Vinduesmaling test – Se de 7 bedste vinduesmaling + Guide!

1

Gori 608 Dækkende Træbeskyttelse 0,75 l. Kridt

Gori 608 vinduesmaling, tidligere kendt som “Gori vinduesmaling”, er en super dækkende kvalitetsmaling til døre og vinduer, der kan bruges både ind- og udvendig. Malingen er god til at beskytte træet mod vand og snavs samt solens stråler.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Gori 608 Dækkende Træbeskyttelse 0,75 l. Kridt 180 kr. Homeshop.dk
Jotun Drygolin Vindues- og Dørmaling
Jotun Demidekk Ultimate Vinduesmaling
Dinova Premium Ventilak Vinduesmaling
B&J 754 Cover IT Vinduesmaling

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det er vigtigt at du maler dine vinduer jævnligt, for at forlænge deres levetid. For uden maling, vil træet suge fugt og det resulterer i, at det vil begynder at rådne. Det anbefales at du maler dine trævinduer en gang om året, for at undgå at vinduerne rådner og bliver grimme. Det kan være en tidskrævende process at vedligeholde og male trævinduer, men det kan betale sig at gøre det. Vi har derfor hjulpet dig her med at finde den bedste vinduesmaling til dine vinduer, så du kan holde dem flotte i lang tid fremover. Vi har fundet de vinduesmalinger, der er bedst i test, de bedste vinduesmalinger indendørs og udendørs, den bedste vinduesmaling til prisen, og så videre. Ved at læse vores artikel igennem, vil du være sikker på at finde den bedste vinduesmaling til dine vinduer.

Er det første gang du skal male vinduer, eller har du blot brug for nogle tricks, så har vi lavet en guide til dig omkring, hvordan du bedst forbereder dine vinduer til malingen, givet dig råd til hvilken slags maling du skal bruge samt hvordan du maler dine vinduer for det bedste resultat. Efter du har læst denne artikel, er du med sikkerhed klædt på til at gøre dine vinduer så flotte og vedligeholdte som muligt, så du undgår at bruge mange penge på at få lavet nye vinduer år efter år.

Gori 608 Dækkende Træbeskyttelse 0,75 l. Kridt#1 Gori 608 Dækkende Træbeskyttelse 0,75 l. Kridt  – bedste vinduesmaling i test

Gori 608 vinduesmaling, tidligere kendt som “Gori vinduesmaling”, er en super dækkende kvalitetsmaling til døre og vinduer, der kan bruges både ind- og udvendig. Malingen er god til at beskytte træet mod vand og snavs samt solens stråler.

Fremhævede fordele:

 • Beskytter mod vand, snavs og UV-stråler
 • Akrylbaseret og teflon-forstærket maling med olie
 • Let at påføre og tørre hurtigt

Derfor skal du vælge Gori 608 dækkende træbeskyttelse

Gori 608 vinduesmaling er til dig, der ønsker en rigtig god og dækkende træmaling til vinduer og døre i høj kvalitet. Malingen indeholder Teflon, som beskytter overfladen mod snavs og smuds, så du er sikret pæne, glatte overflader. Vinduesmalingen er akrylbaseret med olie i. Den dybdegående olie beskytter træet indefra, mens at akrylen i malingen lægger sig i overfladen og beskytter mod solens UV-stråler.

Kan tones i flere farver

Hvis du ønsker en anden tone hvid, kan du med fordel tone Gori 608 med et hav af forskellige farver, så du får præcis den farve vinduesmaling, som du ønsker.

Malingen er desuden hurtigtørrende og har en cremekonsistens, der er let at påføre.

Du kan anvende Gori 608 både udvendigt og indvendigt på døre og vinduer. Malingen kan anvendes på træ, der er grundet, vacuumimprægneret eller tidligere malerbehandlet.

Malingen tørrer på ca 1 time og kan overmales efter ca. 4 timer

Produktdetaljer:

 • Farve: kridt
 • Indhold: 0,75 l.
 • Rækkevene: 8-10 m2 pr. liter

Jotun Drygolin Vindues- og Dørmaling#2 Jotun Drygolin Vindues- og Dørmaling – bedste udendørs vinduesmaling

Jotun Drygolin malingen er specielt udviklet til døre og vinduer udendørs, og er ekstremt vejrbestandigt og beskytter mod overfladeskimmet i træoverfladen. Malingen kan både bruges på nyt og på tidligere malet træværk samt som slutmaling til stål og andre metaller.

Fremhævede fordele:

 • Specielt udviklet til vinduer og yderdøre
 • Let at påføre og har en god sammenflydning
 • Giver en halvblank, klæbefri overflade

Derfor skal du vælge Jotun Drygolin Vindues- og Dørmaling

Denne maling er til dig der har brug for en oliemaling, der beskytter træet i dine døre og vinduer, mod vind og vejr. Malingen er akrylbaseret og halvblank. Malingen flyder rigtig godt sammen og dækker godt, og løber ikke af på kanter. Ved brug af denne maling, får dine døre og vinduer et flot, oliemalet look og det klæber ikke når vinduet eller døren lukkes.

Udover træ, kan oliemalingen også bruges som slutmaling på stål og andre metaller. Det beskytter også mod mug- og skimmelvækst, ved hjælp af indholdet af konserverende midler. Ønsker du malingen i en anden tone, kan den sagtens tones i alle slags farver.

Malingen har en tørretud på 6-7 timer og kan overmales efter ca. 24 timer ved +20 grader

Produktdetaljer:

 • Farve: kan fås i flere farver
 • Rækkeevne: ca. 8 m2 pr. liter
 • Fortynding: Bør ikke fortyndes

Jotun Demidekk Ultimate Vinduesmaling#3 Jotun Demidekk Ultimate Vinduesmaling – bedste langtidsholdbare vinduesmaling

Denne vinduesmaling fra Jotun er både langtidsholdbar, slidstærk og kan bruges til vinduer, døre, havemøbler og en masse andre genstande, der er lavet af høvlet træ samt på rustbeskyttende tagrender og nedløbsrør af metal eller plast.

Fremhævede fordele:

 1. Høj farve- og glansholdbarhed
 2. Har god vedhæftning og er let at påføre
 3. Hurtigtørrende og har lange vedligeholdelsesintevaller

Derfor skal du vælge Jotun Demidekk Ultimate vinduesmaling

Jotun Demidekk vinduesmaling er til dig, der ønsker en god maling, der kan bruges til mange ting, og som kan bruges både inden- og udendørs. Det anbefales at anvende en pensel med syntetbørster til denne maling. Det giver den bedste dækkeevne og det flyder rigtig godt sammen. Malingen har en en meget svag lugt, så du ikke skal bekymre dig om at skulle stå i en os af kraftig lugt i rummet, når du anvender denne maling.

Hurtigtørrende

Demidekk Ultimate vinduesmaling tørre på blot 2 timer, som er en stor fordel, når du maler i falsen på vinduet, som jo helst skal kunne lukkes ret hurtig efter maling.

Hvis du ønsker malingen i en anden tone, kan du med fordel tone den i et væld af andre farver. Dine vinduer, døre, og så videre, vil efterlades flotte og glansfulde i lang tid, så du ikke skal tænke på at male det over jævnligt.

Malingen tørre på 2-4 timer og kan overmales efter ca. 6 timer ved +20 grader.

Produktdetaljer:

 • Farve: Fås i flere farver
 • Glans: ca. 40, halvblank
 • Rækkeevne: ca. 8 m2 pr. liter
 • Fortynding: bør ikke fortyndes

Dinova Premium Ventilak Vinduesmaling#4 Dinova Premium Ventilak Vinduesmaling – god vandfortyndbar vinduesmaling

Dinova Premium Ventilak er en vandbaseret maling, der er udviklet efter den nyeste PU-Aqua teknologi, som blandt andet, gør at malingen flyder rigtig godt sammen og dækker godt, og løber ikke af kanterne.

Fremhævede fordele:

 • Ekstra god dækkeevne
 • Hurtigtørrende og vejrbestandig
 • Vandfortyndbar

Derfor skal du vælge Dinova Premium Ventilak

Dinova vinduesmaling er til dig der ønsker at bruge din tid på andet end at male, da malingen sikrer dig lange vedligeholdelsesintervaller og en ekstra god indtrængning i træt, takket være malingens høje indhold af pigment og bindemidler i høj kvalitet. Malingen kan bruges som grund, mellem og slutmaling på vinduer og yderdøre, både indvendigt og udvendigt. Vinduesmalingen kan også sagtens anvendes på andet udendørs træværk, som eksempelvis, udhæng, grundet metal og hård PVC-plast, også kaldet polyvinchlorid.

Unik sammensætning

Malingens PU-Aqua teknologi gør at du ikke skal tænke på at grunde træværket inden du maler, da sammensætningen af ingredienser gør at malingen også fungerer som en grunder og dermed sparer dig tid.

Malingen kan tones i mange farver. Malingen har en tørretid på 2-3 timer og du kan overmale den efter cirka 12 timer ved +20 grader.

Du kan både anvende pensel, rulle eller malersprøjte til at male med.

Produktdetaljer:

 • Farve: fås i flere farver
 • Rækkeevne: 8-10 m2 pr. liter
 • Glans: Ca. 30, silkeblank

B&J 754 Cover IT Vinduesmaling#5 B&J 754 Cover IT Vinduesmaling – bedste vinduesmaling til prisen

Denne dækkende, vandbaserede vinduesmaling fra Beck & Jørgensen modvirker mug- og skimmelvækst samt vand og snavs, og har en hurtig tørreevne. Denne vinduesmaling vil sikrer dig en jævn, glat og slidstærk overflade, til en god pris.

Fremhævede fordele:

 • Kan tones i mange nuancer og giver en flot, jævn overflade
 • Tørrer hurtigt
 • God vedhæftning, også på tidligere behandlede overflader

Derfor skal du vælge B&J vinduesmaling

Beck & Jørgensens vinduesmaling er til dig, der ønsker en vinduesmaling af høj kvalitet til en god pris og som gør hvad den skal. Den kan både bruges til indendørs og udendørs døre og vinduer i træ. Malingen trænger godt ind til træværket og akrylen lægger sig i overfladen og beskytter mod solens stråler.

Høj glans- og kulørbestandighed

Vinduesmalingen er nem at påføre og flyder flot sammen, hvilket sikrer en glat, jævn og slidstærk overflade, med høj glans- og kulørbestandighed, så du ikke skal male dine vinduer og døre særligt ofte.

Vinduesmalingen kan tones i alle farver, og kan nemt anvendes med pensel, rulle eller malerprøjte. Malingen har en tørretid på 2-4 timer, og kan males over efter cirker 12 timer ved +20 grader.

Produktdetaljer:

 • Farve: Fås i flere farver
 • Glans: Ca. 30, halvblank
 • Rækkeevne: Ca. 8 m2 pr. Liter
 • Fortynding: Kan fortyndes med vand

Hvilken slags maling skal man bruge til sine vinduer?

Der findes et væld af forskellig slags maling, som du kan bruge til dine vinduer. De er individuelt om man foretrækker at benytte transparent træbeskyttelse eller heldækkende maling, da det giver forskelligt udseende. Det der giver den bedste beskyttelse og holdbarhed, er en dækkende eller heldækkende maling.

Akrylplastmaling

Akrylplastmaling, i form af dækkende træbeskyttelse eller vinduesmaling er meget populært at bruge til at male vinduer med, både indendørs og udendørs. Produkterne er baseret på en blanding af alkydolie og akryl på vandbasis, og det gør at den har en god vedhæftning og en god vejrbestandighed. Malingen tørre hurtigt, takket være malingens vandbase, og du kan dermed lukke dine vinduer relativt hurtigt efter du har malet dem.

Akrylmaling kræver en god bund og kan anvendes træ, der tidligere er blevet malet med vandbaserede og terpentinbaserede produkter. Dog trænger akrylplastmaling ikke så godt ind i træet, men lægger sig, derimod, på overfladen og skaber en god vejrbestandig, diffusionsåben og fleksibel overflade.

Terpentinbaseret alkydprodukter

Modsat vandbaserede produkter, så trænger terpentinbaserede alkydprodukter  godt ind i træet og kræver ikke lige så grundligt forarbejde. Den vil med tiden tørre op til en tæt, hård film. Disse produkter kan dog ikke anvendes på tidligere lag af, blandt andet, akrylplastprodukter.

Linolie

En linoliemaling kan være en velegnet behandling til dine vinduer. I gamle dage malede man ofte sine vinduer i linolie, men det tog tid, da man skulle påføre malingen i mange tynde lag, og den havde en lang tørretid. Moderne linolie, indeholder ikke bly, som de gamle linolie gjorde, og nogle moderne linolier indeholder heller ikke længere de stoffer, der beskytter mod mug og skimmeldannelse. Derfor er vinduer, der er malet med moderne linolie, sårbare over for disse vækster.

Det er vigtigt at du vælger en type maling, der kan arbejde sammen, gerne fra samme produktserie, og sørg for at følge anvisningerne nøje.

Hvordan fjerner man gammel maling?

For at sikre dig det bedste og pæneste resultat, er det vigtigt at du gør dit forarbejde grundigt, før du begynder at male dine vinduer. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at vaske vinduerne med grundrens, slibe dem, skrabet den løse maling af samt giver de bare pletter en god grunder. Hvis ikke du husker at gøre dette inden, begynder dine vinduer bare at afskalle hurtigt igen.

Start altid med at skrabe det løse maling af, der skaller af vinduet, med en spartel eller en malingskraber. Når al malingen er skrabet af, er det tid til at slibe det med sandpapir, gerne med sandpapir korn 100-120. Sørg for at få slebet grundigt, så der er en god og solid bund at male ovenpå. Fjern derfter al løs maling og slibestøv med en lille kost. Du kan også med fordel anvende en kompressor med luft til at blæse vinduet helt rent. Slut af med at vaske det med malerrens, eller grundrens, så du sikrer dig at der ikke er noget snavs tilbage på træværket.

Sådan maler du vinduer

Det er vigtigt at du maler vinduerne om sommeren, når det er lunt og tørt, så du kan stå udenfor og arbejde. Træet må heller ikke være vådt, når du malerne, da malingen vil spærre fugten inde i træet.

Husk at male vinduerne med en grunder før, du maler med træmaling. Det er dog forskelligt om malingen også kan bruges som grundmaling, eller ej, da det afhænger af den type maling du har valgt. Du skal regne med at male vinduet med slutmalingen 2 gange for at give det bedste resultat.

Det er en god idé at du bruger malertape på ruderne, når du maler, så du sikrer dig at du ikke kommer til at male på ruderne. Placér malertapen 2 mm fra kittet, da der skal males en smule ud på glasset for at sikre tætheden.

Penslerne du benytter til maling af vinduerne, skal gerne være ovale eller ovale, så du kan male rammer og karme bedst muligt. Brug gerne små, spidsede sprossepensler når du skal male detaljer, hjørner og sprosser på vinduerne. Sørg for at tætne alle de steder på vinduet, hvor vand kan trænge ind.