Bedste sprøjtepistol test 2022

En sprøjtepistol kan måske umiddelbart føles som et overflødigt produkt, men den rette sprøjtepistol, kan spare dig for tid og gøre visse opgaver langt nemmere. 

Hvad en god sprøjtepistol er, afhænger i høj grad af hvad den skal bruges til. Der findes en del forskellige typer sprøjtepistoler på markedet, og vi vil i denne test, guide dig så godt igennem dit køb som vi kan. Vi vil herunder gennemgå 5 forskellige sprøjtepistoler på markedet, fortælle om hvad de enkelte er egnede til og til slut i teksten vil vi give tips til hvad der er vigtigt og relevant at tage med i sine overvejelser, inden et eventuelt køb af en ny sprøjtemaskine.

1

Metabo FSP 100 S

Sprøjtepistolen fra Metabo gør det nemt og hurtigt at udføre små malings og reparationsopgaver. Den kompakte størrelse gør især denne sprøjtepistol god til udbedringsopgaver, hvor den er nem at håndtere og kan komme til overalt uden problemer. Den lave vægt på 0,2 kg gør den ultra let at arbejde med

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Metabo FSP 100 S 499 kr. Staypro
Ferm ATM1039
Metabo FSP 600 LVLP 269 kr. Netbyggemarked
Einhell TC-SY 500 P 395 kr. Proshop.dk
Metabo FSP 600 269 kr. Netbyggemarked

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvilken sprøjtepistol skal jeg vælge? 

Hvilken sprøjtepistol du skal vælge, handler meget om hvad du skal bruge den til og hvor ofte. Hvis du skal bruge den til mindre malingsreparationer eller til at male mindre flader, så er en lille kompakt model måske at foretrække, fordi den er nem at håndtere og opbevare efterfølgende. Er det primært større opgaver du skal bruge en sprøjtepistol til, så som vægge, lofte og husfacader, så vil en sprøjtepistol med en stor malingbeholder typisk være et bedre valg, da du så ikke hele tiden skal stoppe arbejdet for at fylde ekstra maling på. Skal sprøjtepistolen bruges til mange forskellige typer opgaver, er det værd at gå efter en med forskellige funktioner og mulighed for at tilpasse fx luft og malingmængde til den enkelte opgave, ligesom det kan være en hjælp med en sprøjtepistol med forskellige dyser eller sprøjter, der også kan bruges til fx lak og glasur. Det kan også være en stor fordel med en sprøjtepistol med mulighed for at vælge mellem en bred og en rund stråle alt efter opgavens art. De forskellige muligheder for indstillinger kan alt efter opgavens art, være forskellen mellem et ok resultat og et professionelt resultat. 

#1 Metabo FSP 100 S – Bedste sprøjtepistol

Sprøjtepistolen fra Metabo gør det nemt og hurtigt at udføre små malings og reparationsopgaver. Den kompakte størrelse gør især denne sprøjtepistol god til udbedringsopgaver, hvor den er nem at håndtere og kan komme til overalt uden problemer. Den lave vægt på 0,2 kg gør den ultra let at arbejde med

Fordele ved Metabo FSP 100 S

 1. Kompakt model, gør sprøjtepistolen nem at håndtere
 2. God til små flader og udbedringsarbejde
 3. Lav vægt gør den velegnet til de fleste

Derfor skal du vælge Metabo FSP 100 S

Metabo FSP 100 S sprøjtepistol, er ideel til dig der primært skal male og reparere mindre flader, det kompakte design gør denne sprøjtepistol yderst velegnet til netop det. Den lave vægt gør den nem at håndtere for alle, og sikrer et godt og præcist resultat, når der fx skal repareres maling på en låge eller andre mindre opgaver. En sprøjtepistol sikrer et langt mere jævnt og professionelt resultat end hvad en almindelig pensel kan gøre, og det er samtidig tidsbesparende. 

Produktdetaljer Metabo FSP 100 S

 • 3,5 bar
 • 50-100 l/min
 • 0,2 kg
 • Kompakt model
 • God til små flader og udbedringsarbejde

#2 Ferm ATM1039 – Bedst til prisen

Sprøjtepistolen fra Ferm er god til de fleste opgaver, hvad end det er havelågen, skabet, cyklen eller skuret der trænger til en klat maling. Kan denne sprøjtepistol klare opgaven. Den åbne beholder gør det ekstra nemt at påfylde mere maling undervejs i arbejdet, uden at skulle stoppe op og bøvle med at tage en beholder af og på.

Fordele ved Ferm ATM1039

 1. Nem at genopfylde 
 2. En yderst alsidig sprøjtepistol
 3. 400 cc malingkop

Derfor skal du vælge Ferm ATM1039

Denne sprøjtepistol fra Ferm er en yderst alsidig sprøjtepistol, der er velegnet uanset om det er cyklen, huset, havelågen eller hegnet der trænger til ny maling. Sprøjtepistolen er nem at påfylde ekstra måling undervejs i arbejdet og har en dyse på 1,5 mm. Sprøjtepistolen fra Ferm er en genial hjælp hvis der fx skal males stakitter, eller andre kroge hvor det kan være svært at komme til med en almindelig pensel og få et godt resultat. Ferm ATM1039 er en rigtig fin sprøjtepistol og så kan den samtidig fås til en yderst overkommelig pris.

Produktdetaljer Ferm ATM1039

 • 4,5-6 bar
 • 0,68 kg
 • 400 cc kopkapacitet
 • 1,5 mm dyse
 • Max dyse strømhastighed 6,5 cfm

#3 Metabo FSP 600 LVLP – Premium sprøjtepistol

Hvis kvaliteten og designet af din sprøjtepistol skal være helt i top, så er denne sprøjtepistol fra Metabo det oplagte valg. Den store beholder på 600 ml gør at du kan nå længere i dit arbejde på en enkelt opfyldning, og altså ikke hele tiden skal stoppe arbejdet for at fylde ny maling på sprøjtepistolen.

Fordele ved Metabo FSP 600 LVLP

 1. Kan indstilles til rund eller bred stråle
 2. Nem at rengøre for ekstra lang levetid
 3. Dysesæt af rustfrit stål

Derfor skal du vælge Metabo FSP 600 LVLP

Metabo FSP 600 LVLP er en sprøjtepistol af tårnhøj kvalitet og en sprøjtepistol der vil udføre alle opgaver til perfektion. Den har mange forskellige fordele og funktioner, herunder LVLP som står for low volume, low pressure, sørger for at minimere oversprøjtning og sikrer maximal overførselseffektivitet ved minimalt luftforbrug. Metabo FSP 600 LVLP sprøjtepistol har trinløs indstilling af til rund og bred stråle, for derved at sikre at du altid opnår det ønskede resultat. Denne sprøjtepistol er altså velegnet til både store og små maling opgaver, hvor det ellers kan være vanskeligt at komme til med en almindelig pensel og få et godt resultat. Hvis du er ude efter en sprøjtepistol som kan klare langt de fleste opgaver med et lækkert og professionelt resultat, og som har mange brugbare funktioner for tilpasning til de forskellige opgaver, så er denne sprøjtepistol fra Metabo et oplagt valg. 

Produktdetaljer Metabo FSP 600 LVLP

 • 1,6 bar arbejdstryk
 • 0,7 kg
 • 136 l/min luftforbrug
 • 1,3 mm dyse
 • 0,6 l plastbeholder

#4 Einhell TC-SY 500 P – God til større opgaver

Einhell TC-SY 500 P sprøjtepistol kommer med en ekstra stor malingbeholder på hele 1000 ml, og er derfor meget velegnet til større opgaver, som fx maling af hele vægge og lofter, store stakitter eller lignende. Den store beholder sikrer at arbejdet bliver overstået så hurtigt som muligt, uden for meget besvær.

Fordele ved Einhell TC-SY 500 P

 1. Aftageligt sprøjtehoved
 2. Regulering af malingstrøm
 3. 1 sprøjte og 2 dyser medfølger

Derfor skal du vælge Einhell TC-SY 500 P

Sprøjtepistolen fra Einhell er med sin ekstra store malingbeholder på hele 1000 ml, yderst velegnet til de større opgaver. Med så stor en beholder kan du nå vidt omkring på bare en enkelt påfyldning, og større opgaver som maling af lofter, vægge, stakit eller måske endda en husfacade eller et haveskur er ingen sag med denne sprøjtepistol. Den elektriske sprøjtepistol fra Einhell er også velegnet til både lakker og glasur, så den er meget alsidig i brug. Sprøjtepistolen er udstyret med malingsstrøms-reguleringssystem, så du er sikker på at få et optimalt resultat hver gang, ligesom det justerbare luftdæksel kan indstilles til lodret, vandret og rund stråle for ekstra precision. Sprøjtehovedet er aftageligt og i pakken medfølger desuden to dyser og en sprøjte.

Produktdetaljer Einhell TC-SY 500 P

 • 550 ml l/min gennemstrømshastighed
 • 1000 ml malingbeholder
 • 500 watt
 • Justerbart luftdæksel
 • Regulering af malingstrøm

#5 Metabo FSP 600 – God allround sprøjtepistol

Metabo FSP 600 sprøjtepistol, kan bruges til langt de fleste opgaver og er dermed en god allround sprøjtepistol. Med sin malingbeholder på 600 ml kan en enkelt påfyldning række langt og den indbyggede luft og farvemængderegulering gør det nemt at tilpasse sprøjtepistolen til de forskellige opgaver.

Fordele ved Metabo FSP 600 

 1. Kan indstilles til rund og bred stråle
 2. Luft og farvemængderegulering
 3. Kompakt model

Derfor skal du vælge Metabo FSP 600

Denne sprøjtepistol fra Metabo er især velegnet til dig, der laver en del forskelligartede opgaver, da den har en god mellemstørrelse og samtidig giver mulighed for at regulere både luft og farvemængde der bliver brugt. På den måde undgår du at oversprøjte alt omkring dig med maling, hvis du fx kun skal male eller reparere et mindre område. Den indbyggede regulering, sikrer at du på nemmeste vis, altid opnår det optimale resultat af dit arbejde. Med Metabo FSP 600 er det også muligt at indstille malingstrålen til rund og bred stråle, hvilket gør denne sprøjtepistol til en alsidig og brugbar maskine til mange forskellige typer af opgaver.

Produktdetaljer Metabo FSP 600

 • 4,5 bar
 • 240 l/min 
 • 0,6 kg
 • 0,6 l plastbeholder
 • 1,5 mm dyse

Hvad er en god sprøjtepistol?

Hvad en god sprøjtepistol er, afhænger i høj grad af hvad den skal bruges til og hvor. Skal du bruge den til større malingsopgaver som fx maling af vægge, lofter, bil eller måske et haveskur, så kan det måske være en fordel at vælge en sprøjtepistol med en stor beholder til maling, for at undgå for mange unødige pauser i arbejdet. Hvor imod en lille kompakt model med ditto lille beholder, kan være en fordel ved mindre opgaver til maling og reparation, fordi den er nem at håndtere og også at pakke væk efterfølgende. Hvad der er en god sprøjtepistol for dig, er altså ikke nødvendigvis en god sprøjtepistol for naboen. Inden du køber en sprøjtepistol er det en god ide at gøre dig nogle overvejelser om, hvad den primært skal bruges til, og hvor ofte den skal bruges. Du kan også med fordel overveje om den skal have forskellige funktioner som fx indstilling til rund og bred stråle, eller indstilling af luft og malingsmængde. Til visse opgaver vil disse muligheder og indstillinger gøre en stor forskel, og give et mere professionelt resultat, og til andre opgaver, er disse funktioner helt overflødige og ligegyldige. Nogle sprøjtepistoler kommer også med forskellige dyser og sprøjter, som hver er velegnet til forskellige opgaver og maling af forskellig viskositet. Ligesom nogle sprøjtepistoler også er velegnet til lak og glasur. Der er altså en del forskellige muligheder, og ting der er værd at være opmærksom på inden køb, for at sikre at du får det bedst mulige resultat.

Testkilder

For at lave denne test og hjælpe dig bedst muligt på vej i dit køb, så har vi brugt en del forskellige kilder for at være sikre på at give dig bedst muligt vejledning. Vi har kigget på tests fra både ind og udland, ligesom vi har læst brugeranmeldelser og brugt producenter og forhandleres data. På den måde er vi sikre på at du ikke går galt i byen ved at bruge testen her som retningslinje. 

Konklusion

I teksten herover har vi gennemgået 5 forskellige sprøjtepistoler, der hver især har deres fordele. Hvilken der er den rigtige for dig, kan kun du vurdere, men vi håber at du føler dig bedre rustet til at købe en sprøjtepistol, efter du har læst denne test. Herunder kommer en kort opsummering af de forskellige produkter i testen, for et nemt overblik, så du ikke skal læse det hele igennem igen og du nemt kan sammenligne de forskellige sprøjtepistoler.

Metabo FSP 100 S – Bedste sprøjtepistol

Sprøjtepistolen fra Metabo gør det nemt og hurtigt at udføre små malings og reparationsopgaver. Den kompakte størrelse gør især denne sprøjtepistol god til udbedringsopgaver, hvor den er nem at håndtere og kan komme til overalt uden problemer. Den lave vægt på 0,2 kg gør den ultra let at arbejde med.

Ferm ATM1039 – Bedst til prisen

Sprøjtepistolen fra Ferm er god til de fleste opgaver, hvad end det er havelågen, skabet, cyklen eller skuret der trænger til en klat maling. Kan denne sprøjtepistol klare opgaven. Den åbne beholder gør det ekstra nemt at påfylde mere maling undervejs i arbejdet, uden at skulle stoppe op og bøvle med at tage en beholder af og på.

Metabo FSP 600 LVLP – Premium sprøjtepistol

Hvis kvaliteten og designet af din sprøjtepistol skal være helt i top, så er denne sprøjtepistol fra Metabo det oplagte valg. Den store beholder på 600 ml gør at du kan nå længere i dit arbejde på en enkelt opfyldning, og altså ikke hele tiden skal stoppe arbejdet for at fylde ny maling på sprøjtepistolen.

Einhell TC-SY 500 P – God til større opgaver

Einhell TC-SY 500 P sprøjtepistol kommer med en ekstra stor malingbeholder på hele 1000 ml, og er derfor meget velegnet til større opgaver, som fx maling af hele vægge og lofter, store stakitter eller lignende. 

Metabo FSP 600 – God allround sprøjtepistol

Metabo FSP 600 sprøjtepistol, kan bruges til langt de fleste opgaver og er dermed en god allround sprøjtepistol. Med sin malingbeholder på 600 ml kan en enkelt påfyldning række langt og den indbyggede luft og farvemængderegulering gør det nemt at tilpasse sprøjtepistolen til de forskellige opgaver.