Dewalt græstrimmer – Den bedste DeWalt-græstrimmer i 2022

1

DeWalt DCM561P1

Denne DeWalt-græstrimmer kommer med en professionel skærm, der giver dig bedre adgang og overblik over arbejdet.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
DeWalt DCM561P1 2.497 kr. ComputerSalg
DeWalt DCM561PB 1.167 kr. Staypro
DeWalt DCMAS5713X1 5.480 kr. Staypro
DeWalt DCM57X1

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En DeWalt-græstrimmer er blandt de mest oplagte havemaskiner til dig, der ønsker, at græs og buske i haven står så skarpt som muligt. En græstrimmer – eller kanttrimmer – kan bruges til at holde ukrudt væk fra plænen.

Som med så meget andet værktøj, kommer græstrimmere i mange forskellige afskygninger, og en DeWalt-trimmer er ingen undtagelse. Den bedste græstrimmer til dig er den, der har en klippebredde, der matcher din have og giver de mest optimale arbejdsforhold til netop dig. Du skal blandt andet overveje, om du ønsker en græstrimmer på batteri eller en klassisk benzin-motor. Derudover størrelsen og omfanget på den bevoksning, du skal trimme. Vedligeholdelse er også et vigtigt punkt.

Vi gennemgår i denne DeWalt-græstrimmer-test en række DeWalt-græstrimmere samt deres fordele og ulemper. I købsguiden diskuterer vi nogle af de vigtigste faktorer at være opmærksom på, når du køber en græstrimmer, og i sammenligningstabellen kan sammenligne produkterne.

DeWalt DCM561P1#1 DeWalt DCM561P1 – bedst i test

Fordele:

 • Relativt lydløs
 • Fungerer med batterier fra andet DeWalt-værktøj

Ulemper:

 • Ikke optimal til mere hårdfør ukrudt
 • Ingen strop til at bære den om skulderen

 

Derfor skal du vælge DeWalt DCM561P1

Denne DeWalt-græstrimmer kommer med en professionel skærm, der giver dig bedre adgang og overblik over arbejdet. Den har en skærebredde på 33 cm, hvilket er optimalt til den gennemsnitlige have. Det er en græstrimmer, der kører på et 18 v li-ion-batteri, og som med mange DeWalt-græstrimmere er den en del af DeWalts ‘økosystem’ forstået på den måde, at du kan bruge batterier fra dine andre DeWalt-værktøjer. Dette er smart, da du dermed kan undgå at løbe tør for strøm, hvilket kan være en stor irritation, når du er midt i havearbejdet.

En kulløs motor med et patenteret geardesign sikrer, at denne græstrimmer holder i lang tid.

Med en vægt på 4,1 kilo er det ikke den letteste græstrimmer, og nogle brugere klager over, at den ikke har en form for skulderstrop, der gør den lettere at håndtere. Dette er værd at overveje, før du køber den.

DeWalt DCM561PB#2 DeWalt DCM561PB – bedste billige

Fordele:

 • Ergonomisk design
 • Flere hastigheder

Ulemper:

 • Holder ikke så lang tid på en opladning
 • Flere brugeranmeldere rapporterer om motorsvigt efter relativt kort tid

 

Derfor skal du vælge DeWalt DCM561PB

Med denne DeWalt-græstrimmer får du meget for pengene – den har flere af de samme funktioner og specifikationer som de dyrere DeWalt-modeller, heriblandt muligheden for at vælge mellem flere hastigheder, når du trimmer plænen. Det betyder, at du kan skrue ned for hastigheden, hvis du ikke skal bruge den til specielt krævende ukrudt, og dermed have en græstrimmer, der lever væsentligt længere tid på en batteriopladning.

Dens håndtag er beklædt på en måde, der gør den mere ergonomisk og behagelig at bruge i længere tid ad gangen. Som med mange nyere DeWalt-græstrimmere kommer den med en kulløs motor, som i princippet giver længere levetid. Det er dog værd at bemærke, at adskillige brugere på Amazon melder, at motoren på deres DeWalt-græstrimmer gik i stykker efter kort tid – nogle rapporterer en levetid på mellem et og tre år, før den skulle udskiftes eller repareres. Dette må ses som en defekt, og det er værd at undersøge mulighederne for eventuel reklamation, før du køber denne græstrimmer.

DeWalt DCMAS5713X1#3 DeWalt DCMAS5713X1 – bedste premium

Fordele:

 • Mulighed for at tilslutte andre DeWalt-havemaskiner
 • Motor af høj kvalitet

Ulemper:

 • Høj vægt

 

Derfor skal du vælge DeWalt DCMAS5713X1

Denne græstrimmer fra DeWalt er oplagt til dig, der skal i gang med et større havearbejde og har brug for lidt flere redskaber i værktøjskassen; den fungerer nemlig som et universalt haveredskab, der nemt kan laves om til blandt andet en hækkeklipper eller motorsav, hvis du blot tilkøber og tilslutter disse.

Uanset hvad du bruger den til, vil den være holdt i gang af en kraftig, børsteløs motor, der sørger for en effektiv anvendelse af strømmen og en relativt lang levetid.

Den kommer med seletøj, der gør det muligt at have den hængende over skulderen, og dermed er den behagelig at bruge i lang tid ad gangen, uden du får ondt i ryggen eller armene.Den vejer over 5 kilo, så dette kan være nødvendigt for mange.

Den højere kraft kommer med en pris, og den har således et støjniveau på 100 dB – det kan være en god idé at bruge høreværn, når du benytter denne græstrimmer.

DeWalt DCM57X1#4 DeWalt DCM57X1 – bedste til buskrydning

Fordele:

 • Har et beslag til buskrydning
 • Leveres med oplader

Ulemper:

 • Flere brugere rapporterer, at tråden let sætter sig fast eller går i stykker

 

Derfor skal du vælge DeWalt DCM57X1

Denne græstrimmer er oplagt til dig, der har masser af buskadser og andet højt ukrudt, der skal fjernes. Det er fordi, den som noget helt specielt kommer med et beslag og en kniv til buskrydning.

Til græstrimning er den yderst hurtig og effektiv takket være en tråd på 38 centimeter. Dette er godt til dig, der skal trimme større områder og ikke vil bruge alt for lang tid på det. Den kommer med en snoet tråd.

Den har en ekstremt effektiv kulløs motor i et robust metalhus, der giver længere køretid, længere levetid, mere holdbarhed og øhet effektivitet.

Den leveres med en skulderstrop, så den er nem at håndtere.

Fra producentens side er der 3 års reklamation, så skal du bruge den i hårdført terræn, behøver du ikke at være bekymret over, om den går i stykker.

Denne græstrimmer fra DeWalt er oplagt til dig, der skal lidt mere end blot at klippe det høje græs.

Sådan vælger du den bedste DeWalt-græstrimmer

En græstrimmer er smart, fordi den kan komme helt ud i kanterne, hvor en almindelig plæneklipper ofte vil være utilstrækkelig. Hvis du står overfor en have, hvor der vokser højt græs og ukrudt rundt om postkassen eller ved blomsterbedet, kan en græstrimmer være et uvurderligt værktøj.

Når det kommer til at vælge mellem de forskellige DeWalt-græstrimmere, der kan holde din græsplæne fri af uønsket bevoksning, er der flere faktorer, du bør overveje. Vi gennemgår her nogle af de vigtigste.

Drivmiddel – strøm eller benzin?

Dette er et spørgsmål, mange nok går med, når de skal købe nye havemaskiner – uanset om det er en græstrimmer, hækkeklipper eller noget helt tredje. Det er fordi, at de fleste af disse maskiner før i tiden kørte på benzin, men i de senere år har batteriet altså gjort sit indtog på dette marked.

Fordelen ved en eldreven græstrimmer er, at den larmer mindre, er mere miljøvenlig og ofte også vejer mindre. Det vil sige, at den er væsentligt lettere at håndtere i længere tid ad gangen. En elektrisk græstrimmer vil ofte også forårsage færre vibrationer, mens du bruger den. Sidst, men ikke mindst, vil de også ofte være hurtigere og lettere at tænde, når du skal trimme din græsplæne.

Ulempen kan være, at de ikke altid er lige så kraftige som maskinerne, der kører på benzin-motor. Mere professionelle vil ofte vælge græstrimmere på benzin-motor, da den ekstra power, de nogle gange tilbyder, kan gøre det lettere at trimme hårdføre bevoksninger uden så meget friktion.

Skal du bruge din DeWalt-græstrimmer derhjemme til at fjerne lidt let ukrudt og ekstra højt græs i kanterne af din plæne, vil en elektrisk model ofte være et perfekt valg, netop fordi de er lettere og hurtigere at håndtere og levere en fin mængde power til dit behov.

Design

Det er vigtigt at vælge en græstrimmer-model, som er nem at håndtere for dig, da græstrimmere ofte bruges i længere tid ad gangen. Det betyder, at den skal være let, have et ergonomisk, beklædt håndtag og også gerne en professionel skærm, der beskytter mod, at græs og ukrudt spredes unødvendigt meget.

Andre specifikationer

En græstrimmer med kulløs motor kan være et godt valg, ligesom når du køber hvidevarer eller andre elektriske værktøjer – det er fordi, at disse ofte vil holde længere tid og spare dig for reparationer og udskiftninger af din græstrimmer.

Det er også en god idé at vælge en DeWalt-græstrimmer, der har flere hastigheder, da du dermed kan justere den til dit behov og bruge så lidt strøm som muligt – hvis du f.eks. kun skal trimme græs, er der ingen grund til, at rotoren kører på max niveau – det vil blot betyde, at du skal lade den oftere.

FAQ

Hvilken DeWalt-græstrimmer er bedst i test?

Den bedste græstrimmer i test er DeWalt DCM561P1, da den er lydløs, har en god, kulfri motor og fungerer med batterier fra andre DeWalt-værktøjer.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber en græstrimmer?

Vær opmærksom på dens vægt, og om den er batteri- eller eldrevet. Er den eldrevet, vil en græstrimmer være mere lydløs, men også skulle lades op – så vær opmærksom på batterilevetiden.