Mini guide til at beskytte planterne mod frost i det tidlige forår

I det spæde forår der kan starte i marts/april, her gælder det om beskytte planterne mod frost. Nattefrosten kan nemlig ødelægge dine planter, buske og blomster hvis du ikke tager dine forholdsregler.

Her på Haveunivers har vi lavet denne lille mini-guide til hvad og hvor du bedst beskytter planterne i drivhus og have gennem det tidlige forår hvor temperaturerne kan svinge rigtigt meget. Få det her ordnet i haven i maj, april og marts.

 

Vi anbefaler Plantetorvet indenfor planter og udstyr til haven

[alert-note]

Plantetorvet er den nemme online løsning til haveudstyrVed Plantetovet får du den gode billige pris, god service og top kvalitet indenfor planter med mere til haven – Derfor anbefaler vi Plantetorvet.

[/alert-note]

 

Køkkenhaven

Køkkenhaven skal dækkes til med fiberdug om natten, hvis der er spirende planter. Det er især dine kartofler og grøntsagerne der ikke kan tåle frost, for så bliver der ingen afgrøder.

Se video her om hvorfor en fiberdug kan være med til at beskytte og redde din planter i køkkenhaven:

 

Drivhus og nattefrost?

Drivhuset er ikke en varmeovn i foråret, for med nattefrost så kan der næsten blive koldere indeni drivhuset end udenfor, med mindre du har noget varmebeskyttende som poylcarbonat plader til at holde på varmen. Det gør at dine kartofler, tomater og andre grøntsager får kuldeskader, som ofte betyder at væksten stopper. Så dør planterne eller får gule blade, hvilket ikke giver en plante i vækst og det forventet udbytte senere på året.

Dæk dine forspirende blomster, grøntsager og planter til med bobleplast eller fiberdug sidst på eftermiddagen hvor temperaturen er ved at gå på hæld. Hvis der bliver meget koldt fremefter ifølge DMI, beskytter du bedst planterne ved at sætte dem indendørs et sted, hvor der ikke er frost.

Se denne video fra Den Tropiske Have om en løsning til meget små penge, der kan være med til at sikre planterne i drivhuset mod frost:

Dine buske og træer?

Du kan selvfølgelig ikke flytte eller afdække store træer og buske gennem de kolde måneder. Men de små træer og buske kan du give de bedste betingelser, ved at dække dem til med et tæppe gennem de kolde nætter.

Mange forskellige buske og træer får skud hurtigt hvis varmen kommer tidligt. Nattefrosten beskadiger dog disse skud som ofte kan dræne buske og træer, så de ikke skyder igen. Her er især roser særligt sårbare, men også rododendron, frugttræer og lignede kan afblomstre ved afsvidning eller give den dårlige frugtsætning.

Dine sommerblomster?

Georginer/dahlia, pelargonie, petunia og lignede sommerblomster kan ikke lide frost, og sådanne skal selvfølgelig ikke plantes ud før frosten er væk, men derimod blive liggende i en tør og lun kasse. Hvis du har plantet sommerblomster ud, så dæk dem til med en fiberdug, som måske kan redde dem fra frosten.

Gør din have forårsklar hvilket også indbefatter at der skal tages højde for nattefrosten. Forhåbentlig ikke ret lang tid, for sol og sommer er trods alt meget sjovere.

En kommentar til “Mini guide til at beskytte planterne mod frost i det tidlige forår”

Der er lukket for kommentarer.