fbpx

🥇Bordrundsav test [2020] » Klik og se de 7 bedste bordrundsave!

1

Bosch GTS 10 XC

Denne maskine er lavet både til handymanden, der vil have en maskine, som kan lidt mere end blot det basale, og til den professionelle, der har projekter på flere forskellige lokationer. Motorens Soft Start og Constant Speed funktion gør maskinen perfekt til handymanden, som vil udvikle evner såvel som projekter.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Bosch GTS 10 XC 5,70 Skiftselv.dk
Metabo 2000 WTS 254 4.543,00 Byghjemme.dk
Bosch GTS 635-216 3.356,00 Proshop.dk
Dewalt DWE 7491 5.997,50 10-4.dk
Dewalt DW745 4.245,00 Homeshop.dk
Makita MLT 100X 4.319,00 Byghjemme.dk
Einhell TC-TS 2025 U 1.185,00 Proshop.dk

Vores store bordrundsav test – kort opsummeret!

Efter at have researchet grundigt er vi kommet frem til, at den bedste bordrundsav er Bosch GTS 10 XC. Det er en god og kraftig maskine, der kan tilpasses mange formål, og som kan købes til en fornuftig pris. Den skiller sig især ud fra mængden med sin Soft Start og Constant Speed funktioner, der gør den til det perfekte valg for både professionelle og gør-det-selv entusiaster.

Hvis du vil have meget for pengene, skal du vælge Metabo 2000 WTS 254, som er den maskine vi har kåret som Bedst Til Prisen. Her får du en lille og mobil maskine, der har sikkerheden i højsædet, og som passer både til de små og større værksteder.

Hvad skal man være opmærksom på når man køber en bordrundsav?

Før du investerer i en bordrundsav, er det vigtigt, at du først gør dig tanker om, hvad dine behov er. Selv de billigste bordrundsave er en mindre investering, så det er fornuftigt at have styr på, hvad du har brug for, og om det måske kan betale sig at investere i en lidt dyrere version. Det er en god ide at overveje, hvor ofte du vil bruge maskinen og til hvilke projekter, samt hvilke materialer du regner med at skulle bruge. Derudover er det også en god ide at forholde sig til det rum maskinen skal stå i. Har du et stort værksted med masser af plads, er det måske rart at have en stor maskine, men er dit værksted et sted, hvor der skal økonomiseres med pladsen, er det en god ide at overveje en af de mere kompakte modeller. Du skal også overveje, hvordan ventilationen i rummet er. En maskine som bordrundsaven kan producere meget støv og savsmuld, og har du ikke god udluftning i sit værksted, skal du sørge for at gå efter en maskine, der selv kan håndtere opsamling af støv og savsmuld.

Bedst i test bordrundsav

1) Bosch GTS 10 XC –  Suveræn testvinder

Denne maskine er lavet både til handymanden, der vil have en maskine, som kan lidt mere end blot det basale, og til den professionelle, der har projekter på flere forskellige lokationer. Motorens Soft Start og Constant Speed funktion gør maskinen perfekt til handymanden, som vil udvikle evner såvel som projekter.

3 fordele ved Bosch GTS 10 XC:

 • Har en kraftig motor med Soft Start og Constant Speed funktioner
 • Er god til arbejde med materialer i forskellige størrelser pga den integrerede slæde og bordforlænger i både længde og bredde.
 • Hurtig justering til skjulte snit er muligt grundet spaltekilen, der kan forsænkes uden brug af værktøj
ResellerPriceRead more
5,70 Gå til forhandler
5.679,00 Gå til forhandler
5.999,00 Gå til forhandler
6.020,00 Gå til forhandler
6.549,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch GTS 10 XC:

Bosch GTS 10 XC ligger med sine 35 kg i den tungere ende af transportable bordrundsave. Denne vægt gør, at maskinen står godt fast, selv når der skal skæres tunge og kraftige materialer. Dens kraftige motor og Constant Speed funktionen, der tilpasser kraften til det pres, der lægges på klingen, sørger for, at klingen kører med samme hastighed uanset hvilket materiale, der skæres i. Det gør maskinen især velegnet til folk, der er nye i håndværket, men som gerne vil kunne lave nogle lidt mere komplicerede og præcise ting, samt til professionelle, for hvem det er vigtigt, at tingene kan laves hurtigt uden at kompromittere præcisionen og kvaliteten.

Bosch GTS 10 XC er udstyret med to håndtag. Det gør maskinen lettere at flytte rundt på, hvilket gør den praktisk, hvis man enten har et mindre værksted, hvor den ikke kan stå fremme hele tiden, men skal flyttes rundt, eller hvis man skal bruge maskinen på forskellige byggepladser.

Bosch GTS 10 XC hører til Bosch’s blå serie af værktøj, der originalt blev udviklet til professionelle, men som også egner sig godt til gør-det-selv projekter af lidt større karakter, hvor maskinen skal bruges hyppigt og skal have høj ydeevne.

Den kommer uden et stativ, men et sådant kan købes separat. Der findes stativer både med og uden hjul, så den kan tilpasses alle behov. Der medfølger bl.a. sugeadapter, vinkelansalg, parallelanslag og skydestok, når du køber denne maskine.

Produktdetaljer:

 • Nominal indgangseffekt: 2100 W
 • Bordstørrelse: 584 x 759 mm
 • Omdrejningstal, ubelastet: 3200 omdr./min.
 • Savklingediameter: 254 mm
 • Savklingeborings-Ø: 30 mm
 • Hædningsindstilling: 47 ° V / 1 ° H
 • Vægt: 35 kg
 • Maks. skærekapacitet til højre: 635 mm
 • Maks. skærekapacitet til venstre: 250 mm
 • Pakkemål (bredde x længde x højde): 820 x 840 x 420 mm

Metabo 2000 WTS 254 bedste rundsav til prisen

2) Metabo 2000 WTS 254 – Bedst til prisen

Denne maskine er til dig, der ønsker sig en god maskine til en lille pris. Det er en alsidig maskine, der kan bruges selv når bord eller arbejdsbænk ikke er tilgængelig.

3 fordele ved Metabo 2000 WTS 254:

 • Indbygget sammenklappeligt understel
 • Hurtig motorbremse og genstartssikring
 • 2-punkts støvudsugning
ResellerPriceRead more
4.543,00 Gå til forhandler
4.612,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Metabo 2000W TS 254:

Metabo 2000W TS 254 bordrundsaven er en lille, solid maskine, der med sine 33,4 kg står godt fast, selv under arbejde med kraftige materialer. Den er bygget med et solidt skelet, der også øger stabiliteten under arbejdet. Det gør maskinen ideel til arbejde med mindre, men kraftige materialer.

Metabo 2000W TS 254 kommer med indbygget understel, der let kan foldes ud og klappes sammen, så du kan stille maskinen væk, når den ikke er i brug. Det indbyggede understel gør også, at du ikke er afhængig af at have et bord eller arbejdsbænk til rådighed, når du bruger den, men kan bruge den udenfor og på diverse byggepladser.  Den har et anslag, der kan forlænges, så den kan bruges til både små og større projekter, og dens overflade er den stor nok til, at man kan skære standardstørrelser til køkken og soveværelse på den.

En hurtig motorbremse, der stopper savklingen på 3 sekunder, samt genstartssikringen, der sørger for at maskinen ikke starter af sig selv efter strømsvigt, gør Metabo 2000W TS 254 bordrundsaven til en meget sikker maskine. Derudover har den også en 2-punkts støvudsugning, der sørger for at støv og savsmuld dirigeres væk fra arbejdspladsen.

Produktdetaljer:

 • Indgangseffekt: 2200 W
 • Hastighed: 4200 omdr./min.
 • Klingediameter: 254 mm
 • Centerhul (diameter): 30 mm
 • Spænding: 230 V
 • Vægt 33,4 kg
 • Mål (højde x bredde x længde): 355 x 750 x 740 mm

 

3) Bosch Bosch GTS 635-216GTS 635-216 – Den bedste kompakte bordrundsav

Bosch GTS 635-216 dækker alle basisbehov, og dens lille overflade og præcision gør den perfekt til det lille værksted, hvor der arbejdes på mindre projekter. Den er udstyret med støvudsugningsystemet Click & Clean udviklet til professionelle el-værktøjer fra Bosch.

Fremhævede fordele:

 • Savklingen kan justeres til en vinkel på 45°
 • Sikkerhedsafbryder og selvlukkende klingebeskytter for optimal sikkerhed
 • Nem og sikker transport af maskinen
ResellerPriceRead more
3.356,00 Gå til forhandler
3.758,00 Gå til forhandler
4.999,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Bosch GTS 635-216

Denne Bosch GTS 635-216 bordrundsav er en professionel maskine med et kompakt design. Det er en kraftig bordrundsav til alsidig brug. Den kraftige motor med en 1600 watts effekt er ideel til skærehøjder op til 70 mm og skærelængder op til 635 mm. Med den lave vægt på blot 22 kg gør den let at transportere, og med de ergonomiske håndtag og den integrerede beskyttelsesopbevaring garanteres du en sikker og nem transport. Denne bordrundsav fra Bosch er ekstremt præcis ved anvendelse. Den integrerede slæde og den integrerede bordforlænger, sikrer, at saven er meget alsidig i brug, fordi der kan udvides i både længden og bredden.

Bosch GTS 635-216 bordrundsav er beregnet til savning af materialer, længdesnit og skjulte snit i pladematerialer, træ, træmaterialer og laminat. Bordrundsaven er yderst velegnet til montering på en lang række savborde, og med det smarte støvudsugningssystemet Click & Clean til professionelle el-værktøjer fra Bosch, er denne bordrundsav velegnet til de fleste professionelle såvel som gør-det-selv værksteder. Den er udstyret med en spindellås samt en funktion til blød opstart, så du kan nå at følge med. Der er endvidere enstartsbeskyttelse og samt en sikkerhedsknap, som giver øget sikkerhed og brugerbeskyttelse.

Produktdetaljer:

 • Effekt: 1600 W
 • Skærehøjde 90 grader: 70 mm
 • Skærehøjde 45 grader: 50 mm
 • Rundsavklinge nom. Ø: 216 mm
 • Omdrejningstal, ubelastet: 5.500 omdr./min.
 • Maskinvægt: 22 kg

4) Dewalt DWE 7491 – kraftig maskine til de professionelle og meget dedikerede.

Kraftig maskine, der kan det hele. En solid all-round bordrundsav.

3 fordele ved Dewalt DWE 7491:

 • Kraftig motor og stor overflade, der kan klare selv de hårdeste stykker træ.
 • Overbelastningsbeskyttelse, der forøger holdbarheden og gør at maskinen kan skære i vådt og frosset træ.
 • Tandstangsdrevet anslag
ResellerPriceRead more
5.997,50 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Dewalt DWE 7491:

Dewalt DWE 7491 har en stor overflade og en kraftig motor, hvilket gør det let at skære i selv store stykker materiale. Motoren har en indbygget overbelastningsbeskyttelse, der sikrer, at maskinen ikke bliver for varm eller unødigt belastet selv ved arbejde med hårde materialer, som frosset eller vådt træ. Overbelastningsbeskyttelsen forøger også maskinens levetid, da motoren beskyttes mod overophedning og anden form for overbelastning. Dette er også meget nyttigt, hvis bordrundsaven skal bruges hyppigt og længe af gangen.

Anslaget indstilles med en tandstangsdrevet mekanisme og låses fast både for og bag, hvilket gør anslaget let at indstille, samt at anslaget bliver på sin plads under brug. Det gør Dewalt DWE 7491 bordrundsaven meget præcis, og de tydelige skalaer ved anslaget gør maskinen meget brugervenlig.

Dewalt DWE 7491 bordrundsaven er bygget med beskyttelsesbøjler i stål, der gør maskinen solid og sikrer den ved fald og mod slag. Dens vægt på 26,6 kg gør den let transportabel, og dens store overflade i aluminium sikrer også præcision under arbejdet.

Med sin 2-1/2″ Dust Collection Port, der let kan sluttes til en støvsuger, gør denne maskine det let for dig at styre og komme af med støv og savsmuld under arbejdet.

Produktdetaljer:

 • Indgangseffekt: 2000 W
 • hastighed: 3800 omdr./min.
 • Klingediameter: 250 mm
 • Geringsvinkel: Ja
 • Centerhul (diameter): 30 mm
 • Spænding: 240 V
 • Vægt: 26,6 kg
 • Mål (højde x bredde x længde): 425 x 742 x 577 mm
 • Inkluderet tilbehør: savklinge

5) Dewalt DW745

Med denne maskine får du mange funktioner til en mindre pris

3 fordele ved Dewalt DW745:

 • God førstegangsmaskine
 • Kontrolleret afskaffelse af støv og savsmuld
 • Lille og mobil

Derfor skal du vælge Dewalt DWE745:

ResellerPriceRead more
4.245,00 Gå til forhandler

Dewalt DW745 indeholder mange af de samme funktioner som den lidt større Dewalt DWE 7491. Den vejer dog en del mindre, nemlig kun 22 kg. Den er udstyret med beskyttelsesbøjler i stål, hvilket sikrer den mod slag, samt hvis den skulle falde under transport. Med en bordstørrelse på 630 x 570 mm hører den til de mindre maskiner, men det er muligt selv at udvide den efter behov.

Ligesom sin storebror Dewalt DWE 7491 er anslaget på Dewalt DWE 745 også tandstangsdrevet og låsbart, hvilket giver høj præcision under arbejdet. Den har også indbyggede skalaer, der gør den nem at indstille til præcise snit.

Maskinen kommer med en geringsvinkel, der kan indstilles mellem -3 og 48 grader, hvilket gør at der kan skæres skrå snit til hjørnesamlinger af lister, fodpaneler mm.

Maskinen er kompakt og har en kraftig motor og er en god førstegangsmaskine til hjemmebrug. Den kommer godt af med støv og savsmuld, hvilket gør den ideel til et hjemmeværksted, der ikke nødvendigvis er indrettet med stor udsugning.

Produktdetaljer:

 • Indgangseffekt: 1850 W
 • Hastighed: 3800 omdr./min.
 • Klingediameter: 250 mm
 • Geringsvinkel: Ja
 • Centerhul (diameter) 30 mm
 • Inkluderet tilbehør: savklinge
 • Spænding: 120 V
 • Vægt: 22 kg
 • Mål (højde x bredde x længde): 425 x 742 x 577 mm

6) Makita MLT 100X – sikker maskine til lille pris

God førstegangsmaskine, der er solid og transportabel.

3 fordele ved Makita MLT 100X:

 • Stativ med hjul medfølger
 • Motor med blød opstartsfunktion og antigenstartsfunktion
 • Stort arbejdsbord i aluminium
ResellerPriceRead more
4.319,00 Gå til forhandler
4.321,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Makita MLT 100X:

Makita MLT 100X bordrundsaven kommer med et arbejdsbord i trykstøbt aluminium, der kan udvides, så du kan arbejde med store stykker materiale, samtidig med at den ikke fylder for meget, når du ikke bruger den.

Motoren har en blød opstartsfunktion, der sørger for et mere præcist snit, samt øger sikkerheden, især for nybegyndere indenfor faget. Den indbyggede anti-genstartsfunktion, der sikrer at maskinen ikke automatisk starter efter strømafbrydelse, øger også maskinens sikkerhed.

Med sine 35 kg hører den bordrundsav til den tungere ende, hvilket gør den mere stabil, når der arbejdes med tunge materialer. Der medfølger et stativ med hjul på, så maskinen, trods sin tunge vægt, er let at transportere.

Makita MLT 100X støver meget, så den er derfor mest egnet til udendørs brug eller brug i rum med god udsugning. Det er derfor en god maskine til dig, der skal bruge en pålidelig maskine udendørs.

Produktdetaljer:

 • Indgangseffekt: 1500 W
 • Hastighed: 4500 omdr./min
 • Klingediameter: 260 mm
 • Centerhul (diameter): 30 mm
 • Spænding: 230 V
 • Vægt: 35 kg
 • Mål (højde x bredde x længde): 333 x 984 x 726 mm

7) Einhell TC-TS 2025 U – billig bordrundsav til basisbehov

Maskinen til dig, der skal have en solid bordrundsav til sporadisk brug

3 fordele ved Einhell TC-TS 2025 U:

 • Den billigste i denne undersøgelse
 • Savsmulds-extractor der sikrer en ren arbejdsplads
 • Overload-kontakt sørger for sikkerhed under brug
ResellerPriceRead more
1.185,00 Gå til forhandler
1.303,00 Gå til forhandler

Derfor skal du vælge Einhell TC-TS 2025 U:

Er du på markedet efter en god bordrundsav til en lille pris, er  Einhell TC-TS 2025 U et godt bud. Den er en kraftfuld maskine til gør-det-selv entusiaster, der skal bruge en bordrundsav, som kan lave præcise længde- og vinkelsnit, men som ikke skal bruges til større projekter og blot bruges en gang imellem. Med sin lille vægt på 20,2 kg er det en meget let maskine, hvilket gør den let at finde frem og stille væk, så den ikke fylder, når den ikke er i brug.

Der er dog mulighed for at udvide overfladearealet, hvilket gør maskinen mere alsidig i forhold til størrelsen af de projekter du vil bruge den til. Den kommer med et savsmulds-extractor system, der kan forbindes til en støvsuger, hvilket gør den ideel til mindre værksteder, da det sørger for at arbejdsrummet forbliver rent og sundt.

Den indbyggede Overload-kontakt sørger for, at maskinen er sikker at bruge, hvilket især er en fordel, hvis man ikke er trænet i at bruge en bordrundsav, og det solide base sikrer maskinens stabilitet under arbejdet.

Produktdetaljer:

 • Indgangseffekt: 1800 W
 • Spænding: 240 V
 • Klingediameter: 250 mm
 • Hældningsindstilling: op til 45 °
 • Maks. skæringshøjde ved 45 °: 65 mm
 • Maks. skæringshøjde ved 90 °: 85 mm
 • Klinge højdeindstilling: 0-85 mm
 • Bordstørrelse: 640 x 487 mm
 • Bordudvidelse til højre og venstre: 640 x 200 mm.
 • Vægt: 20,2 kg

Hvilken Bordrundsav skal jeg vælge?

Når man skal vælge hvilken bordrundsav, man vil anskaffe sig, kan det være en god ide at sætte sig ind i, hvilke behov man har og derefter finde den maskine, der bedst opfylder de behov. Her er oplistet et par ting, der kan være værd at overveje.

2 typer af bordrundsave

Transportable bordrundsave er bordrundsave, der er lette nok til at de ikke behøver stå fast på ét sted, men kan flyttes rundt på relativt let. Der findes to typer af transportable bordrundsave, nemlig dem med et stativ og dem uden. Maskinerne uden stativ er lavet til at kunne stå på et bord eller arbejdsbænk, da de er bygget småt, så de kan stå de fleste steder og også kan flyttes rundt. Selvom de egentligt er bygget til byggepladser, kan de sagtens gøre stor nytte i et hjemmeværksted. Hvis du planlægger at bruge den som en stationær maskine, og altså ikke flytte rundt på den, kan denne type bordrundsav stadig være et godt valg. De fylder ikke meget, kan sættes væk, hvis behovet pludselig skulle opstå, og så kan man ofte få nogle gode og kraftige maskiner til en god pris. Man skal dog være opmærksom på at overfladearealet på disse maskiner ofte er i den mindre ende, hvilket ikke gør noget, hvis du kun arbejder med mindre stykker materiale, men kan vise sig at være problematisk, hvis du skal arbejde med store materialer.

Den anden type transportable bordrundsave er dem med stativ. De kan enten have stativ med eller uden hjul. Der findes også udgaver, hvor stativet kan foldes sammen. Fælles for dem er, at de kan hæves i højden, så bordrundsaven kan bruges uden et bord, hvilket er, hvad der adskiller dem fra de førstnævnte transportable bordrundsave. Det gør dem en smule tungere, men til gengæld kan de bruges overalt, da du ikke er afhængig af at have et bord at stille dem på. De har ofte en lidt større overflade end bordrundsave, der er afhængige af at have et bord at stå på. Disse bordrundsave er meget praktiske, hvis du skal arbejde på forskellige byggepladser eller udenfor, men hvis du regner med at have din maskine stående fast i dit værksted, er denne type ikke det bedste valg, idet deres værdi i høj grad ligger i det faktum at de kan transporteres. De vil altså typisk koste mere end de transportable bordrundsave uden stativ, uden at du nødvendigvis får en kraftigere motor.

Bordets overfladeareal:

Det er en god ide at skabe sig et overblik over størrelsen på de projekter man regner med at bruge bordrundsaven til. De fleste bordrundsave kan udvides ved tilbyggelse af arbejdsbord, men hvis du på forhånd ved, at du skal arbejde meget med store materialer kan det være en god idé at investere i en bordrundsav med en stor overflade, især hvis den skal flyttes rundt og bruges på forskellige arbejdspladser. Skal du derimod hovedsageligt bruge den til mindre projekter, kan det måske ikke betale sig at investere i en stor maskine. Her skal du hellere overveje, hvor meget plads du vil ofre på maskinen og om pengene ikke er bedre brugt i en kraftigere motor eller en maskine med flere funktioner.

Bordets fladhed:

Det er centralt, at din bordrundsav har et fladt bord, der forbliver fladt, idet selv små bøjninger kan påvirke præcisionen kraftigt. Generelt set kan man sige, at jo mere man betaler, des bedre kvalitet får man. Generelt er støbejern det bedste materiale man kan få, da det både har lang holdbarhed, men også forbliver fladt selv efter lang tids brug. Dog kan billigere modeller med andre materialer også formå at opretholde fladheden i lang tid.

Længdeanslag:

Længdeanslaget er noget du ofte vil skulle ud og købe ved siden af, uanset hvilken maskine du vælger, da de inkluderede længdeanslag i stort set alle bordrundsave hurtigt bliver upræcise og løse. Det kan derfor være en god ide også at overveje, hvad du har af behov, når det kommer til længdeanslagets længde, præcision og pris og derefter undersøge, hvad der findes på markedet, der er kompatibelt med den maskine du overvejer.

Savsmuld:

Det er også en god ide at forholde sig til, hvor stort dit behov er for at bordrundsaven selv kan komme af med støv og savsmuld. Hvis du mest bruger din bordrundsav udenfor eller i et lokale med meget god udsugning, er det ikke noget problem, hvis maskinen ikke selv sørger for at støv og savsmuld bliver fjernet fra arbejdsområdet.Bruger du den derimod inde på et lille værksted, kan det hurtigt blive både rodet og sundhedsskadeligt, hvis du hele tiden står i en stor støvsky. De fleste maskiner har støvudgange, hvor der kan kobles en støvsuger til og på den måde kan støvet kontrolleres.

Bordrundsavens mange funktioner

Bordrundsaven er en af de mest alsidige maskiner du finder i et værksted. Bordrundsaven kan beskrives som en rundsav med klingen vendt opad og som allerede har et kabinet omkring sig. Derfor kan man med bordrundsaven lave mange forskellige typer snit i lange, store og tunge materialer. Klingen kan for det meste tiltes fra 90˚ til 45˚, hvilket gør det muligt at skære kanter til samling på for eksempel lister. Og fordi man også kan indstille savklingen til forskellige højder, kan man lave skjulte snit. Bordrundsave kan også skære på langs med arbejdsemner, og det endda med stor præcision, selv tynde lister kan man lave på denne type maskine.

Konklusion

Vi har nu gennemgået 7 forskellige bordrundsave og er kommet frem til, at den bedste maskine til en fornuftig pris er Bosch GTS10 XC, der scorer points på mange områder. Bedst Til Prisen er Metabo 2000 WTS 254, der dækker de fleste grundbehov, samtidig med at man får en kraftig og pålidelig motor. Hvis du tilgengæld gerne vil investere noget mere og har behov for en maskine, der kan klare det hele anbefaler vi Dewalt DWE 7491, der er den dyreste i denne undersøgelse, og som i høj grad henvender sig til professionelle.

No Responses

Join The Discussion