🥇Brændekløver test [2022] » Klik og se de 4 bedste brændekløvere!

1

AL-KO LSV 550/6

Denne vertikale (V)/lodrette brÌndekløver kan kløve det hele og tilbyder dig at variere lÌngden af trÌstykkerne. Den er variabel, nøjagtig og stÌrk, og den er beregnet til kløvning af store stykker brÌnde. Gür du efter denne brÌndekløver, vil du ikke blive skuffet, og den vil med garanti klare alt brÌndet, du har liggende.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
AL-KO LSV 550/6
Davidsenshop.dk
Texas Power Split 2100V
Moreland.dk
AL-KO LSH 370 /4
Midtdjurs Traktorlager A/S
Texas Power Split 830V
Happii.dk

TrÌerne er fÌldet igen i ür, og nu skal det kløves. Dette kan man gøre pü gammeldags manÊr med økse, hündkraft og sved pü panden. Men er man blevet trÌt af, at skulle det hvert eneste ür og synes, at opgaven er ved at blive uoverskuelig, er brÌndekløveren en god investering. En brÌndekløver klarer arbejdet for dig, som var det smurt i olie. BrÌndekløveren er lavet til at skÌre trÌ til anvendelige stykker og derfor et uundvÌrligt vÌrktøj til dig, som har masser af fÌldet trÌ, der stür i kø for at blive kløvet. At kløve brÌndet med økse og hündkraft kan vÌre slidsomt, og nür der er brug for store mÌngder brÌnde, er brÌndekløveren derfor enormt praktisk.

BrÌnderkløverne klarer brÌndehugningen effektivt ved stempel og trykplade. Trykpladen er placeret for enden, südan at stemplet kan presses mod en kniv i modsatte sidde. TrÌstykkerne placeres mellem trykplade og kniv og kløves i to stykker. Altsü behøver du ikke bruge hele eftermiddagen pü at svede med en flÌkøkse.

Den Store BrÌndekløver Test 2020 vil derfor fremlÌgge de brÌndekløvere, der er bedst i test, sü du kan fü fat pü den rette brÌndekløver til dit behov. Der findes nemlig professionelle maskiner, og sü findes der nogle modeller til dig, som skal kløve brÌnde i et mindre omfang.

Til sidst i artiklen kan du lÌse en guide til, hvad du skal vÌre opmÌrksom pü, nür du vil købe en brÌndekløver, samt en guide til, hvordan du finder det bedste match. Undervejs vil du fü information om, hvordan testvinderne udmÌrker sig og dermed blive klogere pü, hvilken brÌndekløver du skal vÌlge.

 


#1 AL-KO LSV 550/6 – Bedste brændekløver

Denne vertikale (V)/lodrette brÌndekløver kan kløve det hele og tilbyder dig at variere lÌngden af trÌstykkerne. Den er variabel, nøjagtig og stÌrk, og den er beregnet til kløvning af store stykker brÌnde.  Gür du efter denne brÌndekløver, vil du ikke blive skuffet, og den vil med garanti klare alt brÌndet, du har liggende.

FremhÌvede fordele: 

 • Velegnet til kløvning af store stykker brĂŚnde
 • Stor grundflade, hvilketgiver en god stabilitet
 • Brede hjul, der gør den nem at transportere

Derfor skal du vĂŚlge AL-KO LSV 550/6

AL-KO LSV 6 tilbyder dig masser af kraft og kan give dig nogle lange stykker trÌ. Trykket er helt oppe pü 6,0 ton, og er derfor testens nÌst kraftigste brÌndekløver. Dens stabilitet, krÌft, trykket pü 6,0 ton og dens watt pü 3000, gør den specielt velegnet til kløvning af større stykker trÌ. Denne tunge maskine er ogsü udstyret med 2-hünds sikkerhedsbetjening med integreret støttebeslag, hvilket er med til at garantere en sikker drÌft og prÌcist kløvning af trÌet. Den kan kløve trÌ med en lÌngde op til 55 cm.

Den er stor og tung med en vægt på 98 kg, da den er bygget med fokus på at skabe en solid kontruktion af stabile materialer. Det er vigtigt, at konstruktionen er solid og stabil under brug. Den er udstyret med brede hjul, så du nemt kan flytte rundt på brændekløveren – selv på ujævnt terræn. Dog er det vigtigt, at den bliver placeret på et fast og jævt grundlag, når maskinen tages i brug.

AL-KO LSV 550/6 har en 230 v motor med en ydelse pü 3,0 kW. Hydraulikpumpen er ogsü lavet af god kvalitet for at kunne give en konstant ydelse ved maksimalt tryk. BrÌnderkløveren er altsü pü benzin, hvilket bl.a. er med til at sørge for at den kan klare store stykker af tre.

Selvom maskinen har 2-hĂĽnds betjening, anbefaler AL-KO, at man stadig bruger sikkerhedssko, sikkerhedsbriller og sikkerhedshandsker ved anvendelse af denne maskine.

Produktdetaljer: 

 • Kløvetryk: 6,0 ton
 • Maksimal kløvelĂŚngde: 550 mm
 • Effekt: 3000 W
 • ProduktvĂŚgt: 98 kg

power-split-2100v#2 Texas Power Split 2100V – Den professionelle benzin-brændekløver

Denne brÌndekløver frs Texas er en de større end de andre modeller pü markedet, da den bl.a. har 20 tons tryk. Det er altsü ne maskine, som er i en anden liga end de andre i denne test, og egner sig til dig, der kløver meget brÌnde eller til den professionelle. Du kan ogsü sagtens se, at dette er en meget større maskine end de andre vi kommer til at gennemgü i denne brÌndekløver test.

FremhÌvede fordele: 

 • 20 tons tryk
 • KløvelĂŚngde pĂĽ op til 65 cm
 • Udstyret med anhĂŚngertrĂŚk

Derfor skal du vĂŚlge Texas Power Split 2100V

Denne er professionelle brÌndekløver kan kun betjenes i lodret position, og det er en maskine til dig, som har meget store stykker trÌ og kløver brÌnde ofte. Maskinen her vejer nemlig 296 kg,og er bestemt ikke bare en maskine til den enkelte husholdning. Den har en kløvelÌngde pü op til 65 cm., hvilket er den lÌngste kløvelÌngde i denne brÌndekløver test. Texas Power Split 2100V er udstyret med en 4-takt motor. Tanken kan indehoolde 3,6 liter. Kløvehastigheden er pü ca 12,5 sek og returhastigheden er pü 6,5 sek.

Maskinen er ganske nem at transportere, da den er udstyret med store luftgummihjul og et anhÌngertrÌk, hvilket gør at du kan sÌtte den fast pü bilen, men den kan dog ikke køre mere end 30 km. i timen. og ikke pü offentlig vej. Skal du transportere den langt og pü offentlig vej mü du altsü finde en anden müde at transportere de 296 kg.

Det er utrolig vigtigt, at maskinen har den vÌgt, som den har, for at kunne give maksimalt støtte, sü den kan klare at give de 20 tons tryk.

Da det er en stor maskine, skal sikkerheden også være i top, og det er derfor at Texas har udstyret den med 2-håndsbetjening når stemplet skal frem og tilbage – og håndtagene er selvfølgelig placeret i en god højde rent arbejdsmæssigt.

Det er jo ikke altid, at det er de helt store stykker brÌnde pü 65 cm., der skal kløves, og derfor er det en fordel, at hvis du slipper hündtagene sü stopper stemplet. Du skal altsü bare slippe hündtagene nür kilen er pü det ønskede sted, og sü kan du lÌgge et nyt stykke brÌnde op. Du skal altsü ikke vente pü, at stemplet kommer tilbage.

Texas Power Split er også udstyret med en støttefod, der kan hejses og sænkes. Denne funktion er lavet til dig, som har meget store stykker træ, da træet kan lægges op støttefoden, og når stemplet kører ned, hejses støttefoden op, så træet bliver vippet op – helt uden, at du skal løfte tungt.

Du skal være opmærksom på, at før brug, skal maskinen opsamles, hvilket tager ca. 1 time og der skal fyldes 11 liter hydralikolie på før brug – dette er meget vigtigt! Olien skal købes seperat og det samme gælder motorolien.

Produktdetaljer:

 • Kløvetryk: 20,0 ton
 • Maksimal kløvelĂŚngde: 65 cm
 • Lydniveau: 99 dB(A)
 • ProduktvĂŚgt: 246 kg
 • Kløvehastighed: 12,5 sek (for at komme helt frem)

5259923#3 AL-KO LSH 370 /4  – God liggende og elektrisk brændekløver

Endnu en god brÌndekløver fra AL-KO, men denne gang et noget anderledes design, da det er en liggende brÌndekløver. Den er lille, kompakt, men samtidig stÌrk og transportable. LÌs mere om funktionerne, som giver dig en nøjagtigt kløvning af brÌndet og sikker drift.

FremhÌvede fordele: 

 • Lille og kompakt brĂŚndekløver
 • Udstyret med fleksibel arbejdshøjde

Derfor skal du vĂŚlge AL-KO LSH 370/4

Denne maskine er lavet af slidstærke komponenter og materialer, som sikrer en lang levetid. Maskinen skal nemlig kunne holde til en del tryk – i dette tilfælde 4 tons -, derfor er det essentielt, at maskinen kan holde til en del. Derfor er brændekløvere også tunge, og denne har en vægt på 48 kg.

Ligesom de fleste andre brÌndekløvere, har denne ogsü 2-hündsbetjening, for at øge din sikkerhed. Det giver büde en forhøjet sikkerhed, men ogsü en mere nøjagitg kløvning af brÌndet. KløvelÌngden er pü 370 mm, og den har 1.500 watt.

Maskinen er ogsü lavet med omtanke pü at lave en ergonomisk bygget maskine, hvilket betyder, at den bl.a. at den har enfleksible arbejdshøjde. Den er ogsü udstyret med integrerede og justerbare hjul, som gør den nem at transportere

Alt i alt er dette altsü en noget mindre brÌndekløver end de andre i denne test, og den egner sig specielt til at kløve mindre stykker trÌ og at kløve brÌnde til dit eget forbrug. Maskinen er elektrisk, hvilket gør, at den kan tüle en del mindre tryk ogg den vejer heller ikke lige sü meget, som benzinmodellerne.

Produktdetaljer:

 • Driftseffekt: 1500 watt
 • Kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal kløvelĂŚngde: 370 mm
 • ProduktvĂŚgt: 48 kg
 • Kløvehastighed: 12,5 sek (for at komme helt frem)

power-split-830v#4 Texas Power Split 830V – Stærk elektrisk brændekløver med justerbar højde

Som du nok kan se, findes der altså flere forskellige modeller, hvor nogle egner sig bedst til de mindre stykker tr og andre er en del mere professionelle. Længere nede i denne artikel, kan du læse om nogle af de ting, du skal være opmærksom på, før du køber en brændekløver. Noget af det aller vigtigste er at tjekke, hvor mange ton den trykker. Denne brændekløver har op til 8 tons, hvilket kategoriserer den, som en brændekløver lige i midten – ikke for lille og ikke for stor.

FremhÌvede fordele: 

 • Platform i naturlig arbejdshøjde
 • Du kan trinløst varierer, hvor langt stemplet skal køre op
 • Mulighed for justering af kløvhøjde (der skal bruges to personer til denne opgave)

Derfor skal du vĂŚlge Texas Power Split 830V

Dette er en elektrisk Texas Power Split 830V kløver brÌndet lodret, sü du sÌtter bare trÌet pü platformen og sü er brÌndekløvningen overstüet hurtigere end man skulle tro. I øvrigt, er platformen placeret i en naturlig arbejdshøjde, som gør arbejdgangen mere behageligt for dig. Trykket for denne maskine er altsü 4 tons, og den har 3000 watt. Den vejer 105 kg, sü igen er det en robust maskine. Lydniveau ligger pü omkring 96 dB(A). Maskinen har ogsü 2-hündsbetjening for optimal sikkerhed.

Det, som der gør denne model ekstra smart er, at du trinløst kan varierer, hvor langt stemplet skal køre op. Du kan altsü lüse maskinen til at køre op til 32 cm i stedet for 47 cm. Du kna justere højden mellem 25 og 50 cm., og det gøres med en fingerskrue. Dette kan gøres, hvis man fx kløver trÌstykker som har en lÌngde pü max 30 cm. Det krÌver dog, at i er to personer, som hjÌlpes ad nür kløvelÌngden skal justeres.

Du kan ogsü sagtens transporter denne model, da den  leveres med punktÊrfrie hjul.

 

Produktdetaljer:

 • Watt: 3000 w
 • Kløvetryk: 4 ton
 • Maksimal kløvelĂŚngde: 25 – 50 cm
 • Lydniveau: 94 dB(A)
 • ProduktvĂŚgt: 105 kg
 • Kløvehastighed: 15 sek (for at komme helt frem)
 • Returhastighed: 4 sek

 


Hvilken brÌndekløver skal jeg vÌlge?

Inden du finder pengepungen frem og investerer i en effektiv brÌndekløver, bør du overveje hvilke opgaver, den skal kunne løse for dig. Er brÌndet tykt og hürdt, og inkluderer flere dages arbejde, eller er trÌet blødt, lÌkkert og det burde ikke tage meget mere end et par timer? F.eks. findes der vertikale/lodrette og horisontale/vandrette brÌndekløvere. De lodrette brÌndekløvere er typisk bedst i test, nür det kommer til at levere kraft. De liggende brÌndekløvere kan füs med korte og lange ben, hvor modeller med korte ben typisk er billigst og lettest. Disse yder desuden typisk en smule ringere end de øvrige typer brÌndekløvere. De lodrette brÌndekløvere er typisk dyrest og tungest. Alt efter hvor meget og hvad der skal kløves, kan du derfor overveje, om din kommende brÌndekløver skal vÌre dyr og kraftfuld eller om et billigere alternativ sagtens kan klare Ìrterne for dig. Gør derfor op med dig selv, hvilke opgaver du har tÌnkt dig, at din brÌndekløver skal kløve for dig. Se først derefter Den Store BrÌndekløver Test 2019 igennem og find den brÌndekløver, der er bedst i test og bedst matcher dig.

Hvad skal man vÌre opmÌrksom pü, nür man vÌlger en brÌndekløver?

De mest almindelige brÌndekløvere er vandrette og har en størrelse, sü de kan stilles pü dit arbejdsbord. De er forholdsvis billige, og selv hvis du har til formül at bruge den til trÌ, der skal i brÌndeovnen, kan du godt finde plads til den i budgettet.

De smü brÌndekløvere vil typisk vÌre bedst placeret pü et bord, mens det større kan stü direkte pü jorden. Stür din lille liggende brÌndekløver pü jorden, er der stor chance for at pumpen für skidt ind og dermed bryder sammen. Et godt rüd er at overveje din arbejdsstilling for at bruge brÌndekløveren, sü den hverken stür for højt eller for lavt. En god ergonomisk arbejdsstilling er alfa-omega, og du vil nyde brÌndekløveren til fulde. Det vil ogsü sikre en mere sikker hündtering af brÌndekløveren. Selvom alle maskinerne lever op til sikkerhedsstandarderne, er det vigtigt at have respekt for de kraftfulde brÌndekløvere.

Specielt de lodrette brÌndekløvere bør give anledning til, at du overvejer, om din højde passer til brÌndekløveren. De lodrette er fede, fordi de kan stilles direkte pü jorden, sü du ikke behøver at overveje en sikker bordopstilling. De lodrette er desuden tungere end de vandrette, da de er udformet med en fod, der skal stabilisere arbejde, og de derfor knap sü lette at flytte pü. Selvom de er uafhÌngige af et bord, bør man overveje, hvilket underlag den lodrette brÌndekløver sÌttes op pü, da underlaget bør sikre, at den kan stü fast som f.eks. pü fliser. Med de lodrette bør man desuden vÌre opmÌrksom pü, om de smider med det kløverede trÌ, da de kan ramme dine sürbare fødder. Desuden, hvis brÌnderkløveren efterlader trÌet pü jorden, skal de samles op efter hver kløvning, for at skabe plads til brÌndet, hvilket godt kan blive trÌttende over flere timer.

Det er altid en god idé, selvom brændekløverne er udstyret med sikkerhedsbetjeneligt håndssystem at bruge sikkerhedssko, – briller og – handsker. Kløvningen vil typisk resultere i frit flyvende træflis, som du kan risikere at få i øjnene, samt de kløvede stykker kan falde til jorden og ramme dine fødder. Arbejdshandskerne sikrer dig mod splinter, og er gør derfor kløvningen til en behagelig aktivitet. Brændekløvere er ikke ufarlige, men går du efter et 2-håndssystem, vil du typisk skulle gøre dig umage, for at kunne komme til skade.

Ønsker du en billig brÌndekløver kan du med fordel kigge efter den ønskede model pü nettet. Leveringen er typisk inkluderet i prisen, sü du ikke behøver at forlade huset for at fü fingre i din brÌndekløver. Dog bliver flere af brÌndekløverne ikke leveret med hydraulikolie, sü du kan med fordel bestille det med med det samme.

Skal jeg vÌlge en elektrisk eller benzindrevet brÌndekløver?

Der findes to grundlÌggende ting, som kan vÌre forskellige fra model til model. Den første er om maskinen er vandret eller lodret, og den anden er pü den er elektrisk eller benzindrevet. Inden du køber din brÌndekløver, skal du vide om den er elektrisk og krÌver strøm eller om den har brug for benzin.

De elektriske brÌndekløver er nemme at sÌtte op ude i haven, og skal südan set bare kobles til et strømstik, men dennetype brÌndekløver, er ikke noget for dig som skal kløve meget store og tunge stykker af trÌ. I sü fald vil en benzindrevet brÌndekløver vÌre bedre, da den er udstyret med en motor og kan klare et større tryk.

Mobiliteten har også vigtig betydning for om du bælger bezindrevet eller elektrisk brændekløver. En elektrisk brændekløver skal nemlig være tilsluttet sstrømstik, og den kan derfor ikke bare lige flyttes. Den benzindrevne brændekløver kan nemt flyttes fra den ene ende af haven til den anden. Nogle modeller har endda anhængertræk på, som kan køre op til 30 km i timen – dog ikke på offentlig vej.

Vigtige parametre for brÌndekløvere

Her für du en kort opsummering af, hvad de forskellige parametre betyder, og hvor de ligger, for at sikre at du har helt styr pü, hvad tallene betyder for dig og dine brÌndekløveopgaver.

Kløvehastighed

En helt afgørende faktor for at opnå et godt samarbejde med din brændekløver er tiden det tager at kløve. Når vinterforrådet skal fyldes op, kan det for nogle tage hele sommeren at få kløvet brændet – med mindre du vælger den hurtigste kløver på markedet.

Kløvehastigheden er en parameter for hovedet pü din brÌndekløver, som beskriver den hastighed den kan bevÌge sig op, ned, frem og tilbage med. Høj hastighed gør derfor, at det tager kortere tid at kløve brÌndet. Med høj hastighed kommer dog ogsü en øget pris pü brÌndekløveren. Er kløvehastigheden under 15 sekunder ved kløvning af almindeligt trÌ, süsom ask, har du typisk at gøre med en meget hurtig kløvetid.

Kløvekapacitet

Kapaciteten angiver maskinens kraft, hvor en øget kapacitet vil betyde at brÌndekløveren har en større motor. Har du hürde og store stykker trÌ, der ligger i kø til kløvning, bør du derfor se efter en brÌndekløver med høj kløvekapacitet. Har trÌet desuden mange knaster, kan de belaste motoren, og du bør se efter motorer, der leverer højt kløvetryk. De billige brÌndekløvere vil typisk maximalt levere 5,0 ton pü kløvekapacitetskontoen, hvilket er helt fint til almindelig brÌndekløvning. Men hvis dit behov er mere krÌvende end almindeligt, bør du se efter brÌndekløvere med en kapacitet pü ca. 7,0 ton. De professionelle brÌndekløvere nür gerne op pü 15-25 ton, sü hvis du har en skov af bare trÌer, skal du vÌre skarp pü at finde südanne maskiner.

KløvelÌngde

KløvelÌngden angiver, hvor lange stykker trÌ der kan kløves af maskinen. Dette varierer meget for de forskellige typer af brÌndekløvere. LÌngden ligger mellem 40-105 cm., hvilket dÌkker de flestes behov. 52 cm. i kløvelÌngden vil typisk dÌkke den almindelige brugers behov. Mül derfor dine stykker af trÌ og gü efter en model, som kan kløve en smule lÌngere end din ønskede lÌngde. Til almindeligt brug er brÌndestykker med en lÌngde pü 30-37 cm. typisk grÌnsen for, hvornür stykkerne er let hündterlige. Sü du skal ikke vÌlge lang kløvelÌngde uden grund, da det vil give dig en del spildtid, hvor stemplet vandrer passivt. Nogle modeller kan endda justeres i kløvelÌngden, hvilket er en fordel til dig, som har mange forskellige størrelser trÌ.

Ergonomi

De liggende brÌndekløvere skal løftes op pü et stabilt bord eller stativ, hvis ergonomien skal vÌre i top. Det er ikke anbefalelsesvÌrdigt at skulle bukke sig ned, hver gang et stykke trÌ kløves. De lodrette modeller vil typisk ikke skulle løftes, men det er ikke alle lodrette brÌndekløvere, som kan tilpasses din højde. Er du derfor højere eller lavere end gennemsnittet, kan de vÌre vÌrd at se efter, hvor høj maskinen er.

Størrelse og vÌgt

Størrelsen pü brÌndekløveren har ogsü meget at skulle have sagt, i forhold til meget du skal flytte rundt pü den, og pü hvilket underlag den skal stü pü. Arbejder du typisk alene, er det vigtigt, at du selv kan løfte brÌndekløveren. 40 kg er typisk til at have at gøre med, nür den skal løftes. Er modellen større end det, bør du se efter, om den har pümonterede hjul til at skrüne og skubbe den plads. Visse brÌndekløvere kan desuden komme direkte pü bilens anhÌngertrÌk. Høj vÌgt vil typisk sikre dig en god kløvestabilitet, hvor du vil føle dig meget sikker, mens du arbejder.

Konklusion

4 forskellige brÌndekløvere er blevet gennemgüet, og pü baggrund af informationerne har vi vurderet at AL-KO LSV 550/6 brÌndekløveren er den bedste pü markedet. Den dÌkker en dejligt bredt behov og sprÌnger ikke budgettet. Denne brÌndekløver er alsidig og vil ikke skuffe dig, om du er ny- eller erfaren bruger. Den udmÌrker sig ved at have et kompakt design, masser af kraft og i det hele taget bare et suverÌnt stykke vÌrktøj.

2 kommentarer til “🥇Brændekløver test [2022] » Klik og se de 4 bedste brændekløvere!”

Der er lukket for kommentarer.