🥇Grensaks test [2022] » Klik og se de 7 bedste grensakse!

Havearbejde er dejligt, og specielt hvis man har det rigtige gear. Det er ikke kun blomsterne og græsset der skal passes, men også træerne og dine buske og der skal du også bruge det rigtige udstyr. For at beskære dine træer og buske ordentligt, skal du bruge en grensaks.

Noget af det vigtigste, er at der kommer et rent snit på grenen, så det hurtigt kan hele. For at du kan lave et rent snit på grenen, så skal saksen være skarp. Det er nemlig vigtig, at grenen bliver skåret over i et hug, fordi det kan ødelægge eller såre grenen, hvis du skal vride og vrikke for at få saksen på grenen klippet over.

Resultat af testen

Denne test gennemgår 7 forskellige grensakse, og du kan nemt danne dig et overblik over de 7 forskellige, så du køber den grensaks, som passer bedst til din have og dit behov.

Fiskars PowerGear™ X grensaks str. S LX92  vinder Bedst i test, fordi den er lavet af gode mateiraler og har gearudveksling, og så har den en fornuftig pris. Grouw grensaks med sideskær og teleskop 68-102 cm vinder bedst til prisen, fordi det er en god grensaks med teleskopsarme til en virkelig god pris. Den gør det komfortabelt at beskære træer og buske i din have. Læs endelig videre i testen, fordi der er mange grensakse at vælge imellem.

Hvilken grensaks skal jeg vælge?

Der er mange forskellige grensakse på markedet – både korte og lange, men også nogle med teleskopsarme. Nogle grensakse har gearudveksling, som forstærker den anvendte effekt, så du ikke behøver at lægge så mange kræfter i det og du får en mere effektiv og nem beskæringsproces. Som noget helt nyt på markedet, har Ryobi også lavet en batteridrevet grensaks, som skulle gøre det endnu nemmere at beskære dine træer og buske i haven. Dette produkt ligger dog i en lidt anden prisklasse end de andre grensakse vi kommer til at gennemgå her.

Så alt i alt, kommer det meget an på hvad, hvor og hvem der skal beskære træer og buske.

Er dine træet høje, har du måske godt at få hjælp af teleskopsarme, som lige giver en meter ekstra højde, men skal du beskære meget og er du ikke den stærkeste person i verden, så vil gearudveksling komme dig til gode. Skal du beskære frisk eller vådt, så kan det være en fordel at se efter de grensakse, som har sideskær.


#1 Fiskars PowerGear™ X grensaks str. S LX92 – Bedst i test

Bedst i test grensaks - PowerGear™ X grensaks str. S LX92

Fiskars har en bred produktportefølje indenfor havearebjde, madlavning og værktøjer, og denne Fiskars PowerGear™ X grensaks str. S LX92 er en nyhed i deres produktprotefølje af have-arbejdsudstyr. Den er udviklet til hyppig beskæring af frisk træ eller buske, der har en diameter op til 38 mm.

Fremhævet fordele:

 1. Lavet af stål
 2. Egnet til friske og unge grene
 3. Maksimal skære diameter på 38 mm

Derfor skal du vælge Fiskars PowerGear™ X grensaks str. S LX92

Dette er en robust grensaks, og er lavet af stål. Derudover har den sideskær, så den nemt klipper grene med et rent snit, men det betyder også at den bedste egner sig til beskæring af friske og våde grene. Det er utroligt vigtigt, at din grensaks laver et rent snit, for at såre dit træ eller din busk mindst muligt, og det er specielt vigtigt for friske og våde grene, som denne grensaks egner sig til at beskære. Den kan sagtens også bruges til at beskære normale grene, som ikke er friske og våde, men den egner sig bedst til dem.

Ligesom de fleste andre grensakse i denne test, så har denne også gearudveksling, så gør at den får en højere klippekraft end den anvendte effekt.

Produktdetaljer:

 • Samlet længde på 570 mm
 • Vægt på 832 gram
 • Maksimal skære diameter på 38 mm
 • Gearudveksling, der forstærker den anvendte effekt

#2 Grouw grensaks med sideskær og teleskop 68-102 cm – bedst til prisen

Grouw er et mærke som bl.a. er kendt for deres robotplæneklippere, men de laver også andre produkter. Her har de lavet en smart grensaks med teleskopsarme, så der ikke er nogen undskyldninger for at nå de høje grene i træet eller busken. Denne grensaks er også testvinder hos idényt, som har lavet en udførlig test, hvor de kiggede på specielt 4 ting; Klipper grene på op til 4 cm over i første hug, ergonomisk at holde på, ikke for tung at arbejde med og til sidst, skal den være nem at betjene.

Konkrete fordele:

 1. Samlet længde på 68 cm og maksimalt 102 cm grundet teleskopsarme
 2. Håndtagene har soft grip
 3. Maksimal skære diameter på 38 mm

Derfor skal du vælge Grouw grensaks med sideskær og teleskop 68-102 cm

Denne grensaks fra Grouw er en stærk grensaks med sideskær og udveksling. Da den har sideskær, så egner den sig godt til at beskære friske eller våde grene. Det er rigtig vigtigt at disse knive er skarpe, hvis du skal bruge den til at beskære frisk og vådt træ – så skåne du nemlig træet eller busken mest.

Grensaksen har et 9 cm blad i stål med non stick coating, der kan klippe grene med en tykkelse på op til 38 mm.

Denne grensaks har teleskoparme, som gør det muligt også at beskære højtsiddende grene, fordi armene kan reguleres i længden fra 68-102 cm. Den fylder altså ikke så meget når den ikke bruges, men når den skal nå de øverste grene i træet eller i busken, så kan den få en længde på 102 cm. Ingen undskyldninger for at træerne og buskene i haven flot beskåret.

Grensaksens håndtag har soft grip, hvilket giver dig et godt og behageligt greb om saksen.

Produktdetaljer:

 • Samlet længde på 68 cm og maksimalt 102 cm grundet teleskopsarme
 • Vægt på 832 gram
 • Maksimal skære diameter på 38 mm
 • Gearudveksling, der forstærker den anvendte effekt

#3 Gardena Grensaks 780BL Premium Proline BL  – Den professionelle grensaks til haveentusiaster

Gardena er et kendt firma inden for haveprodukter – de har en stor vifte af forskellige produkter til haveentusiasten og derfor har de også lavet denne grensaks, som er til haveentusiasten.

Fremhævede fordele:

 1. Maksimal skære diameter på 42 mm
 2. Gearudveksling, så den forstærker den anvendte effekt med 20,8 gange.
 3. Stabile og dobbeltkurvede aluminiumsgreb

Derfor skal du vælge Gardena Grensaks 780BL Premium Proline BL

Denne grensaks har en samlet længde på 780 mm og kan beskære grene, der har en diameter op til 42 mm. Den skærer grene præcist over, så den bliver skånet så meget som muligt.

Den har også udskiftelige skær af rustfrit stål og underskær er smedet – derudover, har den stabile dobbelt kurvede aluminiumsgreb, som sikrer en god komfort. De ergonomiske greb giver en komfortabel og ubesværet skæring.  

For at gøre det så enkelt som muligt, at beskære træerne og buskene i haven, så er denne grensaks også udstyret med gearudveksling. Det er med til at øge effektiviteten, da den og forstørre din klippestyrke, men med samme indsats – du behøver altså ikke lægge flere kræfter i end normalt, men grundet kraftoverførslen og gearudvekslingen, så forøges din effekt 20,8 gange.

Gardena Grensaks 780BL Premium Proline BL har også vinklet skærehoved og justerbar skærspænding, og kniven er præcisionsslebet

Der er derfor ingen tvivl om, at denne er perfekt til haveentusiasten, og så giver Gardena 25 års garanti på denne grensaks.

Produktdetaljer:

 • Samlet længde på 780 mm
 • Maksimal skære diameter på 42 mm
 • Gearudveksling, som forstærker den anvendte effekt 20,8 gange
 • 25 års garanti

#4 Gardena Comfort-grensaks 500 BL – til haveejeren der ønsker en komfortable grensaks

Igen har Gardena lavet en grensaks til haveentusiasterne, men denne gang er den ultralet og ideel til beskæring af grønt træ.

Fremhævede fordele:

 1. Gearudveksling, der giver 38% større klippeeffekt.
 2. Maksimal skære diameter på 35 mm
 3. 25 års garanti

Derfor skal du vælge Gardena Comfort-grensaks 500 BL

Den er ultralet, effektiv, brugervenlig og perfekt til beskæring af grønt træ – hvad mere har du brug for?

Denne model har også ny og patenteret gearudveksling, som giver 38% større klippeeffekt. Den er har en samlet længde på 500 mm og en vægt på 620 gram, og så kan den beskære grene med en diameter på maksimal 35 mm.

Skærerne er præcisionsslebet og klæbebeskyttede, og den optimerede skæregeometri giver et let og rent snit på grenen. De ekstra lette og ergonomiske plastikhåndtag og greb sikrer komfortabelt og ubesværet arbejde.

Der sidder også et dobbelte endestop, som skåner håndleddene.

Gardena har også lavet en garantiperiode på 25 år, så det er bestemt et produkt der holder i mange år og skulle der være noget, så er der garanti!

Produktdetaljer:

 • Samlet længde på 500 mm
 • Vægt på 620 gram
 • Maksimal skære diameter på 35 mm
 • Gearudveksling, der forstærker den anvendte effekt med 38%
 • 25 års garanti

#5 Ryobi Grensaks OLP1832BX – til gadget-haveentusiasten

Ryobi har specialiseret sig indenfor elværktøj og havemaskiner til havemanden, der ønsker en maskine til enhver ting. Denne grensaks er ikke helt normal og den er i en liga for sig selv – både når prisen og selve produktet, fordi det er en batteridrevet grensaks.

Fremhævede fordele:

 1. Batteridrevet grensaks
 2. Komfortabelt softgreb, som øger brugervenligheden
 3. Tager beskæring af træer og buske til et helt nyt niveau

Derfor skal du vælge Ryobi Grensaks OLP1832BX

Dette er en batteridrevet grensaks, som gør beskæring nemt og selv til områder som kan være svære at nå.

Den har en 18 Volt Motor, som kan klare grene, der har en diameter på op til 32 mm. Klingerne leverer et moment på 250 Nm, så den dur til selv de hårdeste opgaver.

Udover at denne smarte og batteridrevet grensaks gør beskæring af træer nemt og effektivt uden, at du skal bruge mange kræfter, så har Ryobi også fokuseret på, at den skal være ergonomisk at holde. Den har derfor et komfortabelt softgreb, som øger brugervenligheden.

Det er vigtigt, at understrege at batteri og lader ikke hører medfølger, men købes separat.

Denne grensaks er en af de mest innovative på markedet, og er et produkt som gadgetmanden bestemt vil blive forelsket i.

Produktdetaljer:

 • Vægt på 1,9 kg (med batteri har den en vægt på 2,4 kg)
 • Maksimal skære diameter på 32 mm
 • Spænding: 18V

#6 Fiskars SmartFit Telescopic L86 – til haveejeren, der skal bruge en længere arm

Igen en grensaks fra Fiskars, men denne gang en med teleskopsarme og ergonomisk design, som gør, at du kan nå grenene, der sidder den del længere oppe.

Fremhævede fordele:

 1. Teleskopsarme
 2. Ergonomisk design
 3. Letvægtsprodukt, der er behageligt at bruge

Derfor skal du vælge Fiskars SmartFit Telescopic L86

Med denne grensaks har Fiskars fokuseret på komforten, fordi de justerbare håndtag, sikrer dig en bekvem arbejdsstilling selv hvis du skal op og have de øverste grene i træet eller busken. Den kan altså nemt bruges til både de lavt- og højtsiddende grene i træet eller busken.

Denne grensaks er altså til dig, som både har højtsiddende grene i træer, men også lavtsiddende grene i buske – den er altså fleksibel, så den kan justeres til præcis den længde, som du skal bruge. Det gøres nemt og uden besvær.

Fiskars SmartFit Telescopic L86 har en vægt på 1280 g., så det er en relativ let produkt, men der findes også grensakse, som vejer mindre, men taget i betragtning, at den har teleskobsarme, som øger vægten, så har den en god og fornuftig vægt, som sikrer en bekvemmelig beskæring.

Produktdetaljer:

 • Samlet længde på 249mm, men den er justerbar grundet teleskopsarme
 • Vægt på 1280 gram
 • Ergonomisk design

#7 Fiskars Quantum™ grensaks m/udv., ms, 80 cm, L109 – til den moderne haveejer

Endnu et produkt fra Fiskars, men denne gang et lidt anderledes og fra en Quantum-serien, som er lavet af et revolutionære materiale og smukt skandinavisk design. Der findes flere produkter i denne serie.

Fremhævede fordele:

 1. Smukt og skandinavisk design
 2. TruGrip kork og SoftGrip indlæg sikrer et godt og sikkert greb
 3. Gearudveksling, så den anvendte effekt øges med 3,5 gange

Derfor skal du vælge Fiskars Quantum™ grensaks m/udv., ms, 80 cm, L109

Quantum er en nyere serie fra Fiskars, hvor de har prøvet at kombinere komfort med innovative materialer og smukt skandinavisk design.

Den hvide farve gør, at man nemt kan se den ligge i græsset, så hvis man skulle tabe den eller ligge den fra sig, kan man hurtigt finde den igen.

For at opnå et både let og stærkt design, så er de robuste håndtag lavet af aliminium, og for at sikre en god komfort endnu mere, har Fiskar lavet et TruGrip™ kork med SoftGrip™ indlæg, som sikrer et godt og sikkert greb.

Præcisionsslebne blade er lavet af  hærdet stål for at sikre et rent og nøjagtigt snit, så grenen ikke tager skade af beskæringen.

Dene grensaks har også fiskars PowerGear™- mekanismen som gør, at klippekræften øges med op til 3,5 gange i forhold til standardmekanismer. Det betyder, at du ikke behøver at lægge lige så mange kræfter i, som hvis du havde brugt en grensaks uden gearudveksling, fordi gearudveksling gør, at effekten øges 3,5 gange.

Dette er altså en af de moderne grensakse på markedet grundet designet og de andre smarte funktioner, og Fiskars har også andre produkter i denne serie, så vil du gerne have en fast serie i dit haveskur og som har lidt skandinavisk design over sig, så tag et kig på Quantum-serien fra Fiskars.

Produktdetaljer:

 • Længde: 800 mm
 • Gearudveksling som øger effekten med 3,5 gange

Testkilder

For at kunne skrive denne test til dig, så du kan træffe det rigtige valg om, hvilken type af grensaks du skal vælge, har vi brugt valide kilder fra andre test og producenternes egne hjemmesider.

Idényt – test af grensakse

Idényt har lavet en test af grensakse, hvor de selv har test seks forskellige grensakse fra forskellige brands. De lagde specielt vægt på 4 ting; Grensaaksen skal kunne klippe grene på op til 4 cm over i første hug, den skal være ergonomisk at holde på, ikke for tung at arbejde med og til sidst, skal den være nem at betjene.

Deres test vinder blev Grouw grensaks med sideskær og teleskop 68-102 cm, hvorfor den også har fået en god placering i denne test.

Fiskars

Eftersom at 3 produkter i denne test kommer fra Fiskars har det været nødvendigt at finde grundlæggende viden om dem fra Fiskars egen hjemmeside. De har også gode videoer,som kan hjælpe dig på vej med at se, hvordan du bruger din grensaks mest optimalt.

Gardena

2 af produkterne i denne test kommer fra Gardena og ligesom Fiskars, har det de også mange gode informationer og videoer om deres produkter. Det har været nødvendigt at bruge informationer fra deres hjemmeside for at kunne skrive om deres produkter.

Ryobi

Ryobi er brandet bag den batteridrevne grensaks, og derfor har det været nødvendigt at læse lidt mere om det innovative produkt, som er meget til at skubbe lidt til de andre producenter på markedet.

Konklusion – Resultat af testen

Vi har gennemgået 7 forskellige grensakse – altså fra batteridrevne grensakse til innovative grensakse eller grensakse med gearudveksling. Denne test skulle gerne hjælpe dig med at vælge den grensaks, der passer til dit behov og hvor meget du har lyst til at betale for den.

Fiskars PowerGear™ X grensaks str. S LX92  vinder bedst i test, fordi den er lavet af gode materialer, har gearudveksling og prisen er fornuftig. Bedst til prisen er Grouw grensaks med sideskær og teleskop 68-102 cm, fordi det er en god, nem og brugervenlig grensaks med teleskopsarme til en virkelig god pris. Den gør det komfortabelt at beskære træer og buske i din have. Læs endelig videre i testen, fordi der er mange grensakse at vælge imellem.

Der er også to rigtig gode grensakse med fra Gardena, som begge har 25 års garanti, så det bør virkelig være noget der holder! Gardena Grensaks 780BL Premium Proline BL er den ene, og den er en professionelle grensaks til haveentusiaster – altså den der virkelig gerne vil have gode produkter til haven. Den har også gearudveksling, som øger den anvendte effekt 20,8 gange, så har du ikke verdens største muskler og skal du beskære en del, så er denne grensaks super god. Den anden gardena grensaks er Comfort-grensaks 500 BL, hvor Gardena virkelig har sat komfort i fokus. Den er vejer næsten ingenting!

Den næste i rækkefølgen er Ryobi Grensaks OLP1832BX, som er den batteridrevne grensaks. Det er nok en type grensaks, som vi kommer til at se mere og mere af, men lige nu findes der ikke mange batteridrevne grensakse på det danske marked, så vil du have noget af det nyeste og elsker gadget, så skal du investere i sådan en. Den gør det næsten til en leg at beskære træer og buske.

Til sidst har vi to produkter fra Fiskars, hvor den ene er Fiskars SmartFit Telescopic L86, som er en grensaks med teleskoparme. Derudover har den et ergonomisk design, hvilket bl.a skylde dens vægt – dens vægt på 1280 g. er en god vægt på en grensaks med teleskopsarme.

Det sidste produkt er Fiskars Quantum™ grensaks m/udv., ms, 80 cm, L10. Quantum er en serie fra Fiskars med skandinavisk design og lavet af gode materialer.

En kommentar til “🥇Grensaks test [2022] » Klik og se de 7 bedste grensakse!”

Der er lukket for kommentarer.