🥇Haveslange test [2022] » Klik og se de bedste haveslanger!

1

Gardena Premium SuperFlex slange 1/2"

Denne haveslange på 20 meter er til dig, som ønsker en haveslange, du altid kan regne med. Kvaliteten er i top, det er en af de mest fleksible haveslanger fra Gardena og indeholder ingen tungmetaller eller ftalater. Det er en stor fordel at investere i Gardena-serien, fordi der er masser af udstyr til Gardena haveslanger, som du nemt kan få fat i. Det giver dig en mulighed for at få et komplet vandingssystem, som passer til din have. Du kan næsten få det hele: slangeoprul, forskellige dysere og sprinklere.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Gardena Premium SuperFlex slange 1/2"
Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter
Gardena Liano™-stofslange 709 kr. Proshop.dk
Fiskars vandslange *U 1023650 1/2″ 20mtr Q4
Gardena Terrasse slange 10 m 378 kr. Proshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Sommeren er over os, og er der noget dejligere end varme dage og lune aftner i din grønne skønne have?Vi danskere elsker sommeren, og vi nyder at være udenfor og grille eller tage til stranden, mens solen bager på os. Men ved du, hvem der ikke nødvendigvis elsker solen os dens varme stråler?

Din have, plæne og blomster. Den hårde sommersol kan være en rigtig dræber, der langsomt sveder både din grønne plæne og smukke blomster. Heldigvis kan du hjælpe din have godt på vej, så den bedre kan stå imod den varme behandling – køb en ordentlig haveslange eller vandslange så du kan give din have en hjælpende og tiltrængt skyller! Det siger næsten sig selv, at en hydreret have bedre kan stå imod den bagende sol, men udfordringen er tit at finde den rigtige slange.

Der er mange forskellige slanger på markedet – både i den billige og dyre ende. I denne artikel har vi fundet 5 bud på haveslanger/vandslanger, som dækker dine og din haves behov. Vi forsøger løbende at gennemgå fordele og ulemper ved hver enkelt, så du er klædt så godt på som muligt til at træffe din beslutning. Derudover vil vi kaste et blik på, hvilket tilbehør du kan overveje at købe til din nye haveslange/vandslange.

Resultat af testen

Vi har undersøgt flere tests, anmeldelser og webshops og har fundet de haveslanger og vandslanger, som vi anser som gode forslag til dig. Vores kilder er fra hele Skandinavien, og vi har derfor et bredt fundament for vores anbefalinger.

Vi vil derfor komme med et bud på bedst-i-test og bedst-til-prisen.

 1. Bedst i test: Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ 20 meter
 2. Bedst til prisen: Ryom flexvandslange med kobling og brusehåndtag, 5-15 meter

Som bedst-i-test vil vi gerne fremhæve Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ 20 meter. En slidstærk haveslange, som du nemt kan arbejde med, når du skal gøre det bedste for din have. Den har et nemt koblingssusystem, og kan nemt samarbejde med tilbehør. Den haveslange vi mener er bedst-til-prisen er Ryom flexvandslange med kobling og brusehåndtag – en fleksibel slange som tilpasser sig dig og dit arbejde i haven.

De 5 haveslanger og vandslanger, som vi vil præsentere dig er nøje udvalgt. De er fra gode mærker, og der er noget for enhver smag, der opfylder forskellige behov.

Vi håber, at du er godt klædt på til at vælge din nye haveslange eller vandslange efter vores gennemgang.

#1 Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ (Findes i flere størrelser) –  Bedst i test

Denne haveslange på 20 meter er til dig, som ønsker en haveslange, du altid kan regne med. Kvaliteten er i top, det er en af de mest fleksible haveslanger fra Gardena og indeholder ingen tungmetaller eller ftalater. Det er en stor fordel at investere i Gardena-serien, fordi der er masser af udstyr til Gardena haveslanger, som du nemt kan få fat i. Det giver dig en mulighed for at få et komplet vandingssystem, som passer til din have. Du kan næsten få det hele: slangeoprul, forskellige dysere og sprinklere.

Fremhævede fordele

 1. Spiralvævstekstil som sikrer høj tæthed
 2. Power Grip-profil
 3. Kan klare tryk på op til 35 bar

Derfor skal du vælge Gardena Premium SuperFlex

Denne slange er lavet af et slidststærkt materiale og du får et produkt af høj kvalitet. Den har en power grip-profil, der garanterer perfekt holdekraft, og en sikker kobling mellem slangen og slangekoblingen. Derudover består slangen af et spiralvævstekstil, som modvirker sammenfiltring og sikrer en høj tæthed, så du undgår utætheder. Den er meget trykfast, men er samtidig også den mest fleksible Gardena-slange på markedet.

Med denne haveslange fra Gardena slipper du altså for knuder og snoninger, og får derfor en fleksibel slange, som du kan bruge i din have med god samvittighed – den indeholder nemlig ingen tungmetaller eller ftalater og derudover er den UV-resistent!

Når du køber en haveslange fra mærket Gardena, åbner du også op for et væld af muligheder indenfor tilbehør. Besøger du deres hjemmeside vil du blive mødt af alt fra sprinklere til sprøjtepistoler og automatisk vandingsanlæg – korrekt vanding er afgørende for din haves trivsel, og Gardena har løsninger til både store og små haver.

Ønsker du at finde inspiration til din Gardena-serie, så kan du se et udvalg af deres havetilbehør nederst i denne artikel, så du kan få det vandingssystem, der passer perfekt til din have.

Produktdetaljer:

 • 20 m (slangelængde)
 • 13 mm (slangediamter enkelt)
 • 30 års garanti (Gardena-garanti)
 • 35 bar (øvre trykgrænse)

Hozelock Tuffhoze #2 Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter – Smart hybrid haveslange

Denne avancerede hybrid haveslange er den helt ideelle til dig, der ønsker en praktisk og holdbar haveslange til en overkommelig pris. Denne Hozelock Tuffhoze vandslage på 25 meter er nemlig designet til ikke at kunne gå i stykker og knække, og du får derfor en lang holdbarhed og god funktionalitet for pengene.

Fremhævede fordele:

 • Holdbart design der ikke kan knække
 • 50% lettere end traditionelle haveslanger
 • Medfølgende sprøjte og metalkoblinger med stop

Derfor skal du vælge Hozelock Tuffhoze vandslange 25 meter

Denne haveslange fra Hozelock, er en fleksibel slange med en medfølgende sprøjte. Den skiller sig ud fra de andre traditionelle haveslanger på markedet grundet det materiale den er lavet af. Den har et indre som en tradionel haveslange med Dure-Tech PVS, men er ydre af tekstil med Tuff-fibre overtrukket på PVC’en. Dette gør, at den får et knækfrit design. Materialet gør den yderst smidig, fleksibel og modstandsdygtig overfor vind og vejr. Skulle du få brug for at bruge vand om vinteren, sørger det smarte design for, at flexvandslangen bevarer sin smidighed året rundt.

Denne slange er især et godt valg til dig med flere hjørner og lignende i haven, hvor haveslagen skal kunne tåle at blive bøjet uden at knække eller revne. Designet gør den nemlig i stand til at sno dig om både mere eller mindre skarpe hjørner.

Når du køber denne haveslange, kan du også få glæde af den lange holdbarhed og kvalitetssikring man får med hele 30 års garanti på produktet.

Produktdetaljer:

 • 25 meter
 • Fås i flere længder
 • Medfølgende sprøjte og metalkoblinger med stop

#3 Gardena Liano™-stofslange – Utrolig slidstærk og fleksibel slange

Endnu engang er Gardena med, fordi de er et stærkt brand for haventusiaster rundt omkring i de danske haver. Med Gardena Liano™-stofslange får du en haveslange i slidstærkt materiale, som er nem at bruge. Husk på, at når du køber et Gardenaprodukt, så åbner du automatisk op for en række af tilbehørsmuligheder, som dækker enhver haveejers behov. Du kan læse mere om tilbehør fra Gardena nederst i denne artikel.

3 konkrete fordele:

 1. Praktisk og nem at håndtere
 2. Slangen kan tåle maksimal belastning i have
 3. Trykfast op til 35 bar

Derfor skal du vælge Gardena Liano™-stofslange

Med Gardena Liano™ er din have godt klædt på til at stå imod bagende so eller lækker i tide og utidel. Stofslangen er fremstillet i et meget slidstærkt materiale, der gør den hårdfør, og du skal derfor ikke frygte om den er utæt. Det stærke, men lette materiale, som slangen er lavet af, giver den en let vægt, der gør den nem at transportere rundt. Den er derfor også ideel til en slangevogne- og tromler. Det kan vi varmt anbefale, fordi så er du fri for, at den ligger og flyder, når du er færdig med den.

Slangen fås i 3 længder hhv. 15, 20 og 30 meter, og du kan derfor nemt finde en passende længde, så du kan komme rundt i alle afkroge af din have. Derudover er det værd at huske, at Gardena har 30 års garanti på deres produkter.

Overvejer du, om en haveslange eller vandslange er nok til at dække dine behov? Så tilbyder Gardena et stort udvalg af tilbehør, som dækker din haves vandingsbehov.

De tilbyder alt fra sprinklere til sprøjtepistoler og slangevogne – du finder nemt udstyr, hvad enten du har en stor eller lille have eller terrasse.

Hvis du fx både skal vande plæne, bede og hæk, så kan en dyse eller sprøjtepistol være et godt valg til dig. Med den kan du kontrollere vandets styrke og tryk, så du kan vande både potteplanter og store buske. Læs om mere udstyr fra Gardena nederst i denne artikel. 

Produktdetaljer:

 • 15 m (slangelængde)
 • 30 års garanti (Gardena-garanti)
 • 35 bar (øvre trykgrænse)
 • Findes i 3 længder: 15, 20 og 30 meter

#4 Fiskars vandslange *U 1023650 1/2″ 20mtr Q4 – Let og slidstærk haveslange til hyppig brug

Med denne vandslange fra Fiskars på 20 meter, er du og din have godt klædt på til at gå sommeren i møde, fordi dette er en haveslange som du kommer til at have i mange år. Den er knækfast og krydsforstærket, så kvaliteten er i top. Den passer godt til den store have, fordi den er robust, men også fordi den er slet at slæbe rundt i haven.

Fremhævede fordele:

 1. Knækfast og krydsforstærkede
 2. Min. 5 års garanti
 3. Smart farvet koblingssystem

Derfor skal du vælge Fiskars vandslange *U 1023650 1/2″ 20mtr Q4

Denne slidstærke og knækfaste vandslange fra Fiskars er til dig, som søger en let og stærk vandslange. Slangen fås i flere længder, der går fra 20, 30 til 50 meter. Du kan derfor nemt finde en længde, som passer til din haves størrelse, så du kan komme rundt i alle kroge af din have. Derudover er den let at bære på, så har du en have på en god størrelse, så er denne slange god. Den er også UV-resistens, så du skal ikke være bekymret for, at den tager skade når du vander og solen stråler. Den er både knækfast og krydsforstærket, men også nem at rulle sammen.

Der findes masser af tilbehør til Fiskars og deres koblinger er farvekodede, det er nemt for dig at finde det rigtige tilbehørs størrelse, når du handler, fordi den matcher slangens farve. Koderne er: Blå for ½”-5/8”, rød for 3/4” og gul for 3/8” (slangen i denne test er derfor blå).

Når du køber en vandslange hos Fiskars får du også mulighed for at købe tilbehør, som gør vandingen nemmere for dig. Fx den nye prisvindende Waterwheel vandingsserie, som er et vandingshjul med automatisk slangeoprul – nemmere har det aldrig været at rulle haveslangen sammen efter arbejde! Derudover har det nye vandingshjul en stor rækkevidde og med hjælp fra det innovative design, kan det rotere 360 grader horisontalt. Her kan du nemt og effektivt kan vande alle afkroge af din have, mens du slipper for sammenfiltrede haveslanger.

Derudover kan du også købe tilbehør, så du kan koble haveslangerne sammen, hvis du har brug for en endnu længere haveslange.

Produktdetaljer:

 • 20 m (slangelængde)
 • 13 mm (slangediamter enkelt)
 • 35 bar i alle slanger
 • Findes i 3 længder: 20, 30 og 50 meter
 • 20, 30 og 50 meter

#5 Gardena Terrasse slange 10 m – Den smarte lille slange til terrasseejeren med det lille paradis

Gardena er en solid spiller indenfor havemaskiner- og tilbehør. De er kvalitetsbevidste og vil gerne gøre livet som haveejer nemt. Denne lille innovative slange på 10 m er til dig, som har en lille have, terasse eller altan, som skal passes og plejes – uden at du behøver rende rundt med vandkanden i tide og utide.

Fremhævede fordele:

 1. Automatisk slangeoprulning
 2. Komplet sæt klar til brug
 3. Perfekt til terassen, altanen eller den lille forhave 

Derfor skal du vælge Gardena Terrasse slange

Denne innovative slange er perfekt til den lille terrasse eller altanen. Den hænger fint på væggen, så den nemt kan tages frem når den skal bruges og ellers ikke er i vejen. Du behøver derfor ikke at tænke på at rulle slangen sammen og ud, fordi denne smarte slange selv ruller sammen, når du er færdig med at bruge den.

Den medfølgende sprøjtepistol ligger ergonomisk godt i hånden, og vandmængden kan nemt justeres trinløst. Det gør det nemt for dig at justere vandmængden alt efter, hvilke planter, der skal vandes. Aftrækkeren kan også nemt låses, hvis det ønskes, hvilket gør vandingen mere behagelig for dig. Denne terrasseslange tager vanding til helt nye højder, fordi du får et praktisk og komplet system til vanding af små haver. 

Produktdetaljer:

 • 10 m (slangelængde)
 • 9 mm (slangediamter enkelt)
 • 5 års garanti (Gardena-garanti)

Gode råd og overvejelser inden du vælger en haveslange eller vandslange

Vi var tidligere inde på, hvilke overvejelser du med fordel kan gøre dig, inden du køber en ny haveslange eller vandslange. Derudover anbefaler vi, at du anskaffer både en slangevogn og en bruse/sprøjtepistol, som kan hjælpe dig med at kontrollere vandingen i din have.

Fordelen ved sådan et hoved er, at du kan tilpasse, hvor meget vand der kommer ud ad gangen – så kan du give din græsplæne en ordentlig skyller, og bagefter kan du give dine blomsterkrukke et svalende støvbad eller fine stråler, der ikke hverken blæser dem omkuld eller drukner dem.

Derudover kan du undgå vandspild, fordi du kan koncentrere strålen til bestemte områder eller lave bestemte portioner vand. Igen anbefaler vi, at du ikke køber den billigste, du kan finde, hvis du gerne vil have en sprøjtepistol, der holder i flere sæsoner. Oftest er materialet mere hårdfør, mens vandingsmekanismen er bedre på de dyrere modeller.

Slangevognen hjælper dig med at holde styr på din slange. Med sådan en vogn/holder kan du nemt rulle slangen sammen, når arbejdet er overstået. Det forlænger slangens levetid, at den rulles ordentligt sammen, og du slipper for at slangen fylder det halve af din græsplæne. Slangevogn og haveslange kan nemt opbevares i dit haveskur eller under halvtag.

Hvilken haveslange skal jeg vælge?

Der er flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge, hvilken haveslange du skal købe. Fx vil en god idé være at tage udgangspunkt i, hvor stor din have er. En god måde at måle det på er ved at starte ved det sted, hvor vandhanen er, og så gå ud til det yderste punkt, hvor du skal bruge din haveslange. På den måde får du et fint overblik over den ønskede længde.

Vandslanger og haveslanger kommer i alle prisklasser, men vi anbefaler, at du ikke køber den billigste du kan finde, som typisk kun holder en sæson. Det er bedre at investere i en ordentlig slange, som ikke går i stykker eller lækker efter brug – gerne en af blødt og håndterbart materiale, som ikke krøller sammen og belaster materialet efter brug. Så risikerer du, at der nemmere går hul på slangen.

Du kan med fordel også overveje, om du skal købe en slangevogn eller slangeholder, som kan opbevare din haveslange for dig. Fordelen ved sådan én er, at slangen ikke krøller sammen eller laver skadelige buk på slangen. På den måde forebygger du unødvendig slitage. De sidste par år har flere producenter forsøgt at lave slidstærke haveslanger i stof og andre materialer, som gør, at de ikke fylder så meget i haveskuret og vejer betydeligt mindre end ”normale” haveslanger. Disse haveslanger i stof er i dag rigtig slidstærke og praktiske. Passer specielt godt til mindre haver med lille opbevaring til haveudstyr.

Tilbehør til Gardena haveslanger

Slangekoblinger: bruger du imellem din vandhane og haveslange (eller andre apparater). De er designet til at være pålidelige og vandtætte, så du slikker for uønsket læk af vand. Med det smarte vandstop, stoppes vandtilførslen automatisk, hvis du fjerner vandingstilbehøret fra din slange.

Slangevogne/tromler: for at forlænge din haveslanges levetid er det smart at opbevare den rigtigt. Gardena har forskellige slangeopbevaringsløsninger, som tilgodeser samtlige behov – om du vælger en vogn, tromle, vægmonteret boks eller en bærbar enhed, er op til dig. Alle løsninger er designet med omtanke for, at den skal være nem at bruge, stabil og robust. Derudover er den med til at optimere din slanges levetid, når den opbevares korrekt.

Dyser/sprøjtepistoler: om du skal vælge den eller anden løsning afhænger af den ønskede vandingseffekt. En dyse er et nemt værktøj, som er ideelt til rengøringsopgaver med sin justerbare vandstråle, så du nemt kan kontrollere tryk og mængde. En sprøjtepistol er god for dig, som har potteplanter, bede eller andre ”sarte planter”, som ikke tåler en stor spuling. Med et justerbart design sikres du også høj komfort, når du benytter sprøjtepistoler fra Gardena, der nemt kan betjenes med én hånd.

En anden mulighed for dig, som ønsker en præcis og jævn vanding af din have er: sprinklere. Hos Gardena kan du finde sprinklere, der kan dække store og småområder, græsplæner, bede og hække. De tilbyder cirkelvandere, vippevandere (dækker arealer mellem 90-350 m2) eller sprinklere med stor rækkevidde (kan dække op til 490 m2). All med mulighed for at tilpasse vandingen til din haves behov.

Sidst men ikke mindst kan en sprinkler være valget til dig, som har brug for en jævn vanding af din have, men gerne vil slippe for at gå manuelt rundt og vande. Her kan Gardena tilbyde dig cirkelvandere, vippevandere (dækker arealer mellem 90-350 m2) eller sprinklere med stor rækkevidde (kan dække op til 490 m2). All med mulighed for at tilpasse vandingen til din haves behov

Test kilder

Vi har søgt nettet tyndt for at finde de bedste haveslanger og vandslanger til dig. Denne søgning har bl.a. omfattet tests, anmeldelser og beskrivelser.Her forsøger vi at finde et så nuanceret anmeldelsesgrundlag som muligt, så vi kan vejlede dig til at få den bedste haveslange eller vandslange, som passer til dine behov og ønsker.

I denne omgang har vi bl.a. undersøgt følgende sider:

Fiskars:

Vi har brugt Fiskars til at finde information om produktet fra dem. De har en god hjemmeside til at finde inspiration til, hvordan du opnår det perfekte vandingssystem til din have.

Gardena:

Gardena har været godt repræsenteret i vores udvalg, da de er kendte for at lave kvalitetsprodukter, som holder. Derfor har det været nærliggende at besøge deres hjemmeside.

Pricerunner:

Som supplering har vi også undersøgt haveslangerne på steder som pricerunner.dk, hvor de får gode anmeldelser.

Frishop:

Ligeledes har vi besøgt Frishop.dk, som giver en god anmeldelse af Ryom flexvandslange.

Konklusion

VI har gennemgået 5 forskellige haveslanger, og som præsenteret i begyndelsen af artiklen, så vurderer vi, at Gardena Premium SuperFlex slange 1/2″ 20 meter og Ryom flexvandslange med kobling og brusehåndtag er de haveslanger, som især fortjener opmærksomhed. De er hver især vurderet til at være bedst-i-test og bedst-til-prisen. De er alsidige og kan opfylde de fleste haveejeres behov, når det kommer til vanding. Ryom er en haveslange i fleksibelt materiale, som gør, at den kan udvide sig, hvilket er lidt af en innovation i denne branche. En anden relativ nyhed i denne branche er stofslanger og Gardenas Liano™-stofslange er både slidstæk, nem at bære rundt på og nem at pakke sammen. Fiskars vandslange *U 1023650 1/2″ 20mtr Q4 er et solidt og robust valg til den store have.

Til sidst er Gardena Terrasse slange på 10 meter, som er til den lille terrasse eller altan. Den fylder næsten ingenting, da den hænger på væggen og den ruller automatisk sammen.

Hvad enten du har en stor eller lille have, stort blomsterbed eller lang hæk, så håber vi, at du har fundet inspiration til, hvad der skal til for at dække dit behov. En vandslange er specielt en god idé at anskaffe med de stigende temperaure (hvem husker ikke sidste års afbrændingsforbud og høje grader?). En haveslange er derfor en kærkommen ven til både dig og din have, og vi håber, at du har truffet valget om hvilken slange, der passer til din have.