Krydslaser Test – Se de 6 bedste krydslasere her! (2022)

Er du træt af at fumle rundt med et vaterpas og en tommelstok, for at lægge fliserne lige, eller hænge billederne op så de er parallelle med væggen? Så bør du investere dig i en krydslaser. Der er ikke tal på hvor meget en krydslaser kan bruges til, og det er helt sikkert noget du har brug for i dit liv, hvis du nyder at lave gør-det-selv projekter.

Der findes dog rigtig mange forskellige slags på markedet, og det kan være en jungle at finde rundt i. De alle har hver deres funktioner, og der er rigtig mange af dem. Vi kommer dig til undsætning med denne artikel, da vi har lavet en test over de mest populære krydslasere på markedet, lige nu. De alle har forskellige funktioner, så du kan være sikker på at finde netop den der vil hjælpe dig med dine projekter bedst muligt.

Hvis du stadig er i tvivl om hvad du præcis kan bruge en krydslaser til, så læs med i vores guide nederst i artiklen, hvor vi fortæller dig hvad den kan bruges til, hvilke funktioner, der er mest brugbare samt hvilke typer krydslasere der findes. Vi hjælper dig også med at komme nærmere de funktioner, som du har brug for, så du ikke betaler for mange penge for noget, den egentlig skal ikke behøver at kunne, for at gennemføre dit projekt.

Bosch krydslaser Quigo lll#1 Bosch krydslaser Quigo lll – bedste krydslaser i test

Det har aldrig været nemmere at positionere borehuller eller søm med krydslinjelaseren Quigo lll fra Bosch. Den er let at håndtere og så er den selvnivellerende, så du kan skabe hurtige og præcise resultater ved en lang række forskellige projekter.

Fremhævede fordele:

 1. Let håndterbar
 2. Projicere horisontalt og vertikalt
 3. Selvnivellerende

Derfor skal du vælge Quigo lll krydslinjelaser

Med Quigo lll kan du opnå en enkel og præcis nivellering ved dine projekter i huset. Den er let at håndtere og perfekt til justering af billeder, fliser, tapeter og genstande, da den projicerer både horisontale og vertikale laserlinjer, både enkeltvis eller på samme tid. Desuden gør den det nemt at nivellere genstande eller mønstre med de automatiske lige linjer.

Nem at justere

Krydslinjelaseren har en adapterplade på over-, under og bagsiden, som gør det nemt at fastgøre og justere laserlinjen. Den automatiske indstilling er altid helt lige, så brugervenligheden er i top, og så gør den integrerede hældningsfunktion, det muligt at projicerer skrå linjer.

Krydslinjelaseren har et arbejdsområde på 10 meter og en nivelleringspræcision på ±4° og en selvnivelleringstid på blot 6 sekunder.

Desuden medfølger der en universalklemme MM2, hurtigmonteringsadapter og 2 stk AAA-batterier med.

Produktdetaljer:

 • Batteritype: AAA
 • Batterispænding: 1,5 V
 • Målenøjagtighed: ca 0,8 mm
 • Laserdiode: 635 nm
 • Vægt: 0,22 kg

Bosch akku kombilaser GCL 2-15 G#2 Bosch akku kombilaser GCL 2-15 G – bedste kombilaser

Denne kombilaser fra Bosch giver fire gange bedre synlighed med dens grønne laserlinjer. Kombilasere er ekstremt alsidige og laver præcise laserlinjer og praktiske lodpunkter. De gør det muligt at udføre alle almindelige nivellerings- og opmålingsopgaver, med det samme værktøj.

Fremhævede fordele:

 1. De grønne laserlinjer giver fire gange bedre synlighed
 2. Pendullås for sikker transport
 3. Linje- og punktilstand kan fri vælges

Derfor skal du vælge kombilaseren fra Bosch

Med denne kombilaser får du maksimal synlighed med de grønne vandrette og lodrette linjer. Kombilaseren har et roterende beslag med fire funktioner, som gør det nemt at indstille laserlinjerne omkring de røde lodpunkterne. Den har desuden en pendullås, som sørger for sikker transport samt har den nem enhåndsbetjening. Linje- og punkttilstanden kan frit vælges.

Kombilaserens driftstid er på maksimum 6 timer i krudslinje- og punktfunktion, 8 timer i krydsfunktion, 10 timer i linje- og punkfunktion, 12 timer i linjefunktion; og på 22 timer i punktfunktion. Kombilaserens laserklasse er på niveau 2 og har et arbejdsområde på 15 meter. Den horisontale og vertikale selvnivellering kan justeres indtil ± 4°, og nivelleringsprsæcisionen er på ± 0,3 mm/m.

Produktdetaljer:

 • Laserdiodelinje: 500-540 nm, < 10 mW
 • Punkt: 630-650, < 1 mW
 • Driftstemperatur: -10 – 50 °C
 • Opbevaringstemperatur: -20 – 70 °C
 • Nilleveringstid: 4 sek.
 • Strømforsyning: 3 x 1,5-V-LR6 (AA)
 • Vægt: ca 490 g.
 • Projektion: 2 linjer/ 2 punkter

Bosch krydslaser UniversalLevel 3#3 Bosch krydslaser UniversalLevel 3 – god krydslinjelaser med smart stativ

Denne UniversalLevel 3 krydslinjelaser er med stativ, som sikrer dig helt nøjagtige målinger. Den giver stor præcision og hurtig nivellering, og altså et must til dit renoveringsarbejde.

Fremhævede fordele:

 1. Med smart 1,5 meter stativ
 2. 3 indstillinger
 3. Nøjagtighed på ± 0,5 mm/m.

Derfor skal du vælge UniversalLevel 3 krydslinjelaser

Denne krydslinjelaseren er med stativ og er dermed nem at placere i den helt rigtige højde. Den giver dig mulighed for at lave projektion af laserkryds med en ekstra lodret linje i en 90°-vinkel og lodpunkt nederst. Du kan vælge imellem 3 indstillinger. Et selvnivellerende laserkryds, en selvnivellerende laserkryds med ekstra linje samt et lodpunkt og hældningsfunktion.

Hældningsfunktionen kan sættes til at arbejde uden for selvnivelleringsområdet. Krydslaseren skaber præcise resultater med en nøjtighed på hele ± 0,5 mm/m. Med dens kraftige laserdioder i høj kvalitet, giver dig et arbejdsområde på op til 10 meter, og er i laserklasse 2. Den har en åbningsvikel på 120° giver lange linjer på væggen, selv med en kort arbejdsafstand. Med en integreret 1/4 “-stativkobling, gør det nemt at bruge sammen med andet tilbehør. Stativet er i aluminium og er 1,5 meter.

Krydslaserens selvnivelleringstid er på blot 4 sekunder og nivelleringsområdet er på ± 3°

Produktdetaljer:

 • Laserdiode laserlinje: 650 nm
 • Laserdiode laserpunkt: 635 nm
 • Stativgevind: 1/4 “
 • Vægt: 0,54 kg

Dewalt akku linjelaser 10,8V XR Li-lon#4 Dewalt akku linjelaser 10,8V XR Li-lon – krydslaser med 3 selvnivillerende linjer

Linjelaseren fra Dewalt giver præcise målinger med variabel blinkfinktion og manuel betjening. Linjelaseren er selvnivellerende og er ultrapræcis, som sikrer dig surveræne arbejdsresultater.

Fremhævede fordele:

 1. Variabel blinkfunktion og manuel betjening
 2. Grønt laserlys
 3. Har en præcision på ± 3 mm over 10 meter.

Derfor skal du vælge Dawalts linjelaser

Denne linjelaser er yderst robust og slidstærk, og er perfekt til dit renoveringsarbejde. Linjelaseren har 3 x 360° selvnivellerende linjer, og en arbejdsrækkevidde på helt op til 15 meter, og 50 meter med detektor. Den er udstyret med et låsbart pendul, som er med til at modvirke skader på de indre komponenter. Linjelaseren kan lave hortisontale og vertikale linjer og er integreret med en magnetisk vippelig base med 1/4 “ gevind. Laserlyset er grønt, og har en indendørs synlighed på 30 mtr. Den har 3 stråler med en højre og ventsre stråleretning. Den er på laserklasse 2 og har en selvnivelleringsområde på 4° samt en præcision på ± 3 mm over 10 meter.

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Li-lon
 • Batterispænding: 12 V
 • Batterikapacitet – Ah
 • Længde: 317 mm
 • Bredde: 450 mm
 • Højde: 155 mm
 • Vægt: 4,35 kg

Metabo MLL 3-20 multilinjelaser#5 Metabo MLL 3-20 multilinjelaser – krydslaser med LED-display

Den handy og robuste multilinjelaser MLL 3-20 fra Metabo har en 360° vandret linje til markering, justering og nivellering i hele rummet. Den har et slagfast hus og en softgrip-kappe, som gør den yderst håndterbar.

Fremhævede fordele:

 • Manuel finjustering af vandrette linjers vinkel på 90°
 • LED-display
 • Lasersynlighed på 20 meter indendørs

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge multilinjelaseren fra Metabo

Denne selvnivellerende multilinjelaser giver dig mulighed for manuelt at finjustere de vandrette linjers vinkel på 90° under bibeholdelse af lodpunktet. Laseroptikken og pendulet kan beskyttes ved at dreje laseren 360° i U-rammen. Den horisontale laseroptik bliver beskyttet af en stabilt aluminiumshus til hovedet på mulitilinjelaseren.

Ved højdeindstilling, er det muligt at trække foden ud på maskinen. Den kan desuden anvendes på gulvet, monteret på et stativ, med magnet på metal eller fastgjort med metaløjer.

Der medfølger en målplade, vægholder, laserbriller, 4 batterier AA 1,5 V og MetaLoc kuffert.

Multilinjelaseren har sjældne jordarters magnet med V-not som giver optimal fastholdelse på metalgenstande. Den har energibesparende til- og frakobling af de enkelte laserlinjer samt et LED-display, som informerer rettidigt om lav energitilstand.

Den er i laserklasse 2, med en nivelleringshastighed på ± 0.3 mm/m og et selvnivelleringsområde ± 4 °. Lasersynligheden er på hele 20 meter indendørs, og driftstiden pr. opladning er 10 timer.

Produktdetaljer:

 • Bølgelængde: 635 nm
 • Lyseffekt < mW
 • Kapslingsklasse IP IP 54
 • Vægt med batterier: 0,98 kg
 • Stativgevind: 5/8 “

Stanley krydslinjelaser sæt 360 GL 25M#6 Stanley krydslinjelaser sæt 360 GL 25M – god krydslaser med stort arbejdsområde

Denne fremragende linjelaser fra Stanley har 1×360° vandret linje og 1 lodret linje og en rækkevidde på 25 meter. Du får et smart stativ med denne linjelaser samt taske og et monteringssystem

Fremhævede fordele:

 • Medfølgende stativ, der sikrer nøjagtige målinger
 • Arbejdsområde på 25 meter
 • Nøjagtighed på +/- 4mm ved 10m

Derfor skal du vælge krydslinjelaseren fra Stanley

Krydslinjelaseren er velegnet til indendørs brug og er selvnivellerende på ± 4° . Krydslinjelaseren har en grøn laserstråle med god synlighed på arbejdsområdet. Linjelaseren er IP50 klassificeret til beskyttelse mod støv og har en pendullås til at transportere den sikkert rundt.

Med det medfølgende stativ kan du sikre helt nøjagtige målinger samt give dig hænderne fri til, eksempelvis, at banke søm i.

Den har et gevind på 1/4 “ så laseren kan monteres på et stativ. Linjelaserens arbejdsområde er på 25 meter og er i laserklasse 2. Den bruger 4 x AA batterier, som følger med produktet.

Produktdetaljer:

 • Laserdiode: 635 nm
 • Nøjagtighed: +/- 4mm ved 10m

Hvad bruger man en krydslaser til?

Krydslaseren er en laser, som danner et kryds, som er helt vinkeltret, og kan være med en grøn eller rød laserfarve. Der er forskel på de to laserfarver, så du skal sørge for at vælge den laserfarve, der passer til dit behov. Som du kan læse i testen, beskrives den grønne laserfarve, som den der giver allermest synlighed, og dette skyldes at den ses meget bedre af de menneskelige øje, end rød gør. Dog, bliver der ikke fremstillet meget i grøn laserfarve, da det er meget svært at lave samt gør den også at prisen på produktet bliver særdeles højere.

Den grønne laserfarve kan heller ikke tåle for store temperaturudsving og den kan derfor ikke ses godt udenfor, og derfor bruges de grønne linjelasere oftest indendørs. Den røde laserfarve, derimod, kan bedre ses udenfor, og udendørs krydslinjelasere fortrækkes derfor med en rød laserfarve.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan bruge en krydslaser til. Helt overordnet bruger man krydslaseren med samme formål som et vaterpas og en tommelstok. Man bruger, eksempelvis, krydslaseren, når man skal hænge billeder op, lægge fliser, sætte tapet op, og så videre. Den sikrer at genstandene bliver så lige og præcist, som muligt, ved hjælp af den horisontale og vertikale linje, der mødes på midten, og danner et kryds.

Nogle krydslasere kan monteres på et stativ, hvilket giver dig helt nøjagtige målinger og giver dig hænderne fri.

Hvad er forskellen på en multilaser og en krydslaser?

Som du nok har opdaget i denne artikel, er der også andre slags lasere med næsten samme formål. Der findes streglaseren, som laver en enkelt streg, som hjælper til når du, eksempelvis, skal hænge et vindue eller en skillevæg op. Der findes en rotationslaser, som oftest bruges udendørs på store byggepladser. Så findes der en priklaser, som er beregnet til indendørs brug, og kan, ligesom en krydslaser, fortælle dig et eksakt punkt.

Multilaseren har, derimod, fire lodrette og en vandret linje, som både er god indendørs og udendørs. Her er det muligt at fjerne nogle af stregerne, alt efter hvad man ønsker.

Vælg den rigtige krydslaser til dig

Det kan virke meget uoverskueligt med alle de informationer omkring krydslaserne, da de har mange forskellige funktioner, og du skal sikre sig at du har fået fat i den rigtige, der passer til netop dit behov. Vi gennemgår derfor funktionerne, så du kan finde ud af hvilken slags krydslaser du har brug for.

Start med at finde ud af om krydslaseren skal anvendes indenfor eller udenfor, og om skal den kunne tåle regn og støv. Hvis du skal bruge den udenfor, har du brug for at den skal have en alarm, som fortæller dig når krydslaseren står skævt i stativet. Den kan også fås med en funktion, som selv retter sig om hvis den hælder.

Uanset om du skal bruge den indenfor eller udenfor, er det godt med en kraftig laser, der har maksimal synlighed. En kraftig laser kan nemlig også lyse langt væk fra væggen. Hvis du ender med at købe en der ikke kan lyse så langt, som du ellers ønskede, kan du købe en forlænger.