Bedste udendørs lyskæde – 5 stemningsfyldte lyskæder til udelivet

1

Sirius Lucas 10 Bright lyskæde

Skab en smuk og varm stemning med de klare LED-pærer fra Sirius Lucas serien enten med solcelleenergi eller stik.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Sirius Lucas 10 Bright lyskæde
Sirius Lucas Light Complements 156 kr. Lampeguru.dk
Twinkly lystræ lyskæde 2.504 kr. Proshop.dk
Star Trading lyskæde 81 kr. Ledkingdom
LEDVANCE Smart lyskæde 348 kr. ComputerSalg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste udendørs lyskæde skaber hygge og stemning året rundt uanset om det er hverdag eller fest.

Leder du efter nye udendørs lyskæder til terrassen, altanen eller træet i haven? Mange forbinder udendørs lyskæder med vinter og jul, hvor kæderne spreder hygge og lys i de mørke dage.

Men udendørs lyskæder kan være med til at skabe hyggelig stemning hele året når familien skal nyde det udendørs liv på altanen eller terrassen.

Vi har undersøgt markedet for udendørs lyskæder og fundet frem til de 5 bedste modeller på markedet lige nu, så du med ro i sindet kan vælge den bedste udendørs lyskæde.

I vores sammenligningsmodel får du et nemt overblik over de testede modellers egenskaber og i vores købsguide gør vi dig meget klogere på alt det du ikke vidste du skulle overveje inden køb af din nye udendørs lyskæde.

Sirius Lucas 10 Bright lyskæde#1 Sirius Lucas 10 Bright lyskæde – Bedst i test

Skab en smuk og varm stemning med de klare LED-pærer fra Sirius Lucas serien enten med solcelleenergi eller stik.

Fordele

 • LED lyskæde
 • Kan købes både til stik og med solcelle
 • kan forlænges med flere kæder
 • Kan bruges både indendørs og udendørs
 • Velegnet til at hænge på altan og terrasse

Ulemper

 • kun kompatible med andre Lucas kæder

Derfor skal du vælge Sirius Lucas 10 Bright lyskæde

Hvis du leder efter en flot lyskæde med et varmt hvidt lys, så er lyskæden her fra Sirius et oplagt valg for dig. Det er på mange måder en klassisk lyskæde der vil skabe en hyggelig stemning.

Med Lucas serien fra Sirius er det nemt at sætte flere lyskæder sammen, hvis du har behov for mere længde.

Startsættet her er 3 meter langt og har 10 klare LED-pærer på. Det er muligt at tilslutte hele 9 suppleringskæder fra Lucas-serien, og skabe en lang lyskæde. Så du kan altså sagtens nå hele terrassen rundt med denne udendørs lyskæde.

Pærerne er 4 cm  i diameter og fremstillet i hård plast, så de kan sagtens tåle lidt vind og vejr.

Sirius Lucas Light Complements#2 Sirius Lucas Light Complements – Bedste billige

Med denne matte LED lyskæde fra Sirius kan du supplere dine eksisterende lyskæder fra Sirius og få mere længde på.

Fordele

 • LED-pærer
 • Kan forlænges med flere kæder
 • Kan bruges både indendørs og udendørs
 • Giver en flot og blid belysning

Ulemper

 • leveres uden transformer og stik

Derfor skal du vælge Sirius Lucas Light Complements

Lucas-serien fra Sirius er super smart til dig der gerne vil have en fleksibel løsning. Alle lyskæderne i serien kan sættes sammen så du kan forlænge eller forkorte din udendørs lyskæde efter behov.

Pærerne er LED, så de er energibesparende og i dette tilfælde er de matte for en meget sart og hyggeligt lys, der ikke blænder.

Kæden her er 3 meter lang og har 10 matte pærer med 4 cm i diameter på. Pærerne er fremstillet i hård plast.

Twinkly lystræ lyskæde#3 Twinkly lystræ lyskæde – Bedste premium

Sæt gang i julestemningen med Twinkly. Lystræet er 4 meter højt og har 750 led pærer i forskellige farver.

Fordele

 • 750 led pærer
 • stang medfølger
 • Forskellige indstillinger og effekter
 • kan tilknyttes app
 • IP44 godkendt

Ulemper

 • ikke egnet til mindre haver

Derfor skal du vælge Twinkly lystræ lyskæde

Skal der være fest, så lad der være fest. Med Twinkly lystræet kan du lyse hele haven op med de flotteste farver og effekter. Imponer ungerne og gør naboerne misundelige med denne smukke udendørs julelyskæde.

Twinklys app kommer med forudindstillede effekter og lysinstallationer men du kan nemt lave dine egne og tilpasse lyskæden til dine behov.

Kæden er IP44 godkendt, hvilket vil sige at den er godkendt til udendørs brug i vind og vejr. Lystræet kan nemt monteres på en flagstang med fortvivl ikke hvis du ikke har sådan en stående i haven. Der følger en monteringsstang med i købet.

Star Trading lyskæde#4 Star Trading lyskæde – Bedste til flagstang

Slip julestemingen løs med denne traditionelle flagstangslyskæde fra Star Trading. Lyskæden har 360 små LED-pærer, der giver et varmt hvidt lys.

Fordele

 • kan bruges både indendørs og udendørs
 • Kan bruges på juletræet
 • LED pærer
 • Perfekt til julebelysning og dekoration
 • IP44 godkendt

Ulemper

 • ikke egnet til at bruge hele året

Derfor skal du vælge Star Trading lyskæde

Hvis du ikke er til fest og farver men stadig ønsker at skabe en hyggelig julebeslysning inde eller ude, så er denne lyskæde fra Star Trading det oplagte valg.

Lyskæden kan nemt hejses op og monteres på flagstangen i haven men du kan også slippe for besværet med at sno de traditionelle lyskæder rundt om træet. Denne hænges nemt ned fra toppen og dækker juletræet med 360 små lamper. Denne led lyskæde vil med garanti skabe den helt rette stemning ved juletid, hvor de små lamper skaber en hyggelig varme i mørket.

LEDVANCE Smart lyskæde#5 LEDVANCE Smart lyskæde – bedste smart

Sæt stemningen i din have med denne smarte fleksible lyskæde fra Ledvance. Båndet  kan styres via en app og kan indstilles til over 16 mio selvvalgte farver eller rent hvidt lys.

Fordele

 • fleksibelt bånd
 • mange farveindstillinger
 • kan styres via app og bluetooth
 • Giver et flot stærkt lys med LED pærer
 • Kan tilsluttes Google home, alexa og Siri

Ulemper

 • Ikke lige så hyggelig som en klassisk lyskæde

Derfor skal du vælge LEDVANCE Smart lyskæde

Ledvance Smart lyskæden er til dig der vil have valgfrihed når det kommer til din udendørs lyskæde. Til dig der ikke vil lade sig begrænse men have frit valg på alle farvehylder. Den er også til dig, der vil have det smarte valg i form af en udendørs led lyskæde du styrer ved hjælp af en app.

Den udendørs led lyskæde fra LEDVANCE er ikke som du kender det fra traditionelle lyskæder. Denne er udformet som et fleksibelt bånd der lyser op i flere farver. Lyset kan indstilles med flere mio farver og dæmpes efter behov.

Sådan vælger du den bedste udendørs lyskæde

Når du skal vælge den bedste lyskæde til dig, så skal du først og fremmest være klar over hvilken farve(r) du gerne vil have.

Hvis du er til hvidt lys skal du tage stilling til om det skal være et varmt eller koldt lys og hvis du er til farver, skal du overveje, hvor mange farveindstillinger du har behov for.

Skab stemning med udendørs lyskæder

Ingen tvivl om at lyskæder spreder hygge og god stemning i vores udendørs rum. Udendørs lyskæder kan bruges hele året rundt og give lys til de forskellige årstider.

Ved juletid lyser de op i mørket og skaber en følelse af varme. Her kan du med fordel gå all in og sætte lyskæder op til at pynte i vinduer, på hoveddøren, på altanen og på træer i haven, hvor de pynter så fint. Særligt hvis man er så heldig at der kommer sne, så er de små lysende lamper gennem sneen noget af det hyggeligste.

Om sommeren kan en udendørs lyskæde på terrassen være med til at forlænge de lune aftener udenfor.

Efterår

I efteråret bliver dagene kortere og kortere og derfor kan lyskæder bidrage til at forlænge sommeren en smule. De flotte gyldne efterårsfarver og solen der hænger lavt på himlen bliver endnu smukkere med et par klassiske lyskæder i haven.

Forår

Ah følelsen af den første varme forårssol, der lokker os udenfor i den friske luft. Lyset der bliver stærkere og stærkere. Forlæng de endnu korte aftener med udendørs lyskæder, der sætter forårsstemningen i gang.

Sommer

Om sommeren kan en udendørs lyskæde på terrassen være med til at forlænge de lune aftener udenfor.

Det er i sommerhalvåret vi bruger vores uderum allermest og udendørs lyskæder sætter bare lidt ekstra gang i sommerstemningen.

Brug gerne de klassiske hvide lys men når du skal have gang i havefesten, så giver de farvede pærer lige en ekstra hyggelig stemning.

Vinter

Ved juletid lyser de op i mørket og skaber en følelse af varme. Her kan du med fordel gå all in og sætte lyskæder op i vinduer, på hoveddøren, på altanen og på træer i haven, hvor de pynter så fint. Særligt hvis man er så heldig at der kommer sne.

Energikilde

Udendørs lyskæder fås med både batterier, strømstik og solceller. Hvilken energikilde du skal vælge afhænger i høj grad af dit behov og din indretning.

Hvis du ikke har en udendørs stikkontakt i nærheden af stedet, hvor lyskæden skal hænge, så bør du gå udenom de modeller der kun har strømstik.

Batterier er smarte men du skal selvfølgelig være opmærksom på, at et batteri skal skiftes med jævne mellemrum. Dertil vil det være en god idé at gå efter en model med genopladeligt batteri.

Solceller er også en smart løsning. Der findes udendørs lyskæder designet til det danske vejr og den mængde solskinstimer vi har.

Led pærer

Gå altid efter LED pærer. Både halogenpærer og glødepærer giver et hyggeligt lys men de bruger meget strøm og får din el-regning til at eksplodere, hvor led pærer er meget energivenlige og har en længere levetid.  Led lyskæder bruger faktisk omkring 15 gange mindre strøm og har en levetid på op til 70.000 timer. Det svarer altså til 8 år, hvor lyskæden er tændt konstant.

SMART udendørs lyskæder

De såkaldte intelligente led lyskæder kan styres via din smartphone og nogle endda via stemmestyring.

Samtidig giver de helt andre muligheder for at personliggøre belysningen men mange flere indstillinger og farver. Faktisk kan du bestemme farven på hver enkelt pære og derved skabe en helt unik farveskala på din udendørs lyskæde.

Hvis du virkelig vil imponere gæsterne eller bare elsker at nørde grej, så er det lyskæden for dig.

Gode råd om udendørs lyskæder

 • Vælg den belysning der passer dig bedst – farver, varmt lys, koldt lys
 • Vælg typer af lamper – store pærer eller små
 • Se efter IP44 certificering for at være sikker på at din udendørs lyskæde ikke kortslutter i fugtigt vejr
 • Køb LED lyskæder eller lyskæder med solceller
 • Undgå at bruge indendørs lyskæder udenfor – fare for kortslutning
 • Kig efter CE-mærkningen for at være sikker på at lyskæden er godkendt til brug i EU
 • Hvis du skal bruge forlængerledninger, så husk at de også skal være godkendte til udendørs brug
 • Tilslut udendørs lyskæder til en udendørs stikkontakt
 • Køb gerne udendørs lyskæder med en automatisk timer, så du undgår at bruge for meget strøm

FAQ

Hvilken udendørs lyskæde er bedst i test?

Den bedste udendørs lyskæde i test er Sirius Lucas lyskæde. Denne lyskæde skaber en hyggelig varmt belysning uanset om du placerer den inde eller ude, så vil den med garanti sprede hygge. Læs resten af testen for flere detaljer om de testede lyskæder.

Kan man bruge en udendørs lyskæde indenfor?

Det kan man godt. Mange lyskæder er egnede både til indendørs og udendørs brug men vær varsom med at bruge lyskæder der kun er beregnet til indendørs brug. Disse kan ofte ikke tåle vind og vejr og vil have lettere ved at kortslutte udenfor. Se efter IP44 godkendelse hvis du vil være på den sikre side.