Mosfjerner test (2022) → De 5 bedste mosfjernere på markedet

Kæmper du med mos i haven? Og er det ved at tage overhånd? I så fald skal du overveje at investere i en mosfjerner. En sådan maskine kan nemlig hjælpe dig med at komme mos til livs, så din græsplæne igen kan spire optimalt. Af den grund har vi samlet en lille oversigt over de bedste mosfjernere på markedet netop nu, så du kan få en mosfjerner med hjem, der har klaret sig godt i test. På den måde kan du være sikker på, at du får en ordentlig variant bestilt hjem, der faktisk kommer dit mos-problem til livs.

Før vi bevæger os videre, må vi hellere lige nævne, at mosfjernere ofte bliver kædet sammen med en vertikalskærer eller en plænelufter. En mosfjerner er dog en anden type maskine end disse, selvom nogle maskiner udmærket kan benyttes til mere end ét formål. Du kan læse mere om forskellen mellem maskinerne nederst i artiklen efter produkt gennemgangen.

Bosch-ALR-900-Plaeneklipper#1 Bosch mosfjerner 900W ALR 900 – Den bedste mosfjerner

Du kan med fordel benytte en Bosch mosfjerner 900W ALR 900 for at komme mos i haven til livs. Maskinen er yderst effektiv og dens ti dobbelte stålkløer sikrer dig gode resultater hver eneste gang. Du har endda mulighed for at indstille din maskine til flere forskellige arbejdshøjde indstillinger.

 1. Stor opsamlingsboks på 50 liter, så du ikke hele tiden skal tømme den
 2. Klippebredde på 32 cm og mulighed for indstilling af arbejdshøjde
 3. Fjerner mos med ti dobbelte stålkløer

Derfor skal du vælge Bosch mosfjerner 900W ALR 900

Hvis du gerne vil have en effektiv og innovativ mosfjerner til haven, så skal du overveje at investere i denne mosfjerner 900W ALR 900 fra mærket Bosch. Maskinen hjælper med at fjerne mos og lufte græsplænen uden at risikere at tilstoppe. Der er endda en stor opsamlingsboks på hele 50 liter, så du udmærket kan få bugt med al mosen i haven før du skal tømme boksen.

Modellen består af robuste komponenter og har særlige fjederståltænder, der fjerner al mos og uønsket bevoksning fra haven uden at skade græsplænen. Du har desuden mulighed for at indstille din Bosch mosfjerner 900W ALR 900 i fire forskellige arbejdshøjder og maskinen har en klippebredde på 32 cm.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 900 W
 • Klippebredde 32 cm
 • Valsesystem: 10 dobbelte stålkløer
 • Mulighed for indstilling af arbejdshøjde: Ja, i fire trin (+10, +5, 0 og -5 mm)
 • Kapacitet på opsamlingsboks: 50 liter
 • Vægt: 9,4 kg

Black & Decker mosfjerner GD300-QS 600W#2 Black & Decker mosfjerner GD300-QS 600W – En billig mosfjerner

Med en Black & Decker mosfjerner GD300-QS 600W slipper du af med moset og anden uønsket bevoksning i have uden problemer og uden, at det koster dig alverden. Modellen kommer med en 30 liter opsamlingsboks og metal tænder i valsesystemet.

 1. Koster under 650 kroner
 2. Er ideel til brug i mellemstore haver

Derfor skal du vælge Black & Decker mosfjerner GD300-QS 600W

Hvis du ikke har behov for en fancy mosfjerner, men bare gerne vil have en enkel maskine, der virker optimalt, så skal du se nærmere på denne mosfjerner GD300-QS 600 W fra mærket Black & Decker. Modellen koster under 650 kroner, men er ideel til fjernelse af mos og uønsket ukrudt i mellemstore haver. På den måde kan du sikre, at din græsplæne har de bedste betingelser for at vokse – selv uden at bruge en formue.

Denne model har en klippebredde på 30 cm og et valsesystem af metal tænder, så al uønsket bevoksning i haven fjernes let og effektivt. Du har mulighed for at indstille modellen i tre forskellige arbejdshøjder, så den kan benyttes hele året rundt. Derudover har maskinen er medfølgende opsamlingsboks på 30 liter, så du ikke skal tømme den hele tiden, mens du arbejder.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 600 W
 • Klippebredde 30 cm
 • Valsesystem: Metal tænder
 • Mulighed for indstilling af arbejdshøjde: Ja, i tre trin (2, 3 og 8 mm)
 • Kapacitet på opsamlingsboks: 30 liter
 • Vægt: 7 kg
 • Ledningslængde: 10 m

MPC1300 2-i-1 mosfjerner#3 MPC1300 2-i-1 mosfjerner – En multifunktionel mosfjerner

En MPC1300 2-i-1 mosfjerner lader dig fjerne mos i haven samtidig med, at den kan fungere som en plænelufter, når din græsplæne har brug for det. I modsætning til andre multifunktionelle mosfjernere og plæneluftere, så kommer denne model med en kombineret rulle, der består af både 16 knive og 16 fjedre.

 1. Kombineret rulle, der både indeholder knive og fjedre
 2. Koster under 1.000 kroner – og du får praktisk talt to maskiner i én

Derfor skal du vælge en MPC1300 2-i-1 mosfjerner

Hvis du er på jagt efter en maskine, der både kan hjælpe dig med fjernelsen af mos i haven og fungere som en plænelufter, så skal du overveje at investere i denne MPC1300 2-i-1 mosfjerner. Modellen er nemlig multifunktionel og er således både en elektrisk mosfjerner og plænelufter i én. Det skyldes, at maskinen både kan rulle med knive og fjedre, da maskinen består af en kombineret rulle. Rullen indeholder 16 knive og 16 fjedre – og har en bredde på 34 cm med en arbejdsbredde på 30 cm.

Maskinens opsamler kan rumme op mod 30 liter, så du ikke konstant skal afbryde dit arbejde for at tømme beholderen. Du kan dog også arbejde uden opsamlerpose, hvis du foretrækker dette. Du kan udelukkende benytte din MPC1300 2-i-1 mosfjerner i det tidlige forår og i løbet af efteråret, da den skal benyttes i fugtig og blød jord. Maskinen kan ikke bruges på hverken hård eller tør jordbund.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 1300 W
 • Klippebredde 30 cm
 • Valsesystem: 16 knive og 16 fjedre
 • Mulighed for indstilling af arbejdshøjde: Ja, i tre trin (3, 6 og 9 mm)
 • Kapacitet på opsamlingsboks: 30 liter
 • Vægt: 10,2 kg

Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare#4 Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare – En god vertikalskærer med mosfjerningsegenskaber

Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare er en god kombinationsmaskine til dig, der både vil have en vertikalskærer og en mosfjerner i én maskine. Maskinen kan benyttes på arealer med en størrelse på op til 800 m2 og arbejdshøjden kan indstilles efter behov.

 1. Multifunktionel maskine til både mosfjerning og anden plæne vedligeholdelse
 2. Valsesystem af både 24 stålfjedre og 14 stålknive

Derfor skal du vælge en Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare

Er du ikke helt vild med ideen om kun at få en mosfjerner? Og vil du derfor gerne investere i en vertikalskærer med mosfjerningsegenskaber? Her har vi fundet en løsning til dig, der vil have det bedste fra begge maskiner. For med en Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare kan du både fjerne mos i haven og lufte din plæne optimalt på én og samme tid.

Med din nye Alko plænelufter Comfort 38 E CombiCare får du en opsamlingsboks på hele 55 liter, så arbejdet i haven kan fortsætte uden forstyrrelser. Derudover har maskinen en arbejdsbredde på 37 cm, når der benyttes luftervalsene, som desuden består af 24 stålfjedre, og en arbejdsbredde på 38 cm, når vertikalskærervalsene benyttes, som består af 14 stålknive. Maskinen kan udmærket benyttes til plæner på op mod 800 m2, da modellen er udstyret med en 1300 watts el-motor. Du har desuden også mulighed for at indstille maskinens arbejdshøjde i fem forskellige trin.

Produktdetaljer

 • Driftseffekt: 1300 W
 • Klippebredde 38 cm
 • Valsesystem: 14 stålknive og 24 stålfjedre
 • Mulighed for indstilling af arbejdshøjde: Ja, i fem trin
 • Kapacitet på opsamlingsboks: 55 liter
 • Vægt: 14 kg

Solo Plænelufter og Mosfjerner#5 Solo Plænelufter og Mosfjerner – En effektiv mosfjerner

Med en Solo Plænelufter og Mosfjerner kan du hurtigt og effektiv få gjort din have smuk igen. Maskinen er en kombination mellem en plænelufter / vertikalskærer og en mosfjerner, så din græsplæne får optimale vækstbetingelser.

 1. Maskinens håndtag kan foldes sammen for at spare plads i garagen
 2. Sikkerhedslås på maskinen, så ingen kan starte maskinen utilsigtet
 3. Effektiv fjernelse af mos, ukrudt og strå fra græsplænen

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge en Solo Plænelufter og Mosfjerner

Har din græsplæne brug for hjælp til at vokse? I så fald skal du overveje at investere i en kombination mellem en vertikalskærer / plænelufter og en mosfjerner. Du finder bl.a. sådan en maskine hos mærket Solo, hvor du får en maskine, der både fjerner ukrudt, mos og strå samtidig med, at den giver nyt liv til græsplænen. Mosfjerneren består af 11 knive og hele 40 stålnåle, hvilket sikrer dig et flot resultat. Maskinens knive skærer i græsplænen, så græssets rødder kan få luft, vand og næringsstoffer.

Denne mosfjerner er desuden perfekt til den mellemstore til store græsplæne, da den har en stor opsamlingsboks på 45 liter. Du skal altså ikke tømme boksen hvert femte minut, mens du arbejder. Du har også mulighed for at indstille skæredybden til fem forskellige niveauer. Maskinen fylder endda heller ikke særlig meget, når den skal opbevares, da håndtaget kan foldes sammen. Derudover er der ingen risiko for, at nogen i husstanden starter maskinen ved en fejl, da den kommer med en sikkerhedslås.

Produktdetaljer

 • Spænding: 40 Volts batteri
 • Klippebredde 36 cm
 • Valsesystem: 11 knive og 40 stålnåle
 • Mulighed for indstilling af arbejdshøjde: Ja, fem trin
 • Kapacitet på opsamlingsboks: 45 liter

Forskellen på en vertikalskærer, plænelufter og mosfjerner

Det kan være lidt forvirrende at følge med, når der tales om vertikalskærere, plæneluftere og mosfjernere – og det bliver ikke bedre af, at mange forhandlere også kaster om sig med begreberne på deres udvalg. For hvad er forskellen egentlig på de forskellige varianter? Og henviser alle tre begreber til en maskine med de samme egenskaber? Herunder kan du læse lidt om de forskellige varianter, så du hurtigt får et overblik over, hvor de minder om og adskiller sig fra hinanden.

Mosfjerner

En mosfjerner adskiller sig fra en vertikalskærer ved, at den består af et valsesystem med fjedre, kroge eller en kombination af de to, der hiver mosset op fra plænen uden at skære i selve græsplænen. En mosfjerner er således mere skånsom ved plænen end en vertikalskærer. Du behøver desuden heller ikke nøjes med at benytte din mosfjerner et par gange om året, da den kan benyttes efter behov.

 

Man kan argumentere for, at fordelen ved at benytte en mosfjerner er, at den er særligt god til forebygge mos og pleje græsplænen, så den ikke dræbes af ukrudt. Mosfjerneren er derfor god at benytte på græsplæner, der ikke har brug for den helt store forplejning, men bare en lille indsats for at holde mos og ukrudt i ave.

Vertikalskærer

En vertikalskærer består af et valsesystem af knive, der sidder med få centimeters mellemrum, frem for mosfjernerens fjedre og kroge – eller af en kombination af knive og fjedre. Vertikalskæreren adskiller sig fra mosfjerneren ved, at knivene skærer et par centimeter ned i jorden, når der køres over græsplænen. Dette er med til at tilføre luft til græssets rødder, hvilket også er årsagen til, at en vertikalskærer også kaldes en plænelufter. De fleste vertikalskærere fjerner mos fra græsplænen samtidig med, at der gives luft til rødderne. Af den grund får du altså en multifunktionel maskine, når du investerer i en vertikalskærer, da den både fjerner mos og gør din plæne pænere i længden. Du skal dog være opmærksom på, at en vertikalskærer ikke skal benyttes meget mere end 1 til 2 gange om året – og derfor kan det være en fordel også at have en mosfjerner maskine, som du kan benytte mere regelmæssigt, hvis din have er hårdt ramt af mos.

Plænelufter

Helt grundlæggende er der altså en forskel på en vertikalskærer og en mosfjerner, da en vertikalskærer både skærer i græsplænen for at give den luft og fjerner mos, mens en mosfjerner kun fjerner mos og ukrudt. En plænelufter er egentlig bare et andet ord, der bruges om vertikalskærere. Du skal dog altid dobbelttjekke maskinens egenskaber før du trykker på ‘bestil’, da nogle forhandlere også kalder en simpel mosfjerner for en plænelufter.

Det er altså ikke nemt at finde rundt i, hvad der præcis kategoriseres som en plænelufter.

Vedligeholdelse af plænen

Der er mange måder at vedligeholde sin plæne på. Du kan udmærket benytte en mosfjerner, hvis du er meget hårdt ramt og gerne vil have processen overstået hurtigst muligt, men der kan også være andre løsninger, der sikrer dig en pænere græsplæne. F.eks. kommer du relativt langt med produkter som plænerens og ukrudtsfjerner, da disse får bugt med mindre uønskede bevoksninger. På den måde behøver du ikke at finde mosfjerneren frem for helt små områder – eller benytte maskinen på stenede områder.

Vi har skrevet en guide til de bedste produkter inden for plænerens, så hvis du er interesseret i den løsning, kan du læse meget mere her.

Du kan også finde mere information om fordelene ved at benytte ukrudtsfjerner, samt få et overblik over udvalget og se de bedste ukrudtsfjernere på markedet netop nu i vores artikel om emnet her.

Står du til gengæld med en ødelagt græsplæne efter at have behandlet den for mos, ukrudt o.l.? I så fald skal du nok overveje at plante nyt græs. Men hvilke græsfrø skal du vælge? Lad os guide dig til de bedste græsfrø her

Fjern mos og vedligehold plænen med disse produkter

Mærket Turfline har udviklet forskellige produkter, der kan hjælpe dig med at vedligeholde din plæne – uanset om du har brug for hjælp med fjernelsen af mos eller til plantning af nyt græs på plænen. De nedenstående produkter kan altså være en god hjælp dig dig, der gerne vil have en jævn og flot græsplæne hvert eneste år.

Hvis du har brug for hjælp med at komme mos til livs, så kan du udmærket ty til produktet MossOff fra Turfline. Denne mosfjerner er et langtidsvirkende biologisk produkt af planteolier og stivelse, der udelukkende angriber mos og ikke andre planter. MossOff skal blandes efter særlige blandingsforhold afhængigt af, hvor stort et område der er dækket af mos – og hvor genstridigt det er. Herefter sprøjtes produktet på området med mos, hvor det vil danne en usynlig og nedbrydelig micro coatning. Dette forhindrer mosset i at absorbere fugt og næring, hvorefter mosset vil dø ud. Netop fordi en MossOff er et naturligt produkt, så slipper du for giftstoffer i jorden ved brug.

Hjælp plænens vækst

Med en omgang Plænegødning NPK 14-3-15 fra Turfline kan du kontrollere væksten på din græsplæne og sikre, at den bliver mere frodig og slidstærk. Tætheden i græsset vil desuden også forøges ved brug af dette produkt, hvilket mindsker risikoen for udvoksning af ukrudt og mos. Dette produkt indeholder bl.a. kvælstof (N), der hjælper græssets vækst og farve, fosfor (P), som udvikler planternes rodnet og vitalitet, samt kalium (K) for at forstærke græssets slidstyrke og hårførhed mod tørke, frost og eventuelle sygdomme. Posen indeholder 15 kg plænegødning, hvilket kan række op til 750 m2.

Frem for kun at nøjes med gødning til din plæne, kan du også overveje at investere i en sæk med Turfline Plænekalk og Gødning NPK 8-1-2. Din græsplæne vil således opnå alle fordelene ved brug af Turfline Plænegødning NPK 14-3-15 (se ovenstående afsnit) og blive beskytte mod forsuring og mos på én og samme tid.