🥇Vejrstation test [2022] » Klik og se de 6 bedste vejrstationer!

1

NSH Nordic Ventus W155

NSH Nordic Ventus W155 er et fremragende bud til dig, som ønsker lokale målinger fra f.eks. din altan, have eller terrasse. Derudover er en af de mere økonomiske muligheder på markedet, og du behøver ikke være bange for, at du går på kompromis på grund af prisen, da den giver dig de mest grundlæggende informationer om dit lokale vejr. Den er erfekt til typen, der ikke ønsker det er for avanceret.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
NSH Nordic Ventus W155
NetAtmo NWS01 899 kr. Proshop.dk
TFA Weatherhub Wifi vejrstation startsæt inkl. regnmåler, vindmåler og termometer 899 kr. Proshop.dk
Nordic Ventus W830
Braun BNC013-RC
Rosenborg 66787

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I den følgende vejrstation test og guide har vi samlet informationer om de 6 bedste vejrstationer på markedet. På den måde bliver det lettere for dig at finde den helt rette model – uanset om du er på jagt efter en bedst-til-prisen eller bedst-i-test vejrstation. De forskellige produkter er udvalgt baseret på en række tests, samt artikler fra anerkendte magasiner, hvor diverse eksperter har givet deres mening om, hvilken vejrstation der er bedst alt efter behov. 

Hvad er en vejrstation?

Hvad er en vejrstation og hvad kan man egentlig bruge en sådan anordning til? Der findes mange forskellige vejrstationer at vælge imellem, og de adskiller sig i alt fra prisklasse, funktioner, udseende m.fl. Jo flere funktioner, jo mere stiger de typisk også i pris. Af den grund er det relevant at sætte sig ind i, hvad du ønsker af din vejrstation.

Men først: en vejrstation er til havenørden eller vejr-nørden, som gerne vil have detaljer om, hvordan vejret er lokalt. Produktet giver dig en række informationer om vejret, såsom temperaturer, vindhastighed, luftfugtighed osv., men det kommer an på, hvilken model du vælger, hvad der helt præcist måles. Samtlige vejrstationer giver information om det udendørs vejr, men nogle vejrstationer kan faktisk også måle dit indeklima.

De fleste bruger vejrstationen til at finde ud af, hvordan vejret er lige nu, men langt de fleste vejrstationer på markedet kan også forudsige, hvordan vejret bliver. Og dét er altså én af de ting, der taler for at købe en vejrstation. Nogle modeller kan styres direkte fra telefonen, hvilket er noget af det nyeste på markedet – og noget branchen kommer til at se mere af.

Designet spiller også en vigtig rolle, når du skal vælge din vejrstation. Hvis den alligevel er placeret et sted, hvor man ikke ligger mærke til den, så har designet nok ikke den højeste prioritet. Men er den placeret et sted, hvor den tit bliver set, vil man typisk gerne have, at designet er pænt. Derudover, er der en række forhold, som man skal tage højde for når man skal placere sin vejrstation og dens sensorer. Det kan du læse mere om nederst i denne artikel. 

Som du kan læse, kan man bruge vejrstationen på forskellige måder og så giver det dig en fordel, når det kommer til planlægning af udendørsarragenmenter. F.eks. er det godt at vide, hvornår det er på tide at sætte sig indenfor, hvis man har gæster på besøg til en omgang grill. På den måde bliver man ikke pludselig overrasket af kulde, regn, blæst e.l. 

Læs mere om de bedste vejrstationer i test herunder, hvor vi guider dig til de førende og mest populære vejrstationer på markedet netop nu. Derfra er det op til dig at vælge, hvilke funktioner du gerne vil prioritere i købet af din nye vejrstation.

#1 NetAtmo NWS01 – Den bedste vejrstation

Vores testvinder er en NWS01 vejrstation, som er fremstillet af det franske mærke, NetAtmo. Producenten har igennem længere tid specialiseret sig indenfor klimamåling og klimakontrol. Du kan både måle inden- og udendørs miljø med denne vejrstation. Den er perfekt til dit hjem, hvis du ønsker at have adgang til mere avancerede vejrdata, men samtidig ønsker et stilfuldt design. Produktet kan give dig en 7 dages vejrudsigt, så du altid kan være på forkant med vejret. Kort sagt er der tale om en avanceret vejrstation i høj kvalitet med mange funktioner. Det betyder dog også, at den er en af de lidt dyrere modeller på markedet. 

Fremhævede fordele

 • Elegant og stilrent design, som passer ind i alle hjem
 • Brugervenlig opbygning på trods af, at der benyttes de allernyeste teknologier inden for vejrmåling
 • Trådløs opsætning og er kompatibel med tablets, smartphones, computere o.l.

Derfor skal du vælge Netatmo NWS01

Denne model fra Netatmo er nok en af de mest avancerede vejrstationer på markedet. Af den grund formår produktet også at udmærke sig igen og igen i diverse vejrstation tests. Lad os først og fremmest zoome ind på vejrstationens design. Dette er nemlig utroligt elegant sammenlignet med andre modeller. Produktet er således en type vejrstation, som man gerne vil have stående fremme.

Derudover kan der nævnes, at vejrstationen er brugervenlig i sin opbygning, hvorfor den er nem at installere, samt let at have med at gøre. Netatmo NWS01 er en trådløs vejrstation, som behersker dine egne lokaliserede klimamålinger. Du kan altid følge med i maskinens målinger, uanset hvor du er, da du kan få adgang til målingerne via en app, der er kompatibel med tablets, smartphones og computere.

Vejrstationen måler både indendørs- og udendørsmiljøet, og så får du desuden informationerne i realtid. Du kan således reagere med det samme, hvis der snart kommer regn eller maskinen måler dårlig luftkvalitet i hjemmet. Så kan du blot rykke indenfor, åbne et vindue eller hvad maskinen nu indikerer, du skal være opmærksom på.

Avanceret vejrstation til vejr-nørden

Ud over de ovenstående egenskaber, er denne vejrstation udstyret med en række gode og praktiske funktioner, som netop resulterer i, at vi har kåret modellen som bedst i denne vejrstation test. Produktet måler nemlig ikke blot temperaturer, luftfugtighed, lufttryk, lydniveau og CO2-mængde indendørs, men kommer også med deciderede forbedringer til indeklimaet. Indendørsmåleren kræver stikkontakt, og kan kun måle ét rum af gangen, men hvis du ønsker at kunne måle flere rum, er det muligt at tilkoble i alt 3 ekstra sensorer til vejrstationen.

Udendørsmåleren kan måle luftkvalitet, nedbør, vindhastighed, luftfugtighed og give dig en 7 dages vejrudsigt. Den har en omfattende regnmåler, som giver dig realtidsmålinger af nedbør i mm i timen og den totale mængde af nedbør over tid. Du kan nemt se oversigten i din app, som viser smarte grafer over dataene. På den måde bliver det muligt for dig at planlægge f.eks. vanding af blomster i forhold til mængden af nedbør.

Vindmåleren gør brug af ultralydsteknologi, en moderne og smart feature, der resulterer i, at trådløse sensor kan måle vindens præcise hastighed og retning lokalt. Og så kan du nemt planlægge dine udendørs aktiviteter. Udendørsmåleren bruger batterier, og du skal derfor ikke være bekymret for at skulle finde stikkontakter til den.

Alt i alt er Netatmo NWS01 altså en god investering, som du på ingen måde vil fortryde. Vi er da heller ikke de eneste, der roser lige netop denne vejrstation til skyerne. Mange andre tests og forbrugeranmeldelser lægger især vægt på maskinens nyeste teknologi, brugervenlighed og stilfulde design.

Produktdetaljer: 

 • Det et en monoblok-enhed i aluminium
 • Den vil modstå UV-strålerne 
 • Det er ubegrænset, hvor mange enheder man ønsker at tilslutte
 • Indendørsmodulet måler 45 x 45 x 155 mm 
 • Udendørsmodulet måler 45 x 45 x 105 mm
 • Muligt at tilkøbe i alt 3 ekstra sensorer til vejrstation
 • Sensorerne indlæser nye data hvert 5. minut
 • Kompatibel med Alexa’s stemmekontrolstyring
 • Appen kan både bruges til Apple og Android telefoner

#2 Denver WS-540 – Solid og billig vejrstation

Du skal ikke af med særlig mange penge for at blive den heldige ejer af en Denver WS-540 vejrstation. Modellen sælges til en budgetvenlig pris, men du får stadig god og præcis måling af temperatur og luftfugtighed – både inden- og udendørs. Derudover er vejrstationen enkel i designet, men har et farverigt display.

Fremhævede fordele

 • Sælges til en billig pris, så alle kan få råd til en god vejrstation
 • Kompakt i størrelsen og enkel i designet
 • Mulighed for at benytte maskinen som ur og alarm ud over til vejrmålinger

Derfor skal du vælge Denver WS-540

Hvis du ikke har det største budget at gøre godt med, så kan vi anbefale dig at se nærmere på denne vejrmåler fra Denver. Lige netop denne variant sælges nemlig til en billig pris, hvorfor vi har valgt at kåre den som bedst-til-prisen i vores vejrstation test. Produktet fortjener en plads i testen, da den, på trods af sin billige pris, stadig er en god investering.

Du kan både benytte denne vejrstation fra Denver indendørs og udendørs. Den er enkel i sin opbygning og i mængden af funktioner, men måler både temperatur og luftfugtighed. Du får således mulighed for at se de vigtigste parametre. Det er muligt at benytte vejrstationen som et ur, hvor den både viser dato, tid og kan indstilles som en alarm. Af den grund er denne model ideel at have ved sin side, når man arbejder udendørs.

Som nævnt er produktet meget enkel, hvilket dog sikrer dig en vejrstation, som ikke er for markant i sit udseende. Selve ydret er sort og stilfuldt, mens displayet er mere farverigt. Du vælger selv, om du vil tilslutte maskinen til vekselstrøm eller benytte den som en trådløs vejrstation. Vælger du sidstnævnte skal du have fingrene i 3 x AAA batterier til maskinen og 2 x AA batterier til sensoren.

Produktdetaljer:
 • Størrelse: 15,9 x 2,2 x 11 cm
 • Benytter enten vekselstrøm eller batterier (3 x AAA)
 • Sensoren bruger 2 x AA batterier
 • Udviklet med radiostyret ur

#3 NSH Nordic Ventus W155 – Højteknologisk vejrstation til budgetvenlig pris

Bedste i test vejrstation NSH Nordic Ventus W155

NSH Nordic Ventus W155 er et fremragende bud til dig, som ønsker lokale målinger fra f.eks. din altan, have eller terrasse. Det er desuden en af de mere økonomiske modeller på markedet, men du behøver ikke være bange for, at du går på kompromis, blot fordi prisen er fordelagtig. Den trådløse vejrstation er udviklet med gode og højteknologiske funktioner.

Fremhævede fordele

 • Udviklet med moderne teknologi for mange forskellige målinger
 • Koster langt fra alverden med tanke på effektiviteten
 • Nemt at læse indeks og målinger direkte på skærmen

Derfor skal du vælge NSH Nordic Ventus W155

Denne NSH Nordic vejrstation udmærker sig ved at sikre dig præcise målinger af alle vejrforhold, men samtidig være en billigere model. NSH Nordic Ventus W155 videregiver dig informationer om både lufttryk, vindretning, vindhastighed, temperatur, luftfugtighed, samt varme- og kuldeindeks og dugpunkt. Vejrstationen anvender en trådløs sensor, som muliggør at aflæse din egen vejrsituation i f.eks. haven eller på altanen.

Du har mulighed for at placere denne variant, hvor du lyster udendørs, da den er batteridreven. Du skal altså ikke tænke på, om den nu kan nå hen til en stikkontakt. Vær dog opmærksom på, at maskinens data ikke kan aflæses på en app. Du skal således ud til den for at tjekke målingerne. Til gengæld har den et meget simpelt display, der er let at aflæse. Produktet kan ikke måle indendørs forhold, da den ikke er udstyret med en indendørsmåler.

Den har et advarselssystem, som giver besked om særlige vejrforhold, du skal være opmærksom på. Dette gælder f.eks. stormvarsel, så du kan nå at sikre havemøblerne inden stormen rammer.

Du skal vælge NSH Nordic Ventus W155, hvis du foretrækker at benytte en vejrstation, der ikke er tilknyttet en app, men alligevel sikrer en række brugbare målinger og er udviklet med et elegant og stilfuldt design.

Produktdetaljer: 

 • Displayet er baggrundsbelyst
 • Der kan indstilles alarmfunktioner ved storm og kuldeindeks
 • Den kan måle luftfugtighed samt temperatur både inden- og udendørs
 • Den viser vejrforudsigelser på displayet
 • Du vælger selv om du ønsker at benytte dig af batterier eller AC-adapter
 • Den leveres inklusiv trådløs regnmåler samt trådløs anemomter med både temperatur- og fugtighedssensor

#4 Nordic Ventus W830 – Trådløs vejrstation med UV-indeks indikator

Denne vejrmåler er til vernørden, fordi ud over, at den har en række funktioner, så  fungerer den sammen med Wunderground vejrtjenesten. Her kan man dele sine vejrdata medd andre, og du kan få adgang til andres vejrdata, hvis du ønsker. Læs mere om dens mange funktioner

Fremhævede fordele

 • Den del af Wunderground vejrtjenesen, så du kan dele dine vejrdata med andre
 • Kan vise dagens UV-indeks
 • Kan kobles sammen med smartphone og PC

Defor skal du vælge Nordic Ventus W830

Nordic Ventus W830 er en trådløs Wi-Fi vejrstation, som både måler inden- og udendørstemperaturer, luftfugtighed og vindhastighed – både rening og stød. Den kan endda også vise dagens UV-indeks, hvilket specielt er relevant om sommeren, så du kan følge med i hvorvidt solcremen er nødvendig, hvis dine børn lever i haven eller du fx skal lave havearbejde.

Derudover kan den også måle lufttryk via barometer, regnmåling og udendørs lysåler via en lux måler. Den har alarmer for temperarut, luftfugtighed, vind og regn, så skulle vejret blive specielt, så giver den dig besked.

Derudkomer kan du koble den sammen med din smartphone gennem en app, som fungerer både til IOS og Android.

Du kan også tilkoble din PC, så du kan få alle dine vejrdata på computeren. På den måde kan du lave dine helt egne statstikker med vejret og sammenligne med forrige år. Den laver datalagring via. server.

I pakken medfølger selvfølgelig vejrstationen og en komplet udendørssensor og adpoter. Sensoreren bruger 2 x AA batterier og selve vejrstationen skal bruge 3 x AAA batterier til displayet.

Med Nordic Ventur W830 får du en god og detaljeret vejrstation, som holder dig totalt opdateret med dit lokale vejr. Det er mere end bare en vejrstation.

Produktdetaljer:

 • Sensoreren bruger 2 x AA batterier
 • Vejrstationen bruger 3 x AAA batterier
 • kan kobles sammen med IOS, Android og PC
 • Alarmfunktioner mod specielt vejr
 • leveres med en komplet udendørssensor og adapter

#5 Braun BNC013-RC – Perfekt til gadgetmanden

Braun BNC013-RC passer perfekt til dig, hvis du elsker at blære dig lidt. Denne vejrstation kan nemlig benyttes som vækkeur udover dens egentlig funktion. Derudover er det et smukt design, som kan passe ind i alle hjem. 

Fremhævede fordele

 • Den er multifunktionel, og kan altså både anvendes som vækkeur samtidigt med, at den oplyser dig om de nyeste vejrdata. 
 • Vejrstationen er prisvindende. Den har allerede vundet 2 iF-priser og 2 Red Dot Awards for designet. 
 • Vejrstationen har indbygget husk-funktion, så du kan holde dig opdaterer ifht. de sidste 4 dages højeste- og laveste temperaturer. 

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge Braun BNC013-RC

Denne vejrstation passer perfekt til gadgetmanden, idet den er multifunktionel. Braun BNC013-RC kan nemlig både benyttes som vejrstation, men har også indbygger ur samt vækkeur, så du kan anvende den hver morgen som alarm, og herefter få dagens vejrudsigt.
Fordelene ved at vælge denne vejrstation er, at den allerede har vundet 2 guld iF-priser, og 2 Red Dot Awards for designet.
Vejrstationen er et globalt radiostyret urværk, som har individuel opsætning, og den kan måle både inden- og udendørstemperaturer. Desuden er det et prisvindende designikon, som er formet til at være et udstillingsstykke i hjemmet, og ikke nok med det, er det en gadget med en grænseoverflade, som er nem at betjene. Derudover følger der også en speciel udendørssensor med uret, som viser både den udendørs temperatur samt luftfugtighed på et seperat display.
Desuden har denne vejrstation også indbygget sin egen husk-funktion, så du de sidste 4 dage kan tjekke både de højeste og laveste temperaturer.

Produktdetaljer: 

 • Produktets højde er på 13 cm. 
 • Vejrstationen skal bruge 3 x AA-batterier til selve vejrstationen, og herudover 2 x AAA-batterier til sensoren (batterierne skal købes seperat).

#6 Rosenborg 66787 – Til nybegynderen, som gerne vil kunne følge med i vejret

Rosenborg 66787 er et godt bud til dig, som ikke vil bruge mange penge på en vejrstation. Med dens trådløse funktion og generelle simpelhed, får du mulighed for at følge med i vejret i lokalområdet. Du skal dog ikke vælge denne, hvis du ønsker mere komplicerede data.

Fremhævede fordele

 • Den er meget økonomisk, men giver dig stadig gode informationer. 
 • Den har både inde- og ude termometer samt indehygrometer. 
 • Den er nem at installere og drives af AA-batterier. 

Derfor skal du vælge Rosenborg 66787

Verjstationen Rosenborg 66787 egner sig perfekt til dig, som ikke ønsker at bruge mange penge eller ønsker nogle komplicerede målinger. Rosenborg 66787 er en simpel løsning, som giver dig muligheden for at følge med i dit lokale vejr og som giver dig udendørs og indendørs temperaturer. Denne vejrstation har et radiokontrolleret ur, som måler både udendørs og indendørs luftfugtighed. Endvidere viser den også en vejrudsigt, som er udarbejdet på et grundlag af ændringer i lufttrykket.

Displayet er i sort og hvidt, og viser vejrikoner, som oplyser om vejrtendensen.

Produktdetaljer:

 • Vejrstationen har både indendørs- og udendørs termometer samt indendørs hygrometer. 
 • Den er trådløs og drives ad AA-batterier. 
 • Displayet er 190 x 40 mm. 
 • Vejrstationen har indbygget batteriindikator, så du kan holde øje med, hvornår der skal skiftes batterier. 

#7 TFA Weatherhub Wifi vejrstation startsæt inkl. regnmåler, vindmåler og termometer – Vejrstation med vindmåler

TFA Weatherhub Wifi vejrstation startsæt er perfekt til dig, som ønsker en smart og moderne komplet vejrstation. Den aflæser både temperatur indendørs og u

TFA Weatherhub

dendørs, luftfugtighed, nedbør og vindhastighed og -retning. Med TFA Weatherhub startsæt kan du aflæse data ved hjælp af en app direkte fra din smartphone eller tablet.

Fremhævede fordele:

 • Komplet vejrstation m. vindmåler, regnmåler, termometer og hygrometer
 • Fungerer som smart multifunktionelt overvågningssystem
 • Mulighed for at tilkoble 50 sensorer

Derfor skal du vælge TFA Weatherhub Wifi vejrstation startsæt inkl. regnmåler, vindmåler og termometer

Ønsker du dig en komplet vejrstation, kan du med fordele investere i dette TFA Weatherhub Wifi startsæt, da du får alt, hvad du skal bruge til at måle alle vejrforhold udover lufttryk. Der medfølger nemlig både en vindmåler, der kan måle vindhastighed og -retning, en regnmåler til at måle nedbør samt et termometer til temperaturer og et hygrometer til luftfugtighed. Følg med i al denne info på din smartphone på Weatherhub app’en, der kan hentes til både iOS og Android telefoner.

Med denne TFA Weatherhub Wifi vejrstation får du et multifunktionelt overvågningssystem, hvor du kan overvåge både vejrforhold, men også eventuelle vandskader eller indbrud, da der er rig mulighed for at tilkoble vandskademeldere og indbrudsmeldere til døre og vinduer i huset.

Du kan tilkoble helt op til 50 sensorer af forskellig slags også både termometre, vindmålere, regnmålere, hygrometre samt eventuelle vandskademeldere og indbrudsmeldere, som kan placeres flere forskellige steder for, at du får det mest optimale ud af din vejrstation.

Produktdetaljer:

 • Komplet vejrstation m. udetermometer, hygrometer, regnmåler, vindhastighedsmåler og vindretningsmåler
 • PC tilkoblingsmulighed
 • Tilkobl op til 50 sensorer

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en vejrstation?

Vejrstationen skal selvfølgelig have alle de funktioner, som du ønsker for at kunne måle dit lokale vejr ordentligt. Du skal også finde ud af om du ønsker, at den den skal kunne lave vejrudsigter til dig eller om du kun vil have vejret lige nu.

Når du køber en vejrstation, har designet og placeringen af den stor betydning. Placeringen er vigtig, fordi der typisk er en række krav for, hvordan og hvor højt den skal hænge, for at kunne måle ordentligt. Hvis designet ikke passer ind i huset og den er placeret et synlig sted, så er det ingen glæde, derfor skal placeringen gennemtænkes.

Placeringen af din vejrstation skal være meteorologisk korrekt, men det kan være svært som forbruger, hvis man ikke kender til de forskellige forhold der skal tages i betragtning, men også fordi man kun har et bestemt antal muligheder til placeringen af vejrstationen. Et god sted til placering af sin vejrstation, hvis man ønsker at måle sit lokale vejr, er terrassen. Hvis der er læ, skygge eller sol, så er det altså de forhold som bliver målt, og det er ikke sikkert, at det reprlsenterer hele nærområdet.

Kilder

Denne test er baseret på en række informationer, som vi har indsamlet, for at kunne guide dig til at købe den rigtige vejrstation til dig.

Elgiganten, Bauhaus, Imerco, Jemogfix, Bilka og Netatmo

De ovenstående er blevet brugt til at finde informationer om de forskellige produkter.

Konklusion

På baggrund af vores research, kan det konkluderes, at Netatmo NWS01 er premium-vejrstationen, fordi den har hele pakken. Den er både elegant designmæssigt, har den allernyeste teknologi indenfor vejrmåling og 7 dages vejrudsigt. Derudover er den nem at installere, og du kan bl.a. følge dine vejrdata, hvor end du vil, ved hjælp af en app. Den måler både inden- og udendørs. 

Den bedste vejrstation er NSH Nordic Ventus W155, fordi den har en fornuftig pris, og indeholder de forventede informationer, som en vejrstation skal have. Du får masser af data, så du kan finde ud af hvordan vejret er hos dig lige nu. Displayet er nemt og overskueligt. 

Vejrstationen bedst til prisen er Day 73366, fordi den er nem, smart og enkel, men giver de vigtigste informationer, som du skal bruge i en vejrstationen. Derudover har den et fornuftigt design, så den passer til de fleste hjem. Den måler både inden- og udendørs. 

I en lidt dyrer kategori ligger Nordic Ventus W830, som er til vejrnørden, der gerne vil have en masse data og gemme på sin PC og evt dele med det store netværk gennem Wunderground. Derudover kan den kobles sammen med din smartphone, og måler stalt fra lufttryk til UV-indeks. Den måler også indendørs.

Braun BNC013-RC er en fornuftig vejrstation i et smart design. Den har vundet flere designpriser, og måler både inde- og udendørs. 

Rosenborg 66787 en af de billigste vejrstationer på markedet, og egner sig til nybegynderen for at finde ud af om man har lyst til at investere i noget større. Den besidder dog stadig de nødvendige kvalifikationer, så du som forbruger bliver oplyst om dit lokale vejr, og du kan desuden også følge med i luftfugtigheden både indenfor og udenfor.

Nu håber jeg, at du har fået en masse informationer til at vælge, hvilken vejrstation, der passer i dit hjem.