Græsfrø → Den store guide til at få mest ud af græsfrøene

Når vinteren er overstået, så har man lyst til at se en græsplæne som gerne langsomt bliver grønnere og grønnere jo tættere vi kommer på sommeren. Det er desværre ikke alle græsplæner, som har det perfekte græs, hvor græsset er mørkegrønt, langsomtvoksende og lader ikke ukrudten nemt komme til. Mange haveejere oplever desværre, at deres plæne er mossede og fuld af ukrudt eller mangler pletter med græs, og i det tilfælde kan det være en god idé at lave en renovering af græsplænen. Det kan også være, at du ønsker at lave et område om til græsplæne. Hvis du er i en af de to ovenstående situationer, så er du kommet til det rigtige sted, fordi denne artikel vil guide dig til, hvordan du får en flot græsplæne 

Resultat af testen

Ud fra de informationer, vi har indsamlet til denne test, så kan vi konkludere, at den bedste græsfrøblanding er Turfline “Den rigtige” til den danske klassiske græsplæne. Den klarer både sol og skygge, er slidstærk og langsomt voksende – hvad mere kan man ønske sig til en helt normal dansk græsplæne? 

Til den krævende græsplæne er Bayer Trim plænegræs Villa Turf, fordi den er sammensat af en række frø, som gør, at du får en plæne, som er robust, tåler både skygge og sol og skråninger i haven. Den sætter også flere bladskud, hvilket gør, at du får en tættere græsplæne.

Den tredje i denne test, er til græsplæner som trænger til et nyt boost – det vil altså sige ikke en nysåning, men en eftersåning, så hvis du synes, at din græsplæne er kedelig og fyldt med huller, så kan du bruge denne græsblanding, som indeholder gødning, og se din græsplæne få op til 30% flere græsplanter. 

Læs gerne videre i artiklen, da vi også fortæller om en kvalitets turbo-græsblanding, til dig, som gerne vil se resultater med det samme. Til sidst fortæller vi om en græsblanding, som er speciallavet til græsplæner, der bliver klippet af robotplæneklippere.   

Hvilke græsfrø skal jeg vælge? 

Når du skal til at vælge græsfrø, skal du finde ud af, hvordan forholdene på din plæne er og hvilken slags græs du ønsker at plante i din have. Der findes nemlig græsblandinger, som har forskellige måder at vokse, men også deres styrke mod skygge, sol, tørke og vand kan variere. Jo billigere din græsblanding er, jo hurtigere vokser den typisk samt store chance for, at der kommer ukrudt i græsset, da græsset ikke vokser lige så tæt som en græsblanding i bedre kvalitet. 

Det er vigtigt at finde en græsblanding med forskellige græsfrø, som supplerer hinanden godt, så nogle af frøene er specielt godt for slidstyrke, tæthed osv. 

 

Turfline “Den rigtige” 1 kg. – Classic – Den bedste græsfrøblanding til den danske have

Turfline er et kendt brand indenfor græspleje, og har en stor serie med græsblandinger til forskellige græsplæner. Dette er en græsblanding, som er perfekte til den helt klassiske danske græsplæne, og så er den lavet af en række forskellige græsfrø, så plænen bliver tæt, smuk mørkegrøn og slidstærk. 

Fremhævede fordele: 

 • Græsblandingen er “S”-mærket 
 • Quick Action – spirer ved 5 grader
 • Du undgår hver 4. klipning med den græsblanding

Derfor skal du vælge Turfline “Den rigtige” 1 kg – Classic

Som nævnt, er dette en græsblanding til den klassiske danske have, fordi den indeholder kvalitetsfrø, som gør at plænen bliver tætvoksende, mørkegrøn, slidstærk, og ikke mindst fordi den er langsomt voksende. Jo bedre kvalitet græsblandingen er, jo langsommere vokser den. Med denne græsplæneblanding, kræver 25% færre klipninger i løbet af vækstsæsonen, hvilket sparer dig for tid og kræfter, da du nu kan springe hver 4.klipning over. 

Quick Action 

Turfline har udviklet græsfrøene således, at du kan få en grøn græsplæne allerede fra tidlig forår til sen efterår. Frøene spirer nemlig allerede ved 5 grader. Med Quick Action vil du også opleve, at din plæne får færre besøg af ukrudt, fordi ukrudt vokser ved højere temperaturer end 5 grader. Græsset får altså et stort forspring fra ukrudtet, og formår at komme godt til plads inden ukrudtet begynder at vokse. 

Den tredje fordel med Quick Action er at, den har en get modstandskraft over for sneskimmel. 

S-mærket

S-mærket er lavet som en forsikring for forbrugerne om, at de græsblandinger med s-mærket er godkendt af Landbrugsstyrelsen og er blevet afprøvet igennem 3 år. Det er derfor altid en god idé at vælge en græsblanding, som er s-mærket. Alle græsfrøene- og blandingerne fra Turfline er S-mærket, så du kan være helt sikker på, at du får en ordentlig kvalitet, hvis du køber en græsblanding fra dem. 

Landbrugsstyrelsen har en række krav til græsblandingerne for, at de skal kunne opnå s-mærket. Græsblandingerne får bl.a. testet deres slidstyrke, tørketolerence, skudtæthed og sygdomsresistens. Det er også kun sorter, som er bedre end de eksisterende blandinger på markedet, som får S-mærket. Det er altså en svær og lang proces, som sikrer at forbrugerne får ordentlig kvalitet. 

Med denne Turfline græsblanding får du altså en ordentlig kvalitet til den danske græsplæne. Den findes i forskellige størrelser fra 100 gram, og op til 7,5 kg. 1 kg græsfrø svarer til 50m^2 nysåning, mens 7,5 kg svarer til 375 m^2

Produktdetaljer: 

 • Frøene spirer fra 5 grader
 • S-mærket
 • Vokser langsomt 
 • Nysåning: 7,5 kg svarer til 375 m^2
 • Findes i størrelser fra 100 g til 7,5 kg. 

Bayer Trim plænegræs Villa Turf 1 kg. – til den krævende græsplæne 

Dette er en græsblanding fra Bayer, som har udviklet en hel serie med, hvordan man skal passe og pleje sin græsplæne, men har også produkter som myrebekæmpelse, fluespray og andet gødning. 

Denne græsblanding er specielt god til haver, som er lidt mere krævende end den danske klassiske have, og fungerer også super godt til haver med skråninger. 

Fremhævede fordele: 

 • S-mærket 
 • Tåler sol, skygge, skråninger og krævende græsplæner 
 • Har mange bladskud, hvilket gør, at du får en tættere plæne

Derfor skal du vælge Bayer Trim plænegræs Villa Turf 1 kg. –

Denne græsblanding består af en række græssorter, som tilsammen giver dig en tæt, robust og flot grøn græsplæne. Den er speciel, fordi de lavtvoksende græssort har forholdsvis mange bladskud, som sikrer, at du får en tættere plæne, som tåler ekstrem slid, så du behøver ikke være nervøs for legende børn. 

Derudover kan den både tåle sol og skygge, og er ideel til mere krævende græsplæne og græsplæner med med skråninger, fordi den er robust. 

S-mærket

Som nævnt tidligere, er S-mærket lavet som en forsikring for forbrugerne om, at græsblandinger med s-mærket er godkendt af Landbrugsstyrelsen og er blevet afprøvet igennem 3 år. Det er derfor altid en god idé at vælge en græsblanding, som er s-mærket. Landbrugsstyrelsen har bl.a. testet græsbladningernes slidstyrke, tørketolerence, skudtæthed og sygdomsresistens. Det er en svær og lang proces, som giver anerkendelse til nyeste og bedste græsfrø, og denne græsblanding er S-mærket.

Såning

Hvis du skal lave en nysåning, så svarer 1 kg. af denne græsblanding til 33m^2, men den findes i forskellige størrelser. Dette er en 7,5 kg., hvilket dækker a. 250 m^2. Den findes også i 2,5 kg, som rækker til 83 m^2. 

Det er bedst at så om foråret eller i august – september, hvis du ønsker det bedste resultat. 

Produktdetaljer: 

 • S-mærket
 • Vokser langsomt 
 • Nysåning: 7,5 kg svarer til ca. 250 m^2
 • Findes i størrelser fra 1 kg til 7,5 kg 
 • Sås i foråret eller aug-sep

Turfline SeedBooster græsfrø til 60 m2 – Giv din græsplæne et boost

Denne græsblanding er til dig, som gerne vil give noget liv til din kedelige og gamle græsplæne eller komme af med hullerne i græsplænen. Med SeedBosster får du frø og gødning i ét, hvilket giver en energi-indsprøjtning til din plæne. 

Fremhævede fordele: 

 • 2-i-1 = frø og gødning 
 • Hvert frø er pakket ind i gødning
 • Op til 30% flere græsplanter

Derfor skal du vælge Turfline SeedBooster græsfrø til 60 m2

Hvis din plæne er kedelig, hullet og tynd, så er det denne græsblanding, som du har brug for, fordi kombinationen af frø og gødning giver plænen et nyt liv. Denne blanding fungerer altså bedst som eftersåning – det vil sige, at du skal så den oven på din nuværende plæne, fordi gødningen går også ind og påvirker din eksisterende græsplæne. På relativ kort tid vil du se synlige resultat og dine plæne er mere tættere og grønnere, som den perfekte græsplæne skal være. 

Det unikke ved SeedBooster er at hvert frø er pakket ind i gødning, fordi det hjælper frøet med at spire og etablere sig hurtigere end normale græsfrø. Som nævnt kan du hurtigt se synlige resultater, hvis du bruger SeedBooster, fordi det giver op til 30% flere græsplanter og en tætter plæne end hvis du havde spredt frø og gødning separat. 

Quick Action 

Selvfølgelig har SeedBooster også Quick Action, som gør, at frøene spirer allerede ved 5 grader, og du vil opleve, at din plæne får færre besøg af ukrudt, fordi ukrudt vokser ved højere temperaturer end 5 grader. Græsset får altså et stort forspring fra ukrudtet, og formår at komme godt til plads inden ukrudtet begynder at vokse. 

Derudover, har Quick Action en god modstandskraft over for sneskimmel, hvilket er endnu en fordel og endnu et plus for at vælge denne græsblanding.  

S-mærket

SeedBooster er også S-mærket, ligesom resten af Turflines græsblandinger. S-mærket er lavet som en forsikring for forbrugerne om, at de græsblandinger med S-mærket er godkendt af Landbrugsstyrelsen og er blevet testet igennem 3 år. For at kunne opnå S-mærket, tester Landbrugsstyrelsen græsblandingen for slidstyrke, tørketolerence, skudtæthed og sygdomsresistens. Det er også kun sorter, som er bedre end de eksisterende blandinger på markedet, som får S-mærket. Det er derfor altid en god idé at vælge en græsblanding, som er S-mærket, for at få en ordentlig kvalitet og de nyeste trend på markedet.

Det er muligt at få Seedbooster fra 100 gram til 10 kg pr. pakke. 100 gram svarer til 5m^2, og 10 kg svarer til 600 m^2.

Produktdetaljer: 

 • S-mærket
 • Indeholder både gødning og frø
 • Til eftersåning
 • Findes i størrelser fra 100 gram til 10 kg 
 • Sås i foråret eller aug-sep

Turfline No. 1 græsfrø til 5 m2. Pakke med 100 gram – til dem som vil have grønt græs hurtigt

Igen har Turfline lavet en fantastisk græsblanding, og denne gang en græsblanding som er den græsfrøblanding på markedet, som spirer og etablerer sig hurtigst, så er du utålmodig og gerne vil have grønt græs hurtigst, så er det denne græsblanding, som du skal prøve. 

Fremhævede fordele: 

 • Spirer og etablerer sig hurtig
 • S-mærket
 • Quick Action 

Derfor skal du vælge Turfline No. 1 græsfrø

Selvom denne græsblanding giver dig grønt græs hurtigt, så er der ikke sparet på kvaliteten eller styrken i frøene. Det ses, fordi den er s-mærket, hvilket står beskrevet længere nede, men også fordi den er sammensat af en række forskellige græsfrø, som gør, at plænen bliver grønnere og mere slidstærk. Hvis du har en aktiv familie, som laver mange aktiviteter uden i haven som fx fodbold eller badminton, så skal du altså ikke være bekymret, fordi så passer denne græsfrøblanding præcis til din have. 

Quick Action 

Denne nr 1 blanding fra Turfline har også Quick Action, som gør, at frøene spirer allerede ved 5 grader, og din plæne får færre besøg af ukrudt, fordi ukrudt vokser ved højere temperaturer end 5 grader. Græsset får altså et stort forspring fra ukrudtet, og formår at komme godt på plads inden ukrudtet begynder at vokse. 

Quick Action har også en god modstandskraft over for sneskimmel, hvilket er endnu en fordel og endnu et plus for at vælge denne græsblanding.  

S-mærket

Som nævnt er denne nr. 1 blanding fra Turfline også S-mærket, så du kan være sikker på, at kvaliteten er i top. Græsfrøblandinger med S-mærket er nemlig godkendt af Landbrugsstyrelsen og er blevet testet igennem 3 år. For at kunne opnå S-mærket, tester Landbrugsstyrelsen græsblandingen for slidstyrke, tørketolerence, skudtæthed og sygdomsresistens. Det er også kun sorter, som er bedre end de eksisterende blandinger på markedet, som får S-mærket. Det er derfor altid en god idé at vælge en græsblanding, som er S-mærket, for at få en ordentlig kvalitet og de nyeste trend på markedet.

Du kan få denne græsblanding helt ned til 100 gram, som svarer til 5 m^2 og op til 7,5 kg. som svarer til 375 m^2.

Produktdetaljer: 

 • S-mærket
 • Vokser hurtigt
 • Nysåning: 7,5 kg svarer til ca. 375 m^2
 • Findes i størrelser fra 100 gram  til 7,5 kg 
 • Sås i foråret eller aug-sep


Turfline Robotplæne græsfrø til 75 m2. Pakke med 1,5 kg

Robotplæneklippere er blevet populære de sidste par år, og er du selv interesseret i en, så kan du læse om robotplæneklippere her(INDSÆT LINK). Har du allerede investeret i en maskine og skal du lave en renovering af din græsplæne, så kan du med fordel vælge denne græsblanding. Den består af en række græsfrø, som er sammensat for at give dig den flotteste græsplæne, når du bruger en robotplæneklipper

Fremhævede fordele: 

 • Specielt fremstillet til plæne med robotplæneklipper
 • S-mærket
 • Quick Action 

Derfor skal du vælge Turfline Robotplæne græsfrø

Hvis du allerede har investeret i en robotplæneklipper, så bør du også sørge for, at selve græsset har de mest optimale muligheder for at gro sig flot. Det kan du med denne græsblanding, som sørger for at græsset efterlades med et flot snit og ikke får brune ender. Denne græsblanding er nemlig lavet til robotplæneklipperens høje klippefrevens.

Bio-klip

Der er mange gode grunde til at skulle investere i en robotplæneklipper, men en af dem er bio-klip. Som betyder, at den klipper græsset i små stykker, som ligger sig ned mellem græsstråene, og på den måde giver gødning til jorden. Med denne græsblanding formulder små græsstykker nemt og efterlader ikke filt i græsplænen. Det er med til at forbedre plænens vand- og gødningsoptag. 

Quick Action 

Med Turflines Quick Action får du en grøn græsplæne allerede fra tidlig forår til sen efterår. Frøene spirer nemlig allerede ved 5 grader, og du vil opleve, at din plæne får færre besøg af ukrudt, fordi ukrudt vokser ved højere temperaturer end 5 grader. Græsset får altså et stort forspring fra ukrudtet, og formår at komme godt til plads inden ukrudtet begynder at vokse. 

Derudover, har Quick Action en god modstandskraft over for sneskimmel, hvilket er endnu en fordel og endnu et plus for at vælge denne græsblanding.  

S-mærket

Dette produkt for Turfline er også S-mærket, ligesom resten af deres græsblandinger. S-mærket er lavet som en forsikring for forbrugerne om, at de græsblandinger med S-mærket er godkendt af Landbrugsstyrelsen og er blevet testet igennem 3 år.Landbrugsstyrelsen har en række krav til græsblandingerne for, at de skal kunne opnå s-mærket. Græsblandingerne får bl.a. testet deres slidstyrke, tørketolerence, skudtæthed og sygdomsresistens. Det er også kun sorter, som er bedre end de eksisterende blandinger på markedet, som får S-mærket. Det er derfor altid en god idé at vælge en græsblanding, som er S-mærket, for at få en ordentlig kvalitet og de nyeste trend på markedet.

Produktdetaljer: 

 • S-mærket
 • Vokser langsomt 
 • Perfekt til plæne med robotplæneklippere
 • Nysåning: 1,5 kg. svarer til 75 m^2
 • Sås i foråret eller aug-sep

Hvor hurtigt spirer græsfrø? 

Det kommer an på, hvilket produkt du har købt, men Turflines produkter har alle noget kaldet Quick Action, som gør, at de begynder at spire ved allerede 5 grader, hvilket også gør, at der ikke er så meget ukrudt i græsplænen, fordi ukrudt først vokser ved højere varmegrader. 

Hvis man taler om, hvor hurtigt græs vokser, så kommer det helt an på, hvilken kvalitet du har købt. Er det en dårlig kvalitet, så vokser det typisk hurtigere, medmindre du har valgt en turbo-voksende blanding som fx den fra Turfline, som er med i denne artikel. Køber du en god kvalitets blanding fx den klassiske blanding  fra Turfline, så skal du slå græsset 25% mindre. 

Konklusion 

Denne artikel gennemgår 5 forskellige græsfrøblandinger, hvor vi konkluderer, at den bedste græsfrøblanding til den danske klassiske græsplæne er Turfline “Den rigtige” classic. Den klarer både sol og skygge, er slidstærk og langsomt voksende – hvad mere kan man ønske sig til en helt normal dansk græsplæne? 

Til den mere krævende græsplæne er Bayer Trim plænegræs Villa Turf super god, fordi den er sammensat af en række frø, som gør, at du får en plæne, som er robust, tåler både skygge og sol og skråninger i haven. Den sætter også flere bladskud, hvilket gør, at du får en tættere græsplæne.

Den tredje i denne test, er til græsplæner som trænger til en eftersåning, så hvis du synes, at din græsplæne er kedelig og fyldt med huller, så kan du bruge denne græsfrøblanding, som indeholder gødning, og se din græsplæne få op til 30% flere græsplanter. 

Søger du en græsfrøblanding, som får græsset til at gro hurtigt, så er du ude efter kvalitets turbo-græsblanding fra Turfline, som hedder nr 1. Den er nemlig til dig, som gerne vil se resultater med det samme, da den spirer og etablerer sig hurtigt.

Til sidst i denne artikel fortalte vi om en græsfrøblanding, som er speciallavet til græsplæner, der bliver klippet af robotplæneklippere. Hvis du allerede har investeret i en robotplæneklippere, så kan du med fordel så noget græs, som ikke får brune ender af at blive klippet, og så som er lavet til robotplæneklipperens høje klippefrevens.

Jeg håber, at denne artikel hjalp dig godt på vej til at vælge den græsfrøblanding, der passer bedst til din græsplæne.