Luftkøler test (2022) → Se de 8 bedste luftkølere / airconditions

1

Electrolux ChillFlex Pro Heating

Du kan med fordel investere i denne transportable aircondition fra Electrolux, hvis du gerne vil have en model, der både kan køle og varme diverse rum op. Du har mulighed for at benytte denne luftkøler i rum på en størrelse op til 50 m2 og så har den endda et lavt støjniveau, så den kan udmærket stå i soveværelset. Maskinen kan benyttes som affugter.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Electrolux ChillFlex Pro Heating
Delonghi PAC AN112 Aircondition 4.749 kr. 10-4
Delonghi PAC EX130 Aircondition 5.949 kr. 10-4
Clatronic CL3672 Aircondition
Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition 3.894 kr. ComputerSalg
Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe
Mitsubishi LN25 Hero Natural White Varmepumpe
Eeese Alba Aircondition 1.499 kr. Skousen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Efter grundig research har vi fundet frem til de 8 bedste luftkølere på markedet, som du kan læse mere om i denne luftkøler test. Vores testvinder er en Electrolux ChillFlex Pro Heating / cooling Aircondition, der udmærker sig på effektivitet, funktioner og støjniveau. De 7 andre produkter på listen er dog også værd at kigge på, da du udmærket kan finde en model, der passer bedre til dine behov blandt dem. F.eks. finder du både en miljøvenlig, transportabel eller billig luftkøler blandt de andre modeller på listen.

Du kan også blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på i købet af din luftkøler i denne artikel. Derudover vil vi også guide dig til, hvordan du kender forskel på de forskellige typer af klimaanlæg.

Electrolux ChillFlex Pro Heating / cooling Aircondition -#1 Electrolux ChillFlex Pro Heating / cooling Aircondition – Den bedste luftkøler

Du kan med fordel investere i denne transportable aircondition fra Electrolux, hvis du gerne vil have en model, der både kan køle og varme diverse rum op. Du har mulighed for at benytte denne luftkøler i rum på en størrelse op til 50 m2 og så har den endda et lavt støjniveau, så den kan udmærket stå i soveværelset. Maskinen kan benyttes som affugter.

 1. Transportabel aircondition med indbygget varmefunktion og luftkøler
 2. Kan benyttes som en affugter, hvor den tørrer fugtig luft ud af f.eks. en kælder
 3. Lavt støjniveau, så maskinen ikke virker forstyrrende
 4. Styres via en trådløs fjernbetjening

Derfor skal du vælge en Electrolux ChillFlex Pro Heating / cooling Aircondition

Hvis du leder efter en luftkøler, som du kan have glæde af i mange år fremover, så skal du have fingrene i denne model fra mærket Electrolux. Lige netop denne model er nemlig udviklet med både en køle- og varmefunktion, så du kan opnå en behagelig temperatur i hjemmet uanset årstiden.

Du har mulighed for at tilpasse blæserhastigheden efter behov og kan vælge flere funktioner i form af auto, køl, blæser, opvarmning, affugt o.l. Maskinen kan altså også benyttes som en affugter, så du kan få tørret eventuel fugtig luft ud af et rum. Den medfølgende aftræksslange vil sørge for at lede varmen fra kompressoren ud af rummet uanset hvilken funktion du benytter.

Transportabel aircondition

Denne aircondition maskine er en transportabel model, hvilket gør det muligt for dig at tage maskinen med rundt i huset. Den kan altså være i soveværelset, når du skal sove og i køkkenet, når der laves mad. Det eneste du skal være opmærksom på er, at maskinen kun kan benyttes i rum på op til 50 m2.

Med sit lave lydniveau kan du udmærket have maskinen stående i soveværelset for at opretholde en behagelig temperatur i løbet af natten. Du kan endda også indstille maskinen til udskudt start på op til 24 timer, hvis du ikke vil have den kørende, idet du går i seng. Maskinen kan også indstilles til Sleep Mode, hvilket minimerer energiforbruget og understøtter kroppens temperatur ændringer under søvnen, så du kan opnå en bedre søvnoplevelse.

Produktdetaljer

 • Højde: 71 cm
 • Bredde: 47,6 cm
 • Dybde: 38,5 cm
 • Vægt: 31,5 kg
 • Køleeffekt: 3,4 kW
 • Varmeeffekt: 2,7 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB(A)
 • Kapacitet: 50 m2
 • Energiklasse: A

Delonghi PAC AN112 Aircondition#2 Delonghi PAC AN112 Aircondition – Den bedste lydsvage luftkøler

Det kan være en klar fordel at investere i en lydsvag luftkøler som denne model fra mærket Delonghi. På den måde kan du nemlig have din aircondition kørende på alle tidspunkter af døgnet, uden at den virker forstyrrende. Denne model arbejder på et lydniveau mellem 47 og 63 dB(A) og tilhører energiklasse A+. Du får altså også en model, der ikke benytter alverdens strøm for at fungere optimalt.

 1. Lydsvag model, der arbejder på et lydniveau mellem 47 og 63 dB(A)
 2. Mulighed for at benytte maskinen som affugter for at komme fugtige rum til livs
 3. Optimeret strømforbrug grundet Eco Plus funktion – og derfor også energiklasse A+
 4. Kan let styres via en fjernbetjening

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Delonghi PAC AN112 Aircondition

Vi vil anbefale dig at investere i denne luftkøler fra Delonghi, hvis du prioriterer en lydsvag køler. Denne model arbejder nemlig i et lydniveau mellem 47 og 63 dB(A), som altså er relativt lavt. Du vil således ikke føle, at denne aircondition virker forstyrrende – uanset hvor du har den stående. Modellen er desuden ret enkel i sin opbygning og vil således blende ind i de fleste hjem, så den ikke tiltrækker alt for meget opmærksomhed.

Strømbesparende luftkøler

Maskinen er en del af energiklassen A+. Det betyder, at du her får en luftkøler, der er mere miljøvenlig og energibesparende end flere andre modeller på markedet. Dette skyldes bl.a. en særlig Eco Plus teknologi, der automatisk styrer strømindstillingen og regulerer forskellige effektniveauer ud fra den måltemperatur, der er blevet forudindstillet. På den måde er maskinen selv med til at optimere strømforbruget. Selv gassen i dette produkt er mere miljøvenligt end den gasmængde, der er brugt i tilsvarende airconditionanlæg fra producenten.

Du kan styre alle funktioner via LED kontrolpanelet eller via en medfølgende fjernbetjening. Du kan bl.a. indstille temperatur, ventilatorhastighed og kølefunktion. Produktet er også udviklet med en timer funktion og en affugter funktion, som du med fordel kan benytte, hvis du ikke ønsker, at maskinen kører uafbrudt – eller skal holde fugtniveauet i et rum i bund.

Produktdetaljer

 • Højde: 75 cm
 • Bredde: 44,9 cm
 • Dybde: 39,5 cm
 • Vægt: 30 kg
 • Køleeffekt: 2,9 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 63 dB(A)
 • Kapacitet: 44 m2
 • Energiklasse: A+

Delonghi PAC EX130 Aircondition#3 Delonghi PAC EX130 Aircondition – Til dig, der ønsker en transportabel aircondition

Ved at investere i denne luftkøler fra mærket Delonghi, kan du være sikker på at få et optimalt indeklima. Lutkøleren vil nemlig ikke kun tilpasse temperaturen til dine ønsker, men også filtrere luften grundet det indbyggede Bio Silver luftfiltreringssystem. Modellen kan også benyttes til affugtning. Derudover kan den snildt tages med på farten eller rykkes rundt.

 1. Udstyret med både håndtag og hjul, så du nemt kan transportere maskinen rundt
 2. Udviklet med et Bio Silver luftfiltreringssystem og affugtningsfunktion for bedre miljø
 3. Lavt støjniveau – minimums lydniveau på 47 dB(A) og maksimum på 65 dB(A)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Delonghi PAC EX130 Aircondition

Hvis du ikke er helt fastlåst på, hvor du gerne vil have din nye aircondition stående – eller måske bare gerne vil have muligheden for at rykke den rundt efter behov, så skal du investere i denne transportable model fra Delonghi.

Maskinen er ikke bare en lille og elegant model, som nemt kan flyttes. Den er nemlig også udstyret med både håndtag og hjul, så du kan rykke rundt på den efter behov. De indbyggede hjul gør endda, at du ikke engang skal bruge for mange kræfter, når maskinen skal rykkes fra ét rum til et andet.

Opnå et godt indemiljø

Luftkøleren vil desuden hjælpe dig til et bedre indeklima, da den er udviklet med et Bio Silver luftfiltreringssystem. Du kan altså være sikker på, at luften i rummet rengøres optimalt. Derudover kan maskinen også affugte et rum, da den er udviklet med en affugtnings funktion. Denne funktion kan klare at suge op til 32 liter væske ud af fugtig luft i døgnet.

Du har mulighed for selv at indstille både start og stop tidspunkter for din maskine via den smarte timer funktion. Faktisk kan du justere flere af maskinens smarte funktioner via LED kontrolpanelet eller den medfølgende fjernbetjening. Det er også sådan du justerer maskinens luftstrøm.

Som en ekstra bonus larmer denne luftkøler ikke særlig meget, når den står og køler et rum ned eller affugter det. Den vil således på intet tidspunkt virke som et forstyrrende element eller give anledning til irritation.

Produktdetaljer

 • Højde: 80,5 cm
 • Bredde: 44,5 cm
 • Dybde: 39 cm
 • Vægt: 32 kg
 • Køleeffekt: 3,3 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 65 dB(A)
 • Kapacitet: 48 m2
 • Energiklasse: A

Clatronic CL3672 Aircondition#4 Clatronic CL3672 Aircondition – Til dig, der søger en mini luftkøler

Diverse luftkølere kan hurtigt komme til at optage en masse plads eller tage for meget opmærksomhed i hjemmet, da de har en grim udformning. For at undgå en sådan situation, kan du med fordel investere i denne aircondition fra Clatronic. Modellen er nemlig en smule mindre i størrelsen end andre varianter, og så blender den ind med sit enkle og grå design.

 1. Enkelt design og opbygning, der ikke tiltrækker for meget opmærksomhed
 2. Kan benyttes som både køler og affugter, så fugtigheden kommer i bund
 3. Udstyret med fire hjul, der gør det nemt at transportere modellen rundt i hjemmet

Derfor skal du vælge en Clatronic CL3672 Aircondition

Er du på udkig efter en enkel og lidt mindre luftkøler? I så fald skal du se nærmere på denne model fra mærket Clatronic. Denne model har nemlig et mere enkelt og smalt design, men du får stadig fuld funktionalitet for pengene. Modellen kan nemlig både benyttes som køler, blæser og affugter. På den måde kan du få bugt med al ubehagelig luft i hjemmet ved brug af kun én maskine.

Lille aircondition til en budgetvenlig pris

En af fordelene ved denne model er, at den helt generelt er mindre end de fleste andre airconditions. Du får således en luftkøler, blæser og affugter, der ikke fylder alverden i hjemmet eller virker besværlig at have stående. Faktisk er denne model både smallere i bredden og dybden, samt ca. 10 til 20 centimeter mindre i højden end andre varianter. Den passer altså perfekt ind i det lidt mindre hjem.

Maskinen er ideel til rum på op til 30 m2, men du har mulighed for at transportere den rundt i huset efter behov, da den er udstyret med fire funktionelle hjul. I alt har denne luftkøler en køleeffekt på 2,3 kW og et lydniveau, der altid holder sig under 65 dB(A).

Du kan udmærket gå efter denne aircondition, selv hvis du ikke har det største budget. Maskinen er ikke decideret en lavpris model, men den sælges til en budgetvenlig pris, som kan gå på de fleste budgetter. Det gør også denne model en del billigere end andre varianter på listen.

Nem styring af luftkøleren

Maskinen er udstyret med en timer funktion, hvilket giver dig muligheden for at indstille specifikke start- og stop tidspunkter. Du kan altså have maskinen kørende, mens du ikke er hjemmet, så rummet har den rette temperatur, når du kommer hjem eller have den kørende om natten uden problemer.

Du kan nemt styre maskinen via den medfølgende fjernbetjening og se dine indtastninger på det indbyggede LED display, der viser både temperatur og timer. Du har desuden mulighed for at indstille ventilatoren til to forskellige hastigheder, så du både kan få lidt eller meget blæs.

Produktdetaljer

 • Højde: 68 cm
 • Bredde: 33 cm
 • Dybde: 28 cm
 • Vægt: 19 kg
 • Køleeffekt: 2,3 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 65 dB(A)
 • Kapacitet: 30 m2
 • Energiklasse: A

Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition#5 Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition – Den bedste runde luftkøler

Med denne AirFlower aircondition fra mærket Electrolux kan du nemt gemme din luftkøler væk, når den ikke er i brug, men faktisk behøver du ikke nødvendigvis at gøre det, da modellen har et yderst pænt design. Maskinen har en rund opbygning og ligner på ingen måde en kedelig luftkøler. Du har desuden mulighed for at styre den via din telefon.

 1. Skiller sig ud med sit cylinderformede design i neutrale farver
 2. Kan både benyttes til at varme og køle rum på op til 24 m2
 3. Mulighed for at kontrollere maskinen via en telefon
 4. Transportabel model, der bl.a. er udstyret med bærestrop

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition

Hvis du leder efter en aircondition, der skiller sig ud fra andre, men stadig ikke fylder alverden i hjemmet, så skal du se nærmere på denne model fra Electrolux. Det helt særlige ved denne maskine er, at den har en cylinderformet opbygning. Dette design valg gør modellen yderst stilfuld at se på. Samtidig gør det, at maskinen er en variant, man ikke har noget imod står fremme.

Aircondition der både varmer, køler og affugter

Denne model kan både benyttes til at varme rummet op, køle det ned eller affugte det, så luftfugtigheden bliver kontrolleret. Du kan altså få lige præcis den temperatur, som du ønsker uanset årstiden. Maskinen er bedst egnet til rum på maksimalt 24 m2. Derudover kan du nemt have maskinen stående i soveværelset, da den har et maksimalt lydniveau på 64 db(A).

Du kan være sikker på, at modellen altid vil sikre en jævn luftfordeling til hele huset. Det skyldes bl.a. maskinens opbygning og AirSurround system, der sender luften opad som en spiral frem for indad. På den måde skabes der en mere indirekte luftgennemstrøm, så luften fordeles bedre.

Styr din aircondition med fjernbetjening eller telefon

Med i købet følger der en fjernbetjening, der også har et cirkelformet design. Fjernbetjeningen er magnetisk og kan let fastgøres ovenpå den transportable luftkøler, så du altid ved, hvor den er.

Du er dog ikke tvunget til at benytte fjernbetjeningen for at opnå den rette temperatur i et rum. Denne model er nemlig udviklet til også at kunne styres via din telefon. Det eneste du skal gøre er at installere en app og connecte airconditionen til wifi’et – og så har du fremover alt du skal bruge for at styre din maskine lige ved hånden.

Produktdetaljer

 • Højde: 95,5 cm
 • Bredde: 38,8 cm
 • Dybde: 38,8 cm
 • Vægt: 35,5 kg
 • Køleeffekt: 2,6 kW
 • Varmeeffekt: 2,1 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 64 dB(A)
 • Kapacitet: 18 til 24 m2
 • Energiklasse: A+

Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe#6 Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe – En to-delt luftkøler til det nordiske klima

Med denne aircondition fra Mitsubishi kan du både få afkølet eller opvarmet et rum ud fra dine egne præferencer eller vejret udenfor. Modellen er en to-delt variant, der skal installeres fast i hjemmet, men som til gengæld også kan holde i mange år. Lige netop denne maskine har et lavt strømforbrug og er ideel til brug i det nordiske klima.

 1. Fast installation, der både fungerer i vinterkulden og i sommervarmen
 2. Lavt energiforbrug, så du ikke får en kæmpe elregning
 3. Renser luften for støv og partikler ved hjælp af et Plasma Quad filter

Derfor skal du vælge en Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe

Hvis du gerne vil investere i en fastmonteret aircondition, som med garanti er beregnet til det danske klima, så skal du investere i denne variant fra Mitsubishi. Denne aircondition er netop en to-delt variant, der skal monteres i huset. Alligevel kan den dog udmærket varme mere end ét rum, da den f.eks. kan indstilles til både at varme i stuen og på første sal takket være en split flap.

Da modellen skal monteres i huset, så kan du være sikker på, at du kan få glæde af din nye aircondition i mange år. Med dette køb får du desuden en effektiv variant, som både kan køle og varme huset op. Derudover har modellen et lydniveau på helt ned til 20 dB(A) indendørs, så du ikke bliver forstyrret, uanset hvor du placerer den i huset.

Udstyret med et rensende filter

En af de helt store fordelene ved at benytte denne aircondition i hjemmet er, at den er udstyret med et Plasma Quad filter. Dette filter sørger for at rense luften for støv og uønskede partikler. På den måde blive indeklimaet ikke bare bedre i form af en bedre temperatur, men også renere.

Spar penge med denne aircondition

Maskinen er desuden udstyret med en kompressor med avanceret teknologi, der konstant justerer effekten efter husets varmebehov. Du vil altså ikke opleve et pludseligt fald i varmen i hjemmet bare fordi temperaturen udenfor falder. Derudover kan du også indstille denne aircondition til at sænke eller hæve temperaturen i et rum alt efter, om der er mennesker i det eller ej. På den måde kan du selv være med til at spare energi og dermed sikre dig selv en mindre elregning.

Produktdetaljer

 • Indedel, højde: 30,5 cm
 • Indedel, bredde: 92,5 cm
 • Indedel, dybde: 23,4 cm
 • Udedel, højde: 55 cm
 • Udedel, bredde: 88 cm
 • Udedel, dybde: 28,5 cm
 • Vægt, indedel: 13,5 kg
 • Vægt, udedel: 55 kg
 • Køleeffekt: 5 kW
 • Varmeeffekt: 6 kW
 • Maksimalt lydniveau, inde: 20 dB(A)
 • Maksimalt lydniveau, ude: 54 dB(A)
 • Energiklasse: A++

Mitsubishi LN25 Hero Natural White Varmepumpe#7 Mitsubishi LN25 Hero Natural White Varmepumpe – Den bedste miljøvenlige luftkøler

Det er næsten ikke til at få hænderne ned over denne Hero aircondition fra Mitsubishi. Først og fremmest er modellen yderst energibesparende, hvilket både er godt for din pengepung og miljøet. Derudover kan maskinen både varme og køle hele huset – og de indbyggede teknologier sikrer en ren og behagelig luft, der altid er tilpasset dine behov.

 1. Miljøvenlig luftkøler i energiklasse A+++
 2. Varmer og køler efter behov – og renser endda også luften i hjemmet
 3. Har et lavt lydniveau både ude og inde
 4. Kan styres via en app på telefonen, men indstiller også sig selv

Derfor skal du vælge en Mitsubishi LN25 Hero Natural White Varmepumpe

Der er et hav af gode grunde til, hvorfor du skal investere i en Hero aircondition fra Mitsubishi. For med denne aircondition kan du være sikker på, at du får en af de absolut bedste modeller på markedet. Maskinen er ideel til brug i det danske klima, og den kan udmærket benyttes hele året rundt, da den både afkøler og varmer. Faktisk kan du endda benytte maskinen til at sprede varme fra andre varmekilder, hvis du sætter den på ventilatordrift, når du har tændt op for brændeovnen e.l.

Miljøvenlig aircondition

Du skal ikke være nervøs for, at du får en kæmpe elregning, selv hvis du benytter denne model hele året rundt. Denne luftkøler er nemlig en yderst miljøvenlig model, hvilket også kommer til udtryk ved, at den er en del af den højeste energiklasse: A+++. Selv kølemidlet i denne maskine er miljøvenligt og energieffektivt – og så er varmeveksleren endda forsynes med Dual Barriere Coating, der mindsker risikoen for nedbrydning og dermed også behovet for vedligehold.

Du kan naturligvis altid tilpasse luftkøleren til dine behov ved at justere på diverse indstillinger. Men det du ikke behøver er at bekymre dig om luften nu også spredes godt nok. For modellen er udviklet til at fordele luften ligeligt og på den mest energieffektive måde. Derudover har den en indbygget scanner, som registrerer, hvor i rummet personerne befinder sig for at rette luftstrømmen hertil. Derudover slukker maskinen automatisk selv, hvis du glemmer at slukke for den, når du forlader rummet (og den er sat til ikke at skulle stå til).

Sikrer et godt indeklima

Med denne luftkøler vil du få et optimalt indeklima uanset hvor du har placeret modellen. Du kan nemt indstille maskinen til at holde en konstant minimumstemperatur, når du er hjemmefra i længere tid ad gangen, så du undgår dannelsen af fugt og mug. Denne funktion gør køleren ideel til f.eks. sommerhuset. Derudover kan du indstille maskinen til at fungere i bestemte tidsintervaller, temperaturer o.l., så hele huset har den bedste udluftning.

Som en ekstra bonus er maskinen udviklet med et Plasma Quad filter, der sørger for at rengøre indendørsluften for bl.a. virus, allergier og bakterier. Du er altså garanteret et bedre indeklima, når du benytter denne aircondition.

Maskinen er desuden ekstremt lydsvag og så indstilles den til Night mode om natten, så din nattesøvn ikke bliver forstyrret. Du kan altid justere diverse indstillinger eller slukke helt for maskinen ved hjælp af en app på din telefon.

Produktdetaljer

 • Indedel, højde: 30,7 cm
 • Indedel, bredde: 89 cm
 • Indedel, dybde: 23,3 cm
 • Udedel, højde: 55 cm
 • Udedel, bredde: 80 cm
 • Udedel, dybde: 28,5 cm
 • Vægt, indedel: 15,5 kg
 • Vægt, udedel: 35 kg
 • Køleeffekt: 2,5 kW
 • Varmeeffekt: 3,2 kW
 • Maksimalt lydniveau, inde: 19 dB(A)
 • Maksimalt lydniveau, ude: 46 dB(A)
 • Energiklasse: A+++

Eeese Alba Aircondition#8 Eeese Alba Aircondition – Til dig, der ønsker en billig luftkøler

Du er naturligvis ikke forpligtet til at kaste mange penge efter en luftkøler. F.eks. er denne Alba Aircondition fra mærket Eeese et godt bud på en eminent model, der ikke koster alverden. Maskinen tilhører energiklasse A, kan flyttes efter behov og er udstyret med et vaskbart filter, så luften i hjemmet altid er i top. Maskinen både køler, blæser og affugter.

 1. Særdeles budgetvenlig pris, så alle kan få råd til modellen
 2. Kan både køle, blæse og affugte – samt rense luften i hjemmet
 3. Modellen lever op til alle miljøkrav, hvorfor den også er energieffektiv

Derfor skal du vælge en Eeese Alba Aircondition

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med i købet af din nye aircondition, så kan du med fordel kaste blikket mod denne model fra Eeese. Ved at investere i denne maskine kan du nemlig spare en del penge i købet, da modellen sælges til en billig pris. Derudover er luftkøleren energieffektiv, hvilket du også senere hen vil kunne se på din elregning – selv hvis maskinen står til på daglig basis.

Funktionelle egenskaber

Du går langt fra kompromis med kvaliteten bare fordi prisen på denne luftkøler ikke er helt så dyr som andre modeller. Maskinen er nemlig en mobil aircondition, der altså kan flyttes rundt efter behov og er nem at installere rundt om i hjemmet. Derudover er den udstyret med et vaskbart filter, så du kan opnå et godt indeklima. Du kan desuden nemt justere diverse indstillinger via maskinens touch skærm eller ved at benytte den medfølgende fjernbetjening.

Maskinen kan både sættes til at køle, blæse eller affugte et område / rum på op til 20 m2. Du investerer altså i et multiprodukt, der kan benyttes til flere formål. Som affugter kan maskinen optage hele 17 liter per dag. Der er endda en indikator på maskinen, som informerer dig om, hvornår vandtanken skal tømmes.

Du har mulighed for at indstille en timer på maskinen, hvis du ikke vil have, at din aircondition kører hele døgnet. På den måde kan du også være sikker på, at hjemmet har den rette temperatur, når du kommer hjem fra arbejde e.l.

Benyt luftkøleren overalt i huset

Denne luftkøler vejer ikke alverden og har en kompakt opbygning. Derudover er den udviklet med et integreret håndtag og robust hjul, der kan dreje 360 grader. Du har altså rig mulighed for at flytte rundt på køleren, hvis du gerne vil have afkølet eller affugtet flere rum i hjemmet. Dét at flytte rundt på modellen kræver endda ikke alverdens kræfter, da du netop kan udnytte hjulene det meste af tiden.

Produktdetaljer

 • Højde: 67,8 cm
 • Bredde: 30,5 cm
 • Dybde: 32,8 cm
 • Vægt: 21 kg
 • Køleeffekt: 2 kW
 • Styres via fjernbetjening: Ja
 • Maksimalt lydniveau: 65 dB(A)
 • Kapacitet: 20 m2
 • Energiklasse: A

Guide til dig der skal købe ny luftkøler/aircondition

 1. Hvilke funktioner er vigtige for dig?
 2. Hvor stort et område skal maskinen kunne køle ned / varme op?
 3. Skal maskinen være fastmonteret eller transportabel?
 4. Hvilken pris er du komfortabel med at give for din nye luftkøler / aircondition?
 5. Gå efter en miljøvenlig model
 6. Hold øje med maskinens maksimale lydniveau

Hvilke funktioner er vigtige for dig?

Først og fremmest skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvad du egentlig forventer af din nye maskine. Skal den kun kunne afkøle et rum eller skal den også kunne varme? Og vil du også gerne have en affugter funktion? Der findes et hav af forskellige klimaanlæg / airconditions på markedet og selvom man ofte taler om dem alle som en samlet ting, så har de hver deres egenskaber. Du kan læse mere om de forskellige varianter af køle- og varmeanlæg i afsnittet “Hvilket klimaanlæg skal jeg vælge?”.

Andre funktioner tæller bl.a. om maskinen skal være udstyret med en timer funktion, et særligt luftfilter eller sensorer, så maskinen selv kan indstilles sig efter, om du opholder dig i rummet eller ej. Det kan også være, at du foretrækker at kunne justere din luftkøler via din telefon – og så skal du have fingrene i en model med Bluetooth eller Wifi tilslutning.

Gør dig gerne nogle overvejelser om, hvilke funktioner du ikke kan undvære og hvilke, der bare ville være gode at have. De mange indbyggede funktioner kan nemlig have en indflydelse på prisen, så hvis du også prøver at holde dig under et vis budget, kan det være, at du skal acceptere, at du ikke kan få adgang til alle funktioner.

Hvor stort et område skal maskinen kunne køle ned / varme op?

Nogle modeller kan klare et område på over 50 m2, mens andre kun kan køle eller varme et rum på under 20 m2. Af den grund er det vigtigt, at du holder øje med maskinens maksimale kapacitet i forhold til rumstørrelse, så du ikke får investere i en maskine, der ikke kan dække det område, som du har brug for.

Skal maskinen være fastmonteret eller transportabel?

Du kan også med fordel overveje, om du gerne vil kunne rykke rundt på din køler eller om du hellere vil have den fastmonteret ét sted i hjemmet. Det kan være en god ide at investere i en fastmonteret model, hvis du gerne vil have en maskine med mange egenskaber og som skal kunne bruges hele året rundt. Regner du derimod kun med at have din maskine stående fremme i de varme sommermåneder, så kan en mindre eller transportabel model være oplagt.

Hvilken pris er du komfortabel med at give for din nye luftkøler / aircondition?

Det er altid en god ide at gøre sig nogle overvejelser om, hvor stort et budget du har at gøre godt med. Ved at fastsætte et bestemt prisleje, som du skal holde dig inden for, vil du heller ikke føle, at du giver alt for mange penge for din nye maskine.

Du skal dog gerne være realistisk, når du sætter et budget. Du kommer f.eks. ikke særlig langt, hvis du kun vil give 100 kroner for din nye luftkøler – så skal du i stedet have fingrene i en billig blæser e.l., men de har naturligvis ikke helt samme funktionelle egenskaber som en decideret luftkøler eller aircondition.

Gå efter en miljøvenlig model

Okay, det her er ikke som sådan en overvejelse, men vi vil anbefale dig at gå efter en miljøvenlig maskine. Ved at gå efter modeller, der minimum tilhører energiklasse A, kan du være sikker på, at du ikke ender med en kæmpe elregning – heller ikke selvom du benytter din nye maskine hele året rundt.

Der kan dog være stor forskel i prisen fra en køler i energiklasse A til en i energiklasse A+++, så hvis du ikke har et særlig stort budget, kan du udmærket gå efter en model i energiklasse A. Du skal bare gerne dobbelttjekke, at den faktisk er energieffektiv til det niveau, som du forventer.

Hold øje med maskinens maksimale lydniveau

Vi tvivler virkelig på, at nogen personer decideret foretrækker en larmende maskine i deres hjem. Af den grund vil vi også råde dig til at gå efter en lydsvag model – eller i hvert fald en variant, der ikke har et alt for højt maksimalt lydniveau. De udvalgte maskiner på ovenstående liste har alle et maksimalt lydniveau på under 65 dB(A) og det er klart at foretrække, da du i så fald ikke vil opleve at blive forstyrret af din luftkøler.

Alligevel kan du med fordel gå efter en model med et endnu lavere lydniveau, hvis du regner med at have maskinen stående i soveværelset. På den måde kan du bedre sikre dig mod at blive irriteret over maskinens lydniveau – eller have svært ved at falde i søvn fordi maskinen larmer for meget i forhold til hvis den ikke var i rummet.

Sådan finder du den bedste aircondition / luftkøler til hjemmet

Det kan være lidt uoverskueligt at finde hoved og hale i de forskellige airconditions, luftkølere, varmepumper o.l. maskiner, der findes på markedet. En af de overvejelser du dog med fordel kan gøre for at finde frem til den bedste model for dig, som også er blevet beskrevet i forrige afsnit, er at tænke over, hvor du primært regner med at benytte din maskine.

Aircondition til soveværelse

Hvis du primært regner med at benytte din luftkøler / aircondition i soveværelset for at opnå et lidt koldere klima, når du skal til at sove, så kan du både benytte dig af en fastmonteret eller en transportabel variant. Det kan være en fordel at investere i en fastmonteret model, hvis du gerne vil spare lidt på gulvpladsen. Har du derimod god plads på gulvet, og vil have muligheden for at kunne fjerne maskinen, hvis der kommer gæster, så er en transportabel model muligvis det rette valg.

Mobil luftkøler / mobil aircondition

En transportabel maskine er ideel til dig, der gerne vil kunne benytte din nye luftkøler / aircondition i flere rum. De transportable modeller vejer nemlig ikke alverden og så er de ofte udstyret med både et håndtag og hjul. På den måde kan du nemt fra dem med rundt i hjemmet. De mobile varianter kan også være en god investering for dig, der ikke har det største budget, da de langt fra koster lige så meget som en fastmonteret model.

Hvilket klimaanlæg skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer af klimaanlæg, som kan være med til at sikre et bedre indeklima i dit hjem. Det kan dog være lidt svært at finde ud af, hvor de forskellige anlæg reelt ligner og adskiller sig fra hinanden. Flere og flere forhandlere kalder da også en luftkøler for en aircondition og omvendt. Men faktisk er der normalt en lille forskel på typerne, og den kan du blive klogere på i dette afsnit.

Aircondition

Ordet “aircondition” bruges i flæng om flere af de nedenstående varianter, men det der egentlig adskiller en aircondition fra f.eks. en luftkøler eller en varmepumpe er, at den ofte er fastmonteret på en væg og kan køle rummet flere grader. Det er nemlig en lidt større model, der kan sprede både varme og kulde – normalt i flere rum ad gangen.

Luftkøler

En luftkøler vil ikke gøre rummet isnenden koldt, da den ikke er helt lige så kraftfuld som reelle airconditions, men til gengæld benytter den ikke alverdens strøm. Nogle luftkølere, bl.a. flere på ovenstående liste, fungerer også som affugtere. Sådanne modeller kan hjælpe dig med at holde luftfugtigheden i hjemmet på et minimum.

Forvirrende nok kan nogle luftkølere også varme rummet et par grader op, hvis behovet skulle opstå. Flere luftkølere begynder altså at have samme egenskaber som airconditions og varmepumper.

Varmepumpe

De fleste mennesker forbinder en varmepumpe med en maskine, der opvarmer boligen. Det er i og for sig også rigtigt nok, men flere varmepumper kan faktisk også benyttes til at køle boligen ned. En varmepumpe minder altså rigtig meget om en luftkøler og airconditions, hvor den bare også er god til at varme boligen op om vinteren.

Du skal dog være opmærksom på, at brugen af en varmepumpe kun kan betale sig, hvis dit hus er ordentligt isoleret. Du risikerer nemlig at få en voldsom elregning, hvis varmen fosser direkte ud af hjemmet, da varmepumpe vil blive ved med at producere mere varme for at holde hjemmet ved den rette temperatur.

Ventilator

En ventilator er oftest en midlertidig løsning, som flere vælger at investere i for at håndtere en pludselig sommervarme i hjemmet. Ventilatorer kan ikke indstilles til specifikke grader, men blæser luft rundt i rummet, så der føles koldere. Det er helt sikkert den billigste løsning, men du vil også opleve, at rummet bliver varmt igen næsten med det samme, du slukker for maskinen. Er der derfor kun tale om, at du har brug for en nedkøling af rummet engang imellem, så kan du sagtens nøjes med en ventilator, men hvis du leder efter en mere permanent løsning, så vil du blive glade for en af de andre typer af klimaanlæg.

Klimaanlæg

Ja, nu bliver det først forvirrende. Det beklager vi! Men faktisk kan man både tale om klimaanlæg ud fra hvilke typer der findes og ud fra, hvordan maskinerne køler / varmer. Et decideret klimaanlæg minder meget om en aircondition maskine, men forskellen ligger oftest i, at et klimaanlæg holder rummet ved en konstant temperatur.

Alle typer af klimaanlæg omtales dog i flæng og vi vil derfor anbefale dig ikke at tænke alt for meget over de forskellige begreber. I stedet skal du holde øje med, hvilke egenskaber din udvalgte model har – og hvilke funktioner den er udstyret med.

Aircondition rens – sådan renser du du din luftkøler

Rens og vedligeholdelse af din luftkøler / aircondition kommer meget an på, hvilken model du har. Nogle varianter behøver nemlig ikke rigtig noget vedligeholdelse, da de selv klarer størstedelen, mens andre har brug for at få tømt et filter, blive rengjort med et særligt rensemiddel e.l. Nogle maskiner med indbyggede affugtere har f.eks. også brug for at blive tømt for vand.

Netop fordi der findes så mange forskellige modeller med hver deres rengøringsmetode, så er det svært at vejlede i den korrekte vedligeholdelse på et mere generelt plan. Af den grund vil vi anbefale dig at søge råd i brugsvejledningen eller hos forhandlere, så du får rengjort din maskine bedst muligt.

FAQ

Hvilken luftkøler / aircondition er bedst i test?

Vi har kåret en ChillFlex Pro Heating / cooling Aircondition fra mærket Electrolux til bedst i test. Maskinen bliver dog skarpt efterfulgt af en række andre fremragende luftkølere, der er udstyret med affugter funktion, er miljøvenlige, billige i pris etc.

Hvilke typer klimaanlæg findes der?

Det kan være svært at forstå forskellen på de forskellige typer af klimaanlæg. Størstedelen af tiden blander selv forhandlerne rundt i dem. Det skyldes, at en luftkøler, aircondition, ventilator, vandpumpe og et decideret klimaanlæg ofte kan benyttes til de samme formål.

Kan en luftkøler både varme og køle et rum?

Mange luftkølere / airconditions kan både køle et rum ned og varme det en smule op. Det er dog langt fra alle modeller, og du er derfor nødt til at dobbelttjekke om den model du har kig på faktisk kan indstilles til flere funktioner.