Bosch græstrimmer – Den bedste Bosch-græstrimmer i 2022

1

Bosch Universal GrassCut 18-26

Letvægter – nem at bevæge sig rundt med

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch Universal GrassCut 18-26 826 kr. Proshop.dk
Bosch Easy GrassCut 18v-26 546 kr. 10-4
Bosch Advanced GrassCut 36v-33
Bosch ART 30 53 kr. Proshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Kun med en græstrimmer kan du få et rent, ensartet og flot resultat, når du skal klippe det høje græs rundt om postkassen, blomsterbedet eller ved entreen – og en Bosch-græstrimmer er et af de bedste valg på markedet.

Nogle mennesker trimmer, før de slår plænen, og andre slår plænen, før de trimmer – uanset hvad er en dette smarte haveredskab et must, hvis du ønsker en have, der står så skarpt som muligt.

Når det kommer til græstrimmere findes der utroligt mange varianter, og en Bosch-græstrimmer er ikke bare en Bosch-græstrimmer: De fås både med motor eller lithium-ion-batterier, ligesom de kommer med forskellige kraft-niveauer. Som hovedregel er det omfanget og mængden af arbejdet, der bestemmer, hvor hårdfør en model du bør anskaffe dig: Et stort, busket areal kræver en langt mere robust maskine end en lille forhave.

Vi hjælper dig i denne artikel med at finde en Bosch-græstrimmer, der matcher dine behov. I vores købsguide kan du få svar på nogle af de græstrimmer-spørgsmål, du måske sidder med, og vil du sammenligne de forskellige produkter, kan du gå til vores sammenligningstabel.

Bosch Universal GrassCut 18-26#1 Bosch Universal GrassCut 18-26 – bedst i test

Fordele:

 • Letvægter – nem at bevæge sig rundt med
 • Nem at indstille

Ulemper:

 • Ikke velegnet til høje mennesker
 • Det kan være besværligt at justere trimmerhovedet

 

Derfor skal du vælge Bosch Universal GrassCut

Denne Bosch-trimmer er generelt positivt anmeldt overalt på nettet, og den får særlig ros for sin lave vægt på blot 2.3 kilo, hvilket gør den meget velegnet til en større projekter – for eksempel hvis du skal klippe en stor have.

Den er elektrisk og har en levetid på omkring 40 minutter, mens en opladning tager en time.

Det teleskopiske håndtag kan indstilles i længden, så den passer til din størrelse.

En af de smarte funktioner på denne er den såkaldte ‘Intellifeed’-funktion fra Bosch, der sørger for, at maskinen selv tråder spolen, så du ikke behøver at afbryde arbejdet for at gør det selv – dette fjerner også noget usikkerhed, som ellers kan være involveret med at bruge en græstrimmer.

Blandt andre funktioner er plantebeskyttelse, som ikke alle trimmere har – det gør det lettere at komme helt ind til kanterne af bedet uden at komme til at kappe hovedet af dine blomster eller urter.

Bosch Easy GrassCut 18v-26#2 Bosch Easy GrassCut 18v-26 – bedste billige

Fordele:

 • Hurtig ladning
 • Behageligt og ergonomisk håndtag

Ulemper:

 • Sælges uden batteri og lader

 

Derfor skal du vælge Bosch Easy GrassCut

Dette er endnu en letvægter fra Bosch – denne gang på kun 1.7 kilo, hvilket gør den en ideel til også ældre og yngre mennesker, som arbejder i haven. Det samme gør det behagelige håndtag, som kan justeres efter behov.

Med en klippediameter på 26 centimeter er den god til at klippe små plæner og perfekte til finere arbejde i kanterne.

Som en ekstra fordel er den kompatibel med udskiftelige batterier, der samtidig kan bruges med en lang række øvrige apparater fra Bosch. Så hvis du allerede har et kompatibelt batteri fra Bosch, kan det være, at du ikke behøver at tilkøbe et ekstra.

Bosch Advanced GrassCut 36v-33#3 Bosch Advanced GrassCut 36v-33 – bedste premium

Fordele:

 • Tre års reklamation
 • Kraftfuldt Lithium-ion-batteri

Ulemper:

 • Høj pris
 • Høj vægt, som ikke er optimalt distribueret

 

Derfor skal du vælge Bosch Advanced GrassCut

På denne maskine kan du ændre hovedet, således at den med det samme transformeres til en kanttrimmer. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på en knap, som sidder på skaftet. Modsat andre trimmere, der har denne funktion, skal du altså ikke til at skrue eller bukke dig ned for at ændre indstillinger.

Hovedet er har en diameter på 30 centimeter og er dermed perfekt til dig, der skal klippe større plæner.

Denne har en kraftig motor, som – selvom den kører på batteri – kan klare selv de sværeste opgaver.

På en enkelt ladning kan den køre i cirka 30 minutter, lyder det fra flere anmeldere.

Bosch ART 30#4 Bosch ART 30 – bedste med ledning

Fordele:

 • To års reklamation
 • Kan blive ved med at klippe, så længe den er sat til strøm

Ulemper:

 • Nogle brugere rapporterer, at tråden kan knække nemt

 

Derfor skal du vælge Bosch ART 30

Denne er god til dig, der har brug for at klare mindre trimmeopgaver, som måske tager længere tid. Det er fordi, at den kommer med en robust ledning fremfor at køre på batteri – det betyder, at du ikke skal bekymre dig om at løbe tør for strøm, mens du klipper ukrudt eller græs.

Ulempen er selvfølgelig, at du skal være i nærheden af en strømforsyning.

Den kommer med et smart skjold, som du kan montere for at undgå græs, der flyver i alle retninger.

Motoren er på 500 watt og kraftig nok til at klare de fleste opgaver i hjemmet – men brugere rapporterer, at du har brug for en stærkere maskine, hvis du skal klippe tykt ukrudt.

Sådan vælger du den bedste Bosch-græstrimmer

Der er flere ting at være opmærksom på, når du skal foretage dit valg. Vi gennemgår her de allervigtigste.

El eller motor – hvilket drivmiddel skal du vælge?

Selvom de bedste græstrimmere på batteri fortsat ikke kan hamle op med den ydelse, som de store, professionel motordrevne maskiner leverer, er forskellen på de to typer af modeller blevet minimeret betydeligt i de senere år.

Flere vælger i dag de trådløse græstrimmere med batteri som drivmiddel, særligt hvis de skal bruge dem til trimning af et mindre græs-areal – som f.eks. en lille plæne i forhaven. Her kan batteridrevne græstrimmere uden problemer kommer omkring alle kanter og kroge uden afbrydelser på blot én opladning-.

De trådløse modeller med batteri og lader kommer samtidig med flere fordele – den største er, at deres lydeffektniveau er langt under det, græstrimmere med motorer præsterer. Med andre ord er de meget mere støjsvage, og hvis det er vigtigt for dig, er en trimmer på batteri det åbenlyse valg.

Samtidig er det også et godt valg for dig, der ønsker at minimere dit miljøaftryk mest muligt, da en græstrimmer på et lithium-ion-batteri naturligvis er langt mere miljøvenligt end en maskine, der brænder benzin af, hver gang plænen får en trimning.

Vælger du en maskine med et lithium-ion-batteri, er det værd at undersøge dens batterikapacitet for at vurdere, om den lever op til dine behov. Samtidig bør du være opmærksom på, om den har en kort eller lang ladetid – det er irriterende at skulle vente længe på en fuld opladning af batteriet, hvis dit græs trænger til en klipning nu.

Hvis du til gengæld har et stort areal af ukrudt, som kræver en seriøs klipning med høj kraft, vil en motordrevet maskine kunne hjælpe dig godt på vej. Græstrimmere med motor kan ofte nå højere kraftniveau og levere en robusthed, der gør dem i stand til at rydde meget hårdføre planter uden noget besvær. Man kan sige, at en kraftfuld motor også giver en nem håndtering uden modstand eller afbrydelser. Ulempen er en et højere lydtrykniveau.

Ergonomisk design

Græstrimmere er større apparater med en vis vægt, som du ofte vil trimme med i længere tid ad gangen, og som kræver god kontrol. Derfor er det vigtigt at vurdere, om de kommer i et ergonomisk design, der passer til dig. Det gælder både håndtaget, men også selv skaftet samt maskinens vægt.

Som udgangspunkt kommer de med enten et bøjet eller lige skaft, og hvad der er bedst kommer meget an på din personlige præference. Du kan med fordel besøge en fysisk forretning og prøve begge typer, før du placerer en ordre

De kurvede skafter er som regel kortere og giver mulighed for nemt at trimme rundt om små forhindringer, mens de lige skafter til gengæld giver en større rækkevidde og arbejdsbredde. Det er én af årsagerne til, at professionelle generelt foretrækker disse græstrimmere – det gør deres arbejde hurtigere og lettere.

Klippebredde

Og i forlængelse af det er det generelt en god idé at være opmærksom på din maskines klippebredde – har du i sinde at trimme en stor plæne med den, er det værd at vælge én, der har større rækkevidde. Disse maskiner kan også være større og derfor også tungere og sværere at manøvre. Snakker vi en trimmer med batteri og lader, kan det være, at der også vil være øget ladetid.

Trådtykkelse

Måske var du allerede klar over det, men en græstrimmer – uanset om den er drevet af benzin eller batteri og lader – klipper generelt græsset ved hjælp af en tråd, som svinges rundt ved høj hastighed.

Særligt på mange motordrevne modeller kan både tråden og spolen skiftes ud, så de passer til det arbejde, du skal udføre.

Skal du bruge trimmeren til mere hårdføre opgaver, skal tråden være tykkere. Har tråden en større diameter, øger det dens kraft og holdbarhed, hvilket betyder, at den er mindre tilbøjelig til at gå i stykker og blive slidt ned.

Til gengæld kræver større tråde også mere power fra motoren, og dette vil også betyde, at motoren kan køre i kortere tid, før den løber tør for benzin eller strøm. Det er heller ikke alle maskiner, der kan klare de helt tykke tråde, og derfor bør du altid undersøge manualen til din trimmer, før du beslutter dig for at lægge en ordre på ny tråd. Husk også, at spolen skal passe til.

FAQ

Hvilken Bosch-græstrimmer er bedst i test?

Den bedste Bosch-græstrimmer i test er Bosch Universal GrassCut, fordi den vejer lidt og er nem at indstille.

Skal jeg vælge en el- eller benzindrevet græstrimmer?

En eldreven græstrimmer er mere støjsvag, mens en benzindrevet ofte vil være kraftigere. Samtidig er en eldreven trimmer langt mere miljøvenlig.