Bosch hækkeklipper – Den bedste hækkeklipper i 2022

1

Bosch Universal HedgeCut 50

Dette er en hækketrimmer fra Bosch med ledning, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at den løber tør for hverken batteri eller benzin.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Bosch Universal HedgeCut 50 990 kr. BygXtra
Bosch Easy HedgeCut 45 535,20 kr. Johannes Fog
Bosch Advanced HedgeCut 1.349 kr. 10-4
Bosch Universal HedgePole

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Bosch er blandt de største og mest anerkendte producenter af værktøj, heriblandt haveredskaber, og en Bosch-hækkeklipper kan være den perfekte løsning til dig, der ønsker, at din have fremstår så flot som muligt.

Med en Bosch-hækkeklipper af høj kvalitet kan du klippe din hæk flot og ensartet og samtidig få styr på tykkere grene, buske og kviste fra ukrudtsplanter.

I dag produceres flere hækkeklippere med en batteri-dreven motor, der giver en lettere og mere lydløs maskine. Den lavere vægt kan betyde mere end du tror, når det kommer til haveredskaber, fordi vi ofte skal bruge dem i lang tid ad gangen.

Vi hjælper dig i denne artikel med at blive klogere på, hvilken Bosch-hækkeklipper, der er det rette valg til dig. I købsguiden gennemgår vi nogle af de vigtigste faktorer, når det kommer til at købe en hækketrimmer, og i sammenligningstabellen kan du sammenligne specifikationer på de forskellige hækkeklippere.

Bosch Universal HedgeCut 50#1 Bosch Universal HedgeCut 50 – bedst i test

Fordele:

 • Vejer ikke meget
 • Lydsvag

Ulemper:

 • Langsom med tykkere buske
 • Ikke den længste rækkevidde

 

Derfor skal du vælge Bosch Universal Hedgecut 50

Dette er en hækketrimmer fra Bosch med ledning, hvilket betyder, at du ikke skal bekymre dig om, at den løber tør for hverken batteri eller benzin. Ledningen er på 10 meter og dermed er maskinen velegnet til de mindre haver. Bemærk, at du selvfølgelig kan tilslutte en forlængerledning, hvis du har brug for mere rækkevidde.

Tænderne har en afstand på 26 mm, og dermed er hækkeklipperen også velegnet til at klippe hække og buske, som er relativt tykke. Det er dog værd at bemærke, at maskinen kan blive lidt langsommere, når det kommer til de helt tykke stykker træ.

Maskinen er relativt støjsvag, hvilket mange formentlig vil sætte pris på, hvis de skal bruge den til større havearbejde.

Bosch Easy HedgeCut 45#2 Bosch Easy HedgeCut 45 – bedste billige

Fordele:

 • Meget kompakt og vejer ikke meget
 • Nem at håndtere
 • Batterier kan bruges på tværs af Bosch-værktøj

Ulemper:

 • Ikke så meget power som andre modeller

 

Derfor skal du vælge Bosch Easy HedgeCut 45

Denne elektriske hækkeklipper er generelt blevet rost meget for at have en god batterilevetid samt et anti-blocking-system, der sørger for, at maskinen ikke sætter sig fast, når du klipper i store kviste.

Med en vægt på blot 2,3 kg og en sværdlængde på 45 centimeter er den særdeles kompakt og let at håndtere i længere tid ad gangen, hvilket er noget, man ikke kan sige om alle hækkeklippere. En typisk klage er, at de bliver for tunge, når man bruger dem i lang tid ad gangen, men det er altså ikke tilfældet med denne model. Dette er et godt valg til dig, der ønsker en trådløs og kompakt maskine.

Bosch Advanced HedgeCut#3 Bosch Advanced HedgeCut– bedste premium

Fordele:

 • God til større opgaver, der kræver meget power
 • God klippebredde
 • Antiblokeringssystem sikrer, at den ikke går i stå

Ulemper:

 • Relativt tung

 

Derfor skal du vælge Bosch Advanced HedgeCut

Denne trådløse hækketrimmer fra Bosch på lithium-ion-batterier gør det nemt at klippe hække, uanset hvor langt væk de måtte være fra stikkontakten. Maskinen har en knivlængde på 540 mm og en knivafstand på 20 mm, hvilket er relativt højt. Det betyder, at du uden problemer kan skære gennem emner, som er ret tykke. Dette er hjulpet på vej af antiblokeringssystemet, som holder maskinen i gang, selv når den kommer under pres fra meget buskede hække eller store kviste.

Dens batteri og lader kan bruges med andet værktøj fra Bosch – det betyder samtidig, at du kan bruge dine batterier fra andre Bosch-haveredskaber som back up til denne, og således behøver du ikke at bekymre dig om at løbe tør for power, hvis du klipper en større have.

Bosch Universal HedgePole#4 Bosch Universal HedgePole – bedste teleskop-hækketrimmer

Fordele:

 • Batteri kompatibelt med andet Bosch-værktøj
 • Længden kan forøges med teleskopstang
 • Hurtig ladehastighed

Ulemper:

 • Kan være svær at bruge i helt udfoldet tilstand

 

Derfor skal du vælge Bosch Universal HedgePole

Denne Bosch teleskop-hækkeklipper er perfekt til dig, der skal håndtere særligt høje hække. Det er fordi, den har en såkaldt teleskopstang, som du uden problemer kan forlænge, således at trimmeren nu kan nå langt højere op. Dette er også meget brugbart, hvis du f.eks. skal beskære mindre træer.

En anmelder beklager sig over, at maskinen kan blive svær at håndtere, når den er foldet helt ud – ikke mindst fordi vægten er distribueret dårligt, og den begynder at bøje en smule i stangen. Samtidig er det ikke den letteste maskine på markedet med sine 3.6 kg – dog heller meget tungere end gennemsnittet. Ifølge anmlederen kunne denne hækketrimmer have gavn af et ekstra håndtag, der kan gøre den lettere at håndtere.

Når det er sagt får den ros i flere anmeldelser, blandt andet for den korte ladetid på blot 60 minutter. Den har også et godt, gummibelagt greb på håndtaget, der gør den behagelig at bruge i længere tid ad gangen.

Sådan vælger du den bedste Bosch-hækkeklipper

Markedet for Bosch-hækkeklippere har udviklet sig i de senere år. Vi hjælper dig i denne købsguide med at vælge den, der passer bedst til dig.

Grundlæggende findes der tre typer af hækkeklippere, der hver især har deres fordele og ulemper. Den, du bør vælge, afhænger af typen, mængden og antallet af hække, du har brug for at klippe – og i hvor lang tid du skal bruge hækkeklipperen ad gangen.

Elektrisk hækkeklipper på ledning

En elektrisk hækkeklipper på ledning vil ramme en perfekt balance for de fleste. De er til at betale, har meget power til at skære grene, og de er relativt lette at bruge og vedligeholde. Det eneste minus er deres ledning – du kan opleve, at du skal bruge én med et langt kabel for at kunne komme til, hvor du ønsker, og nogle gange skal du også bruge en forlængerledning. Her skal man være opmærksom på, at en forlængerledning – hvis den er lang nok – kan gøre din hækkeklipper svagere. Samtidig kan ledningen komme i vejen for knivens forkant, og man kan risikere at komme til at skære den over.

På plus-siden vil en hækkeklipper på ledning have lang driftstid – ja, faktisk uendelig – da du ikke skal bekymre dig om en motor, der løber tør for benzin eller strøm.

Elektrisk hækkeklipper på batteri

De trådløse hækkeklippere på batteri bliver billigere og bedre – før i tiden kunne man opleve, at batteriet på hækkeklipperen løb tør kort efter en opladning, og samtidig var hækkeklippere på el ikke altid lige så kraftige. Men forskellene bliver altså mindre og mindre.

Den største ulempe ved en batteridrevet hækkeklipper, der kører med batteri og lader, er dog stadig batteriets kapacitet. Maskinerne bruger en lithium-ion-batteritype, som typisk holder til en halv til en hel times klipning på en fuld opladning. Dermed er de bedst egnet til hække af mellemstørrelse frem for regelmæssige vedligeholdelse af større hække, der løber rundt om hele haven.

Når det er sagt, bliver ladetiden på hækkeklippere kortere og kortere, og du kan ofte komme omkring problemet ved at købe et ekstra batteri eller et større batteri. I nogle tilfælde skal du alligevel købe batteriet ved siden af hækkeklipperen.

Hækkeklipper på benzin

Disse kan bruges til hvilke som helst opgaver og kan klippe i alle former for grene, du måtte have i haven eller andre steder på grunden. Så længe du har benzin. De klarer ofte helt ubelastet den type af kviste og træer, som de forskellige modeller på el ikke kan.

Til gengæld har du her at gøre med maskiner af en væsentligt højere vægt, som er mere besværlig at vedligeholde, opbevare, transportere – og bruge, ikke mindst.

Med mindre du har rigtig mange hække, eller du er professionel gartner, anbefales de fleste i dag at købe en elektrisk hækkeklipper.

Bladets størrelse

Generelt set er et større blad bedre – især hvis du skal trimme større mængder hæk. Ulempen ved de helt store maskiner er, at de er væsentligt tungere. Det kan overraske mange, hvor stor en forskel et enkelt kilo kan gøre for arme og skuldre, når du bruger maskinen i en times tid. Særligt hvis du også har brug for at række op for at nå toppen af hækken med et fast greb, kan det blive anstrengende.

45-55 cm plejer at være en god balance for de fleste, men har du meget lange eller høje hække, kan du med fordel vælge en maskine med et større blad.

En anden og måske vigtigere ting at overveje er distancen mellem bladets tænde, da dette er afgørende for diameter på de grene, du kan klippe. Derfor bør du undersøge din have grundigt, før du vælger en maskine, der er for lille. En enkelt tyk gren hist og her er sjældent et problem, da du bare kan fjerne den med en sav. Men har du en stor, tyk hæk, skal du bruge en maskine, der er gearet til opgaven – ellers kan du opleve, at maskinen vil blive ved med at gå i stå.

15mm er tilstrækkeligt for mindre buske, men har du helt store i din have, bør du gå efter en klippebredde på omkring 20mm.

Andre funktioner at holde øje med

Mange hækketrimmere kommer i dag med funktioner, der gør oplevelsen lettere og mere sikker. Det er for eksempel et anti-blocking-system, som gør, at maskinen ikke bliver stoppet, hvis en gren sætter sig fast. Nogle har også en automatisk bremse i form af et håndtag på det bagerste greb, der stopper maskinen, så snart du slipper det. Andre kommer med en beholder, der samler kviste og blade, som du klipper af hækken, så du ikke skal bruge lige så meget tid på oprydning, når du er færdig.

FAQ

Hvilken Bosch-hækkeklipper er bedst i test?

Den bedste Bosch-hækkeklipper i test er Bosch Universal HedgeCut – blandt andet fordi den har en lav vægt og er støjsvag.

Skal jeg vælge en hækketrimmer på batteri, ledning eller benzin?

Batteri-modeller er ofte lettere, mere støjsvage og kan bruges overalt. En hækketrimmer med ledning er begrænset af afstand til strøm, og en model på benzin er ofte meget tung.