🥇Multicutter test [2022] » Klik og se de bedste multicuttere!

1

Dewalt DCS355NT

Med denne multicutter har amerikanske Dewalt leveret en robust maskine med god batteritid. Med godt LED-lys og stort tilbehørssæt har du en meget alsidig maskine, som kan løse mange opgaver for dig i hjemmet – vi forstår godt, at den blev kåret som testvinder i Ekstra Bladets test af multicuttere

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Dewalt DCS355NT 1.349 kr. 10-4
Bosch PMF 250 CES 994 kr. Homeshop.dk
Milwaukee M18 BMT-421C 3.335 kr. Staypro
Metabo akku multicutter MT 18 LTX Compact 18V 3.205 kr. Homeshop.dk
Bosch GOP 18V-28 1.299 kr. BygXtra
Makita DTM51ZJ 1.470 kr. Homeshop.dk
Bosch PMF 350 CES 1.227 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Sommeren står for døren og det gode vejr og ferietid er for mange gør-det-selv entusiaster og handymen lig med tid til at ordne projekter i hus, kolonihave eller lejlighed.

Skal du endelig have skiftet fugerne på badeværelset, eller skal du skifte gulvet i entreen?

Mangler du ekstra kræfter til dit gør-det-selv projekt og er du træt af at skifte mellem stemmejern og andre værktøjer?

Så er det på tide, at du investerer i en multicutter – det alsidige værktøj som nemt bliver din ven i nøden, når der skal slibes, fræses eller skæres. Den ideelle form gør det muligt for maskinen at komme til på trange pladser, hvor andre værktøjer kommer til kort. Med ekstra tilbehør og klinger har du en effektiv maskine, som kan bruges til mange formål.

Om du står og skal finde din første multicutter eller skal investere i en ny er underordnet – vi har fundet 7 bud på maskiner, som kan spare dig både tid og kræfter.

I løbet af artiklen vil vi gennemgå de syv maskiner, og du vil efterfølgende være godt klædt på til at vælge den rigtige maskine, som dækker dine behov.

Kort resultat af testen

Forud for artiklen har vi gennemgået flere tests, webshops og anmeldelser og fundet de multicuttere, som vi mener er de bedste bud på markedet på nuværende tidspunkt. Vores søgen har forsynet os med 7 gode bud, som vi vil gennemgå og i den forbindelse vil vi også præsentere dig for de maskiner, som er vores bud på bedst-til-prisen, bedst-i-test og endda et premium-produkt!

Her kan vi fremhæve Dewalt DCS355NT, Bosch PMF 250 CES og Milwaukee M18 BMT-421C, som du kan læse mere om senere i artiklen.

Hvilken multicutter skal jeg vælge?

Som nævnt tidligere er multicutteren et effektivt og alsidigt værktøj, som kan hjælpe dig med mange forskelligartede opgaver i hjemmet, garagen eller på arbejdet.

Om den skal være ledningsdrevet eller batteridrevet (også kaldet akkumuleret, forkortet som akku.) er et spørgsmål om præference. Ofte kan der være stor forskel på, om du vælger en maskine med ledning eller batteri, når du køber havemaskiner eller værktøj, men med en multicutter er der ikke den store forskel.

Vi anbefaler en akku multicutter, fordi det er det mest praktiske valg, hvis du skal arbejde med flere forskellige opgaver, og ikke vil være begrænset af ledninger og stikkontakter.

For at gøre dit liv nemmere med en batteridrevet maskine har flere store producenter, fx Bosch og Dewalt universelle batterier i deres maskiner, som ofte passer til flere maskiner i samme serie. På den måde kan du spare penge, fordi du kan bruge de samme batterier til dit værktøj.

De syv maskiner, som vi vil præsentere dig for byder både på eldrevne og batteridrevne. Der er noget for enhver smag, og vi håber, at du efter vores gennemgang er klædt på til at vælge din nye maskine.

#1 Dewalt DCS355NT- Bedst i test multicutter

Med denne multicutter har amerikanske Dewalt leveret en robust maskine med god batteritid. Med godt LED-lys og stort tilbehørssæt har du en meget alsidig maskine, som kan løse mange opgaver for dig i hjemmet – vi forstår godt, at den blev kåret som testvinder i Ekstra Bladets test af multicuttere

Fremhævede fordele

 1. Kulløs motor som leverer op til 57% længere køretid end andre motor med kul
 2. Kan stå oprejst når den ikke er i brug
 3. Klart LED-lys til belysning af mørke overflader til præcis savning

Derfor skal du vælge Dewalt DCS355NT

Testvinderen som også klarer sig godt, når man ser på anmeldelser – de gode anmeldelser giver især god mening, når man ser på maskinens brugervenlighed. Det fremhæves, at maskinen er brugervenlig, og at tilbehøret dertil nemt kan skiftes uden, at du behøver at finde andet værktøj frem.

Som en af de få i Ekstra Bladets test kunne Dewalt DCS355NT stå oprejst, når man satte den fra sig – det er en klar fordel, da maskinerne nemt kan give ridser i gulv, hvis man er i gang med udskiftning, og en ridse kan betyde, at man skal begynde forfra. Den har en kulløs motor, som skulle give længere køretid end almindelige motorer med kul – det giver en længere arbejdstid, som går godt i spænd med de batterier, som maskinen anvender. Den elverer faktisk op til 57% længere køretid end visse andre modeller med kulløs motot.

Den kører på Dewalt XR batteri med serien 18 Volt. Her kan du bruge samme type batteri i forskellige batteridrevet værktøj, som er i samme serie – du slipper derfor for at købe nye batterier, hvis du i forvejen anvender maskiner, som bruger disse. Den har også et klart LED-lys, så du sagtens kan arbejde med den i mørke rum.

Med køb af denne multicutter får du en alsidig og robust maskine, som nemt kan hjælpe dig med hverdagens udfordringer. Med tilbehør kan du præcist og hurtigt løse skære- og slibeopgaver uden andet i hånden end Dewalt DCS355NT. 

Produktdetaljer:

 • Batteritype: Li-Ion (medfølger ikke)
 • Batterispænding: 18 Volt
 • Effekt: 300 Watt
 • Omdrejningstal: 0 – 20.000/min.
 • Værktøjsfrit skift af tilbehør: Ja
 • Støjniveau: 86 dB
 • Vægt: 1,06 kg. (uden batteri)

#2 Bosch PMF 250 CES –  Bedst til prisen

En praktisk og brugbar maskine til dig, som elsker mange forskellige gør-det-selv projekter! Med denne maskine har tyske Bosch et multifunktionsværktøj, som passer til handymanden i ethvert hjem. Med sine mange anvendelsesmuligheder og medfølgende værktøj render Bosch PMF 250 CES med titlen som bedst-til-prisen. 

Fremhævede fordele:

 1. Kraftfuld 250 W-motor med elektronisk indstilling af hastighed
 2. Bosch AutoClick-system gør det nemt at skifte tilbehør uden brug af værktøj på 3 sekunder
 3. Stort sortiment af Starlock-tilbehør til mange forskellige arbejdsopgaver

 Derfor skal du vælge Bosch PMF 250 CES

På Bosch egen hjemmeside omtaler de BOSCH PMF 250 CES som ”elværktøj til gør det selv-folk”. Med sine multifunktioner kan du give dig i kast med stort og småt, når du slipper din indre handyman løs – Bosch vurderer selv, at denne multicutter kan være behjælpelig med at skære, save, slibe, skrabe, fræse, raspe samt polering af mange forskellige materialer. Der er derfor ingen grænser for hobby-projekter eller reparationer af både hus og lejlighed.

Med en kraftfuld motor på 250 W og forskellige hastighedsindstillinger kan du nemt tilpasse maskinen til din opgave. Derudover giver det smarte AutoClic-system en god brugervenlighed, da det gør det muligt at skifte tilbehør til maskinen på 3 sekunder og uden brug af værktøj.

Med det store udvalg af tilbehør har du et alsidigt værktøj, som nemt kan komme til på trang plads. Dertil er den smarte støvsuger, som du nemt kan koble til din maskine en lækker feature, som giver dig mulighed for at slibe næsten støvfrit!

Der følger en masse tilbehør med, så du får det optimale ud af din multicutter. Du får bl.a. en segmentsavklinge i træ og metal på 85 mm, Delta slibeplade på 93 mm, et Delta slibebladssæt, en HCS-dyksavklinge på 32 x 40 mm, en transportkuffert og støvsuger/udsugning samt et dybdeanslag med 4 trin til segmentsavklinge. Du får altså rigeligt med udstyr til denne multicutter.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 250 W
 • Afgiven effekt: 130 W
 • Omdrejningstal, ubelastet: 15.000 – 20.000 o/min
 • Oscillationsvinkel venstre/højre: 2,8°
 • Garanti: 5 år

#3 Milwaukee M18 BMT-421C – Premium testvinder

Den kompakte maskine, som både er hurtig og med ydeevne som et elektrisk værktøj. Mærket Milwaukee er kendt for deres gode designs, holdbare maskiner og kvalitet. De vil ikke bare lave værktøj, som skal bruges – de vil være progressive problemløsere, som gør dit arbejde sikkert og nemt. Med denne maskine får du kvalitet og effektivitet for dine penge. 

Fremhævede fordele:

 1. REDLITHIUM-ION™ batteri der giver op til 2x længere driftstid, op til 20% mere kraft, op til 2x længere batterilevetid og fungerer bedre ned til -20°C
 2. FIXTEC for hurtigt og nemt klingeskift – uden brug af værktøj. Universal adapter medfølger
 3. Klart LED-lys for perfekt oplysning af arbejdsområdet.  

Derfor skal du vælge Milwaukee M18 BMT-421C

Milwaukee har en vision om at deres værktøj skal være problemløsere i din hverdag – meget tyder på, at det er lykkes godt med denne multicutter. Her får du et multiværktøj, som kan løse mange af de udfordringer, som du møder – uanset om det drejer sig om at bore, skrue eller skære. Den er ideel at arbejde med til flere typer materiale. Med et 12-trins hastighedsindstilling mellem 12000-18000 omdrejninger i minutter håndterer den både metal, plast, gips og træ.

Du skal ikke være bekymret for en irriterende ledning, som kommer i vejen i dit arbejde – med det effektive REDLITHIUM-ION™ får du en maskine, som er hurtig og holder længe – faktisk hævder producenten, at batterierne giver 2x længere driftstid og 2x længere batterilevetid. Som om det ikke er nok, kan batterierne klare arbejdet helt ned til -20°C – du er derfor heller ikke begrænset af snevejr, når du harMilwaukee M18 BMT-421C i hånden!

Som ekstra bonus så har maskinen fleksibelt batterisystem, som betyder, at det passer med alle Milwaukee® M18™ batterier.

Får du lyst til at arbejde sent, eller har du ikke dit arbejdslys til rådighed så frygt ikke – med et klart LED-lys får du perfekt oplysning, når du arbejder.

Derudover får du en maskine, som er nem at håndtere og scorer højt på brugervenlighed. Dette skyldes det lækre FIXTEC system, som gør det nemt og hurtigt for dig at skifte tilbehør og klingeskift, uden du skal bruge andet værktøj.

Her får du en maskine, hvor der er kælet for detaljerne.

Produktdetaljer:

 • Spænding (V) 18
 • Batteritype Li-ion
 • Leveres i transportkuffert
 • Lader medfølger 80 min
 • Antal batterier 2
 • Svingningsvinkel venstre/højre (°) 1.7
 • Vægt inkl. batteri (kg) 1.7
 • Kapacitet (Ah) 1 x 2.0 & 1 x 4.0 

#4 Metabo akku multicutter MT 18 LTX Compact 18V – God til at ufordre dine evner

Med en multicutter fra Metabo kan du arbejde som en professionel hjemme hos dig selv! Det tyske mærke er kendt for deres kvalitetsprodukter, som ifølge dem selv, bruges professionelt under ekstreme forhold i hele verden. Dine ambitioner og evner behøver ikke være ekstreme for at du kan få glæde af denne maskine.

Fremhævede fordele:

 1. Er batteridrevet, men kan konkurrere med eldrevet multicutter
 2. Stort udvalg af tilbehør
 3. Smart Quick skifte, som giver mulighed for at skifte tilbehør nemt og hurtigt

Derfor skal du vælge Metabo akku multicutter MT 18 LTX Compact 18V

Metabos multicutter får rosende ord med på vejen fra diverse anmeldelser – dette er ikke uden grund. I den batteridrevne maskine er der både kraft og saft – det hævdes, at denne akku-multitool maskine har samme ydeevne som en 230 Volt maskine.

En uundværlig maskine for dig, der skal slibe, save, skrabe eller raspe flere slags materiale. Arbejdet kan foregå effektivt og gnidningsfrit pga. quick hurtigtskift, som gør, at du nemt og hurtigt kan skifte tilbehør, alt efter den opgave du skal løse.

Derudover gør kombinationen af stor oscillationsvinkel på 3,2 grader og VTC-elektronik maskinen hurtig og kraftfuld med en konstant hastighed – også ved belastning. Et godt valg til dig, der ønsker en brugervenlig multicutter med gode kræfter. 

Der er masser af medfølgende tilbehør, som ud får med i pakken. Der er både udsugningsadapter, multiadapter, lader og batterier, men der er også skrabekniv stiv på 52 mm, dyksavblad på 32 mm, segmentskærer på 85 mm. Og en trekantet slibeplade på 93 mm med burrebelægning, så du nemt kan arbejde med dine projekter. Der hører 5 slibeark med burrebelægning på 93 mm og en MetaLoc kuffert, så du kan have det hele med på vejen eller opbevare det ordentligt.

Produktdetaljer:

 • Batterispænding: 18V
 • Batterikapacitet: 2,0 Ah
 • Batteritype: Li-ion
 • Svingninger: 7.000-18.000 pr. min.
 • Oscillationsvinkel, venstre og højre: 1,6°
 • Slibeplade via hjørne: 93 mm
 • Vægt: 1,8 kg

#5 Bosch GOP 18V-28 – den solide multicutter til håndværkeropgaver i hjemmet

En solid Bosch maskine til dig, som vil have solidt værktøj til dine håndværkeropgaver i hjemmet. Med denne multicutter henvender Bosch sig særligt til den seriøse hjemme håndværkertype, som ikke vil bruge hvad som helst, men stiller krav til sit værktøj.

Fremhævede fordele:  

 1. Smart Starlock klingesystem
 2. Tidsbesparende snap-in-funktion
 3. Kraftfuld maskine

Derfor skal du vælge Bosch GOP 18V-28

Bosch GOP 18V-28 er en kraftfuld maskine, hvor du ikke er afhængig af hverken ledning eller stikkontakt. Maskinen bruger batterier, som passer med alle 18V i maskiner i Bosch blå serien. Her får du en multicutter, som udover at klare de gængse opgaver såsom renovering- eller reparationsopgaver, også kan håndtere dybe snit i træ, plast og ikke-hærdet metal takket være en dyksavsklinge. Med det smarte Starlock klingesystemet er det muligt at skifte klinge let og enkelt – derudover kan du bruge klinger fra mange forskellige producenter.

Desuden sikrer monteringssystemet en maksimal kraftoverførsel på grund af den tætsluttende forbindelse mellem tilbehøret og maskinen.

Med denne maskine er det nemt som en leg at skifte tilbehør hurtigt med værktøjets snap-in-funktion. Selve designet er lækket og brugervenlig, og det komfortable soft grip greb sikrer, at du hele tiden har kontrol over maskinen, når du arbejder. 

Produktdetaljer:

 • Batterispænding: 18 V
 • Svingningstal ubelastet: 8.000-20.000 svingninger/min
 • Oscillationsvinkel venstre og højre: 1,4 grad
 • Akku-kapacitet: 2 Ah
 • Vægt inklusiv akku: 1,6 kilo

#6 Makita DTM51ZJ – nem og enkel multicutter

Her får du et godt bud på en multicutter fra den japanske elværktøjsproducent Makita, som med over 100 års erfaring efterhånden er en ret habil spiller på værktøjsmarkedet. Den robuste maskine kan klare både slibe- og skærearbejde i stort set alle materialer. Derudover har den et effektivt Quick skift af knive, som gør den nem at arbejde med.

Fremhævede fordele:

 1. Quick skift af knive
 2. Indbygget LED lys
 3. Batteriindikator som viser, når batteriet skal skiftes

Derfor skal du vælge Makita DTM51ZJ

Med Makita DTM51ZJ er du klar til at gå i gang med flere forskellige gør-det-selv opgaver. Den er ideel til 18V batterier, hvor kapaciteten er mellem 1,5-5,0 Ah – du slipper derfor for både begrænsende ledninger eller stikkontakter. Med overbelastningsbeskyttelse forlænges maskinens levetid, og med den integrerede batteriindikator kan du nemt holde øje med forbrug og kan planlægge dit arbejde. Maskinen er nem at bruge, bl.a. har den Quick skift, så du nemt kan tilpasse maskinen til dit arbejde. Derudover har den et gummibelagt greb, som gør den komfortabel at holde, mens du arbejder. Med det indbyggede LED lys er du ikke begrænset af lys.

Produktdetaljer

 • Batteri Li-Ion
 • Akku spænding 18 V
 • Batteri kapacitet 1,5-5,0 Ah
 • Ladetid min. 15-45
 • Medleverede batterier – Stk.
 • Svingninger 6000-20000 min-1
 • Skæringsvinkel 3,2º
 • Vægt /målt EPTA 2,2 kg

#7 Bosch PMF 350 CES – Til den ultimative handymand

Endnu et bud på en kraftfuld og brugervenlig maskine fra Bosch familien. Igen henvender mærket sig til håndværkeren i hjemmet, som gerne vil have en solid maskine, som kan bruges til et væld af forskellige opgaver.

Fremhævede  fordele:

 • 350 W-motor med elektronisk indstilling af hastighed
 • 180 grader lysfelt
 • Bosch AutoClic-system

Derfor skal du vælge Bosch PMF 350 CES

Bosch PMF 359 CES får mange rosende ord med på vejen, og det er ikke uden grund. Med den kraftfulde motor får du stærke kræfter til at udføre dine opgaver, og med den elektroniske hastighedsstyring kan du nemt kontrollere maskinen. Med AutoClic-system er det nemt at skifte udstyr på kun 3 sekunder, uden at du først skal finde værktøj. Med et stort udvalg af tilbehør kan du både skære, save, slibe, skrabe, fræse, raspe og polere – du skal blot vælge, hvad du skal give dig til, så klarer maskinen arbejdet for dig. Slutteligt kan nævnes det indbyggede LED-lys, som giver både lys og overblik over dit arbejdsområde.

 Produktdetaljer:

 • Omdrejningstal: 15.000 – 20.000/min.
 • Effekt: 350 Watt
 • Værktøjsfrit skift af tilbehør: Ja
 • Støjniveau: 83 dB
 • Vægt: 1,6 kg

Vores anbefalinger

Ud af de 7 multicuttere som vi har præsenteret dig så, så fremhæver vi Milwaukee M18 BMT-421C, Bosch PMF 250 CES og Dewalt DCS355NT som henholdsvis premium-produkt, bedst-til-prisen og bedst-i-test. Dette skyldes, at alle 3 maskiner får gode anmeldelser og klarer sig godt i tests. Derudover vurderes det, at alle 3 nemt og effektivt kan løse de udfordringer, som handymanden kan have i hjemme – også de mere krævende opgaver, der behøver solidt og effektivt værktøj. Ligeledes er de 3 fremhævede maskiner nemme at håndtere, de har et design, hvor der er tænkt på både forlænget levetid for maskine og batteri. De er ekstra gode valg, men derudover byder vores gennemgang generelt på gode maskiner, som på nuværende tidspunkt er på markedet.

Sådan vælger du den bedste Multicutter

Som vi nævnte i starten af artiklen, så får du et alsidigt værktøj med mange funktioner, når du køber en multicutter. Du kommer til at skære, slibe, polere, fræse eller polere med den – derfor anbefaler vi, at du gør dig tanker om brugervenlighed, batterilevetid, design, muligt tilbehør og styrke, når du står og skal vælge din nye multicutter.

Multicutterens funktioner

 I sin rene form bruges multicutteren til at skære eller slibe, men med tilbehør kan den løse mange forskellige opgaver inden for reparation eller installation. Det er multicutterens smarte form, der tit gør den uundværlig, da den kan komme til, hvor andre værktøjer ofte ikke kan.

Her er eksempler på nogle af de opgaver, som du kan løse med den rigtige maskine i hånden:

 • Skære propper til gulv eller terrasser
 • Udskiftning af fliser
 • Fræse fuger
 • Fjerne råddent vinduestræ
 • Slibe eller polere
 • Skære gulv til

Multicutterne i vores artikel kan arbejde i meget forskelligt materiale. Så der er ikke rigtig nogen begrænsning for, hvad du kan få lavet, når først du har bestemt dig for, hvilken maskine du skal vælge – og det er faktisk det sværeste.

SE OGSÅ: De bedste motorsave på markedet (Sammenligning)

Testkilder

For at kunne give dig de bedste valgmuligheder gennemgår vi tests og anmeldelser fra hele Skandinavien. Dette gør vi for at kunne give dig så nuanceret udvalg som muligt.

Vi vil nu gennemgå kilder, som vores informationer stammer fra.

Gør Det Selv

 Det danske magasin Gør Det Selvhenvender sig til dem, der vil gøre arbejdet selv, og de bestræber sig på at finde de bedste maskiner og tips, som dækker danskernes behov. Med sig har de håndværkere og eksperter, som løbende udfører tests af markedets produkter.

I marts 2018 og 2016 testede de forskellige multicuttere, og finder du flere af denne artikels anbefalinger.

Ekstra Bladet

I denne test blev 5 forskellige multicuttere testet af 4 svende i et værksted ved Rebeccabyg. Her skulle svendene teste maskinernes præstationer i forskellige arbejdssituationer i over en uge.

Som supplement har vi besøgt de forskellige producenters hjemmesider og slutteligt har pricerunner også givet et godt overblik over anmeldelser fra brugere om de enkelte produkter:

Konklusion

I denne test har vi gennemgået 7 multicuttere fra flere forskellige kilder. I gennemgangen har vi fokuseret på, hvad der er vigtigt, når du skal vælge en multicutter. Derudover har vi gennemgået de forskellige maskiners kvaliteter og fordele. Du bør nu være godt klædt på til at vælge dit multifunktionelle værktøj, som kan hjælpe dig med dine projekter i hjemmet.

SE OGSÅ: Artikel om de bedste vertikalskærer på markedet