Blomstersaks – Den bedste blomstersaks 2022

1

Stihl Felco 310

Stihl-sakse til haven er generelt af høj kvalitet, og denne er ingen undtagelse. Felco 310-blomstersaks har et smalt skærehoved, der gør det nemt at komme til blandt en større mængde stilke eller frugter, som er klar til at blive høstet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Stihl Felco 310 135 kr. NetByggemarked
Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP14 83 kr. Staypro
Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP15

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

En blomstersaks er et fantastisk haveredskab til dig, der skal i gang med beskæring af blomster, grene, frugter eller små træer. Den er også ganske velegnet til at beskære f.eks. roser til blomsterbuketter.

En blomstersaks er skabt med et skær, der gør den velegnet til at klippe i grene og stængler – de tynde, som du finder på blomsterne i haven, såvel som de lidt tykkere. Det er et ganske alsidigt redskab, som du kan tage med i drivhuset, i haven eller ud i naturen.

Blomstersakse kommer i lidt forskellige variationer, og det kan være godt at være opmærksom på de forskellige produkter på markedet og deres styrker og svagheder.

I denne artikel hjælper vi dig med at danne et overblik. Gå til vores købsguide, hvis du ønsker at blive klogere på blomster- og beskæringssakse mere overordnet, og kig i sammenligningstabellen, hvis du ønsker at sammenligne specifikationerne på de forskellige produkter.

Stihl Felco 310#1 Stihl Felco 310 – bedst i test

Fordele:

 • Smalt skærehoved gør det nemt at komme til
 • Velegnet til frugt
 • Ergonomisk greb
 • Skærehoved i høj kvalitet

Ulemper:

 • Ikke velegnet til tykkere grene

 

Derfor skal du vælge Stihl Felco 310

Stihl-sakse til haven er generelt af høj kvalitet, og denne er ingen undtagelse. Felco 310-blomstersaks har et smalt skærehoved, der gør det nemt at komme til blandt en større mængde stilke eller frugter, som er klar til at blive høstet. Den fungerer rigtig godt i steder som f.eks. drivhuset, hvor der kan være trangt med plads mellem mange planter og stængler – her er det aflange, spidse hoved perfekt til at beskære enkelte stilke.

Den har et ergonomisk greb, der gør den velegnet til både små og store hænder – en vigtig detalje, da blomster- og beskæresakse til tider er mest egnet til én type hånd. Denne kan bruges behageligt af alle.

Den har et kompakt design, der gør, at du nemt kan have den med i lommen, når du skal i haven, ligesom du kan have den gemt af vejen i en lille beholder i drivhuset.

Dette bliver af visse forhandlere kaldt den absolut bedste blomstersaks på markedet, og Felco er da også et mærke, som er populært blandt gartnere. Vær opmærksom på, at den ikke klipper stilke eller grene, som er tykkere end 10 mm i diameteren.

 • Vægt: 110 g
 • Længde: 18,5 cm

Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP14#2 Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP14 – bedste billige

Fordele:

 • God til at arbejde med afskårne blomster og buketter
 • Holdbart blad
 • Soft-grip-greb
 • Kommer med flere ekstrafunktioner

Ulemper:

 • Bredt skær kan gøre det svært at komme til på smalle steder

 

Derfor skal du vælge Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP14

Denne Fiskars-blomstersaks er mindre end mange af de traditionelle beskæresakse, hvilket gør den meget handy og kompakt at have med rundt i haven eller ud i naturen. Det gør den også god til at arbejde med buketter og andet, da den korte længde gør den nem at manøvrere. Den er også god til at beskære store og små planter – inde såvel som ude – og på den måde fremme en sund vækst.

Dens præcisionsslebne stålblade er hærdet med en belægning, der gør, at den holder i lang tid og glider let og ubesværet, når du klipper. Det betyder også, at bladene forbliver skarpe – også selvom du bruger saksen flittigt og ofte.

Denne saks fra Fiskars er behagelig og ergonomisk at bruge takket være softgrip-håndtaget, som er belagt med gummi. Det sikrer bedre kontrol over saksen, bedre komfort og muligheden for at beskære i længere tid uden at blive træt i hånden.

Denne blomstersaks kommer med ekstra funktioner såsom en stilkfjerner, samt en indbygget trådskærer og er derfor lidt af et multiværktøj.

Fiskars Solid Snip Pruning Floral SP15#3 Fiskars Solid Snip Pruning Shears SP15 – bedste premium

Fordele:

 • Saksen har stærke knive
 • Særlig præcisionsklinge
 • Plads til at bruge den med handsker

Ulemper:

 • Meget spids – uhandy at transportere

 

Derfor skal du vælge Fiskars Solid Snip Pruning Shears SP15

Denne blomstersaks fra Fiskars har de samme stærke, præcisionsslebne knive som mange andre af Fiskars’ produkter. Det betyder lang holdbarhed og skarphed, der varer ved.

Dertil er det specielle ved netop denne blomstersaks, at den har såkaldte Micro-tip-præcisionsklinger: Selve skæret løber ud i en skarp spids, og klingerne skærer helt ud til enden. Det gør den perfekt til når du skal klippe bittesmå stilke i detaljerede buketter, eller hvis du skal beskære planter med mange små blade og stængler, der ikke må blive beskadiget. Den er kort og godt ganske velegnet til arbejde, der kræver høj præcision. Dette inkluderer også formning af blomsterbuketter.

Foruden at være klædt med en softgrip-belægning har saksen også ekstra store håndtagsløkker, som giver masser af plads til dig, der ønsker at arbejde med handsker, når du er i haven eller i dit drivhus. Samtidig er håndtaget designet på en måde, så saksen både kan bruges af højre og venstrehåndede.

Sådan vælger du den bedste blomstersaks

En blomstersaks kan komme i mange former og med forskellige typer af skær – nogle modeller egner sig godt til én type opgaver, andre til noget andet.

Det er godt at være opmærksom på forskellene, når du er på markedet efter en ny blomstersaks. Vi prøver i denne købsguide at klæde dig bedre på.

Forstå de forskellige typer af blomster- og beskæringssakse

Første trin til at blive helt klar over, hvilken blomstersaks der egner sig bedst til dig, er at forstå de forskellige typer, der eksisterer. Overordnet set findes der fire slags blomster- og beskæringssakse. Hver især har de forskellige funktioner, der imødekommer forskellige behov indenfor havearbejde.

Skraldebeskæresaks

Denne type blomstersaks er ideel til folk, der af den ene eller anden grund har særligt svage hænder. Bladene er designet på den måde, at kun det øverste blad er skarpt. Det skarpe blad lukker sig således over stænglen og møder det nederste blad. Denne type blomstersaks kan som regel beskære stilke på op til 2 cm i diameter uden besvær.

Blomstersaks med bypass-system

En blomstersaks med bypass-systemet fungerer ligesom en almindelig saks, hvor det øverste, skarpe blad løber parallelt med det nederste blad, som ikke er skarpt. Det skaber et rent snit, når du beskærer grene og planter. Disse modeller har som regel et lille hoved og kan bruges til smalle steder. Denne vil være bedst til urter eller indsamling af frugter.

Blomstersaks med ambolt-system

Denne type blomstersaks kan levere et højt tryk og klipper blandt andet små grene på træer. De er ofte brugt til at fjerne døde grene eller stilke eller på små buske som f.eks. blåbærbuske. Det er vigtigt at holde denne type saks, da den ellers kan ende med at knuse grenene, når du klipper, snarere end at skære gennem dem.

Blomstersaks med papegøjenæb

Bladene på denne saks har, som navnet antyder, form som et papegøjenæb. Den klipper stilke ved at fange dem mellem bladene – lidt som en papegøje tygger på sin mad. Det er en ældre type redskab, som bedst egner sig til at klippe længde af dine blomster til buketter.

Andre detaljer at overveje

Udover at kende forskellige typer af beskæringssakse, bør du også være bekendt med de forskellige funktioner, som de hver især har. Vælg kvalitet og gå efter langtidsholdbare materialer, når det kommer til bladet – f.eks. carbon-stål. Fjedrene er en af de vigtigste dele på saksen, så vælg en model med fjedre af høj kvalitet. Det er også en god idé at vælge en saks, der er nem at rengøre, da det er vigtigt at vedligeholde den for at opnå den bedste ydeevne.

Vægt og størrelse på din saks er også vigtig: Hvis du har små hænder, skal du ikke vælge en saks, der er stor og tung, da det vil gøre dig træt i hænderne, før du er færdig med arbejdet. Nogle blomster- og beskæringssakse er designet til folk med store hænder – dem skal du naturligvis undgå, hvis du ikke har det.

Nogle modeller er også skabt specifikt til venstrehåndede, mens andre fungerer til begge hænder. Vær også opmærksom på dette.

FAQ

Hvilken blomstersaks er bedst i test?

Den bedst blomstersaks i test er Stihl Felco 310, som har et ergonomisk håndtag og et smalt skærehoved, der gør det nemt at komme mellem stængler.

Hvad kan en blomstersaks bruges til?

En blomstersaks kan bruges til at beskære planter og grene i haven – den er både velegnet til at høste frugter fra træer, klippe blomster til en buket eller beskære buske.