Bedste Varmeblæser Test 2022

1

Stadler Form Anna varmeblæser

En virkelig alsidig varmeblæser, som kan bruges til lidt af hvert. Det gør sig især gældende, da denne model både kan varme og nedkøle hvilket væsentlig øger dine brugsmuligheder for blæseren. Den er testet både på det danske og internationale marked og ligger i alle test i den gode ende af skalaen.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Stadler Form Anna varmeblæser 599 kr. Bilka
Dyson ventilator AM09 hot + cool
DeLonghi HFX30C18.IW 464 kr. ComputerSalg
DeLhongi HFX65V20 1.387 kr. ComputerSalg
Emerio FH-117205
Honeywell HZ445E4 Varmeblæser
Steba STKH5

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fryser du om fusserne og har du svært ved at holde varmen? –  Så skal du måske lige læse med her.

Vi har testet varmeblæsere, som både kan holde dig varm og nogle modeller kan faktisk også holde dig dejligt afkølet om sommeren.

En varmeblæser er ikke bare en varmeblæser, som den var før i tiden. Funktionerne er mange og mulighederne for brug øges med antallet af funktioner.

Har du måske nogensinde siddet en råkold sensommerdag i din stue og ønsket at kunne tænde for noget varme, men nægtet at tænde for radiatoren så tidligt på sæsonen, så kunne det være du skulle se nærmere på en varmeblæser.

De fleste af os husker nok med gru de ældre modeller af varmeblæsere, som lugtede af varm plastik og brændte støvpartikler, men sådan er det faktisk slet ikke mere. Varmeblæserne på markedet er blevet væsentligt optimeret og i dag har flere af modellerne støv filtre, børnesikring, anti vippe funktion eller autosluk hvis blæseren vælter. Flere modeller kommer i dag som det der kaldes ”et tårn”, det betyder at de er aflange og kan nå længere ud i rummet end de traditionelle flade modeller. I dag behøver en varmeblæser faktisk heller ikke at være noget man har lyst til at gemme af vejen når man får gæster, for flere af modellerne har et virkeligt lækkert design og et flot æstetisk udtryk, som gør at de passer ind i et moderne hjem.

Nogle modeller kan varme, andre kan køle og nogle kan begge dele, men én ting er helt sikkert og det er at der findes en model på markedet som passer til lige nøjagtigt dit behov.

Resultatet af testen

Testvinderen i denne test er helt klart varmeblæseren fra Stadler Form Anna. Det er en ganske effektiv blæser med 2i1 funktion, som gør at den kan bruges til både at varme og afkøle et rum med. Den har en skønt touch panel, som gør det nemt og overskueligt at betjene og en effektiv vippebeskyttelse som sikre blæseren mod at vælte.

Testens Premium varmeblæser kommer fra Dyson AM09 hot + cool. Denne blæser kan også både varme men den kan faktisk køle ganske effektivt, så den kommer til at fungere som en varmeblæser med aircondition funktion. Du kan indstille temperaturen til det antal grader du ønsker rummet opvarmet eller nedkølet til og så sørger maskinen for resten – nemt og overskueligt.

Honeywell har flere bud på en rigtig god varmeblæser, men den som umiddelbart skiller sig mest ud er deres væghængte model HH 500E. Den er en del af deres slimline kollektion og egner sig derfor perfekt til ophæng i rum, hvor du ønsker en ekstra varmekilde. Denne blæser har en timerfunktion, som gør at du kan indstille maskinen til at slukke af sig selv, så du ikke behøver at bekymre dig hvis du glemmer at slukke den igen.

Hvilken varmeblæser skal jeg vælge?

Når du skal på markedet for at investere i en ny varmeblæser skal du virkelig være skarp på hvad formålet med blæseren er. Varmeblæsere fås med varme og eller kølefunktion, som gør dem alsidig i brug, men måske en unødvendig funktion hvis du blot skal bruge den som opvarmningskilde i din udestue. Derudover er der mange funktioner som er værd at bemærke. Det er b.la. antivippe funktion med autosluk, støvfilter eller om blæseren holder opvarmningstemperatuen under støvs antændelsespunkt. Om der er børnesikring, hvor mange indstillinger du ønsker og endeligt om du ønsker en blæser med eller uden fjernbetjening.

Mulighederne er mange og der findes mange modeller på markedet. Lad os dykke ned i nogle af dem og se om vi sammen kan finde en som passer til dit behov.

#1 Stadler Form Anna varmeblæser – Testvinder

En virkelig alsidig varmeblæser, som kan bruges til lidt af hvert. Det gør sig især gældende, da denne model både kan varme og nedkøle hvilket væsentlig øger dine brugsmuligheder for blæseren. Den er testet både på det danske og internationale marked og ligger i alle test i den gode ende af skalaen.

 1. 2i1 varmeblæser med kølefunktion
 2. Keramisk varmeelement
 3. Touch panel

Derfor skal du vælge Stadler Form Anna varmeblæser

Denne moderne ventilator er blevet designet af den schweiziske designer Matti Walker. Designet er stilrent og enkelt og kan på ganske kort tid varme rummet op til stuetemperatur. Denne model har en 2i1 funktion, som betyder at den både kan varme men også køle hvis der er brug for det. Den optimale opvarmningsflade er på 15 kvm, som varmeblæseren uden problemer kan temperere på ingen tid.

Selve varmeelementet er keramisk og termostaten er elektrisk. Den har hele 8 indstillinger, så der er rig mulighed for at differentiere indstillingerne så det passer til enhver lejlighed. Derudover har den en anti vippe funktion, som sikrer at varmeblæseren ikke vælter, det er en rigtig god funktion at have da en væltet varmeblæser hurtigt kan overophede og der i værste fald kan ske ulykker.

Derudover er der børnesikring på modellen, så søde små pilfingre ikke kan komme til at pille ved indstillingerne. Det gør at man kan være mere rolig hvis man har små børn i nærheden og har brug for at have en varmeblæser tændt. Ikke alle varmeblæsere på markedet har kølefunktion, men det har denne model hvilket gør at den kan bruges hele året i både varmt og koldt vejr.

Varmeblæseren fra Stadler Form Anna er testet et utal af gange, både i Danmark og i udlandet. Fælles for alle test er at den ligger højt i score og får stor ros for både sit design og funktionalitet. Tyske Heizluefter.org har testet denne varmeblæser og vurderer denne model til 4 ud af 5 stjerner og forbrugerne selv vurderer den til at ligge som en af de bedste på markedet.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2000 Watt
 • Brugsareal: 15 kvm
 • Termostat: Elektrisk
 • Børnesikring
 • Antal indstillinger: 8
 • Vippebeskyttelse
 • Højde: 367 mm, Bredde: 146 mm, Dybde: 95 mm
 • Vægt: 2,2
 • Farve: Hvid og sort

#2 Dyson ventilator AM09 hot + cool – Premium varmeblæser

Ventilatoren fra Dyson kan både varme og køle og er derfor et godt valg til en all-round varmeblæser. Andre blæsere på markedet kan måske nedkøle luften via ventilation, men denne blæser kan også bruges som køling af et rum – forstået på den måde at den ikke bare kan ventilere luften med decideret afkøle den og sende den koldere ud i rummet igen.

 1. Jet Focus kontrol
 2. Fjernbetjening
 3. Valgbar temperatur

Derfor skal du vælge Dyson ventilator AM09 hot + cool

Ventilatoren fra Dyson kan både varme og afkøle et rum. Ved køling indsuger den 28 liter luft pr. sekund og kan derfor holde dig kølig på selv de varmeste sommerdage. Den har en effektiv luftcirkulation der gør at både varm og kold luft bliver fordelt i rummet og sikre at luften bliver fordelt optimalt.

Modellen har en automatisk sluk funktion, som gør at den slukker af sig selv, hvis den skulle vælte. Derudover holder den temperaturen under støvs antændelsespunkt, så du bliver ikke generet af en brændt lugt, som kan komme fra nogle varmeblæsere.

Den benytter et Jet Focus kontrol system og Air Multplier teknologi som gør at luften bliver spredt langt ud i rummet og fordelt jævnt. Teknologien gør at den blander den varme eller afkølede luft med luften i rummet så fordelingen af varme eller kulde på den måde bliver mere optimal.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2000 Watt
 • Lydniveau: 64 DB
 • Timer
 • Automatisk sluk hvis den vælter
 • Højde: 595 mm, Bredde: 153, Dybde: 112 mm
 • Vægt: 4,16 kg
 • Farve: Sort og sølv

#3 DeLonghi HFX30C18.IW varmeblæser

Denne varmeblæser fra Delonghi er en lille og effektiv varmeblæser, som ganske effektivt kan varme rum helt op til 55 kvm op. Den har ikke mange forskellige funktioner og minder derfor allermest om nogle af de første varmeblæsere som kom på markedet. Den er dog moderniseret i designet, så den fremstår stilren og lækker i dens æstetiske udtryk.

 1. Dobbelt isolering
 2. Sikkerhedstermostat
 3. Keramisk teknologi

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge DeLonghi HFX30C18.IW varmeblæser

Varmeblæseren fra Delonghi har 2 forskellige indstillinger. Som gør at den kan varme på to forskellige niveauer. Derudover kan den bruges om sommeren, som ventilator, men ikke med egentlig køleeffekt, blot en ventilationseffekt som gør at luften i rummet ikke står stille.

Den keramiske teknologi gør at varmeblæseren har en selvregulerende varmestyring, hvor den selv kompenserer for at skrue op og ned for den effektivitet af varme den blæser ud, afhængigt af opvarmningen af rummet.

DeLhongi varmeblæseren er en lille og effektiv varmeblæser, som kommer i et meget moderne design. Den kan meget nemt transporteres rund og flyttes fra det ene sted til det andet eller tages med på tur, når du skal på camping eller i sommerhus. Dens funktioner er forholdsvis begrænset i forhold til andre modeller på markedet, men den kan det som en effektiv varmeblæser skal kunne, nemlig at varme rummet op på en effektiv måde.

Produktdetaljer

 • Effekt: 1800 Watt
 • Brugsareal: 55 kvm
 • Anti Frost funktion
 • Rum termostat
 • Pilot lys
 • Sommer ventilation
 • Højde: 270 mm, Bredde: 192 mm, Dybde: 137 mm
 • Vægt: 1,3 kg
 • Farve: Hvid

#4 DeLhongi HFX65V20 varmeblæser

Denne varmeblæser er god til de store rum. Den kan opvarme eller køle et areal på helt op til 60 kvm. Den har et anti støvfilter som sørger for at den ikke bare hvirvler støv rundt i rummet og som samtidig sørger for at den uundgåelige mængde af støv som maskinen suger op ved luftindtag ikke kan antændes på nogen måde.

 1. Bedst til store rum
 2. Støvfilter
 3. Sikkerhedssystem
 4. Roterende base

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge DeLhongi HFX65V20 varmeblæser

Blæseren har en autosluk funktion som aktiveres hvis blæseren væltes. Så slukker maskinen automatisk så du ikke risikerer overophedning eller antændelse i elementer, som den vælter i nærheden af.

Selve basen er vandret roterende, så luften bliver jævnt fordelt over hele rummet. Derudover er den frostsikret, så den kan bruges i udendørs arealer som skur, udestue eller fortelt til din campingvogn.

Denne varmeblæser har også en sommerfunktion, som kan bruges til at afkølet rummet med og dermed får du en ganske alsidig blæser.

Funktionerne er meget sparsomme eftersom den kun har to forskellige indstillinger, men til gengæld kan blæseren det som den skal og oven i købet i store rum. En god alsidig blæser til både handy manden og hjemme brug.

Produktdetaljer

 • Effekt: 2000 Watt
 • Brugsareal: 60 kvm
 • Antal indstillinger: 2
 • Sommer funktion
 • Autosluk ved fald
 • Anti Frost funktion
 • Højde: 612 mm, Bredde: 182 mm, Dybde: 226 mm
 • Farve: Sort

#5 Emerio FH-117205 Varmeblæser

Du kan udmærket vælge at gå efter denne varmeblæser fra mærket Emerio, hvis du gerne vil have en yderst funktionel model til enten privatbrug eller til brug på arbejdspladsen. Modellen fungerer som en stationær varmekilde med to varmeindstillinger, der er egnet til 30 m2. Den har også en kold luft indstilling. Derudover har den bluetooth og ladestation.

 • Udstyret med to varmeindstillinger og en kold luft funktion
 • IPX klassificeret
 • Ladestation til mobiltelefon og højtaler via bluetooth

Derfor skal du vælge Emerio FH-117205 Varmeblæser

Uanset om du skal benytte din nye varmeblæser i dit private hjem eller på en arbejdsplads, så er denne model fra Emerio et godt valg. Varmeblæseren er nemlig egnet til brug på arealer op til 30 m2, og den kan således opvarme et forholdsvis stort område. Produktet er desuden IPX4 klassificeret. Den kan indstilles til to forskellige varmeindstillinger og en kold luft indstilling, hvis behovet skulle opstå.

Derudover er denne varmeblæser udviklet med funktionalitet for øje. Den har bl.a. indbygget bluetooth teknologi og højtaler, hvorfor du faktisk kan benytte varmeblæseren til mere end blot at skabe bedre luft i rummet. Den kan altså fungere til musikafspilning. Derudover har den en ladestation til mobiltelefon og en indbygget LED lygte.

Modellen har desuden et integreret håndtag, så du nemt kan flytte rundt på den efter behov. På skærmen kan du hurtigt se dine valgte indstillinger og rette i disse.

Produktdetaljer

 • Effekt: 3300 watt
 • Brugsareal: 30 m2
 • Antal indstillinger: 3
 • LED lys, højtaler, bluetooth og ladestation
 • Integreret håndtag
 • Farve: Sort og grå

Honeywell HZ-445E4#6 Honeywell HZ445E4 Varmeblæser

Denne varmeblæser fra mærket Honeywell er effektiv i drift, hvilket sikrer en hurtig opvarmning. Samtidig er den dog udviklet til at opretholde temperaturen ved et lavere strømforbrug end andre varmeblæsere. Du skal derfor ikke være nervøs for, at din varmeregning bliver større ved at du har denne model stående i hjemmet.

 • Effektiv i drift
 • Keramisk surround sikrer jævn temperatur
 • Har et lavere strømforbrug

Derfor skal du vælge Honeywell HZ445E4 Varmeblæser

Hvis du gerne vil have fingrene i en enkel varmeblæser, der dog virker strømbesparende, så skal du se nærmere på denne model fra mærket Honeywell. Varmeblæseren kan udmærket placeres, hvor end det skulle være i hjemmet, da den har en kompakt størrelse og et enkelt sort design. Den vil altså ikke tage for meget opmærksomhed eller virke som en grim genstand i hjemmet.

Du kan nemt styre varmeblæseren, så dens indstillinger passer til dit behov. Du vælger selv, om du vil indstille direkte på maskinen eller benytte dig af den medfølgende fjernbetjening. Uanset hvordan du vælger at indstille maskinen, kan du være sikker på, at du hurtigt får den rette temperatur. Modellen er nemlig et keramisk surround varmeapparat, der hurtigt opnår den rette temperatur og opretholder denne.

Modellen har et lavere strømforbrug end andre varmeapparater, hvorfor du med fordel kan investere i denne model, hvis du vil være sikker på, at din elregning ikke får et hak opad. Som en ekstra bonus sælges modellen til en overkommelig pris med tanke på dens funktionalitet og enkle udseende.

Produktdetaljer

 • Effekt: 1800 watt
 • Vægt: 3,97 kg
 • Farve: Sort
 • Fjernbetjening
 • Keramisk varmeapparat

#7 Steba STKH5 varmeblæser

Hvis din nye varmeblæser skal have funktioner som justerbar rumtermostat, keramisk varmeelement samt vaskbart filter, skal du kigge nærmere på denne model fra Steba.

 1. Vaskbart filter
 2. Keramisk varmeelement
 3. Justerbar rumtermostat

Derfor skal du vælge Steba STKH5 varmeblæser

Det smarte ved denne varmeblæser frem for andre varmeblæsere er at det støvfilter som følger med er vaskbart. Det betyder at du altid kan optimere blæserens effekt ved at vedligeholde filteret. Det betyder også at du ikke skal ud og investerer i nyt tilbehør til blæseren når først den er anskaffet.

Blæseren har en justerbar rumtermostat, som sørger for at du kan indstille den til det ønskede varmeniveau og så slår maskinen automatisk fra, når dette er opnået.

Blæseren har også et overophedningssystem så du er sikret at den ikke brænder sammen eller på uheldig vis får antændt andre elementer i dens nærhed.

Dette er en ganske enkel og simpel udgave af en varmeblæser, men den kan nøjagtig det den skal kunne, nemlig at holde fusserne varme på en kold vinterdag.

Produktdetaljer

 • Effekt: 1800 Watt
 • Brugsareal: op til 30 kvm
 • Antal indstillinger: 2
 • Dobbeltisolering
 • Beskyttelse mod overophedning
 • Højde: 255mm, Bredde: 175 mm, Dybde: 160mm
 • Vægt: 1,8 kg
 • Farve: Sort

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en varmeblæser?

Når du skal investere i en ny varmeblæser findes der et utal af forskellige modeller på markedet. Det er vigtigt at du er skarp på hvad dit egentlige behov er for en varmeblæser.

Skal du bruge den i udestuen, forteltet i campingvognen, som ekstra opvarmning i stuen før du tænder for varmen eller skal den fungere som et supplement til at opvarme og tørre dit badeværelse efter brug?

Nogle varmeblæsere har kun et formål, nemlig at opvarme et rum, mens andre modeller enten kan fungere som ventilator på en varm sommerdag eller som egentlig aircondition med nedkølingseffekt. Nogle maskiner egner sig bedst til små rum, andre til store. Her er det vigtigt at du kigger på hvor stor en effekt maskinen har i Watt og hvor stort et areal den er skabt til at kunne opvarme.

En funktion som mange nok i første omgang overser er lydniveauet på sådan en varmeblæser. Skal du som handy mand bruge en blæser til at varme i dit værksted mens radioen kører har det næppe den store betydning, men skal du bruge den i din stue eller dit soveværelse er det rart at lydniveauet er lavt og du ikke bliver udsat for væsentlige støjgener under brug.

En sidste ting som de færreste overvejer inden køb er at enkelte modeller faktisk har en tilhørende fjernbetjening, hvilket for nogle måske slet ikke er nødvendigt, men helt ærligt så er det da lidt luksus at kunne beholde benene på sofabordet og lige skrue lidt højere op for temperaturen uden at skulle rejse dig.

Testkilder

I denne test har vi gjort brug af forskellige testkilder, både danske og internationale

Consumer reports

Consumer reports er en uvildig, non profit medlemsorganisation, som ligesom danske TÆNK tester forskellige produkter på det internationale marked.

Heizluefter.org

Heizlufter.org er en uafhængig tysk forbrugerportal, som tester varmeblæsere på det tyske marked.

Producenternes hjemmesider

For at indhente oplysninger har vi brugt producenternes hjemmeside. Det giver os den bedste information om de specifikke varmeblæsere på markedet. Vi har derfor udvalgt de bedste varmeblæsere ud fra information på nettet og diverse forbrugertest, danske som internationale.

Konklusion

Stadler Form Anna har lavet et ganske god bud på en varmeblæser med 2i1 funktion. Denne model er testens testvinder og udmærker sig på mange parametre. Den har et lækkert elegant design, et smart touchpanel og så er den testet af både danske og internationale organisationer på markedet, som en af de bedste blæsere. Derudover er forbrugerne ganske tilfredse med denne model.

Dyson ventilator AM09 hot + cool blæseren er testens premium model. Den kan både bruges som varmeblæser men også som aircondition, da den har en decideret kølefunktion. Denne model har mange gode funktioner og der medfølger fjernbetjening, hvilket gør sig gældende for ganske få andre modeller på markedet.

DeLonghi HFX30X18.IW varmeblæser er en lille og effektiv blæser med ganske få funktioner. Den har et moderne og stilrent design og et lækkert æstetisk udtryk.

DeLonghi har også lavet model HFX65V20, som er den varmeblæser som egner sig bedst til de store rum. Den kan opvarme et areal på hele 60 kvm ganske effektivt og har mange gode funktioner så som en roterende base, støvfilter og autosluk ved fald for bare at nævne nogle enkelte.

Honeywell HH-500E varmeblæser egner sig perfekt til vægophæng. Den har en indstillelig timer og en justerbar termostat, som gør at den kan indstilles til den temperatur og det tidsinterval du ønsker. Dette er den eneste varmeblæser som egner sig til opsætning på badeværelset.

Honeywell har også lavet model HZ-7200E2 dette er en yderst effektiv hurtigopvarmnings varmeblæser, som kan opvarme et større areal. Denne model er vippesikret og har en automatisk overophednings afbryder. Denne model har en forholdsvis lang ledning på hele 1,7 m, som gør at du kan placere blæseren, så du får det optimale udbytte ud af varmen.

Den sidste varmeblæser i denne test er Steba STKH5 varmeblæser. Denne model adskiller sig fra de andre modeller på markedet ved at have et vaskbart filter. Det betyder at du kan genbruge støvfilteret på maskinen og ikke løbende skal ud og investere yderligere. Derudover har den keramisk varmeelement og en justerbar rumtermostat.

Vi håber at du er blevet klogere på hvilken varmeblæser som passer bedst til dig og at du er blevet klar til at gå ud og investere i din nye blæser.