Elhøvl test – Se de 5 bedste elhøvle i test (2022)

1

Bosch elhøvl PHO 3100

Denne elhøvl giver en meget høj overfladekvalitet takket være det højeste omdrejningstal i sin klasse. Med en høvldybde på 3,1 mm er den effektiv og hurtig at arbejde med. Desuden har den 3 V-noter i forskellige størrelser, der gør det let som en leg at slibe kanter til. Modellen er udstyret med en blæser i siden, der automatisk fejer spåner af vejen, så du kan arbejde helt frit uden afbrydelser.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch elhøvl PHO 3100 1.363 kr. Verkter
Bosch PHO 2000 1.363 kr. Verkter
Makita 1911BJ 776 kr. Homeshop.dk
Dewalt elhøvl 18V DCP580N 3.989 kr. Homeshop.dk
Festool EHL 65 EQ-PLUS 230V 1.547 kr. ComputerSalg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Høvlen har altid været en uvurderlig del af enhver snedkers værktøjskasse, men som teknologien har udviklet sig, har elhøvlen nu erstattet det meste høvlarbejde. Med elhøvlen kan man ubesværet lave fine kanter, rette til og skabe pæne overflader uden at lægge mange kræfter i det.

Når det kommer til valg af elhøvl, er der dog mange ting at tage stilling til. Det rigtige valg afhænger helt af hvor meget du skal bruge den, til hvilke formål og hvilken pris du er villig til at give.

Derfor har vi i denne guide samlet de bedste elhøvle på markedet, så du kan blive klogere på hvilken elhøvl, der passer til dit behov. I artiklen finder du forskellige bud på elhøvle, lige fra modeller som er bedst i test til den billigste model. Efter gennemgangen af de forskellige modeller, vil du få et indblik i elhøvlens mange anvendelsesmuligheder

Bosch elhøvl PHO 3100#1 Bosch elhøvl PHO 3100 – Bedste Elhøvl i test

Denne elhøvl giver en meget høj overfladekvalitet takket være det højeste omdrejningstal i sin klasse. Med en høvldybde på 3,1 mm er den effektiv og hurtig at arbejde med. Desuden har den 3 V-noter i forskellige størrelser, der gør det let som en leg at slibe kanter til. Modellen er udstyret med en blæser i siden, der automatisk fejer spåner af vejen, så du kan arbejde helt frit uden afbrydelser.

Fremhævede fordele: 

 1. Høj overfladekvalitet
 2. Bedste høvldybde i sin klasse
 3. Hurtig og effektiv

Derfor skal du vælge den bedste elhøvl

Elhøvlen PHO 3100 er en del af den populære grønne serie fra Bosch, som kendt for at levere alsidige elhøvle til gør-det-selv håndværkeren – og denne model er ingen undtagelse. Med denne elhøvl får du resultater i højeste kvalitet, der med sin kraftfulde motor på 750 Watt kan klare både krævende og lette opgaver. Der er mulighed for at justere høvldybden op til 3,1 mm. Med det patenterede Woodrazor-klingesystem får du nemt og hurtigt glatte overflader, som du kan være tilfreds med. Med denne model er det intet problem at opnå præcise afkortninger af døre og hylder. Modellen er også ideel hvis du skal have affraset kanter og hjørner på dine møbler.

Produktspecifikationer:

 • Driftseffekt: 750W
 • Høvldybde: 3,1 mm
 • Maks. omdrejninger pr. minut: 16500
 • Drivmiddel: Strøm
 • Vægt: 2.60 kg

Bosch-PHO-2000#2 Bosch PHO 2000 – Bedste billige el-høvl

Bosch PHO 2000 er en billig, men god elhøvl. Med sit smarte Woodrazor-klingesystem leverer den overflader i høj kvalitet. Modellen er udstyret med en kraftig og effektiv 680 watts motor, der gør det lettere og hurtigere at arbejde med træet. Modellen kan klare både lette og krævende opgaver, og du kan altid regne med at få pæne flader og lige kanter.

Fremhævede fordele: 

 1. Woodrazor-klingesystem
 2. Kraftig motor i sin klasse

Derfor skal du vælge den billigste elhøvl

Er du gør-det-selv typen, der bare en gang imellem skal bruge høvlen til enkelte og små projekter, men ikke ønsker at spendere alt for meget på en elhøvl? Så er Bosch 2000 et godt bud på en elhøvl, hvor både pris og kvalitet går hånd i hånd. I forhold til sin klasse har modellen en kraftig motor, der er med til at give præcise og hurtige resultater. Det letvægtige og petite design gør desuden høvlen nem at styre under brug. Derudover er der mulighed for at koble en støvpose til i siden, så du slipper for den helt store rengøring.

Produktspecifikationer:

 • Driftseffekt: 680W
 • Høvldybde: 2 mm
 • Vægt: 2.20 kg
 • Høvlbredde: 82 mm
 • Falsdybde: 8 mm
 • Maks. omdrejninger pr. minut: 19500

Makita 1911BJ #3 Makita 1911BJ  – Elhøvl med systemkuffert

Manita er særligt kendt for at levere top kvalitet når det kommer til værktøj og elhøvle, og denne model er ingen undtagelse. Makita 1911BJ er et godt bud på en god og kraftfuld høvl til dig, der arbejder meget med træ. Takket være sit høje omdrejningstal og 840 watt leverer den overflader i høj kvalitet. Man har desuden mulighed for at indstille høvledybden, hvilket gør den anvendelig i mange forskellige situationer.

Fremhævede fordele: 

 1. Indstilling af spånaftagningen mellem 0-2 mm
 2. Mulighed for V-not affrasning
 3. Medfølgende systemkuffert

Derfor skal du vælge elhøvl med systemkuffert

Denne elhøvl er egnet til dig, som arbejder meget med træ i det daglige. Har du for eksempel større projekter i hjemmet, så kommer du langt med et godt kvalitets produkt som Makita 1911BJ. Med sin utrolige motorkraft leverer den et resultat, du kan være rigtig godt tilfreds med. Maskinen kan tilpasses til mange forskellige arbejdssituationer, da man har mulighed for at indstille spånaftagningen mellem 0-2 mm. Samtidig giver den mulighed for at lave V-not affrasning, hvis du skal arbejde med kanter.

Desuden ligger den rigtig godt i hånden, når man arbejder med den takket være det robuste og kompakte design. På den måde kan du opleve en bedre styring, når du arbejder med høvlen.

Produktspecifikationer:

 • Driftseffekt: 840W
 • Høvldybde: 0-2 mm
 • Høvlbredde: 110 mm
 • Maks. omdrejninger pr. minut: 16000

Dewalt DCP580N#4 Dewalt elhøvl 18V DCP580N – Elhøvl med kulløs motor

Elhøvlen adskiller sig fra mange andre med sin kulløse motor, som giver dig en længere køretid og levetid. Desuden har den et kompakt design, der giver god komfort, når den tages i brug.

Fremhævede fordele: 

 1. Kulløs motor hvilket giver lang køretid og levetid
 2. God model til nybegyndere

Derfor skal du vælge elhøvl med kulløs motor uden batteri og lader

Denne elhøvl egner sig både til den professionelle og gør-det-selv håndværkeren. Den er god til både det lette og mere avanceret arbejde, lige fra små tilrettelser til store byggeprojekter. Med denne model fra Dewalt får du et problemløst høvl arbejde på grund af det kompakte og ergonomiske letvægtsdesign. Derfor er den også meget nem at gå til, hvis du er nybegynder og gerne vil lære at bruge høvlen noget mere. Den skiller sig ud fra mange andre modeller på markedet med sin kulløse motor. Den kulløse motor giver elhøvlen øget køretid, og du kan dermed arbejde uden for mange afbrydelser.

Produktspecifikationer:

 • Høvlbredde: 82 mm
 • Falsdybde: 9 mm
 • Vægt: 2.50 kg
 • Batteritype: Lithium-Ion
 • Maks. omdrejninger pr. minut: 15000
 • Drivmiddel: Batteri

Festool EHL 65 EQ-PLUS 230V#5 Festool EHL 65 EQ-PLUS 230V – Enhåndselhøvl

Festool EHL 65 EQ-PLUS 230V er spækket med innovativt teknologi. Med sin kraftige motor på 720 Watt er den både velegnet til professionelle og hobbyhåndværkeren. Desuden er den udstyret med et ribbet greb, der giver en sikker og brugervenlig håndtering.

Fremhævede fordele: 

 1. Høj brugervenlighed
 2. Spåndybdeindstilling
 3. God komfort med softgrib og griberiller

Derfor skal du vælge Festool EHL 65 EQ-PLUS 230V

Du går ikke galt i byen med denne enhåndshøvl, da du får en elhøvl med massere af kraft, der kan klare de fleste opgaver uanset om du er professionel eller hobbyhåndværker. Der er mulighed for at indstille høvldybden mellem 0-4, hvilket giver mange anvendelsesmuligheder. V-noten er monteret på siden af elhøvlen, så det også er muligt at lave affrasning. På denne elhøvl er der gjort særligt meget ud af komforten ved hjælp af softgrib og ekstra griberiller, der øger sikkerheden og brugeroplevelsen.

Produktspecifikationer:

 • Driftseffekt: 720 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 15.600 omdr./min.
 • Høvlbredde: 65 mm
 • Spåntykkelse: 0-4 mm
 • Maks. falsdybde: 23 mm
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 27 mm
 • Vægt: 2,4 kg

Hvilket formål kan en elhøvl bruges til?

En elhøvl har mange anvendelsesmuligheder og kan både bruges til større og mindre byggeprojekter. Herunder finder du en liste over  forskellige situationer, hvor det er oplagt at benytte elhøvlen.

Rettelser og tilpasning

Med en elhøvl har du mulighed for at tilpasse og rette træet til hurtigt og præcist. Har du eksempelvis problemer med at åbne døren på grund af det nylagte gulv, kan du med elhøvlen hurtigt slibe døren til i bunden, så døren ikke ridser det nye gulv. Mange bruger det også til trækommoder, hvor skuffen har svært ved at lukke i. Her kan man hurtigt og nemt slibe kanterne på skuffen til, så kommoden kan lukke til uden besvær.

Overfladebehandling

Elhøvlen er et oplagt værktøj, hvis du vil give møbler, døre eller planker en pæn og glat træoverflade. Så har du for eksempel nogle møbler, der kunne trænge til en opfriskning, så kan du give dem en hurtig og præcis overfladeslibning med elhøvlen – og træet vil stå knivskarpt igen. Elhøvlen er også et godt værktøj at bruge, hvis du ønsker at skabe mere ensartethed med flere træsorter. Så hvis du har flere forskellige træsorter i dit hjem, kan du med elhøvlen få dine træoverflader til at syne mere ens.  Ydermere vil du med elhøvlen også kunne udglatte ujævnheder og fjerne splinter.