Drænspade → De bedste drænspader og vejledning til brug ét sted

1

Fiskars Classic drænspade 130 cm

Denne klassiske drænspade fra Fiskars er særdeles robust, hvilket gør den optimal til brug ved tungere graveopgaver eller til professionelt brug. Drænspaden består af et skaft i lakeret asketræ, der både er et hårdt og fleksibelt træmateriale. Derudover er selve spadens blad yderst kraftigt og den ekstra lange skinne forstærker spadens styrke yderligere. Du skal altså ikke være nervøs for, at denne drænspade knækker under arbejdet. Fiskars Classic drænspade 130 cm har en bredde på 15 cm og dens spadehoved er i trin.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Fiskars Classic drænspade 130 cm 418 kr. jem & fix
Fiskars Classic drænskovl 369 kr. Special-Butikken

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

En drænspade kan være en god investering for dig, der gerne vil have mulighed for at grave smallere, og dog dybere, huller i haven. Det er dog vigtigt, at du finder en ordentlig drænspade, så du ikke risikerer, at dit redskab går i stykker, når du graver i hårdere jord. Af den grund har vi skrevet denne guide, så du kan få hjælp til at vælge den rette drænspade til dig.

Derudover kan du også læse lidt mere information om, hvad man reelt benytter en drænspade til og blev vejledt til, om du skal vælge en drænspade eller en drænskovl til dit arbejde i haven.

Hvad bruges en drænspade til?

En drænspade er et ideelt redskab til at grave mindre huller. Det skyldes, at en drænspade ofte har et længere skaft end en normal spade, hvorfor du har mulighed for at grave dybere uden at grave bredere. Af den grund bliver en drænspade primært brugt til at grave huller til f.eks. kabler, som skal sættes i jorden under overfladen. Med en drænspade har du nemlig mulighed for at grave kablet dybt nok ned til, at det ikke er i vejen, men uden at det kommer så langt ned, at du ikke kan komme til kablet igen, hvis det skulle gå i stykker. Du mindsker desuden risikoen for huller og en ujævn græsplæne, da drænspaden netop har et længere og smallere skaft, så du har bedre kontrol over redskabet end du ville have med en almindelige spade.

Hvad er forskellen på en drænspade og en drænskovl?

Forskellen på en drænspade og en drænskovl er meget lig den forskel, der er på en almindelige skovl og spade. Hvor en spade benyttes til at grave i jorden, så er skovlen optimal til at fjerne det pågældende jord efterfølgende. Forskellen på en almindelig skovl og en drænskovl er, at drænskovlen er mere aflang – præcis ligesom en drænspade. En drænskovl kan således være behjælpelig med at skovle jord op af det dybe og aflange hul, som er blevet gravet med drænspaden.

Du har ikke nødvendigvis brug for begge redskaber, da en drænspade udmærket kan grave noget jord op af hullet. Arbejdet går dog en del hurtigere, hvis du benytter en drænskovl til at fjerne jorden fra hullet frem for en drænspade, da skovlen kan fjerne mere jord af gangen. Det kan derfor være en fordel at investere i begge redskaber, hvis du regner med at grave en del dybe huller i haven.


Fiskars Classic drænspade 130 cm#1 Fiskars Classic drænspade 130 cm – Fleksibel og stærk drænspade

Denne klassiske drænspade fra Fiskars er særdeles robust, hvilket gør den optimal til brug ved tungere graveopgaver eller til professionelt brug. Drænspaden består af et skaft i lakeret asketræ, der både er et hårdt og fleksibelt træmateriale. Derudover er selve spadens blad yderst kraftigt og den ekstra lange skinne forstærker spadens styrke yderligere. Du skal altså ikke være nervøs for, at denne drænspade knækker under arbejdet. Fiskars Classic drænspade 130 cm har en bredde på 15 cm og dens spadehoved er i trin.

Du kan desuden nemt rengøre denne drænspade, da f.eks. både jord og let kan fjernes med vand og en børste. Du kan altid slibe eller behandle træskaftet med linolie eller lak for at vedligeholde det.


Fiskars Classic drænskovl#2 Fiskars Classic drænskovl – En enkel og billig drænspade

Hvis du ikke har behov for en ekstra robust drænskovl til tungere arbejdsopgaver, så kan du i stedet investere i denne drænskovl fra Fiskars. Skovlen er smallere end den ovenstående model og består af et ulakeret asketræsskaft og en fastnittet skinne. Drænskovlens blad har påsvejset tråd, der er med til at skåne dit fodtøj ved brug. Modellen fungerer optimalt til nedgravning af rør eller andre mindre udgravningsopgaver.


Tips til valg af den rette drænspade

  • Drænspaden skal være let at håndtere – den skal således have et godt greb (gerne ergonomisk) og være let (både i vægt og at betjene)
  • Gå efter en drænspade i ordentlig kvalitet. I værste fald får du en drænspade, der knækker hurtigt, da den ikke kan holde til arbejdet
  • Gå gerne efter en drænspade med en kant, der skåner dit fodtøj. På den måde får du ikke ødelagt dine sko ved at arbejde i haven.

Et bonustip efter du har købt din drænspade: vedligehold både skaft og blad med jævne mellemrum, da drænspaden i så fald kan holde længere. Hold bl.a. drænspadens blad fri for rust og snavs ved at vaske den og smøre den med olie. Hvis skaftet er af træ, kan det også have godt af en gang olie ind imellem.

Har du en robotplæneklipper?

Hvis du allerede har en robotplæneklipper eller overvejer at investere i en, så kan drænspaden være et ideelt redskab til når du skal grave afgrænsningskabel ned i haven. Her får du nemlig mulighed for at lave smalle huller til kablet, hvor du selv bestemmer dybden af huller. Du har desuden også bedre kontrol med en drænspade og kan derfor helt selv bestemme, hvordan du vil have lagt dit kabel rundt i haven, så du ikke er forpligtet til kun at lægge det i lige linjer.

Vil du vide mere om, hvordan du nedlægger et kabel til din robotplæneklipper? I så fald kan du læse mere i vores guide til nedgravning af kabel til robotplæneklipper.

Har du stadig ikke fundet den bedste robotplæneklipper til dig og dine behov? Lad os guide dig til den bedste robotplæneklipper ved at finde inspiration i vores store test af robotplæneklippere. Du kan være sikker på, at enhver maskine du finder i den artikel er pengene værd! Du finder artiklen om de bedste robotplæneklippere i test her.