Bjælkeklipper – Den bedste bjælkeklipper 2022

1

ALKO BM 875 III benzin bjælkeklipper

Alko fingerklipper er en usædvanlig kraftig og alligevel brugervenlig maskine, der gør det let at rydde vanskeligt terræn.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
ALKO BM 875 III benzin bjælkeklipper 7.825 kr. Homeshop.dk
MTD BM 87-35 8.799 kr. Hylte Hunting & Outdoor
AL-KO 5001 R III 11.290 kr. Hylte Hunting & Outdoor

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Den bedste bjælkeklipper fjerner højt sejt græs og ukrudt i en fart.

Har du en stor naturgrund med tæt vegetation og højt græs? Så er en effektiv bjælkeklipper et oplagt valg til dig.

Med en sådan i maskinparken så vil du hurtigt få bugt med selv det mest genstridige græs og ukrudt.

Men hvilken bjælkeklipper er så den bedste?

Vi har undersøgt 3 af de bedste bjælkeklippere på markedet og sammenlignet deres fordele og ulemper. I vores købsguide kan du læse meget mere om alt det du skal være opmærksom på inden du træffer dit valg. For et nemt og hurtigt overblik over de testede modeller kan du gå til vores sammenligningstabel.

ALKO BM 875 III benzin bjælkeklipper#1 ALKO BM 875 III benzin bjælkeklipper – Bedst i test

Alko fingerklipper er en usædvanlig kraftig og alligevel brugervenlig maskine, der gør det let at rydde vanskeligt terræn.

Fordele

 • 2,3 kw motor
 • 87 cm klippebredde
 • 2000m2 klippeareal
 • ESm knive

Ulemper

 • Sneskraber udstyr skal tilkøbes

Derfor skal du vælge ALKO BM 875 III benzin bjælkeklipper

Bjælkeklipperen fra Alko fjerner genstidige plantevækster fra frugthaven, marken og den store naturhave. Den kan klare stigninger på op til 20 grader, så du kan sagtens bruge den i ujævnt terræn.

Håndtaget kan justeres så det passer til din højde og det er samtidig vibrationshæmmende, så det også er komfortabelt at holde på under arbejdet.

Klippebredden på 87 cm sørger for at du kan rydde store arealer ad gangen.

MTD BM 87-35#2 MTD BM 87-35 – Bedste billige bjælkeklipper

Super brugervenlig og håndterbar bjælkeklipper til haveejeren med den store have.

Fordele

 • Klippebredde 87 cm
 • kan laves om til en bred sneskraber
 • 4 knive
 • Klippehøjde 10 -30mm
 • Støjsvag

Ulemper

 • Motor 1,7kw

Derfor skal du vælge MTD BM 87-35 bjælkeklipper

Hvis du leder efter en effektiv og funktionel bjælkeklipper til havens genstridige græs, så er denne et godt valg til dig. Ikke nok med at den ganske effektivt klipper græs og ukrudt, så kan den også laves om til en sneskraber i vinterhalvåret. Dette er både pladsbesparende og godt for maskinen, der ikke bare skal stå ubrugt hen i de kolde måneder.

Motoren er knapt så kraftig som de andre testede modeller men til gengæld er lydniveauet også lavere.

AL-KO 5001 R III#3 AL-KO 5001 R III – Bedste premium bjælkeklipper

Hvis du har store arealer med kraftig vækst af græs og ukrudt som du gerne vil rydde uden at bruge halve og hele dage på det, så er denne bjælkeklipper valget for dig.

Fordele

 • Klippebredde 103 cm
 • 2,3 kw motor
 • 2500m2
 • ESM knive

Ulemper

 • Sneskraber udstyr skal tilkøbes

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge AL-KO 5001 R III bjælkeklipper

Maskinen har en klippebjælke på hele 103 cm og kan derfor rydde større områder meget hurtigt. Den kraftige motor på 2,3 kw sikrer at du ikke går i stå undervejs og maskinen er i det hele taget særdeles effektiv til det grove arbejde på både store naturhaver, enge, marker og høproduktion, hvor andre græsslåmaskiner kommer til kort.

Modellen kan laves om til en sneskraber i vinterhalvåret men det kræver at udstyret tilkøbes.

Sådan vælger du den bedste bjælkeklipper

Når du skal vælge den bedste bjælkeklipper til dit behov er der nogle parametre du bør overveje inden køb.

Klippebredde

En af de ting du bør overveje inden dit valg af bjælkeklipper er klippebredden. Dette kan du med fordel vælge ud fra, hvor store arealer du har med kraftig vækst der skal ryddes. Jo større klippebredde, jo hurtigere kan du rydde dem. Men hvis områderne ikke er ret store eller ret bredde er en stor klippebredde unødvendig. I testens modeller er klippebredden mellem 87cm og 103 cm, hvor 87cm for de fleste vil være tilstrækkeligt. Hvis du skal producere hø bør du overveje den større klippebredde for bedre effektivitet

Sneskraber

Du bør også overveje om din nye bjælkeklipper skal kunne laves om til en sneskraber og rydde sne i vinterhalvåret. Hvis du har brug for det er det rigtig smart funktion, da den sparer dig for masser af plads i skuret.

De fleste modeller har funktionen men på nogle af dem, er det nødvendigt at købe ekstra udstyr for at kunne benytte funktionen.

Areal

Hvor stort et areal skal din bjælkeklipper bruges på. Hvis du har meget store marker og enge, fx et jagtområde, så bør du gå efter en model  der dækker større områder på en tank. Premiummodellen i denne test dækker helt op til 2500 m2, hvor den andre ligger på 2000 m2. Det er ikke den store forskel men hvis din grund er meget stor, så har det alligevel en betydning for effektiviteten og det er derfor noget du bør overveje inden køb.

FAQ

Hvilken bjælkeklipper er bedst i test?

Den bedste bjælkeklipper i test er ALKO BM 875 III. Denne model udmærker sig ved at være en god allround maskine velegnet til de fleste store arealer. Den har en god klippebredde og kan dække mange M2. Læs resten af vores test for flere detaljer om testvinderen og de andre testede modeller.

Hvordan bruger man en bjælkeklipper?

Som enhver anden havemaskine kræver en bjælkeklipper en smule tilvænning at bruge men egentlig er fremgangsmåden ikke meget anderledes end en almindelig græsslåmaskine som du skubber foran dig. En bjælkeklipper har klippebjælken foran og kan indstilles til den højde du ønsker at klippe græsset i.