Indholdsfortegnelse

Fiskars SW84
Her får du fra Fiskars en beskæringssav i professionel kvalitet og med et robust greb, som takket være en softgrip-gummibelægning giver optimal kontrol, når du saver.
Tjek prisen →
En beskæringssav kaldes også en grensav, og det er lige præcis, hvad det er – en sav med et ofte meget skarpt blad, som er perfekt til at beskære både grene, buske og små træer – kort sagt alle opgaver, som en grensaks ikke kan klare.
Du kan se en beskæringssav som det værktøj, du rækker efter, lige før du får brug for en motorsav til din beskæring.
Der findes mange modeller på markedet, og som noget relativt nyt fås de nu også i elektroniske udgaver, der kører på batteri.
Hvilken beskæringssav du skal vælge, kommer selvfølgelig an på dine behov. Du skal være opmærksom på savenes blade, deres greb og meget andet. I denne test gennemgår vi de bedste modeller, vi har fundet, og i vores købsguide nedenfor kan du lære mere om, hvordan du vælger den helt rette model til dig.
I sammenligningstabellen kan du sammenligne de forskellige produkter, som vi gennemgår i artiklen.
#1 Fiskars SW84 – bedst i test
Fordele:
- Lang længde – god til tykkere grene
- Holdbart blad i professionel kvalitet
- Effektive tænder
- Robust greb med softgrip
Ulemper:
- Ikke velegnet til at beskære mindre grene og buske
Derfor skal du vælge Fiskars SW84
Her får du fra Fiskars en beskæringssav i professionel kvalitet og med et robust greb, som takket være en softgrip-gummibelægning giver optimal kontrol, når du saver.
Der er tale om en blad-længde i den større ende (54 cm), hvilket også betyder, at den er velegnet til at save gennem små træer og grene, som er op til 15 cm i diameteren. Det gør den til et seriøst værktøj, som i nogle tilfælde kan bruges i stedet for en motorsav.
Fiskars-save kommer ofte med blade i høj kvalitet, og SW 84 er ingen undtagelse. Dens blad er fremstillet i hærdet carbonstål, der beskytter metallet og sikrer en længere levetid, ekstra skarphed og mindre behov for at slibe den. Tænderne er skarpe som barberblade og er designet effektivt, således at saven skærer med et solidt tryk, når der skubbes, såvel som når der trækkes.
Et smart og praktisk hylster med et bælteclip medfølger, så du nemt og sikkert kan bære den rundt, når du skal igang med beskæring af dine træer eller buske.
Denne beskæringssav egner sig til alle opgaver, der involverer træ på over 5 cm i diameteren.
#2 Stihl Felco 600 – bedste billige
Fordele:
- Kan foldes – meget kompakt
- Lav vægt
- Afbalanceret vægtfordeling
- Nem at vedligeholde
Ulemper:
- Ikke god til tykkere grene
Derfor skal du vælge Stihl Felco 600
Dette er den optimale beskæringssav til beskæring af emner, som har en diameter på maks. 5 centimeter – altså træer og grene i den mindre ende af skalaen.
Det skyldes dens korte længde på blot 35 centimeter samt en lav vægt på 160 gram, der begrænser dens tryk og kraft og gør den mindre velegnet til f.eks. træer.
Men til de små opgaver brillerer den: Du vil få svært ved at finde en model, som er mere kompakt og velegnet til at have med rundt, når du f.eks. skal beskære en mindre busk. Her vil nogle af de større modeller, som f.eks. Fiskars SW84, kort og godt være for store.
Denne er desuden designet så smart, at dens blad kan foldes ind, og saven kan dermed bæres sikkert rundt i lommen eller i en rygsæk.
Den har et robust greb med softgrip og en stærk klinge – alt i alt har den kraft nok til et sikkert greb med én hånd, ligesom den har en afbalanceret vægtfordeling, der gør den behagelig at bruge i længere tid ad gangen.
Savens blad kræver ikke meget at vedligeholde.
#3 Bahco 4211-11-6T – bedste premium
Fordele:
- Buet beskæringssav – god til at save træer over hovedhøjde
- God til små opgaver da den har lav vægt og kort længde
- Afbalanceret vægtfordeling
Ulemper:
- Intet robust greb med softgrip eller anden skridsikker belægning
- Ikke lige god til alle opgaver grundet den buede form
- Ikke professionel kvalitet
Derfor skal du vælge Bahco 4211-11-6T
Denne beskæringssav fra Bahco har et flot, buet design med en hårdfør klinge og et håndtag i bøgetræ.
Den buede klinge giver en afbalanceret vægtfordeling og gør denne model særligt velegnet til at skære i grene over hovedet – her vil en sav med et lige blad ikke være lige så egnet. Derfor er denne et godt valg, hvis du ved, at det er noget, du kommer til at gøre meget.
Det betyder dog også, at det ikke er en god allround-model, som egner sig til alle opgaver – en beskæringssav med et krogformet blad vil ifølge visse eksperter nemlig være dårligere til at skære i højder mellem skuldre og hofter. Det trækker også ned, at denne model ikke har et robust greb med softgrip, men i stedet blot et greb i træ. Da en beskæringssav skal håndteres i én hånd, er det nemlig vigtigt med et godt, solidt greb med en form for skridsikker belægning – f.eks. softgrip. Kort sagt er der ikke tale om en model i professionel kvalitet.
Alligevel er dette en flot, lille beskæringssav til mindre opgaver (grundet den korte længde og en lav vægt) – f.eks. beskæring af buske med roser. Den er ligeledes nem at vedligeholde.
#4 Worx WG894E 9 Solo – bedste elektriske
Fordele:
- Elektrisk beskæringssav i professionel kvalitet
- Høj effekt og høj skæredybde
- Ledningsfri
- Kan dele batteri med andet Worx-værktøj
Ulemper:
- Leveres uden batteri og lader
Derfor skal du vælge Worx WG894E 9 Solo
Her er testens eneste elektriske beskæringssav. En model i professionel kvalitet fra Worx, som gør dit arbejde meget nemmere. Her skal du ikke tænke på klingens form, eller hvorvidt saven har en afbalanceret vægtfordeling – du skal blot tænde for motoren, og så kan saven løse alle opgaver på op til 6 cm i diameteren.
På trods af, det er en elektrisk model, har den en lav vægt på blot 1.3 kg og et robust greb med softgrip, der gør, at du uden problemer kan bruge den i én hånd. Generelt har den et kompakt design, der gør den god at have med på farten.
På denne beskæringssav kan du hurtigt og nemt udskifte savklingen uden brug af værktøj. Alt efter det valgte savblad kan du save grene på op til 6 centimeter. Den kan sågar skære i metal med en skæredybde på op til 1 cm.
Modellen leveres uden batterier, men til gengæld er den en del af Worx PowerShare-system – så hvis du har andre Worx-produkter, der også er det, kan de dele batterier.
Sådan vælger du den bedste beskæringssav
Der er visse ting, en beskæringssav bare skal have – og så er der andet, som kan være nyttigt, alt efter hvad dine præferencer er. Disse ting involverer blade, greb og meget andet.
Vi vil i denne købsguide gennemgå de vigtigste faktorer.
Kraften af blade på beskæringssave
Blade på beskæringssave er typisk fremstillet i carbonstål, som er blevet hærdet på en måde, der hjælper tænderne med at forblive skarpe, uden du skal tænke meget på at vedligeholde dem. Dette er vigtigt: Selvom alle slags blade vil være meget skarpe og gode til at skære i starten, vil de hærdede blade og deres tænder blive ved med at være skarpe i lang tid. Hvis du beskærer meget, er det en god idé at kigge efter blade af denne type. Disse blade bør samtidig have en beskyttende belægning eller være forkromede, da de ellers vil ruste. Beskæringssave med blade, som ikke er lavet i carbonstål kan være en god idé at undgå, da de også kan være sværere at vedligeholde.
Grebet på din beskæringssav
En beskæringssav er skabt til at blive brugt i én hånd. Derfor går producenter meget op i at lave ergonomiske greb, som er behagelige at bruge i længere tid ad gangen. Dette er vigtigt – men endnu vigtigere er det, at håndtaget har en form for skridsikker belægning – denne vil som regel være lavet i gummi eller plastik. Det giver dig optimal kontrol over saven, bedre mulighed for at lægge kræfter i og mindre risiko for uheld. Det er også en god idé at kigge efter en model, hvor håndtaget er krogformet, så du undgår, at din hånd glider af saven.
Længden på bladet
Jo længere et blad, din beskæringssav har, des tykkere træ kan den som regel også save i. Så simpelt kan det – i de fleste tilfælde – siges. Derfor bør du kigge efter længere save, hvis du har tænkt dig at skære i grene, som er meget tykkere end 5 centimeter, hvilket som regel minimum-tykkelsen for en beskæringssav.
Hvad skal du skære i?
Grenenes tykkelse og placering kan afgøre størrelsen og formen på din sav. Et helt lige blad er designet til at gøre det nemt at save mellem skulder og hofte, mens de buede blade er bedst til at save over hovedet eller under hofterne.
Vil du kun købe én, anbefales det dog, at du vælger det blad, som du vil bruge mest – eller bare vælger en sav med et lige blad, hvilket som regel vil give dig den mest behagelige og sikre position at save fra.
FAQ
Hvilken beskæringssav er bedst i test?
Den bedste beskæringssav i test er Fiskars SW84, som har et holdbart blad, kan skære i tykke emner og kommer med et robust greb.
Hvad bruger man en beskæringssav til?
En beskæringssav bruger til at beskære grenene på træer og andet, som er for tykt til en grensaks, men hvor en motorsav vil være for meget.