Sådan bygger du din egen markise til terrassen

Elsker du din terrasse, hvor du nyder varmen, fuglene, det grønne og selvfølgelig solen. Dog kan solskin være irriterende, hvor skygge engang imellem er ganske tiltrængt når du slapper af på havebænken. Her kan du vælge en parasol, men måske en markise er den bedre løsning?

Vil du have en markise til terrassen, kan du faktisk lave den helt selv – Byg egen markise ganske billigt endda.

Sådan bygger du din egen markise til terrassen med tips til hvordan det rent teoretisk skal gøres.

Step 1: Lav rammen

Du skal naturligvis starte med at lave rammen til din markise. Denne skal passe til det område, den skal dække, og du skal være opmærksom på, at den helst ikke skal være alt for stor – medmindre du vil kaste dig ud i et større supportprojekt. I forhold til vind er det en fordel at have en mindre ramme, og ellers skal der ekstra støtte bag på rammen. Du kan eksempelvis lave din ramme i PVC-rør, som er ganske billige og nemme at finde i ethvert byggemarked.

Step 2: Find markisestoffet

Med rammen færdig er du klar til at finde stoffet til markisen – dette skal være vind- og vandtæt, så det er fornuftigt at finde noget virkelig solidt stof. Du kan vælge lidt forskellige materialer, og du kan naturligvis også overveje, hvilken farve du ønsker, din markise skal være. Som regel er en form for hvid et godt bud, men hav in mente, at stoffet kan gå hen at blive jordslået, og det naturligvis er nemmere at se på lysere nuancer.

Step 3: Sæt stoffet fast på rammen

Når du har dit stof og din markiseramme, skal stoffet sættes på rammen. Dette kan du gøre på lidt forskellige måder, og hvad der giver bedst mening, afhænger i høj grad af det stof, du arbejder med. Stoffet skal naturligvis sidde ganske tæt på rammen, for at markisen kommer til at fungere optimalt. Du kan for eksempel lime det fast eller sætte det fast med stærke hæfteklammer.

Step 4: Monter markisen

Når markisen er færdig, skal den monteres over dit vindue eller på terrassen. Det kan du gøre ved at købe beslag, som PVC-rørene passer ind i. På den måde kan du nemt sætte din markise op, og det behøver ikke at koste alverden. Det kan ikke anbefales at forsøge at sætte markisen op med eksempelvis hæfteklammer eller en sømpistol, da det med stor sandsynlighed ikke vil holde. Sørg derfor for at sætte den godt op fra starten af.

Step 5: Monter ekstra support

Når markisen er sat op over vinduet eller terrassen, skal du have monteret noget ekstra support. Dette gør du nemmest ved at købe ekstra PVC-rør, som kan sættes fast mellem et sted på den nederste tredjedel af markisen og husmuren. Længden af dette rør skal naturligvis hænge sammen med, hvilken vinkel du ønsker, din markise skal have. Vil du kunne se ud ad et eventuelt vindue, selvom den er oppe, skal du have en vis vinkel på – gerne omkring 45 grader.

Det behøver altså ikke at være hverken voldsomt svært eller dyrt at bygge sin egen markise, og vil du have grundigere instrukser til, hvordan du gør, kan du finde dem her.

En kommentar til “Sådan bygger du din egen markise til terrassen”

Der er lukket for kommentarer.