Makita DUR365UPT2 buskrydder
Med en Makita DUR365UPT2 buskrydder får du en fabelagtig batteridreven buskrydder. Modellen kan bruges med både knive og plast klinger og er velegnet til brug på højt græs eller kraftigt ukrudt.
Tjek prisen →Indholdsfortegnelse
En buskrydder hjælper dig med at bekæmpe uønsket bevoksning i haven. Maskinen beskærer og fjerner således både græs, ukrudt o.l., så du kan nyde en pæn plæne og have. Du vælger selv om du foretrækker en buskrydder, der kører på batterier, el eller benzin. Uanset hvilken type buskrydder du er på jagt efter, så kan vi guide dig til det rigtige valg. Vi har nemlig samlet de buskryddere, der har klaret sig bedst i test i denne artikel. På den måde får du nemt og hurtigt et overblik over udvalget, samt hvilken model, der er den bedste buskrydder for dig.
#1 Makita DUR365UPT2 buskrydder – Den bedste akku buskrydder
Med en Makita DUR365UPT2 buskrydder får du en fabelagtig batteridreven buskrydder. Modellen kan bruges med både knive og plast klinger og er velegnet til brug på højt græs eller kraftigt ukrudt.
- Støjsvag og vibrationssvag buskrydder for optimal komfort under arbejdet
- Kan indstilles til tre individuelle hastigheder
- Der medfølger en dobbelt lynlader, så batterierne kan oplades på ca. 45 min
Derfor skal du vælge en Makita DUR365UPT2 buskrydder
Er du på jagt efter en god akku buskrydder? I så fald er denne Makita DUR365UPT2 buskrydder muligvis den rette model for dig. Maskinen bekæmper effektivt højt græs og kraftigt ukrudt – og så er den desuden yderst støj- og vibrationssvag, mens du arbejder, så du hverken irriterer dig selv eller dine naboer. Du kan hurtigt oplade batterierne, hvis de løber tør, mens du arbejder i haven. Der medfølger nemlig en dobbelt lynlader, som kan genoplade begge batterier på én gang på ca. 45 min.
Makita DUR365UPT2 buskrydder kan indstilles til tre forskellige hastigheder, så du kan finde den rette indstilling til samtlige opgaver. Derudover har maskinen en integreret batterikontrol og en elektronisk overbelastningssikring, så du med ro i maven kan benytte maskinen.
#2 Bosch græstrimmer 950W AFS 23-37 – Den bedste elektriske buskrydder
Med en Bosch græstrimmer 950W AFS 23-37 kan du få bugt med forhøjet græs og genstridigt ukrudt. Maskinen hjælper dig med samtlige beskæringsopgaver i haven og du kan endda skifte mellem en kniv og en lang tråd på maskinen.
- Høj skæreeffekt (effekten svarer til ca. 1,3 hk)
- Justerbar rem og håndtag, der giver dig optimalt greb og aflastning
- Maskinen vejer 5,3 kg, så du skal ikke bruge for mange kræfter på at holde den
Derfor skal du vælge en Bosch græstrimmer 950W AFS 23-37
Hvis du har brug for hjælp til at bekæmpe uønsket vækst i haven, såsom græs og ukrudt, så kan denne buskrydder fra Bosch være behjælpelig. Denne elektriske model har nemlig en høj skæreeffekt, så samtlige opgaver i haven kan klares uden problemer. Du skal desuden ikke være nervøs for, at du får ondt i kroppen efter en lang dags arbejde, da denne model kommer med et justerbart håndtag og rem. Det hjælper dig med at balancere værktøjet bedst muligt, så du kan fordele vægten.
Du har mulighed for at skifte mellem en kniv og en ekstra kraftig tråd – afhængigt af, hvad du har behov for at få bugt med den uønskede bevoksning i haven. Der er endda også en nem opbevaring af maskinens ledning, når den ikke er i brug.
#3 Stiga benzin buskrydder SBC 252 D – En billig benzin buskrydder
En Stiga benzin buskrydder SBC 252 D er billig i prisen, men giver dig stadig god mulighed for at vedligeholde din have. Maskinen kører på blyfri benzin / 2 takts olie mix og kommer med et vibrationsdæmpende håndtag og en sele, så du kan fjerne ukrudt og bevoksning i haven uden problemer.
- Der medfølger en sele, så du ikke skal bære buskrydderens vægt i armene
- Skift frit mellem trimmertråd og kniv på maskinen
- Vibrationsdæmpende håndtag for et bedre hold på maskinen
Derfor skal du vælge en Stiga benzin buskrydder SBC 252 D
Har du ikke det største budget at købe en buskrydder for? Så må du endelig ikke gå i panik. Denne buskrydder model fra Stiga er nemlig billig i prisen uden, at du skal bekymre dig om at gå for meget ned på kvalitet. Med en Stiga benzin buskrydder SBC 252 D får du en effektiv benzindrevet buskrydder, der kører på blyfri benzin / 2 takts olie mix. Maskinen har en motoreffekt på 1,55 kW og har en tank med plads til 1 liter væske.
Med i købet får du både trimmertråd på 2,8 mm og en 3-tands kniv med en diameter på 255 mm, så du kan skifte mellem de to muligheder, når du fjerner uønsket bevoksning i haven. Maskinen har desuden en klippebredde på 45 cm. For at gøre arbejdet så let som muligt for dig, så har denne model et softgrip- og vibrationsdæmpende håndtag. Der medfølger også en dobbeltsele og et dobbelt styr, så du kan bære maskinen optimalt, da maskinen vejer 9 kg.
#4 Grouw 4-i-1 benzin multi-beskærer 2-takt 33CC – En billig multifunktionel buskrydder
Du kan med fordel investere i denne buskrydder fra mærket Grouw, selv hvis du ikke har det største budget at gøre godt med. Produktet er nemlig en multifunktionel model, og du kan derfor benytte den til mange forskellige formål. Du får altså én maskine, der kan klare det hele. Med tanke på dette er modellen en del billigere end andre buskryddere.
- Billig maskine med tanke på maskinens funktionalitet og alsidighed
- Kan benyttes som buskrydder, græstrimmer, grensav og hækkeklipper
- Udstyret med skulderrem og støttehåndtag for bedre komfort
Derfor skal du vælge en Grouw 4-i-1 benzin multi-beskærer 2-takt 33CC
Med en Grouw 4-i-1 benzin multi-beskærer 2-takt 33CC kan du både bruge din nyindkøbte maskine som både buskrydder, græstrimmer, grensav og hækkeklipper. På den måde får du bugt med samtlige problemer i haven ved brug af blot én maskine. Som buskrydder har maskinen maksimalt 7200 omdrejninger i minuttet med en skærediameter på 25,5 cm, og som græstrimmer er det maksimalt 6400 omdrejninger i minuttet med en skærediameter på 43 cm.
Sværdlængden er 25,4 cm for grensaven og 41 cm for hækkeklippere – som desuden kan klare en grendiameter på op til 24 mm. Støjniveauet ligger på cirka 114 dB(A). Denne model fra Grouw er udstyret med en benzinmotor, der kører på en blanding mellem benzin og to takts olie. Brændstoftanken har en kapacitet på 825 ml og så har den elektronisk tænding og centrifugalkobling.
Som en ekstra bonus leveres den med en dobbelt skulderrem med kliklås og et støttehåndtag, hvilket er med til at øge brugerkomforten betragteligt. Du skal altså ikke være nervøs for, at din krop bliver træt, selvom du arbejder en hel dag med denne maskine. Der medfølger også beskyttelseshylster til grensavssværdet, værktøjstaske i stof og diverse værktøj.
#5 Texas Buskrydder BCU33S – Enkel buskrydder med rekylstarter
En Texas Buskrydder BCU33S hjælper dig med at fjerne både græs og grovere ukrudt i haven. Modellen er nemlig multifunktionel og kan derfor både benyttes som en græstrimmer og en buskrydder. Det ergonomiske design og de lave vibrationer gør arbejdet lettere end med andre modeller.
- Ergonomisk design, V-håndtag og lave vibrationer for optimal styring af maskinen
- Du har mulighed for at skille buskrydderen ad, når den skal flyttes eller opbevares
- Billig model til under 1.500 kroner med rekylstart
Derfor skal du vælge en Texas Buskrydder BCU33S
Hvis du ønsker hjælp til bekæmpelse af både græs og grovere ukrudt, så kan en Texas Buskrydder BCU33S være en fin investering. Modellen er en stærk benzindrevet buskrydder og trimmer, der dog ikke vejer lige så meget som andre modeller, da denne kun vejer 6,8 kg. En Texas Buskrydder BCU33S er således en god model til dig, der gerne vil have en knap så tung maskine med en god motorstyrke. Buskrydderen har desuden et ergonomisk design og et V-håndtag, så den er let at betjene – og så er modellen udviklet til kun at have lave vibrationer, så de ikke forstyrrer dit arbejde i haven.
Din nye buskrydder kommer med en totaktsmotor og leveres med en 3-tands metalklinge og et 2-snøret trimmerhoved. Selve buskrydderens skaft er også todelt, så den kan skilles ad, når den skal opbevares eller transporteres. Du kan altså udmærket tage denne model med dig ud i kolonihaven eller i sommerhuset, hvis du også har brug for at bekæmpe uønsket bevoksning der. Der medfølger en sele, som er optimal, hvis maskinen bare skal bruges en gang imellem i fritiden.
#6 Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer – En billig akku buskrydder
Ved at investere i en Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer får du en god buskrydder, der kører på batterier. Modellens design sikrer dig en god arbejdsstilling, når du fjerner uønsket bevoksning i haven. Der medfølger desuden en batterioplader i købet.
- Billig akku buskrydder, der koster under 1.000 kroner
- To-grebs design sikrer en god og ergonomisk korrekt arbejdsstilling
- Automatisk trådfremføring, samt hurtig skiftning mellem kantklipning og trimning
Derfor skal du vælge en Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer
Er du på udkig efter en batteridreven buskrydder, der ikke koster alverden? I så fald er en Ryobi RY18LT25A-120P akku græstrimmer lige noget for dig. Denne model koster nemlig under 1.000 kroner og kan alligevel holde i mange år, samt hjælpe dig med at slippe af med uønsket bevoksning, såsom ukrudt og forvokset græs, i haven. Maskinen har en klippebredde på 25 cm og grundet en EasyEdge teknologi, er det nemt at skifte mellem kantklipning og trimning, der sker med trådspole eller plastknive.
En af de største fordele ved denne model, udover dens pris, er, at den sikrer dig en god arbejdsstilling, så du ikke overanstrenger din krop under arbejdet i haven. Derudover en maskinen en del af Ryobi ONE+ systemet, hvilket betyder, at samtlige 18V maskiners batterier passer – du kan altså udmærket skifte batteriet, hvis der bliver behov for det. Med i købet medfølger der dog en batterioplader, så der burde gå lidt før du skal tænke på udskiftning af batteriet.
Akku, elektrisk eller benzin buskrydder?
Der findes reelt tre forskellige varianter af buskryddere, da du enten kan købe en akku, elektrisk eller benzindrevet buskrydder. Det er dog helt op til dig selv, hvilken type du vælger. Der findes et hav af forskellige modeller indenfor hver type, og prisen veksler også en del afhængigt af, hvor du køber din buskrydder. Du kan altså således udmærket finde både billige og dyre modeller af hver type – og så er der også et stort udsving i modellernes egenskaber.
Vi vil anbefale dig at beslutte dig for valget af type buskrydder på forhånd før du begiver dig på jagt efter din nye model, da beslutningen er med til at begrænse udvalget. Derudover er der ingen grund til, at du kigger på gode benzindrevne buskryddere, hvis du hellere vil have en model, der kører på el. Herunder kan du læse mere om forskellen på de forskellige typer af buskryddere, så valget forhåbentlig bliver lidt nemmere at træffe.
Akku buskrydder
En akku buskrydder betyder kort sagt, at buskrydderen er batteridreven. Ofte vil maskinen køre på lithium-ion batterier og kunne oplades i en opladestation. Fordelen ved at vælge en batteridreven buskrydder er, at du ikke skal tænke på en ledning eller på at fylde tanken op med benzin før du kan gå i gang. Dog skal batterierne altid være opladet før du kan gå i gang – og du kan godt risikere at skulle stoppe midt i arbejdet for at oplade batterierne, hvis de ikke har en høj nok kapacitet. Det er nemlig ikke alle akku modeller, der kommer med batterier med en høj kapacitet, da lithium-ion batterier kan være dyre. Det er altså en måde at spare lidt på udgiften. Til gengæld vil en akku buskrydder med et batteri med en lille kapacitet heller ikke koste lige så meget som større varianter.
Elektrisk buskrydder
En eldreven buskrydder er optimal for dig, der ikke har noget imod at din maskine skal tilsluttes en ledning for at få strøm. Du vil nemlig ikke i samme grad være afhængig af, at batterierne i maskinen er opladt eller at den har nok benzin at køre på. I stedet kan du bare tilslutte den en kontakt og påbegynde arbejdet. Du skal dog mulighed investere i udendørs forlængerledninger, hvis du har en stor have, da det ikke er alle modeller, der kommer med lange kabler. Og så kan det være en god ide at holde øje med, hvor du lægger ledningen, så hverken du eller din familie falder i ledningen.
Benzin buskrydder
Benzin buskryddere benyttes primært af fagfolk, når der skal fjernes uønsket bevoksning på lokationer, hvor der ikke er mulighed for at trække strøm. En benzindrevet buskrydder kræver trods alt ikke andet end brændstof for at kunne fungere optimalt. Ulempen ved at benytte en benzindrevet maskine er dog, at de larmer en del mere end batteri- og elektrisk drevne modeller – og så kan der endda også komme os ud af maskinen, som ikke er helt rart at inhalere. Maskinerne er dog virkelig effektive og du vil derfor slippe af med plantevækst på ingen tid. Vær gerne opmærksom på, at hvis du køber en benzindrevet buskrydder hjem til haven, så skal du selv stå og blande brændstoffet. Modellerne kører nemlig på en blanding af benzin og olie, som skal mixes sammen før det kan hældes i maskinens brændstoftank.
6 ting du skal være opmærksom på inden du køber en buskrydder
- Lad dig ikke diktere for meget af prisen – find i stedet en model, der passer til dine behov
- Der er stor forskel på buskryddere til privat- og professionelt brug, så undgå helt store modeller, hvis den bare skal benyttes i haven
- Overvej på forhånd om du vil have en buskrydder, der kører på benzin, el eller batteri
- Buskryddere kan være dyre – afhængigt af, hvilken variant du køber
- Hvis du er bekymret for støjniveauet, kan du med fordel investere i en model med en indkapslet motor, da disse larmer mindre
- Gå efter modeller, der ikke vejer for meget – og gerne har en bæresele, så du ikke får for ondt i ryggen og armene af at benytte den en hel dag
Buskrydder eller græstrimmer?
Reelt set er en buskrydder og en græstrimmer egentlig den samme type maskine, da de har samme egenskaber. Normalt vil mange forhandlere også frit kalde en buskrydder for en græstrimmer og omvendt. Men der er dog en lille forskel på en buskrydder og en græstrimmer – og den kan være god at kende til, når du skal ud og finde din nye maskine.
Buskrydder
En decideret buskrydder vil ofte være større end en almindelig græstrimmer (også kaldet kantklipper), da den kan bruges til fjernelsen af mere genstridig uønsket plantevækst. Det betyder også, at en buskrydder er tungere end en græstrimmer, hvorfor du skal benytte en bæresele, når du bruger maskinen. På den måde bærer du ikke hele vægten i armene (så bliver du hurtigt træt), men støtter i stedet maskinens vægt med din egen kropsvægt. Samtidig vil buskryddere give dig mulighed for at skifte mellem to slags klinger, ofte en tråd og en kniv, så du kan få bugt med al uønsket plantevækst i haven eller på grønne områder.
Græsklipper (kantklipper)
Nogle græsklippere kan udmærket også få bugt med genstridig bevoksning i haven, men de fleste er knap så stærke og effektive som en reel buskrydder. Du kan kende græsklippere på, at de er mindske end en buskrydder, både i vægt og størrelse. Derudover kan du ofte betjene en græsklipper med én hånd, hvor en buskrydder kræver flere kræfter, hvorfor to hænder er nødvendigt. Så hvis du kan drikke en kold sodavand, mens du betjener din maskine i haven, har du nok købt en græsklipper frem for en buskrydder. For at gøre tingene forvirrende igen, så klipper græstrimmeren primært med en tråd, men nogen varianter benytter også knive – præcis som buskrydderne.
Valg af buskrydder eller græstrimmer
En stor del af de modeller, der sælges i dag er multifunktionelle. Det betyder kort sagt, at du både får en buskrydder og en græstrimmer i ét og samme køb. Du skal dog stadig sikre dig, at dette er tilfælde, så du ikke kommer hjem med en ultra let variant, der kun kan tage mindre plantevækst, når du egentlig har brug for en kraftigere maskine.
Du kan dog med fordel tænke på en græstrimmer (og altså ikke en kombinationsmodel), som et redskab til at lave fine kanter omkring græsplænen frem for en maskine, der får bugt med bevoksning, da det nærmere er buskrydderens arbejde. Vores anbefaling til dig er således, at du skal læse op på modellen før du køber den, så du ved, om den understøtter dine behov og ønsker til maskinen.
Sådan bruger du din buskrydder hensigtsmæssigt
- Investér i en bæresele
- Brug sikkerhedsbriller
- Benyt ikke buskrydderen, hvis andre står for tæt på
- Undgå at bruge din buskrydder, hvis græsset er vådt eller fugtigt
- Opbevar batterier, ladestation, ledninger o.l. sikkert
Investér i en bæresele
En bæresele er uundværlig, når du benytter en buskrydder. Uanset om du har købt en let eller tung model, kan bæreselen være med til at mindske belastningen på dine arme og din din ryg. Med en bæresele står du nemlig imod med din egen kropsvægt, hvilket gør arbejdet mere behageligt i længden. Derudover risikerer du ikke på samme måde at løfte maskinen forkert og du har bedre kontrol over den.
Brug sikkerhedsbriller
Du kan med fordel benytte sikkerhedsbriller, når du bruger din buskrydder i haven. Der kan nemlig hurtigt blæse partikler, støv, græs o.l. op i ansigtet på dig, hvilket kan irritere og i værste tilfælde beskadige dine øjne.
Benyt ikke buskrydderen, hvis andre står for tæt på
Sluk for din buskrydder, hvis mennesker eller dyr nærmer sig der, hvor du står og arbejder. Præcis som beskrevet i ovenstående punkt, så er der en risiko for rikochettering, når maskinen er tændt og i brug – og det kan altså skade andre lige så vel som dig selv. Derudover mindsker du også risikoen for skader og uhensigtsmæssig brug ved at slukke for maskinen, når din koncentration brydes.
Undgå at bruge din buskrydder, hvis græsset er vådt eller fugtigt
Du burde så vidt muligt undgå at benytte dig af elektriske redskaber, når duggen er faldet eller hvis græsset af en anden årsag er våd eller fugtig. Først og fremmest er det sværere at arbejde i vådt græs (du kan f.eks. også risikere at glide, mens du arbejder) og så kan vandet have en negativ effekt på dine maskiner. F.eks. kan de kortslutte eller du kan risikere at få stød under brug.
Opbevar batterier, ladestation, ledninger o.l. sikkert
For at forlænge levetiden og mindske risikoen for skader, kortslutninger o.l., er det vigtigt, at du opbevarer alle elektriske genstande optimalt. Investér derfor gerne i kasser til de forskellige ting og opbevar dem udenfor børns rækkevidde. I kasser bliver dine ledninger, batterier o.l. desuden heller ikke udsat for snavs og fugt.