Bedste Dyksav Test 2022

1

Bosch GKT 55 GCE

Dyksaven her fra Bosch er uden tvivl vores testvinder. Boschs dyksav er kåret som testvinder hos både Pricerunner og svenske Bäst-i-test. Bosch GKT 55 GCE er klar til at tage i brug, når du køber den, og saven er både yderst kraftfuld og meget præcis, hvorfor du kan save, som du ønsker det. I Pricerunners test har saven klaret sig igennem en lang række styrkeprøver, som den har klaret til perfektion, hvorfor den også er testvinder.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch GKT 55 GCE 3.724 kr. Shopexpert
Makita SP6000 2.365 kr. CompuMail
TS 55 REBQ-Plus 6.299 kr. Nettoskruer
Metabo KSE55 Vario Plus 3.250 kr. Homeshop.dk
Dewalt akku dyksav DCS520NT 3.761 kr. Staypro

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En dyksav er det perfekte stykke værktøj, hvis når du har brug for at dykke ned et tilfældigt sted i for eksempel en plade og save. Her kan du få svar på, hvilke dyksave der har klaret sig bedst i en række tests. Du kan finde den dyksav, der passer præcis til det, du søger. 

En dyksav er til dig, der er en rigtig gør-det-selv person, og som elsker at arbejde og nørkle med træ. En dyksav er et fantastisk redskab til dig, der ikke vil gå på kompromis, og som elsker at have alverdens værktøj og udstyr, som kan klare lige præcis den opgave, du står overfor.  Dyksaven kan save helt lige på et lodret stykke træ, hvilket du ikke kan finde et andet værktøj, der kan gøre lige så flot og præcist som dyksaven. Dette er særligt godt hjulpet på vej af en skinne til din kommende dyksav. 

Hvilken dyksav du har brug for afhænger af, hvad du skal bruge den til, og hvor meget du skal bruge den. En god dyksav er en, der kan skære igennem det træ, du har brug for. Nogle dyksave kan skære igennem meget tykt og massivt træ, mens andre kun kan skære igennem tyndere stykker. 

I artiklen her bliver du præsenteret for fem forskellige dyksave, og hvilke fordele og specifikationer de hver især har, så du kan købe din nye dyksav, der passer bedst til dig og dine behov. 

Kort opsummering af testen 

I denne test og artikel om dyksave indgår der fem forskellige dyksave fra fem forskellige mærker og producenter. Nogle af dyksavene har udmærket sig mere end andre, men det er altid en smags- og behovssag. Det er ikke sikkert, du synes, at vores testvinder er den rette dyksav for dig. Det afhænger igen af, hvad du skal bruge den til, og hvor mange penge du vil bruge på en dyksav. 

Testvinderen – Bosch GKT 55 GCE

Denne dyksav fra Bosch blev vores tests ultimative testvinder og den bedste dyksav i denne omgang. Den er kåret som testvinder hos både Pricerunner og Bäst i test, hvilket den særligt er, fordi den er yderst præcis og nøjagtig. Derudover er det et stort plus, at det er en dyksav med skinne, som medfølger sammen med en opbevaringsboks, når du køber den. Det er desuden den dyksav med den mest kraftfulde motor i hele denne test, hvilket også siger lidt om, hvor meget råkraft og styrke den har. Den kan stort set klare enhver opgave og skære sig igennem det meste træ. 

Testens billigste dyksav 

Hvis du ikke vil bruge en hel masse penge på en dyksav er Makita SP6000 et rigtig godt bud. Det er testens billigste model, og den er særligt god til de mindre opgaver, hvor du ikke har brug for at kunne komme igennem tykke stykker af træ. Dette er en god første dyksav til dig, der ikke har prøvet eller ejet sådan en før. Du kan prøve det af med denne, og du kan stille og roligt blive mere fortrolig med dyksaven, som er nem at bruge. 

Dyksav og rundsav i den samme maskine 

Hvis du køber en Metabo KSE55 Vario Plus får du en dyksav og en rundsav i den samme maskine. Det er særligt smart til dig, der ikke bruger værktøjet så ofte, eller som ikke har plads til opbevaring af to separate maskiner. Du skal dog være opmærksom på, at kombinationen af to save i én kan gå en smule ud over det færdige resultat, hvis ikke du er opmærksom. I artiklen her kan du læse om fem dyksave og finde ud af, hvad der passer bedst til dine behov. 

Bosch-GKT-55-GCE-Professional#1 Bosch GKT 55 GCE – Testvinder

Dyksaven her fra Bosch er uden tvivl vores testvinder. Boschs dyksav er kåret som testvinder hos både Pricerunner og svenske Bäst-i-test. Bosch GKT 55 GCE er klar til at tage i brug, når du køber den, og saven er både yderst kraftfuld og meget præcis, hvorfor du kan save, som du ønsker det. I Pricerunners test har saven klaret sig igennem en lang række styrkeprøver, som den har klaret til perfektion, hvorfor den også er testvinder. 

Fremhævede fordele: 

  1. Medfølgende L-Boxx indlæg og føringsskinne 
  2. Kraftfuld motor: 1.400 Watt
  3. Præcise snit

Derfor skal du vælge Bosch GKT 55 GCE

Du skal vælge at investere i denne testvinder af en dyksav fra Bosch, fordi du får en sav, der er præcis helt ned på millimetermål. Du kan lave helt præcise snit, og med den medfølgende føringsskinne bliver det ikke nemmere at save snorlige. Med en Bosch GKT 55 GCE medfølger føringsskinne og L-Boxx indlæg, hvilket gør, at du kan tage dyksaven i brug med det samme, og du behøver ikke købe ekstra udstyr, før du rigtigt kan bruge den. Du kan købe den og save lige og præcist med det samme. 

En kraftfuld dyksav 

Denne dyksav fra Bosch er meget kraftfuld med en motoreffekt på 1.400 watt. Det gør, at dyksaven kan skære igennem alt fra tynde, fine plader til tykke og hårde stykker af træ. Udover at den er kraftfuld, sørger den også for at gøre rimelig rent efter sig selv. Den optager nemlig støvet, der opstår, når du skærer, og det gør, at du bedre kan se og komme til, når du arbejder. 

Produktdetaljer 

  • Motoreffekt: 1.400 Watt
  • Omdrejningstal: 3.600 til 6.250 omdrejninger i minuttet.
  • Vægt: 4,7 kg
  • Medfølger: føringsskinne og L-Boxx indlæg
  • Skæringsdyber uden skinne: ved 90 grader: 57 mm og ved 45 grader: 42 mm

Makita SP6000#2 Makita SP6000 – Bedste dyksav til prisen

Dyksaven fra Makita er en af de bedre dyksave til dig, der blot har brug for at kunne klare mindre opgaver, og som ikke har brug for, at din dyksav skal kunne save igennem massivt træ. Makita SP6000 er desuden denne artikels billigste model. På nettet kan den fås for blot 2.350 kroner, hvilket gør den til den klart billigste dyksav. Hos Pricerunner har denne dyksav fået fire ud af fem stjerner, hvilket gør den rigtig god til prisen. 

Fremhævede fordele

  1. Billigste model 
  2. God til små opgaver 
  3. Kan klare helt op til 48 grader 

Derfor skal du vælge Makita SP6000 

Du skal vælge at købe en Makita SP6000 dyksav, hvis du ikke har brug for at kunne save igennem massivt træ, men blot har brug for en dyksav til mindre opgaver og i relativt tynde stykker af træ. Denne dyksav kan klare helt op til 48 graders vinkel, hvilket er lidt over gennemsnittet, som typisk ligger på omkring 45 grader. Dyksaven er testens billigste, og den er derfor god til dig, der blot har brug for en dyksav en gang imellem og til mindre opgaver. 

Støjsvag og nem at betjene

Med et lydniveau på 89 dB er dyksaven fra Makita meget stille, hvilket gør den behagelig at arbejde med, særligt hvis du arbejder indenfor til for eksempel at skære i gulve eller andet. Dyksaven er desuden nem at bruge grundet dens gribehåndtag. I Pricerunners test af denne dyksav gøres der dog opmærksom på, at startknappen er meget følsom, og at saven derfor nemt kan miste styrke, hvis ikke knappen trykkes hårdt ind. 

Produktdetaljer 

  • 1.300 Watt
  • Omdrejninger: 2.000 til 5.800 i minuttet
  • Vægt: 4,1 kg. 
  • Maksimal skæredybde: 59 mm
  • Maksimal skæredybde ved 45 grader: 39 mm

Festool-TS-55-REBQ-Plus#3 TS 55 REBQ-Plus – Brugervenlig og sikker dyksav

Dyksaven fra Festool klarer sig rigtig fint i en række tests. Her udmærker den sig særligt på dens store brugervenlighed og ikke mindst på, at det er en sav, hvor der ikke er gået på kompromis med sikkerheden, når du arbejder med den. Med denne dyksav kan du desuden skære helt tæt op af noget andet, da den har en vægafstand på blot 12 mm. 

Fremhævede fordele: 

  1. Brugervenlig inspektionsrude så du kan se, hvad du laver
  2. Høj arbejdssikkerhed 
  3. Vægafstand på 12 mm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælre Festool TS 55 REBQ-Plus 

Du skal vælge at købe denne dyksav fra Festool, fordi den er meget nem at bruge samtidig med, at den er sikker at arbejde med. Når du arbejder med en dyksav, er der selvfølgelig en risiko for, at det kan gå galt. På saven er der sat et inspektionsrude på, som sikrer, at du altid kan se, hvad du foretager dig. Det giver stor sikkerhed, men det gør også, at du hele tiden kan se, hvad du foretager dig. Det giver alt andet lige det bedste resultat. Klingen kan du skifte hurtigere end aldrig før. Dyksaven fra Festool har det, de kalder for Fastfix, hvilket gør, at du nemt og hurtigt kan skifte til den rette klinge. 

Sav helt tæt på 

Med en vægafstand på 12 millimeter kan du være meget præcis, når du arbejder med denne dyksav. Du kan nemlig komme rigtig tæt på noget andet, når du saver, hvilket kan give et meget præcist og flot resultat uanset, hvad det er, du laver.

Produktdetaljer 

  • Vægafstand: 12 mm
  • Neddyking i materialer på op til 55 mm tykkelse 
  • 1.050 Watt
  • Omdrejninger i tomgang: 6.500 omdrejninger i minuttet 
  • Skæredybde ved 45 grader: 43 mm

Metabo KSE55 Vario Plus #4 Metabo KSE55 Vario Plus – Kombineret dyksav og rundsav i én

Denne dyksav fra Metabo er den idelle to i én sav. Det er nemlig en dyksav, som også kan bruges som en rundsav, hvilket er rigtig smart til dig, der ikke har så meget plads til opbevaring eller som bare gerne vil have to i én. Hos Pricerunner har Metabos dyksav fået 3 ud af 5 stjerner. 

Fremhævede fordele

  1. Rundsav og dyksav i én og samme sav
  2. Kraftfuld motor der kan save igennem massivt træ
  3. Medfølger kasse, skinne og taske 

Derfor skal du vælge Metabo KSE55 Vario Plus 

Du skal købe dyksaven fra Metabo, hvis du også mangler en rundsav og gerne vil have dem begge samlet i én. Derudover er det en god og kraftfuld dyksav, som sagtens kan skære igennem massivt og tykke stykker træ. Der er dog også ulemper ved, at det er en kombination af en dyksav og en rundsav i en og samme maskine. Når du skal sænke dyksaven, kræver det, at du holder to knapper inde samtidigt, hvilket for nogle kan gå en smule ud over sikkerheden og kontrollen over saven. 

Tag den i brug med det samme 

Når du køber en Metabo KSE55 Vario Plus medfølger der både en kasse, skinne og en taske, hvilket betyder, at du bare kan tage den i brug med det samme. Du behøver ikke skulle tilkøbe en skinne, som kan være nødvendig for at få helt lige og præcist snit. Når du køber saven medfølger alt det, du som udgangspunkt kan have brug for. 

Produktdetaljer 

  • 1.200 Watt 
  • Skæredybde: ved 45 grader: 40 mm og ved 90 grader: 55 mm
  • Omdrejninger: 2.000 til 5.200 i minuttet
  • Rundsav og dyksav i én 
  • Medfølger: skinne, kasse og taske

Dewalt-DCS520NT-Solo#5 Dewalt akku dyksav DCS520NT – Tilpasning til materialet 

Dyksaven fra Dewalt er en rigtig god og ikke mindst meget robust dyksav, som kan det, de øvrige dyksave også kan. Derudover er den rigtig god til dig, der arbejder i mange forskellige materialer og trætyper, fordi denne dyksav kan tilpasses i hastighed afhængig af, hvilket materiale du arbejder i. Det kan nemlig have betydning for det endelige resultat, da der er stor forskel på, hvilket træ du skærer i. 

Fremhævede fordele:

  1. Tilpasning af hastighed 
  2. Anti-kickback som sikrer saven imod at køre baglæns
  3. Medfølgende skærm 

Derfor skal du vælge Dewalt akku dyksav DCS520NT 

Hvis du vil kunne justere hastigheden på din dyksav afhængig af, hvilket materiale du arbejder i, er det den rette dyksav for dig. Saven er udstyret med en klinge med 42 tænder, hvilket giver nogle rigtig flotte kanter, som er mere eller mindre fri for flosser. Den medfølgende skærm gør, at saven suger næsten alt det støv, der opstår. Det giver en mere ren arbejdsstation, og det sikrer, at du kan se, hvad du laver, når du arbejder, hvilket i sidste ende giver et flot resultat. 

Høj sikkerhed med anti-kickback 

Denne dyksav er udstyret med en smart funktion, der hedder: Anti-kickback. Det er en funktion, der sikrer, at saven ikke kan køre baglæns, når du har placeret den i skinnen. Det vil sige, at denne funktion beskytter dig og dit materiale mod, at saven bevæger sig tilbage og baglæns. Det kunne i såfald skade både dig og det, du arbejder på. 

Produktdetaljer 

  • Vægt: 5,1 kg
  • Kuffert medfølger
  • Omdrejninger: 1.750 til 5.000 i minuttet
  • Skæredybde: ved 90 grader: 59 mm og ved 45 grader: 44 mm

Hvilken dyksav skal jeg vælge?

I denne artikel og test er dyksavene testen ud fra forskellige parametre som blandt andet dyksavenes ydeevne, brugervenlighed og hvilke specifikationer og funktioner, de hver især har. En dyksav fås som oftest med en skinne, der gør det muligt for dig at save helt lige uanset, om det er et kort eller langt snit, du skal lave. Du skal dog være opmærksom på, om denne skinne medfølger eller skal købes efterfølgende. De fleste dyksave kan indstilles, så de kan save i smig med hældning på helt op til 45 grader, hvilket giver dig rigtig mange muligheder. 

Dyksav vs. rundsav 

En dyksav og en rundsav minder i bund og grund en del om hinanden. Hvis du har brug for at kunne starte dit snit i midten af en træplade eller et bræt, er det dyksaven, du skal vælge. Med en rundsav er du nemlig tvunget til at starte for enden af en plade, hvilket ikke giver dig nær så mange muligheder, som en dyksav giver dig. En dyksav er typisk noget dyrere end en rundsav, men de muligheder den giver dig, kan også sagtens veje prisforskellen op. 

Testkilder

Denne artikel er baseret på en række forskellige tests og anmeldelser. I artiklen har vi gennemgået fem forskellige dyksave, og disse er alle blevet testet hos forskellige magasiner og hjemmesider, som alle vil sikre, at forbrugere som dig kan købe den dyksav, der passer bedst til dig og dine behov. Nedenfor kan du læse mere om de forskellige tests og magasiner, der har foretaget tests af dyksave. 

Bäst i test 

Bäst i test er et svensk magasin, som hvert år udarbejder tests af en lang række forskellige produkter til helt almindeligt dagligdagsbrug. De laver sammenligning og tester alle produkter nøje og meget grundigt. De er objektive i deres vurdering og er til for, at forbrugerne kan gøre de bedste køb på et oplyst grundlag. 

Pricerunner

Pricerunner er en sammenligningstjeneste, som udover at sammenligne priser på alverdens produkter og sammenligner produkter på deres egenskaber. Pricerunner har derfor også lavet en test af dyksave, som vi har brugt i denne artikel. Testen af dyksave fra Pricerunner blev udført på baggrund af en bedømmelse ud fra følgende kriterier: ydeevne, resultat, brugervenlighed, byggekvalitet og funktioner og tilbehør. 

Bygselvviden.dk 

Dette er en dansk hjemmeside, som udfører tests af enkelte produkter inden for produkter, der omhandler byggeri og værktøj. 

Konklusion

I denne test har vi gennemgået fem forskellige dyksave, og alle har de hver deres forcer og fordele. Når du køber nogle af dyksavene, medfølger der en skinne, som hjælper dig til at skære helt præcist og lige, mens det hos andre producenter er ekstra tilbehør, som du skal købe separat. Brugervenligheden svinger fra dyksav til dyksav, og det samme gør mange andre specifikationer som blandt andet, hvor tykt træ den enkelte dyksav kan bruges til. Du skal være opmærksom på, hvad du skal bruge den til, før du køber en, da de ikke alle kan det samme og har de samme funktioner. 

I artiklen her har vi kåret dyksaven: Bosch GHT 55 GCE som testvinder. Den er blevet testvinder, fordi det er en meget præcis og snorlige dyksave, som du kan bruge til nærmest alle tykkelser og alt slags træ. Der er næsten ikke det, denne dyksave ikke kan klare, hvilket er godt til dig, med mange forskellige opgaver.

Testens billigste dyksav er Makita SP6000, og på trods af prisen klarer denne sig rigtig godt. Den er dog specielt velegnet og god til mindre opgaver, hvor du ikke skal snitte og skærer igennem tykt og massivt træ. Der kan der godt opstå problemer, men til mindre opgaver er den helt perfekt. 

Dyksaven fra Festool, som hedder TS 55 REBQ-PLUS, klarer sig som en meget brugervenlig og sikker dyksav i testen her. Sikkerheden er i top, da der er sikret, at du hele tiden kan se præcis, hvad det er, du laver. Derudover er den nem at holde ved, og det må siges, at denne er yderst nem at skifte klinge på, hvis du har brug for det. Maskinen har da også en vægafstand på blot 12 mm, så du kan komme helt tæt på, når du arbejder. 

Derudover har vi i artiklen gennemgået dyksavene: Metabo KSE55 Vario Plus, som ikke bare er en dyksav men også en rundsav og Dewalt akku dyksav DCS520NT, som har en lang række indstillinger og er meget nem at betjene.