fbpx

🥇Løvsuger test [2020] » Klik og se de 7 bedste løvsugere!

1

Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser er kåret som bedst-i-test: her får du en effektiv maskine, der dækker mange behov.Mærket Bosch behøver nærmest ikke en introduktion, mange kender og elsker det tyske mærke, som leverer maskiner til både hus, hjem og have. I denne maskine får du kvalitet for dine penge, og den bl.a. kåret som bedst-i-test-vinder i Råd og Röns test af løvsugere og løvblæsere.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser 569,00 Homeshop.dk
Ryobi RBV 3000 CESV 449,00 Homeshop.dk
GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER 689,00 Byghjemme.dk
Bosch ALB 36 Li løvblæser 563,00 Homeshop.dk
Makita DUB362Z 2.176,00 Byghjemme.dk
Stiga SBV 48 AE løvsuger og løvblæser 1.095,00 10-4.dk
BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V 1.298,00 Wattoo.dk

Løvsuger guiden – Find den bedste løvsuger til dit behov

Elsker du synet af smukke træer i din have, og vil du samtidig gerne have en indbydende græsplæne, som er fri for tusind visne blade, løv og andet haveaffald, når efteråret melder sin ankomst? At rive og samle blade er for mange haveejere bagsiden af medaljen ved en ellers vedholdt have.  Løsningen for mange er at investere i en løvblæser eller løvsuger – måske endda en kombineret maskine, som har begge funktioner. Der er mange på markedet, og det handler om at finde den rette, der kan opfylde dine og din haves behov.  Vi har derfor fundet 6 løvsugere og løvblæsere, der kan spare dig både tid og kræfter.

Lige nu er du måske i tvivl om, du skal have en løvsuger eller en løvblæser. Om man er en til en suger eller en blæser er en smagssag, men du vil blive præsenteret for begge muligheder i vores testresultater. Derudover vil vi gennemgå fordele og ulemper ved begge typer, så du kan vælge den rigtige maskine, som dækker dine behov.

Kort resultat af testen

Vi har undersøgt flere tests, anmeldelser og webshops og har fundet de maskiner, som vi mener er gode bud på din næste havemaskine. Vores kilder er fra hele Skandinavien, og vi har derfor et bredt fundament for vores anbefalinger.  Vi vil derfor komme med et bud på bedst-i-test og bedst-til-prisen. 

Ud fra de testresultater og anmeldelser vi har fundet, så er maskine Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser vinder i bedst-i-test, fordi du får en kraftig maskine, som dækker mange behov. Med den lette vægt, indbyggede kværn og høje blæsehastighed kan du roligt give dig i kast med dine haveudfordringer. 

Vores bud på bedst-til-prisen bliver GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER, fordi du her får meget maskine for pengene. Med det smarte Clickfit-system er det nemt at samle og skille maskinen af efter brug, og med den høje blæsehastighed vil selv det våde og genstridige affald få sig en flyvetur!

#1 Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser  (bedst i test):

Bosch ALS 25 bedst i test løvsuger

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser er kåret som bedst-i-test: her får du en effektiv maskine, der dækker mange behov

Mærket Bosch behøver nærmest ikke en introduktion, mange kender og elsker det tyske mærke, som leverer maskiner til både hus, hjem og have. I denne maskine får du kvalitet for dine penge, og den bl.a. kåret som bedst-i-test-vinder i Råd og Röns test af løvsugere og løvblæsere.

3 konkrete fordele:

 1. Funktionel og smart havemaskine, der både fungerer som løvsuger og løvblæser
 2. Indbygget plantekværn, som kværner haveaffaldet, så dette lettere kan blandes i kompostbunke
 3. Motoreffekt på 2.500 Watt – her får du en maskine, som både har kraftigt sug og kraftigt pust
ForhandlerPrisLæs mere
569,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch ALS 25

Bosch har selv udtalt, at ALS 25s eneste ulempe er, at der ikke er blade nok. Meget tyder på, at de har fat i den lange ende.  Her får du en effektiv maskine, som har kræfter nok til både de store og mindre arealer og affald.

Selve maskinen er nem at arbejde med, den er eldrevet og har en skuldersele, så det er nemt at manøvrere rundt med den. Med en vægt mellem 3,2-4,4 kilo er og en lufthastighed på op til 300 kilometer i timen, kan du roligt forvente en maskine, hvor kraft og vægt går op i en højere enhed! Perfekt for både små og store haver! Udover at den støvsuger din have fri for løv og andet affald, så kværner denne alsidige maskine hurtigt og automatisk alt dit planteaffald. Med den indbyggede plantekværn, som automatisk findeler og komprimerer indholdet i forholdet 10-1 i den store opsamler, som kan rumme 45 liter – så du nemt kan blande det i sit kompostaffald.

Med Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser får du en effektiv og kraftfuld maskine for pengene.

 • Vægt – løvblæser: 3,2 kg.
 • Vægt – løvsuger: 4,4 kg.
 • Effekt: 2.500 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 300 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 10:1

#2 Ryobi RBV 3000 CESV – en god og kraftfuld maskine for pengene

Ryobi RBV 3000 CESV løvblæser

Med Ryobi RBV 3000 CESV har du mulighed for at få meget maskine for pengene.

3 konkrete fordele:

 1. Maskinen er nem og hurtig at samle
 2. Nem omstilling mellem de to funktioner, sug og blæs, som kan foretages med ét greb
 3. Med en motor på 3000 watt får du en kraftfuld maskine.
ForhandlerPrisLæs mere
449,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Ryobi RBV 3000 CESV

Når først du, nemt og hurtigt, har samlet din Ryobi RBV 3000 CESV får du en stærk og effektiv maskine, som både kan suge og blæse. Med sine 3000 watt kan den kraftfulde motor klare de fleste udfordringer, som haveejere typisk står overfor. Med ét greb kan der nemt skiftes mellem de to funktioner, sug og blæs, hvilket gør maskinen nem at betjene og bruge.

Den indbyggede kompostkværn klarer med lethed blade og andet løvaffald, og maskinen kan reducere 16 liter blade til kun én liter, som ryger i den tilhørende opsamlingspose, som kan rumme 45 liter, så du slipper for unødvendige ophold, når du arbejder. Når opsamlerposen skal tømmes kan dette foregå ved afmontering eller via lynlås i bunden.

Den eneste ulempe, der er ved maskinen er, at den kan være besværlig at bruge for meget høje personer, da grebet ikke kan justeres i højde eller vinkel. Dog kan den medfølgende skulderrem aflaste armene undervejs.

Med dette køb får du en kraftfuld maskine med 3 funktioner. Du kan bruge den som løvblæser, løvsuger eller begge dele på samme tid. Det er en alsidig maskine, som dækker de fleste haveejeres behov.

 • Produktdetaljer:
 • Vægt: 5,1 kg.
 • Effekt: 3.000 Watt
 • Opsamler kapacitet: 45 liter
 • Blæsehastighed: 375 km/t.
 • Plantekværn: Ja
 • Kompost ratio: 16:1

#3 GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER – bedst-til-prisen

GARDENA ERGOJET 3000 løvblæser/løvsuger

Denne kombinerede løvsuger og løvblæser klarede sig godt i en test udført af Råd og Rön, hvor den opnåede en meget god bedømmelse.

3 konkrete fordele:

 1. billigere model, men med høj effektivitet
 2. maskinen har et Clickfit-system, og kræver derfor ikke værktøj, når den skal samles eller skilles ad
 3. blæsehastighed på 310 kilometer i timen
ForhandlerPrisLæs mere
689,00 Gå til forhandler
689,00 Gå til forhandler
778,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER (bedst-til-prisen):

Her får du meget maskine til en fornuftig pris Er du klar til en effektiv maskine med en kraftfuld motor?

Med en blæsehastighed på 310 km i timen samt en motor på 3000 watt er denne kombinerede løvsuger og løvblæser en af de stærke drenge i klassen. Selvom det er en af de billigere modeller, så får du meget maskine for pengene, og med alt udstyr når den op på en vægt, der siger 4,8 kilo. Derudover har maskinens opsamler en indbygget kvantekværn, som nemt komprimerer blade og affald i en 16 til 1 ratio, hvilket giver plads til meget affald.

Et andet smart træk ved maskinen er, at når du er færdig med dit havearbejde, kan du nemt skille maskinen ad – uden brug af værktøj. Det smarte ClickFit-system klarer arbejdet for dig, også når den skal samles igen. Dette gør den nem at opbevarer, da den ikke stjæler unødvendigt plads i dit værksted eller skur. Så vil du have en kraftfuld maskine i den lavere prisende, så er GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER et godt valg.

Produktdetaljer:

 1. Vægt: 4,8 kg.
 2. Effekt: 3.000 Watt
 3. Opsamler kapacitet: 45 liter
 4. Blæsehastighed: 310 km/t.
 5. Plantekværn: Ja
 6. Kompost ratio: 16:1

#4 Bosch ALB 36 Li løvblæser – en god scorer med batterisystem

Bosch ALB 36 Li løvblæser

Bosch ALB 36 Li  er løvblæseren der blev topscoreren i Råd og Röns test

3 konkrete fordele:

 1. Smart Syneon Chip, som tilpasser energitilførslen ved brug
 2. Batteriet har hurtig ladetid
 3. Maskinen er let
ForhandlerPrisLæs mere
563,00 Gå til forhandler
689,00 Gå til forhandler
689,00 Gå til forhandler
695,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch ALB 36 Li løvblæser:

Her er endnu et Bocsh produkt, som klarer sig godt i diverse tests. Den lille løvblæser med en blæsehastighed på op til 210 kilometer i timen er et godt valg, hvis man har en mindre have med meget løvaffald.  Maskinen er batteridrevet, så du slipper for besværlige ledninger, og den har et hurtigt opladeligt batteri. Den normerede driftid er cirka 17 minutter. Dog har Bosch opgivet batteriets ladetid til værende 1 time. En langt hurtigere ladetid end mange andre mærker. Du kan derfor hurtigt komme tilbage til arbejdet efter en kort pause.

Derudover er løvblæseren udstyret med en smart Syneon Chip, der medvirker til, at energitilførslen automatisk tilpasser sig, når maskinen er i brug. Med det smarte batteri er maskinen særligt velegnet til mindre haver. Dertil har maskinen en fordelagtig vægt, da den med batteri sniger sig op på en vægt på omkring de 2,5 kilo, hvilket gør den til en af de lettere modeller på markedet. Et godt valg til dig, der ønsker en let løvblæser med hurtig ladetid.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 2,5 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: 1 time
 • Blæsehastighed: 210 km/t.
 • Plantekværn: Nej

#5 Makita DUB362Z – batteridrevet løvblæser

Makita DUB362Z en løvblæser med gode anmeldelser

3 konkrete fordele:

 1. 6 hastighedsindstillinger
 2. Brugervenlig
 3. Kort opladningstid
ForhandlerPrisLæs mere
2.176,00 Gå til forhandler
2.176,00 Gå til forhandler
2.183,00 Gå til forhandler
2.215,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Makita DUB362Z:

Den batteridrevne løvblæser, som får gode anmeldelser på diverse sider og netbutikker.

En kraftfuld maskine, som er nem at bruge. Med Makita DUB362Z skal du ikke tænke på ledninger, som ligger i vejen eller er for kort – den kører på et par 18 volt batterier, som sammenlagt giver 26 Volt. Med en blæsehastighed på 54 meter i sekundet og 6 hastighedsindstillinger, kan du selv tilpasse maskinen efter behov, og den dækker den de fleste haveejeres udfordringer.  Dertil vejer den 4,1 kilo og er derfor ikke den tungeste batteridrevet model på markedet.  

Produktdetaljer:

 • Vægt: 4,1 kg.
 • Batteri: 18 Volt(ikke inkluderet)
 • Opladningstid: 15-55 min.
 • Blæsehastighed: 54 m/sek.

#6 Stiga SBV 48 AE løvsuger og løvblæser – en batteridrevet topscorer

Stiga SBV 48 AE løvsuger/løvblæser

Stiga SBV 48 AE en brugervenlig løvsuger og løvblæser med gode anmeldelser

3 konkrete fordele:

 1. Batteriet fungerer på tværs af alle Stigas mideller
 2. 50 liters opsamlingspose, som ikke bliver særlig tung
 3. Maskinen kan både bruges som løvsuger og løvblæser
ForhandlerPrisLæs mere
1.095,00 Gå til forhandler
1.101,00 Gå til forhandler
1.101,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Stiga SBV 48 AE:

Med Stiga SBV 48 AE får du en effektiv maskine, som både kan fungere som løvsuger og løvblæser. Du skal derfor ikke lade dig begrænse af hverken ledninger eller stikkontakter! Hvis du i forvejen er Stigafan og der har flere af deres maskiner, så kan du roligt anskaffe dig denne. Batteriet fungerer nemlig på tværs af flere af Stigas forskellige havemaskiner  – den kræver et standardiseret 48 Volt-batteri.

Med denne maskine bliver det aldrig rigtigt tungt for ryggen – på trods af sine 50 liter, så bliver opsamlingsposen ikke tung, fordi maskinen ikke kværner eller komprimerer affaldet. Med den lette opsamlingspose og maskinens egen vægt på 3,6 kilo får du en maskine, som er nem at bære rundt på. Som løvblæser kan den opnå en blæsehastighed på 273 kilometer i timen, hvilket burde imødekomme de fleste havemenneskers behov, hvad enten det er i haven, i indkørslen eller på terrassen.

Produktdetaljer:

 • Vægt: 3,6 kg.
 • Batteri: 48 Volt (IKKE INKLUDERET)
 • Opsamler kapacitet: 40 liter
 • Blæsehastighed: 273 km/t.
 • Plantekværn: Nej

#7 BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V

BLACK+DECKER løvsuger GWC1820PC-QW

BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V – topscorer i Råd og Röns test

3 konkrete fordele:

  1. Blæsehastighed på 250 kilometer i timen
  2. Vejer 2,1 kilo
  3. To hastighedsniveauer
ForhandlerPrisLæs mere
1.298,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V:

Som topscorer i Råd og Röns test er forventningerne til denne løvblæser fra Black & Deckers høje! Her er der tale om en effektiv maskine, som kan præstere en blæsehastighed på 250 kilometer i timen, trods et overraskende lille batteri på 18 volt. Ifølge testen er der her tale om et fornuftigt forhold mellem power og batterilevetid.

Selve løvblæseren er nem at manøvrere – med en vægt på blot 2,1 kilo, ingen ledninger og en perfekt vinkel i forhold til jorden får du en enormt brugervenlig havemaskine, der nemt blæser løv og andet affald til side. Batteriet er inkluderet og med en opladningstid på 5 timer kan du hurtigt få gjort din have klar!

Produktdetaljer:

 • Fjerlet vægt: 2,1 kg.
 • Batteri: 18 Volt 2,0 Ah (1 stk. inkluderet)
 • Opladningstid: 5 timer
 • Blæsehastighed: Op til 250 km/t

Hvilken løvsuger eller løvblæser skal jeg vælge?

Den primære forskel på en løvsuger og en løvblæser er, at den ene maskine suger og samler det ønskede indhold, mens løvblæseren blæser indholdet i den ønskede retning.  Løvsugeren suger dit haveaffald op, og det samles i en pose eller anden beholder, som du efterfølgende kan tømme i kompost eller container.

Ulempen ved denne er, at posen hurtigt kan blive fyldt op og efterfølgende tung at manøvrere rundt. Her foretrækker nogle at arbejde med en løvblæser, som kan samle indholdet, og derefter kan man selv med rive og handsker opsamle og fjerne det ønskede have affald.  Derudover kan en maskine med hastighedsindstillinger være at foretrække, hvis du skal blæse eller suge på mange forskellige områder.

På den måde risikerer du ikke, at blomsterbedet mister alle blomsterne, når du har været i gang, men samtidig kan du stadig blæse det fugtige løv væk fra græsplænen eller terrassen.

De syv maskiner, som vi vil præsentere dig for byder både på eldrevne og batteridrevne, samt kombinerede løvblæsere og løvsugere. Der er noget for enhver smag, og vi håber, at du efter vores gennemgang er klædt på til at vælge din nye maskine.

Efter alle produkter er gennemgået, så skal følgende besvares:

Som nævnt tidligere så vurderer vi, at Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser vinder i bedst-i-test, og GARDENA ERGOJET 3000 LØVSUGER/LØVBLÆSER bliver bedst-til-prisen. Dette skyldes, at begge maskiner både kan blæse og suge løv, de har en høj blæseevne dækker de behov, som man som haveejer kan risikere at stå med. Begge er desuden brugervenlige og kan derfor bruges af både handymanden, nybegynderen og den rutinerede haveejer.

Gode råd og overvejelser inden du vælger en løvsuger

Løvsugeren kan bruges til at opsamle løvfald og mindre grene, den er nem at anvende og samler affaldet sammen undervejs – en god hjælper, når hækken skal klippes. En løvsuger kan derfor en alsidig løsning til den private haveejer med behov for lidt af hvert. Derudover kan nogle løvsugere blæse, hvis behovet opstår.  En løvblæser er optimal til dig, der har brug for at flytte dit haveaffald, men ikke ønsker en maskine, der bliver tungere og tungere i løbet af arbejdet.

Alternativt kan du overveje, om du vil investere i en maskine, som har begge funktioner. Begge maskiner er gode til dig, som ønsker hjælp til havearbejdet – i både store og små haver.  Derudover skal du gøre dig tanker om, du skal vælge en maskine, der bruger batteri eller benzin. Om du vælger det ene frem for det andet afhænger af dit behov og din haves størrelse.

En batteridrevet løvsluger eller løvblæser kan være god til dig, som har en mindre have og gerne vil have den mobile løsning uden ledning. Ofte kan du, hvis du har batterier liggende, spare noget af indkøbsprisen. Har du derimod et større areal, som du skal dække kan løvsugere eller blæsere med ledning være bedre egnet for dig. Ofte har disse også en plantekværn, som kan komprimere dit affald, så du slipper for at afbryde dit arbejde for at tømme opsamlerposen i tide og utide.

Derudover kan de modeller med ledning ofte blæse eller suge med samme kraft som de benzindrevne, men til en langt mindre pris.  Dog bør du være OBS på, om din have eller grund er passende i størrelse i forhold til, om du kan tilgå hele arealet med ledningens længde.

Testkilder

Vi forsøger at hjælpe dig med at finde den løvblæser eller løvsluger, som dækker dine behov så godt som muligt. Vores anbefalinger sker på baggrund af en masse forskellige tests og anbefalinger fra hele Skandinavien, som vi gennemgår og vurderer.  Vi vil nu gennemgå kilder, som vores informationer stammer fra.  

Danske kilder:

Pricerunner test

En gennemgående test af 6 modeller på markedet. Testen er fra 2019, så du får helt friske resultater. I testen havde følgende egenskaber indflydelse på maskinernes karakterer:

  • Ydeevne
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Tilbehør

Derudover var der fokus på faktorer såsom: ergonomi, drifstid og byggekvalitet.

Det afgørende spørgsmål var, hvor prisguntig løvblæseren var, og hvad forbrugeren egentlig fik for sine penge.

Gør det selv  

I september 2015 testede magasinet Gør Det Selv Ryobi RBV 3000 CESV 1

I testen fulgte en samlet vurdering af maskinerne samt fordele og ulemper.

Svenske kilder:

Råd & Rön 

Det svenske forbrugermagasin skrev i august 2017 en artikel om en test af 12 forskellige løvblæsere og løvsugere.

De opstillede kriterier for testen var:

  • Løvhåndtering
  • Brugervenlighed
  • Vibrationer og støj
  • Batteri

Der blev både testet maskiner, som bruger batteri og ledning.

🏆 Hvilke løvsugere har fået de bedste bedømmelser i testen?

Bosch ALS 25 er testvinder. Efterfulgt af Ryoby RBV 3000, Gardena Ergojet, Bosch ALB 36, Makita DUB352z, Stiga SBV 48 & B+D GWC1820PC

🔍 Hvordan har vi foretaget denne løvsuger test?

Resultaterne i denne løvsuger test er en samling af over 10.000 onlineanmeldelser, ekspertvurderinger og sammenligningstjenester.

❓ Hvordan virker en løvsuger?

En løvsuger suger op - primært blade. Ofte fungerer den dog også som løvblæser, og kan gøre dit oprydningsarbejde nemt.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 7 maskiner fra flere forskellige kilder. Ud fra kilderne har vi vurderet, hvad der er vigtigt, når man vil investere i en løvsuger eller løvblæser. Dertil har vi fremhævet de enkelte maskiners særegne kvaliteter, og der er maskiner der kan opfylde den gængse haveejers behov.  Den rette maskine kan være en kærkommen ven, når havearbejdet skal overstås.  Vi har også givet vores bud til, hvilke maskiner, der er bedst-i-test og bedst-til-prisen.

Her vil vi igen fremhæve Bosch ALS 25, som er en kombineret løvsuger og løvblæser. Den kraftige maskine med den høje blæsehastighed, som nemt hjælper dig i haven. Eller GARDENA ERGOJET 3000, der også er en kombineret løvsuger og løvblæser. Der ligesom BOSCH leverer en høj blæsehastighed og brugervenlighed. Det smarte ClickFit-system, der nemt skiller og samler maskinen, så den ikke tager unødvendig plads, når du ikke bruger den.  

Nu er valget op til dig, så du kan få fjernet løv og andet haveaffald, så dine bede, græsplæne og indkørsel kan vise sig fra sin bedste side.

Join The Discussion