Cylinderklipper test – De 7 bedste cylinderklippere på markedet

1

Al-ko Gudenaa håndskupper og cylinderklipper GU 400

Det er en luksus cylinderklipper, som er letkørende og gør klipning af plænen til en leg. Cylinderklipperen er både robust og stærk og får rigtig mange anbefalinger fra købere, der siger, den er let og effektiv at arbejde med.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Al-ko Gudenaa håndskupper og cylinderklipper GU 400 1.199 kr. Staypro
Gardena genopladelig håndklipper
Al-ko håndskubber comfort 38-5 cylinderklipper
Fiskars StaySharp Max håndplæneklipper 1.818 kr. LavprisVærktøj
Gardena Classic cylinderplæneklipper 330 909 kr. Staypro
Boschs AHM 30 håndskubber 30 centimeter 120 – 140 millimeter
Einhell GC – HM 40 håndplæneklipper 40 579 kr. Homeshop.dk

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

I artiklen guider vi dig igennem, hvilken cylinderklipper, der er den bedste cylinderklipper for dig. Der findes både cylinderklippere uden og med motor, som er eldrevet eller med benzin – altså mange alternativer til den motordrevne plæneklipper. Artiklen gør det dermed overskueligt for dig, at blive klogere på, hvilken cylinderklipper, du skal investere i. Læs også om hvad en cylinderklipper gør for din græsplæne, og hvordan du vedligeholder din cylinderklipper.

Al-ko Gudenaa håndskupper og cylinderklipper GU 400#1 Al-ko Gudenaa håndskupper og cylinderklipper GU 400 – Bedste cylinderklipper

Det er en luksus cylinderklipper, som er letkørende og gør klipning af plænen til en leg. Cylinderklipperen er både robust og stærk og får rigtig mange anbefalinger fra købere, der siger, den er let og effektiv at arbejde med.

Fremhævede fordele:

 • Super kvalitet fra AL-KO
 • Letkørende

Derfor skal du vælge bedste cylinderklipper

Du skal vælge den bedste cylinderklipper, for at gøre dit arbejde lettere og sjovere, og samtidig få en smuk græsplæne. AL-KO Gudenaa håndskubber GU 400 er en håndskubber, der vejer 14 kg. Cylinderklipperen er rød, og du kan montere et græsfang på den, så du slipper for samme rivning af græsset efter klipning. Dens klippebredde er på 40 centimeter, og du kan justere dens højde i fire indstillinger fra 19 til 38 millimeter. Cylinderen er 150 millimeter og har fem knive. Vi anbefaler, at du bruger den på et areal op til 800 kvadratmeter. Derudover kan du tilkøbe en græsboks.


Gardena genopladelig håndklipper#2 Gardena genopladelig håndklipper – Luksus cylinderklipper på batteri

Få din plæne til at ligne en million med Gardena genopladelige håndplæneklipper, som er en cylinderklipper. Gardena er et af de mest foretrukne mærker inden for havemaskiner til hus- og haveejere over hele verden. Gardena tilbyder alt det du har behov for lige fra vandingssystemer, haveredskaber og pasning af træer og buske.

Fremhævede fordele:

 • Genopladelig og den gør klipningen behagelig
 • Støjsvag, da den er på batterier

Derfor skal du vælge Gardena genopladelig håndklipper

Du skal vælge luksus cylinderklipperen på batteri, da du har mulighed for at få din plæne til at ligne en million, og dit arbejde bliver mere behageligt samt støjsvagt. Imens at du skubber cylinderklipperen bevæger klippecylinderen og den nederste klinge uden at røre hinanden. Klippebredden er 38 centimeter, og højden på cylinderklipperen kan justeres mellem 12 til 42 millimeter. Det anbefales, at arealet, du bruger cylinderklipperen på, er omkring de 400 kvadratmeter.

Du får strøm på cylinderklipperen med et genopladeligt lithium-ion-batteri med 25 volt og et batteristørrelse på 3,0 Ah. Batteriet kan altid genoplades uden hukommelseseffekt. Ønsker du nogle gange ikke at bruge batteriet, kan cylinderklipperen bruges som en klassisk håndskubber. Cylinderklipperen vejer 14 kilogram.


Al-ko håndskubber comfort 38-5 cylinderklipper#3 Al-ko håndskubber comfort 38-5 cylinderklipper – Billigste cylinderklipper

AL-KOs produkter bliver udviklet af ingeniører, designere og teknikere, som tager udgangspunkt i de bedste materialer samt teknik, perfekt ergonomi og sikker fornemmelse for former og detaljer. Med en AL-KO håndskubber comfort 38-5 cylinderklipper hjælper den rette maskine dig med din plæne.

Fremhævede fordele:

 • Billig pris samt god kvalitet
 • Utrolig let cylinderklipper på syv kg
 • 41 klip per meter

Derfor skal du vælge Al-ko håndskubber comfort 38-5 cylinderklipper

Du skal vælge at investere i denne cylinderklipper, hvis du ønsker, at din klipning af plænen, skal være let og bekvem. Cylinderklipperen er ideel for dig, det har en mindre have. Du kan dog bruge den på et areal op til 600 kvadratmeter. Den slår græsset med et rent snit, så det næsten ser ud til, at du har haft saksen fremme. Du får en fin og grøn have, uden ujævnheder, som efterlader brunt skær. Klippebredden er 38 millimeter, og dens højde kan justeres i fire indstillinger fra 15 til 35 millimeter.

Cylinderklipperen er manuel og har en cylinder på 128 millimeter med fem knive, hjulene er med gummibelægning og håndklipperen vejer kun syv kilogram.


Fiskars-StaySharp-Max#4 Fiskars StaySharp Max håndplæneklipper – Avanceret cylinderklipper med flere funktioner

Fiskars er Finlands ældste virksomhed, der blandt andet laver nogle af de bedste haveredskaber, så dit havearbejder bliver let som en leg – ligegyldigt om du skal luge, hugge, feje eller beskære. Fiskars StaySharp Max anbefales i test og gør det muligt at klippe græsset helt tæt i kanterne. Den er perfekt til større haver.

Fremhævede fordele:

 • Klipper græsset som en saks, og knivene forbliver skarpe
 • Slipper for støj

Derfor skal du vælge Fiskars StaySharp Max

Du skal vælge en Max håndklipper fra Fiskars, hvis du ønsker en smuk græsplæne, som klipper græsset så godt, at det holder sig sundt og stærk over for fugttab og sygdom. Eftersom at håndskubberen kan sammenlignes med en saks, får den fat i alle græsstråenes spidser, så ingen efterlades tørre og brune.

Du slipper også for støjen, når du ikke køber en cylinderklipper med motor. Endvidere er håndklipperen miljøvenlig. “StaySharp” er en teknologi kun hos Fiskars, som gør, at knivene i cylinderen forbliver skarpe hele året rundt. De skal dermed ikke slibes, og knivene kan skære igennem både langt græs, ukrudt og kviste. Klippehøjden er fra 2,5 til 10 centimeter. Håndtaget på cylinderklipperen, der er blødt, ergonomisk og justerbart, gør det lettere for dig, at skubbe den rundt på din græsplæne. Når du klipper græsset, bliver græsset kastet fremad, så du ikke bliver ramt. Hertil kan du vælge at tilkøbe en græsopsamler, som kan placeres på håndklipperen helt uden værktøj.

Fiskars StaySharp Max håndplæneklipper er 122 centimeter høj og vejer 23,5 kilogram. Eftersom at hjulene er placeret foran og bagved klippecylinderen er de ikke i vejen, og den er dermed perfekt til de større plæner op til 500 kvadratmeter.


Gardena Classic cylinderplæneklipper 330#5 Gardena Classic cylinderplæneklipper 330 – Classic cylinderplæneklipper

Det er en klassisk cylinderplæneklipper, som er let at bruge. Det anbefales især, at du investere i denne, hvis din plæne ikke er særlig stor.

Fremhævede fordele:

 • Til den lidt mindre have
 • Græsstråene klippes på samme måde, som hvis du brugte en saks

Derfor skal du vælge Gardena Classic cylinderplæneklipper

Du skal vælge Classic cylinderplæneklipper, hvis du ønsker at klippe dit græs på en miljørigtig måde, og også få græsset så præcist, som hvis du brugte en saks. Imens du skubber cylinderplæneklipperen rører cylinder og kniv ikke hinanden, hvilket gør at den er støjsvag samt nem at skubbe.

Gardena Classic cylinderplæneklipper 330s klippebredde på 33 centimter og store hjul. Klippehøjden kan kan justeres i fire trin, og ønsker du at spare plads, når du skal opbevare cylinderplæneklipperen, kan du dele håndtaget. Det anbefales at arbejdsområdet maks er 125 kvadratmeter.


Bosch-AHM-30-Haandskubber#6 Boschs AHM 30 håndskubber 30 centimeter 120 – 140 millimeter  – Vedligeholdelsesfri håndskubber

Denne cylinderklipper anbefales til de mindre haver. Bosch har fokus på teknik og serviceydelser. Deres Power Tools er en af verdens førende leverandører af el-værktøj og tilbehør, måleudstyr og haveredskaber.

Fremhævede fordele:

 • Fire drejede knive af hærdet stål
 • Vedligeholdelsesfri kuglelejeophængt cylindervalse
 • Let cylinderklipper på kun 6,4 kg

Derfor skal du vælge Boschs AHM 30 håndskubber 30 centimeter 120 – 140 millimeter

Du skal vælge den vedligeholdelsesfrie håndskubber, hvis du har en mindre plæne. Cylinderplæneklipperen har spindelklippesystem med fire drejede knive af hærdet stål. Endvidere har den trinløs højdeindstilling, og du kan nemt indstille kniven. Den består af vedligeholdelsesfri kuglelejeophængt cylindervalse og har en klippebredde på 30 centimeter. Dens klippehøjre er 12 – 44 millimeter i trinløs regulering, og den vejer kun 6,4 kg.


Einhell GC - HM 40 håndplæneklipper 40#7 Einhell GC – HM 40 håndplæneklipper 40 – Håndplæneklipper med rummelig opsamlingsboks

Einhell går op i sine produkters kvalitet samt førsteklasses service, som skal være at finde i forholdet mellem pris og ydelse. Dette vil være med til at skabe frihed og glæde, når du arbejder i din have.

Fremhævede fordele:

 • Store mobile hjul, der beskytter din plæne
 • 27 liters rummelig opsamlingsboks

Derfor skal du vælge Einhell GC – HM 40 håndplæneklipper 40

Du skal vælge denne cylinderklipper, hvis du ønsker at skåne din plæne, samt få samlet det overskydende græs sammen i opsamlingsboksen, der er påført bag cylinderklipperen.

Cylinderklipperen består af store mobile hjul, som skåner din græsplæne, og har en 27 liters rummelig opsamlingsboks. Cylinderklipperen er nem at håndtere samt miljøvenlig. Den har ingen motor, hvilket gør at du slipper for støjen, hvis den brugte benzin. Endvidere slipper du også for ledninger og batterier, der skal sørges for.

Dens klippebredde er 40 centimeter, og du bør klippe på et areal der er omkring 250 kvadratmeter. Cylinderklipperen er også perfekt til den lille have, og den vejer kun 7,2 kilogram. Den består af fem slåknive, og du kan justere klippehøjden i fire trin fra 15 til 35 millimeter. Cylinderklipperens materiale er rustfrit stål.

Du får en flottere plæne med en cylinderklipper

Men en cylinderklipper, også kaldet håndskubberen, får du den flotteste græsplæne – og selvom arbejdet er manuelt, går det faktisk også hurtigere end med en robotplæneklipper. Cylinderklipperen rejser både stråene op og klipper dem i et rent snit. Dette gør, at du får en pæn og mere ensartet plæne. Klipper du dit græs med en cylinderklipper, bliver dit græs også grønnere, da du undgår de brune og flossede ender på stråene. Udover at du får en flot og ensartet græsplæne, kan du selv vælge, hvornår du ønsker at klippe dit græs. Med en cylinderklipper med motor, skal man normalt tage hensyn til sine naboer – dette behøver du ikke længere at tænke over, da du nemt kan vælge en på el eller en manuel.

Hvordan vedligeholder jeg cylinderklipper?

Det er nemt og billigt at vedligeholde en cylinderklipper. Et middel du generelt kan bruge er olie og fedt, de gør at trækmekanisme og kuglelejer løber let. Endvidere bør du slibe dine knive, så de forbliver skarpe, og du ikke behøver at bruge unødvendige kræfter på at skubbe plæneklipperen.

Slibning af cylinderklipper med slibepasta

Du kan bruge slibepasta, til at slibe dine cylinderklipper med. Hos frishop.dk kan du købe to styks slibepasta fra Wolfcraft. De kan både bruges til for- og efterpolering af træ, metal og lakflader.