Stiksav test – Se de 10 bedste stiksave på markedet (2022)

1

Bosch stiksav 530W PST 800 PEL CT 06033A0100

Bosch har i mange år leveret godt og sikkert udstyr til danskerne, og denne stiksav er ikke nogen undtagelse. Stiksaven er let og kompakt, og giver en god og sikker fornemmelse for brugeren.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch stiksav 530W PST 800 PEL CT 06033A0100 571 kr. Proshop.dk
Bosch akku stiksav GST 18 V-LIB SOLO m/L-BOXX 06015A6101 1.398 kr. CombiShop
Makita akku stiksav DJV181Z 18V 1.544 kr. happii.dk
Bosch stiksav 500W PST 650 06033A0700 m/kuffert 349 kr. ComputerSalg
Dewalt DCS334N-XJ 18V XR 1.355 kr. Staypro
Festool akku stiksav CARVEX PSC 420 LI EB-BASIC 18V 574713 3.431,25 kr. Lavpris-laase.dk
Ryobi pendulstiksav 600 watt RJS1050-K
Metabo STA 18 LTX 100 stiksav 18V 1.549 kr. ComputerSalg
Black+Decker pendulstiksav med klinge 650W
Makita stiksav, 4351 CTJ 1.405 kr. 10-4

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Stiksaven er et af de mest benyttede værktøjer i de danske husstande. Stiksaven er nemlig helt sin egen i både kunnen og effektivitet. Derfor er stiksaven nærmest uundværlig for dig, der skal bygge om eller renovere derhjemme. Stiksaven gør nemlig dit gør-det-selv projekt både sjovere, hurtigere og mere professionelt i udførelsen.

I denne stiksav test vil du få de nogle af de vigtigste informationer til at kunne købe din næste stiksav fx hvilke stiksave der er bedst i test. Der er forskellige stiksave og derfor hjælper vi også  med at give oplysninger til hvilken stiksav, der kan udføre det arbejde, som du har brug for, at den skal kunne.

Bosch stiksav 530W PST 800 PEL CT 06033A0100#1 Bosch stiksav 530W PST 800 PEL CT 06033A0100 – Bedste stiksav med batteri

Bosch har i mange år leveret godt og sikkert udstyr til danskerne, og denne stiksav er ikke nogen undtagelse. Stiksaven er let og kompakt, og giver en god og sikker fornemmelse for brugeren.

Fremhævede fordele: 

 1. Indbygget cutcontrol
 2. Minimum af vibration under brug

Derfor skal du vælge Bosch stiksav 530W PST 800 PEL CT

Denne stiksav er helt ideel til præcisions udskæringer, som skal laves med den mindst mulige margin til fejl. Stiksaven har CutControl indbygget, som gør det muligt at følge snitlinjen med den højest mulige præcision.

Stiksaven fra Bosch har det, der kaldes en 4-trins orbital-pendulbevægelse, hvilket gør det muligt at foretage hurtig savning og savning i kurver. Derudover giver det også forlænget levetid af savklingen.

Den er også udstyret med Low Vibration, som gør arbejdet med stiksaven meget mere komfortabelt for brugeren, idet der sørges for minimum af vibrationer under brug af stiksaven.

Grundet stiksavens indbyggede fordel kaldet Bosch SDS kan man hurtigt og nemt skifte klingen på maskinen med én hånd uden at bruge værktøj. Derudover har stiksaven en meget robust bund, som gør arbejdet med stiksaven skridsikkert og behageligt.

Produktspecifikationer:

 • 530 Watt
 • Slagtal, ubelastet: 500-3.000 omdrejninger i minuttet
 • Snitdybde, træ: 80 millimeter
 • Snitdybde, stål: 5 millimeter
 • Vægt: 2 kg

Bosch akku stiksav GST 18 V-LIB SOLO#2 Bosch akku stiksav GST 18 V-LIB SOLO m/L-BOXX 06015A6101 – God akku stiksav

En Bosch maskine, der helt sikkert vil gøre det lækkert at arbejde på værkstedet enten på arbejdspladsen eller i det private. Den er både slidstærkt, og giver god sikkerhed.

Fremhævede fordele:

 1. Øjeblikkeligt klingestop
 2. Bøjlegreb til optimal komfort

Derfor skal du vælge Bosch akku stiksav GST 18 V-LIB SOLO m/L-BOXX

Denne stiksav giver med sin 4-trins pendulfunktion dit snit 100% akkuratesse uden flossede kanter eller irriterende fejl. Du er altså sikret flotte snit, der giver pæne overflader og kanter i dit arbejde.

Stiksaven har forbedret gearudveksling, så denne maskine får en endnu hurtigere og kraftigere maskine, end du før har prøvet. Dette giver mulighed for at arbejde hurtigere og stadig mere præcist.

Denne maskine har SDS system, som gør det muligt at skifte savklinge med kun en hånd for mere sikkerhed og hurtigere arbejdstid for dig.

Stiksaven har et let, kompakt og handy design, og har derudover ingen memory-effekt eller selvafladning, hvilket betyder, at stiksavnens batteri ikke aflader sig selv i den tid, hvor den ikke er i brug. På denne måde er din stiksav altid klar til brug, også selvom den har ligget i nogle dage uden brug. Dette er en funktion, som de fleste handymen vil være meget begejstrede for, da selvafladning er et af de store problemer for batteridrevne værktøjer.

Produktspecifikationer:

 • 18 Volt batterispænding
 • 4 Ah batteri kapacitet
 • 2,4 Kilo
 • Skråsnit: 0-45°
 • Snitdybde, træ: 120 mm
 • Snitdybde, aluminium: 20 mm
 • Snitdybde, stål: 8 mm
 • Længde: 260 mm

Makita akku stiksav DJV181Z 18V#3 Makita akku stiksav DJV181Z 18V – God til prisen

Lækker stiksav fra det anerkendte mærke Makita, der har skabt en stiksav i brugervenligt design. Stiksaven er meget kraftfuld og sikrer optimalt udbytte af både tid og materiale.

Fremhævede fordele: 

 1. Længere levetid
 2. Tænd/sluk knap på begge sider giver maksimal sikkerhed

Derfor skal du vælge Makita akku stiksav DJV181Z 18V

Stiksaven fra Makita er i et lækkert og brugervenlig design, der giver maksimal komfort for brugeren, og dermed kan få det bedste ud af sin stiksav. Denne komfort bunder blandt i det gummibelagte t-greb, der også gør maskinen perfekt til savning nede fra.

Maskinens sikkerhed er bestemt også i top. Dette skyldes blandt andet den feature, at stiksaven har elektroniske tænd og sluk knapper på begge sider af maskinen. Med denne forbedring er det muligt at slukke for maskinen, uanset hvilket stilling eller hvilke håndgreb man har på stiksaven.

Stiksaven fra Makita har indbygget overbelastningsbeskyttelse, som betyder, at maskinens levetid forlænges, og dermed kan du nyde godt af din stiksav i mange flere år end hidtil muligt.

Maskinen har indbygget LED lys, som giver en fuld oplysning af det emne man er i gang med at beskære. Dette sikrer meget mere sikkerhed og præcision i arbejdet med stiksaven. Derudover er maskinen udstyret med en firkantet hopstang, der giver et lige og præcist snit, da hopstangen gør det muligt at følge det snit, man gerne vil ende ud med.

Produktspecifikationer:

 • 18 volt
 • Li-lon batteri type
 • 2,4 kilo
 • Skæredybde, træ: 135 mm
 • Skæredybde, stål: 10 mm

Bosch stiksav 500W PST 650#4 Bosch stiksav 500W PST 650 06033A0700 m/kuffert – Billig stiksav med ledning

Denne Bosch stiksav er en billig stiksav for dig, der ønsker stiksav med ledning og lækkert design, der gør det til en drøm at stå på værkstedet og arbejde med forskellige emner.

Fremhævede fordele: 

 1. Aktiverbar blæsefunktion
 2. Low vibration teknologi

Derfor skal du vælge Bosch stiksav 500W PST 650

Med Bosch stiksav 500W PST 650 06033A0700 får du en stiksav med høj sikkerhed for brugeren. Den smarte aktiverbare blæsefunktion sikrer, at savklingen altid er fri, og at der derfor ikke er noget, der kan blokere den. Maskinen har også indbygget SDS system, som gør det muligt at fjerne savklingen med én hånd, hvilket også skaber større sikkerhed for brugeren.

Maskinen fra Bosch kan tilsluttes støvsuger, hvilket gør det muligt at undgå en tilstøvet arbejdsplads.

Stiksaven har en lav vægt og et soft grip, hvilket gør maskinen komfortabel og behagelig at bruge, og samtidig øger det også sikkerheden under brug, da det skaber bedre kontrol over snit og maskine.

Produktspecifikationer:

 • 500 Watt
 • Slagtal 0-3100 omdrejninger i minuttet
 • Fodplade: Stål
 • Snitdybde, træ: 65 millimeter
 • Snitdybde, stål: 4 millimeter
 • Vægt: 1,6 kilo

Dewalt DCS334N-XJ 18V XR#5 Dewalt DCS334N-XJ 18V XR – Perfekt til hjemmeværkstedet

Denne stiksav er af mærket Dewalt og er perfekt at erhverve sig til hjemmeværkstedet. Stiksaven kører på batteri, men batteri og oplader skal købes separat.

Fremhævede fordele: 

 1. Børsteløs motor med lang levetid
 2. Top håndtag

Derfor skal du vælge Dewalt DCS334N-XJ 18V XR

Dewalt stiksaven er en lækker maskine, der med sin børsteløse motor har sikret en meget længere levetid end andre stiksave.

Maskinen har et lækkert design, der med sit top håndtag gør det meget nemmere at styre og håndtere stiksaven. På denne måde gøres det nemmere at lave præcisionsarbejde, hvor man konstant har kontrol over sin skæreflade og sin savklinge.

Stiksaven har en kontakt, hvor på du kan styre hastigheden på bladet, og dermed kan det kontrolleres, hvor hurtig en hastighed, der skal benyttes til forskellige områder, materialer og lignende.

Der er i denne maskine indbygget LED-lys, som lyser din arbejdsplads op, samt støvblæser til at blæse støv væk fra dit arbejdsområde og sikre dig at klingen er fri.

Produktspecifikationer:

 • 18 volt
 • 2,1 kilo
 • 0-3200 slag i minuttet

Festool akku stiksav CARVEX PSC 420 LI EB-BASIC 18V 574713#6 Festool akku stiksav CARVEX PSC 420 LI EB-BASIC 18V 574713 – Lille vægt stor effekt

Festool er et tysk mærke, der har høj kvalitet for rimelige priser. Her får du altså en stiksav med en lav vægt, der er nem at håndtere, men som har stor effekt og masser af kræfter til at få arbejdet gjort og få opgaverne løst både præcist og effektivt.

Fremhævede fordele: 

 1. Softgrip og ergonomisk design
 2. Tænd/sluk kontakter på begge sider af maskinen
 3. Perfekt til kurver

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Festool akku stiksav CARVEX PSC 420 LI EB-BASIC 18V

Festool kommer her med ergonomisk designet stiksav med et blødt greb, der skaber maksimal kontrol og komfort ved brug af stiksaven. Der er på begge sider af saven, mulighed for at tænde og slukke, således at det aldrig er svært eller bøvlet at komme til at slukke for maskinen.

Maskinen har stor fleksibilitet og fremragende kurveegenskaber grundet, at maskinen både har en 3 punkts savklinge føring, og en fleksibel og vridstabil hopstang, der gør det muligt at lave kurver med stor præcision og minimum fejl.

Stiksaven har indbygget stroboskop lys, der lyser emnet og arbejdspladsen kraftigt op, samt indbygget udsugning der sikrer, at man aldrig mister overblik over afmærkninger på emnet.

Produktspecifikationer

 • Batteritype: Li-Ion
 • 18 Volt
 • Skæredybde, træ: 120 millimeter
 • Skæredybde, metal: 20 millimeter
 • Skæredybde, stål: 10 millimeter
 • Vægt: 2,4 kg

Ryobi RJS1050-K#7 Ryobi pendulstiksav 600 watt RJS1050-K – Stærk og skarpt design

Lækker og smart design fra Ryobi giver en helt klart særpræget pendulstiksav med et flot og slankt design, der gør det både sjovere og nemmere at arbejde med sin stiksav. Denne stiksav giver maksimal præcision, og er helt klart værd at have for øje, hvis man er på udkig efter en god stiksav, der virker.

Fremhævede fordele:

 1. Både egnet til ventre- og højrehåndet brugere
 2. Line assist

Derfor skal du vælge Ryobi pendulstiksav 600 watt

Denne stiksav er i et slankt og skarpt design, der skiller sig ud fra alle andre stiksave. Den er lækker og flot at se på, men har samtidig ikke mistet hverken sin kraft eller sin præcision. Stiksaven har indbygget Line Assist, som er udfoldelig, og som gør det muligt at gøre sit arbejde til fuldstændig præcision. Pendulstiksaven har deruodver 4-trins pendulfunktion, som gør stiksaven effektiv og stærk.

Det lækre design er gjort behageligt og brugbart for både højre og venstrehåndede, hvilket skaber en stor alsidighed i maskinen. Der er i denne maskine sørget for Air Forward system, som omdirigerer støv fra skærefladen, således at man altid kan se sit snit, og dermed har et bedre udsyn. Derudover har maskinen en udtrækkelig styreskinne, som gør det muligt at skære endnu mere præcist.

Produktspecifikationer:

 • 230 volt
 • 2.2 kilo
 • Kører på strøm

Metabo STA 18 LTX 100 stiksav 18V#8 Metabo STA 18 LTX 100 stiksav 18V – Masser af effekt for pengene

Metabo har her skabt en stiksav med et helt specielt design, der gør savningen til en leg. Designet kan sammenlignes med størrelse og udseende af en boremaskine, med et smalt håndtag, der giver god bruger fornemmelse og total sikkerhed og kontrol ved brug af stiksaven.

Fremhævede fordele: 

 1. Soft grip overflade
 2. Metabo quick værktøjsskift

Derfor skal du vælge Metabo STA 18 LTX 100 stiksav 18V

Du skal vælge Metabo STA 18 LTX 100 stiksav 18V, hvis du ønsker en lækker og handy stiksav, der er nem at styre, som fylder meget lidt, faktisk lige så meget som en boremaskine, og som er super kraftfuld.

Maskinen kan tilkobles blæsefunktion, der giver fuldt overblik over det emne man arbejder med, samt de linjer som man skal følge. Maskinen har variable slagantal, pendul drift og dybtliggende fjederstøttet savklingeførring, som alt sammen er med til at gøre det muligt at tilpasse stiksaven til det materiale, som man skal skære i med maskinen.

Der er indbygget Quick Værktøjsskift i stiksaven, som gør det muligt at skifte savklinge, både hurtigt og nemt, uden at skulle bruge hverken værktøj eller begge hænder på samme tid.

Produktspecifikationer:

 • 18 volt
 • lithium ion batteri
 • 2,5 kilo

black + decker#9 Black+Decker pendulstiksav med klinge 650W – God stiksav med fornuftig pris

Black+Decker er et af meget anerkendte mærker i Danmark, som i årtier har givet danskerne værktøj af høj kvalitet til både privat og til arbejdspladser. Denne pendulstiksav fra Black+Decker er i lækkert design i velkendte farver og materialer, som er genkendeligt fra andre Black+Decker produkter på markedet.

Fremhævede fordele: 

 1. Forbedret udsyn til klingen
 2. Støvsuger tilslutning

Derfor skal du vælge Black+Decker pendulstiksav med klinge 650W

Black+Decker pendulstiksav med klinge 650W beskrives som det bedste valg for dig, som ønsker et kvalitetssikret værktøj hjem til gør-det-selv værkstedet. Pendulstiksaven er god til både lige og kurvede snit, og dermed er maskinen meget alsidig og gør det muligt at arbejde med forskellige former og størrelser.

Der er arbejdet ihærdigt med at forbedre udsynet fra maskinen til klingen og til skærelinjen, således at der begås færre fejl, og der aldrig er tvivl om, hvor der skal skæres.

Produktspecifikationer:

 • 230 volt
 • 650.00 watt
 • Skæredybde træ 90 millimeter
 • Skæredybde stål 8 millimeter
 • Skæredybde aluminium 15 millimeter

Makita stiksav, 4351 CTJ#10 Makita stiksav, 4351 CTJ – Stiksav med mange muligheder

Makita har her produceret en stiksav, som er lille og fin, men som giver mange muligheder for gode savninger og godt og effektivt arbejde.

Fremhævede fordele:

 1. Konstant elektronik
 2. Trinløs hastighed
 3. Lyd – og vibrationssvag

Derfor skal du vælge Makita stiksav, 4351 CTJ

Makita stiksav, 4351 CTJ er en fin lille stiksav, som giver et flot og lækkert snit med god sikkerhed og godt greb. Maskinen har konstant elektronik, som gør, at stiksaven kører med samme høje hastighed, selvom maskinen presses ekstra hårdt. På denne måde sikrer man, at man får det samme lige snit uden flosser, selvom der er områder, hvor maskinen er ekstra presset.

Stiksaven er lyd – og vibrationssvag, hvilket betyder, at du ikke forstyrres af kraftige vibrationer, der kan gøre styringen af maskinen både besværlig og ubehagelig. Også den lave lyd er med til at gøre brugen af maskinen meget mere behagelig.

Produktspecifikationer

 • Slagtal: 800-2800 slag i minuttet
 • 230 volt
 • 2,5 kilo

Hvad kan du bruge en stiksav til?

En stiksav kan bruges til langt de fleste ting, som du har brug for at save derhjemme. Især kan en stiksav være rigtig god i situationer, hvor der skal saves rundt eller i buede kanter, som kan være meget besværligt med en almindelig sav. Skal man eksempelvis save et hul ud til sin håndvask, kan det være meget effektivt med en stiksav, som kan lave de buede kanter til vasken både flotte og præcise og uden flossede kanten og linjer.

Hvad angår materialer, kan der saves i langt de fleste materialer. Det vigtige i denne forbindelse er, at man vælger den rigtige savklinge til det rigtige materiale. Det er nemlig savklingen, da der er stor forskel på de klinger, som man skal bruge til træ, og de klinger som man skal bruge til for eksempel blødt metal.

Fordele og ulemper ved en stiksav

Der kan findes mange fordele ved brug af stiksav i arbejdet med forskellige materialer. Stiksave har især den fordel, at den i modsætning til andre save kan få udskiftet sine klinger, således at man kun behøver dette ene værktøj, selvom man har mange forskellige materialer, som man skal have behandlet.

Ulemper ved stiksave må findes i de forskellige typer af stiksave, som er på markedet, hvor nogle kan noget, og nogle kan noget andet. Dermed afhænger disse ulemper måske mere af de præferencer, der er fra forbrugerens side. Sikkerheden ved en stiksav, er i høj udvikling, og derfor er der mange sikkerhedsforanstaltninger på stiksavene.

Klinger til stiksav

Som nævnt er stiksavens forskellige klinger, det der gør det muligt at bruge stiksaven til næsten alting. Stiksaven kan bruges til både marmor, beton, laminat og træ afhængigt af, hvilken klinge du har på stiksaven, og dermed er stiksaven utroligt alsidig.

Stiksavklinger til Makita 

Er man på udkig efter stiksavklinger til Makita stiksave, kan man blandt andet vælge dette lækre sæt fra Makita. I dette sæt får man et udvalg af savklinger til træ, hvori der er savklinger, der kan skære hurtigt, og savklinger der kan skære fint. Derudover følger også en savklinge til metal i sættet, så man også kan bruge sin stiksav til beskæring af metal.

Andre stiksavklinger 

Der er rigtig mange muligheder, og som sagt kan der findes savklinger til rigtig mange forskellige materialer, og derudover kan savklingerne også deles op i, hvor fint, groft, hurtigt, langsomt og meget mere, som man ønsker ens materiale skal skæres efter. Her kan du blandt andet finde et stor udvalg af forskellige stiksavklinger, og forhåbentligt finder du det, du leder efter.

Hastighedsjustering og pendulfunktion – hvorfor er det vigtigt for en stiksav?

Disse to funktioner kan være meget brugbare i forbindelse med din brug af stiksav. Hastighedsjustering på din stiksav er en meget brugbar funktion ift., hvilket materiale du arbejder med. I den forbindelse kan det være smart at gå efter den regel, at lav hastighed er god til hårde materialer som aluminum, stål og hårdt træ. Den høje hastighed derimod er som regel brugbar i forbindelse med blødere materialer, for at opnå det pæneste snit. Her kan der være tale om materialer som spånplader, krydsfinér og fyrretræ.

Udover indstilling af hastighed efter materialebrug, kan hastighedsjustering også benyttes i en anden forbindelse. Det kan nemlig være et godt råd at starte på den laveste hastighed, når man først begynder at skære og derefter sætte farten op, når man har fået taget på maskinen. Det sikrer, at man ikke skærer hurtigt forkert, og at man dermed får en blød start på sin savning.

Pendulfunktion er rigtig god til at sætte fart i skæringen. Pendulfunktion gør nemlig savklingen hurtigere, i det, at den skubber savklingen frem og tilbage i hurtig fart. Dog kan pendulfunktion kun benyttes ved lige snit, og skal derfor slås fra, hvis man ønsker at lave kurvede eller buede snit.