🥇Terrassevarmer test [2022] » Klik og se de bedste terrassevarmere!

1

Hortus hængemodel 211-315

Dette er en terrassevarmer fra Hortus, som er et velkendt mærke inden for terrassevarmere. Denne model er en lofthængt infrarød kortbølge-terrassevarmer i smart og elegant design, som både vil give dig varme og pynte på fx din terrasse.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Hortus hængemodel 211-315
LavprisVærktøj
Hortus terrassevarmer – hængemodel 600/1500 W
Altan-liv
Solamagic 2000 eco+ promed No-glare teknologi
Johannes Fog
Hortus terrassevarmer golden tube gulvmodel 1500w
Lampeguru.dk
Hortus justerbar, fritstående terrassevarmer 900/1200/2100W
Skousen
3 / 6 Schou Terrassevarmer gas
Moreland.dk
Hortus Terrassevarmer 1200W, fritstående
Lomax
Hortus UFO Terrassevarmer Bordmodel 2000W
Happii.dk

Terrassevarmere er ikke længere forbeholdt fortovs-caféer og dukker op i stadig flere danske haver. Vil du også forlænge de lune sommeraftener på terrassen, er en terrassevarmer sikkert løsningen for dig. 

I takt med at efterspørgslen er steget, er udvalget af terrassevarmere det også. Så hvilken skal du vælge? 

Vi har set på nogle af markedets mest populære terrassevarmere og giver dig her en guide til, hvad du skal have med i overvejelserne når din nye forlænger af sommeraftenerne skal findes, samt vores bud på de bedste terrassevarmere på markedet lige nu. 

Resultat af testen

Loftet: Der findes flere forskellige typer af terrassevarmere og det kan være svært, at vælge hvilken en der passer til dig, men leder du efter en Loft- og vægmonteret terrassevarmer, så er Hortus hængemodel 211-315 et godt valg, fordi den er elegant og du får en god kvalitet til en fornuftig pris. Læs om modellen længere nede i vores indlæg.

Gulvet: Leder du efter en terrassevarmer til gulvet, så er Hortus terrassevarmer golden tube gulvmodel er perfekt, fordi den er fritstående, energivenlig gulvterrassevarmer til inden- og udendørs brug. Den opnår fuld varmeeffekt på 1 sekund og 92% af energien omdannes til varmeudledning. Derudover, så har den også en funktionstid på min. 7000 timer. Læs om modellen længere nede i vores indlæg.

BordetEr du mere til en terrassevarmer til bordet, så mener vi, at Hortus bordterrassevarmer er den bedste, fordi den er praktisk og kan stilles både på og under bordet, den har 360 graders varmefordeling, væltesikring og høj energiudnyttelse . 

Hvilken terrassevarmer skal du vælge?

Der er mange typer af terrassevarmere på markedet og det kan måske være svært at gennemskue, hvilke der opfylder netop dine behov. Du når et godt stykke vej ved at stille dig selv følgende spørgsmål: 

 1. Hvor ofte skal terrassevarmeren bruges?
 2. Skal den være flytbar?
 3. Skal den kunne bruges indendørs, eksempelvis i en udestue eller lignende? 
 4. Hvor stort et areal skal den varme op? Er det en lille altan eller en stor terrasse? Skal få eller mange kunne varme sig ved den? 
 5. Hvor stor betydning har det om den er miljøvenlig? 

Når du har besvaret de spørgsmål, skulle feltet gerne være indskrænket lidt og så er det nemmere at danne sig et overblik over, hvilke typer af terrassevarmere, du skal gå efter. 

Groft skitseret er der tre typer terrassevarmere: terrassevarmer med gas, terrassevarmer med el og terrassevarmer med brænde. El-terrassevarmere kan endvidere inddeles i tre grupper: Reflektorvarmere, infrarøde terrassevarmere og halogenvarmere. Vi har i denne test valgt kun at tage udgangspunkt i terrassevarmere, der kører på el eller gas, da terrassevarmere, der anvender brænde mere læner sig op ad udeovne og tjener flere og anderledes funktioner end blot at varme. Længere nede i artiklen kan du læse mere om, hvordan de forskellige terrassevarmere fungerer og hvilke fordele og ulemper, hver især har. 

Loft- og vægmonterede terrassevarmere

#1 Hortus hængemodel 211-315 – Den bedste loft- og vægmonterede terrassevarmer

Dette er en terrassevarmer fra Hortus, som er et velkendt mærke inden for terrassevarmere. Denne model er en lofthængt infrarød kortbølge-terrassevarmer i smart og elegant design, som både vil give dig varme og pynte på fx din terrasse. 

Fremhævede fordele:

 1. Indbygget LED-lys
 2. Soft touch tænd/sluk knap og fjernbetjening
 3. Stilsikkert design 

Derfor skal du vælge Hortus’ hængemodel 2000 W

Denne lofthængte terrassevarmer med infrarød kortbølgeterrassevarmer fra anerkendte Hortus hænges i loftet som en almindelig lampe og er ideel til montering over bordet i den overdækkede terrasse, forteltet eller i udestuen. Med en effekt på 2000W fra de infrarøde halogenrør, hvoraf 80% konverteres til varme, er den en habil varmekilde til kølige aftener. Dertil kommer at halogenrørene har en levetid på minimum 5000 timer. Terrassevarmeren har indbygget LED-lys, og fungerer samtidig som loftslampe. Med fjernbetjening og en soft touch tænd/sluk knap er der tænkt på de brugervenlige detaljer. Derudover har den IP-klasse 54, hvilket betyder, at den både er godkendt til inden- og udendørsbrug samt vådrum og er testet støv- og spuletæt.  En gedigen terrassevarmer, hvor der er kredset for detaljerne. 

Produktdetaljer: 

 • Lofthængt halogenterrassevarmer med infrarød halogenkortbølge
 • Effekt 2000W
 • Materiale: Aluminium 
 • Dækningsområde 5 m2
 • Opstartstid: Fuld effekt på 5 sekunder
 • Fjernbetjent og med soft touch tænd/sluk knap
 • Indbygget LED-lys
 • IP-klasse 54
 • Driftsomkostning/time ca. 4,40 kr.
 • Funktionstid ca. 5000 timer
 • Anvendelse: Indendørs og udendørs
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg

#2 Hortus terrassevarmer – hængemodel 600/1500 W – Praktisk og smuk terrassevarmer

Endnu en model fra Hortus, men denne er praktisk og pladsbesparende lofthængt terrassevarmer fra Hortus. Denne har en lidt mindre dækningsområdet end den forrige, men til gengæld er den også lidt billigere i driftsomkostninger. 

Fremhævede fordele:

 1. Optager ikke meget plads
 2. Billig i anskaffelse
 3. Fjernbetjent 

Derfor skal du vælge Hortus’ hængemodel 1500 W

Denne praktiske og moderne terrassevarmer fra Hortus er oplagt til at varme op i forteltet, i udestuen eller på den overdækkede terrasse. Den er fremstillet i aluminium og ligner til forveksling en almindelig loftslampe. Da den er lofthængt, optager den meget lidt plads samtidig med, at den har en rækkevidde på 4-5 m2 og kan give varmen til 5-6 personer. Denne terrassevarmer skal blot tilsluttes en stikkontakt og med sine kun 5 sekunders opstartstid er der sikret hurtig opvarmning.

Terrassevarmeren fra Hortus kører på halogenpærer, som udsender mellem- og kortbølger, der opvarmer de flader, den rammer. Det giver en god, behagelig og effektiv varme og der spildes ikke energi på at opvarme luften omkring jer. Det er både energibesparende og miljøvenligt og CO2-udledningen er væsentligt lavere end ved en traditionel gasterrassevarmer. Til terrassevarmeren følger en fjernbetjening for nem betjening.  

Produktdetaljer: 

 • Lofthængt halogenterrassevarmer, infrarød halogen mellem/kortbølge
 • Effekttrin 600/1500W
 • Materialer: Aluminium og plast
 • Dækningsområde 4-5m2
 • Opstartstid 5 sekunder
 • Energiudnyttelse ca. 80%
 • Driftsomkostning pr. time ca. 1,25-3,10 kr. 
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg
 • Anvendelse: Indendørs og udendørs
 • Kan betjenes med fjernbetjening

#3 Solamagic 2000 eco+ promed No-glare teknologi – tysk kvalitet til feinschmeckeren 

Dette er et ægte tysk kvalitetsprodukt med patenteret no-glare varmelegeme, som er til feinschmeckeren, som vil have det bedste af det bedste. Kvaliteten er i top, men desværre ligger den også i den dyre prisklasse, hvilket også skulle være det eneste minus. 

Fremhævede fordele:

 1. Intet generende lys
 2. Lang funktionstid
 3. Mange muligheder for montering

Derfor skal du vælge Solamagic 2000 eco+ med No-glare teknologi:

Denne væghængte terrassevarmer fra Solamagic har lige dét ekstra. Solamagic er enslydende med tysk kvalitet og denne model er testet og godkendt af det anerkendte tyske Tüv.  Solamagic adskiller sig fra sine konkurrenter med en innovativ infrarød teknologi kaldet no-glare. Det betyder, at terrassevarmerens lysudstråling er kraftigt reduceret i forhold til lignende på markedet, og du undgår det røde lys, som kendetegner infrarøde terrassevarmere, og som nogle finder generende. Varmelamperne med No-Glare-teknologi er særdeles velegnede til områder med mange reflekterende overflader som f.eks. glaspartier og borde, hvor man ønsker så lidt genskær som muligt.  

Modellen er alsidig da den kan monteres på væg, loft, under markiser, i parasoller og på Solamagic Tri-pod stativ. Designet er enkelt og diskret med en praktisk vippefunktion, hvorved du får mulighed for at styre varmen derhen, du ønsker den og så har den en rækkevidde på hele 17m2.

Solamagic 2000 eco+ pro udmærker sig endvidere med et næsten ikkeeksisterende varmetab og fuld varmeeffekt på blot ét sekund. Desuden har varmelegemet en levetid på hele 10.000. 

Produktdetaljer: 

 • Installeres på væg, loft, under markiser, i parasoller eller på Solamagic Tri-pod stativ
 • Effekt: 2000W
 • Funktionstid op til 10.000 timer
 • Varmelegeme: Solamagic Solastar patenteret No-glare-varmelegeme
 • Materiale: Pulverlakeret vejrbestandigt aluminium og rustfrit stål
 • Varmelegeme: Patenteret No-glare-varmelegeme.

Terrassevarmere til gulv  

#1 Hortus terrassevarmer golden tube gulvmodel 1500w – Den bedste terrassevarmere til gulv

Dette er en fritstående, energivenlig gulvterrassevarmer fra Hortus til inden- og udendørs brug, som hurtigt giver varme til bordet. Den er smuk og elegant at kigge på og har en lang funktionstid. 

Fremhævede fordele:

 1. Fuld varmeeffekt på 1 sekund 
 2. Hele 92% af energien omdannes til varmeudledning 
 3. Funktionstid på min. 7000 timer 

Derfor skal du vælge Hortus golden tube terrassevarmer:

Effektiv og energivenlig gulvterassevarmer fra Hortus i stilrent design. Ideel til brug på terrassen, i udestuen eller på altanen da den er godkendt til både inden- og udendørs brug. Med infrarøde golden tube-rør, der er den mest energieffektive af alle rørtyper. Den har en rækkevidde på 5m2 og golden tube-rørene har en levetid på ikke mindre end 7000 timer – som minimum. Du opnår fuld varmeeffekt på kun 1 sekund når du tænder for terrassevarmeren og hele 92% af energiudledningen omdannes til varme. Dertil kommer at terrassevarmeren giver et behageligt gul/orange lys. En særdeles effektiv og energivenlig gulvterrassevarmer – endda til en yderst rimelig pris. 

Produktdetaljer: 

 • Fritstående gulvterrassevarmer med Golden Tube infrarøde kortbølger
 • Materialer: Aluminium og rustfrit stål
 • Effekt: 1500W – 92% af energien konverteres til varme
 • Opstartstid: Opnår fuld effekt på 1 sekund
 • Rækkevidde: 4-5 m2
 • IP-klasse: IP54 
 • Driftsomkostning/time: ca. 3,30 kr.
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg
 • Funktionstid: ca. 7000 timer     

#2 Hortus justerbar, fritstående terrassevarmer 900/1200/2100W

Her har vi endnu en favorit fra Hortus, og denne gang en stilren og justerbar terrassevarmer, som er ideel til både terrasser, altaner og udestuer da modellen udmærker sig ved at kunne bruges både ude og inde.

Fremhævede fordele:

 1. Tre effekttrin
 2. Stilrent design 
 3. Kan anvendes ude og inde 

Derfor skal du vælge Hortus justerbar, fritstående terrassevarmer

Med sine infrarøde halogenvarmestråler er denne terrassevarmer både billigere og mere miljøvenlig end sine gasdrevne konkurrenter. De infrarøde varmestråler sikrer en hurtig og direkte opvarmning af de flader, strålerne rammer. Dermed spildes ingen energi på at opvarmning af luft og dens effektivitet påvirkes ikke af aftenbrisen. 

Du har mulighed for selv at justere varmen efter behov, fordi den har effekttrin fra 900 – 2100 W.

Den målrettede energiudnyttelse gavner både miljøet og pengepungen med driftsomkostninger, der starter så lavt som ca.1,90 kr./time. og op til maks. 4,35 kr./time. Dertil kommer en lav CO2-udledning, der kun udgør en tredjedel af de gasdrevne pendanter.

Modellen er fremstillet af aluminium og rustfrit stål i et stilrent design. Med sin slanke udformning fylder denne model minimalt i forhold til andre fritstående terrassevarmere. Det er muligt at tilkøbe et betræk så terrassevarmeren kan beskyttes mod vejr og find uden at man behøver flytte på den. 

På trods af at denne model har infrarøde varmekilder, har den en rækkevidde på hele 6-8m2. Det betyder at du roligt kan stole på at alle om bordet har det lunt, da det svarer til et dækningsområde, der når 8-10 personer.

Produktdetaljer:

 • Fritstående gulvterrassevarmer med infrarøde halogen mellem/kortbølger
 • Materiale: Aluminium og rustfrit stål
 • Effekttrin: 900/1200/2100W
 • IP-klasse 44
 • Dækningsområde: 6-8 m2 – 8-10 personer
 • Opstartstid/fuld effekt 5 sekunder
 • Energiudnyttelse: ca. 80%
 • Driftsomkostning/time: ca. 1,90 – 4,35 kr.
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg
 • Funktionstid ca. 5000 timer
 • Anvendelse: Indendørs og udendøre

3 / 6 Schou Terrassevarmer gas#3 3 / 6 Schou Terrassevarmer gas – En effektiv gas-terrassevarmer

Denne terrassevarmer fra mærket Schou er et godt bud til dig, der ønsker at investere i en effektiv gas-terrassevarmer. Produktet er dog ikke kun effektiv i drift, men ser også pæn ud med sit stilrene design. Af den grund vil den være en oplagt investering til de fleste terrasser. Du kan desuden købe produktet i flere farver.

Fremhævede fordele:

 • Effektiv varmeeffekt på 8 kW
 • Benytter propan eller butan gas
 • Kan flyttes rundt efter behov grundet opbygning med hjul

Derfor skal du vælge Schou Terrassevarmer gas

Med denne terrassevarmer fra Schou kan du hurtigt skabe en hyggelig stemning på terrassen, selvom det er sent om aftenen. Terrassevarmeren er stilren i sit udseende og med sin elegante trekantede form vil den se pæn ud i de fleste hjem. Du kan endda frit vælge, om du vil have den med en sort eller lys bund.

Terrassevarmeren er fremstillet af aluminium og vejer 25 kg. Den har en højde på 229 cm, en varmeeffekt på 8 kW og et forbrug på 945 gram i timen. Produktet benytter kun propan eller butan gas. Den er desuden udstyret med hjul, hvilket sikrer, at du nemt og hurtigt kan rykke rundt på den, så terrassevarmeren står et oplagt sted i forhold til din og dine gæsters placering på terrassen.

Produktdetaljer:

 • Fritstående terrassevarmer til gas (propan eller butan)
 • Rustfri stål og aluminium 
 • Med synlig flamme
 • Effekt: 5000 – 13.000 watt
 • Inkl. Hjul for nem transport
 • Med slange og regulator

Terrassevarmere til bord 

#1 Hortus Terrassevarmer 1200W, fritstående – Bedste terrrassevarmer til bordet

Fryser du (også) tit om benene på de sene sommeraftener? Denne model fra Hortus er designet til at blive placeret under bordet og sikrer en god varme nedefra og lune ben og du slipper for at slæbe bunkevis af tæpper ud i haven når natten sænker sig. Det er en praktisk terrassevarmer til at stille under bordet.

Fremhævede fordele:

 1. 360 graders varmefordeling
 2. Væltesikring
 3. Høj energiudnyttelse

Derfor skal du vælge Hortus Terrassevarmer 1200W fritstående sort 

Terrassevarmeren er klar til brug, så snart den tilsluttes en stikkontakt og så er den nem at flytte rundt, så du kan bruge den flere forskellige steder efter behov – båden inden- og udendørs.

Modellen spreder med sine infrarøde kortbølge golden tube rør varmen 360 grader, så den fordeles jævnt. Som noget helt exceptionelt har den indbygget væltesikring, hvilket betyder, at strømmen afbrydes i tilfælde af, at terrassevarmeren vælter og genetableres i det øjeblik terrassevarmeren rejses op igen.

Driftsomkostningerne ved denne model ligger på ca. 2,64/time. Med sine energivenlige golden tube-rør, der har en funktionstid på ca. 7000 timer og en energiudnyttelse på hele 92% er den god for både pengepung og miljø. 

Produktdetaljer

 • Under bord-model med Golden Tube infrarøde kortbølger
 • Materiale: Stål, aluminium og plast
 • Effekt: 1200W
 • IP-klasse 55
 • Dækningsområde: 3-4 m2 – 4-6 personer
 • Opstartstid/fuld effekt 1 sekund
 • Energiudnyttelse: ca. 92%
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg
 • Funktionstid ca. 7000 time
 • Anvendelse: Indendørs og udendørs

 #2 Hortus UFO Terrassevarmer Bordmodel 2000W – til dig der vil have en effektiv og flytbar terrassevarmer

Effektiv og flytbar bordterrassevarmer. 

Fremhævede fordele:

 1. Let at flytte rundt
 2. Stort dækningsområde trods lille størrelse
 3. Tre effekttrin

Derfor skal du vælge Hortus UFO Terrassevarmer Bordmodel 2000W

De fleste konventionelle terrassevarmere står enten på gulvet eller er væg- eller lofthængte. Har du ikke meget gulvplads eller værger du dig ved at bore i muren, er en bordterrassevarmer måske løsningen for dig.

Vores bud er Hortus’ UFO-model med infrarøde halogenrør, der varmer lige så effektivt som en vægmodel.  

I stedet for en traditionel terrassevarmer der enten hænger på væg eller i loft, kan du her få en bordmodel, der varmer lige så effektivt som en vægmodel. Hele 80 % af energien i denne UFO ‘en udledes som varme og med et dækningsområde på 6-8 meter skulle der være rigeligt til at nå hele bordet rundt.  

Den har 3 effekttrin på 800, 1200 og 2000W, og infrarøde halogenrør har en levetid på helt op til 5000 timer. Terrassevarmeren har både soft touch tænd/sluk knap og fjernbetjening for nemmest mulig betjening. 

Produktdetaljer:

 • Bordmodel med infrarøde halogenkortbølger
 • Materiale: Sortlakeret aluminium
 • Effekttrin: 800/1200/2000W
 • IP-klasse 54
 • Dækningsområde: 6-8 meter
 • Opstartstid/fuld effekt: 5 sekunder. Energiudnyttelse: ca. 80%
 • Driftsomkostning/time: ca. 1,76 – 4,40 kr.
 • CO2 udledning/time: ca. 1 kg
 • Funktionstid ca. 5000 timer
 • Anvendelse: Indendørs og udendørs

Hvilken terrassevarmer skal du vælge? 

Forventer du kun at bruge din terrassevarmer et par gange om året anbefaler vi en mindre, transportabel model i det nedre prisleje. 

Skal din terrassevarmer bruges indendørs i f.eks. udestue eller overdækket terrasse? Så bør du vælge en eldreven terrassevarmer, da den ikke udleder kuldioxid og ikke udgør den samme brandfare som el gasdreven. Vi anbefaler desuden at du vælger en integreret terrassevarmer, der kan hænge ned fra loftet eller monteres på væggen. Så optager den ikke unødig plads og du mindsker risikoen for uheld hvis bør eller dyr skulle løbe omkring. 

Har du en stor terrasse anbefaler vi som udgangspunkt en fritstående terrassevarmer med et bredt dækningsområde, eventuelt en gasdreven, da de gasdrevne terrassevarmere ofte dækker et større areal end de eldrevne. Dog bør du medtænke terrassevarmerens miljørigtighed, da gasvarmere udleder 3 gange så meget CO2 som el-terrassevarmere. 

Hvis du forventer at bruge din terrassevarmer ofte, anbefaler vi at du ser efter en, der kører på infrarøde bølger – eventuelt golden tube. Så er du sikret lang levetid og energi- og miljøvenlighed. Skal kvaliteten være helt i top uden for megen lysudledning kan du måske overveje at investere i en terrassevarmer med no-glare varmelegeme. 

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi at du går efter en terrassevarmer i den høje ende af IP-skalaen eller køber et betræk til din terrassevarmer, hvis du ikke har mulighed for at stille den tørt. Du skulle jo gerne have glæde af din terrassevarmer mange år endnu.

Terrassevarmer med el

Kører på enten infrarød varme, halogen eller reflektorvarme. Terrassevarmere, der kører på el egner sig godt til mindre, aflukkede områder da der ikke er risiko for brandfare.  

Infrarød terrassevarmer

Kaldes også quats-varmer eller kortbølge-terrassevarmer. Terrassevarmere, der kører på infrarød varme, ligner almindelige lamper og findes i forskellige udformninger til forskellige behov. Denne type terrassevarmer fungerer ved, at den udsender infrarøde stråler, som varmer de overflader eller personer, de rammer. Det betyder at der er meget mindre varmespild end ved andre typer terrassevarmere, men at de til gengæld også kun egner sig til begrænsede områder. 

Reflektorvarmer

I en terrassevarmer med reflektor kommer dannes varmen i en plade, der varmes op og sender varme ud – meget lig en brødrister. Reflektorvarmeren er relativt energikrævende, da den, modsat terrassevarmere med infrarødt varmelegeme, bruger en del energi på at varme luften op. Reflektorvarmere har den fordel, at de kan benyttes både indendørs og udendørs.

Halogen terrassevarmer

En halogen terrassevarmer minder meget om en infrarød. Terrassevarmere med halogenpærer bruger noget af energien på at lyse; Mens den infrarøde bruger 4-5% af energiforbruget på at lyse bruger en halogen omkring 40%, mens resten bruges på varme. Som reflektorvarmeren, bruger halogenvarmeren også energi på at varme luften op. Det betyder også at en del af varmen går til spilde hvis det blæser. Til gengæld varmer en halogen terrassevarmer hurtigt op og er billig i anskaffelse. 

Fordele ved el-terrassevarmere

 • Sikkerhed og brandfare: En el-terrassevarmer udleder ikke kuldioxid og er ikke brandfarlig og kan derfor (som udgangspunkt) anvendes både ude og inde. 
 • Miljø: En eldreven terrassevarmer udleder i gennemsnit 1/3 af den CO2 en gasdreven terrassevarmer udleder. Den infrarøde terrassevarmer opvarmer kun de elementer, som lyset rammer og udleder derved mindre spildvarme.
 • Vedligehold: El-terrassevarmeren kræver ikke megen vedligehold og skal ikke genopfyldes. 
 • Funktionalitet/rækkevidde: El-terrassevarmere findes i mange forskellige udformninger og nogle modeller kan hænges over f.eks. et bord eller monteres på væggen så den ikke optager gulvplads. Eldrevne terrassevarmere, der bruger infrarødt lys påvirkes ikke at vind og vejr og kan bruges selvom det blæser. Derudover kan lyset retningsbestemmes, så du får det optimale udbytte. 

Ulemper ved el-terrassevarmere

 • Pris: En el-terrassevarmer er både dyrere i anskaffelse og brug end gasterrassevarmeren. 
 • Flytbarhed: Eldrevne terrassevarmere er afhængige af at være tilsluttet strøm og kan derfor ikke så nemt flyttes rundt. 
 • Funktionalitet/rækkevidde:Rækkevidden for elvarmere er lidt mindre end de gasdrevne. Typisk dækker de fra 9 til 20 kvadratmeter, mens nogle gasvarmere kan dække helt op til 50 kvadratmeter. 
 • Hygge-faktor: Nogle generes af lyset fra infrarøde terrassevarmere, mens andre savner gasvarmerens levende flamme. 

Terrassevarmer med gas

Terrassevarmere, der kører på gas, kendes nok bedst fra caféerne, men har også fundet vej til mange danskeres haver. De fungerer ved, at gas føres fra en gasflaske op i toppen af en gasbrænder, hvor den antændes og flamme og røggasser udleder varmestråling. Gasdrevne terrassevarmere spreder varmen jævnt ud i en cirkel fra gasflammen, hvorfor den gerne skal placeres nogenlunde centralt for at få mest muligt ud af varmeudledningen. 

Den største fordel ved terrassevarmere med gas er, at den ikke er afhængig af at være tilsluttet strøm og derfor kan placeres netop der, hvor man ønsker en varmekilde. Ulemperne ved gas-terrassevarmere er, at den kun kan bruges udendørs, både på grund af brandfare og fordi den udleder kuldioxid ved afbrænding. Derudover er terrassevarmere med gas en smule mere miljøbelastende end terrassevarmere med el, da den udleder mere CO2. 

Fordele ved gas-terrassevarmere

 • Pris: Terrassevarmere, der kører på gas er ofte billigere i både anskaffelse og forbrug. En gasterrassevarmer er 60-80% billigere i drift end en eldreven. 
 • Flytbarhed: Med en gasterrassevarmer er du ikke afhængig af forbindelse til el og den kan derfor lettere flyttes omkring alt efter, hvor du vil sidde. 
 • Hygge-faktor: Nogle synes at en terrassevarmer med gasflamme er hyggeligere og mere autentisk end sit eldrevne modstykke. 
 • Funktionalitet/rækkevidde: En almindelig gasvarmer giver god varme inden for en relativt stor rækkevidde – typisk 10-50 kvadratmeter og er derfor velegnet til større terrasser. 

Ulemper ved gas-terrassevarmere

 • Sikkerhed og brandfare: Kan kun anvendes udendørs på grund af udledning af kuldioxid og brandfare. 
 • Miljø: En gasterrassevarmer udleder ca. 3 gange så meget CO2 som en el-terrassevarmer og forurener dermed mere. 
 • Vedligehold: Gasterrassevarmeren skal jævnligt påfyldes gas, afhængig af hvor ofte den bruges. 
 • Funktionalitet/rækkevidde: Har en del varmespild da de varmer luften op og påvirkes af vinden. Desuden larmer nogle gasvarmere lidt.       

HUSK: Tjek IP-Standard

Inden du vælger din terrassevarmer kan du også se på dens IP-standard. Det er et system, der angiver terrassevarmerens evne til at holde støv og vand ude. Jo højere IP-nummer jo bedre – du kan finde en udførlig oversigt her.

Nu skulle du gerne have dannet dig et overblik over dine behov og krav til din kommende terrassevarmer og været blevet lidt klogere på, hvad de forskellige typer egner sig bedst til og hvilke fordele og ulemper, de har. Men feltet er stadig meget bredt. Derfor har vi udvalgt et udpluk fra hver kategori, som alle er rigtig gode bud på varmekilder til at forlænge dine sommeraftener. 

Kilder

Dette er en test, som vi har lavet ud fra de informationer, som vi fundet om de forskellige modeller på markedet. Når vi har skaffet nok information, så laver vi en udførlig guide til dig, for at kunne rådgive dig bedst muligt, når du skal vælge en ny terrassevarmer.
Vi har brugt følgende kilder til informationssøgning:

Jysk: 

Vi har brugt denne artikel fra Jysk, fordi den giver en fin guide over hvad IP-standarder er, og hvorfor det er vigtigt, når man skal investere i en ny terrassevarmer. 

Samvirke:

Samvirke har også lavet en god guide til, hvilke typer af terrassevarmere, som der findes på markeder. Den kommer ind på, hvordan de er forskellige og hvad man skal se efter når man er på jagt efter en terrassevarmer. 

Solamagic:

Solarmagic er et af de brands, som er med i denne test, og denne artikel viser, den gode kvalitet, som deres produkt er i. 

Konklusion: 

I denne test har vi gennemgået 8 forskellige terrassevarmere til loftet, gulvet og bordet. 

Til loftet har vi har vi anbefalet Hortus hængemodel 211-315, fordi den er elegant og du får en god kvalitet til en fornuftig pris. Den anden i denne kategori er Hortus terrassevarmer – hængemodel 600/1500 W, som er praktisk og pladsbesparende lofthængt terrassevarmer fra Hortus. Denne har en lidt mindre dækningsområdet end den forrige, men til gengæld er den også lidt billigere at anskaffe og i driftsomkostninger. Den tredje er Solamagic 2000 eco+ promed, som er tysk kvalitet til feinschmeckeren. Desværre er prisen i den høje ende, men det er kvaliteten også, så hvis du vil have noget, som fungerer i mange år, så er dette et godt valg. 

Til gulvet anbefaler vi Hortus terrassevarmer golden tube gulvmodel er perfekt, fordi den er fritstående, energivenlig gulvterrassevarmer til inden- og udendørs brug. Den opnår fuld varmeeffekt på 1 sekund og 92% af energien omdannes til varmeudledning. Derudover, så har den også en funktionstid på min. 7000 timer.

Den anden i denne kategori er Hortus justerbar, fritstående terrassevarmer, som er stilren og justerbar. Den er ideel til både terrasser, altaner og udestuer da modellen udmærker sig ved at kunne bruges både ude og inde.

Bordet:Er du mere til en terrassevarmer til bordet, så mener vi, at Hortus bordterrassevarmer er den bedste, fordi den er praktisk og kan stilles både på og under bordet, den har 360 graders varmefordeling, væltesikring og høj energiudnyttelse . 

Solamagic 2000 eco+ pro et godt valg. Det er et tysk kvalitetsprodukt med patenteret no-glare varmelegeme, som er energi- og miljøvenlig. Den har en lang  funktionstid og der er mange muligheder for montering.

Tilbage er kun at ønske god sommer og god fornøjelse med din nye terrassevarmer.

🏆 Hvilken terrassevarmer er den bedste?

Den bedste terrassevarmer til loftet er Hortus i sort, men der findes mange andre modeller, så find den der passer bedst på terrassevarmer.

⭐ Hvilken type terrassevarmer skal jeg vælge?

Der findes fritstående terrassevarmere, men også til loftet, gulvet og bordet. Derefter skal du også vælge om den skal være på el, med reflektor, infrarød eller halogen. Du kan læse mere om den i vores artikel.

🔥 Hvor meget varmer en terrasse varmer?

Det kommer helt an på hvilken model du vælger og hvilken kvalitet. Læs mere om det i artiklen.