Beskærersaks – Se de 6 bedste beskærersaks i 2022

1

Felco 160L

Felco 160L er bedst i test, da den emmer af kvalitet, når det kommer til egenskaber som skarphed og ergonomi. Denne model er ideel til haveentusiasten, der kræver en beskæresaks, der er nem at bruge, og som kan klare alle almindelige beskæringsopgaver i haven hurtigt og effektivt.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Felco 160L 229 kr. NetByggemarked
Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune 693 kr. BygXtra
Felco 7 beskæresaks 498 kr. NetByggemarked
Gardena Anvil beskæresaks 8903 140 kr. Proshop.dk
Fiskars PowerGear beskæresaks PX92 316,75 kr. Progrossist

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I Danmark elsker vi at gøre meget ud af vores haver, men for at haven skal kunne fremstå pæn og nydelig året rundt, er det nødvendigt at have det rette udstyr på plads. Mange haveejere er derfor enige om, at beskæringssaksen er et uundværligt redskab, når buske og grene skal trimmes.

I dag findes der mange forskellige slags beskærersakse på markedet, som alle kan noget forskelligt, afhængig af hvilket formål den skal bruges til.

Derfor kan du her læse mere om de bedste beskærersakse på markedet samt få en grundig gennemgang af vores beskærersaks test – så du kan blive klogere på hvilken beskærersaks, der passer til dit behov.

Felco 160L#1 Felco 160L – Bedste beskærersaks

Felco 160L er bedst i test, da den emmer af kvalitet, når det kommer til egenskaber som skarphed og ergonomi. Denne model er ideel til haveentusiasten, der kræver en beskæresaks, der er nem at bruge, og som kan klare alle almindelige beskæringsopgaver i haven hurtigt og effektivt.

Fremhævede fordele:

 1. Ergonomisk og komfortabelt greb
 2. Modskær
 3. Skærediameter: 2,5

Derfor skal du vælge Felco 160L

Enhver haveentusiast har brug for en beskæresaks af høj kvalitet til haven, så have arbejdet kan klares nemt og hurtigt. Felco 160L er et rigtig godt bud på en havesaks til haveentusiasten, fordi den leverer på et højt niveau, når det kommer til de vigtigste egenskaber såsom ergonomi og skarphed. Denne beskæresaks er udstyret med et sideskær, der egner sig godt til beskæring af tørre grene og til buske, hvor væksten skal minimeres. Modellen er ideel til haveejere med større hænder og som kræver et værktøj, der er i stand til at udføre almindeligt beskæringsarbejde, uden at skulle lægge for mange kræfter i det. Med sit behagelige og lette håndtag af glasfiberkomposit kombineret med ergonomisk hånd- og håndledsbeskyttelse, gør den nem at arbejde med, uden at man bliver træt i hånden. Desuden er der mulighed for at indstille skærehovedet, så du opnår et rent og præcist snit hver gang. Denne fine snitflade sikrer samtidig en hurtigere helingsprocess af beskæringssåret.


Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune#2 Bosch akku beskærersaks 3,6V*U EasyPrune – Elektrisk beskærersaks

Bosch akku beskæresaks adskiller sig fra mange andre modeller på markedet, med sin elektriske assisterede beskæring, der gør den velegnet til krævende beskæringsopgaver. Den innovative power-assist teknologi gør beskæringen ubesværet – og der skal derfor ikke meget håndkraft til at klippe grene over.

Fremhævede fordele:

 1. Power-assist teknolog
 2. 3 indstillingsniveauer afhængig af arbejdsopgave
 3. Beskæring på op til 2,5 cm

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge den elektriske Bosch akku beskæresaks

Mange haveejere oplever at man hurtigt kan blive træt i hænderne, når man har stået og klippet en hel dag. Med den elektriske Bosch akku beskæresaks kan du hurtigt og ubesværet skære grene over uden at lægge kræfter i det. Den elektriske funktion sikrer nemlig, at du kan arbejde længe i haven uden at blive træt i hænderne, og så kan den indstilles i tre forskellige niveauer afhængig af tykkelsen på grenen. Beskærersaksen fra Bosch kan skære grene med en tykkelse på op til 2,5 cm, og letvægts designet gør den let og bekvem at arbejde med. Power Assist-funktionen aktiveres automatisk, når der opstår for meget modstand. Bosch akku beskærersaksen oplades enkelt og hurtigt med en Micro-USB oplader, som følger med når du køber. Alt i alt gør den beskæringsarbejdet let som en leg, hvor alle kan være med uanset håndkraft og håndstørrelse.


Felco 7 beskæresaks#3 Felco 7 beskæresaks – God til krævende opgaver

Med Felco 7 beskærersaksen er det slut med trætte hænder og vabler, når du skal klare de mere krævende beskæringsopgaver. Dette produkt gør beskæringsarbejdet lettere og overskueligt, fordi ergonomien er helt i top. Beskærersaksen er nemlig udstyret med et drejehåndtag og en støddæmper af gummi, der sikrer glidende bevægelse og øget komfort.

Fremhævede fordele:

 1. Drejehåndtag der reducerer skærekraften
 2. Indbygget støddæmper giver høj komfort
 3. Velegnet til intensive opgaver

Derfor skal du vælge Felco 7 beskæresaks

Saksen er udstyret med et drejehåndtag, der tilpasser sig efter dine håndbevægelser, så modstanden fordeles jævnt ud over alle musklerne i hånden, imens den er i brug. Samtidig reduceres den skærekraft du bruger på de krævende opgaver med 30%. På den måde kan hænderne holde til et længerevarende beskæringsarbejde, da man ikke bliver lige så hurtigt træt efter krævende opgaver. Desuden er produktet udstyret med en støddæmper af gummi, der understøtter den gode komfort og den nemme håndtering. Denne beskæresaks er derfor din bedste ven, når der skal foretages langvarig beskæring og krævende opgaver.


Gardena Anvil beskæresaks 8903#4 Gardena Anvil beskæresaks 8903 – let og slidstærk beskærersaks

Gardena Anvil beskærersaksen er en god hjælper i haven, når der skal klippes ældre grene og kviste. Med et håndtag i blødt materiale ligger den godt i hånden, når man arbejder med den. Så leder du efter en beskæresaks til situationer, hvor du skal klippe mindre grene og tørt træ, så vil Gardena anvil 8903 være et ideelt valg.

Fremhævede fordele:

 1. Nem justering i trin
 2. Ergonomiske og skridsikre håndtag
 3. En-hånds lås for sikker opbevaring

Derfor skal du vælge Gardena Anvil beskæresaks

Denne beskæringssaks har en maksimal skærediameter på 23 mm, og er derfor særligt velegnet til beskæring af mindre grene. Den leverer et rent snit, så grenene stadig holdes sunde og raske. Saksen er udstyret med en fjeder, som er integreret i saksen, der øger arbejdsglæden, og forhindrer at skidt og snavs ikke sætter sig fast. På saksen sidder også en én-hånds sikkerhedslås, så du har mulighed for at opbevare den sikkert, når den ikke er i brug. Derudover kan man justere indstillingerne for grebet med 3 niveauer. Saksen er desuden særligt velegnet til beskæring af tørt og hårdt træ.


Fiskars PowerGear beskæresaks PX92#5 Fiskars PowerGear beskæresaks PX92 – Beskærersaks med rullegreb og sideskær

Fiskars formår endnu en gang at levere en beskæresaks til haveentusuasterne, der kan betjenes af alle håndstørrelser. Denne beskærersaks er udviklet til beskæring af grene med en tykkelse op til 20mm.

Fremhævede fordele:

 1. Størrelse velegnet til både mindre og mellemstore hænder.
 2. Klinger i rustfrit stål
 3. SoftGrib-håndtag sikrer høj komfort

Derfor skal du vælge Fiskars PowerGear beskæresaks

Mange beskæringssakse på markedet er typisk til lidt større hænder, men fordelen ved denne saks er, at havefolk med mindre og mellemstore hænder også kan være med. Klingerne er lavet i rustfrit stål, så det er ikke noget problem, hvis den har ligget ude i haven natten over. Beskærersaksen er udstyret med en Soft-Grib belægning på håndtaget, der gør, at du kan klippe grenene over, uden at bruge for meget håndkraft. Den øverste klinge har en særlig belægning på sig, der gør at grenene ikke klæber sig fast til saksen, hvilket gør beskæringsarbejdet betydeligt lettere og gnidningsfrit.


Fiskars beskæresaks SS 111340#6 Fiskars beskæresaks SS 111340 – Beskæresaks med parallelgreb

Fiskars beskæringssaks SS med parallelgreb er god til let beskæring i haven, og så klipper den med 25% mere styrke.

Fremhævede fordele:

 1. Forøget klippekraft med 25%
 2. Ekstra komfort med Soft-Grib håndtag

Derfor skal du vælge Fiskars beskæringssaks SS 111340

Denne beskærersaks fra Fiskars er ideel at have med i haven, når der skal klippes grene, eller når du gerne ville minimere væksten af dine buske. Med sin lette vægt på 145g er den nem at arbejde med, og så er den udstyret med et sideskær, der egner sig til let beskæring og friskt træ. Udvekslingen på saksen er med til at forøge klippekraften med 25%, så du ikke behøver at lægge så mange kræfter i beskæringen. Beskæringssaksen er velegnet til folk med små og mellemstore hænder, så hele familien kan hjælpe til med havearbejdet. Den øverste klinge er udstyret med en ‘klip-let’ belægning, der sikrer at grenen ikke klæber sig fast under beskæring. Desuden er belægningen også med til at øge produktets levetid, så du kan få glæde af den i mange år.


Hvorfor er en lille beskærersaks nødvendig i haven?

Enhver haveejer har brug for en god beskærersaks. For at få en flot og harmonisk have er det som regel nødvendigt med beskæring af buske og grene. Man kan bruge beskærersaksen til mange typer formål, såsom beskæring af lavthængende grene eller til beskæring af visne blomsterhoveder og grene. Det er en god ide at vælge en beskærersaks med ergonomisk greb, der er nem at arbejde med, så du skåner din hånd mest muligt.

Man kommer bestemt længere med en beskærersaks, når planter og buske skal beskæres. Ikke nok med at du spare en masse tid, men beskærersaksen er meget mere skarpe end en normal køkkensaks. Skarpheden er en vigtig egenskab i beskæringsarbejdet, fordi et fint snit med skarpe klinger er med til at minimere såret på grenene og øger samtidig helingsprocessen. Alle former for beskæring tager meget af plantens ressourcer, fordi den skal bruge energi på at hele såret igen.

Tilbud på beskærersaks

Beskærersakse fås naturligvis til gode priser, men når du skal investere i en beskærersaks, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvor meget man skal bruge den og til hvilket formål. Som med mange andre produkter hænger pris og kvalitet typisk sammen. Så når du skal vælge den rette beskærersaks, er det vigtigt at gøre sig nogle overvejelser om, hvad den skal leve op til, når det kommer til til egenskaber som ergonomi, skæringsbredde og størrelse. Overordnet set findes der to grundtyper når det kommer til beskæringssakse. Den ene type har sideskær, hvilket egner sig bedst til friske grene. Den anden type har modskær, hvilket er ideelt til beskæring af tørre grene, og til grene hvor væksten skal minimeres. Desuden er det vigtigt at huske på, at når du investerer i en saks af høj kvalitet, holder den typisk også i mange år frem. Derfor kan den dyrere løsning ofte vise sig at være billig på lang sigt.

Beskærersaks med teleskopskaft

Ud over beskærersaksen findes også modeller med teleskopskaft, der er en essentiel del af haveredskabssortimentet. Når man er haveejer, så ved man hvor besværligt det kan være at fjerne grene, der sidder for højt oppe. Med teleskopskaftet er det muligt at fjerne grene, der sidder højt oppe, på en hurtig og effektiv måde. Har du eksempelvis et æbletræ, hvor de øverste grene skal beskæres, kan du med teleskopskaftet nemt og hurtigt fjerne de grene, der sidder højt oppe. Det lange skaft gør det muligt også at fjerne tykkere lavthængende grene i en stående position, hvilket giver mulighed for at udføre arbejdet i en behagelig stilling. Du kan læse vores artikel om grensakse her, hvilket er en beskærersaks med teleskopskaft.