Er din plæneklipper klar til foråret? Tips til hvordan det gøres

Nu foråret for alvor har slået rod i Danmark så gælder det om at få tilset din græsslåmaskine. I år vil det være omkring april og maj alt afhængig af varmen og græsset vækst efter du har været over plænen med en vertikalskærer eller mosfjerner.

Er din plæneklipper klar til foråret? Hvis plæneklipperen ikke er klar, brug de nedenstående tips så det med slå græsset går smertefrit efter så lang tids stående stille i vinterperioden.

En trend der rigtig slår igennem for tiden er selvkørende robotplæneklippere. Du kan læse vores store robotplæneklipper test her.

 

Plæneklipper vedligeholdelse?

De fleste vil nok argumenterer for, at græsslåmaskinen skal tilses om efteråret når du er færdig for sæsonen og plæneklipperen køres i vinterhi. Det er ganske rigtigt også det smarteste. Desværre er noget som mange af ikke gør. Derfor er forårsklargøringen af plæneklipperen smart at få gjort inden græsset gror alt for meget.

Hvis du har købt din plæneklipper i det lokale byggemarked eller cykelforhandler, så er der tit serviceaftaler. Her er det logisk nok nemmest for dig, at indleverer den her. Men det kan også tænkes, at du ikke har sådan en aftale. Og prisen for et tjek kan være for dyr; Derfor kan du selvfølgelig kaste dig over vedligeholdelsen af plæneklipperen selv.

 

Klargør din plæneklipper selv

Det at vedligeholde plæneklipperen kan virke lidt vildt, men faktisk er det en god ting for levetiden på græsslåmaskinen.

At der bliver skiftet luftfilter og påfyldt ren motorolie giver en meget bedre levetid. Helt ligesom som når du vedligeholder skæreknivene, giver det den rigtige klipningen af græsset, og slider ikke på motoren i samme grad som skæve og sløve knive.

For at fikse og optimerer plæneklipperen, skal du bruge materialer. Det kan gøres nemt med et servicesæt som f.eks. indeholder suge sprøjte, dunk, tragt, motorolie, luftfilter og tændrør. Disse sæt finder du i de fleste byggemarkeder.

 

Tjek og fiks plæneklipperen

Hvis du ikke gjorde det før plæneklipperen blev kørt i vinterhi, så tøm den for gammel benzin som logisk nok skal deponeres på genbrugsplads. For at være sikker på at den tom, så lad motoren køre for at bruge det hele.

Rengør skjold, motor med videre som selvfølgelig gøres på den sikre måde ved at fjerne tændrørskablet, så maskinen ikke lige pludselig starter.

Udskift tændrøret med en topnøgle men inden du sætter det nye i, så hæld 15 ml. motorolie i cylinderen. Udskift også luftfilter og selvfølgelig motorolien.

Hvis klinken er sløv så skift denne eller slib den med en fil/sten.

Når mos og gødning af græsplænen er klaret, går der ikke lang tid før græsset har vokset sig stort. Derfor kan en lun april dag, måske være dagen, hvor du gør den motoriseret plæneklipper forårsklar.

3 kommentarer til “Er din plæneklipper klar til foråret? Tips til hvordan det gøres”

Der er lukket for kommentarer.