Kompressor Test (2022) → Se de 7 Bedste Kompressorer i Test!

En kompressor er en maskine, der komprimerer og transporterer luft, gasser, væsker o.l. Kompressorer findes i mange forskellige størrelser, da man kan benytte en kompressor til en lang række opgaver i både privaten og i erhvervshenseende. Valget af den rette kompressor afhænger dog naturligvis af dine egne behov. Det er f.eks. langt fra alle, der har brug for en kompressor med høj luftkapacitet, men det kan også være ærgerligt at købe en kompressor med en for lav kapacitet til formålet.

I denne artikel har vi samlet en række af de kompressorer, der har klaret sig bedst i test. På den måde kan du nemt og hurtigt finde frem til den bedste kompressor til dine behov. Til sidst i artiklen kan du desuden læse lidt mere generelt om kompressorer, hvis du gerne vil vide mere om selve maskine typen.

Metabo kompressor Basic 250-24 W#1 Metabo kompressor Basic 250-24 W – Den bedste kompressor

Du kan med fordel investere i denne Metabo kompressor, hvis du gerne vil have en brugervenlig model, der fungerer helt i top. Modellen fungerer præcis som den skal med et godt tryk på 8 bar og en 1,5 kW motor med en indsugningseffekt på 200 liter i minuttet. Derudover koster denne kompressor ikke alverden og kan derfor købes på ethvert budget.

Fremhævede fordele:

 1. Solid maskine med høj ydeevne
 2. Billig i pris
 3. Universalkoblinger og tilslutningskabel á 1,5 meter medfølger i købet

Derfor skal du vælge en Metabo kompressor Basic 250-24 W

Hvis du gerne vil være sikker på, at du får fingrene i en solid og effektiv kompressor, så skal du investere i denne Metabo kompressor. Med denne maskine kan du nemlig klare samtlige opgaver i hjemmet, samt benytte den til enkel erhvervsmæssig brug, hvis du har brug for det. Det betyder selvfølgelig også, at denne maskine kan klare en del. Den er bl.a. udstyret med en 2,0 HK oliesmurt stempelkompressor og 1,5 kW motor. Denne har en indsugningseffekt på hele 200 liter i minuttet og en fyldningseffekt på 110 liter i minuttet.

Kompressoren yder et tryk på op til 8 bar og har en tankvolumen på 24 liter. Du kan endda altid holde øje med tanktrykket ved brug, da modellen er udstyret med et ekstra manometer. Derudover er maskinen udviklet med store hjul med gummibelægning og et optimalt trækgreb, så du altid har mulighed for en let manøvrering, når du benytter maskinen. Med i købet følger der desuden en universalkoblinger og et tilslutningskabel på 1,5 meter.


kgk-kompressor#2 Kgk Kompressor 50L – Den bedste lydsvage kompressor

Med denne kompressor skal du ikke være nervøs for, at du irriterer dine naboer ved brug. Maskinen er nemlig et lydsvag model, der kun larmer med lydniveau på 40 Db. Modellen er en olieholdig kompressor med en tank på 15 liter og 0,5 HK. Denne kompressor er desuden let at transportere og yderst brugervenlig.

Fremhævede fordele:

 1. Lydsvag model med et lydniveau på 40 Db
 2. Kan transporteres og har kun en vægt på 23 kg
 3. Kan benyttes til flere mindre opgaver i hjemmet

Derfor skal du vælge en Kgk Kompressor 50L

Hvis du leder efter en støjsvag kompressor, der kan klare samtlige mindre opgaver i hjemmet, så skal du se nærmere på denne kompressor fra mærket KGK. Ved købet af denne model får du nemlig en støjsvag maskine med et lydniveau på kun 40 Db. Kompressoren har dog 0,5 HK, 8 bar, en indsugningseffekt på 50 liter i minuttet og en tankstørrelse på 15 liter, så den er oplagt til brug hjemme i haven eller værkstedet til mindre opgaver.

En af fordelene ved at investere i denne model, ud over at den er støjsvag naturligvis, er, at den er yderst brugervenlig og er nem at vedligeholde. Derudover vejer modellen kun 23 kg og kan derfor også udmærket transporteres efter behov. Din maskine kan desuden udmærket holde i mange år, da den har en robust og kompakt konstruktion.


Kgk Koala 2 kompressor 12V#3 Kgk Koala 2 kompressor 12V – Den bedste oliefrie kompressor

Hvis du foretrækker en oliefri kompressor frem for en model med olie, så kan denne type være lige noget for dig. Modellen er udstyret med en reduktionsventil, gummifødder og er fuldautomatisk. Du vil derfor opleve, at maskinen både fungerer godt i brug og er let at betjene.

Fremhævede fordele:

 1. Oliefri model uden at gå ned på effektivitet
 2. Fuldautomatisk med høj brugervenlighed
 3. Nem vedligeholdelse

Derfor skal du vælge en Kgk Koala 2 kompressor 12V

Leder du efter en oliefri kompressor? Så skal du se nærmere på denne oliefrie model fra mærket KGK. Du skal nemlig ikke være nervøs for at gå ned på kvalitet med denne model, selvom den er oliefri. Ved købet af denne maskine får du en kompressor med 0,5 HK, indsugningseffekt på mellem 58 og 100 liter i minuttet og en luftmængde mellem 32 og 63 liter i minuttet. Modellen er desuden udstyret med 8 bar og en tankkapacitet på 5 liter.

Det særlige ved denne kompressor er, at den er fuldautomatisk og har høj brugervenlighed. Den vil derfor være yderst let at betjene. Derudover har den en robust konstruktion, hvilket sikrer, at maskinen vil holde i mange år. Modellen er også let at transportere og så står den på gummifødder og har en reduktionsventil. Lydniveauet når maskinen er i brug ligger på 72 Db.


Desinfektionsmaskine SANY air til desinficering mod COVID19#4 Desinfektionsmaskine SANY air til desinficering mod COVID19 – Den bedste mini kompressor

Denne Sany Air maskine er oplagt til brug som desinfektionsmaskine, hvis du har et område, som du gerne vil kunne desinficere hurtigt og nemt. Maskinen er nemlig udstyret med en sprøjtepistol og så er vejer den kun 7 kg, hvilket gør det let at tage den med på farten. Maskinen kan f.eks. benyttes til overflader i hjemmet eller på arbejdet.

Fremhævede fordele:

 1. Udviklet med sprøjtepistol for let spredning af desinficeringsmiddel
 2. Mini kompressor med lav vægt, der kan tages med på farten
 3. Oliefri model med ekstra langt 230 volts kabel

Derfor skal du vælge en Desinfektionsmaskine SANY air til desinficering mod COVID19

Hvis du leder efter den bedste kompressor til at sprede desinficeringsmiddel på diverse områder, så kan du med fordel investere i denne model fra Sany Air. Med denne kompressor får du nemlig en maskine, der er særligt udviklet til brug med desinfektionsmidler, såsom sprit eller sæbevand. F.eks. er den udviklet med en speciel sprøjtepistol, der kan tåle blandinger med maksimalt 70% sprit – blandinger med fortyndet sprit af større styrke er dog en mulighed.

Denne særlige kompressor er en mini variant, der kun vejer 7 kg. Af den grund kan du let have maskinen med på farten og bære den rundt mellem områderne. Maskinen er desuden udviklet som en oliefri model, der dog kommer med et ekstra langt 230 volts kabel. Du investerer i en maskine med en robust konstruktion, som kan holde i mange år og er yderst betjeningsvenlig. Maskinen er udstyret med 0,5 HK, 0,35 kW, 8 bar og en effekt luft på 75 liter i minuttet. Indsugningsluften er derimod 100 liter i minuttet, og så har maskinen et lydniveau på 72 Db.


Kompressorsæt 8 bar TC-AC 190/8 Kit#5 Kompressorsæt 8 bar TC-AC 190/8 Kit – Den bedste billige kompressor

Du kan udmærket vælge at investere i denne fine kompressor, selv hvis du ikke har det største budget at gøre godt med. Denne model er nemlig billig i pris, men kan stadig udmærket benyttes til flere opgaver i hjemmet, såsom oppustning af en luftmadras, dækpumper o.l. Modellen kommer i et ergonomisk og let design, der gør den nem at håndtere og transportere efter behov.

Fremhævede fordele:

 1. Billig i pris
 2. Olie- og vedligeholdelsesfri motor
 3. Høj effektivitet i både sugekapacitet og luftmængde

Derfor skal du vælge en Kompressorsæt 8 bar TC-AC 190/8 Kit

Du skal på ingen måde være nervøs for, at du går på kompromis med kvaliteten, når du investerer i dette kompressorsæt, selvom det langt fra koster lige så meget som andre kompressorer på markedet. Denne model er nemlig en billig variant, der dog stadig har en høj kvalitet. Du får en vedligeholdelses- og oliefri motor med en sugekapacitet op til 190 liter i minuttet og en trykluftslange med lynkobling. Derudover maskinen udstyret med 8 bar, hvor luftmængden kan komme helt op på 165 liter i minuttet.

En anden fordel ved at investere i denne maskine er, at den kommer i et kompakt og letvægts design, hvilket gør det nemt at transportere maskinen rundt i hjemmet (eller uden for hjemmet) uden de store problemer. Derudover har modellen er ergonomisk opbygning, der gør det nemt at håndtere – selv uden erfaring med kompressorer. Du finder desuden også et manometer på maskinen, så du altid kan holde øje med lufttrykket.


Benzin stempelkompressor Reno 550/50#6 Benzin stempelkompressor Reno 550/50 – Til dig, der ønsker en yderst effektiv kompressor

Med denne stempelkompressor fra mærket Reno kan du klare samtlige opgaver på både arbejde og i hjemmet. Du investerer nemlig i en mobil og benzindreven stempelkompressor, der kan bruges hvorend der ikke er adgang til strøm. Modellen kommer med en 5,5 HK Honda motor og er utroligt effektiv i drift.

Fremhævede fordele:

 1. Benzindreven model, der er udstyret med en 5,5 HK Honda motor
 2. 10 bars model udstyret med 2 cylindre
 3. Tankkapacitet på 50 liter

Derfor skal du vælge en Benzin stempelkompressor Reno 550/50

Er du på jagt efter en yderst effektiv kompressor, der kan benyttes til en lang række arbejdsopgaver i hjemmet og til professionel brug? I så fald skal du se nærmere på denne stempelkompressor fra Reno. Lige netop denne model er en benzindreven variant, der fungerer med manuel start og er udstyret med en 5,5 HK Honda motor. Modellen er ideel til brug, hvor der skal bruges efter kraft eller ikke er strøm til rådighed.

Ved køb af denne kompressor får du en maskine med en slagvolumen på 550 liter i minuttet, en effektiv volumen på 400 liter i minuttet, tankkapacitet på 50 liter og med 10 bar. Du kan altså ikke sætte en finger på maskinens effektivitet. Denne Reno model er transportabel, så du kan også udmærket tage den med dig til opgaver uden for hjemmet.


ABAC 10/270 400V-3 10 HK stationær skruekompressor#7 ABAC 10/270 400V-3 10 HK stationær skruekompressor – Den bedste stationære kompressor

Hvis du ikke er helt så meget til de transportable kompressorer, men nærmere vil have en stationær model, så er denne skruekompressor fra ABAC lige noget for dig. Her får du nemlig en kompressor, der bare skal tilsluttes el og så kan den praktisk talt køre i døgndrift. Modellen er yderst effektiv og kan arbejde i 10 arbejdstryk.

Fremhævede fordele:

 1. Stationær maskine med yderst høj effektivitet
 2. Støjsvag model, der er energiøkonomisk og beskyttet mod overbelastning
 3. Kan benyttes til både professionel og privat brug

Derfor skal du vælge en ABAC 10/270 400V-3 10 HK stationær skruekompressor

Leder du efter en kompressor til professionel brug eller til større arbejdsopgaver i værkstedet? Så er det denne ABAC kompressor du skal have fingrene i. Modellen her adskiller sig fra de andre på listen ved, at den er en stationær model. Til gengæld er den yderst effektiv med 10 arbejdstryk, en høj motorspænding og luftmængde, samt mulighed for at køre 24 timer i døgnet.

Som en ekstra bonus er denne model mere energiøkonomisk end flere andre kompressorer og så er den beskyttet mod overbelastning. Derudover er den let at betjene, hvor bl.a. kontrolpanelet er placeret strategisk, så du altid kan skifte mellem indstillingerne uden problemer. Maskinen har et lydniveau på 77 Db og leveres med elmotor, beskyttelsesklasse IP 44, gummikabel, kontrolpanel inkl. trykafbryder, sikkerhedsventil, manometre til tryktank og udgående tryk samt regulator.


Hvad kan du benytte en kompressor til?

Hvis du er en rigtig gør-det-selv person, så vil du få ekstremt meget glæde af din kompressor. Du har f.eks. mulighed for at tilkøbe en lang række ekstraudstyr til din kompressor, så du netop kan benytte andre maskiner i samspil med kompressoren. Du kan f.eks. benytte din kompressor med en blæsepistol, mejselhammer, sømpistol o.l. Ofte vil du ikke nødvendigvis behøve at benytte en kompressor, men du vil opleve, at arbejdet bliver en hel del lettere (og hurtigere færdigt), hvis du benytter dig af en kompressor. F.eks. vil brugen af en kompressor sammen med en sømpistol gøre arbejdet mindre hårdt for dig og få det til at gå langt hurtigere end hvis du ikke benyttede kompressoren.

Der er dog stor forskel på størrelsen og effektiviteten af kompressorer, og du behøver ikke nødvendigvis at købe en gigantisk maskine, hvis den bare skal benyttes til at lette arbejdet rundt om i huset. Med en mindre kompressor kan du endda også benytte maskinen til at fikse mindre opgaver, såsom cykel- og bildæk, luftmadrasser, badebassiner etc. Det er ofte dig selv, der sætter grænsen for, hvad du vil benytte din kompressor til, så slå dig endelig løs og gør arbejdet lettere for dig selv!

Det skal du overveje før du køber en kompressor

 • Effektivitet
 • Vægt
 • Støjniveau
 • Med eller uden olie

Effektivitet

For at vælge den helt rette kompressor til dig og dine behov, så er det vigtigt, at du overvejer, hvad kompressoren skal benyttes til. Hvis det er til mindre opgaver i hjemmet, så behøver du f.eks. ikke den højeste effektivitet, men hvis maskinen skal bruges til større opgaver eller til professionel brug, så skal den trods alt have noget kraft.

Vi vil anbefale, at du på forhånd overvejer aspekter som motorstørrelse, om den skal være el- eller benzindreven og hvor stor en tankkapacitet du ønsker. På den måde kan du også lettere indsnævre udvalget, så det ikke virker så voldsomt. Overvejelsen af effektivitet vil desuden også give dig bedre mulighed for at vælge mellem de ovenstående maskiner, da de netop fungerer ved forskellig kraft.

Vægt

Du kan med fordel overveje på forhånd, om du ønsker en stationær eller transportabel kompressor. Den stationære kompressor er oplagt til dig, der alligevel udelukkende regner med at benytte kompressoren ét sted eller som har brug for en ekstra effektiv maskine til f.eks. professionel brug, da disse maskiner ofte er en del tungere end de mindre modeller.

En kompressor med en lav vægt er dog at foretrække for dig, der gerne vil kunne flytte rundt på din kompressor, når der er behov for det. Det er en fordel, hvis du regner med at benytte maskinen rundt om i hjemmet. Du kan altid overveje, om du vil have en variant med en lav nok vægt til at den kan transporteres eller en decideret letvægts model, der kan betjenes, mens du bærer den, som nr. 4 på denne liste (Sany Air).

Støjniveau

Støjniveauet kan godt blive lidt voldsomt med flere maskiner og derfor kan du med fordel overveje, hvilket støjniveau du er komfortabel med. Det kan selvfølgelig også være, at du har meget følsomme naboer, der skal tages hensyn til – og her kan en lydsvag model være en god investering, så du får taget optimalt hensyn.

Med eller uden olie?

Du kan både få kompressorer med olie eller som oliefrie modeller. Det er helt op til dig selv, hvad du foretrækker, men vi vil anbefale dig at overveje begge scenarier på forhånd før du køber din nye kompressor. Du skal jo helst ikke stå og blive irriteret over at skulle fylde olie på eller manglen på olie.

Med en oliefri kompressor får du en høj luftrenhed og så er der mindre vedligeholdelse forbundet med denne type kompressor. Derudover vil du aldrig opleve problemer med din maskine i frostgrader, hvis du vælger en oliefri model. En oliesmurt kompressor vil til gengæld oftest have længere holdbarhed end den oliefrie variant. Du skal dog altid sørge for, at der er fyldt godt med olie på maskinen, så den er arbejdsdygtig og så er der mere rengøring og vedligeholdelse forbundet med den oliesmurte kompressor.