El motorsav – Den bedste el motorsav 2022

1

Husqvarna 420EL

Denne elektriske kædesav fra Husqvarna leverer en fremragende ydeevne med en høj maksimal kædehastighed på 14,5 m/s.

Tjek prisen →
TESTVINDER
Billigste pris Forhandler
Husqvarna 420EL 1.999 kr. Midtdjurs Traktorlager A/S
Bosch UniversalChain 35 769 kr. ComputerSalg
Makita DUC302Z 1.739 kr. happii.dk
Scheppach CSE2700 880 kr. ComputerSalg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

En el motorsav eller elektrisk kædesav, som det også kaldes, er næsten uundværlig, hvis du bor i hus med have. Når sommeren står for døren, og haven sprudler med liv, vil du nok en gang eller to i løbet af sæsonen have behov for at kunne studse nogle buske, save nogle grene af eller fælde et par træer. Og her er en traditionel sav bare ikke super velegnet, og den må vige pladsen for de eldrevne kædesave, som har vundet sit indtog på markedet.

Med en el motorsav bliver det ikke meget lettere at få styr på træer og buske, og markedet vrimler med forskellige modeller i alle prisklasser. Det kan være svært at vælge, og derfor har vi samlet fire af de bedste el motorsave i en udførlig guide.

Vi hjælper dig desuden med, hvordan du finder den motorsav, der passer bedst til dig og dit behov – hvad end du skal bruge den til alsidigt arbejde i haven eller i forbindelse med professionelt arbejde. Med hjælp fra vores købsguide er du godt klædt på til at vælge, hvilken motorsav du skal eje. For et nemt overblik kan du gå til vores sammenligningstabel.

Husqvarna 420EL#1 Husqvarna 420EL – bedst i test

Fordele:

 • Automatisk kædebremse
 • Ergonomisk design
 • Automatisk oliesmøring

Ulemper:

 • En af de dyrere modeller på markedet

 

Derfor skal du vælge Husqvarna 420EL

Denne elektriske kædesav fra Husqvarna leverer en fremragende ydeevne med en høj maksimal kædehastighed på 14,5 m/s. Den har masser af power og er samtidig let at anvende for de fleste, uanset om man har erfaring med el motorsave.

Du får en ergonomisk designet elektrisk motorsav, som ligger godt i hånden og har en vægt på 4,7 kg. Den er let let at håndtere grundet det slanke design, hvor man nemt kan tilgå displayet. Desuden er sikkerheden i top, da en dobbeltvirkende kædebremse sørger for, at bremse kæden ved kast.

Vedligeholdelse af el motorsaven er ligeledes let, da kædestramning og samling af sværd kan gøres helt uden brug af andet værktøj. Det er også let at aflæse olieniveauet grundet et lille gennemsigtigt vindue ved oliebeholderen.

Med en kædelængde på fem meter er motorsaven fra Husqvarna et godt valg til både privat og erhverv, der har brug for et værktøj til beskæring af mindre grene eller træfældning.

Bosch UniversalChain 35#2 Bosch UniversalChain 35 – bedste billige

Fordele:

 • God pris
 • Vægt på blot 4 kg
 • Kick-back bremse

Ulemper:

 • Mindre ydeevne og derfor ikke egnet til fældning af større træer

 

Derfor skal du vælge Bosch UniversalChain 35

Her får du en elektrisk motorsav til en meget fornuftig pris. Motoren er en kraftig 1.880 w-motor, som kan klare de fleste opgaver i haven.

Den vejer lidt mindre end mange af de andre el motorsave på markedet, hvilket betyder, at armene ikke bliver trætte så hurtigt. Det gør den til en af de mindre elektriske kædesave på markedet, hvilket gør den god til længerevarende arbejde.

Savkæden er 35 cm og har en maksimal hastighed på 12 m/s. Kæden smøres automatisk, og olietanken er let at fylde med et fastbundet dæksel i siden.

El motorsaven fra Bosch er sikker at benytte grundet den automatiske kick-back bremse, der sikrer komplet kædestop. Denne el motorsav vil være et godt valg til de fleste haveejere og kan ubesværet hjælpe med at skære brænde eller beskære grene og mindre træer i haven.

Makita DUC302Z#3 Makita DUC302Z – bedste premium

Fordele:

 • Batteridrevet
 • Automatisk kædesmøring
 • Let at bruge

Ulemper:

 • Lav maksimal kædehastighed

 

Derfor skal du vælge Makita DUC302Z

Med en elektrisk motorsav fra Makita har du ikke brug for en stikkontakt. Her er der tale om en batteridrevet motorsav uden ledning. Det betyder, at du har mere frihed i forhold til, hvor du kan skære grene og buske.

Den er ideel til mindre projekter grundet en længden på sværdet, der er 30 cm. Desuden har denne motorsav en kædehastighed på 8,3 m/s, hvilket altså egner sig til mindre opgaver. Den kan dog sagtens skære gennem tykke grene uden problemer.

Motorsaven har et kompakt design, som gør den let at anvende, og den vejer 4,6 kg. Den er desuden udstyret med både automatisk kædesmøring og automatisk bremse, hvilket gør den sikker at bruge.

Er du på udkig efter en elektrisk motorsav uden behov for strømforsyning, er denne el motorsav fra Makita et oplagt valg.

Scheppach CSE2700#4 Scheppach CSE2700 – bedste motor

Fordele:

 • Kraftig motor
 • Let og kompakt design
 • Lang sværdlængde

Ulemper:

 • Kan føles tung grundet en vægt på 5,6 kg

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

 

Derfor skal du vælge Scheppach CSE2700

Der er et stort udvalg af kædesave, men denne er virkelig blandt de bedste. Det er en elektrisk motorsav med en yderst kraftig 2.700 w-motor og en maksimal kædehastighed på 15 m/s.

Trods en vægt på 5,6 kg har den et let og kompakt design, som gør, at den alligevel ligger godt i hænderne. Håndtaget er designet så man kan anvende motorsaven fra forskellige vinkler, hvilket gør det utrolig let at bruge saven.

Den er udstyret med et hurtigspænde-system, der betyder, at du kan skifte kæde let og hurtigt uden værktøj.

Med denne elektriske motorsav er sikkerheden også i top, da den både er udstyret med lockout-kontakt, der forhindrer utilsigtet start af motoren samt en automatisk systembremse. Derudover følger der en kædebeskytter med, der gør det let og sikkert at transportere værktøjet.

Her får du altså en motorsav, der skærer gennem det meste, og som har masser af kræfter. Det er en god motorsav til både at fælde store træer med og til at save i mindre buske og lignende. Du får en el motorsav, der både kan klare de store opgaver og de lidt mindre. En kædesav som du med sikkerhed vil blive glad for at have som en del af dit udstyr til haven.

Sådan vælger du den bedste el motorsav

Det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i de mange forskellige muligheder, der er, når du skal investere i en elektrisk motorsav. De elektriske kædesave har mange anvendelsesmuligheder, men nogle modeller egner sig bedst til at fælde større træer, og nogle fungerer mindre godt til de krævende opgaver.

Derfor er det vigtigt at vide, hvad dit behov er for en ny elektrisk motorsav. Er det større opgaver, du har gang i? Eller er det studsning af buske og mindre træer, der står på to-do listen?

Batteridrevet eller med ledning?

En benzindrevet motorsav er den mest kraftige type motorsav, men de senere år har udviklingen af gode drivsærke el motorsave taget fat. De kan efterhånden klare de samme arbejdsopgaver som de benzindrevne modeller.

Når du scanner markedet for forskellige elektriske motorsave, støder du på dem med batteri og dem med ledning. Fordelen ved at vælge en batteridrevet er, at du slipper for ledningens begrænsede rækkevidde. Du kan således tage din motorsav med dig overalt uden at være afhængig af en strømforsyning.

Med en kædesav, der kører på strøm har du ledningen at slås med, men til gengæld kan du være sikker på aldrig at løbe tør for strøm midt i et haveprojekt. Det betyder også, at denne type kædesave egner sig bedst til brug i haven grundet rækkevidden. Det er bare lidt vanskeligere at fælde træer ude i skoven med en lang ledning hængende efter sig.

Du kan altså få en god kædesav med mange kræfter uanset, hvilken type sav du vælger, men kædesavens formål bør du have med i dine overvejelser omkring valg.

Sværdlængden på saven

Én af de specifikationer, der adskiller sig blandt kædesave på markedet, er sværdets længde. Igen er det nødvendigt at overveje, hvad dit behov er. En kædesav med et langt sværd på eksempelvis 45 cm kan være vanskeligere at håndtere end et sværd med en længde på omkring 30 cm. Dog kan det være, at du har behov for at kunne skære i bredde stammer, hvor en lang sav vil være at foretrække.

Hvis din nye kædesav skal bruges til hobbybrug i haven og blot hjælpe med at beskære buske og mindre træer anbefaler vi en sværdlængde på 30-35 cm. Til professionel brug eller til større opgaver kan du have gavn af en sværdlængde på over 40 cm.

Vedligeholdelse

En kædesav har brug for vedligeholdelse for at fungere optimalt og for at leve op til sikkerheden. Først og fremmest er det nødvendigt at kæden får olie for at fungere optimalt. De fleste elektriske kædesave har dog en automatisk smøringsfunktion, hvor du blot skal huske at fylde olie på, og så sørger maskinen selv for resten. Her er det dog vigtigt at påfylde en olie, der er beregnet til formålet.

Derudover bør du investere i en fil, så du kan file små træstykker og spåner ud af savklingen. På den måde forlænger du savens levetid, og du kan forhindre uheld.

Sikkerhed

Der er naturligvis en større risiko forbundet med at arbejde med et elektrisk værktøj sammenlignet med en almindelig sav. Derfor bør du også have udstyret og sikkerheden i top for at undgå skader og farlige situationer.

De fleste nyere kædesave har heldigvis en indbygget automatisk bremse, som sikrer, at kæden bremser, hvis du eksempelvis taber motorsaven. Sikkerhedsbremsen er den vigtigste sikkerhedsmæssige foranstaltning, og derfor bør du gå efter en motorsav med den automatiske bremse. Desuden er det en god ide jævnligt at teste, at kædebremsen virker.

Sikkerhedsudstyr

I forhold til sikkerhedsudstyr er det en rigtig god ide altid at anvende et visir, når du benytter en kædesav. På den måde undgår du at få små stykker træ og splinter i ansigtet som kan risikere at ramme øjnene. Derudover kan det også være en god ide at anvende et hjelm, hvilket især er en nødvendighed, hvis du fælder træer. Med en hjelm undgår du at få nedfaldne grene i hovedet, som potentielt kan gøre stor skade.

Man kan ikke komme udenom, at eldrevne motorsave larmer. Uanset om de kører på batteri eller skal sluttes til en strømforsyning. Derfor bør du hver gang anvende et høreværn, så du passer på din hørelse. Det er uanset, om du skal arbejde i kort tid eller i flere timer. Et høreværn bør derfor være blandt det første, du anskaffer dig i forbindelse med køb af en ny elektrisk kædesav.

FAQ

Hvilken el motorsav er bedst i test?

Den bedste el motorsav i test er Husqvarna 420EL. Denne kædesav har en super ydeevne, og sikrer en ensartet ydelse hver gang. Med sit kompakte design og et funktionelt håndtag er el motorsaven fra Husqvarna et ideelt valg.

Hvad koster en kæde til motorsav?

Det kan være en god ide at købe en ekstra kæde med til sin motorsav. En kæde skal skiftes på et tidspunkt, da den med tiden bliver slidt. Og en slidt kæde er lig med en sløv sav. Det betyder, at du skal bruge flere kræfter til at save gennem træ, og på den måde forhøjes risikoen for uheld. Du kan heldigvis købe en kæde til din motorsav i de fleste havebutikker og lignende, og de ligger som regel til en pris mellem 100 kr. og 400 kr.