🥇Gasgrill test [2022] » Klik og se de 11 bedste gasgrill + STOR guide!

1

Weber Q3200

✅ Innovativt design af de 2 brændere, giver en god varmefordeling  ✅ Lille nok til den mindre have, men stor nok til en hel steg ✅ Smart design, som hjælper med rengøringen

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Weber Q3200 3.499 kr. XL-BYG
Dangrill Frigg gasgrill 600

 

De fleste associerer sommeraftener med grillhygge i haven, og til dét skal man bruge en ordentlig grill. Der findes mange holdninger om, hvilken type grill der er bedst. Kul- og gasgrill er et meget omdiskuteret emnet. Gasgrill er det mest moderne og er blevet populær med tiden.

Det er bare så nemt at gå ud og tænde op i grillen, da de fleste er klar inden for omkring 5 min, og så kan du endda nemt bruge en gasgrill hele året rundt uden problemer – tænk bare at lave flæskestegen på gasgrillen juleaften! Men det kan være svært at vælge en god gasgrill, fordi der findes flere forskellige på markedet, så hvilken passer bedst til dig?

Det håber vi, at kunne hjælpe dig med i denne gasgrill test, fordi det kan være svært at finde verdens bedste gasgrill til netop dig og din familie. Man kan nemlig ikke bare lige teste en gasgrill og aflevere den tilbage, hvis man ikke kan lide den.

SE OGSÅ: Sammenligning af små gasgrille

Kort resultat af vores gasgrill test 2021

Denne gasgrill test giver gennem går 10 forskellige gasgrill, hvor nogle er transportærbare, andre er kæmpe store og så er der dem, som er midt i mellem. Her er en kort gennemgang af den gasgrill, som vi mener hhv. den bedste, den bedste til prisen og til sidste premium gasgrillen. 

Den bedste gasgrill er Weber Q3200, fordi grillarealet er en fornuftig størrelse, hvor man kan lave meget forskellige slags mad til familien og gæster. Grillen er ikke for stor, så den kan sagtens stå på terrassen uden at fylde for meget, men ser heller ikke lille ud i en have. Designet er flot og enkel, og så er prisen ganske udmærket. Derfor mener vi, at det er den bedste gasgrill. 

Dangrill gasgrill Frigg 600 er vores bedst i test, hvis du leder efter en god gasgrill til billige penge. Modellen er bedst til prisen, da du får en gasgrill, som har en god og solid størrelse med et stort grillareal til en rigtig god og budgetvenlig pris. Der er 6 brændere, så du kan eksperimentere med direkte og indirekte varme, samt lave andet mad end kun normal grillmad. Derudover findes der masser af tilbehør til gasgrillen!

Er du ude efter den store gasgrill, så du kan få det perfekte udekøkken, hvor det næsten kun er fantasien der sætter grænser, så skal du tage et kig på vores premium-grill; Broil King Imperial XLS SS gasgrill. Det er den ultimative gasgrill for grillmesteren, der vil have sit eget kæmpe udekøkken, men den har også sin pris. 

Dette var kun en gennemgang af vores top 3 produkter, så læs endelig videre, så du kan finde den helt rigtige gasgrill til dig. 

">Tjek prisen
Weber Genesis II E-310 5.999 kr. Bilka
Broil King Crown 310 Gasgrill 3.649 kr. Frishop.dk
Morsøe Forno gasgrill 2.495 kr. XL-BYG
Napoleon gasgrill LEX485
Everdure Force gasgrill 3.799 kr. Skousen
Weber Q2000 3.149 kr. Bilka
Cobb Premier gasgrill 1.469 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Weber Q3200 - Bedst i test gasgrill

#1 Weber Q3200 – Bedste Gasgrill 

Denne gasgrill er den største i Q-serien fra Weber, og den er perfekt til en familie på ca. 6 personer. Den er praktisk, fin i størrelsen og et tilhørende stativ og sideborde. 

Pricerunner har testet en række gasgrill og her vinder den grundet dens store grillflade, energieffektivitet, men også fordi, at den er nem at rengøre. Weber siger selv dette om gasgrillen: Lille nok til en mindre baggård, men stor nok til at grille en hel steg. Stativet er med til at sætte en prik over i’et, da det gør gasgrillen mere kompakt end hvis det “kun” var en bordgrill.

Fremhævede fordele

 1. Innovativt design af de 2 brændere, giver en god varmefordeling 
 2. Lille nok til den mindre have, men stor nok til en hel steg
 3. Smart design, som hjælper med rengøringen

Derfor skal du vælge Weber Q3200 

Denne grill er fantastisk til den lille have eller en altan, hvor pladsen er begrænset, fordi du får alt det som man skal have i en rigtig god grill. Det er nemlig en kompakt grill, som, ifølge Pricerunner, har plads til hele 17 små hakkebøffer med en grillflade på 63 x 46 cm. 

Gasgrillen fra Weber, som vi har valgt at kåre som bedst i test, har 2 brændere, og de formår at fordele varmen utroligt godt, hvilket blandt andet skyldes det innovative design på brænderne. Det ene løber langs kanterne, og det andet skærer igennem midten. Det gør, at grillen både kan bruges til både direkte og indirekte grillstegning. Det tager grillen 2 min og 15 sek at nå 150 grader. De to brændere er udstyret med elektronisk tænding, så du nemt kan tænde grillen, når du har brug for den. 

Grillen har endda også en brødhylde, og den er 41 x 13 cm, hvilket er en fornuftig størrelse til grillen. Den har en energieffekt på 6,35 kW. Den runde form på grillen er med til at gøre rengøringen nem, da formen leder fedt og kødsaft ned i en beholder i bunden. 

Høj kvalitet til dig, der elsker at grille

Pricerunner giver specielt risten ros, fordi den er tæt, så maden ikke falder igennem. De to grillriste er lavet af porcelænsemaljeret støbejern.  Den får også ros for at fordele varmen jævnt. Varmen bliver nemlig spredt fra jævnt fra den ene kant til den anden kant, så der ikke er nogle kolde pletter, som er enhver grillmasters mareridt. Der er trinløs varmestyring til begge brændere – de sidder i højre side af grillen -, så du nemt kan kontrollere og styre varmen på din gasgrill. 

Grillen har 2 sideborde, som er smarte til at bruge inden grillmaden lægges på grillen og når det tages af, men de kan også nemt klappes ned eller tages af. Det kan være nødvendigt på mindre områder. Selve gasgrillen er udstyret med to hjul, så grillen nemt kan flyttes – selv på græsplæne. 

Weber har virkelig gennemtænkt designet på gasgrillen. Udover den smarte form på grillen, så er både låget og bunden støbt i aluminium, den har et indbygget termometer i låget, så du altid kan holde øje med, hvor varm grillen er. Derudover medfølger der et lys til håndtaget, så selvom du griller i mørket en sen sommeraften eller om vinteren, så kan du se alt det, der foregår nede på gasgrillen. Det er altså en god gasgrill, som sagtens kan bruges året rundt. 

Den har også 3 redskabskroge, så du kan have dine grillredskaber i nærheden og uden de er i vejen for dig når du griller. Derudover, så medfølger der en stegerist og bradepande, så du har mulighed for at lege lidt med indirekte varme og direkte varme. Du kan læse mere om forskellen på de to nederst i denne artikel. 

Weber tilbyder 5 års garanti på denne gassgrill, men det er altid en god idé at sætte sig ind i betingelserne for garantien. Forstår du også, hvorfor dette er den bedste gasgrill i denne gasgrill test? 

Produktdetaljer: 

 • Grillflade: 64 x 46 cm 
 • Varmehylde: 41 x 13 cm
 • Antal brændere: 2 stk i rustfrit stål
 • Effekt: 6,36 kW
 • Tid til 150 grader: 2 min og 15 sek
 • 5 års garanti
 • Leveres med: slange og regulator
 • Højde: 141 cm
 • Bredde: 140 cm
 • Dybde: 76,2 cm
 • Indbygget termometer i låget

5047205#2 Dangrill Frigg gasgrill 600 – Bedste gasgrill til prisen

Du skal investere i denne Frigg gasgrill fra mærket DanGrill, hvis du gerne vil have en effektiv gasgrill, der kan bruges hele året rundt, til en fornuftig pris. Dangrill er et dansk grill-mærke, som producerer grill i forskellige størrelser, og du kan være sikker på, at alt deres grilludstyr og grille er ideelt at eksperimentere med din madlavning med.

Fremhævede fordele:

 • Stort grillareal med 6 flammetæmmere
 • Indbygget termometer, så du altid kan holde øje med temperaturen i din grill 
 • 2 sideborde, som giver dig ekstra plads til tilberedning af mad
 • Dansk design og kvalitet til en overkommelig pris

Derfor skal du vælge Dangrill Frigg gasgrill 600

Denne gasgrill er udstyret med hele 6 brændere, hvorfor du har god plads til at lave mad på. Modellen har et grill flex system med støbejernsrist og en varmehylde i emaljeret stål, samt piezo optænding for hver brænder. Dette gør grillen yderst effektiv i drift. Produktet har desuden to sideborde, som giver dig mulighed for at brede dig yderligere, når du laver mad ved grillen. Du vælger selv, om du vil benytte området til at tilberede maden før det kommer på grillen eller til at opbevare de færdige retter. 

Grillarealet er stort, hvilket er en ekstra fordel ved produktet, når man tænker på dens overkommelige pris. Du får nemlig meget for pengene med denne model. Med et stort grillareal kan du tilberede kød og tilbehør på samme tid, så der ikke skal ventes på nogle retter. Du kan desuden altid holde øje med temperaturen i grillen, da der er et indbygget termometer i låget. Termometeret er stort og fremstillet i støbt aluminium. Produktet i sig selv passer perfekt ind i en have eller på en mellemstor terrasse.

Andre fordele ved denne model tæller, at den er udviklet med et brugervenligt håndtag, der ikke bliver varmt, når du griller. Den har desuden en bundplade til opbevaring af gasflasken og to store hjul, så du nemt kan transportere grillen rundt, hvis behovet skulle opstå. Grillen har et elegant design, som du nok gerne vil vise frem til gæster. Med i købet følger der en regulator og slange til gasgrillen.

Alternativer til Dangrill Frigg

Producenten Dangrill er ingen nybegynder, når det kommer til at grille i høj kvalitet. Hvis du elsker at grille, kan vi derfor kun anbefale dig at se på de forskellige modeller fra Dangrill – især hvis ingen af de udvalgte varianter i denne test lever op til dine behov. 

Vi kan blandt andet anbefale dig at se nærmere på modellerne Dangrill Thor og Dangrill Valhal. Disse fås i forskellige størrelser, og med diverse egenskaber. F.eks. er en Dangrill Valhal 310 eller 420 CS optimal til dig, der vil have opbevaringsplads og rigtig god isolering i låget på din nye grill. I stedet for Dangrill Valhal-modeller kan du også gå efter Dangrill Thor. DanGrill Thor 310 PS Combi er f.eks. en meget stor gasgrill, som er ideel til dig, der godt kan lide at brede dig, når du griller. Kort sagt fungerer modeller i både Dangrill Thor og Dangrill Valhal-serierne rigtig godt.

Læs mere om Dangrill Valhal og Thor hos forhandlerne!

Produktdetaljer: 

 • Grillareal: 91 x 41,5 cm
 • Antal brændere: 6 stk 
 • Brændeeffekt: 3,6 kW
 • Mål: 152 x 54 x 110 cm
 • Leveres med regulator og slange

#3 Broil King Imperial XLS SS gasgrill – Premium grillen 

Nummer 3 i denne gasgrill test er ikke bare en normal – og bestemt ikke billig – gasgrill. Er du på jagt efter det helt store udekøkken, og ønsker du at bruge det hele året rundt, så skal du se på denne model fra Broil King, som absolut ikke mangler noget. Her er høj kvalitet ned til hver et element. Den er designet til din ultimative grillentusiast, som vil have det bedste og største. Der er ikke grænser for, hvor meget mad denne dejlige gasgrill kan lave, så invitere alle dine veninder eller hele vejen til grillmiddag. Med denne grill får du et stort grillareal på 49 x 94 cm, hvilket er det største blandt alle de grille, vi anbefaler dig i denne artikel, så du kan tilberede rigtig meget på samme tid på denne gasgrill.

Fremhævede fordele: 

 1. Dit eget store udekøkken med alt hvad du skal bruge for at blive den ultimative grillmaster 
 2. To separate grillovne 
 3. Medfølgende rotisseriebrænder med plads til 2-3 kyllinger

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Broil King Imperial XLS SS

Da Broil King besluttede at lave en gasgrill til grillentusiasterne, så valgte de at lægge fokus på funktionalitet og ydeevne. Grillen har nemlig to separate grillovne med 6 brændere af rustfrit stål i alt. Du kan altså nemt køre to forskellige temperaturer i de to grillovne – måske noget kræver indirekte varme og andet kræver direkte varme. Brænderne fordeler varmen jævnt, og flammerne er ensartet uanset hvor på grillen du laver din mad.

Denne store gasgrill har alt det du har brug for. Ud over de to separate grillovne, er der 1 sidebrænder på den ene side af grillen, som du kan bruge til at koge grøntsager, sauce eller noget helt tredje. Der er også to små opbevaringshylder på hver side af grillen, som du kan bruge til opbevaring af krydderier eller andre småting. Der er også redskab 2 redskabskroge på hver side af grillen, så du altid har styr på dine grillredskaber. 

Under selve gasgrillen, er der forskellige opbevaringsmuligheder, hvor du har mulighed for at indrette dit eget lille udekøkken. Der er nemlig plads til tallerkner, bestik, gasflaske, betrækker og hvad du ellers finder relevant at opbevare under grillen, så det altid er i nærheden. 

De har endda lagt ovenlys i gasgrillen, så når du griller om aften, så kan du sagtens se, hvad der foregår på grillen. 

SE OGSÅ: Stor sammenligning af intelligente robotplæneklippere

Derudover følger der også tilbehør med til gasgrillen, så du rigtig kan udforske dine evner som grillmaster. Der er en rotisseriebrænder med, som giver dig mulighed for at langtidsstege en kylling, kalkun eller en anden steg. Faktisk kan du langtidsstege 2-3 kyllinger på en gang, så det er en stor rotisserie, da der normalt kun er plads til en kylling. 

Du skal heller ikke undervurdere smedejernsristene på grillen, da de er robuste og meget nemme at rengøre. De giver også de typiske grillmærker på kødet, som der jo skal være på grillet kød.

Broil King har lavet et unikt grillsystem kaldet Flav-R-Wave, som er formet som bølger. Det samler og fordamper saften fra kødet, så fordampningen ledes tilbage til kødet, så kødet bliver saftigt og den lækre grillsmag forbliver i kødet. 

Med denne luksus-gasgrill, er det selvfølgelig også dig, som styrer temperaturen i grillen, så du kan tilberede dit kød helt som ønsket. Du kan altid holde øje med temperaturen inde i grillen, da den er gasgrillen er udstyret med indbygget termometer i låget til begge grillarealer.

Vælger du at investere i denne helt fantastiske gasgrill, så forventer man også, at den holder i lang tid. Broil King har faktisk livsgaranti på alle komponenter som er støbt af aluminium og 10 års garanti på brænderne. Derudover er der 2 års garanti på alle øvrige dele og selve lakeringen på gasgrillen. 

Man kan sagtens argumentere for, at denne Broil King model er bedst i test. Den er dog ikke ligefrem en billig gasgrill, hvorfor vi har valgt at sætte den lidt længere ned på listen. Det er trods alt ikke alle, der vil bruge så mange penge på en ny gasgrill.

Produktdetaljer: 

 • Samlet grillareal: 49 x 94 cm 
 • Højde: 125 cm 
 • Bredde: 63 cm 
 • Længde: 193 cm
 • Antal brændere: 6 stk
 • Rotisserie brænder: ja
 • vægt: 156,5 kg
 • Totaleffekt: 17,6 kW
 • Sidebrændereffekt: 2,7 kW
 • Rotisseriebrænder: 4,4 kW

#4 Weber Genesis II E-310 – til den klassiske grillmaster

Endnu en skøn gasgrill fra Weber, men denne gang fra deres Genesis-serie. Genesis II E-310 har vundet “Best overall”-grill hos The Spruce Eats, hvor de har lavet en test af forskellige grille. Med denne grill kan du sagtens invitere til grillfest. Designet er elegant, og der er god plads til at udvikle sine grillevner, da den har et grillareal på 68 x 48 cm.

Fremhævede fordele

 • Fordeler varmen ensartet
 • Vinklede Flazerizer bars, som gør kødet saftigt og giver røglugten
 • iGrill – Stegetermometer, som bliver din nye bedste ven 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Weber Genesis II E-310 

Der er flere gode grunde til, hvorfor du skal vælge denne Weber Genesis gasgrill til din have, selvom vi ikke har kategoriseret den som værende bedst i test. Udover det flotte design, så har den også den nye teknologi fra Weber, kaldet Infinity Ignition, hvor grillen tænder de 3 brændere hver gang. Derudover har Weber også arbejdet hårdt på, at varmen fordeler sig optimalt, og det gør den med Genesis II, så det er ikke noget du skal være bekymret for. De 3 brændere har samlet set en effekt på 11,43 kW. 

Maden bliver grillet jævnt og ensartet, uanset hvor på risten du griller. Du kan nemt kontrollere varmen inde i grillen ved at dreje på 3 store knapper på grillen, som er trinløs varmestyring. Du kan hele tiden kan holde øje med temperaturen inden i din grill, da modellen er udstyret med et indbygget termometer i låget.

Ser vi nærmere på designets funktioner, så er de to sideborde i rustfrit stål, som fungerer rigtig godt til tilberedning af maden inden det kommer på grillen og når det tages af grillen. På siden af sidebordene er der i alt 6 redskabsholdere, så du har dine grillredskaber lige ved hånden, når du skal bruge dem. Selve grillen har 4 hjul i alt, hvor to af hjulene er styrehjul, og kan låses. 

Weber Genesis II E-310 er også udstyret med Webers GBS-rist, som er et system Weber har udviklet, hvor der findes et hav af udstyr til den. Det er perfekt til kokken, der gerne vil udfordre sine kokkeevner eller lave mad hele året rundt. Grillristen er i porcelænsemaljeret støbejern. Derudover har den en ekstra varmehylde, som de kalder for Tuck-away-varmehylde, som har en længde på 66 cm og en bredde på 15 cm. Der er altså god plads til brød.  

Weber har udstyret denne grille med porcelænsemaljerede flaverizer bars, som er vinklede. Det gør, at de opfanger fedt og saft fra kødet, der ryger og syder, og giver maden den uimodståelig røgsmag, som vi alle ønsker at opnå når vi griller. Derudover har det også til fordel at fedtet ledes væk fra brænderne og ned i en lettilgængelig drypbakke, som sidder i opsamlingsbakken under grillboksen. Det gør rengøring og vedligeholdelse af grillen en del enklere. 

iGrill er noget af det nyeste nye hos Weber, som hjælper med at skabe de perfekte resultat på grillen hver gang. Det er et grilltermometer, som er kompatibelt med denne grill. Med app’en kan du gennem iGrill forudinstille stegningsgrader, lagre dine egne indstillinger, se real time temperaturmåling og der er trådløse alarmer. Alt i alt gør iGrill det nemmere for dig og kontrollerer, at dit kød ikke får for meget. Det er den ultimative ven i grill-verden. 

Appen kræver iOS 9 eller nyere, og har du en Android telefon, skal du have Android 4,4 eller nyere. Weber tilbyder 10 års garanti på grillen, hvilket betyder, at du kan få glæde af modellen i lang tid. Læs mere om Webers retningslinjer, hvis du vil vide, hvad der præcis er garanti på. 

Produktdetaljer: 

 • Grillflade: 68 x 48 cm 
 • Antal brændere: 3 stk i rustfrit stål
 • Effekt: 11,43 kW
 • Varmehylde på 66 x 15 cm
 • Leveres med: slange og regulator
 • Højde: 120 cm
 • Bredde: 150 cm
 • Dybde: 74 cm

#5 Broil King Crown 310 Gasgrill – En gasgrill lavet med omtanke

Broil King er et kendt for deres gode grill i USA, og denne grill fra Broil King er en ny udgave af en grill, som har været igennem en test hos Pricerunner, hvor den tidligere model udmærkede sig rigtig godt. Grillen hed Crown 320, men dette er en ny udgave af den. Dette er den mindste model i serien, men den findes i mange størrelser, så der er noget til enhver familie.

Den er hverken for stor eller lille, den har 3 gasblus og fornuftige sideborde. En stabil gasgrill til grill-elskeren. 

Fremhævede fordele 

 • Laver af kvalitetsmaterialer og med omtanke på at give den bedste BBQ oplevelse
 • Flav-R-Wave grillsystemet, giver saftigt kød
 • Alsidig og kraftfuld grill 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Broil King 320

Broil King er specielt kendt for deres kvalitetsstål og grillsystem. Denne grill er en af deres billigste modeller på markedet, men har stadig en masse gode funktioner og kvaliteten i orden. Du får altså en kompakt og lille gasgrill, der ikke fylder alverden, men uden at gå på kompromis med, om din nye gasgrill er bedst i test.

Grilloverfladen er stor nok til 12 små hakkebøffer på en gang, så du kan sagtens invitere gæster over til grill. Der er plads nok til at kunne eksperimentere med nye retter eller lave fx en steg, da den kan give indirekte varme. Denne grill har det meste, da den er udstyret med elektronisk tænding, kvalitetsbrændere, låsbare hjul og et stabilt chassis, som kan indeholde den store gasflaske. 

Du kan nemt finjustere temperaturen på de 3 gaskontroller, som er afmærket med maks varme og minimum varme. Selve effekten per brænder er lav, da den kun er på 3 kW, men den er godt isoleret, så du kan sagtens grille med den, selvom vejret er koldt. Dermed er det en grill, som kan bruges året rundt. Når man bruger indirekte varme om vinteren anbefales det, at bruge to af brænderne. 

Den bruger 4 min og 27 sek. til at opnå 150 grader, når man tænder den. Hvilket er en fornuftig tid, og gør det enkelte og overskueligt at starte grillen, uanset om det er spontant eller planlagt. 

Derudover er denne nye udgave af grillen udstyret med Flav-R-Wave grillsystemet, som er formet som bølger. Systemet samler og fordamper den dejlige saft fra kødet, hvilket betyder, at fordampningen leder saften tilbage til kødet, så det bliver saftig. Det er et avanceret grillsystem, der sætter prikker over i’et. 

Designet er enkelt, stilrent og ikke klodset. Låget er af dobbeltvægge af stål toppet med en porcelænsemaljeret yderside og siderne er af støbt aluminium, hvilket giver grillen en god varmeisolering. 

Denne grill er altså lavet af kvalitetsmaterialer, har 3 gode brændere og kan rumme 12 små hakkebøffer. Den har også to sideborde, som er praktiske og robuste, og gør det nemt at tilberede maden ude ved grillen. Der er også redskabskroge på kanten af begge sideborde, men som de fleste andre Broil King-modeller er der ingen sidebrændere. Hvis man griller meget, bliver man glad for en sidebrænder, hvor mange har mulighed for at koge eller kan tilberede anden form for mad.

Sidebrænder er det eneste, som ifølge pricerunners test mangler, fordi det findes på andre modeller fra Broil King. Alligevel er Pricerunners test ikke i tvivl: Med denne grill, får man meget grill til prisen. Den har en god kontruktionskvalitet og omtanke på materialevalget til en lav pris. 

Når det kommer til rengøring, så kan man trække hele drypbakken ud under det højre sidebord. Det er praktisk, da man nemt kan komme til. Derudover medfølger slange og regulator. 

Produktdetaljer:  

 • Tid til 150 grader: 4 min. og 27 sek. 
 • Grillflade: 48 x 44 cm. 
 • Antal brændere: 3 stk i rustfrit stål 
 • Effekt: 8,8 kW
 • Leveres med: slange og regulator
 • Højde:117 cm
 • Bredde: 125 cm
 • Dybde: 56 cm

#6 Morsø Forno gasgrill – Den ultimative støbejernsovn, som gasgrill 

Når du tænker på Morsø tænker du nok mest på traditionelle støbejernsovne, som her for nyligt også har lanceret støbejernsgryder og har fået sig et bredt udesortiment. Nu har lavet en ny model af deres velkendte og designrigtige Forno ovn, som er på gas. Det er deres første rigtige gasgrill, men den er stilren og funktionaliteten er i top.

Fremhævede fordele: 

 • Nordisk og stilrent design 
 • Robust grill formet i aluminium
 • Stort og højt kuppellåg, så der er plads til en hel steg

Derfor skal du vælge en Morsø Forno gasgrill 

Denne Morsø Forno grill er lidt anderledes end alle de andre, hvilket kommer til udtryk på flere måder. Dette gælder blandt andet dens design, som er UFO-formet. Designet er nordisk, stilrent og så har den organiske former. Det er en robust og forholdsvis lille grill, da den har et grillareal på 42/48 cm, og så er både låg og gryde formstøbt i aluminium. Vi vil anbefale dig at investere i denne lille gasgrill, hvis du elsker at grille, men ikke har alverdens plads i haven.

Grillristen er er fremstillet af solidt støbejern med emaljebelægning, og faktisk er den også nem at rengøre efter brug, hvilket er et stort plus for mange, der har travlt i hverdagen, men stadig vil grille. Grillen har altså en robust konstruktion, som er smuk at se på, praktisk og som holder i mange år.

Morsø Forno grillen står stabilt og solidt på fire ben, men det er muligt at købe et tilhørende bord, så du får fornemmelsen af et rigtig udekøkken. Du vælger selv, hvor grillen skal stå, da den kan flyttes rundt efter behov. Den har 2 brændere, som kan tændes hver for sig, så indirekte varme er muligt ved brug af denne grill.

Du skal bestemt ikke undervurdere grillarealet på Morsø Forno grillen, fordi selvom det måske ikke er den helt store grill, kan du stadig tilberede en stor steg grundet det høje kuppellåg. Der er også et indbygget termometer, så du nemt kan holde øje med temperaturen på din grill, hvilket er en nødvendighed, hvis du bruger grillen til indirekte varme.

Morsø Forno er også nem at betjene og bliver hurtigt varm, så du nemt kan lave mad til familien. På grillens base finder du et betjeningspanel og selve gastilslutningen, og ved hjælp af to dreje-knapper tænder ovnen nemt. Der medfølger slange, så du skal kun købe en gasflaske og tilslutte den, og så er du klar til at grille. 

Alt i alt en smuk og robust grill, som passer til enhver have. 

Produktdetaljer:

 • Mål: D: 58,6 x H: 42,8 x B: 55,0 cm
 • Grillareal i diameter: 42 / 48 cm
 • Vægt: 17.8 kg
 • Effekt: 4 Kw
 • Antal brændere: 2 stk

Napoleon gasgrill LEX485#7 Napoleon gasgrill LEX485 – Stor gasgrill med 4 brændere

Napoleon er et canadisk mærke, som producerer gasgrill, kulgrill, transportable grill og elektriske grill – de dækker altså hele markedet indenfor grille, og du kan selvfølgelig også købe masser af udstyr til din grill. Denne lækre gasgrill er en smule dyrere end andre gasgrill på markedet, men den er lavet af rustfrit stål og har 4 brændere, så den er også en del større end andre gasgrille. Derudover er den propfyldt med en masse lækre features, og dem kan du læse mere om her. Gasgrillen er en del af Napoleons LEX-serie, og du kan tilberede meget lækkert mad med denne gasgrill.

Fremhævede fordele: 

 • Udstyret med 4 brændere og sizzle zone
 • Integreret is- og marinadebox
 • Du kan bruge grillen i mørket

Derfor skal du vælge Napoleon gasgrill LEX485

Denne gasgrill har 4 brændere, og hvor bagbrænderen inde i grillen er en keramisk infrarød brænder. Den er perfekt at bruge, når flæskesværene lige skal have en tur eller hvis du anskaffer dig et rotisseri, så er det også en god idé at stege kyllingen over den keramiske bagbrænder. Det eneste du dog skal være opmærksom på med bagbrænderen er, at den skal tændes manuelt – altså med en lighter.

Gasgrillen er udstyret med 2 sideborde, hvor det til højre side har det som Napoleon kalder for sizzle zone, som er et keramisk legeme. Dette keramiske legeme sørger for, at der på 30 sekunder bliver 800 grader, hvilket skaber en karamelliseret overflade og fremhæver smagen i kødet. De høje temperaturer sikre også, at madrester, fedt og skidt brændes væk, hvilket betyder, at rengøringen er noget lettere.

I sidebordet på venstre side, har Napoleon lavet et is- og marinadebox, hvor du kan lægge isterninger ned og opbevare mad, der skal holdes køligt til sidste øjeblik. Ønsker du ikke at bruge det som et kølerum, kan du også opbevare det beskidte grilludstyr, så du har samlet det et sted, og det dermed ikke er hele grillen, der skal rengøres efter brug. Låget til dette kølerum eller opbevaringsrum kan selvfølgelig bruges som skærebræt eller lignende.

Napoleon har blandt andet udstyret denne gasgrill med Iglow-teknologi i knapperne, som lyser, alt efter hvor højt blus du har tændt. Så har du grillen kørende på fuld tryk, så vil du se at knapperne lyser op. Når du skruer ned for blusset bliver lyset tilsvarende svagere.

Ser vi på designet af denne gasgrill, så er den lavet af rustfrit stål. Der er to skabe under grillen, låget er dobbeltvægget og der sidder et indbygget termometer, så du altid kan holde øje med temperaturen inden i grillen. Inde i grillen er der en stor varmehylde, og grillristen ruster ikke og lavet af deres “iconic wave” grillrist, som har et anderledes mønster end traditionelle grillriste. Den har en vægt på 77 kg, hvilket betyder, at maskinen er robust i sin opbygning og dermed kan holde i lang tid. Den er dog stabil mobil, hvis du har brug for at rykke den.

Napoleon gasgrill LEX485 kan grille nærmest alt, hvad du ønsker grundet de smarte features, sizzle zone og de mange antal brændere. Det er en stor gasgrill, hvilket gør sådan, at du kan tilberede og grille dit kød og grøntsager, samt meget andet på samme tid. 

Produktdetaljer:

 • Mål: D: 69 x H: 125 x B: 157 cm
 • Grillareal: 46 x 68 cm
 • Vægt: 77 kg
 • Effekt: 4 Kw
 • Antal brændere: 4 stk

#8 Everdure Force gasgrill – til den designbevidste grillmaster

Dette er den ultimative grill til dig, som går op i design, og ikke ønsker en hverken for stor, klodset eller upraktisk gasgrill. Denne gasgrill er designet af Heston Blumenthal sammen med Everdure, der har fokuseret på at lave en ny gasgrill, som er pæn og rigtig god.

Fremhævede fordele: 

 • Flot og elegant design med kvaliteten i top
 • To brændere
 • Klar på 5 minutter

Derfor skal du vælge en Everdure Force

Denne grill er et resultat af et samarbejde mellem stjernekokken Heston Blumenthal og Everdure Force. De har formået at lave en grill, hvor designet og kvaliteten går hånd i hånd, så gider du ikke de klodsede grille, så er denne noget for dig. 

De to brændere, som grillen har, giver dig faktisk mulighed for at grille med både direkte og indirekte varme, så du skal ikke være bange for, at grillen giver dig begrænsede muligheder grundet det store fokus på designet – tværtimod! 

Både låget og bunden er fremstillet af aluminium, så gasgrillen ikke samler rust, men det er også rengøringsvenligt. Grillen findes i flere farver, så du har mulighed for at tilpasse den til farverne i din have, terrasse eller altan. Den har også to hjul, så den nemt kan flyttes rundt efter behov. Husk at en grill, der står mange år på en terrasse, godt kan påvirke underlaget. Har du derfor en træterrasse anbefaler vi at få den behandlet med træbeskyttelse før og efter. 

Der sidder et indbygget termometer i låget, så du kan se, hvor varmt der er under låget, og sammen med de to lækre betjeningsknapper kan du nemt og enkelt regulere varmen. Du har altså fuld kontrol over, hvor varmt der er under låget. Grundet lågets højde og design, kan varmen under låget cirkulere til 360 grader under selve grilningen, hvilket er med til at bevare smagsnuancer.  

Ristene er nemme at rengøre, og lavet af støbejern med en todelt rist. Grillen har to sideborde, som er praktiske inden og efter du har grillet. Det giver dig mere plads til forberedelse af kødet inden det skal på grillen, hvis du fx har en lille terrasse, og ikke har plads til et ekstra bord, ved siden af grillen. Sidebordene kan også sagtens klappes sammen, hvis du ikke har brug for dem. 

Derudover er der 5 års garanti på alle delene i aluminium, og der medfølger regulator og slange.  Everdure Force har også lavet en masse smart tilbehør til grillen blandt andet et udendørs mobilt tilbedredningskøkken og andre grillplader, som du kan skifte ud med grillristene. 

Produktdetaljer: 

 • Grillareal: 60 x 42 cm 
 • Antal brændere: 2 stk i rustfrit stål
 • Effekt: 3,21 kW pr. brænder
 • Klar på 5 minutter

#9 Weber Q2000 – Lille, praktisk og kraftfuld

Weber er nok et af de meste kendte mærker i Danmark, når det kommer til grille. Det er de færreste, som ikke på et eller andet tidspunkt har haft en Weber-grill i hjemmet. Webers Q-serie er utrolig populær, og grillen findes i tre størrelser, hvor dette er mellemstørrelsen. Den store model i Q-serien, er den, som vi mener, er den bedste gasgrill. 

Dette er en smart grill, som findes i to størrelser med mulighed for at købe stativ til eller den kan stå på bakken eller et bord. Designet er flot, og den fås i flere farver.

Fremhævede fordele

 • God som en lille grill til altan
 • Transportabel grill 
 • To sideborde, som fungerer godt som ekstra arbejdsbord
 • Lille gasforbrug, men kraftig grill

Derfor skal du vælge Weber Q2000

Denne grill fra Weber er stor nok til, at en mellemstor familie bliver mæt, kvaliteten er top og der er kræset for detaljerne. Den bliver varm på ingen tid, den har en et relativt stort grillareal og så kan den nemt transporteres fra et sted til et andet. Grillen har den perfekte størrelse til at tage med i campingvognen, på skovtur eller til stranden. Kort sagt får du altså en lille gasgrill, der let kan tages med på farten. Det er kun fantasien, der sætter grænser for denne model, og køber du stativet til den, så får du en grill i en god højde, som står stabilt. 

Grillen har en brænder i rustfrit stål, hvilket er rigeligt for denne grill, og den bliver hurtig varm. Det betyder dog også, at den mest er beregnet til direkte varme. Har du retter som kræver indirekte varme, skal du lære grillen at kende, og så kan det godt fungere, men den er bedst til direkte varme. 

Den har trinløs regulering, som er placeret på højre side af grillen, så du nemt og enkelt kan skrue op og ned for styrken på brænderen. Det betyder, at du let kan tilberede enhver ret, uanset om den skal have kraftig varme eller mindre varme over længere tid.

Grillen har en 2-delt støbejernsrist, som giver dig flere muligheder, end man lige skulle tro. Weber har udviklet et system, så du kan erstatte den ene del af risten med fx en støbejernsplade, så du kan lave flere forskellige retter end bare på en normal grill. Det er smart til dig, som bruger din grill ofte. På hver side af grillen er der to sammenklappelige borde, som bruges til afsætning og arbejdsrum. Det gør, at grillen føltes større og mere end bare en normal grill. 

Weber Q2000 findes i 3 størrelser. Dette er mellemstørrelsen, og hvis du vil have fat i størrelsen mindre hedder den Weber Q1000 og størrelsen større kan du læse om i denne test. Slange og regulator hører med i pakken og den kobles på helt almindelige gasflasker. 

Produktdetaljer:

 • Antal brændere: 1 stk i rustfrit stål
 • Gasforbrug i kw/t: 3.51
 • Trinløs regulering: Ja
 • Låg og bund af støbt aluminium: Ja
 • Glasforstærket nylonramme: Ja
 • Leveres med: Slange og regulator
 • Højde: 66,1 cm
 • Bredde: 130,6 cm
 • Dybde: 61,6 cm
 • Findes i 3 størrelser

#10 Cobb Premier gasgrill – til dig, som altid vil have din grill med

Cobb har specialiseret sig i at lave små grill, som er store nok til at kunne invitere gæster over, men også lille nok til at kunne komme med næsten overalt. Den er sikker og smart, fordi den udnytter varmen effektivt, så tilberedningstiden forkortes. Så skal du have en grill med på båden, på campingpladsen, stranden eller bare i haven, så er denne grill noget for dig. 

Fremhævede fordele:

 • Lille og transportabel 
 • Næsten røgfri 
 • Isoleret varmekilde i midten 

Derfor skal du vælg Cobb Premier gasgrill 

Den lille grill vejer 5 kg., og har et grillareal på 30 cm i diameter. Det er umiddelbart ikke særlig stort, men koordinerer du det rigtigt, kan du sagtens lave varm mad til hele bordet. Derudover findes der masser af udstyr til grillen, som gør oplevelsen endnu bedre, og nemmere for dig at lave meget mad på en gang. 

Grillen er designet, så den udnytter varmen mere effektivt. Varmekilden sidder i midten og er omgivet af en tyk isoleret skål. Derudover er den også lavet, så den næsten er røgfri, hvilket rigtig mange sætter pris på. Det gør, at den også er smart til altaner eller andre steder med naboer lige ved siden af, som gerne vil være fri for røg fra grill. Det overskydende fedt og olie fra grillpladen løber ned i renden, og det er grunden til, at denne grill næsten er røgfri. Du kan også bruge renden til at hælde vand, vin eller øl i, da det giver damp til kødet, hvilket gør det mere saftigere. Tænker du lidt kreativt, så kan renden også bruges til at kode grøntsager.

Som fortalt, sidder varmekilden i midten med en tyk inderskål og en ydre base, som er i rustfrit stål. Selve konstruktionen gør det muligt at flytte rundt på grillen selvom den er tændt. Det er altså en utrolig sikker grill. Grillen bliver opvarmet utrolig hurtigt grundet dens forholdsvis lille størrelse, men også fordi det er en gasgrill. Det er altså hurtigt og nemt at lave middag til hele familien.

Låget er også lavet af rustfrit stål, hvilket gør, at det reflekterer varmen inde i grillen, men smartest af alt, kan det komme i opvaskemaskinen. Det smarte grillareal på 30 cm. har en teflonbelagt stålplade, som du både kan bruge til at stege, grille og bage på. Det er altså kun fantasien, som sætter grænser. 

Cobb Premier gasgrill bruger butan/propan gasdåser, og på en gasdåse kan den grille i 3 timer. Du har dog også mulighed for at bruge større gasflasker, men det kræver at du køber en adapter og en regulator, som passer til gasflasken. Det gør dog også gasgrillen mindre transportabel, hvis man investerer i en gasflaske, da de er svære at transportere 

Der findes masser af udstyr til denne grill. Altså fra en grillroaster, wokgryde, stegerist, skærebræt, pizzasten, en stander og meget mere. Tilbehøret er faktisk også til en fornuftig pris, så du – uden at skulle betale for mange penge – kan bruge din grill til meget mere end bare en grill.

Vi kan anbefale dig at investere i denne model, når du leder efter en ny gasgrill, hvis du elsker at grille, men ikke har pladsen til det, hvor du bor nu – eller blot ønsker at kunne tage din grill med på farten.

Produktdetaljer: 

 • Grillareal: 30 cm i diameter 
 • Materiale: Rustfrit stål 
 • Vægt: 5 kg 
 • Højde: 45 cm

Hvilken gasgrill skal jeg vælge? 

Når du skal ud og investere i en gasgrill, skal du tænke på størrelsen. Hvor mange personer er I, når i griller? Er det bare familien eller har I tit gæster på besøg? Hvilken slags mad griller I? Er det helt simpelt grillmad eller er i ude i lidt større projekter en gang imellem? Størrelsen har stor betydning for, hvilken slags grillmad I kan lave og hvor tit. Har I en drøm om at bruge den hele året, skal det ikke være en lille bordgrill, men måske hellere en stor gasgrill af god kvalitet. 

Derudover, er der også det økonomiske aspekt i det. Er I ude i den helt store gasgrill, der kan holde i lang tid, så koster den også en del mere. Leder I nærmere efter en lille og billig gasgrill, skal I være forberedt på, at den måske ikke er af helt så høj kvalitet som andre (gælder dog ikke, hvis du vælger en af modellerne i denne test).

Der findes i princippet 3 kategorier af gasgrill; en gasgrillvogn, bærbar grill eller udekøkken gasgrill. I denne gasgrill test gennemgår vi faktisk grill i hver af disse 3 kategorier, så der er rig mulighed for at lære mere om dem. En gasgrillvogn er en gasgrill med et understel, som kan flyttes. Disse grill har typisk min. 3 brændere, og findes i forskellige prisklasser, kvaliteter og designs. En bærbar grill, er som navnet antyder, en grill du nemt kan flytte rundt på, og til sidst udekøkken gasgrillen. Det er til dig, som allerede har eller drømmer om det ultimative udekøkken. 

Guide til Gasgrill – alt du bør vide!

Grillområdet – Indirekte eller direkte varme?

De fleste gasgrill giver dig muligheden for at grille mad hele året rundt, hvilket gør det muligt for dig at afprøve forskellige retter – og ikke kun grille burger eller andet “normalt” grillmad. Alt efter hvad du skal lave af mad, så skal du bruge indirekte eller direkte varme. Haar grillen kun en brænder eller er grillarealet meget lille, så kan det være svært at skabe indirekte varme. Det giver mest mening hvis du har 3 brændere, hvor du f.eks. slukker den i midten, men lader de to brænder i hver side være tændt, og så placerer du kødet i midten, så det ikke får direkte varme, men indirekte varme.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber en gasgrill?

 • Antal brændere 
 • Formålet med grillen
 • Størrelsen på selve grillen og grillarealet
 • Størrelsen på gasflaske

Antal brændere

Antal brændere er vigtigt, fordi det fortæller om størrelsen på gasgrillen, men også om hvilken type mad du kan lave. Noget mad kræver, at du bruger indirekte varme, og at grillen fungerer som en ovn, hvor man kan holde varmen stabil. Hvis din grill har to brændere, kan det være svært at opnå indirekte varme, men det kan lade sig gøre. Det kommer også meget an på, hvordan grillens design er. Du skal se efter om det er muligt at have den ene brænder tændt, så du kan bruge den anden side af grillen som en ovn. 

Har din grill 3 brændere eller flere, er dette langt nemmere, da man kan have dem i siderne tændt og brænderen i midten slukket. På den måde skaber du en glimrende ovn, og det eneste du skal passe på herefter er om temperaturen i grillen forholder sig stabil. Antal brændere har altså stor betydning for valg af grill.

Formålet med gasgrillen

Når du skal investere i en grill, skal du tænke over følgende ting: 

 • Hvor meget kommer du til at bruge grillen? 
 • Hvor mange personer skal du typisk lave mad til?
 • Hvilken slags mad vil du lave på din grill?

Hvor meget kommer du til at bruge gasgrillen? 

Dette er et vigtigt spørgsmål, fordi hvis du vil bruge din grill hele året rundt, skal du have en relativ stor grill, da det vil blive dit ekstra køkken. Den skal gerne have tre brændere, så du også kan bruge den til indirekte varme, og den ikke bliver alt for hurtig kold når du griller om vinteren. 

Er det en grill som du kun vil bruge en gang imellem, så behøver du ikke investere i den helt store grill, og en perfekt grill kunne fx være fra Webers Q-serie, som findes i 3 forskellige størrelser. 

Elsker du campinglivet eller at tage grillen med ud i det fri, så skal du have en grill af mindre størrelse, som let kan tage med, da den er nem at transportere og ikke vejer særlig meget. Husk at grillmad gerne må smides i naturen, men undgå det for så vidt muligt på eksempelvis campingområder, hvor det kan lokke rotter til. 

SE OGSÅ: Anbefalinger til gode kompostkværne og kompostbeholdere

Hvor mange personer skal du typisk lave mad til?

Får I tit gæster på besøg eller er gasgrillen bare til familien? Og har I en lille eller en stor familie? Du skal vælge grill alt efter, hvor mange personer du skal lave mad til; kan du levere varm mad til hele banden på en gang? 

Hvilken slags mad vil du lave på din gasgrill?

Grillet kød og grøntsager – så bliver det ikke bedre. Eller måske du elsker grillmad, som kan laves forholdsvis hurtigt fx burgere og pølser, så behøver du ikke investere i en af de helt store grille, men kan “nøjes” med en mindre grill. Vil du gerne eksperimentere med din grill, og både bruge indirekte eller direkte varme, så kræver det en lidt større grill med ca. tre brændere, som nævnt tidligere. Vil du fx også gerne lave en kylling eller en steg, skal du vælge en grill, som er stor nok og hvor du evt kan købe et rotisseri som tilbehør.

Størrelsen på selve grillen og grillarealet

Som du nok har regnet ud nu, så er størrelsen på selve grillen altså alfa omega. Grillarealet bestemmer, hvor meget du kan grill på en gang, og dermed hvor meget varm mad du kan levere til bordet på samme tid. Det har også betydning for, om du kan lave en hel steg eller kylling, så hvis det er noget du ønsker, skal du have en stor nok gasgrill – igen en der kan lave indirekte varme, så grillen bliver som en ovn.

Er der evt. brug for 1 sidebrænder? Bare 1 sidebrænder er for mange prikken over i’et, fordi det gør gasgrillen til meget mere end bare end grill, men i stedet et mini udekøkken. Større gasgrill giver typisk flere muligheder, såsom sidebrændere og sideborde.

SE OGSÅ: Vask dit udeareal med effektive højtryksrensere

Størrelsen på gasflaske

Alt efter hvor stor grillen er og hvor meget gas den bruger, bruges der forskellige gasflasker. I nogle af de store grille er der et rum til den store gasflaske, så den ikke står i vejen eller ser grim ud. Derudover skal en stor gasflaske heller ikke skiftes særlig tit, som hvis du har en grill, der bruger de små gasdåser. Det er også en praktisk ting, som du skal overveje inden du køber grillen. 

Som du nok har fundet ud af efter at have læst vores test af gasgrill, så findes der mangle forskellige typer. Nogle har vundet bedst i test, andre har fået gode bedømmelser af andre kunder, men det betyder ikke, at det er den bedste for dig. Derfor er det vigtigt, at du tager stilling til de punkter, som vi har fremlagt for dig inden du køber din næste gasgrill.

Kilder 

Pricerunner test 2018 

Pricerunner lavede i 2018 en grilltest, hvor de testede 4 forskellige grille. De fokuserede på funktion, konstruktion og design, og til sidst kvalitet. I denne test vandt Weber Q 3200, fordi den er energieffektiv og stor nok til at kunne invitere gæster eller tilberede en steg. 

The Spruce eats 

The Spruce Eats har lavet en test af forskellige gasgrill, og kommer med deres holdning om hvilken grill, der er bedst i forskellige prisklasser og kategorier. Både store og små grill, men også indbygget grille. Alt i alt en gennemarbejdet test. 


Konklusion 

I denne gasgrill test har vi gennemgået 10 forskellige gasgrill, og vihåber, at du nu kan træffe et valg, så du får den gasgrill, der passer bedst til din have og familie. 

Vi har kåret Weber Q3200 titlen som den bedste gasgrill, fordi grillarealet har en fornuftig størrelse, hvor man kan lave meget forskellig slags mad til familien og gæster. Den er hverken for stor eller lille. Den kan sagtens stå på terrassen, uden at fylde for meget, men ser heller ikke lille ud i en have. Designet er flot og enkel, og så er prisen ganske udmærket.

Dangrill Frigg gasgrill er kåret som værende bedst til prisen, da du her får en grill med en god og solid størrelser, der dog sælges til en budgetvenlig pris. Modellen har et stort grillareal og tre brændere, så du kan eksperimentere med direkte og indirekte varme, og dermed lave andet mad end kun normal grillmad. Derudover findes der masser af tilbehør til grillen!

Er du på jagt efter en stor gasgrill, så du kan få det perfekte udekøkken, hvor det næsten kun er fantasien, der sætter grænser, så skal du tage et kig på vores premium-grill; Broil King Imperial XLS SS gasgrill. Det er den ultimative grill for grillmesteren, der vil have sit eget kæmpe udekøkken, men er helt klart en dyr grill på markedet. Til gengæld fungerer den rigtig godt, og du vil på ingen måde føle, at du går på kompromis.

Den næste grill, som vi har gennemgået i denne artikel er Weber Genesis II E-310. En skøn grill fra Weber i deres Genesis-serie. Den er til den grillmasteren, som gerne vil grille hele året rundt og både lave normal grillmad, men også en steg og en kylling en gang i mellem. Der findes masser af udstyr til den, og så har den iGrill-teknologi, som er ideel for gadgetmanden, der elsker ting, som kan styres fra mobilen. Derudover er det også en grill, som fordeler varmen rigtig godt, og den kan derfor nemt og uden problemer bruges som en ovn. 

Broil King Crown 310 Gasgrill er lavet med omtanke. Dette er en ny udgave af en ældre og populær model, og på denne nye udgave er der blevet fokuseret på de små detaljer, så grillmesteren får den bedste grilloplevelse. Det er en kraftfuld grill, som er lavet af kvalitetsmaterialer. Broil King gør meget ud af, at bruge kvalitetsmaterialer og er et anderkendt mærke specielt i USA. De har også udviklet et Flav-R-Wave grillsystemet, som giver saftigt kød. 

Morsø Forno gasgrill er både lavet ud fra design, men i høj grad også funktionalitet. Den unikke form på grillen og dens grillareal på ca. 50 cm i diameter med et højt låg og 2 brændere, giver dig mulighed for at afprøve kræfter med alt fra nem grill mad til en steg, hvor gasgrillen kan “dannes om” til en ovn. Derudover kan der købes et flot bord til, som den kan stå på, så du får fornemmelse af et rigtig udekøkken. Den er ideel til dig, der godt kan lide at grille, men ikke har plads til en for stor model.

Napoleon gasgrill LEX485 er ikke bare udstyret med 3 brændere, men i stedet 4 antal brændere og et keramisk legeme i sidebordet og i bagbrænderen, som gør, at du kan eksperimentere en del mere med flere forskellige typer af mad. Du kan karamellisere kødet på en helt anden måde grundet de keramiske legemer, da de kommer op på omkring 400 grader med sizzle zone. 

Næste gasgrill i artiklen er også en design-grill, men denne gang Everdure Force gasgrill, som er lavet med tanke på, at den skal være flot og stilren, men samtidig være en kvalitetsgrill. Den fordeler varmen godt og har tre brændere, så man kan bruge både indirekte og direkte varme. 

Den næstsidste i denne artikel er igen en Q-model fra Weber, som også er den som vandt bedste grill, men Weber Q2000 har en lidt mindre størrelse. Den er lille,  praktisk og kraftfuld. Du kan nemt tage den med i bilen eller i camperen, så du kan grille på fx stranden, men den står også helt fint på terrassen eller i haven. 

Cobb Premier gasgrill er til dig, som vil tage din grill med ud i naturen, på campingpladsen eller har en altan, hvor naboerne ikke er vilde med røg. Grillen er nemlig lille nok til at blive transporteret, men stor nok til at lave mad til hele familien. Den vejer kun 5 kg, og kan endda flyttes, når den er tændt, så holder du af at grille i naturen, så bør du overveje denne grill, og tage et ekstra kig på deres store sortiment af tilbehør, som gør grillen til meget mere end bare en gasgrill. 

Det var en kort gennemgang af de 10 forskellige grille, som er med i denne gasgrill test. Som du kan se, er der mange gasgrille at vælge imellem. Vi håber, at denne gasgrill test har gjort dig klogere på, hvilken grill der passer til din have eller terrasse. 

SE OGSÅ: Gør din terasse sommerklar – fjern ukrudt effektivt med ukrudtsbrændere

🏆 Hvilken gasgrill skal jeg vælge?

Weber Q3200 er en grill, som passer til næsten alle haver, men der findes mange grill på markedet. Vi har samlet nogle af de bedste grill på markedet, så du kan finde den bedste til din have.

🔥 Hvad er indirekte varme?

Indirekte varme er når grillen har flere brændere og du har mulighed for at varme grillen op med de yderste og lægge kødet i midten. Kødet får altså ikke direkte varme på grillen, og grillen fungerer mere som en ovn, hvilket giver dig flere muligheder for madlavning.

✅ Hvad regulerer temperaturen bedst - gasgrill eller kulgrill?

Det er en gasgrill, da du har mulighed for at regulere brænderne og dermed temperaturen. De fleste gasgrille er udstyret med et termometer på låget, så du kan holde øje med temperaturen.