Løvsuger Test [2022] » De 11 bedste løvsugere!

1

GARDENA ERGOJET 3000

Denne kombinerede løvsuger og løvblæser klarede sig godt i en test udført af Råd og Rön, og har fået gode anmeldelser på både Pricerunner og Google, hvor – i skrivende stund – over 350 kunder har givet den en score på over 4.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Bedste løvsugere i test 2021: Billigste pris Forhandler
Gardena Ergojet 3000 Løvsuger 899 kr. ComputerSalg
Bosch ALB 18 Li 1.299 kr. Frishop.dk
Ryobi RBV 3000 CESV 695 kr. Johannes Fog
Makita DUB362Z 1.865 kr. CompuMail
Bosch ALB 36 Li løvblæser 814,99 kr. BygXtra
Ryobi RBV 26B
Grouw 17994 løvsuger med kværn
Stiga SAB 100 AE
BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V
Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser
Stiga SBV 48 AE løvsuger og løvblæser

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Elsker du synet af smukke træer i din have, og vil du samtidig gerne have en indbydende græsplæne, som er fri for tusind visne blade, løv og andet haveaffald, når efteråret melder sin ankomst? At rive og samle blade er for mange haveejere bagsiden af medaljen ved en ellers velholdt have.

Løsningen for mange er at investere i en løvsuger eller løvblæser – måske endda en kombineret maskine, som har begge funktioner. Der er mange på markedet, og det handler om at finde den rette, der kan opfylde dine og din haves behov. Vores løvsuger test gennemgår derfor 6 løvsugere og løvblæsere, der kan spare dig både tid og kræfter.

Lige nu er du måske i tvivl om, du skal have en løvsuger eller en løvblæser. Om man er til det ene eller andet er en smagssag, men du vil blive præsenteret for begge muligheder i vores løvsuger test. Derudover vil vi gennemgå fordele og ulemper ved begge typer, så du kan vælge den helt rigtige maskine.

Vi har undersøgt flere tests, anmeldelser og webshops og har fundet de maskiner, som vi mener, er gode bud på din næste havemaskine. Vores kilder er fra hele Skandinavien, og vi har derfor et bredt fundament for vores anbefalinger. Vi vil derfor komme med et bud på bedst-i-test og bedst-til-prisen.

Gardena Ergojet 3000 er den bedste løvsuger og løvblæser i test, da du får en kraftig maskine, som har en let vægt, indbygget kværn og høj blæsehastighed, så du roligt kan give dig i kast med dine haveudfordringer.

#1 GARDENA ERGOJET 3000 – Bedste løvsuger og løvblæser

GARDENA ERGOJET 3000 løvblæser/løvsuger

Denne kombinerede løvsuger og løvblæser klarede sig godt i en test udført af Råd og Rön, og har fået gode anmeldelser på både Pricerunner og Google, hvor – i skrivende stund – over 350 kunder har givet den en score på over 4.

  1. Løvsuger med kværn, som komprimerer bladene i beholderen
  2. Fjern nemt både blade på kanten af røret
  3. Maskinen har et Clickfit-system, og kræver derfor ikke værktøj, når den skal samles eller skilles ad

Derfor skal du vælge GARDENA ERGOJET 3000

Få nemt tørre våde og tørre blade væk fra haven med denne effektive maskine, som har en kraftfuld motor, hvor du kan skifte mellem de to funktioner; løvsuger og løvblæser? Så uanset om bladene skal blæses eller komposteres, kan du bruge den. 

Denne elektriske maskine har en blæsehastighed på 310 km/t samt en motor på 3000 watt, er denne kombinerede løvsuger og løvblæser en af de stærke drenge i klassen. Selvom det er en af de billigere modeller, så får du meget maskine for pengene, og med alt udstyr når den op på en vægt, der siger 4,8 kilo.

Den har en afbalanceret vægtfordeling, og den har et ergonomisk greb med blødt greb, som gør den nem at håndtere-Ledningen har en længde på 0,3 meter, så du er nødt til at finde dig en forlængerledning, for at kommer ordentligt rundt i haven. 

Gardena Ergojet 3000 er speciel ideel til dig, som ønsker at komme væk med bladene hurtigt, uden at skulle bruge tid på at stå med en rive og samle bladene op i en pose. Maskinens indbyggede plantekværn komprimerer blade og affald, som den suger op, i en 16 til 1 ratio, hvilket giver plads til mange blade i den 45 liter store beholder.

Hvis du har brugt en løvsuger før, ved du hvor irriterende det kan være, når de klæbende og fugtige blade sætter sig fast om vakuumrøret. På denne model kan du nemt fjerne dem ved hjælp af skraberen, som sidder på kanten af vakuumrøret.

Et andet smart træk ved maskinen er, at når du er færdig med dit havearbejde, kan du nemt skille maskinen ad – uden brug af værktøj. Det smarte ClickFit-system klarer arbejdet for dig, også når den skal samles igen. Dette gør den nem at opbevare, da den ikke stjæler unødvendigt plads i dit værksted eller skur.

Så vil du have en fremragende løvsuger til en fornuftig pris, er denne et godt valg, og derfor er den ultimative testvinder i denne løvsuger test. 

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 5,1 kg.
  • Effekt: 3.000 Watt
  • Opsamler kapacitet: 45 liter
  • Blæsehastighed: 310 km/t.
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 16:1

Bosch ALB 18 Li - Bedst i test løvblæser#2 Bosch ALB 18 Li – Bedst i test løvblæser

Leder du efter en billig løvblæser, men ikke ønsker at give afkald på kvaliteten? Så bør Bosch ALB 18 Li være i dine overvejelser, da den er perfekt til flere rengøringsopgaver i haven eller på din arbejdsplads. 

  1. Let maskine på kun 1,8 kg. giver dig en høj mobilitet i haven
  2. Intelligent energistyring, der sikrer den rette kraft uanset til dit projekt
  3. 100% løvblæser (ikke løvsuger og dermed ingen opsamling)

Derfor skal du vælge Bosch ALB 18 Li

Med denne lette  batteridrevet løvblæser kan du nemt blæse blade og andet væk fra din have – uanset om det skal samles op og smides ud eller om du vil bruge det til næring i din jord. Udover vægten på 1,8 kg., har den også en ergonomisk håndtag med et soft grip, som gør det bekvemt at arbejde med løvblæseren. Det bør endda være muligt at betjene den med én hånd. 

Det er også en ganske kraftfuld løvblæser, da den har en maks blæsehastighed på 210 km/t, hvilket bør være rigeligt til at rengøre de fleste haver. 

Alle projekter er ikke ens, og derfor har den en intelligent energistyring, som sikrer den rette kraft til dine projekter uden at bruge for meget eller for lidt energi. 

Bosch ALB 18 Li egner sig specielt til rengøring af blade i mellemstore haver eller terrasser. Det skyldes bl.a. batteriet og dens arbejdstid. På et fuldt ladet batteri, kan den arbejde på fuld styrke i 5 minutter. Derfor egner den sig til mindre eller mellemstore haver og terrasser. 

Du kan med fordel have flere batterier liggende, som du kan skifte imellem, så får du en længere arbejdstid. 

Det er den billigste model i denne løvsuger og løvblæser test, og du får en god, simpel løvblæser, så du nemt kan få gjort rent i din have.

Når du er færdig med at bruge løvblæseren, tages det lange blæserør af, hvilket gør opbevaringen en del nemmere. 

Når du køber denne løvblæser, skal du tjekke om batteri + lader er med i pakken eller skal købes separat. 

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 1,5 kg.
  • Batterispænding: 18 V 
  • Opsamler kapacitet: – 
  • Blæsehastighed: 210 km/t.
  • Plantekværn: Nej
  • Kompost ratio: – 

#3 Ryobi RBV 3000 CESV – En god og kraftfuld maskine for pengene

Ryobi RBV 3000 CESV løvblæser

Med Ryobi RBV 3000 CESV har du mulighed for at få en god løvsuger for pengene, som nemt kan suge blade op. Tidligere kunder har givet den gode anmeldelser. På Google har den fået næsten 500 anmeldelser, og en samlet score på knap 4 ud af 5, så det er uden tvivl en maskine, som mange er glade for. 

  1. Maskinen er nem og hurtig at samle
  2. Nem omstilling mellem de to funktioner, sug og blæs, som kan foretages med ét greb
  3. Med en motor på 3000 watt får du en kraftfuld maskine.

Derfor skal du vælge Ryobi RBV 3000 CESV

Når først du, nemt og hurtigt, har samlet din Ryobi RBV 3000 CESV får du en stærk og effektiv maskine, som både kan suge og blæse. Med sine 3000 watt kan den kraftfulde motor klare de fleste udfordringer, som haveejere typisk står overfor. Med ét greb kan du skifte mellem de to funktioner, suge og blæse, hvilket gør maskinen nem at betjene og bruge.

Den indbyggede kompostkværn klarer med lethed blade og andet løvaffald, og maskinen kan reducere 16 liter blade til kun én liter, som ryger i den tilhørende opsamlingspose, som kan rumme 45 liter, så du slipper for unødvendige ophold, når du arbejder. Når opsamlerposen skal tømmes kan dette foregå ved afmontering eller via lynlås i bunden.

Den eneste ulempe, der er ved maskinen er, at den kan være besværlig at bruge for meget høje personer, da grebet ikke kan justeres i højde eller vinkel. Dog kan den medfølgende skulderrem aflaste armene undervejs. 

Med dette køb får du en kraftfuld maskine med 2 funktioner. Du kan bruge den som både løvsuger og løvblæser.

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 5,1 kg.
  • Effekt: 3.000 Watt
  • Opsamler kapacitet: 45 liter
  • Blæsehastighed: 375 km/t.
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 16:1

#4 Makita DUB362Z –Batteridrevet løvblæser til store haver og udendørsarealer

Makita DUB362Z – Batteridrevet løvblæser til store haver og udendørsarealer

Makita DUB362Z er en kompakt batteridrevet løvblæser, som specielt egner sig til store arealer, da den har 2 x 18 v batterier. Driftstiden og blæse hastigheden er derfor større end ved mange andre akku modeller. 

  1. Brugervenlig
  2. Kort opladningstid og lang driftstid på 42 minutter ved lav hastighed
  3. Variabel hastighed med 6 indstillinger, så du kan vælge den bedste blæsestyrke til den enkelte arbejdsopgave

Derfor skal du vælge Makita DUB362Z

Denne effektive løvblæser har fået gode anmeldelser på Google  og netbutikker, hvor den tilsammen har fået 4,8 stjerne ud af 5 fra mere end 650 kunder.

Det er en kraftfuld maskine, som har to 18 V batterier, og det gør, at den egner sig til større haver, da den har en driftstid på 42 minutter ved lav hastighed og 6,5 minut ved høj hastighed. Der er stor forskel på de intervaller, men skyldes også, at der er 6 hastighedsindstillinger, så du kan tilpasse hastigheden uanset, så den passer til din konkrete arbejdsopgave.

Med en blæsehastighed på 54 meter i sekundet og 6 hastighedsindstillinger dækker den de fleste haveejeres udfordringer, og man kan sætte en tyk streg under, at det er en effektiv løvblæser, som hurtigt får alle blade væk. Dertil vejer den 4,1 kg. og er ikke den tungeste batteridrevne løvblæser på markedet.  

De kraftige batterier og den lange driftstid gør, at den specielt egner sig til en passioneret haveejer med en stor have eller en professionel anlægsgartner. Da løvblæseren er batteridrevet, skal du huske, at batterierne skal lades op inden brug, og så er du klar til at blæse blade væk fra haven. 

Produktdetaljer:

  • Vægt: 4,1 kg.
  • Batteri: 2×18 Volt(ikke inkluderet)
  • Opladningstid: 15-55 min.
  • Blæsehastighed: 54 m/sek.

#5 Bosch ALB 36 Li løvblæser – en god scorer med batterisystem

Bosch ALB 36 Li løvblæser – en god scorer med batterisystem

Bosch ALB 36 Li  er løvblæseren der blev topscoreren i Råd og Röns test. Det er udelukkende en løvblæser, som er batteridrevet, og egner sig til en mindre have med mange blade om efteråret. 

  1. Smart Syneon Chip, som tilpasser energitilførslen ved brug
  2. Batteriet har hurtig ladetid og en driftstid på ca. 17 minutter 
  3. Maskinen er let, hvilket gør det nemmere, hurtigere og mere bekvemmeligt at fjerne bladene i din have

Derfor skal du vælge Bosch ALB 36 Li løvblæser

Her er endnu et Bosch produkt i denne løvblæser test, men den er let, lille og effektiv. Blæsehastigheden er på op til 210 kilometer i timen og den er et godt valg, hvis man har en mindre have med meget løvaffald.

Maskinen er batteridrevet, så du slipper for besværlige ledninger, og den har et hurtigt opladeligt batteri. Den normerede driftstid er ca. 17 minutter. Dog har Bosch opgivet batteriets ladetid til værende 1 time. En langt hurtigere ladetid end mange andre mærker. Du kan derfor hurtigt komme tilbage til arbejdet efter en kort pause.

Derudover er denne akku løvblæser udstyret med en smart Syneon Chip, der medvirker til, at energitilførslen automatisk tilpasser sig, når maskinen er i brug, og gør den mere effektiv. Med det smarte batteri er maskinen særligt velegnet til mindre haver. Dertil har maskinen en fordelagtig vægt, da den med batteri sniger sig op på en vægt på omkring de 2,5 kilo, hvilket gør den til en af de letteste modeller på markedet. Generende vibrationer skulle der heller ikke være noget af. Et godt valg til dig, der ønsker en let løvblæser med hurtig ladetid og ergonomisk design.

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 2,5 kg.
  • Batteri: 18 Volt 2,5 Ah (1 stk. inkluderet)
  • Opladningstid: 1 time
  • Blæsehastighed: 210 km/t.
  • Plantekværn: Nej

Ryobi RBV 26B - Benzindrevet løvsuger med fartpilot#6 Ryobi RBV 26B – Benzindrevet løvsuger med fartpilot

Nedfaldne blade i en have kan være hyggeligt lige i starten af efteråret, hvor de er flotte og orange i farven, men derefter skal de væk. Med denne benzindrevet løvsuger, får du en af de bedste løvsugere på markedet, som er en benzindreven model. Den egner sig specielt til store haver, da det er en kraftig løvsuger. 

  • Maks blæsehastighed på 320 km/t
  • Vælg selv hastigheden og brug evt fartpilot, for at holde hastigheden stabil
  • Ekstra dyse til mere krævendeopgaver 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Ryobi RBV 26B

Hvis du har en stor have, og ønsker en effektiv og god løvsuger samt løvblæser, som er uden batteri, der skal lades og uden ledning, så bør du overveje en benzindrevet løvsuger. 

Maskinen kan blæse og suge helt op til 320 km/t, hvilket skyldes den kraftige PoWR LTM 2-takts 26 cc motor, som har en perfekt fordeling mellem vægt og ydeevne. Det betyder også, at Ryobi netop har tænkt over vægten, så den ikke bliver for tung. Det er jo en maskine, som skal bæres rundt i haven, og med en vægt på 4,3 kg., ligger den i den højere ende af skalaen blandt de andre løvsugere, men generelt er benzindrevet havemaskine tungere end akku og elektriske maskiner, men den meget kraftige motor og ydeevne kompenserer i den grad for lidt ekstra vægt. 

Det er altså både en løvsuger med en plantekværn og en løvblæser. Selvom prisen er en smule dyrere end nogle af de billige modeller, er den pengene værd. Du vil hurtigt opdage, hvornår det er tid til at bruge sugeren, og hvornår bladene skal blæses væk f.eks. fra diverse bede.

Hvis du benytter dig af modellens indbyggede fartpilot, behøver du ikke selv at styre farten, og det udnytter benzinen langt mere. Det er bestemt det, som gør, at maskinen skiller sig ud fra de andre på markedet, da både variabel hastighed og fartpilot gør det nemmere at håndtere maskinen under længerevarende brug. 

Ryobi RBV 26B er derfor en fornuftig kandidat, hvis du lever efter en benzindrevet model, som kan blæse de fleste blade og grene væk fra. Hvis du er i tvivl om den er stærk nok, skal du ikke tvivle; der tilhører en dyse til høj lufthastighed op til 12m/min., som du kan bruge til ekstra krævende rengøringsopgaver i haven. 

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 4,3 kg
  • Motor: 2-takts 26 cc motor
  • Opsamler kapacitet: 50 liter
  • Blæsehastighed: 320 km/t.
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 12:1

Grouw 17994 løvsuger med kværn - Billigste elektriske løvsuger#7 Grouw 17994 løvsuger med kværn – Billigste elektriske løvsuger

Denne model fra Grown er den billigste løvsuger med kværn og løvblæser, som er i vores løvsuger test. Du får en model, som har det hele, og så til en rigtig god pris.  

  • Billig model med mange funktioner
  • Justerbar hastighed mellem 160 og 275 km/t 
  • Nem betjening med én hånd 

Derfor skal du vælge Grouw løvsuger med kværn 

Du kan lynhurtigt fjerne blade væk fra din have med Grows løvsuger/løvblæser. Det eneste du mangler er en forlængerledning, så du kan komme hele vejen rundt i haven. 

Den er elektrisk, og blæse/suge hastigheden kommer op på 160-275 km/t. Det er en af de bedste funktioner, fordi det gør den nem at betjene og styre, når du kommer tæt på blomsterbede, som ikke kan tåle så høje hastigheder. 

Den indbyggede kværn har en kompost ratio på 10:1, og selve opsamlerens kapacitet er på 35 liter. Det er en del mindre hos de andre modeller, men det giver også maskinen en lav vægt ift. de andre, når den er fyldt. Du skal dog tømme den oftere, men du slipper at gå rundt og bære på affaldet og den ekstra vægt. 

En sele medfølger også, så du ikke behøver at bære den med hænderne, men kan få hjælp fra ryggen. Det giver dig mulighed for at betjene den med én hånd.

 Produktdetaljer: 

  • Effekt: 3000 W
  • Opsamler kapacitet: 35 liter
  • Blæsehastighed: 160-275 km/t.
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 10:1

Stiga SAB 100 AE - Lille og håndholdt løvblæser #8 Stiga SAB 100 AE – Lille og håndholdt løvblæser 

Hvis du ikke ønsker at investere i en af de helt store maskiner, men samtidig har behov for en løvblæser nogle gange om året, kan det betale sig, at købe netop denne batteridrevet løvblæser. Den er lille, men kraftfuld. 

  • Egner sig specielt til rydning af mindre haver, indkørsler og terrasser 
  • Stort batteri, så maskinen kan 
  • Vægt på kun 2,1 kg. 

Derfor skal du vælge Stiga SAB 100 AE

Fjern nemt blade, grene og andet let affald fra haven med denne model, som du uden tvivl, kan benytte med kun én hånd. 

Du skal ikke være bekymret for, at maskinen ikke er kraftig nok, da den har et stort 4.o Ah batteri på 20 V, hvilket gør den kan måle sig med nogle af de store benzin-modeller. Stiga SAB 100 AE har en lufthastighed på 32 m/s, så du nemt og hurtigt kan få fjernet skidt og bladene fra dine udendørsområder. 

På en fuld opladning af batteriet, kan løvblæseren arbejde i 40 minutter på normal hastighed, og 20 minutter på høj hastighed. Du har altså også muligheden for at justere på maskinens hastighed og tilpasse den til den enkelte arbejdsopgave.

Med kun 2,1 kg., er netop denne model utrolig brugervenlig, og Stiga har selvfølgelig også tænkt på, at batteriet vejer en del, og derfor er det placeret, så det bringer hele maskinen i balance. Der er også gode soft grip håndtag, som gør det behageligt at holde på den under brug. 

Når du ikke bruger maskinen, kan du pakke den sammen, så den næsten ikke fylder noget. Du kan nemlig skille den ad ved at trykke på ‘hurtigudløser’-knappen. 

 Produktdetaljer: 

  • Vægt: 2,10 kg.
  • Batteri: 20 V
  • Opsamler kapacitet: 35 liter
  • Blæsehastighed: 32 m/s
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 10:1

#9 BLACK+DECKER GWC1820PC-QW 18 V – Letvægts akku løvsuger

BLACK+DECKER GWC1820PC-QW 18 V - Letvægts akku løvsuger

BLACK+DECKER GWC1820PC-QW 18 V er topscorer i Råd og Röns test, og er en uhyre effektiv løvsuger og har et ergonomisk design, som gør a

    1. Blæsehastighed på 250 kilometer i timen
    2. Vejer 2,1 kilo
    3. To hastighedsniveauer

Derfor skal du vælge BLACK+DECKER løvblæser GWC1820PC-QW 18 V:

Som topscorer i Råd og Röns test er forventningerne til denne akku løvblæser fra Black & Deckers høje! Her er der tale om en effektiv maskine, som kan præstere en blæsehastighed på 250 kilometer i timen, trods et overraskende lille batteri på 18 volt. Ifølge testen er der her tale om et fornuftigt forhold mellem power og batterilevetid. 

Maskinen klarer sig ikke kun godt I råd og Röns test, men også flere tidligere kunder, har anmeldt maskine. Den har fået over 140 anmeldelser og en samlet score på over 4.
Modellen kan suge bladene og i opsamleren og blæse bladene væk, så uanset om du ønsker at indsamle bladene med en løvsamler og manuel tage op i en sæk eller om du ønsker, at løvsugeren skal suge og kværne bladene for dig, kan du vælge. 

 

Selve løvblæseren er nem at manøvrere – med en vægt på blot 2,1 kilo, ingen ledninger og en perfekt vinkel i forhold til jorden får du en enormt brugervenlig havemaskine, der nemt blæser løv og andet affald til side. Batteriet er inkluderet og med en opladningstid på 5 timer kan du hurtigt få gjort din have klar!

Produktdetaljer: 

  • Fjerlet vægt: 2,1 kg.
  • Batteri: 18 Volt 2,0 Ah (1 stk. inkluderet)
  • Opladningstid: 5 timer
  • Blæsehastighed: Op til 250 km/t

#10 Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser:

Bosch ALS 25 kombineret løvsuger/løvblæser

Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser er kåret som bedst-i-test: her får du en effektiv maskine, der dækker mange behov.  

Mærket Bosch behøver nærmest ikke en introduktion, mange kender og elsker det tyske mærke, som leverer maskiner til både hus, hjem og have. I denne maskine får du kvalitet for dine penge, og den bl.a. kåret som bedst-i-test-vinder i Råd og Röns test af løvsugere og løvblæsere. 

  1. Funktionel og smart havemaskine, der både fungerer som løvsuger og løvblæser
  2. Indbygget plantekværn, som kværner haveaffaldet, så dette lettere kan blandes i kompostbunke 
  3. Motoreffekt på 2.500 Watt – her får du en maskine, som både har kraftigt sug og kraftigt pust

Derfor skal du vælge Bosch ALS 25

Bosch har selv udtalt, at ALS 25s eneste ulempe er, at der ikke er blade nok. Meget tyder på, at de har fat i den lange ende.  Her får du en effektiv maskine, som har kræfter nok til både de store og mindre arealer og affald.

Selve maskinen er nem at arbejde med, den er eldrevet og har en skuldersele, så det er nemt at manøvrere rundt med den. Med en vægt mellem 3,2-4,4 kg er og en lufthastighed på op til 300 kilometer i timen, kan du roligt forvente en maskine, hvor kraft og vægt går op i en højere enhed! Perfekt for både små og store haver!

Udover at den støvsuger din have fri for løv og andet affald, så kværner denne alsidige maskine hurtigt og automatisk alt dit planteaffald. Med den indbyggede plantekværn, som automatisk findeler og komprimerer indholdet i forholdet 10-1 i den store opsamler, som kan rumme 45 liter – så du nemt kan blande det i sit kompostaffald.

Med Bosch ALS 25 løvsuger/løvblæser får du en effektiv og kraftfuld maskine for pengene. 

  • Vægt – løvblæser: 3,2 kg.
  • Vægt – løvsuger: 4,4 kg.
  • Effekt: 2.500 Watt
  • Opsamler kapacitet: 45 liter
  • Blæsehastighed: 300 km/t.
  • Plantekværn: Ja
  • Kompost ratio: 10:1

#11 Stiga SBV 48 AE løvsuger og løvblæser – en batteridrevet topscorer

Stiga SBV 48 AE løvsuger og løvblæser – en batteridrevet topscorer

Stiga SBV 48 AE en brugervenlig løvsuger og løvblæser med gode anmeldelser, og det er en batteridrevet model, så du slipper for at gå rundt med en ledning. 

  1. Batteriet fungerer på tværs af alle Stigas modeller
  2. 50 liters opsamlingspose, som ikke bliver særlig tung
  3. Maskinen kan både bruges som løvsuger og løvblæser

Derfor skal du vælge Stiga SBV 48 AE: 

Med Stiga SBV 48 AE får du en effektiv maskine, som både kan fungere som løvsuger og løvblæser. Du skal derfor ikke lade dig begrænse af hverken ledninger eller stikkontakter! Hvis du i forvejen er Stiga-fan og har flere af deres maskiner, så kan du roligt anskaffe dig denne. Batteriet fungerer nemlig på tværs af flere af Stigas forskellige havemaskiner  – den kræver et standardiseret 48 Volt-batteri. 

Med denne maskine bliver det aldrig rigtigt tungt for ryggen – på trods af sine 50 liter, så bliver opsamlingsposen ikke tung, fordi maskinen ikke kværner eller komprimerer affaldet. Med den lette opsamlingspose og maskinens egen vægt på 3,6 kilo får du en maskine, som er nem at bære rundt på. Som løvblæser kan den opnå en blæsehastighed på 273 kilometer i timen, hvilket burde imødekomme de fleste havemenneskers behov, hvad enten det er i haven, i indkørslen eller på terrassen.

Produktdetaljer: 

  • Vægt: 3,6 kg.
  • Batteri: 48 Volt (IKKE INKLUDERET)
  • Opsamler kapacitet: 50 liter
  • Blæsehastighed: 273 km/t.
  • Plantekværn: Nej

Hvilken løvsuger eller løvblæser skal jeg vælge?

Inden du investerer i en løvsuger, er der nogle grundlæggende ting, som du skal tage stilling til.

Den primære forskel på en løvsuger og en løvblæser er, at den ene maskine suger og samler det ønskede indhold, mens løvblæseren blæser indholdet i den ønskede retning.  Løvsugeren suger dit haveaffald op, og det samles i en pose eller anden beholder, som du efterfølgende kan tømme i kompost eller container.

Ulempen ved denne er, at posen hurtigt kan blive fyldt op og efterfølgende tung at manøvrere rundt. Her foretrækker nogle at arbejde med en løvblæser, som kan samle indholdet, og derefter kan man selv med rive og handsker opsamle og fjerne det ønskede have affald.  Derudover kan en maskine med hastighedsindstillinger være at foretrække, hvis du skal blæse eller suge på mange forskellige områder.

På den måde risikerer du ikke, at blomsterbedet mister alle blomsterne, når du har været i gang, men samtidig kan du stadig blæse det fugtige løv væk fra græsplænen eller terrassen. 

Vælg en kombineret løvsuger og løvblæser

Alternativt kan du overveje, om du vil investere i en maskine, som har begge funktioner. Det kan være en fordel at bruge løvsugeren til at samle blade op fra store græsarealer, men jo tættere du kommer på blomsterbede, jo bedre er det at bruge en løvblæser for at skåne blomsterne mest muligt. 

Begge maskiner er gode til dig, som ønsker hjælp til havearbejdet – i både store og små haver.  

Benzin, elektrisk eller akku løvsuger? 

Derudover skal du gøre dig tanker om, du skal vælge en maskine, der bruger batteri eller benzin. Om du vælger det ene frem for det andet afhænger af dit behov og din haves størrelse. 

En batteridrevet løvsuger eller løvblæser kan være god til dig, som har en mindre til mellemstor have og gerne vil have den mobile løsning uden ledning. Ofte kan du, hvis du har batterier liggende, spare noget af indkøbsprisen. Har du derimod et større areal, som du skal dække kan løvsugere eller blæsere med ledning være bedre egnet for dig. Ofte har disse også en plantekværn, som kan komprimere dit affald, så du slipper for at afbryde dit arbejde for at tømme opsamlerposen i tide og utide. 

Derudover kan de modeller med ledning ofte blæse eller suge med samme kraft som de benzindrevne, men til en langt mindre pris.  Dog bør du være OBS på, om din have eller grund er passende i størrelse i forhold til, om du kan tilgå hele arealet med ledningens længde. 

En benzin løvsuger er til dig, som har en stor have med mange træer. Disse modeller er typisk også dyrere og langt tungere end modeller med ledning og batteridrevne. Havemaskiner på benzin, har ry for at være de lidt kraftigere modeller, og det er til dels også sandt, men både de elektriske og akku havemaskiner, er blevet væsentlig bedre de sidste mange år, og har typisk samme kraft (i dette tilfælde blæse/sugekraft), som benzindrevne modeller. 

Løvsugerens opsamler kapacitet og plantekværn 

Det er vigtigt, at undersøge løvsugerens kapacitet inden du køber en løvsuger. De har typisk en kapacitet på mellem 40 og 45 liter, hvilket er nok til en lille – mellemstor have. Har du en større have kan du stadig godt købe modellen, men du vil måske (alt efter hvor mange blade der falder i din have), blive nødt til at tømme den under brug. 

De fleste løvsugerne har også en plantekværn, så det er muligt at få flest blade op i beholderen som muligt. 

Her er det vigtigt at se på kværnens kompost ratio, som fortæller, hvor småt bladene bliver efter de har været igennem kværnen. 

Komposten kan du bruge enten som lidt næring til din jord i plantebed eller som frostbeskyttende. Du kan dog ikke forvente, at dine bed bliver 100% frostbeskyttet, men mange har held med det.

Når maskinen har en integreret plantekværn, skal du være opmærksom på, at maskinen også kan blive tung, jo flere blade, der bliver samlet op. Det vil ikke se med en løvsuger, der ikke har en kværn, da den bliver fyldt hurtigere. 

Kilder til denne løvsuger test

Vi har nu gennemgået nogle af de bedste løvsugere i test – og løvblæsere, så du kan tage stilling til, hvilken der dækker dine behov så godt som muligt. Vores anbefalinger sker på baggrund af en masse forskellige tests og anbefalinger fra hele Skandinavien, som vi gennemgår og vurderer.  Vi vil nu gennemgå kilder, som vores informationer stammer fra.  

Danske kilder:

Pricerunner test

En gennemgående test af 6 modeller på markedet. Testen er fra 2019, så du får helt friske resultater. I testen havde følgende egenskaber indflydelse på maskinernes karakterer:

  • Ydeevne
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Tilbehør

Derudover var der fokus på faktorer såsom: ergonomi, driftstid og byggekvalitet. 

Det afgørende spørgsmål var, hvor prisguntig løvblæseren var, og hvad forbrugeren egentlig fik for sine penge. 

Gør det selv  

I september 2015 testede magasinet Gør Det Selv Ryobi RBV 3000 CESV 1

I testen fulgte en samlet vurdering af maskinerne samt fordele og ulemper. 

Svenske kilder:

Råd & Rön 

Det svenske forbrugermagasin skrev i august 2017 en artikel om en test af 12 forskellige løvblæsere og løvsugere. 

De opstillede kriterier for testen var:

  • Løvhåndtering
  • Brugervenlighed
  • Vibrationer og støj
  • Batteri

Der blev både testet maskiner, som bruger batteri og ledning.

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 11 forskellige maskiner, så du kan finde ud af, hvilken af de mange løvsugere, du mangler i din have. Ud fra kilderne har vi vurderet, hvad der er vigtigt, når man vil investere i en løvsuger eller løvblæser. Dertil har vi fremhævet de enkelte maskiners særegne kvaliteter, og der er maskiner der kan opfylde den gængse haveejers behov.  Den rette maskine kan være en kærkommen ven, når havearbejdet skal overstås.  Vi har også givet vores bud til, hvilke maskiner, der er bedst i test og bedst til prisen.

Nu er valget op til dig, så du kan få fjernet løv og andet haveaffald, så dine bede, græsplæne og indkørsel kan vise sig fra sin bedste side.

FAQ 

Hvilken løvsuger er bedst i test?

I denne test er Gardena Ergojet 3000 den bedste løvsuger, mens Bosch ALB 18 Li er den bedste løvblæser. Der findes forskellige løvsugere og løvblæsere samt kombinerede modeller, så læs artiklen og find den bedste maskine til netop din have.

Hvorfor skal jeg vælge en kombineret løvsuger og løvblæser?

Det er en god idé at vælge en kombineret løvsuger og løvblæser, hvis du har en have, der kan bruge begge funktioner. En kombineret model giver flere muligheder.

Bør jeg vælge en løvsuger med kværn?

De fleste løvsugere har en integreret plantekværn, så bladene komposteres inden de kommer ned i opsamleren. Det giver plads til mange flere blade, så alt efter hvor stor en have du har, skal du tjekke om opsamlerens kapacitet er stor nok til din have.

Hvor kraftig er en løvsuger?

Det er selvfølgelig forskellig fra model til model, men de har blæser eller suger typisk med en kraft på mellem 2-300 km/t., hvilket er rigeligt til at fjerne og blade og andet let haveaffald, så du kan få rengjort haven.