Rundsav test (2022) → Se de 6 bedste rundsave her!

1

Bosch GKS 55+ GCE Professional

Denne rundsav er tild ig som vil have en rundsav, som du kan stole på at fungrer. Den er kraftfuld, men har også en fornuftig pris på markedet, og så er Bosch jo også kendt for at lave gode maskiner til handymanden. Denne maskine har fortjent sin førsteplads hos os bl.a. ved at det er den som kanskabe dybest af de maskiner, som vi har valgt at tage med i denne test.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch GKS 55+ GCE Professional 2.075 kr. happii.dk
Ryobi R18CS-0 ONE+ 989 kr. ComputerSalg
Festool rundsav 1200W HK 55 EBQ-Plus 3.793,75 kr. Lavpris-laase.dk
AEG BKS18BL-0 Solo 2.350 kr. Toolster
Makita DHS680Z 1.629 kr. Shopexpert
Metabo KS 18 LTX 1.374 kr. Staypro

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Hvilken rundsav skal jeg vælge?

Før du investerer i en rundsav skal du overveje, hvilke behov du har, så du kan finde den rundsav, der bedst opfylder disse behov. Skal du fx blot bruge den til et par hobbyprojekter en gang imellem, er det måske ikke nødvendigt at købe den dyreste og mest kraftfulde maskine. 

Du skal også overveje, om det er en maskine du skal bruge i længere tid ad gangen eller blot i kortere intervaller. Der kan nemlig være stor forskel på batteriers levetid og ydeevne, hvilket påvirker, hvor længe og til hvilke typer materialer du kan bruge maskinen. Og da batterier for det meste ikke medfølger, men skal købes separat, og ofte passer til flere maskiner af samme serie, kan du ved at købe en maskine i en serie du allerede ejer, spare mange penge, da du ikke behøver investere i et nyt batteri.

Læs mere i denne rundsav test og bliv klogere på, hvilken rundsav der er den bedste model for dig.  

#1 Bosch GKS 55+ GCE Professional – Bedste rundsav

Denne rundsav er til dig som vil have en rundsav, som du kan stole på at fungerer. Den er kraftfuld, men har også en fornuftig pris på markedet, og så er Bosch jo kendt for at lave gode maskiner til handymanden. Denne rundsav har fortjent sin førsteplads i vores rundsav test ved at være dén maskine, der kan skære dybest. Samtidig går du ikke på kompromis med komforten eller brugervenligheden.

Fremhævede fordele:

 1. Kraftfuld og ergonomisk rundsav
 2. To-trins gearkasse
 3. Stor skærekapacitet

Derfor skal du vælge Bosch GKS 55+ GCE Professional

Denne rundsav er dén i vores test af rundsave, hvor du får mest for pengene.  Med dens kompakte design og lave vægt får du en kraftfuld og ergonomisk maskine, som du kan bruge i længere intervaller, uden at blive træt eller skade din krop. Rundsaven er derfor god til den professionelle, såvel som den mere ambitiøse gør-det-selv-entusiast, da du kan lave større projekter med denne maskine. At savklingen er støjreducerende, er også optimalt for dig, der skal arbejde med denne rundsav i længere tid ad gangen.

Rundsaven fra Bosch har en kraftig motor og en stor skæredybde. Samtidig resulterer dens to-trins gearkasse i en højere skærekapacitet selv ved kompakt konstruktion. Dette sikrer, at maskinen kan save gennem flere typer af materialer med helt lige og præcise snit uden problemer. Med sin maksimale skærekapacitet i træ på 63 mm ved 90 grader og 47,5 mm ved 45 grader er denne dykrundsav en af de maskiner, som skærer dybest af alle dem vi har med i vores rundsav test. Det giver dig en stor kapacitet, og flere muligheder for at lave lige det snit, du skal bruge.

Denne rundsav har et indbygget system til montering af føringsskinner, der sammen med maskinens savklinger sikrer, at du kan indstille rundsavens skæredybde og -vinkel præcist..

Bosch GKS 55+ GCE Professional er udstyret med Bosch Constant Electronic, der sørger for, at du får en høj og konstant ydeevne uanset belastningen. Derudover kan du med lethed indstille antallet af omdrejninger, så du får netop den kraft, du skal bruge til det materiale, du arbejder med – og dermed får det bedste resultat.

Bosch GKS 55+ GCE Professional er udstyret med en Constant Speed-funktion, der sørger for at hastigheden er den samme gennem hele arbejdet, hvilket gør arbejde med både træ, aluminium, akrylglas og pladeemner let. Denne maskine har også sikkerheden i højsædet. Dens motorbremse, overbelastningsbeskyttelse og Soft Start-funktion gør Bosch GKS 55+ GCE Professional til et sikkert arbejdsredskab, der er let at bruge for alle. 

Da Bosch GKS 55+ GCE Professional har en yderst effektiv støvudsugning og en støjreducerende savklinge, er det den ideelle maskine til dig der arbejder indenfor, og derfor har brug for, at savsmuld og støv bliver håndteret ordentligt, så det ikke skaber et skadeligt arbejdsmiljø. Rundsaven er nemlig udstyret med Bosch Click & Clean system, der sørger for at støv og savspåner, suges væk med det samme, samt giver dig udsyn til savlinjen under arbejdet. Udover at skabe et sikkert arbejdsmiljø betyder mindre støv også længere standtid for dit værktøj. 

Produktdetaljer: 

 • Omdrejningstal, ubelastet: 2.100 – 4.700 o/min
 • Vægt: 3,8 kg
 • Savklingeborings-Ø: 20 mm
 • Savklinge-Ø: 165 mm

Snitdybde:

 • Maks. skærekapacitet i træ (90 grader): 63 mm
 • Maks. skærekapacitet i træ (45 grader): 47,5 mm 

Støj-/vibrationsinformation: (samlede værdier for vibration – vektorsum i tre retninger)

 • Lydtrykniveau: 86 dB(A)
 • Lydeffektniveau: 97 dB(A)
 • Usikkerhed K: 3 dB

Savning af træ: 

 • Vibrationseksponering ah: 4 m/s^2
 • Usikkerhed K: 1,5 m/s^2

#2 Ryobi R18CS-0 ONE+ – Bedste rundsav til prisen

En billig maskine til dig, der kun en sjælden gang imellem skal bruge den, men samtidig ønsker en akku rundsav af høj kvalitet. Ryobi er et kendt mærke indenfor værktøj og haveudstyr i Danmark. Denne rundsav er blot én af deres fornuftige produkter.

Fremhævede fordele:

 1. En god maskine til en billig pris
 2. En del af Ryobi’s ONE+ serie
 3. Roterbar støvport der holder savlinjen ren og synlig

Derfor skal du vælge Ryobi R18CS-0 ONE+

Denne maskine er ideel til dig, der en gang imellem skal bruge en rundsav til mindre projekter, og som ikke vil investere en formue i en rundsav. Da den hører til Ryobi’s ONE+ serie, som er en serie på over 100 Ryobi værktøjer, som alle bruger samme batteri, kan den udgøre en del af en samling, hvor du ikke behøver bruge penge på mange forskellige batterier og opladere til dine værktøjer, men kan have ét der dur til dem alle. Det er en rigtig god løsning til dig, der gerne vil have godt værktøj, uden at betale en halv formue eller have 30 batterier og ledninger liggende.

Denne akku rundsav er god, når du skal skære i laminatbordplader, brædder og plademateriale. Runsaven har en skærekapacitet på 52 mm ved 90 grader og 36 mm ved 45 grader. Maskinens roterbare støvport gør, at du altid kan holde savlinjen fri for støv. Du kan også koble en støvsuger til, og dermed danne dig et støvfrit arbejdsmiljø, hvilket især er at foretrække, hvis du arbejder indenfor i et værksted eller i et rum med begrænset udsugning.

Du skal dog være opmærksom på, at støvporten kun er kompatibel med visse støvsugere, så det kan være en god idé at tjekke, om rundsaven passer til netop din støvsuger, eller om du skal investere i en adapter. 

En anden klar fordel ved denne model er, at det er den bedste billige rundsav i denne rundsav test. Du slipper således afsted med en lav regning, selvom du får en velfungerende og rigtig god rundsav med hjem.

Produktdetaljer: 

 • Spænding: 18 V Li-ion
 • Vægt [uden batteri] [kg]: 2,4
 • Vægt inkl. batteri (kg): 2,8

Yderevne:

 • Geringskapacitet (°): 0-56
 • Klingebredde (mm): 1.6
 • Klingediameter (mm): 165
 • Maks. skæredybde 45° (mm): 36
 • Maks. skæredybde 90° (mm): 52
 • Max. cutting depth 56 degrees [mm]: 28
 • Omdr. ubelastet (omdr./min): 4,700

Støj:

 • Fejlmargin på lydeffektniveau (dB(A)): 3.0
 • Fejlmargin på lydtryksniveau (dB(A)): 3.0
 • Lydeffektniveau (dB(A)): 91.1
 • Lydtryksniveau (dB(A)): 80.1

Vibrationer:

 • Vibrationsniveau ved skæring i træ (m/s²): 3.4
 • Vibrationsniveau ved skæring i træ: Fejlmarginal (m/s²): 1

#3 Festool rundsav 1200W HK 55 EBQ-Plus – Premium rundsaven

Festool producerer proffesionelle maskiner, som også kan købes af privatepersoner. Det er altså en rundsav, som er kraftfuld nok til at kunne burges til proffesionelle opgaver, men også til den ambitiøse handymand i sit eget værksted. Denne rundsav kan bruges til mange forskellige materialer, den er kraftfuld og sikker.

Fremhævede fordele: 

 1. Kraftig rundsav der kan klare lang- og tværsnit i materiale af op til 55 mm tykkelse
 2. Dykfunktion, der er enkel at bruge og præcis
 3. Letudskiftelig savklinge, der giver mulighed for et meget alsidigt værktøj

Derfor skal du vælge Festool rundsav 1200W HK 55 EBQ-Plus

En kraftfuld og sikker maskine. På denne rundsav kan skærmen bevæges fra det forreste greb og bagud, hvilket fritlægger og giver frit udsyn til savklingen, og dermed holdes hænderne altid væk fra savklingen, og giver en mere sikker og brugervenlig maskine. Rundsavens spaltekniv er indbygget i den fjeder monterede pendulskærm, hvilket gør at saven kan save sikkert og spændingsfrit. Fordi rundsaven er fjeder monteret, er også dyksnit sikrere og uhindrede at lave. 

Denne rundsav har en åben konstruktion, der sammen med skueglasset på indersiden gør det let at se både afmærkninger og savklingen under brug. Præcisionen bliver yderligere øget af den gennemgående snitviser, så du altid kan opnå helt lige resultater ved brug af denne rundsav.

Når der skal laves dyksnit er denne maskine god til både gør-det-selv-entusiaster og professionelle, der skal have et værktøj der let og hurtigt, kan indstilles til dykfunktion – du trykker blot håndtaget sammen, bruger den letaflæselige og godt synlige skala til at indstille skæredybden, hvorefter du slipper håndtaget. 

Denne rundsav er især ideel til dig, der gerne vil kunne bruge den til mange forskellige typer materiale uden at gå på kompromis med kvaliteten. Du kan nemlig udskifte savklingen uden brug af værktøj. Da der kan købes mange forskellige savklinger som tilbehør til denne maskine, kan du få et meget diverst værktøj i denne ene rundsav. 

Festools rundsav er især god til langs- og tværgående snit i materiale af op til 55 mm’s tykkelse, savning af brædder, savning af forskallingsbrædder, afkortning af taglægter og tilskæring af plademateriale. 

Produktdetaljer:

 • Optagen effekt: 1 200 W
 • Omdrejningstal i tomgang: 2 000 – 5 400 min⁻¹
 • Savklinge-Ø: 160,00 mm
 • Vinkelområde: 0 – 50 °
 • Skæredybde ved 0°; 90°: 0 – 55 mm
 • Skæredybde ved 45°/50°: 42/38 mm
 • Tilslutning til støvudsugning Ø: 27/36 mm
 • Vægt: 4,40 kg

Støj- og vibrationsværdier

En rundsav giver både støj og vibrationer alt efter hvad man saver i, så her får du en oversigt over det alt efter hvad der bliver savet i.

Savning af træ: Samlet gennemsnitlig vibrationsværdi ah: 2,50 m/s²

Savning af træ: A-vægtet lydtrykniveau Lp: 89,00 dB(A)

Savning af træ: Usikkerhed (larm) K: 3,00 dB

Savning af træ: A-vægtet lydeffektniveau Lw: 100,00 dB(A)

Savning af træ: Usikkerhed (vibration) K: 3,00 m/s²

Savning af metal: A-vægtet lydtrykniveau Lp: 89,00 dB(A)

Savning af metal: Samlet gennemsnitlig vibrationsværdi ah: 3,00 m/s²

Savning af metal: Usikkerhed (vibration) K: 3,00 m/s²

Savning af metal: A-vægtet lydeffektniveau Lw: 100,00 dB(A)

Savning af metal: Usikkerhed (larm) K: 3,00 dB


#4 AEG BKS18BL-0 Solo – Stærk batteridrevet rundsav 

En god og fornuftig rundsav, som er batteridrevet, kan bruges til at save i mange forskellige materialer, fordi man nemt kan skifte klingerne. AEG er et godt mærke inden for værktøj til en fornuftig pris.

Fremhævede fordele:

 1. Brugervenlig rundsav
 2. Mulighed for tilkobling af støvsuger
 3. Let udbytning af klinger, så den kan bruges til forskellige materialer

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge AEG BKS 18 BL-0 Solo

Denne AEG BKS18BL-0 akku rundsav er perfekt til dig, der enten skal kunne bruge den på mange forskellige byggepladser og lokationer, og derfor ikke vil være afhængig af at have et strømstik i nærheden, eller til dig der ønsker større frihed når du arbejder, og ikke vil hindres af en ledning. At rundsaven er batteridrevet sætter en grænse på, hvor længe maskinen kan bruges uden en opladning, og hvor kraftig en motor den har. Men AEG har formået at bygge en maskine, der kan holde i lang tid ved normal belastning, men som også godt kan øges i kraft til mere udfordrende materialer. Det vil dog forkorte batteriets levetid. 

AEG BKS 18 BL-0 Solo rundsav har et meget brugervenligt design, med tydeligt afmærkede indstillingsskalaer og tekst der er til at se. Derudover kan man meget let skifte klinge på denne model, hvilket gør, at du kan bruge den til forskellige typer af materiale. Denne rundsav kommer også godt af med spåner og støv, og det er også muligt at koble en støvsuger til så du kan få et rent og sikkert arbejdsmiljø. 

Produktdetaljer:

 • Antal batterier: 0
 • Batteritype: Li-ion
 • Klingediameter/huldiameter: 190/30 mm
 • Geringskapacitet: 56˚
 • LED: Ja
 • Maks. skæredybde ved 45˚: 45 mm
 • Maks. skæredybde ved 90˚: 64 mm
 • Omdr. ubelastet: 0-3800 omdr./min
 • Spænding: 18 V
 • Vægt inkl. batteri: 3,6  kg

#5 Makita DHS680Z – alsidig maskine til gør-det-selv entusiaster

Denne rundsav fra Makita er perfekt til handymanden, som elsker at arbejde i sit værkted. Den er kraftig, men samtidig let og lille, og den kan bruges til både store og små opgaver. Makita er et anerkendt mærke indenfor værktøj, elektrisk værktøj og havemaskiner – med Makita går man aldrig helt galt i byen!

Fremhævede fordele:

 1. Omdrejninger på op til 5.000 i minuttet 
 2. Indbygget LED lys og blow-off dyse
 3. Sikker maskine med overbelastningsbeskyttelse

Derfor skal du vælge Makita DHS680Z

Makita’s rundsav er en kraftig maskine, der dog er udviklet til at være kompakt. Dette gør den blandt andet let at håndtere for enhver forbruger. Det er en god all-around maskine, der kan lidt af det hele, og dens høje antal omdrejninger på 5.000 i minuttet gør, at du kan få et godt og præcist snit. Med dens overkommelige pris og alsidighed, henvender denne rundsav sig især til gør-det-selv entusiaster, der vil have en brugbar maskine, uden at skulle investere en formue. 

Denne rundsav har indbygget LED lys og en blow-off dyse, der sørger for god arbejdsbelysning, samt at savesporet er synligt. Det gør, at rundsaven er let at betjene, og at du nemt kan få et præcist snit, selvom du ikke er den mest erfarne med en rundsav. Den indbyggede overbelastningsbeskyttelse og den dobbelte sikkerhedsafbryder, sørger for et sikkert arbejdsmiljø og en lang levetid for maskinen. 

Makita DHS680Z kan købes med eller uden batterier. Hvis du allerede har et 18V Li-ion batteri fra Makita, (måske fra et andet værktøj) er der ingen grund til at købe et nyt, og har du ikke kan denne maskine måske være starten på en samling af maskiner fra Makita, der bruger netop dette batteri. Der kan nemlig være mange penge at spare, ved at have maskiner der er kompatible med samme batteri, da disse kan være dyre. 

Produktdetaljer: 

 • Batteri Li-Ion 
 • Akku spænding 18 V
 • Omdrejninger: 5000 pr. min-1
 • Max. skæredybde ved 90°: 57 mm
 • Max. skæredybde ved 45°: 41 mm
 • Klinge diameter: 165 mm
 • Klingehul: Ø 20 mm
 • Vibrationsniveau: 2,5 m/sek²
 • Lydtrykniveau: 91 dB
 • Dimensioner (LxBxH): 347 x 160 x 237 mm
 • Vægt: 3,3 kg    

#6 Metabo KS 18 LTX – Let og håndterbar maskine til nybegynderen

Denne rundsav er ideel til dig, der ikke har alverdens erfaring med rundsave – eller som blot leder efter en støjsvag og kompakt rundsav, der er nem at kontrollere. Rundsaven er en af de billigere modeller i denne rundsav test, så du skal ej heller af med for mange penge for din nye maskine.

Fremhævede fordele:

 1. Lavere antal omdrejninger, der gør den let at bruge 
 2. Støjsvag rundsav
 3. Lille og let rundsav, der opfylder de grundlæggende krav til en rundsav 

Derfor skal du vælge Metabo KS 18 LTX

Metabo’s KS 18 LTX rundsav er en lille og solid maskine, der især henvender sig til gør-det-selv folk, der vil have en pålidelig maskine, som kan lidt af det hele, og som hovedsageligt skal bruges til mindre projekter. Maskinen kører med lavere antal omdrejninger end de fleste maskiner i denne rundsav test, men den er alligevel kraftig nok til at klare de fleste materialer.

Derudover gør det lave antal omdrejninger, at rundsaven er let at håndtere og at maskinen er støjsvag, hvilket især er en fordel, hvis du skal bruge den i hjemmet eller i et mindre værksted. Kvalitet kan sammenlignes med Bosch’s grønne serie, der hovedsageligt er skabt til gør-det-selv entusiaster. 

Produktdetaljer:

 • Batteri: 18V Li-Ion
 • Batteri inkluderet: Nej
 • Omdrejninger: Op til 4.600/min
 • Klinge/tænder: 165 mm./18
 • Dybde ved 90/45 grader: 57/43 mm
 • Vægt: 3,4 kg

Hvad skal man være opmærksom på inden man køber en rundsav?

Som med ethvert andet stykke værktøj er det en god ide at overveje, hvad du skal bruge rundsaven til. Derudover skal du tænke over, hvor ofte den skal bruges og hvor mange penge du vil investere i rundsaven. Der findes forskellige rundsave på markedet, så det er helt op til dig, hvilken rundsav du foretrækker – det vigtigste er blot, at den lever op til dine behov.

Hvis du vil være sikker på at investere i en rundsav, der kan klare alle former for materiale, skal du nok købe en af de dyrere og kraftigere modeller. Skal du derimod blot skære i mindre stykker træ og lignende, kan en af de billigere rundsave være nok for dig. 

Hvilket mærke man vælger. De fleste mærker har udviklet batterier, som passer til flere forskellige typer værktøj indenfor samme serie, og disse batterier kan være dyre. Der kan derfor være penge at spare ved at have værktøjer fra samme serie, da man så undgår at skulle købe et nyt batteri til hver maskine, men i stedet kan nøjes med ét til alle sine maskiner. 

Forskellen mellem rundsav, bordrundsav og dyksav

En rundsav er en sav med en rund klinge, der roterer, til forskel fra en stiksav eller båndsav. Der findes flere forskellige typer af rundsave, og de ligner på mange måder hinanden og bruges alle til at skære i træ og andet materiale. Der er dog visse forskelle, hvilket gør at de hver især har noget de er særligt gode til. 

En bordrundsav er det bedste værktøj, hvis du skal lave præcise snit i en vinkel. Da de består af et bord med en savklinge, der stikker op af bordet omkring midten, kan man lægge det materiale, som skal skæres i ovenpå og dermed få meget høj præcision. Bordrundsave har for det meste med anslag på en eller flere sider, hvilket gør det let og hurtigt, at lave snit der er præcise og ensartede. Derudover kan de fleste moderne bordrundsaves savklinger justeres op og ned, så det er muligt at lave et snit, med lige netop den dybde du ønsker. Du kan læse mere om bordrundsave her, da vi har lavet en bordrundsav test, som hjælper dig med at finde den bordrundsav, som passer bedst til dig.

En dyksav er kendetegnet ved, at saven befinder sig ovenpå materialet når der saves, og at klingen dykkes ned, når snittet foretages. De adskiller sig fra bordrundsave, idet de ikke er bundet til et bord eller stativ, men er håndholdte, og kører på strøm fra en ledning eller et elektrisk batteri. Det gør dem til det ideelle værktøj, hvis du skal skære i noget, der ikke kan flyttes eller lægges op på et bord, samt hvis du skal bruge den på mange forskellige arbejdspladser, da de er langt mere mobile end bordrundsave, der ofte vejer mere end 30 kg, og derfor er en mere stationær maskine end rundsaven. Rundsaven fylder derfor også mindre, og kan være et smart valg, hvis du ikke har så meget plads.

Elektrisk versus akku rundsav

I den ovenstående test af rundsave har du kunnet læse om flere velfungerende modeller. I realiteten står valget ofte mellem en ledningsdreven og akku rundsav, da begge modeller er egnet til både professionelt og hobby-brug – afhængigt af deres opbygning.

Læs mere om forskellen på en elektrisk og akku rundsav i de nedenstående afsnit, så du kan blive klogere på fordele og ulemper ved hver type af rundsav.

Elektrisk rundsav

Den helt store fordel ved en elektrisk rundsav er, at den ikke pludselig løber tør for strøm. Det er således en rigtig god maskine til længerevarende opgaver. Samtidig har denne type rundsav ofte lidt mere kraft at gøre godt med, hvorfor du hurtigt kan få løst enhver opgave. Det betyder også, at du kan bruge rundsaven til en del forskellige opgaver.

Akku rundsav

Du har nok opdaget, at en del af de ovenstående modeller i vores rundsav test er udstyret med et batteri (ofte Li-ion batteri, da de er ekstra kraftige og holdbare). Det skyldes, at akku rundsave bliver bedre og bedre, hvorfor de i høj grad efterhånden er en konkurrent til den elektriske rundsav. Fordelen ved at vælge en akku rundsav, især en af de ovenstående modeller i denne rundsav test, er, at du får fuld bevægelsesfrihed. Du er nemlig på intet tidspunkt begrænset af en ledning, som du vil være, selv hvis du køber en rigtig god el rundsav.

Den største ulempe ved en batteridrevet rundsav er, at du skal huske at oplade produktet inden brug. Ellers kommer du ikke langt med dit projekt. Er du typen, der ikke gider at bekymre dig alt for meget, kan du enten investere i flere batterier eller vælge en model i den ovenstående rundsav test, hvor batteriet har en lang brugstid.

Test kilder 

Pricerunner

Pricerunner har i 2+19 lavet en test af rundsav, hvor de har testet en række rundsave fra forskellige mærker. Gennem deres test har de lagt vægt på maskinens yderevne, ergonomi og byggekvalitet og til sidst brugervenlighed. Altså 3 vigtige ting, som er vigtige for dit valg af rundsav.

Toolsreview

Er en engelsk test af rundsave, som vi blandt andet har brugt til at finde informationer om rundsaven fra Ryobi.

Makita

Makita er blevet brugt til at finde informationer om rundsaven fra Makita.

Bosch

På samme måde er Bosch blevet brugt til at finde informationer om rundsaven fra Bosch.

Ryobi

Ryobis hjemmeside er også blevet brugt til at finde informationer om rundsaven fra Ryobi.

Festool

På samme måde som ovenstående er Festools hjemmeside blevet benyttet.

Konklusion 

I denne rundsav test har vi gennemgået seks forskellige rundsave, som alle er investeringen værd. Vi anbefaler i høj grad Bosch’s GKS 55+ GCE Professional, da denne model er en kraftfuld maskine med en hav af gode funktioner. Samtidig sælges den til en rimelig pris, så flere kan få råd til den gode model fra Bosch.

Er budgettet lidt stramt, kan du i stedet gå efter vores bedst-til-prisen model: Ryobi R18CS-0 ONE+. Maskinen fra Ryobi er den billigste i vores test af rundsave, men du skal ikke være nervøs for, at du går på kompromis med kvaliteten for denne rundsav. Så leder du efter et billigere alternativ er denne rundsav det bedste valg.

Hvis prisen ikke er det afgørende for dig, så kan du vælge at investere i Festool’s 1200W HK 55 EBQ-Plus rundsav. Denne rundsav kunne sagtens have været testvinder i vores rundsav test – hvis ikke lige det var for prisen. Lige netop denne variant er nemlig en del dyrere end andre gode rundsave. Til gengæld er den yderst effektiv i drift, og så kan du nemt skifte klinge på maskinen, hvorfor du kan få helt lige og præcise resultater, uanset hvilket materiale der skal arbejdes i.

Læs mere udførligt om de enkelte rundsave i den ovenstående test af rundsave.