Hygrometer Test – Se de 4 bedste hygrometer + Guide! (2022)

1

Beurer HM 55 Termometer og hygrometer

Med dette diskrete Beurer HM 55 Hydrometer kan du nemt holde øje med temperaturen og luftfugtigheden i realtid, og giver dig et hurtigt overblik over kvaliteten af dit indeklima med en indikator. Beurer er specialister inden for sundhed og trivsel, og har været det siden 1919. Disse mange års ekspertise kan i den grad ses på deres fantastiske produkter.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
1

Beurer HM 55 Termometer og hygrometer

Med dette diskrete Beurer HM 55 Hydrometer kan du nemt holde øje med temperaturen og luftfugtigheden i realtid, og giver dig et hurtigt overblik over kvaliteten af dit indeklima med en indikator. Beurer er specialister inden for sundhed og trivsel, og har været det siden 1919. Disse mange års ekspertise kan i den grad ses på deres fantastiske produkter.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Beurer HM 55 Termometer og hygrometer
Beurer HM 16 termometer og hygrometer 135 kr. Av-Cables
Laserliner ClimaPot hygrometer
Ventus W047 trådløs temperatursensor til W820 88 kr. Netbyggemarked

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hovedpine, allergi, træthed, skimmelsvamp og fugtskader, er bare nogle af de negative konsekvenser en for lav eller for høj luftfugtighed kan have på dit helbred, dine kæledyr og for dit hjem. Det er derfor vigtigt at holde øje med denne luftfugtighed, og det kan dy gøre ved hjælp af et hygrometer. Hygrometret fortæller hvad luftfugtigheden ligger på i det pågældende rum, den er placeret i, og her kan du ofte selv sætte en grænse for, hvor høj eller lav fugtigheden må blive, og få besked om det på hygrometret. Det kan også være en god idé at have flere hygrometre i hjemmet, for at holde øje med fugtigheden i alle rum.

Det er altså et must-have for alle, da det kan have sundhedsskadelige konsekvenser, hvis ikke man holder det ved lige. Der findes mange hygrometre på markedet, så vi har testet de bedste og mest populære hygrometre lige nu. De varierer alle i funktionalitet og pris, så du kan være sikker på at finde det perfekte hygrometer til dit hjem, lige her.

Til sidst i artiklen gør vi dig klogere på hvad luftfugtigheden bør være på og hvordan du opretholder den ideelle fugt i, for at holde et sundt hjem. Ligeledes, har vi forklaret dig hvad forskellen er på hygrometer, termometer og en vejrstation, da de alle kan virke meget ens, men det er de faktisk ikke. Så læs videre, så du kan finde det bedste hygrometer der kan hjælpe med at sørge for at dig, din familie og kæledyr samt møbler og vægge, i boligen, får et langt og sundt liv.

Beurer HM 55#1 Beurer HM 55 Termometer og hygrometer – Bedste hygrometer i test

Med dette diskrete Beurer HM 55 Hydrometer kan du nemt holde øje med temperaturen og luftfugtigheden i realtid, og giver dig et hurtigt overblik over kvaliteten af dit indeklima med en indikator. Beurer er specialister inden for sundhed og trivsel, og har været det siden 1919. Disse mange års ekspertise kan i den grad ses på deres fantastiske produkter.

Fremhævede fordele:

 1. Indikator viser når indeklimaet er inden eller uden for de valgte grænseværdier
 2. Tilhørende Beurer Freshroom app
 3. Lille i størrelsen, kan placeres alle steder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Beurer HM 55 Termo- og hydrometer

Dette termo- og hydrometer er af høj kvalitet, hvor du nemt og hurtigt bliver klogere på hvordan dit indeklima er. Du kan placere termo- og hydrometeret hvor som helst, da den ikke er særlig stor. Du kan desuden også se klokkeslættet på den.

Indeklima indikator

Indikatoren viser kvaliteten af indeklimaet med en rød og grøn farve. Blinker hydrometeret rød, betyder det, at indeklimaet er uden for de valgte grænseværdier. Blinker hydrometeret i stedet grønt, så betyder det, at indeklimaet er inden for de valgte grænseværdier.

Medfølgende app

Beurer termo- og hydrometer fungerer sammen med en gratis app, kaldet “Beurer Freshroom”, der kan downloades til både iPhone og Android. Med app’en kan du få historikken omkring dit indeklima, og dermed holde øje med om det bliver bedre eller værre. Du kan også selv indstille maximum og minimum for temperatur samt luftfugtighed, så du får en påmindelse, hvis du falder uden for grænsen. Hvis du ønsker at holde øje med indeklimaet flere steder i dit hus, kan du sætte flere rundt forskellige steder, hvor du ønsker, og fået et godt overblik over dem alle via app’en.

Produktdetaljer:

 • Højde: 76 mm
 • Bredde: 32 mm

Beurer HM 16 termometer og hygrometer#2 Beurer HM 16 termometer og hygrometer – godt hygrometer med stort display

Med dette lille, fikse termo og hygrometer, kan du nemt få et overblik over temperaturen og luftfugtigheden i dit hjem. Termo- og hydrometeret får specielt gode anmeldelser for den store skærm og store tydelige og letlæselige numre og bogstaver.

Fremhævede fordele:

 1. Smiley indikator
 2. Stort display med store, letlæselige symboler
 3. Indbygget stander og krog til væg

Derfor skal du vælge Beurer HM 16

Dette smarte termo- og hydrometer i et flot design og indikerer hvorvidt luftfugtigheden er ideel eller ej, med et smiley-display.

Glad smiley 🙂 indikerer at indeklimaet er ideel, med temperaturen på 20-25 grader og luftfugtigheden på 30-60%.

En neutral smiley 😐 indikerer at temperaturen er hvilken som helst, og at luftfugtigheden er under 30%, og er dermed tør.

En sur smiley 🙁 indikerer at temperaturen er hvilken som helst, og luftfugtigheden er på over 60%, og er dermed våd.

Termo- og hydrometeret kan måde en temperatur fra 0 til +50 grader. Fugtigheds-måleområdet er fra 20% til 90%. Du har desuden mulighed for at skifte mellem °C og °F.

Termo- og hydrometeret har indbygget stander samt en krog til væg-montering, og der medfølger batteri.

Produktdetaljer:

 • Målingens nøjagtighed: ± 0,1°C

laserliner#3 Laserliner ClimaPot hygrometer – professionelt hygrometer i høj kvalitet

ClimaPot hygrometer måler den den relative luftfugtighed og omgivelsestemperatur med en dugpunktomgivelse. Laserliner laver professionelle produkter af meget høj kvalitet.

Fremhævede fordele:

 • Lille, praktisk design
 • Digital visning med min. og maks. værdier
 • Kan skifte mellem omgivelsestemperatur og dugpunktangivelse

Derfor skal du vælge ClimaPot hygrometer

Dette lille, smarte hygrometer fra Laserliner er super praktisk, der nemt og hurtigt kan fortælle dig om dit indeklima. Hygrometeret har digital visning med minimum og maksimum værdier, og så har du mulighed for at skifte mellem omgivelsestemperatur og dugpunktsangivelse.

ClimaPot hygrometeret har desuden en omgivelsestemperatur på 10-15 grader samt en luftfugtihedsangivelse på 20% rH til 90% rH.

Hydrometeret bruger batterier, som følger med.

Produktdetaljer:

 • Batterier: 1x LR44 batteri, 1,55 V
 • Nøjagtighed i måling af temperaturer:  ± 1°C
 • Nøjagtighed i måling af luftfugtighed: ± 5% rH (25% rH – 85% rH)

Ventus W047#4 Ventus W047 trådløs temperatursensor til W820 – godt hygrometer, som kan bruges som tilkobling

Ventus W047 termo- og hygrometer måler temperatur og luftfugtighed, og kan benyttes som en ekstra tilkobling, så du kan se data fra flere steder på din vejrstation.

Fremhævede fordele:

 1. Måler temperatur og luftfugtighed
 2. Kan benyttes som ekstra tilkobling til vejrstation, for at få data fra flere steder
 3. Kan også anvendes som reservedel, hvis den oprindelige er defekt

Derfor skal du vælge Ventus W047

Dette termo- og hygrometer fra Ventus er smart til dig der ønsker at måle temperaturen og luftfugtigheden fra flere steder i dit hus. På denne måde kan du holde øje med hvordan indeklimaet er i hele huset, på din vejrstation, så du kan sørge for at gøre noget ved det i tide.


Hvad bruges et hygrometer til?

I mange danske hjem er luftfugtigheden for høj, og det kan have mange negative konsekvenser for vægge og møbler. En for lav luftfugtighed er heller ikke sundt for dig, din familie og kæledyr, da det kan medfører hovedpine, koncentrationsbesvær og træthed. Blot ved at være til stede i boligen og lave almindelige gøremål, såsom bad, tøjvask og madlavning er med til at én enkelt person afgiver omkring 3 liter vand i døgnet, hvor en familie på fire afgiver 10-12 liter vand, som gerne skal ud af boligen, så dine vægge og møbler ikke suger fugtigheden til sig.

Den relative luftfugtighed

Luftfugtigheden er et mål for, hvor meget vanddamp luften indeholder. Den relative luftfugtighed er det relevante parameter for kvaliteten af indeklimaet, og fortæller forholdet mellem den aktuelle mængde af vanddamp i en luftmasse samt den maksimale mængde af vanddamp, som luftmassen kan indeholde. Det afhænger dog af den pågældende luftmasses temperatur og tryk. Den mængde af vanddamp, som luften kan indeholde, stiger ved stigende temperaturer, og derfor vil en luftmasses relative fugtighed falde, hvis luften opvarmes, og stige, hvis luften nedkøles. Ved fortsat nedkøling, når den relative luftfugtighed 100% på et tidspunkt, og vanddampen vil derved begynde at kondensere. Dette sker normalt om aftenen, når duggen begynder at falde.

Den relative fugtighed skal ligge på 25% til 65%. Om sommeren bør den ligge lige under 60% til 65%, hvor den om vinteren bør ligge under de 40% til 45%.

Det er her at hygrometeret kommer dig til gode ved at fortælle dig hvad luftfugtigheden ligger på i dit hjem, så du kan reagere på det i tide. Fugtigheden skal gerne måles tre gange om dagen, for at være sikker på at du holder den optimal.

Hvad gør jeg hvis fugten er for høj eller for lav?

For høj luftfugtighed

Hvis luftfugtigheden afviger fra den relative procentdel, er der flere måder du kan opretholde en god fugtighed i dit hjem. Det første er at lave lufte ud flere gange dagligt. Sørg for at lave gennemtræk hver dag, gerne 3 gange om dagen i 5-10 minutter. Sørg også for at lufte ud efter madlavningen og går i bad. Det er med til at begrænse mængden af fugt, skimmelsvamp, støvmider og skadelige stoffer i luften i dit hjem.

Generelt skal du lade alle døre være åbne, så fugten fordeler sig i alle rum til en tilpas procentdel. Når du laver mad og går i bad er det vigtigt at du holder dørene lukkede til de rum, og sørger for at lufte ud lige efter, så du undgår at den for høje fugtighed spreder sig i hele hjemmet.

Du kan også komme af med fugten med en affugter. En affugter suger den fugtige luft gennem et støvfilter, hvor luften herefter passerer et kølelegeme. Fugten fra den “varme” luft binder sig som kondens på kølelegemet, og når der er kondens nok, drypper vandet ned i en beholder, og det resulterer i en dejlig tør luft. Dette er altså en perfekt investering, hvis du døjer med for høj luftfugtighed i dit hjem. Du kan finde den bedste affugter til dig, i vores affugter test.

For lav luftfugtighed

Har du derimod en for lav relativ luftfugtighed, og dermed et tørt indeklima, er der mange ting du kan gøre for at øge den. Mange oplever at luften bliver for tør i vinterperioden. For lav luftfugtighed kan have negative konsekvenser, såsom tør hud, tørre øjne og tørre slimhinder. Det kan også påvirke træmøbler og materialer i din bolig. Træ trækker sig sammen når det er tørt og koldt, og det kan give gulve med sprækker, døre der gaber og vinduer som går op og i fornemt.

Det du kan gøre for at øge den relative luftfugtighed, er egentlig at gøre det modsatte af det du bør gøre, når fugtigheden er for høj. Nemlig at lad døren stå åben når du går i bad derhjemme, vaske gulvet lidt oftere, lade emhætten forblive slukket under kogning af æg og kartofler, dog ikke når du steger mad. Sørg for at have planter og blomster i vand, da de er med til at afgive fugt til boligen. Bemærk dog at disse ting skal gøres i små mængder, da man ikke ønsker pludselig at ende med en for høj relativ luftfugtighed.

En anden mulighed er at være opmærksom på temperaturen indendørs. Sænk, eksempelvis, temperaturen fra 25 grader til 21 grader, da det resulterer i at den relative luftfugtighed stiger med 10 procent.

Forskellen på hygrometer, termometer og vejrstation

Der findes mange forskellige målere og indikatorer, når det kommer til indeklimaet. Vi gør dig her klogere på hvad forskellen er mellem de forskellige og hvad du kan bruge dem til.

Hygrometer

Et hygrometer måler luftfugtigheden. Den måler luftens indhold af vanddamp. Luftfugtigheden opgives som absolut, hvilket er gram per kubikcentimeter, eller som relativ, hvilket er i procent.

Et elektrisk hygrometer, som dem vi har testet i denne artikel, virker ved at der sendes strøm gennem en plade betrukket med et tyndt lag kulstof, her varierer pladens elektriske modstand med luftfugtigheden. Et infrarødt hygrometer måler energien i atmosfærens vanddamp.

Termometer

Et termometer er et instrument, der måler temperaturen i et rum Et termometer findes også til måling af temperatur på en person, udendørstemperaturen, og så videre. I denne sammenhæng snakker vi om termometer, der måler temperaturen i boligen. Som du også oplever ved at læse vores test, så har mange hygrometre også et indbygget termometer, så man både kan se hvad temperaturen er i forhold til luftfugtigheden, da man på den måde kan få den nøjagtige indikation på kvaliteten af indeklimaet.

Vejrstation

En vejrstation, til forbrugere, er et instrument med, der viser vejrforholdet udendørs og indendørs. Der findes mange forskellige og de varierer i deres funktionalitet, da nogle blot har et enkelt lufttermometer, hvor andre af de mere avancerede vejrstationer angiver luftfugtigheden, vindforholdet, lufttrykket og måling af nedbør både herhjemme. Nogle kan også vise det vejrforholdene i andre lande. En vejrstation er ideel til at holde øje med disse vejrforhold. Vi har også testet de bedste vejrstationer, hvor du kan finde den vejrstation, der passer til dit behov.