🥇Motorsav test [2022] » Klik og se de 8 bedste motorsave!

1

McCulloch CS 380

På første pladsen i Den Store Motorsav Test 2019 har vi McCulloch CS 390. Som motorsav bedst i test hos Råd & Rön blev dens gode design nævnt, samtidig med at den levere masser af kraft. Den levere derfor rigtig godt og har meget middelmådigt prisleje. Det er benzinmotorsaven, som kan levere på både størrelse og effektivitet og derfor testens bedste motorsav.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
McCulloch CS 380 1.501 kr. ComputerSalg
Makita DUC303Z 3.309 kr. Staypro
Bosch AKE 30 S 119 kr. BygXtra
McCulloch CS 450 Elite
Bosch AKE 40-19 S 144 kr. Staypro
Makita EA3501S35B
Bosch UniversalChain 18 1.338 kr. Verkter

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Når træer og buske i haven skal tæmmes, brændet skal hugges eller områder ryddes er motorsaven din bedste ven. Med motorsaven i hånden er du herren over de tykke stammer og tynde grene, og du slipper for at bruge timer med den gamle sav. Motorsaven effektiviserer brændehugning og gør søndagsaktiviteten lidt (for ikke at sige meget) sjovere. Den er derfor uundværlig og er nok grunden til, at du nu er ved at læse Den Store Motorsav Test 2019!

Du kan få motorsave, der kører på benzin, elektricitet (ledning) eller batteri. De er udstyret med forskellige typer af håndtag, har forskellige design samt den indbyggede sikkerhed varierer fra producent til producent. Den Store Motorsav Test 2019 vil derfor hjælpe dig til at få et overblik over de bedste motorsave på markedet ved at præsentere de 8 bedste benzin-, el- eller batterimotorsave.

Til sidst i testen vil du yderligere finde en gennemgang af fordelene ved at vælge en benzin-, el- eller batterimotorsav, så du kan få den motorsav, der bedst matcher dit behov.

McCulloch CS 380 bedst i test motorsav

#1 McCulloch CS 380 – Brugervenlig og kratfuld

På første pladsen i Den Store Motorsav Test 2019 har vi McCulloch CS 390. Som motorsav bedst i test hos Råd & Rön blev dens gode design nævnt, samtidig med at den levere masser af kraft. Den levere derfor rigtig godt og har meget middelmådigt prisleje. Det er benzinmotorsaven, som kan levere på både størrelse og effektivitet og derfor testens bedste motorsav.

 1. Kraftfuld
 2. Let at starte
 3. Komfortabelt kompakt design

Derfor skal du vælge McCulloch CS 380

Benzinmotorsaven har nogle fantastiske egenskaber såsom et rigtig godt fældesigte, en indikator for mængden af brændstof og en god 2-i-en choker og stopknap. Den forener den lette følelse af at have styr på sin sav med en stærk OxyPower-motor. Den er derfor perfekt til en normal-mellemstor størrelse have, hvor den leverer præcision ved lejlighedsvis anvendelse/eller og sæsonopgaver såsom at hugge brænde, der typisk er mere krævende end at trimme buskene. Den er også nomineret til at være god til prisen af Gør Det Selv, da dens effektivitet overrasker i denne prisklasse. Motorsavens kæde spændes uden værktøj, hvilket gør den behagelig, når står lidt længere væk fra værktøjsskuret. Dens bløde håndtag og meget normalt læggende vægt gør den rigtig handy at håndtere. Den har desuden en automatisk oilepumpe, så du også slipper for at skulle handle på det midt i brændehugningen. Den er udstyret med Soft Start, som reducerer modstanden i snoren med 40%, hvilket gør du kommer godt fra start. Alt i alt er denne motorsav en testvinder, fordi den har det hele uden at sprænge nogens budget.

Produktbeskrivelse:

 • Benzinmotor/cylindervolumen: 38 cm3
 • Output/Effekt: 1,4 kW
 • Benzintank: 0,25 L
 • Sværlængde: ~ 14” / 35 cm.
 • Kædehastighed:  20 m/s
 • Olietank: 0,2 L
 • Vægt: 5,2 kg

Makita DUC303Z - bedste batterimotorsav

#2 Makita DUC303Z – Den bedste batterimotorsav

På anden pladsen har vi den muligvis mest kraftfulde batteridrevne motorsav, nemlig Makita DUC303Z. På trods af dens højere pris har også denne vundet som motorsav bedst i test hos Råd & Rön, da denne er meget kraftfuld og kun batteriets levetid begrænser dens leveringsevne. Er du derfor til de mere lydløse batterimotorsave, som ikke har udstødningsgasser, er batterimotorsaven fra Makita perfekt til dig.

 1. Ergonomisk
 2. Støj- og vibrationssvag
 3. Kraftfuld

Derfor skal du vælge Makita DUC303Z

Denne professionelle batterimotorsav tilbyder høj kædehastighed på 20 m/s, samtidig med at den er støj- og vibrationssvag. Den saver ca. 250 snit i 3×4 tømmer, hvilket er meget for en miljøvenlig batterimotorsav. Den leveres uden batteri, men er beregnet til et 2×18 Volt-batteri. Skulle du ønske at forlænge, hvor længe du kan save, er denne motorsav så godt designet, at batteriet kan skiftes hurtigt. Har du derfor flere batterier, kan du hurtigt komme i gang igen, når batteriet endelig er fladt. Motorsaven egner sig godt til de helt krævende, mindre og mellemstore opgaver. Det vil sige den klarer stort set en hver opgave, hvor du kan se dig selv bruge hastighed og kraft. Dens design tilbyder høj betjeningskomfort, så du kan bruge den, til du ikke orker mere. Den er en smule lettere end test vinderen, så den klarer også vægttesten. Den har et værktøjsfrit kædeskift, automatisk kædesmørring og er derfor rigtig let at vedligeholde.

Produktbeskrivelse

 • Batteri: Lithium-ion
 • Batterispænding: 2×18 Volt
 • Sværlængde: 3/8” / 30 cm.
 • Kædehastighed:  20 m/s
 • Olietank: 0,2 L
 • Vægt: 5,1 kg

# 3 Bosch AKE 30 S – Kompakt med lang levetid

Den lille, billigere og lette Bosch AKE 30 S sniger sig ind på en tredje plads. Elmotorsaven udmærker sig i testen, da den tilbyder et yderst unikt design, som gør den exceptionelt brugervenlig. Den er nem, enkel og har et højt niveau af sikkerhed. Den kompakte design egner sig perfekt til de små opgaver og vil blive hos dig længe med minimum indsats i forhold til vedligeholdelse.

 1. Exceptionelt brugervenlig
 2. Robust
 3. Quick Stop kick-back-bremse

Derfor skal du vælge Bosch AKE 30 S

Denne elmotorsav er designet med et godt håndgreb, som består at stålfjedre og derfor perfekt til fældning og savning. Den er lille, let og derfor utrolig handy og designet adskiller sig glædeligt meget fra andre motorsave. Kædehastigheden er knap så hurtig, men elmotorsaven er alligevel udstyret med en Quick Stop kick-back-bremse, som sikrer at den stopper, så snart du har brug for det.  Vigtigt er dog, at den ikke bør bruges til svære opgaver, da kæden vil sprænge. Elmotorsaven er udstyret med et Bosch-SDS-system, som derfor sikrer at skift og stramning af kæden, kan foregå uden værktøj, hvilket er fedt, så du ikke skal slæbe på andet end selve saven. På trods af at den er lille er størrelsen på olietanken ikke sparet væk og kan indeholde 200 mL, hvor olieniveauet er angivet på tanken. Det er en elmotorsav som vil holde længe, på grund af dens kvalitetssikrede konstruktion, som sikrer høj robusthed. Bosch AKE 30 er til dig som har brug for en yderst handy elmotorsav, som kan klare alle de opgaver, som din mindre have tilbyder.

Produktbeskrivelse

 • Elsmotor
 • Output/Effekt: 1,8 kW
 • Sværlængde: 3/8” ~ 30 cm.
 • Kædehastighed:  9 m/s
 • Olietank: 0,2 L
 • Vægt: 3,9 kg

#4 McCulloch CS 450 Elite – Fuld power og gode detaljer

McCulloch CS 450 Elite har vundet som Motorsav bedst i test hos Vi I Villa, fordi den bare klare alle opgaver, du måtte overveje at give den. Dens lange skaft og kraftige motor er er ideel til dig, som ønsker de helt professionelle egenskaber. Der er tænkt over detaljerne i dens design, som vil give fuld power med brugervenlige indstillinger.

 1. Kraftfuld
 2. Let vedligeholdelse
 3. Let at starte

Derfor skal du vælge McCulloch CS 450 Elite

Denne benzinmotorsav har en høj kapacitet og rigtig meget kraft, og den tager snildt tager de tykke stammer. Taget dens kraft og kapaciteten i betragtning er den forholdsvis let og stadig rigtig god at arbejde med. Vibrationerne under arbejdet er minimale, så du kan arbejde længe med denne motorsav i hånden. Til dig som ønsker, at din motorsav kan klare det hele, er den derfor ideel. Den har let adgang til tændrør og filter, hvilket er lækkert, når disse skal skiftes ved evt. vedligeholdelse. Den er designet sådan, at dens kombinøgle sidder i det bagerste håndtag, og derfor er let tilgængeligt. Denne benzinmotorsav fra McCulloch er også udstyret Soft Start, som gør den rigtig let at sætte i gang. Den er bygget med en OxyPower-motor til at sikre mindre brug af benzin og færre emissioner, samtidig med at den leverer til fulde. En indikator for benzinmængden vil undervejs sikre, at du har styr på, hvornår der skal påfyldes igen. Start/stop-funktionen er integreret i grebet, så selvom den er i den er testens tungeste motorsav, giver den mulighed for let at styre, hvornår der skal saves, og hvornår der skal stoppes. Vi I Villa nævnte, at motorsaven generelt er bedre end mange dyrere modeller.

Produktbeskrivelse

 • Benzinmotor/cylindervolumen: 45,7 cm3
 • Output/Effekt: 2 kW
 • Benzintank: 0,46 L
 • Sværlængde: ~ 18” /45 cm.
 • Kædehastighed:  23 m/s
 • Olietank: 0,3 L
 • Vægt: 5,3 kg

#5 Stiga SC 48 AE – Lydsvag og brugervenlig

Batterimotorsaven fra Stiga udmærker sig ved dens brugervenlighed, som gør den ideel til de små og mellemstore opgaver. Den er batterimotorsav bedst i test hos Gør Det Selv og vandt endda over mange af de dyrere modeller. Den har altså en rigtig fornuftig pris for en batterimotorsav og er god til dig, som ønsker at din batterimotorsav kan lidt mere end de andre.

 1. Lavt støjniveau og ingen emissioner
 2. Ergonomisk
 3. Høj brugervenlighed

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Stiga SC 48 AE

Stiga SC 48 AE er let at håndtere, da den ikke vejer så meget, med en vægt på kun 3,6 kg. Dens start/stop knap er godt placeret og let at bruge under arbejdsopgaverne. Der er tænkt over at give dig en god ergonomisk komfort og den har flere gode detaljer, da den er udstyret med automatisk oliepumpe til kæden og et Quick Tension-system, så du hurtigt at stramme kæden uden brug af værktøj. Dens lydniveau er lavt, så den vil ikke genere naboerne mere end højst nødvendigt og så har den ingen emissioner. Knapperne er integreret i det bagerste håndtag, som yderligere føles blødt og rart at holde ved. Motorsavens batteri købes separat, men du kan spare penge, hvis du har en hække- eller plæneklipper, som bruger samme slags. Yderligere er motorsaven nem at rengøre og har et belejligt ophængningshjul. Nogle synes sat batteriet kan være lidt svært at tage ud, samt at dens vægt er knap så balanceret. Men ikke desto mindre tilbyder også denne motorsav er rigtig god oplevelse.

Produktbeskrivelse

 • Batteri: Lithium-ion
 • Batterispænding: 48 Volt
 • Sværlængde: ~ 14” /35 cm.
 • Kædehastighed:  11,8 m/s
 • Olietank: 0,2 L
 • Vægt: 3,6 kg

#6 Bosch AKE 40-19 S – Kvalitets- og kraftfuld elmotorsav

Bosch AKE 40-19 S er en super elmotorsav, der kan klare det hårde træ med kraft og kontrol. Som elmotorsav kårede Råd & Rön den som elmotorsav bedst i test. Den er meget populær som forbrugerkøb, da prisen ligger godt for en kraftfuld motorsav. Den egner sig derfor til de krævende opgaver, så du skal ikke begrænse dig med denne elmotorsav i hånden.

 1. Kraftfuld
 2. Lav vægt
 3. Robust

Derfor skal du vælge Bosch AKE 40-19 S

Elmotorsaven fra Bosch er udstyret med en dejligt lang kniv, som sikrer lang rækkevidde og effektivitet. Foruden dens bemærkelsesværdige kraft har designerne haft fokus på høj kvalitet, som sikrer den lang levetid, så du skal ikke bekymre dig om at skifte den ud foreløbig. Den er en smule hurtigere end de billige modeller og er oplagt til dig, som vil have en effektiv motorsav. Yderligere er den brugervenlig og har en Quick stop funktion til at begrænse tilbageslag. Dens niveauindikator for olietanken giver dig mulighed for at se, hvornår den trænger til olie, uden at skulle gætte eller undersøge det. Den er forholdsvis let, når man tager den lange klinge og kraft i betragtning, og du kan derfor stå med den længe. Og til sidst kan også denne motorsavs kæde skiftes uden værktøj, da den også er udstyret med det smarte Bosch SDS-system. Dette er en kraftfuld elmotorsav, som kan klare de store opgaver og er perfekt til at save i hårdt træ og tykke stammer.

Produktbeskrivelse

 • Elsmotor
 • Output/Effekt: 1,9 kW
 • Sværlængde: ~ 16” / 40 cm.
 • Kædehastighed:  12 m/s
 • Olietank: 0,2 L
 • Vægt: 4,5 kg

#7 Makita EA3501S35B – Mellemstor benzinmotorsav med fornuftig pris

Benzinmotorsaven fra Makita er en mellemstor motorsav, som derfor er bedst til dig, der ønsker en semiprofessionel sav i hånden. Den kan bruges over lang tid og er let at betjene. Har du derfor en forholdsvis stor have, som kræver ekstra power, bør du bestemt gå efter denne model!

 1. Let at starte
 2. Leverer godt til prisen
 3. Høj hastighed

Derfor skal du vælge Makita EA3501S35B

Makita EA3501S35B fås til en yderst fornuftig pris, hvor den præsterer rigtig godt i haven, som har opgaver med et niveau tæt på meget krævende, der skal tæmmes. Tanken har en høj kapacitet på hele 0,4 L og den arbejder derfor længe for dig. Tankpåfyldningen har en S-form, som gør den nem af fylde op. Kæden smøres automatisk og giver dig dermed den mindre ting at overveje, mens du arbejder. Hastigheden af kæden er høj, og du vil få oplevelsen af høj effektivitet, mens du saver. Benzinmotorsaven har et anti-vibrationssystem til at sikre, at du ikke må stoppe arbejdet på grund af ømme arme og håndled. Starteren er udstyret med en fjederbelastning, som er kombineret med deres optimerede motorstyring og er det Makita kalder Easy Start, hvilket sikrer en super oplevelse fra start til slut.

Produktbeskrivelse

 • Benzinmotor/cylindervolumen: 35 cm3
 • Output/Effekt: 1,7 kW
 • Benzintank: 0,4 L
 • Sværlængde: ~ 14” /35 cm.
 • Kædehastighed:  23 m/s
 • Olietank: 0,29 L
 • Vægt: 4,5 kg

#8 Bosch UniversalChain 18 – Let og billig

Denne batterimotorsav er yderst let og fed at anvende over længere tid. Denne er super til dig, som ikke udelukkende ønsker at save brænde, men som også ønsker en mere forsigtig beskæring, da den har hele 3 funktioner, der er tilpasset til de forskellige typer af fældning.

 1. Meget let
 2. Billig
 3. 3 skærefunktioner

Derfor skal du vælge Bosch UniversalChain 18

Hvis du søger efter en rigtig let motorsav, er denne batterimotorsav absolut perfekt til dig! Den vejer kun 3 kg inklusiv batteri. Den er derfor super til de små opgaver som at hugge brænde og trimme buskenes tykke grene. Forbrugeranmeldelserne er yderst gode og flere synes at den bør være motorsav bedst i test. Dens kompakte design er lækkert at arbejde med, og den klarer dermed det mest universelle arbejde. Den er udstyret med spidsbeskyttelse ved gribere, så du opnår et minimum af skade på grenene og får en ren underskæring. Den har 3 funktioner og kan skifte mellem forsigtig beskæring, opskæring af haveaffald og brændesavning. Den klinge er kortere end de andre, og derfor får du et godt overblik over, præcis hvor der saves. Denne er desuden en del af Bosch’ Power4All-serie og kan dele batteri med andre apparater fra denne serie. Har du brug for at arbejde længere end batteriet tillader, kan du købe flere batterier og let skifte det flade batteri ud. Det skærer hele 40 snit på 75 millimeter og er derfor tilstrækkelig til den mellemstore have. Den er en smule langsommere end andre modeller, men det kompenseres med et unikt og komfortabelt design.

Produktbeskrivelse

 • Batteri: Lithium-ion
 • Batterispænding: 18 Volt
 • Sværlængde: ~  8” / 20 cm.
 • Kædehastighed:  4,5 m/s
 • Olietank: 0,08 L
 • Vægt 3,0 kg

Hvilken motorsav skal jeg vælge?

Inden du beslutter dig for en motorsav, er det vigtigt, at du overvejer, hvad dit behov er, for at opnå det bedste match. Skal den primært fikse brænde, består brændet er store eller små stammer? Skal den bruges i felten og bør derfor være uafhængig af adgang til stikdåser og elektricitet? Motorsavens kraft varierer meget mellem typerne, samt vibrationsniveauet kan have betydning for, hvor længe du kan arbejde ad gangen. Håndtagenes komfort, motorsavens vægt og design kan desuden også være af større eller mindre betydning for, om den passer til det, du tænker at bruge saven til. Er du ny bruger, kan du også kigge efter dens sikkerhedsfunktioner og placering af start/stop knap. Den Store Motorsav Test 2019 vil derfor fremhæve de bedste kvaliteter ved hver model og sikre, at du kommer godt i mål med købet af din motorsav.

Benzin-, el- eller batteridreven motorsav – hvilken skal jeg have?

Du har nu set testen og fået et overblik over de mange slags bedst i test motorsave. Om dit behov matcher en benzin-, el- eller batterimotorsav kommer an på de arbejdsopgaver, som du har i haven, samt hvor langt væk de er fra stikkontakter og om træ og grene er tykke og hårde eller lette og tynde. Benzinmotorsave er de mest kraftfulde, mens batterimotorsave er lette og elmotorsave typisk effektive og lette. Her er en hurtig gennemgang af, hvad de forskellige typer er velegnet og knap så velegnet til.

Benzinmotorsav – Kraftfuld og tung

Benzinmotorsavene er kraftige og typisk kan de klare det meste arbejde. Har du en skov af tykke træer eller en masse hårdt træ der skal kløves, er disse typer af motorsave altså det rette valg til dig. De er hurtigere end el- og batterimotorsavene og er normalt udstyret med en totaktsmotor med tilstrækkelig stor kapacitet til den almindelige husejer. Skal du have en med ekstra kraft, kan du dog også søge efter en firtaktsmotor, der er væsentligt mere kraftfuld. Benzinmotorsavene er de mest populære blandt forbrugerne, da de klarer alle ærterne og er yderst effektive til det.

Elmotorsav – Let med kortere rækkevidde

Elmotorsavene er typisk knap så kraftige som de benzindrevne, men leverer dog stadig godt. Da de ikke er udstyret med tung benzintank, har de en lavere vægt og er væsentlige mere lydsvage. Den er rigtig god til dig med en mindre have, så ledningen kan nå med rundt, samt en have små eller spinkle træer, hvor den vil være mere end tilstrækkelig og dække dit behov rigtig godt. Du slipper desuden for udstødningsgasser, så den kan bruges indendørs og vil ikke genere naboerne. Visse elmotorsave har desuden rigtig meget kraft og kan også klare de mere krævende opgaver. Desuden er disse typisk lettere at vedligeholde en de benzindrevne, så hvis du ikke er til den slags, bør du tage et ekstra kig efter en elmotorsav.

Batterimotorsav – Fleksibel

Disse motorsave er også knap så kraftige som benzinmotorsavene. Til gengæld kan denne også tages med over alt, og du slipper for at holde styr på en ledning. De fleste batterimotorsave har batterier der anvendes af flere haveredskaber, så hvis du tager i kig i skuret, er der mulighed for at spare penge, da du udelukkende behøver solo-modellen. Vedligeholdelsen er lettere end benzinmotorsavene, og du skal ikke tænke på at have benzin med. Den er velegnet til beskæring og oversavning af enkelte stykker træ og er derfor også til dig, som ikke behøver superkræfter i haven. De er ligesom elmotorsaven mere støjsvage og har ingen udstødningsgasser. De nyere modeller tilbyder typisk mere effektiv og længere levetid, så hvis du har behov for det, kan du holde øje efter batteritypen.

Testkilder

Testen her er baseret på resultater fra Skandinaviske test, da disse test bevæger sig indenfor samme miljø. Testresultaterne er blevet sammenlignet og vurderet og givet det udfald, som du lige har læst igennem. Succeskriterierne har været høj score i flere tests, forbrugerglæde og hvor populære de er som forbrugerkøb. Testene der har været anvendt, er gennemgået nedenfor, så du har mulighed for at lave en dybere research af din bedste motorsav.  

Gør Det Selv

To forskellige tests med benzin- og elmotorsav er blevet lavet af Gør Det selv. Motorsavene var i samme prisklasse, hvor prisen maksimalt har varieret med 1000 kroner. Testene er danske og er blevet testet i det danske vejr.

Med betalt medlemskab, kan du få udgang til de to tests om benzin- og elmotorsave.

Råd & Rön (23. september 2013)

11 stk. batterimotorsave blev testet af Råd og Röns i Sverige. Resultatet blev at prisen for motorsavene hang sammen med kvaliteten, da et dyrere batteri, typisk leverer bedst. Vinderen var dog forholdsvis billig, da de fandt en alsidig batterimotorsav, som passede testpersonerne bedst.

Testen fra Råd og Röns kan læses med et betalt medlemskab.

Vi i Villa (16. marts 2016)

Testen fra Vi i Villa, der er Norsk, blev lavet i samarbejde med Gør Det Selv. De testede sammen 8 benzinmodeller.

Læs den gratis på viivilla.no.

Råd & Rön (20. september 2018)

Råd og Röns har siden hen igen testet 11 stk. batterimotorsave og konkluderede igen at pris og kvalitet hang sammen.

Denne test findes også med et betalt medlemskab.

Konklusion

4 forskellige typer af motorsavstests er blevet gennemgået og på baggrund af dem har vi vurderet at McCulloch CS 380 benzinmotorsaven er den bedste på markedet. Den dækker en dejligt bredt behov og sprænger ikke budgettet. Denne motorsav er alsidig og vil ikke skuffe dig, om du er ny- eller erfaren bruger. Den udmærker sig ved, at være rigtig let at starte, har et kompakt design, masser af kraft og i det hele taget bare har det hele! Tillykke til motorsav bedst i test; McCulloch CS 380 benzinmotorsav.