🥇Ukrudtsbrænder test [2022] » Klik og se de 5 bedste ukrudtsbrændere!

Ukrudtsbrænder guide 2021 – Vælg den bedste ukrudtsbrænder

For at kunne hjælpe dig med at finde den rette ukrudtsbrænder, så har vi kigget på de forskellige modeller på markedet, og laver her en opsummering af hvad de kan.

Kort opsummering

Denne guide kommer ind på i alt 5 forskellige ukrudtsbrændere; nemlig 3 elektriske og to gas ukrudtsbrændere.

Bedst-i-test er Grouw 3-i-1 ukrudtsbrændere, fordi man som forbruger får en maskine, som kan bruges til 3 forskellige ting, og de har været grundige til at tilpasse det medfølgende tilbehør, så man rent faktisk kan bruge den til 3 forskellige formål.

Bedst til prisen er Hozelock Green Power Evolution, som er en god ukrudtsbrænder som nemt og enkelt fjerner dit ukrudt.

Begge disse to er elektriske ukrudtsbrændere, men vil du gerne have fat i en gas ukrudtsbrænder, så skal du lidt længere ned i denne guide, og så vil du finde gas ukrudtsbrændere, som fx er perfekt til handymanden eller den professionelle.

Hvilken ukrudtsbrænder skal jeg vælge?

Der findes ukrudtsbrændere i forskellige prisklasser og med eller uden vogn. I denne guide, giver vi dig et overblik over forskellige ukrudtsbrændere på markedet.

Derudover er der også elektriske ukrudtsbrændere eller ukrudtsbrændere med gas. Gas har været førende inden for bekæmpelse af ukrudtet, fordi vi ved det virker, men der har været omfattende skader, hvorfor mange firmaer har prøvet at lave nye løsninger til forbrugerne, som er mere sikre. Elektriske ukrudtsbrændere er både billigere og nemme i drift, da der ikke skal købes ekstra gas, og du bare skal finde en forlængerledning og en stikkontakt for at bekæmpe ukrudtet i din have.

Der kan dog gå lidt længere tid til at ukrudtet visner, end man er vant til med gasbrændere, men har du givet et termisk chok på omkring 3 sekunder – alt efter hvad leverandøren anbefaler -, så går der et par dage, og så visner og dør ukrudtet.

Man skal altid være opmærksom på at bruge ukrudtsbrændere, da der har været nogle brandulykker gennem årene, hvor ukrudtsbrændere har fået skylden, derfor skal man altid passe på, når man har besluttet sig for at bruge en ukrudtsfjerner til at fjerne ukrudtet.


#1 Grouw 3-i-1 ukrudtsbekæmper/ukrudtsbrænder

Grouw ukrudtsbrænder - bedste i test

Grouw laver også andet udstyr til haven som fx robotplæneklippere, og her har de lavet en 3-i-1 ukrudtsbrænder, som er elektrisk – du har altså ikke brug for gas og det er mere miljøvenligt. Udover at være en ukrudtsbrænder, fungerer den også varmepistol og BBQ lighter.  

3 fordele ved Grouw 3-i-1 ukrudtsbekæmper/ukrudtsbrænder

 1. 3 funktioner i en maskine; ukrudtsbrænder, varmepistol og BBQ lighter.
 2. Miljøvenlig
 3. Justering af strøm- og temperaturniveau.

Derfor skal du vælge en Grouw 3-i-1 ukrudtsbrænder

Elektriske ukrudtsbrændere er på vej frem, og de utrolig godt!

Denne elektriske ukrudtsbrænder har en effekt på 2000 watt, og ledningen er 1,8 meter lang med et VDE-stik. Da den ikke er på gas, skal du finde en forlængerledning, som er lang nok til at kunne komme rundt i hele din have, så du ikke skal være begrænset af længden på din forlængerledning, men rent faktisk kan komme ud i alle krogene i haven.

3-i-1 funktioner

Grouw 3-i-1 ukrudtsbrænder leveres med 4 forskellige varmedyser; fladdyse, sparteldyse, koncentrationsdyse og ukrudtsdyse.

Grunden til, at der leveres 4 forskellige dyser er at, den har 3 funktioner i alt; ukrudtsbrænder, varmepistol og BBQ lighter, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse den til det arbejde, som du skal bruge den til.

Justering af strøm- og temperaturniveau

Denne ukrudtsbrænder er lidt unik i forhold til de andre ukrudtsbrændere i denne guide, fordi du har mulighed for indstille strøm- og temperaturniveauet  i 3 forskellige niveauer. De 3 niveauer er 100, 350 og 650 grader, så alt efter hvad du skal bruge den til, har du mulighed for at tilpasse maskinen.

Derudover, så kan arbejdshovedet også drejes, men den integrerede bøjle sikrer samtidig en stabil placering under brug.

God elektrisk ukrudtsbrænder, som kan tilpasses nemt, så den kan bruges til flere formål.

Produktdetaljer:

 • Elektrisk ukrudtsbrænder
 • Effekt: 2000 watt
 • Ledning på 1,8 meter
 • 3 funktioner i en maskine; ukrudtsbrænder, varmepistol og BBQ lighter.
 • Miljøvenlig og elektrisk ukrudtsbrænder.
 • 4 forskellige varmedyser; fladdyse, sparteldyse, koncentrationsdyse og ukrudtsdyse.

#2 Hozelock Green Power Evolution

Hozelock Green Power Evolution ukrudtsbrænder

Gul og elektrisk ukrudtsbrænder fra Hozelock, som er et mærke, der laver flere ting til haven. Ved hjælp af denne ukrudtsbrænder, kan du nemt og hurtigt fjerne dit ukrudt på en miljøvenlig metode og uden brug af kemikalier.

3 fordele ved Hozelock Green Power Evolution

 1. miljøvenlig metode, da den er elektriske og der ikke bruges kemikalier til at brænde ukrudtet.
 2. Visner ukrudtet ved termisk chok i 3 sekunder.
 3. Varmeskjold, der gør det nemt at fjerne ukrudt selv midt i blomsterbedet

Derfor skal du vælge Hozelock Green Power Evolution

Denne ukrudtsbrænder er bare nem. En af grundene er, at du ikke skal ud og investere i en gasflaske for at kunne fjerne ukrudtet. Hvis du går en tur i haven, og kan se at ukrudtet er på vej, så skal du bare finde ukrudtsbrænderen frem, finde en forlængerledning, sætte den i stikket og så kan du nemt fjerne det.

Termisk chok

Hozelock Green Power Evolution er miljøvenlig, fordi den bruger elektricitet og giver ukrudtet et termisk chok i ca. 3 sek., hvilket gør, at ukrudtets celler bryder ned, så det visner.Det er en nem og skånsom metode til at fjerne ukrudtet i din have.

For at komme i gang med, at fjerne ukrudtet, skal du finde en forlængerledning, da det ikke hører med i pakken. Alt efter hvor stor din have er, skal du finde en ledning, der er lang nok til at du kan bevæge dig frit i din have og fjerne ukrudt der hvor det befinder sig.

Når du har sat den i stikkontakt, så skal den opvarmes, hvilket tager 45 sekunder. Ukrudtsbrænderen skal også bruge ca. 45 sekunder på at køle af igen, når du er færdig med at bruge den.

Smart varmeskjold

Hozelock Green Power Evolution har et varmeskjold, som gør det nemt at ramme ukrudtet præcist. Derfor kan du også bruge den i blomsterbedet, da den ikke skader de omkringliggende blomster, og du har kontrol over, hvad der bliver ramt af det termiske chok.

Alt i alt en god løsning, hvis man ikke vil have en ukrudtsbrænder på gas, og så har den også en anden smart funktion; du kan nemlig også bruge den til hurtigt optænding af din grill, hvis du bruger kul.

Produktdetaljer:

 • Elektrisk ukrudtsbrænder
 • Bruger 45 sekunder på at varme op og køle ned efter brug.
 • Varmeskjold
 • kan også bruges til varmepistol og optænding af grill

#3 Hortus elektrisk ukrudtbrænder og varmepistol

Hortus elektrisk ukrudtsbrænder

Elektrisk Hortus ukrudtsbrænder og varmepistol, som har et ergonomisk håndtag, og så kan den skilles ad, så den ikke flyder så meget i skuret.

3 fordele ved Hortus elektrisk ukrudtsbrænder og varmepistol.

 1. To funktioner; ukrudtsbrænder og varmepistol
 2. Smart design med ergonomisk håndtag og kan skilles ad
 3. Bygget i solidt materiale

Derfor skal du vælge Hortus elektrisk ukrudtsbrænder og varmepistol

Hortus laver en bred vifte af forskellige produkter og udstyr til haven. Faktisk laver de alt fra hegn, minidrivhus, terrassevarmere og meget mere, så hvis du er haveentusiast, har du måske allerede erfaringer med nogle af deres produkter. Den har en effekt på 2000 watt, og en vægt på ca. 1,1 kg, så du kan bære den rundt i haven.

2-i-1: Ukrudtsbrænder og varmepistol

Igen har vi fat i en ukrudtsbrænder, som har flere funktioner. Hortus ukrudtsbrænder, har to funktioner, hvor den anden funktion er en varmepistol, hvilket betyder, at du har mulighed for at sætte temperaturen til 50 grader, og så kan den bruges som varmepistol, så man nemt kan fjerne folie, gammel maling eller lignende i stedet for at bruge lang tid på at skrubbe eller kemiske løsninger, som kan være skadelige for materialet eller miljøet. Du skal dog være sikker på, at materialet kan tåle, at der bliver brugt en varmepistol, der bliver ca. 50 grader.

Den kan faktisk også bruges til at tænde for grillen, hvis du bruger kul. Det gør i hvert fald processen en del nemmere og hurtigere.

Specifikke detaljer:

Varmesystemet kører på varmluftstrøm, og har en maks temperatur på 600 grader på selve dysen, og en minimums temperatur på 50 grader, som gør at det er muligt at bruge den som varmepistol.

Derudover kan den også skilles af, så den ikke fylder så meget i skuret.

Produktdetaljer:

 • Elektrisk ukrudtsbrænder
 • Vægt: 1,1 kg.
 • Effekt: 2000 watt.
 • varmluftstrøm
 • maks temperatur på 600 og min. temperatur på 50 grader.  

#4 Grouw gasukrudtsbrænder 93618

Denne Grouw gasukrudtsbrænder er den første ukrudtbrænder i denne guide, men det andet produkt fra firmaet Grouw. I modsætning til de elektriske er man med denne, ikke hindret i at komme vidt omkring, fordi den er på gas, og har en stor beholder med. Den er altså både til handymanden, som har en mellemstor have eller til en professionel. Den medfølgende trolley gør, at du nemt kan komme frem og tilbage uden at slæbe på den store gasflaske.

3 fordele ved Grouw gasukrudtsbrænder 93618

 1. både til handymanden, men også den proffesionelle
 2. nem og enkel at håndtere

Derfor skal du vælge Grouw gasukrudtsbrænder 93618

Denne ukrudtsbrænder skal kunne klare både en handymand og en professionels behov, hvilket betyder, at den gerne skulle kunne klare de fleste opgaver og bekæmpe ukrudtet.

Denne er på gas, hvilket betyder, at man skal være meget påpasselig med at bruge den, og have fuld kontrol over situationen.

En gasukrudtsbrænder er en smule anderledes i brug end en elektrisk ukrudtsbrænder. Du må nemlig ikke blive ved i så lang tid at, ukrudtet begynder at brænde, men det have tilpas nok varme til at det visner.

Tilbehør

Med til denne ukrudtsbrænder fra Grouw får du selve trolleyen, så du nemt kan komme frem og tilbage med gasflasken. Hjulene er letløbende luftgummihjul, og den har intet mindre end en professionel ukrudtsbrænderstav, hvilket er med til at gøre, at den sagtens kan benyttes af proffesionelle, som skal fjerne ukrudt på et stor arel

Derudover følger der en 2 meter lang slange med, som kan tåle op til 20 bar, og er en højtryksslange på 5,0 mm. Der medfølger også en IGT højtryksregulator til gasflasken.

Der følger ingen gasflaske med, og skal købes seperat ved siden af.

HUSK: brug aldrig gas ukrudtsbrænder, hvis der er afbrændingsforbud eller har været tørt i en længere periode.

Produktdetaljer:

 • Gas ukrudtsbrænder
 • Nem og handy
 • Letløbende luftgummihjul
 • 2 meter lang højtryksslange
 • Medfølgende trolley

#5 Biolet ukrudtsbrænder komplet m/vogn, brænderør, slange, tænder og regulator

Denne ukrudtsbrænder er i en lidt højere prisklasse end de andre der har været med i denne guide. Den er kraftig og fremstillet i rustfrit stål, for at sikre at den har en lang levetid, og derudover har den også en række andre funktioner og egner sig til større arealer, så læs videre om den.

3 fordele ved Biolet ukrudtsbrænder

 1. fremstillet i rustfrit stål
 2. Stort brændehoved, gør den velegnet til prof. brug.
 3. sikkert og godt greb på brænderen.

Derfor skal du vælge Biolet ukrudtsbrænder

Denne model egner sig til større arealer, og hvis man kommer til at bruge sin ukrudtsbrænder relativt tit til større arealer, og vil have den skal holde i mange år.

Det er specielt det store brændehoved, der gør at den er velegnet til at fjerne ukrudt i store gårdpladser, indkørsler osv. Derfor er det også en fordel, at den er på hjul og gas, fordi du ikke vil være afhængig af en ledning og du skal ikke bære rundt på den.

Kvalitet og funktioner til en professionel

Flammetemperaturen kan komme helt op på 1300 grader, hvilket gør den ekstrem hurtig til at brænde ukrudtet.

Biolet ukrudtsbrænder leveres også med en trolley, så du nemt kan komme rundt med den, men ikke nok med det, så kan der både være en 5, 10 eller en 11 kg. gasflaske, så du kan vælge en gasflaske alt efter hvor meget ukrudt, der skal fjernes, og så bærer du ikke rundt på unødvendig gas, hvis du fx kun skal bruge en 5 kg gasflaske. Den kan også både anvendes til stålgasflasker og letvægtsflasker.

De har også tænkt over designet, fordi håndtaget er ergonomisk, hvilket er en fordel, hvis du som professionel skal fjerne meget ukrudt. Der er plastisk belægning på brænderøret, som giver et godt og sikkert greb.

Biolet leveres med en 2 meter godkendt gasslange, så du kan komme godt rundt,  piezotænder og godkendt højtryksregulator SRG 552.

Du er vigtigt, at du er opmærksom, når du aktiverer piezo-tænderen, da du kun skal åbne ca. 1/3 for begge regulatorer.

Udover at fungere, som en god ukrudtsbrænder, så er den også særdeles velegnet til hurtigt og effektivt at fjerne isbelægninger fra trapper, indkørsler og fortove, hvilket er en fordel om vinteren i Danmark.

Produktdetaljer:

 • Gas ukrudtsbrænder.
 • Flammetemperatur op til 1300 grader
 • 2 meter lang slange
 • Kan have enten en 5, 10 og 11 kg gasflaske med sig, og både stål og letvægtsflaske.
 • Medfølgende trolley.

Hav din sikkerhed i orden når du arbejder med ukrudtsbrændere

Som nævnt gennem artiklen, så skal man være opmærksom på, at man har fuld kontrol og aldrig bruger en ukrudtsbrænder, hvis det er for varmt og tørt eller er afbrændingsforbud. Der har nemlig været en del ulykker med ukrudtsbrændere, derfor skal man være meget forsigtig.
Man har prøvet at finde andre løsning, men af en eller anden grund, så er gas stadig et af de mest bedste metoder til at fjerne ukrudt. En del virksomheder har har elektriske ukrudtsbrændere, og de fungerer ganske godt, men der er går lidt længere tid før ukrudtet visner, men har det fået sit termisk chok, så skal det nok dø. 10-4 siger at sikkerheden ved brug af en elektrisk ukrudtsbrænder er bedre end ved brug af gas

Konklusion

Som nævnt i starten af denne guide, så vurderer vi, at den bedste er Grouw 3-i-1 ukrudtsbrændere, fordi man som forbruger får en maskine, som kan bruges til 3 forskellige ting, og de har været grundige til at tilpasse det medfølgende tilbehør, så man rent faktisk kan bruge den til 3 forskellige formål.

Efter vores mening, er bedst til prisen Hozelock Green Power Evolution, som er en god ukrudtsbrænder som nemt og enkelt fjerner dit ukrudt.

Den sidste elektriske ukrudtsbrænder i denne guide er den fra Hortus, som også kan bruges til varmepistol (50 grader), og tænde op i grillen.

De to gas ukrudtsbrændere der er med i denne guide, er begge nogle som kan bruges af handymanden og den professionelle, så her er det op til dig at vurdere, hvor stor din have er og om det er nødvendigt at investere i en gas ukrudtsbrænder eller om en elektrisk, som ikke benytter sig af gas er bedre til din have.

🏆 Hvilken er den bedste ukrudtsbrænder?

Grouw 3-i-1, der både fungerer som elektrisk ukrudtsbrænder, varmepistol og grillstarter

⭐ Hvilken er den bedste gas ukrudtsbrænder?

Grouw gasukrudtsbrænder 93618 er den bedste ukrudtsbrænder på gas.

✅ Elektrisk- eller gas ukrudtsbrænder?

Gas er stadig den mest udbredte måde at fjerne ukrudt på, men den elektriske ukrudtsbrænder fungerer også lige så godt, men der går lidt længere tid før ukrudtet visner, men det har fået termisk chok og er dermed dødt.

3 kommentarer til “🥇Ukrudtsbrænder test [2022] » Klik og se de 5 bedste ukrudtsbrændere!”

Der er lukket for kommentarer.