end de øvrige typer brændekløvere. De lodrette brændekløvere er typisk dyrest og tungest. Alt efter hvor meget og hvad der skal kløves, kan du derfor overveje, om din kommende brændekløver skal være dyr og kraftfuld eller om et billigere alternativ sagtens kan klare ærterne for dig. Gør derfor op med dig selv, hvilke opgaver du har tænkt dig, at din brændekløver skal kløve for dig. Se først derefter Den Store Brændekløver Test 2019 igennem og find den brændekløver, der er bedst i test og bedst matcher dig.

Hvad skal man være opmærksom på, når man vælger en brændekløver?

De mest almindelige brændekløvere er vandrette og har en størrelse, så de kan stilles på dit arbejdsbord. De er forholdsvis billige, og selv hvis du har til formål at bruge den til træ, der skal i brændeovnen, kan du godt finde plads til den i budgettet.

De små brændekløvere vil typisk være bedst placeret på et bord, mens det større kan stå direkte på jorden. Står din lille liggende brændekløver på jorden, er der stor chance for at pumpen får skidt ind og dermed bryder sammen. Et godt råd er at overveje din arbejdsstilling for at bruge brændekløveren, så den hverken står for højt eller for lavt. En god ergonomisk arbejdsstilling er alfa-omega, og du vil nyde brændekløveren til fulde. Det vil også sikre en mere sikker håndtering af brændekløveren. Selvom alle maskinerne lever op til sikkerhedsstandarderne, er det vigtigt at have respekt for de kraftfulde brændekløvere.

Specielt de lodrette brændekløvere bør give anledning til, at du overvejer, om din højde passer til brændekløveren. De lodrette er fede, fordi de kan stilles direkte på jorden, så du ikke behøver at overveje en sikker bordopstilling. De lodrette er desuden tungere end de vandrette, da de er udformet med en fod, der skal stabilisere arbejde, og de derfor knap så lette at flytte på. Selvom de er uafhængige af et bord, bør man overveje, hvilket underlag den lodrette brændekløver sættes op på, da underlaget bør sikre, at den kan stå fast som f.eks. på fliser. Med de lodrette bør man desuden være opmærksom på, om de smider med det kløverede træ, da de kan ramme dine sårbare fødder. Desuden, hvis brænderkløveren efterlader træet på jorden, skal de samles op efter hver kløvning, for at skabe plads til brændet, hvilket godt kan blive trættende over flere timer.

Det er altid en god idé, selvom brændekløverne er udstyret med sikkerhedsbetjeneligt håndssystem at bruge sikkerhedssko, – briller og – handsker. Kløvningen vil typisk resultere i frit flyvende træflis, som du kan risikere at få i øjnene, samt de kløvede stykker kan falde til jorden og ramme dine fødder. Arbejdshandskerne sikrer dig mod splinter, og er gør derfor kløvningen til en behagelig aktivitet. Brændekløvere er ikke ufarlige, men går du efter et 2-håndssystem, vil du typisk skulle gøre dig umage, for at kunne komme til skade.

Ønsker du en billig brændekløver kan du med fordel kigge efter den ønskede model på nettet. Leveringen er typisk inkluderet i prisen, så du ikke behøver at forlade huset for at få fingre i din brændekløver. Dog bliver flere af brændekløverne ikke leveret med hydraulikolie, så du kan med fordel bestille det med med det samme.

Skal jeg vælge en elektrisk eller benzindrevet brændekløver?

Der findes to grundlæggende ting, som kan være forskellige fra model til model. Den første er om maskinen er vandret eller lodret, og den anden er på den er elektrisk eller benzindrevet. Inden du køber din brændekløver, skal du vide om den er elektrisk og kræver strøm eller om den har brug for benzin.

De elektriske brændekløver er nemme at sætte op ude i haven, og skal sådan set bare kobles til et strømstik, men dennetype brændekløver, er ikke noget for dig som skal kløve meget store og tunge stykker af træ. I så fald vil en benzindrevet brændekløver være bedre, da den er udstyret med en motor og kan klare et større tryk.

Mobiliteten har også vigtig betydning for om du bælger bezindrevet eller elektrisk brændekløver. En elektrisk brændekløver skal nemlig være tilsluttet sstrømstik, og den kan derfor ikke bare lige flyttes. Den benzindrevne brændekløver kan nemt flyttes fra den ene ende af haven til den anden. Nogle modeller har endda anhængertræk på, som kan køre op til 30 km i timen – dog ikke på offentlig vej.

Vigtige parametre for brændekløvere

Her får du en kort opsummering af, hvad de forskellige parametre betyder, og hvor de ligger, for at sikre at du har helt styr på, hvad tallene betyder for dig og dine brændekløveopgaver.

Kløvehastighed

En helt afgørende faktor for at opnå et godt samarbejde med din brændekløver er tiden det tager at kløve. Når vinterforrådet skal fyldes op, kan det for nogle tage hele sommeren at få kløvet brændet – med mindre du vælger den hurtigste kløver på markedet.

Kløvehastigheden er en parameter for hovedet på din brændekløver, som beskriver den hastighed den kan bevæge sig op, ned, frem og tilbage med. Høj hastighed gør derfor, at det tager kortere tid at kløve brændet. Med høj hastighed kommer dog også en øget pris på brændekløveren. Er kløvehastigheden under 15 sekunder ved kløvning af almindeligt træ, såsom ask, har du typisk at gøre med en meget hurtig kløvetid.

Kløvekapacitet

Kapaciteten angiver maskinens kraft, hvor en øget kapacitet vil betyde at brændekløveren har en større motor. Har du hårde og store stykker træ, der ligger i kø til kløvning, bør du derfor se efter en brændekløver med høj kløvekapacitet. Har træet desuden mange knaster, kan de belaste motoren, og du bør se efter motorer, der leverer højt kløvetryk. De billige brændekløvere vil typisk maximalt levere 5,0 ton på kløvekapacitetskontoen, hvilket er helt fint til almindelig brændekløvning. Men hvis dit behov er mere krævende end almindeligt, bør du se efter brændekløvere med en kapacitet på ca. 7,0 ton. De professionelle brændekløvere når gerne op på 15-25 ton, så hvis du har en skov af bare træer, skal du være skarp på at finde sådanne maskiner.

Kløvelængde

Kløvelængden angiver, hvor lange stykker træ der kan kløves af maskinen. Dette varierer meget for de forskellige typer af brændekløvere. Længden ligger mellem 40-105 cm., hvilket dækker de flestes behov. 52 cm. i kløvelængden vil typisk dække den almindelige brugers behov. Mål derfor dine stykker af træ og gå efter en model, som kan kløve en smule længere end din ønskede længde. Til almindeligt brug er brændestykker med en længde på 30-37 cm. typisk grænsen for, hvornår stykkerne er let håndterlige. Så du skal ikke vælge lang kløvelængde uden grund, da det vil give dig en del spildtid, hvor stemplet vandrer passivt. Nogle modeller kan endda justeres i kløvelængden, hvilket er en fordel til dig, som har mange forskellige størrelser træ.

Ergonomi

De liggende brændekløvere skal løftes op på et stabilt bord eller stativ, hvis ergonomien skal være i top. Det er ikke anbefalelsesværdigt at skulle bukke sig ned, hver gang et stykke træ kløves. De lodrette modeller vil typisk ikke skulle løftes, men det er ikke alle lodrette brændekløvere, som kan tilpasses din højde. Er du derfor højere eller lavere end gennemsnittet, kan de være værd at se efter, hvor høj maskinen er.

Størrelse og vægt

Størrelsen på brændekløveren har også meget at skulle have sagt, i forhold til meget du skal flytte rundt på den, og på hvilket underlag den skal stå på. Arbejder du typisk alene, er det vigtigt, at du selv kan løfte brændekløveren. 40 kg er typisk til at have at gøre med, når den skal løftes. Er modellen større end det, bør du se efter, om den har påmonterede hjul til at skråne og skubbe den plads. Visse brændekløvere kan desuden komme direkte på bilens anhængertræk. Høj vægt vil typisk sikre dig en god kløvestabilitet, hvor du vil føle dig meget sikker, mens du arbejder.

Konklusion

4 forskellige brændekløvere er blevet gennemgået, og på baggrund af informationerne har vi vurderet at AL-KO LSV 550/6 brændekløveren er den bedste på markedet. Den dækker en dejligt bredt behov og sprænger ikke budgettet. Denne brændekløver er alsidig og vil ikke skuffe dig, om du er ny- eller erfaren bruger. Den udmærker sig ved at have et kompakt design, masser af kraft og i det hele taget bare et suverænt stykke værktøj.

2 kommentarer til “🥇Brændekløver test [2022] » Klik og se de 4 bedste brændekløvere!”

Der er lukket for kommentarer.