Container til haveaffald – Tips til hvad og hvordan med udlejning

Skal du i gang med at omlægge haven eller måske plante en helt ny have? Større arbejde i haven betyder også meget affald. Her er containerudlejning til opsamling af haveaffald fra et transportfirma en god investering.

En container til haveaffald fra transportfirma dækker over affald som ukrudt, blade, blomster, buske, grene, græs, rødder, hæk og lignede materialer der ikke skal sammenlignes med sten, grus og lignede. Det kan nemlig være at du skal have separat container til jord som en til decideret have- eller park affald.

Container til haveaffald?

brug en container til jord og haveaffald

Bortskaffelse af affald koster selvfølgelig penge, og det er netop bortskaffelsen af dit affald som du betaler mest for i forhold til lejen da denne kan udgøre det halve af prisen.

Her er sortering det afgørende og derfor skal du selvfølgelig rådføre angående hvilken størrelse og type af container i forhold til det tænkte indhold.

Vognmanden vil komme og stille containeren foran dit hus på aftalte tidspunkt, og afhente igen på den dag i har aftalt. Her kan du ofte forlænge lejen for beskedne penge per dag, som i et moderne sammenligningsgrundlag vil lyde noget i stil med, at en burger på McDonalds er dyrere end prisen per dag for ekstra leje af container.

Læs også: Sådan finder du den rette tømrer til dit haveprojekt

Pris for leje af container?

Leje af en container på 22 m3 til dit haveaffald ligger prismæssigt mellem 2 – 4000 kr. alt afhængig af lokation. Normal prisen er omkring de 2500 kr. men du dog kunne finde store udsving alt afhængig af hvor i Danmark du skal bruge den.

Størrelsen af container vil selvfølgelig også give en anderledes pris. Helt ligesom en container til blandet affald vil gøre prisen en del højere. At leje en container til byggeaffald vil koste over det dobbelte i leje, da prisen for komme af med affaldet er underlagt forskellige restriktioner.

Timeprisen ved en lokal vognmand er også afgørende. For hvis du bor i de mere tætbefolkende steder i landet, kan det være svært at give en fast pris. Vognmanden tjener kun på den tid du betaler. Her er det at sidde fast i kø både ved forbrændingsanlægget eller på vejen, ikke en ret god timepris hvis han kun får betalt for den halve tid brugt. Derfor kan du finde vognmænd der ønsker betaling pr. time frem for den faste pris med det hele.

Vælg størrelse af container?

Hvis du skal grave hele haven op måske på grund at omlægning af græsplæne, så vil en ganske almindelig standard størrelse container være rigelig til at rumme græsset. Det er selvfølgelig sagt ud fra præmissen, at du har en ganske almindelig størrelse have.

Hvis du derimod skal save træer og buske ned før du omlægger haven og planter nye træer, og samtidig have lagt nye fliser i indkørsel, terrasse og andet der skaber affald, så skal du overveje forskellige containere. Deponering af jord er klassificeret mellem ren og forurenet jord. Her kan der være bestemmelser i dit område som gør, at du ikke må blande tingene for at deponeringen vil tage imod det.

Til meget affald skal du logisk nok også have en stor container, hvor du med fordel kan rådføre dig med vognmanden, som selvfølgelig skal bruge fyldestgørende oplysninger om hvad slags arbejde i haven som du skal i gang med at klare eller få udført.