Rottefælde Test – Vi sammenligner de bedste rottefælder! (2022)

Rotter er en af de mest uønskede skadedyr, og de er desværre naturligt drevet til områder med mennesker. De pådrager rigtig meget skade i form af inventar, rørledninger og kloakrør, elinstallationer, isoleringer og meget andet, som hvert år koster millioner af kroner at få repareret. Fødevarer til mennesker og dyr kan blive spist af rotter og i visse tilfælde blive ødelagt på grund af risiko for farlige smitsomme sygdomme.

Døjer du med rotter i, eller omkring, dit hjem, så er den nemmeste måde at bekæmpe disse skadedyr, er med en rottefælde. De fås i mange forskellige slags, som dræber rotten på forskellige måder. De bedste rottefælder er dem der dræber rotten hurtigt og præcist uden at de kommer til at lide.

Det er også muligt at få rottefælder, der ikke dræber dem, men fanger dem i live i et bur, eller blot skræmmer dem væk. Vi har lavet en rottefælde test af de mest effektive og bedste rottefælder, der er på markedet lige nu. Vi har samlet alle lige fra elektriske fælder til klassiske smækfælder.

Sidst i artiklen gør vi dig klogere på hvordan du kommer af med rotterne så hurtigt som muligt, når du har anskaffet dig en fælde. Der er nemlig en del ting, der er vigtige at vide før du taget fælden i brug. Så læs artiklen igennem og nyd at din bolig vil være rottefri inden længe.

Ryom Rottefælde Elektrisk#1 Ryom Rottefælde Elektrisk – bedste rottefælde

 • Udgiver lyd og lys ved fangst
 • Rotten dør øjeblikkeligt, når den kommer i kontakt med de elektriske metalplader
 • Nem at rengøre

Ryom rottefælden er effektiv og nem måde at komme af med rotten på. Fælden er elektrisk og består af 2 kraftige metalplader. Når rotten er gået i fælden udgiver fælden både lyd og lys, så du med det samme er opmærksom på at rotten er fanget.

Ryom rottefælden dræber rotten med det samme. Så snart det træder ind på metalpladen, da den får et kraftigt elektrisk stød. Placér lokkemaden lige ved indgangen til fælden og bagerst i fælden. Derefter tilslutter du og tænder for rottefælden.

Rottefælden består af 2 kraftige metalplader i bunden af plastikkabinettet. Du får brug for 4 x D-batterier. Det medfølger ikke i købet. Du kan placere den indendørs og udendørs, alt efter hvor rotten færder. Efter fangsten er produktet nemt at rengøre. Bemærk, at du ikke bør benytte rottefælden, hvis du har kæledyr eller børn, som færder der hvor du placerer fælden.


Ryom rottekasse plat med smækfælde#2 Ryom rottekasse plat med smækfælde – hygiejnisk rottefælde til dig med børn og kæledyr

 1. Hygiejnisk og effektiv rottekasse
 2. Ikke til fare for børn og kæledyr
 3. Specialnøgle og 2 metalpinde medfølger, til anbringelse af fælde

Få ram på rotten med denne smarte og effektive rottekasse, som ikke udgør fare for hverken børn eller kæledyr.

Denne rottekasse fra Ryom er af plast og indeholder en smækfælde. Når rotten er fanget, følger der en specialnøgle og 2 metalpinde med rottekassen, når du skal af med rotten i fælden.

Rottekassen er både hygiejnisk, giftfri og effektiv, så du nemt og hurtigt kan komme af med rotterne.

Du kan med fordel benytte rottekassen til giftposer eller giftblokke.


Ryom Rottefælde i trådvæv med håndtag#3 Ryom Rottefælde i trådvæv med håndtag – rottefælde til dig, der ønsker at fange rotten i live

 1. Fang rotten i live
 2. I trådvæv og med håndtag

Denne rottefælde er til at fange rotten i live, hvis ikke du ønsker at dræbe rotten. Du kan dermed slippe rotten ud i naturen eller i en skov, væk fra et boligområde.

Denne rottefælde er lavet i trådvæv og lukker i, når rotten træder ind i fælden. Fælden har håndtag, så du nemt kan transportere fælden rundt. Fælden kan kun fange én rotte ad gangen. Fælden måler 21x10x10 cm.


#4 Rottefælde Powersnap, kraftig plast – god og kraftig smækfælde

 1. Smækfælde i kraftig plast
 2. Aftagelig station til lokkemad
 3. Kraftig fjeder og takket kæbe sikrer at rotten bliver i fælden

Rottenfælden Powersnap er en fælde, som klapper i når rotten træder ind på fælden og sikrer at den bliver i fælden når den er klappet i, så rotten dør med det samme.

Denne rottefælde er nem at indstille og at tømme, uden du behøver at komme i kontakt med den døde rotte. Fælden har en meget kraftig fjeder og takkede kæber, som sikrer at rotten bliver i fælden. Lokkemaden placeres let og enkelt i den aftagelige station til lokkemad.


Ryom rottefælde i metal med smæk#5 Ryom rottefælde i metal med smæk – metal rottefælde, der kan placeres på smalle steder

 1. Kraftfuld smækfælde
 2. Rammer rotten hurtigt og præcist

Denne rottefælde er en opdateret version af de klassiske fælder i træ. Fjederen på metalfælden er ekstra kraftig og rammer rotten præcist og hurtigt.


Super-cat rottefælde med smæk#6 Super-cat rottefælde med smæk – Hurtig og effektiv smækfælde

 1. Hurtig og effektiv bekæmpelse af rotter
 2. Indeholder et særligt lokkemiddel

Med Rottefælden Super-cat kommer du hurtigt og effektivt af med rotterne. Smækfælden har et særligt lokkemiddel inde i fælden og smækker hårdt i, så snart rotten træder i. Fælden består af meget kraftigt plast.


Ryom Giljotti rottefælde#7 Ryom Giljotti rottefælde – Effektiv og giftfri rottefælde

 1. Afliver rotten hurtigt og præcist
 2. Giftfri
 3. Nem at rengøre

Giljotti rottefælden fra Ryom er lavet af plast og har en kraftig fjeder. Placér lokkemidlet inde i fælden, så rotten går helt ind og dermed bliver rotten ramt præcist og aflivet hurtigt.

Sørg for at have handsker på når du opsætter fælden, da den menneskelige duft afskrækker skadedyr.


Ryom ultralydsskræmmer#8 Ryom ultralydsskræmmer – til dig, der ikke ønsker at dræbe eller komme i kontakt med skadedyret

 1. Skræmmer skadedyr væk med en ultralyd
 2. Frekvens skifter automatisk, så skadedyrene ikke vænner sig til lyden

Denne ultralydsskræmmer er rigtig effektiv til mår, mus og rotter og har en rækkevidde på 200 kvadratmeter. Skadedyret bliver altså skræmt væk fra din bolig, så du ikke behøver at dræbe det. Produktet bør kun anvendes indendørs og den udsender en lyd på 20-45 KHz, og du når den bedste effekt ved at stille den midt i rummet. Der går cirka en 4 til 6 uger, før du kan se en virkning af skræmmeren.

Frekvensen skifter automatisk, så du behøver ikke selv at skifte frekvensen manuelt. Frekvensen skifter, så gnaverne ikke vænner sig til den samme lyd.


Sådan bekæmper du rotterne

Fælder

Det er vigtigt at vælge en rottefælde, der dræber rotten med det samme, i stedet for at give dem en lang og smertefuld død. Kraftige klapfælder er gode, da de hurtigt og præcist afliver rotten.

Elektriske rottefælder er også effektive, da de dræber rotten så snart den får stød uden den når at mærke smerte. Disse fælder kan bruges indendørs, eller udendørs, hvis man sørger for det er overdækket. Elektriske rottefælder er umiddelbart lige så effektive som alminde smækfælder, da rotten dør øjeblikkeligt.

Du kan alternativt også vælge at skræmme rotterne væk med en elektronisk afskrækker. De virker ved at de udsender ultrasoniske lyder, der har en så høj frekvens, at det kun er gnavere der kan høre lyden. Lyden vil være så høj for rotterne, at de vil føle ubehag, så de straks vil forlade området. Rotten tager altså ikke nogen skade og du skal ikke tage dig af nogle døde rotter eller have nogen form for kontakt med dem. Dette er et perfekt produkt at installere på dit loft eller i din kælder, hvor rotter ofte opholder sig, men hvor du ikke er særlig ofte.

Lokkemad til rottefælden

Fælles for alle rottefælder er at de kræver lokkefodder, for at lokke rotten i fælden. Det afhænger meget af hvilken art af rotter, som du er plaget af, da de forskellige rottearter spiser forskellige ting. Den mest almindelige rotte i Danmark er den brune rotte, som spiser alt. De er specielt tiltrukket af stærkt lugtende madvarer, som eksempelvis, ost, fisk, nødder, rosiner og chokolade.

Er du plaget af den sorte og mindre almindelige rotteart, så er de planteæddende. Denne rotte bliver specielt tiltrukket af jordnøddesmør, på grund af dets høje proteinindhold.

Man kan også købe professionelle lokkemidler, som specielt er lavet til at lokke de fleste slags rotter eller mus til. De professionelle lokkemidler er ofte lavet som en slags pasta, som smøres ud på udløseren på fælden.

Lær rotten at stole på fælden

Rotter er ikke så naive, som man går og tror. Rotter er mistænksomme over for nye genstande, heriblandt rottefælder. De resulterer ofte at rotten undgår at komme i kontakt med rottefælden. Det er derfor en god idé at sætte fælden frem med lokkemad og vente med at aktivere fælden til efter et par dage. Dette gør at rotten stoler på fælden, da de husker at de fik mad af at spise af den.

Placér rottefælden det rigtige sted

Rotter færdes ofte langs vægge og hegn, da den bruger dem som en guide til hvor den skal gå hen. Du vil ofte ikke finde en rotte gå i midten af et rum. Placér derfor fælden ved en væg i et mørkt rum, eller i skabe og under møbler, hvor rotter ofte også færdes. Generelt, skal du placere fælden et lidt skjult sted.

Hold fælden fri for gift

Gift giver rotten en lang og smertefuld død, hvilket ikke blot er uhumansk, men du risikerer også at rotten når at går langt fra fælden og gemme sig under møbler eller i skabet imens den dør, så du først opdager det lang tid efter, hvor rotten er gået i forrådnelse. Det er der ikke der vil få glæde af. Rottegiften er også skadelige for andre dyr og børn. Det er derfor en rigtig god idé at gå langt uden om rottegiften og anskaffe dig en almindelig rottefælde i stedet.