🥇Excentersliber test [2022] » Klik og se de 7 bedste Excentersliber !

1

AEG BEX18-125

Denne excentersliber fra AEG er kåret af Pricerunner til at være bedst i test. Pricerunner har lavet en gennemgående test, hvor denne har vundet, fordi den efterlader et flot slutresultat og er tidseffektiv, og hvad er bedre for handymanden?

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
AEG BEX18-125 799 kr. Toolster
Bosch AdvancedOrbit 18 616 kr. Homeshop.dk
Festool RO 150 FEQ Plus 5.495 kr. Johannes Fog
Makita excentersliber 260W BO5031J 1.417 kr. ComputerSalg
Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec, 320 Watt 1.199 kr. Netbyggemarked

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En excentersliber en til handymanden, som gerne vil kæle for detaljer ift. slibning af overflader, fordi en excentersliber hjælper med at sætte prikken over i’et i ethvert projekt som kræver slibning.

En excentersliber kan bruges til flere ting, men bruges primært til polering af diverse overflader, afslibning af lak og maling, finpudsning osv. Dette vil vi komme ind på længere nede i artiklen, så læs videre og find den excentersliber, som passer til dit behov.

Der er flere excentersliber på markedet, og derfor har vi lavet denne artikel til dig, hvor vi gennemgår nogle af de excenterslibere, som findes på markedet.

Resultat af testen

Bedst i test er AEG BEX18-125 grundet dens hastighedsregulering i 6 trin, softstarter og stopper, men specielt grundet dens flotte og ensartede resultat på kort tid, hvilket gør det til den oplagte maskine til handymanden, der vil have det bedste.

Bosch AdvancedOrbit 18 er bedst til prisen, fordi den har en fornuftig pris til de funktioner den giver dig og det den kan bruges til. Du skal dog være opmærksom på, at du skal bruge noget tid på at lære den at kende. Se også resten af artiklen igennem, da den også gennemgår en professionel excentersliber og to andre excenterslibere, som fungerer perfekt ind i hjemmeværkstedet.  

Hvilken excentersliber skal jeg vælge?

Først skal du finde ud af, hvilke arbejdsopgaver, som du skal bruge din excentersliber til og hvilken sværhedsgrad dine projekter har. Skal du bruge den i dit hjemmeværksted, så behøver du ikke købe de dyreste på markedet, som er til professionelle, men hellere fx AEG BEX18-125 eller en af de andre i denne test, som egner sig godt til hjemmeværkstedet. Du skal også tænke over støvsugeevnen, om den skal være med ledning eller akku. Få flere gode råd nederst i denne artikel til, hvilke ting du skal kigge efter når du vælger din excentersliber.

#1 AEG BEX18-125 – Bedst i test

AEG BEX18-125-0 bedst i test excentersliber

Denne excentersliber fra AEG er kåret af Pricerunner til at være bedst i test. Pricerunner har lavet en gennemgående test, hvor denne har vundet, fordi den efterlader et flot slutresultat og er tidseffektiv, og hvad er bedre for handymanden?

Fremhævet fordele:

 1. Hastighedsregulering, hvilket er fordelagtigt til præcisionsarbejde
 2. Lettilgængelig og forseglet afbryder
 3. Den softstarter og bremser

Derfor skal du vælge AEG BEX18-125

AEG BEX18-125 dette er en akku excentersliber, hvilket betyder, at den skal bruge batteri, men dette er ikke med i pakken, men skal købes separat. Den bruger Lithium-Ion batterier og 18 volt.

Slibepladen har en diameter på 125 mm og sidder fast med velcro, og den har en vægt på 2,10 kg, som gør den rimelig mobil at fragte, men også nem at bruge.

Brugervenlig

Maskinen er ergonomisk og brugervenlig, da den ligger godt i hånden, hvilket skyldes det gummierede håndtag, som giver et godt greb. Den har et jævnt og fint bevægelsesmønster, som gør den let at styre. Det er klart en fordel uanset, hvad du skal slibe, fordi du ikke behøver at bruge meget energi på slibe, og kan dermed let slibe større overflader. Ifølge pricerunner, så vibrerer den heller ikke særlig meget, hvilke også gør, at du kan blive ved med at bruge den lang tid uden at blive træt.

Der er en medfølgende støvpose med, som fungerer overraskende godt ifølge Pricerunner, som suger støvet op undervejs, men hvis du har en værkstedsstøvsuger, kan du også tilsætte det medfølgende mundstykke til den. Det giver et endnu bedre resultat, men støvposen fungerer også ganske udemærket.

Batterierne medfølger ikke, og hvis du ikke har et AEG-batteri, så skal du ud og investere i sådan et. Det kan være en god idé at købe to batterier, da batteritiden, kan være kort alt efter hvilket batteri du køber. Hvis du køber to batterier, kan du skifte imellem dem, og behøver ikke stoppe arbejdet, hvis batteriet løber tør for strøm.

Udover batterierne, så er der kun en lille detalje, som er vigtig at vide, og det er at, den er en smule bagtung, så den skal gerne bruges med et tohåndsgreb for at opnå et jævnt tryk.

Hastighedsregulering

AEG BEX18-125 har hastighedsregulering i 6 trin, hvilket er optimalt for præcisionsarbejde eller hvis det fx skal gå hurtigt. Hastighedsreguleringen sidder, så du kan nå den med tommelfingeren, hvis man er højrehåndet. Ved siden af hastighedsreguleringsknappen sidder start-knappen, som også sidder let tilgængeligt og støvbeskyttet.

Derudover er maskinen også udstyret med softstarter og stopper, hvilket gør at du kan starte og stoppe maskinen direkte på arbejdsemnet. Den har en ubelastet hastighed på 7.000-11.000 omdr./min, hvilket er højt og det som giver det flotte slutresultat så hurtigt.

Alt i alt, så er AEG BEX18-125 en super god excentersliber, som giver en flot og jævn slibning, derfor vinder den bedst i test. Derudover, har den en garanti på 6 år, så bruger du den efter vejledningen, så er du godt dækket ind.

Produktdetaljer:

 • 18 volt
 • Batteri-type: Lithium-Ion
 • Oscillering: 2,4 mm
 • Ubelastet hastighed: 7.000-11.000 omdr./min
 • Oscillationshastighed: 14.000-22.000 osc./min
 • Vægt: 2,10 kg
 • Diameter i slibepladen: 125 mm
 • Lydniveau: 88,5 dB
 • Støvpose
 • Garanti: 6 år

#2 Bosch AdvancedOrbit 18 – Bedst til prisen

Bosch AdvancedOrbit 18 er en helt udemærket excentersliber til dig, som ikke vil ud og invetere i de helt dyre, men gerne vil have noget i en lidt anden prisklasse. Den giver et flot resultat, når du har lært maskinen at kende, men skal du bruge en excentersliber til professionelle opgaver eller projekter, så bør du gå videre ned i artiklen.

Fremhævet fordele:

 1. God støvopsamling
 2. Hastighedsregulering
 3. Lav vægt

Derfor skal du vælge Bosch AdvancedOrbit 18

Dette er også en akku-excentersliber, som bruger Li-ion-batterier og haren spænding på 18 volt. Slibepladen har en diameter på 125 mm, og har en vægt på 1,4 kg, hvilket er et let i forhold til andre excenterslibere på markedet.

Lær maskinen at kende

Når du har lært maskinen at kende, så får du et flot resultat, men ifølge Pricerunners test, skal den bruges et par gange før du lærer den ordentligt at kende, fordi den desværre kan rykke og hoppe lidt rundt, men der er et medfølgende støttehåndtag, som gør det lettere, hvor du kan undgå at den hopper lidt rundt.

Denne excentersliber har ikke softstarter eller stopper, så når du stopper maskinen, så risikerer det bratte stop, at ødelægge arbejdsemnet, derfor anbefaler man at løfte maskinen inden man stopper den. Den har hastighedsregulering, så du selv kan indstille maskinen i, hvor hurtigt den skal slibe, alt efter hvilket projekt du har gang i.

Batterierne medfølger ikke, og hvis du ikke har et Bosch-batteri, skal du investere i et. Det kan være en god idé at købe to batterier, da batteritiden, kan være kort alt efter hvilket batteri du køber. Hvis du køber to batterier, kan du skifte imellem dem, og behøver ikke stoppe arbejdet, hvis batteriet løber tør for strøm.

Støvoptagningen

Bosch AdvancedOrbit 18 får virkelig ros for dens støvoptagning af Pricerunner, fordi filteret sidder lige under maskinen og opfanger det meste støv. Filteret kan også afmonteres, så det kan rengøres ordentligt indtil næste gang maskinen skal bruges.

Alt i alt

Bosch AdvancedOrbit 18 er en god maskine til dig, som gerne vil have fat i en excentersliber, som er lidt billigere end de andre på markedet, men som fortsat giver et god resultat. Der skal bruges lidt tid på at sætte sig ind i, hvordan den fungerer og om hvorvidt du har brug at tilføje det medfølgende støttehåndtag, men når du har lært maskinen at kende, så vil du få et flot resultat.

Derudover har den en har en ubelastet hastighed på 6.000-24.000 omdr./min. Garantien er på 2 år, men hvis du registrerer dig hos Bosch, får du 3 års garanti.

Produktdetaljer:

 • 18 volt
 • Batteri-type: Lithium-Ion
 • Oscillering: 3,2 mm
 • Ubelastet hastighed: 6.000-24.000 omdr./min
 • Vægt: 1,4  kg
 • Diameter i slibepladen: 125 mm
 • Lydniveau: 88,4 dB
 • Støvskuffe
 • Medfølgende støttehåndtag
 • Garanti: 2 år, men hvis du registrerer dig hos Bosch, så får du 3 års garanti

#3 Festool RO 150 FEQ Plus – til den professionelle handymand

Denne excentersliber er i den helt dyre ende af skalaen, men det skyldes den super gode kvalitet og dens innovative funktioner. Derudover, udviklede Festool deres første excentersliber i 1979, så det er et brand, der har været på markedet i 90 år, hvor de har specialiseret sig i at lave værkstøj  og en exceptionel god excentersliber.

Fremhævede fordele:

 1. Større slibeplade
 2. 3-i-1 funktion grundet ROTEX-funktion
 3. Kantbeskyttelse

Derfor skal du vælge Festool RO 150 FEQ Plus

Denne excentersliber har en lidt bredere slibeplade, da slibepladen er 150 mm. Det giver altså en større overflade og den klarer dermed arbejdet lidt hurtigere end mange af de andre excenterslibere på markedet. Det er generelt effektivitet og funktionaliteten, som der gør denne maskine helt perfekt.

Den har excentrisk bevægelser, som giver en høj overfladekvalitet, hvilket gør, at du slipper for slibespor og får et perfekt resultat. Den vejer 2,3 kg, hvilket er praktisk og nemt og du kan mærke at det er 2,3 kg. god kvalitet, som du holder.

Professionelle funktioner

Med Festool RO 150 FEQ Plus får du 3-i-1 maskine til grovslibning, finslibning og polering. Den har en funktion, som hedder ROTEX, som gør at den kan slibe lidt grovere og mere effektivt, når denne funktion aktiveres. Det er specielt brugbart når maling, lak eller andre materialer skal slibes af. Denne funktion gør, at maskinen både egner sig til grovslibning, finslibning og polering.

Den har også en kantbeskyttelse hele vejen rundt, så den kan nå ud til kanterne uden at blive beskadiget eller beskadige lodrette overflader, hvilket gør den endnu mere smart og giver dig en mindre bekymring.

Brugervenlighed

Den kan både bruges med en eller to hænder, og er derfor også velegnet at til bruge til højere overflade, som kan være svære at nå. Den har et ideelergonomiskhåndtag, som gør, at du kan bruge maskinen i lang tid uden at få ondt. Siden man kan bruge maskinen med en eller to hænder, er den nem at styre og brugervenlig, men samtidig er den også hurtigt med den store slibeplade og hurtigere omdrejninger, som giver en effektiv maskine. Den er også nem at montere, da bagskiven monteres ved et nemt “Fast fix”-system, som ikke kræver nogen former for værktøj.

Alt i alt er Festool RO 150 FEQ Plus en super god maskine, som mest egner sig til de professionelle grundet prisen og de ekstraordinære funktioner, men er du en handymand, som kun vil have det bedste af det bedste, så er det denne maskine du skal have fat i.

Der er også 3 års garanti, og husk at registrere dig i deres system.

Produktdetaljer:

 • Motoreffekt: 720 Watt
 • Omdrejninger: 3.300 – 6.800/min
 • Udsving: 5 mm
 • Diameter i slibepladen: 150 mm
 • Vægt: 2,3 kg
 • Garanti: 3 år

#4 Makita excentersliber 260W BO5031J

Med denne excentersliber er til handymanden, som gerne vil have en let og nemt excentersliber til lettere slibearbejde. Den er relativ lille, men tag ikke fejl; den har mange kræfter. Makita er et kendt mærke inden for værktøj, så har du allerede erfaring med andre Makita-produkter, vil dette produkt passe godt ind i mængden.

Fremhævede fordele:

 1. Behagelig og effektiv
 2. Perfekt til finslibning og polering
 3. Fornuftigt støvsugning

Derfor skal du vælge Makita excentersliber 260W BO5031J

Den har en motoreffekt på 300 watt, hvilket er en del mindre en den professionelle maskine ovenover, men dette er også en maskine til den rutinerede handymand og ikke til den professionelle handymand. Motoren er effektiv og har omdrejninger mellem 4.000 – 12.000/min.

Slibepladen er 125 mm lige, hvilket er rimelig standard for excenterslibere. Slibepapiret er nemt at udskifte, da det sidder fast med velcro. Den vejer 1,3 kg, hvilket betyder, at det er en mindre maskine, men den stadig føles robust, men nem at fragte.

Finslibning og polering

Den egner sig specielt til brug af finslibning og polering, fordi den kan gå ned til meget lave omdrejningstal, men skal du bruge en excentersliber til professionelt brug skal du op og have den forrige maskine.

Brugervenlighed

Gør det selv, som er et testmagasin, der laver deres egne udførlige test af produkterne, siger, at denne excentersliber er behagelig at bruge og føles robust. Den kan sagtens betjenes med en hånd, fordi den ikke hopper og danser rundt. Derudover er knapperne også placeres således, at den sagtens kan betjenes med en hånd: Makita har gennemtænkt funktionerne på denne maskine. Maskinen er belagt med gummi på de sorte overflader, og designet er flot.

Støvsugningen fungerer godt – specielt ved mindre slibearbejde -, da det foregår gennem pudsesålen.  Den opsamler støvet i den lille pose, som sidder bag maskinen.

Produktdetaljer:

 • Motoreffekt: 300 Watt
 • Omdrejninger: 4.000 – 12.000/min
 • Udsving: 2,8 mm
 • Diameter i slibepladen: 125 mm
 • Vægt: 1,3 kg
 • Støvopsamler

#5 Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec, 320 Watt

Metabo er endnu et kendt mærke indenfor værktøj, og her har de lavet en excentersliber, som er effektiv. Det er endnu et produkt til hjemmeværkstedet, men ikke til de helt professionelle projekter.

Fremhævede fordele:

 1. Støttehåndtag og skridsikre gummibelægning
 2. Turbo-funktion ved 11.000 omdrejninger i minuttet
 3. Power Control-system, så maskinen starter langsomt op

Derfor skal du vælge Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec

Denne excentersliber har også en slibeplade på 125 mm, hvilket er meget normalt. Den har 320 watt, og er effektiv og god til mindre-mellemstore opgaver.

Brugervenlighed

Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec er brugervenlig og nem at styre, og samtidig er den ergonomisk at holde. Den er specielt god at holde grundet den skridsikre gummibelægning på håndtaget, hvilket også er med til at reducere vurderingen, så du kan bruge maskinen i længere tid uden at blive træt i hånden. Derudover har den også et smart støttegreb, som du vil få flere informationer i næste afsnit.

Smarte funktioner

Hvis du skal lave lidt mere krævende opgaver, så har den et aftageligt støttegreb foran, som gør arbejdet lettere og mere effektivt til krævende opgaver.

Den har også hastighedsregulering, hvilket du nemt kan indstille på en rød drejeknap, og her kan du også aktivere en turbo-funktion, så maskinen kommer op på 11.000 omdrejninger i minuttet, og min. omdrejninger er 4.200 omdrejninger i minuttet. Det gode støttehåndtag kommer tilgode, hvor du bruger turbo-funktionen.

Af andre smarte funktioner, så er den også udstyret med Power Control-system, som gør at maskinen starter langsomt op, og dermed ikke ødelægger overfladen på arbejdsemnet.

Til sidst, har denne maskine også et velfungerende filter, kaldet Intec-filtersystemet. Det kan renses og genanvendes, og så er der en støvpose til opsamlingen af støvet, men det er også muligt at tilslutte udsugning fra en anden maskine, hvis du har det i dit hjemme-værksted.

Super god og velfungerende maskine til små og mellemstore projekter.

Produktdetaljer:

 • Motoreffekt: 320 Watt
 • Omdrejninger: 4.200 – 11.000/min
 • Udsving: 5 mm
 • Skivediameter: 125 mm
 • Vægt: 2,3 kg

Hvad skal du kigge efter når du køber en excentersliber?

Det er en god idé at orientere dig om, hvad der er vigtigt for dig når du køber en excentersliber, og hvad du skal bruge den til. Er det til små projekter hist og her eller er det til professionelt brug?

Du skal specielt være opmærksom på disse:

 • Greb
 • Motorkraft
 • Hastighedsregulering
 • Knapperne
 • Ledning eller akku?
 • Støvsugekraft

Greb

Grebet er vigtig, fordi det har betydning for, hvordan maskinen er at holde for dig. Hvis du skal slibe meget, er det en god idé at den er nem og rar at holde, så du ikke bliver træt. Tjek om grebet evt. er skridsikkert, belagt med gummi eller ergonomisk at holde. De fleste excenterslibere kræver også, at der skal holdes med to hænder, hvorfor der findes maskiner, hvor der er et ekstra støttegreb med, men nogle maskiner er så nemme og brugervenlige, at der kun behøves en hånd. Overvej hvad der er bedst for dig.

Motorkraft

Motorkraft er vigtig, fordi det fortæller, hvor effektiv og stærk den er. Hvis det er en maskine med ledning, så skal den genre have mindst 300 watt, men 500 watt og derover er optimalt. Hvis maskinen er med batteri, så sørg for at finde et godt og stærkt batteri, så du ikke skal udskifte det hele tiden, eller købe to, så du kan bytte rundt på dem, hvis du skal slibe meget.

Hastighedsregulering

Hastighedsregulering er smart, så du selv kan regulere hastigheden, så det passer til det, som skal slibes. Det er normalt at have en excentersliber, der har omdrejninger mellem 4.000 og 11.000 i minuttet.

Knapper

Knapper skal sidde, så de er nemt tilgængelige når du bruger maskinen – og specielt knappen til hastighedsreguleringen. Det er også en god idé, hvis knapperne er støvsikret.

Tænd- og slukknappen bør også sidde et sted, hvor du dine fingre nemt kan nå den, hvorfor det vil være en god idé, hvis knappen har en låseanordning.

Ledning eller akku?

Er det en maskine med ledning, så skal den være lang nok til at du kan bevæge dig frit, så ledningen ikke er i vejen og du får en fleksibel arbejdsgang. En ledning på omkring 3 meter er godt til hjemmeværkstedet.

Vælger du en akku – altså en maskine med batteri -, så skal du ikke tænke på ledning, men i stedet for batteriets levetid, som blev nævnt oppe ved motorkraft.

Støvsugekraft

Vær opmærksom på, hvordan den støvsuger og om den evt. kan tilkobles et andet udsugningssystem, hvilket giver en helt optimal støvsugning. Gider du ikke bruge tid på at støvsuge bagefter, så skal du bruge en excentersliber med god sugeevne, som sidder placeret korrekt.

Kilder

Pricerunner

Denne artikel har primært taget udgangspunkt i Pricerunners test fra 2018, hvor de har gennemgået 4 forskellige excenterslibere på markedet og testet dem i kategorierne:

 • Yderevne
 • Brugervenlighed
 • Byggekvalitet

Udover de 3 hovedkategorier, så har de også haft fokus på ergonomi, funktionalitet, design og garantien på maskinen.

De har testet de fire maskiner i et værksted og de er blevet anvendt løbende over tid, for også at se deres holdbarhed. Derudover har de også testet maskinerne på forskellige materialer.

I denne test, blev AEG BEX18-125 nr. 1 og Bosch AdvancedOrbit 18 nr. 2, hvorfor de også er højt i denne anmeldelse.

Konklusion

Som nævnt øverst i denne artikel, så blev bedst i test AEG BEX18-125 med dens hastighedsregulering i 6 trin, softstarter og stopper, men specielt fordi den giver et flot og ensartede resultat på kort tid. Denne maskine er altså til handymanden, der vil have det bedste af det bedste.

Bosch AdvancedOrbit 18 er bedst til prisen, fordi den har en fornuftig pris til de funktioner som den har. Vær’ dog opmærksom på, at du skal bruge noget tid på at lære den at kende, fordi ellers kan den komme til at ryste.

Festool RO 150 FEQ Plus er nr. 3 i denne artikel, fordi den er til de proffesionelle grundet den gode kvalitet, flotte resultat og innovative funktioner, men desværre ligger den i den dyre ende af prisklassen, hvilket gør, at den bedst egnet til den professionelle handymand.

Leder du efter en excentersliber til små og mellemstore projekter, så skal du have fat i Makita excentersliber 260W BO5031J eller Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec, som begge fungerer god til hjemmeværkstedet.

Makita excentersliber 260W BO5031J fungerer specielt godt til finslibning eller polering, hvor Metabo excentersliber SXE 425 TurboTec også har turbofunktion og skridsikre håndtag + støttehåndtag.

Nu burde du have fået en masse gode informationer, så du kan tage din beslutningen om hvilken excentersliber, som passer bedst til dit hjemmeværksted.